Sisällön alkuun
Menu

 

Ari Wahlsten

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Helmikuussa 2021 ilmestyi Ari Wahlstenin viides
Kit Karisma -dekkari Ikiuni. Hieno sarja!!
Kustantaja on CrimeTime (Docendo).
bbbb

Keväällä  2020 ilmestyi Ari Wahlstenin neljäs Kit Karisma -dekkari Hyvästi, enkelini
Kirjan kustantaja on CrimeTime (Docendo).
bbbb

Syksyllä 2017 ilmestyi Ari Wahlstenin kolmas Kit Karisma -dekkari Nelisormi.
bbbb


Syksyllä 2016 ilmestyi Ari Wahlstenin toinen Kit Karisma  -dekkari Lumimies


Ari Wahlstenin esikoidekkari ja ensimmäinen Kit Karism -dekkari  Kuka pelkää mustaa miestä? ilmestyi keväällä 2016.
bbbb

bbbb
Kuva: kirjailijan kotiarkisto

Twitter - Ari Wahlsten.

Kosmoskirjat - Ari Wahlsten.

CrimeTime (Docendo) - Ari Wahlsten.

 


DekkariNetti (tuusimaa) Twitterissä


Tornion kaupunginkirjasto
 

Elämä

Ari Wahlsten (s. 1963) on helsinkiläinen kirjailija, käsikirjoittaja, ohjaaja ja näyttelijä,
joka on ollut mm. Lapinlahden Lintujen jäsen. Hän opettaa kirjoittamista Kriittisessä Korkeakoulussa ja on julkaissut aiemmin kaksi romaania. Wahlstenin esikoiskirja Kosteiden mestojen balladi ilmestyi 2012  (Gummerus). Vuonna 2014 (Gummerus) ilmestynyt Jobikirja tekee sille jatkoa.
Kit Karisma -sarjassa ovat ilmestyneet esikoisdekkari Kuka pelkää mustaa miestä? (Kosmos kevät 2016) , toinen dekkari Lumimies (Kosmos syksy 2016) ja kolmas sarjan kirja Nelisormi (Kosmos syksy 2017), neljäs osa Hyvästi, enkelini ilmestyi keväällä 2020 CrimeTimen kustantamana ja sarjan viides kirja Ikiuni ilmestyi keväällä 2021 myös CrimeTimeltä.

 

Teokset 

Kosteiden mestojen balladi.  Gummerus. 2012. Esikoisteos. 
Jobikirja. Gummerus. 2014.


Rikosromaanit

Kit Karisma -sarja
 

Kuka pelkää mustaa miestä?
Kosmos 2016.
ISBN 978-952-7144-06-0 (sid.) Ilm. 3/2016.
bbbb
Esikoisdekkari!!!

Kit Karisma on miamilais-suomalainen yksityisetsivä, joka pitää nyrkkeilystä, kauniista naisista ja vanhoista iskelmäsavikiekoista. Eräänä päivänä hän saa toimeksiannon upporikkaalta yritysjohtajalta. Eipä aikaakaan kun etsivä on joutunut Kulosaaren hienostoalueilta syvälle alamaailman syövereihin. Tarkasta vainustaan huolimatta Karisma joutuu huomaamaan, ettei tiedä kehen todella voi luottaa. Kovaksikeitetyn dekkarin parhaille perinteille kumartavassa kirjassa on niin Raymond Chandleria kuin Komisario Palmua mainiona keitoksena, josta syntyy vetävää ja hauskaa rikosviihdettä.
Ari Wahlsten on helsinkiläinen kirjailija, käsikirjoittaja, ohjaaja ja näyttelijä, joka on ollut mm. Lapinlahden Lintujen jäsen. Hän opettaa kirjoittamista Kriittisessä Korkeakoulussa ja on julkaissut aiemmin kaksi romaania. Wahlstenin esikoiskirja Kosteiden mestojen balladi ilmestyi 2012  (Gummerus). Viime vuonna 2015 (Gujmerus) ilmestynyt Jobikirja tekee sille jatkoa. Kuka pelkää mustaa miestä on hänen esikoisdekkarinsa ja Kit Karisman tähdittämän sarjan avaus. Katso kirjatraileri täältä.


Lumimies.
Kosmos 2016.
ISBN 978-952-7144-29-9 (sid.)   Ilm. 10/2016.

Kit Karisma -sarja 2.
Yksityisetsivä Kit Karisma palaa ratkomaan Helsingin alamaailman rikoksia omintakeiseen tyyliinsä, joka venyttää lain rajoja ja herättää närkästystä virkavallassa. Karisma saa toimeksiannon naiselta, joka epäilee poikansa katoamiseen liittyvän jotain hämärää. Vaikuttaa siltä, että toimeksiantoon jotain hämärää vasta liittyykin, mutta Karisma ottaa sen vastaan, ja pian hän on syvällä huumeliigan pelissä, jossa kenenkään henki ei ole arvokas.Lumimies on itsenäinen osa Kit Karisman tähdittämää rikosromaanisarjaa, jonka ensimmäinen osa Kuka pelkää mustaa miestä? keräsi kiitosta sekä lukijoilta että kriitikoilta.


Nelisormi.
Kosmos 2017.
ISBN 978-952-7144-53-4 (sid.) Ilm. 9/2017.
bbbb
Kit Karisma -sarja 3.
Yksityisetsivä Kit Karisma ajatuu jälleen selvittämään rikoksia, kun hänen toimistoonsa saapuu muistinsa menettänyt mies, joka kaipaa apua oman henkilöllisyytensä selvittämiseen. Ainoat johtolangat ovat miehen kädestä puuttuva sormi ja hänen taskustaan löytynyt kirjekuori, jossa on paksu nippu painotuoreita seteleitä, sekä valokuva nuoresta naisesta.Neuvokas etsivä sotkeutuu vyyhtiin, jota purkaessa yhteydet nelisormisen miehen, kuvan naisen, tämän lähipiirin sekä lääketeollisuusyhtiön välillä alkavat hahmottua ja jossa pelin henki on korruptoitunut ja häikäilemätön. Ja kuten ennenkin, Karismaa odottaa lopussa yllätys, joka on kaikkea muuta kuin miellyttävä. Nelisormi on kolmas, itsenäinen osa dekkarisarjaa, jota amerikkalais-suomalainen Kit Karisma tähdittää.
Ari Wahlstenin tyyliä on verrattu jopa kovaksikeitetyn rikosromaanin mestarin Raymond Chandlerin ilmaisutapaan.
Ari Wahlsten on helsinkiläinen kirjailija, käsikirjoittaja, ohjaaja ja näyttelijä, joka on ollut mm. Lapinlahden Lintujen jäsen. Hän opettaa kirjoittamista Kriittisessä Korkeakoulussa ja on julkaissut aiemmin kaksi romaania. Wahlstenin esikoiskirja Kosteiden mestojen balladi ilmestyi 2012  (Gummerus). Vuonna 2015 (Gummerus) ilmestynyt Jobikirja tekee sille jatkoa.
Kit Karisma -sarjan ensimmäinen osa  Kuka pelkää mustaa miestä? (kevät 2016) on Wahlstenin esikoisdekkari, sarjan toinen dekkari Lumimies (syksy 2016). 

 

Hyvästi, enkelini.
CrimeTime 2020.
ISBN 978-952-291-753-9 (sid.) Ilm. 3/2020.
bbbb
Kit Karisma -sarja 4.

Amerikkalaisen isän ja suomalaisen äidin poika Kit Karisma elättää itsensä yksityisetsivänä Helsingissä. Rakkaus tangoon ja naiskauneuteen vetää Karisman syvälle mallimaailman, korruption ja terrorismin tummiin vesiin. Ari Wahlstenin kiitetty, yhdysvaltalaista kovapintaista dekkarigenreä kunnioittava sarja jatkuu nyt CrimeTimessa.
Ari Wahlsten (s. 1963) on helsinkiläinen kirjailija, käsikirjoittaja, ohjaaja ja näyttelijä, joka on ollut mm. Lapinlahden Lintujen jäsen. Hän opettaa kirjoittamista Kriittisessä Korkeakoulussa ja on julkaissut aiemmin kaksi romaania. Wahlstenin esikoiskirja Kosteiden mestojen balladi ilmestyi 2012  (Gummerus). Vuonna 2015 (Gummerus) ilmestynyt Jobikirja tekee sille jatkoa.
Kit Karisma -sarjassa aiemmin ilmestyneet: esikoisdekkari Kuka pelkää mustaa miestä? (Kosmos kevät 2016) , toinen dekkari Lumimies (Kosmos syksy 2016) ja kolmas sarjan kirja Nelisormi (Kosmos syksy 2017).
 
Ikiuni.
CrimeTime 2021.
ISBN 978-952-291-969-4 (sid.) Ilm. 2/2021
bbbb
Kit Karisma -sarja 5.
Tummapintainen yksityisetsivä Kit Karisma alkaa selvittää tunnetun paparazzi-kuvaajan saamaa uhkausta, mutta kuolema ehtii puuttua peliin. Asioihin näyttää sekaantuneen niin poliitikkoja, gangstereita kuin kotoperäisiä nationalistejakin. Pian Karisma huomaa olevansa keskellä haudanvakavia hankaluuksia.
Kuuluisa oopperadiiva Katriina Viisparta pestaa yksityisetsivä Kit Karisman selvittämään
poikansa Jan Viisparran saaman uhkauskirjeen alkuperää. Poika on tunnettu paparazzi-kuvaaja, jolla tuntuu riittävän vihaajia. Poika salamurhataan, ja Karisma alkaa tutkia juttua.
Paparazzin ottamat valokuvat antavat Karismalle tukun vihjeitä, ja hän seuloo epäillyistä esiin mm. nuorehkon naispuolisen puoluejohtajan, alkoholisoituneen hiihtosankarin, gangsteripäällikön, nuoren blonditytön ja uusnatsijärjestön, jolla on karismaattinen nokkamies.
Suomalaisen äidin ja amerikkalaisen isän tummahipiäinen yksityisetsiväpoika Kit Karisma on Ari Wahlstenin dekkarien päähenkilö, joka kulkee Helsingin kaduilla amerikkalaisen kovaksikeitettyjen jännitysromaanien hengessä.
Ari Wahlsten (s. 1963) on taiteen moniottelija, joka työskentelee käsikirjoittajana, ohjaajana, näyttelijänä ja kirjailijana. Ikiuni on hänen Kit Karisma -dekkarisarjansa viides teos.
Kit Karisma -sarjassa aiemmin ilmestyneet: esikoisdekkari Kuka pelkää mustaa miestä? (Kosmos kevät 2016) , toinen dekkari Lumimies (Kosmos syksy 2016) ja kolmas sarjan kirja Nelisormi (Kosmos syksy 2017) ja neljäs Hyväst enkelini (kevät 2020).
Huom! Kirja ilmestyy myö äänikirjana ja sähkökirjana.


Artikkeleita ja kirjallisuuttaArvostelujaInternet

- Kirjasampo - Ari Wahlsten.
- CrimeTime - Ari Wahlsten.
- Kosmoskirjat - Ari Wahlsten.
- Wikipedia - Ari Wahlsten.
- Gummerus - Ari Wahlsten.
- Helmet-kirjastot - esittelyssä Ari Wahlsten ja etsivä Kit Karisma
-