Sisällön alkuun
Menu

 

Vera Vala

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Maaliskuussa 2021 ilmestyi Vera Valan uusi romaani Aprikoosiyöt
bbbb

Kesäkuussa 2018 ilmestyi Vera Valan kuudes Arianna de Bellis -dekkari Suden hetki.
Dekkarin tapahtumat sijoittuvat Seychellien saarivaltioon.
bbbb

Kesäkuussa 2016 ilmestyi Vera Valan viides
Arianna de Bellis -dekkari Milanon nukkemestari.
Hieno sarja.
bbbb
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Kesäkuussa 2015 ilmestyi Vera Valan neljäs Arianna de Bellis -dekkari Tuomitut.


Huhtikuussa 2015 ilmestyi Vera Valan dekkari
Villa Sibyllan kirous uutena pokkaripainoksena,

Kesäkuussa 2014 ilmestyi Vera Valan kolmas Italiaan sijoittuva Arianna de Bellis -dekkari Villa Sibyllan kirous.
Hieno sarja!!
Huom!   Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.


Toukokuussa 2014 ilmestyi uutena
pokkaripainoksena Vera Valan toinen
Arianna de Bellis -dekkari
Kosto ikuisessa kaupungissa.


Kesällä 2013 ilmestyi Vera Valan toinen Arianna de Bellis -dekkari Kosto ikuisessa kaupungissa.
Huom!  Kirja ilmestyi myös sähkökirjana.

Kesäkuussa 2013 ilmestyi uutena pokkaripainoksena Vera Valan esikoisdekkari Kuolema sypressien varjossa.

Vera Valan esikoisdekkari Kuolema sypressien varjossa ilmestyi syksyllä 2012.
Kirja aloittaa Italiaan sijoittuvan  Arianna de Bellis
tutkii -sarjan.
Huom!  Kirja ilmestyi myös sähkökirjana.

Vera Valan kirjojen kustantaja on Gummerus.

 
Vera(n) Italia -blogi


  
Tornion kaupunginkirjasto


 

Elämä

Vera Vala on asunut Italiassa 20 vuotta.  Hän on opiskellut kieliä ja kirjallisuutta sekä Helsingissä että Roomassa.  Opintojen ohella hän on työskennellyt lentoemäntänä, kielten opettajana ja kääntänä.  Nykyisin hän asuu Torinon seudulla italialaisen miehensä ja tyttärensä kanssa.  Hän on intohimoinen ruoanlaittaja, innokas kestävyysjuoksija ja laiskanpulskea laitesukeltaja.  Ammatikseen Vera bongailee murhaajaehdokkaita piazzoilta ja kääntää Aku Ankan taskukirjoja.
Syksyllä 2012 ilmestynyt Kuolema sypressien varjossa on Vera Valan esikoisdekkari.
Kirjan tapahtumat sijoittuvat Italiaan.  Vera Valan toinen Arianna de Bellis -dekkari Kosto ikuisessa kaupungissa ilmestyi kesällä 2013 ja kolmas Villa Sibyllan kirous kesällä 2014.
Hieno sarja.
Vera Vala on tervetullut tulokas kotimaisessa dekkarikentässä.  Toivotaan, että sarja jatkuu.  Italia on kiinnostava miljöö rikostutkimuksille.
Vera Valan blogista Vera(n) Italia voi lukea elämänkerrallista tietoa kirjailijasta.
Muutenkin blogi on erittäin kiinnostava ja sieltä löytyy kuvauksia ja kuvia elämästä Italiassa.

Teokset

Rikosromaanit

Kuolema sypressin varjossa.
Gummerus 2012.
ISBN 978-951-20-9036-5 (sid.)   Ilm. 9/2012. 
Uusi pokkaripainos ilm. kesällä 2013.

Esikoidekkari!!!
Etsivätoimiston osakas, italialais-suomalainen Arianna de Bellis elää ylellistä mutta yksinäistä elämää Roomassa. Nuori, leskeksi jäänyt punapää on miehensä Giovannin kuoleman jälkeen ryhtynyt ratkomaan rikoksia. Tolfan on surmattu vaalea amerikkalaiskaunotar. Lily Montgomery pani eläessään kylän miesten päät pyörälle, ja Arianna huomaa pian, että viettelijättäreksi leimatulla naisella on riittänyt vihamiehiä. Hänen ruumiinsa löytyy kosteasta mullasta muinaiselta etruskien palvontapaikalta. Lilyn lanko, Realen hotellisuvun hurmuri Luciano pyytää Ariannaa etsimään murhaajan. Jäljittäessään kylmäveristä tappajaa Arianna huomaa, että Tolfan kylä kuhisee kateutta, menetettyä rakkautta ja kostonjanoa. Tutkimusten edetessä ja salaisuuksien paljastuessa Arianna saa huomata joutuneensa seuraavaksi tappolistalle. Eikä kukaan pääse pakenemaan taustalla häälyvän mafian synkkää varjoa. 
Vera Valan esikoisromaani aloittaa aistikkaan Arianna de Bellis tutkii -sarjan. Italiaan sijoittuvan dekkarisarjan ensimmäinen osa on auringonpaahteinen ja rehevästi tuoksuva tarina, jonka tihenevä juonikuvio pitää otteessaan ja joka kohottaa lukijansa arjen yläpuolelle.
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Kosto ikuisessa kaupungissa.
Gummerus 2013.
ISBN 978-951-20-9310-6 (sid.)   Ilm. 6/2013.  
Uusi pokkaripainos ilmestyi 5/2014.

Yksityisetsivä Arianna de Bellis saa toimeksiannon parlamentaarikko Anna Lucarellilta, joka epäilee sisarpuolensa olevan vaarassa. Kun Laura löytyy kuolleena, Arianna potee syyllisyyttä ja alkaa selvittää tapausta, vaikka Lucarelli kieltää. Laura oli sisarensa vastakohta: hymyilevä ja herkkä assyriologian professori. Hän oli myös ympäristöaktivisti ja kuului Italian ja Ranskan välistä luotijunaratatunnelia vastustavaan liikkeeseen.
Puhuttaessaan Lauran kollegoita Assyriologian laitoksella Arianna huomaa pian tiiviin yhteisön jännitteet. Pinnan alla hiertävät kateus, kostonhimo ja salatut halut. Selvittäessään Lauran yhteyksiä anarkistipiireihin Arianna pääsee myös pahamaineisen, jalkaansa ontuvan Marcon jäljille. Arianna huomaa joutuneensa keskelle vaarallista tapahtumaketjua, sillä kovilla panoksilla pelaava Marco suunnittelee jotain arvaamatonta.
Kosto ikuisessa kaupungissa on itsenäinen jatko-osa romaanille Kuolema sypressin varjossa (syksy 2012), joka aloitti aistikkaan Arianna de Bellis tutkii -sarjan. Luvassa on tiivistyvää jännitystä ja sensuellia romantiikkaa tällä kertaa helteisenä hehkuvan Rooman kaduilla ja piazzoilla. Silmiä hivelevä maisema tuoksuineen ja kihisevine juonenkäänteineen avaa lukijan eteen nautinnollisen maailman, johon voi uppoutua.  Vera Valan esikoinen oli erittäin vetävä ja kiinnostava avaus.
Huom!  Kirja ilmestyi myös sähkökirjana.

Villa Sibyllan kirous.
Gummerus 2014.
ISBN 978-951-20-9645-9 (sid.)   Ilm. 6/2014.
Uusi pokkaripainos ilm. 4/2015.
  
Arianna de Bellis -sarja 3.
Asianajajaperheen ylelliseen huvilaan tehdään väkivaltainen ryöstöyritys. Katia Levrini on saanut myös uhkauskirjeitä ja pelkää rakkaidensa puolesta. Hänen pieni poikansa ja miehensä Lorenzo ovat hänelle koko elämä. Katia pyytää apua Arianna de Bellisiltä. Kun Arianna saapuu Villa Sibyllaan, hän huomaa pian, että huvilan yllä leijuu outo, sulkeutunut ilmapiiri.  Ryhtyessään jäljittämään uhkailijaa Arianna törmää auringonkehrän muotoiseen symboliin, joka viittaa antiikin mithra-kulttiin. Miten Villa Sibyllan asukkaat liittyvät siihen tai Pyhäksi Legioonaksi kutsuttuun järjestöön, joka varjelee tarkasti salaisuuksiaan?
Samaan aikaan Arianna saa luotettavasta lähteestä tietää, että Roomaan olisi syntynyt oma mafia, banda della Magliana, jota johtaa kuolleen rikollispomon avioton poika. Arianna joutuu keskelle väkivaltaisia tapahtumia ja hänen on selvitettävä, onko vaarallinen rikollisliiga sekaantunut myös huvilan salamyhkäisiin tapahtumiin.
Hän huomaa, ettei menneisyys jätä rauhaan Villa Sibyllan asukkaita. Mutta kun todellisuus sekoittuu kuvitelmiin, kenen tahansa on vaikea erottaa totuutta valheista.
Villa Sibyllan kirous on tunnelmaltaan unenomainen ja viettelevä dekkari, joka vangitsee lukijansa. Tapahtumapaikkana on aiemmista Arianna de Bellis -sarjan dekkareista tuttu, häikäisevä Rooma ja sen mystiikkaa tihkuva historiallinen miljöö.
Vera Vala on asunut Italiassa 17 vuotta. Hän on opiskellut kieliä ja kirjallisuutta sekä Helsingissä että Roomassa. Opintojen ohella hän on työskennellyt lentoemäntänä, kielten opettajana ja kääntäjänä. Nykyisin hän asuu Torinon seudulla italialaisen miehensä ja tyttärensä kanssa. Vapaa-aikanaan hän opiskelee italialaisen keittiön saloja ja muinaishistoriaa. Ammatikseen Vera bongailee murhaajaehdokkaita piazzoilta ja kirjoittaa Italia-aiheisia kolumneja.
Vera Valan kolmas Italian sijoittuva Arianna de Bellis -dekkari.
Huom!   Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Tuomitut.
Gummerus 2015.
ISBN 978-951-24-0069-0 (sid.)  Ilm. 6/2015.

Arianna de Bellis -sarja 4.
Arianna de Bellis saa toimeksiannon Torinossa asuvalta sukulaiseltaan, jonka tytär on liittynyt outoon lahkoon ja saattaa olla vaarassa. Samaan aikaan Torinon tuomiokirkon edustalta löytyy jesuiittapappi, jonka pää on katkaistu miekalla. Kaksi pappia on jo kuollut hämärissä olosuhteissa, ja kaikki viittaa sarjamurhaajaan. Surmat huolestuttavat Vatikaania, joka lähettää rikostutkimuksiin mukaan Ariannan pappisveljen Areksen. Alkaa kilpajuoksu aikaa ja murhaajaa vastaan. Tutkimusten edetessä lahkon menneisyydestä paljastuu huolestuttavia asioita, jotka saattavat kytkeytyä murhiin. Arianna joutuu myös punnitsemaan el Lobon varoitusta siitä, että hän ja hänen syntymätön lapsensa olisivat hengenvaarassa.
Tuomitut on aistikkaan Arianna de Bellis -sarjan neljäs osa. Tapahtumapaikkana on Alppien kehystämä, esoteerisista mysteereistään tunnettu Torino, jonka kirkkojen varjoissa ja usvaisilla kujilla väijyy tuntematon uhka.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Milanon nukkemestari.
Gummerus 2016.
ISBN 978-951-24-0360-8 (sid.)  Ilm. 6/2016.
bbbb
Arianna de Bellis -sarja 5.
Arianna de Bellis on saanut tyttären Bartolomeon kanssa ja muuttanut Milanoon, missä hän työskentelee tutkijana yliopiston oikeuspsykologian laitoksella. Milanossa löytyy murhattuina kaksi opiskelijaa nukke kädessään. Rikokset muistuttavat neljä vuotta aiemmin paljastunutta murhasarjaa, jolloin syyllisenä tuomittiin pappi. Se loi raskaan varjon katolisen kirkon ylle, ja Ares ryhtyy nyt Vatikaanin pyynnöstä selvittämään, onko marionettimurhaajaksi nimetty pappi sittenkin syytön. Arianna puolestaan etsii epätoivoisena Milanon kaduilta psykiatrisesta hoidosta karannutta vankia, joka väittää pakenevansa salaperäistä Nukkemestaria. Mutta kuka todella pitelee lankoja käsissään ja hakee öisillä kaduilla seuraavaa uhriaan?
Milanon nukkemestari on aistikkaan Arianna de Bellis -sarjan viides osa. Näyttämönä on liikemiesten ja taiteilijoiden loistelias Milano, jonka kanaalien ylle tiivistyvä sankka sumu kietoo syliinsä niin kaupungin eliitin, kujien kodittomat kuin muualta muuttaneet onnenetsijät.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Suden hetki.
Gummerus 2018.
ISBN 978-951-20-1068-2 (sid.) Ilm. 6/2018.
bbbb
Arianna de Bellis -sarja 6.
Arianna on muuttanut perheensä kanssa Intian valtamerelle. Seychellit ovat kuitenkin muutakin kuin turkoosina kimaltelevan meren ja palmujen kehystämä lomakohde: kansainvälisten rikollisten suosimalla veroparatiisilla on myös pimeät puolensa. Bartolomeon virka rahanpesun ja terrorismin vastaisessa yksikössä muuttuu kilpajuoksuksi aikaa vastaan, kun epäilyttävästä rokotekampanjasta liikkelle lähtenyt ruttoepidemia Madagascarilla on vaarassa muuttua koko maailmaa uhkaavaksi bioaseeksi.Kun keuhkorutto leviää, vaara kohdistuu Ariannan ohella myös hänen rakkaimpiinsa. Seychellien saarivaltio eristetään, ja on selvää, ettei lääkettä riitä kaikille. Samaan aikaan Ariannan hämärä menneisyys kirii nykyhetkeä kiinni. Kaikki Ariannan elämän miehet ovat tuntuneet kantavan mukanaan pimeää puolta. Mikä on totuus taustalla vaikuttavasta el Lobosta?Kun menneet tapahtumat alkavat paljastua, Arianna joutuu kohtaamaan totuuden paitsi elämästään, myös omista ja rakastettujensa valinnoista. Tekeekö petos rakkaudesta pelkkää valhetta? Kun kostonhimo määrää ihmiskunnan tulevaisuudesta, kukaan ei ole turvassa.Suden hetki on aistikkuutta ja jännitystä tihkuvan Arianna de Bellis -sarjan kuudes osa. Seychellien paratiisisaarilla Arianna kohtaa pahimmat pelkonsa - ja menneisyytensä salaisuudet.
Vera Vala on asunut Italiassa lähes 20 vuotta. Hän on opiskellut kieliä ja kirjallisuutta. Nykyisin hän asuu Milanossa miehensä ja tyttärensä kanssa. Vapaa-aikanaan hän opiskelee italialaisen keittiön saloja ja muinaishistoriaa. Ammatikseen Vala bongailee murhaajaehdokkaita piazzoilta ja kirjoittaa Italia-aiheisia kolumneja. Suden hetki sai alkunsa, kun Vera asui perheensä kanssa Seychelleillä ja joutui keskelle ruttoepidemian synnyttämää paniikkia.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Aprikoosiyöt.
Gummerus 2021.
 ISBN 9789512421572 (sid.) Ilm. 3/2021.
bbbb
Menneisyyden saloja kukkivassa Italiassa
Aistivoimainen lukuromaani Aprikoosiyöt tarjoaa matkan tuoksuja ja värejä tulvivaan Italiaan. Mukana on yllättäviä käänteitä ja romantiikkaa kahdessa aikatasossa.
Suomalaisen Lauran ura ja parisuhde polkevat paikallaan. Tilannetta ei helpota muistisairas äiti eikä täydellisyyttä hipova isosisko, joka yrittää saada Lauraa tekemään järkiratkaisuja. Odottamaton löytö lapsuusmuistojen joukosta herättää kysymyksiä. Laura matkustaa 20 vuoden tauon jälkeen tätinsä Ainon luo Tolfan vuoristoon huvilaan nimeltä Villa Alba. Löytyvätkö vastaukset aprikoosipuiden alla?
Huom! Kirja ilmestyy myös äänikirjana ja sähkökirjana.Artikkeleita ja kirjallisuutta


Arvosteluja

Kuolema sypressien varjossa. Gummerus 2012.
- Tässä Vera Valan -blogissa oleva luettelo kirjan arvioista .

Kosto ikuisessa kaupungissa. Gummerus 2013.
- Tässä Vera Valan keräämä luettelo kirjan arvioista.

Internet

- Vera(n) Italia -blogi.
- Gummerus - Vera Vala.
- Vera Valan haastattelu Dekkariseuran blogissa.
- Kirjaseuranta - Vera Vala.