Sisällön alkuun
Menu

John Verdon

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Heinäkuussa 2022 ilmestyi John Verdonin upean Dave Gurney -sarjan seitsemäs dekkari  Kuolleiden kylä 
bbbb


Syyskuussa 2019 ilmestyi suomeksi loistavan John Verdonin
kuudes Dave Gurney -dekkari Syntipukki. Hieno sarja!!!

bbbb

Syyskuussa 2016 ilmestyi John Verdonin 5. Dave Gurney -dekkari Painajaisuni.
Loistava sarja!!
bbbb
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Elokuussa 2014 ilmestyi John Verdonilta uusi ja neljäs  Dave Gurney -dekkari Tappakaa Peter Pan.
Pakollista luettavaa... Loistavia kirjoja kaikki!!
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.


Kesäkuussa 2014 ilmestyi JohnVerdonin Murhakierre uutena pokkaripainoksena.


Kesäkuussa 2013 ilmestyi suomeksi John Verdonin kolmas Dave Gurney -dekkari Murhakierre.
Kutkuttavia kirjoja kaikkai edelliset, myös tämä uusi.


Huhtikuussa 2013 ilmestyi John Verdonin toinen dekkari Sokkoleikki uutena pokkaripainoksena.


John Verdonin toinen Dave Gurney -dekkari Sokkoleikki ilmestyi suomeksi kesäkuussa 2012.
Sain valitettavasti kirjan käsiini vasta äskettäin (elokuussa) ja olen lukemassa sitä parhaillaan.
Erittäin kiinnostava kirja jälleen.
Huom! Sokkoleikki ilmestyi myös sähkökirjana.

Verdonin esikoisdekkari Numeropeli ilmestyi uutena pokkaripainoksena keväällä 2012.

USA:ssa on ilmestynyt Verdonin kolmas rikosromaani
Let the devil sleep ilmestyi kesällä 2012.
Toivottavasti saadaan sekin suomeksi.

John Verdonin esikoisteos ja ensimmäinen Dave Gurney -dekkari Numeropeli ilmestyi suomeksi keväällä 2011.
Loistava, älykäs ja jännittävä romaani joka yllätti täydellisesti. 
Yksi kevään 2011 parhaista dekkareista.
Huom! Kirja ilmestyi myös sähkökirjana.

John Verdonin kirjojen suomalainen kustanaja on
Gummerus .

www.johnverdon.net

Gummerus - John Verdon.DekkariNetti (tuusimaa) Twitterissä


 

 


Elämä

Yhdysvaltalainen rikoskirjailija John Verdon (s. 1942) teki pitkän uran New Yorkin mainosmaailmassa.  Jäätyään eläkkeelle hän päätti ajankulukseen kirjoittaa mahdollisimman jännittävän murhamysteerin.  Syntyi Numeropeli (Think of a number, 2010). Kirja ilmestyi suomeksi keväällä 2011. Numeropelistä tuli myynti- ja arvostelumenestys Suomen lisäksi mm. Isossa-Britanniassa, Tanskassa ja Espanjassa. John Verdonin toinen rikosromaani Sokkoleikki (Shut your eyes tight, 2011) ilmestyi suomeksi kesällä 2012. 
Verdonin kirjojen päähenkilö on New Yorkin poliisin historian nimekkäin murhatutkija
Dave Gurney, joka yrittää sopeutua varhaisen eläkkeensä rauhaan. Mutta toisin käy,
sillä hänet saadaan houkuteltua selvittämään erityisen hankalia murhatapauksia.
Numeropeli on poikkeuksellisen älykäs murhamysteeri, joka yhdistää taidokkaasti Agatha Christie -henkistä suljetun huoneen arvoitusta, psykologista poliisiromaania ja hyytävää trilleriä.

Teokset

Rikosromaanit

Think of a number, 2010. (suom. Numeropeli, 2011).
Shut your eyes tight, 2011. (suom. Sokkoleikki, 2012).
Let the devil sleep, 2012.  (suom. Murhakierre, 2013).
Peter Pan must die, 2013.   (suom. Tappakaa Peter Pan, 2014).
Wolf Lake, 2016. (suom. Painajaisuni, 2016).
White River Burning, 2018. (suom. Syntipukki, 2019).
On Harrow Hill, 2021. (suom. Kuolleiden kylä, 2022).

 
Suomennokset


Numeropeli.
Alkuteos: Think of a number, 2010.  Suom. Marja Luoma.
Gummerus 2011.
ISBN 978-951-20-8233-9 (sid.) 32 e.   Ilm. 2/2011.
Uusi pokkaripainos ilm. keväällä 2012. 
Ensimmäinen suomennos!

Minä tiedän mitä sinä ajattelet.  New Yorkin osavaltion rauhaisassa kolkassa asuva henkisen kasvun guru Mark Mellery saa epätavallisen uhkailukirjeen. Runomuotoisessa viestissä vihjataan Melleryn rikolliseen menneisyyteen ja kehotetaan tätä ajattelemaan mitä tahansa numeroa yhden ja tuhannen välillä. Kun Mellery avaa kirjeen mukana tulleen toisen, pienen kirjekuoren, hän löytää sieltä ajattelemansa numeron: 658.  Hätääntynyt Mellery ottaa yhteyttä vanhaan yliopistotuttuunsa Dave Gurneyyn, joka on juuri jäänyt varhaiselle eläkkeelle New Yorkin poliisilaitoksen murharyhmästä. Gurney suhtautuu tapaukseen yliolkaisesti, kunnes Mellery löydetään murhattuna kotinsa takapihalta.
Paikallisen poliisin pyynnöstä Gurney jatkaa tapauksen tutkimista. Pian hänelle selviää, ettei Mellery suinkaan ole numeroilla ja riimeillä pelailevan murhaajan ensimmäinen uhri. Jopa kaiken nähnyt Gurney huomaa pohtivansa mahdottomalta tuntuvaa vaihtoehtoa – ehkä murhaaja todella osaa lukea uhriensa ajatuksia? Varmaa on ainakin se, että veren makuun päässeellä tappajalla ei ole aikomustakaan lopettaa. Ei ainakaan ennen kuin Gurney ja tämän vaimo Madeleine ovat pelanneet oman osansa tämän saatanallisen ovelassa suunnitelmassa.
Numeropeli on poikkeuksellisen älykäs murhamysteeri, joka yhdistää taidokkaasti Agatha Christie -henkistä suljetun huoneen arvoitusta, psykologista poliisiromaania ja hyytävää trilleriä.
Huom!  Erittäin älykäs, kekseliäs, viihdyttävä, jännittävä ja koskettava dekkari.  Paljon parempi kuin osasin odottaa.
Kirja on ilmestynyt myös e-kirjana.

Sokkoleikki.
Alkuteos: Shut your eyes tight, 2011.  Suom. Marja Luoma.
Gummerus 2012.
ISBN 978-951-20-8234-6 (sid.)   Ilm. 6/2012.
Uusi pokkaripainos ilmestyi 4/2013.

Kun Dave Gurney oli vielä New Yorkin poliisin johtava murhatutkija, lehdistö kutsui häntä "superetsiväksi". Se ärsytti häntä, samoin kuin rikolliset, jotka uskoivat voivansa tappaa jonkun jälkeäkään jättämättä. Aina jäi jälkiä, Gurney uskoi. Entäpä jos ei jäänytkään? Gurney on palannut varhaisten eläkepäiviensä rauhaan, yrittää kasvattaa parsaa ja mukautua luonnon rytmiin, kun käsittämättömän kummallinen ja raaka tapaus houkuttelee hänet jälleen kentälle. Arvostetun psykiatrin vaimo löytyy lukitusta pihavajasta päättömänä vain muutama minuutti häämaljojen jälkeen. Poliisi uskoo, että murhaaja on kadonnut meksikolainen puutarhuri, mutta murhatun naisen äiti, kylmäkiskoinen seurapiirikaunotar, on toista mieltä. Gurneyn tutkimukset etenevät haparoiden, umpikujasta toiseen, ja nopeasti eriskummallisen kammottavasta tapauksesta muodostuukin kammottavan eriskummallinen sokkoleikki. Paljastuva suunnitelma on pirullinen ja uhkaa lopulta paitsi Gurneyä myös hänen vaimoaan, ja yrittäessään suojella tätä hän huomaa, että murhaaja on kuin onkin jättänyt jäljen. Havainto vain tulee niin myöhään, että se ei ehkä enää ehdi pelastaa hänen omaa henkeään.
Verdonilta  keväällä  2011 suomeksi ilmestynyt Numeropeli oli loistava dekkari.  Kevään kärkeä vaikka juuri keväällä 2011 ilmestyi monia loistavia uusia dekkaritulokkaita. VArmasti tämä toinen kirja on vahva jatko esikoiselle. 
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Murhakierre.
Alkuteos: The devil sleep, 2012.  Suom. Marja Luoma.
Gummerus 2013.
ISBN 978-951-20-9195-9 (sid.)   Ilm. 6/2013.  
Uusi pokkaripainos ilm. 6/2014.

Dave Gurney -sarjan kolmas kirja.
Vanhan ystävän pyynnöstä Dave Gurney suostuu auttamaan nuorta toimittajaopiskelijaa, joka haluaa tehdä tv-sarjan 90-luvun kuuluisimman sarjamurhaajan, ”Hyvän paimenen”, uhrien perheistä. "Hyvästä paimenesta", jota ei koskaan saatu kiinni, ja tapauksen analyysistä on kymmenessä vuodessa tullut kriminologisen tutkimuksen malliesimerkki, josta kaikki asiantuntijat ovat yhtä mieltä. Ja väärässä, toteaa Gurney perehtyessään aineistoon.
Huomio herättää Hyvän paimenen henkiin. Gurney paneutuu murhiin ja huomaa pian, että ainoa tapa saada ovela murhaaja kiinni on asettua itse syötiksi. Yrittäessään selvitä hengissä ja ratkaista arvoituksen, Gurneyn on turvauduttava kolmen ihmisen apuun: intuitiivisesti viisaan vaimonsa Madeleinen, kaikkia auktoriteetteja halveksivan mutta viekkaan etsivän Jack Hardwickin ja poikansa Kylen, joka on vahvasti palannut Gurneyn elämään lämmöllä ja tunteella.
John Verdonin kaksi ensimmäistä suomennosta Numeropeli (kevät 2011) ja Sokkoleikki (kesä 2012) olivat loistavia ja kouluttavia dekkareita ja toivottavasti myös tämä kolmas Dave Gurney -dekkari.

Tappakaa Peter Pan.
Alkuteos: Peter Pan must die, 2013.  Suom. Marja Luoma.
Gummerus 2014.
ISBN 978-951-20-9582-7 (sid.)   Ilm. 8/2014.

Dave Gurney -sarja 4.
Pahasuinen ja kapinallinen etsivä Jack Hardwick antoi Dave Gurneylle korvaamatonta apua Hyvän paimenen tapausta selvitettäessä. Matkan varrella hän rikkoi lukuisia ohjesääntöjä ja sai potkut. Nyt on vastapalveluksen aika.
Menestyvä poliitikko on surmattu äitinsä hautajaisissa, ja leski on tuomittu teosta. Väärin, sanoo Hardwick. Gurney lähtee ratkaisemaan arvoitusta ja törmää outouksiin, muiden muassa eriskummalliseen murhaajaan, jota lapsenomaisen ulkonäkönsä vuoksi kutsutaan nimellä Peter Pan. Hän päätyy keskelle synkkää jupakkaa, jossa lukuisat murhat peittävät alleen silkan pahuuden. Myrkyllisten valheiden alta paljastuu lopulta totuus, joka on sekä karmiva että täysin odottamaton kaikille paitsi Gurneylle.
John Verdon teki pitkän uran New Yorkin mainosmaailmassa. Jäätyään eläkkeelle hän päätti ajankulukseen kirjoittaa mahdollisimman jännittävän murhamysteerin. Syntyi Numeropeli, josta tuli myynti- ja arvostelumenestys Suomen lisäksi mm. Isossa-Britanniassa, Tanskassa ja Espanjassa.
John Verdonin neljäs dekkarisuomennos...ja neljäs Dave Gurney -dekkari.  Aiemmin ilmestynyt: Numeropeli (2011), Sokkoleikki (2012) ja Murhakierre (2013).
Ehdotonta luettavaa.  Loistavia ja jännittäviä kirjoja.
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Painajaisuni.
Alkuteos:Wolf Lake, 2016.  Suom. Marja Luoma.
Gummerus 2016.
ISBN 978-951-24-0410-0 (sid.) Ilm. 9/2016.

Dave Gurney -sarja 5.
Voiko painajaisunta käyttää murha-aseena? Neljä eri puolella USA:ta asuvaa miestä kertovat nähneensä toistuvasti saman painajaisunen. Kun kaikki neljä miestä löydetään kuolleina, ilmeisesti itsemurhan tehneinä, entinen NYPD:n murhatutkija Dave Gurney pyydetään apuun.
Käy ilmi, että kaikilla uhreilla oli jonkinlainen yhteys kuuluisaan psykologiin Richard Hammondiin, joka pitää kiisteltyjä hypnoterapiaistuntojaan vanhassa, jo loistonsa menettäneessä kartanossa. Viralliset tahot ovat vakuuttuneita Hammondin syyllisyydestä, mutta tarinassa tuntuu olevan monta aukkoa. Gurney matkustaa vaimonsa Madeleinen kanssa tapaamaan Hammondia lähestyvän lumimyrskyn uhallakin ja päätyy tutkimaan yhtä elämänsä oudoimmista – ja vaarallisimmista – tapauksista.
John Verdon teki pitkän uran New Yorkin mainosmaailmassa. Jäätyään eläkkeelle hän päätti ajankulukseen kirjoittaa mahdollisimman jännittävän murhamysteerin. Syntyi Numeropeli, josta tuli myynti- ja arvostelumenestys Suomen lisäksi mm. Isossa-Britanniassa, Tanskassa ja Espanjassa.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Gummerus - John Verdon.

Syntipukki.
Alkuteos: White River Burning, 2018.  Suom. Marja Luoma.
Gummerus 2019.
ISBN 978-951-1514-4 (sid.) Ilm. 9/2019.
bbbb
Dave Gurney -sarja 6.
Eläköityneen NYPD:n murhatutkijan Dave Gurneyn viiltävää älyä ja tarkkoja vaistoja tarvitaan, kun poliittisesti arkaluontoinen murha suistaa White Riverin kaupungin kaaokseen.
Jännitteet kaupungin poliisivoimien ja mustien aktivistien välillä ovat kiristyneet päivä päivältä. Räjähdysherkkä tilanne leimahtaa ilmiliekkeihin, kun tuntematon tarkka-ampuja surmaa aktivistien mielenosoitusta valvomassa olleen poliisin. Kaupunki jakautuu kahteen leiriin, ja koston kierre on valmis.
Gurney huomaa pian, että kostomurhiksi oletetuissa tapauksissa on piirteitä, jotka eivät käy yksiin virallisen selityksen kanssa. Kun hän kyseenalaistaa verilöylyn motiivit, hänet siirretään sivuun tutkinnasta. Gurney jatkaa tapauksen selvittämistä omin päin - poliisivoimien vastarinnasta ja vaarallisten fanaatikkojen uhkauksista huolimatta.
Ehtiikö Gurney saada murhaajan kiinni ennen kuin likaiset salaisuudet upottavat White Riverin kaupungin kadotukseen?
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Kuolleiden kylä.
Alkuteos: On Harrow Hill, 2021.  Suom. Marja Luoma.
Gummerus 2022.
ISBN 9789512423040 (sid.) Ilm. 7/2022.
bbbb
Dave Gurney -sarja 7!
Tappaako murhaaja haudan takaa?
Larchfieldin rikkain asukas Angus Russell on murhattu. DNA-analyysin mukaan tekijä on mies, joka kuoli päivää ennen Russellia. Ruumishuoneella murhaajan arkku on tyhjä.
Sensaationnälkäiset zombituristit valtaavat kadut, TV-tuottajat himoavat katsojaennätyksiä ja maailmanlopunsaarnaajat taivuttelevat sieluja puolelleen. NYPD:n entisen murhatutkijan Dave Gurneyn on saatava kaupunki raiteilleen.  
John Verdon teki pitkän uran New Yorkin mainosmaailmassa. Jäätyään eläkkeelle hän päätti ajankulukseen kirjoittaa mahdollisimman jännittävän murhamysteerin. Syntyi Numeropeli, josta tuli myynti- ja arvostelumenestys Suomen lisäksi mm. Isossa-Britanniassa, Tanskassa ja Espanjassa. Nykyisin Verdon on bestselleristi, jonka romaaneja käännetään 27 kielelle.  
Huom! Kirja ilmestyy myös äänikirjana ja sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Gummerus - John Verdon.Artikkeleita ja kirjallisuutta


Arvosteluja

Numeropeli. Gummerus 2011.

- P. S. Rakastan kirjoja -blogi.

-
Me Naiset 12.3.11 Anne Helttunen.
- Humisevalla harjulla -blogi.

Internet

- www.johnverdon.net

- Gummerus - John Verdon.

- www.randomhouse.com/crown/features/think-of-a-number.

- The Monday Interview - John Verdon.