Sisällön alkuun
Menu

Martin Walker

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Keväällä 2012 ilmestyi suomeksi Martin Walkerilta
toinen ja odotettu Bruno-dekkari
Poliisimestari Bruno ja viinitarha. Hieno kirja tämäkin. 

Martin Walkerin ensimmäinen suomennettu Bruno -dekkari Poliisimestari Bruno ilmestyi keväällä 2010.

Kirja oli kerrassaan herkullinen ja loistava helmi
dekkarien joukossa.  Yksi kevään 2010 parhaita.
Suosittelen lämpiästi.

Molemmat Bruno-dekkarit ovat ilmestyneet
WSOY:n SaPo -sarjassa.


www.brunochiefofpolice.com

Tornion kaupunginkirjasto
Aineistohaku ja varaukset


Elämä

Englantilainen Martin Walker asuu puolet vuodesta Bruno-kirjojensa tapahtumapaikalla Perigordin alueella Lounais-Ranskassa ja on hyvin perehtynyt seudun kulttuuriin ja ihmisiin.  Romaaneissaan hän tekee herkullisia huomioita pikkukaupungin elämänmenosta ja EU-Ranskan kehityksestä.  Mukana on myös paljon tietoa alueen viineistä, ruoasta ja historiasta.
artin Walkerin Bruno-kirjat ovat enemmän kuin pelkkiä rikosromaaneja.
Bruno-kirjoista on ilmestynyt suomeksi Poliisimestari Bruno (WSOY
SaPo-sarja  2010) ja Poliisimestari Bruno ja viinirtarha (WSOY SaPo -sarja 2012).
Bruno-kirjojen päähenkilö on Benoït Courrèges, tutuille pelkkä Bruno, on pienen ranskalaiskaupungin Saint-Denisin sympaattinen poliisimestari.  Bruno on loistava kokki, hyvien viinien ystävä, innokas puutarhuri ja paikkakunnan tavoitelluin poikamies.  Hän tuntee kotikaupungissaan kaikki, ja usein hänen kuulustelumenetelmänsäkin tuntuvat vain mukavalta jutustelulta - minkä ansiosta hän saa tietoonsa yhtä ja toista.  Bruno hallitsee työssään sekä diplomatiaa että rautaista toimintaa vaativat tilanteet.Teokset

Poliisimestari Bruno -sarja

Bruno, chief of police, 2008.  (suom. Poliisimestari Bruno, 2010).
The dark vineyard, 2009.  (suom. Poliisimestari Bruno ja viinitarha, 2012).
Black Diamond, 2010.
The Crowded Grave. 2011.

Muut kirjat

The Caves of Perigord. 2002.


Suomennokset


Poliisimestari Bruno.
Alkuteos: Bruno, chief of police, 2008.  Suom. Raimo Salminen.
WSOY  2010.     (SaPo-sarja ; 452).
ISBN 978-951-0-35388-2 (sid.)    27 e.   Ilm. 3/2010. 

Benoît Courrèges, tutuille pelkkä Bruno, on pienen ranskalaiskaupungin Saint-Denisin sympaattinen poliisimestari. Bruno on loistava kokki, innokas puutarhuri ja paikkakunnan tavoitelluin poikamies, joka metsästää, pelaa tennistä ja rugbya. Sen lisäksi hän etsii karanneita koiria, järjestää paraateja ja pitää järjestystä yllä. Bruno ymmärtää myös naiskauneuden ja hyvien viinien päälle ja hallitsee sekä diplomatiaa että rautaista toimintaa vaativat tilanteet. Saint-Denisin unelias rauha järkkyy, kun iäkäs muslimimies löydetään raa'asti murhattuna. Bruno havaitsee heti, että tiedossa on hankala  juttu, jota vaikeuttavat median kiinnostus ja poliittinen peli. Jos tapaus leimataan rasistiseksi viharikokseksi, koko kaupungin maine on mennyttä. Poliisimestari Bruno on uusi tuttavuus.  Englantilainen Martin Walker asuu puolet vuodesta kirjansa tapahtumapaikoilla Perigordin alueella Lounais-Ranskassa, ja hän on hyvin perehtynyt seudun kulttuuriin ja ihmisiin. Romaanissa hän tekee herkullisia huomioita pikkukaupungin elämänmenosta, kirjaa muutuvan EU-Ranskan sisäisiä jännitteitä ja tarjoaa paljon tietoa alueen viineistä, ruoasta ja historiasta.

Poliisimestari Bruno ja viinitarha.
Alkuteos: The dark vineyard, 2009.  Suom.  Raimo Salminen.
WSOY 2012.   (SaPo -sarja ; 458).
ISBN 978-951-0-38607-1 (sid.)  Ilm. 3/2012.  

Aamun sarastaessa alkaa St Denisin, pienen ranskalaiskaupungin, palosireeni ulvoa. Siihen herää myös poliisimestari Benoît "Bruno" Courrèges. Liekeissä on tutkimusasema, jolla kehitetään geenimuunneltuja kasveja, ja kaikki viittaa tuhopolttoon. Ei ihme, että Brunon tutkimukset suuntautuvat seudun ympäristöaktivisteihin. Mutta pian kaupungin rauhaa vaarantaa uusi uhka, kun iso raha Kaliforniasta haluaa ostaa viinitarhoja ja paikallisen hotellin. Kun jutussa ilmenee myös outoja kuolemantapauksia, Brunon on pantava peliin kaikki taitonsa, tahdikkuutensa ja paikallistuntemuksensa selvittääkseen, miten asiat liittyvät toisiinsa. Vai liittyvätkö ne?
Englantilaisen Martin Walkerin Bruno-kirjat ovat enemmän kuin pelkkiä rikosromaaneja. Sympaattisen poliisimestarin seurassa lukija tutustuu Lounais-Ranskan omaleimaiseen elämäntapaan - ja tietysti myös alueen oivallisiin ruokiin ja viineihin. Brunokirjoista on aikaisemmin ilmestynyt suomeksi Poliisimestari Bruno keväällä 2010 WSOY:n SaPo -sarjassa.


Artikkeleita ja kirjallisuutta


Arvosteluja

Poliisimestari Bruno ja viinitarha. WSOY 2012.
- Aamulehti 30.4.2012 Tiina Vuorimäki.
- MTV3 Kirjat Paavo Kesälä.
- Keskisuomalainen.fi 21.7.12 Antti Nisula.

Poliisimestari Bruno. WSOY 2010.
- Annelin lukuvinkit -blogi 9.8.2010 .


Internet

- www.brunochiefofpolice.com.
- Interview Martin Walker: Q blog.
-Tornion kaupunginkirjasto - Aineistohaku ja varaukset

©2012 Terttu Uusimaa