Sisällön alkuun
Menu

Stefan Tegenfalk

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Kesäkuussa 2+16 ilmestyi suomeksi Stefan Tegenfalkin
neljäs Gröhn & de Brugge -dekkari Pianonvirittäjä.
Hieno sarja...
bbbb


Maaliskuussa 2015 ilmestyi Stefan Tegenfalkilta suomeksi kolmas Walter Gröhn ja Jonna de Brugge dekkari
Pahan kasvot. Kirja on trilogian päätösosa.


Tammikuussa 2015 ilmestyiuutena pokkaripainoksena Stefan Tegenfalkin toinen dekkari Koston vanki.Keväällä 2014 ilmestyi suomeksi Stefan Tegenfalkin toinen Walter Gröhn ja Jonna de Brugge -dekkari
Koston vanki. Jälleen erittäin kiinnostava ja vetävä dekkari. 


Keväällä 2013 ilmestyi suomeksi Stefan Tegenfalkin esikoisdekkari Vihan aika.
Kirja on  Walter Gröhn ja Jonna de Brugge -trilogian ensimmäinen osa.
Erinomainen ja vetävä dekkari.
Stefan Tegenfalkin suomalainen kustantaja on
Bazar.

Päivitetty 8.6.2016.

 
DekkariNetti (tuusimaa) Twitterissä
Tornion kaupunginkirjasto


 

Elämä

Ruotsalaisen Stefan Tegenfalk (s. 1965) teki menestyneen uran IT-yrityksessä ennen kuin julkaisi esikoisromaaninsa Vredens tid vuonna 2009. Esikoisdekkari Vihan aika (Vredens tid, 2009) ilmestyi suomeksi keväällä 2013. Kirja on ensimmäinen osa Walter Gröhnistä ja Jonna de Bruggesta kertovassa trilogiassa.
Walter Gröhn ja Jonna de Brugge -trilogian toinen osa Koston vanki (Nirvana projekt, 2010) ilmestyi suomeksi keväällä 2014.  Kollmas osa Den felande länken vuonna 2011.  Tegenfalk on kirjoittanut dekkarisarjalle myös itsenäisen jatko-osan Pianostämmaren.
SVT on hankkinut oikeudet kirjoista tehtävään TV-sarjaan. Tegenfalk ei koskaan ajatellut kirjoittavansa kirjaa, kunnes dekkarien maailma imaisi hänet mukaansa. Kolme vuotta sen jälkeen, kun Vihan ajan ensimmäiset sanat syntyivät, koko trilogia oli valmis.
Vihan aika oli erinomainen esikoisdekkari ja samaa voi varmaan sanoa toisesta suomennoksesta Koston vanki.  Toivotaan, että sarjan kolmas kirja Den felande länken suomennettaisiin myös mahdollisimman pian.

Teokset

Rikosromaanit

Vredens tid, 2009.  (suom. Vihan aika, 2013).
Nirvanaprojektet, 2010. (suom. Koston vanki, 2014).
Den felande länken, 2011. (suom. Pahan kasvot, 2015).

Suomennokset


Walter Gröhn ja Jonna de Brugge -sarja

Vihan aika
.
Alkuteos: Vredens tid, 2009. Suom. Riie Heikkilä.
Bazar 2013.
ISBN 978-952-5637-86-1 (sid.)   Ilm. 2/2013. 

Esikoisdekkari!!!

Vihan aika on ensimmäinen osa Walter Gröhn ja Jonna de Brugge -sarjassa. Tukholmassa arvostettu tuomari riistää hengen taksinkuljettajalta, osaamatta selittää miksi. Hieman sen jälkeen äiti tappaa teini-ikäisen tyttärensä riidan päätteeksi. Eikä hänkään ymmärrä, mikä sai hänet silmittömän raivon valtaan ja menettämään malttinsa. Kun tapahtuu vielä kolmaskin yhtä käsittämätön murha, kokenut rikoskomisario Walter Gröhn ja hänen nuori kollegansa Jonna de Brugge alkavat selvittää yhteyksiä uhrien ja tekijöiden välillä.  Tapaus kytkeytyy muutaman vuoden takaiseen auto-onnettomuuteen sekä Ruotsin oikeusjärjestelmään. Mutta poliisivoimissa on henkilöitä, jotka eivät halua että tapaus ratkeaa. Kun Walter ja Jonna saavat selville jotain odottamatonta ja pelottavaa, heidät syrjäytetään ttkinnasta – eikä tilanne ole enää kenenkään hallinnassa. Alkaa vaarallinen leikki, jossa panoksena on heidän tulevaisuutensa.
Huom! Jälleen kerran löytyy erittäin kiinnostava ruotsalaisdekkari.  Hieno juttu.  Niihin ei kyllästy!!!


Koston vanki.
Alkuteos: Nirvanaprojektet, 2010.   Suom. Tiina Sjelvgren.
Bazar 2014.
ISBN 978-952-5637-87-8 (sid.)   Ilm. 3/2014.
Uusi pokkaripainos ilm. 1/2015.  

Brutaaleja kostomurhia tehtaillut tekijä on kadonnut maan alle, eikä kuukausia kestänyt tutkinta ole johtanut mihinkään. Rikoskomisario Walter Gröhn etsii turhaan uusia tutkintalinjoja, kun yhtäkkiä kaikki saa odottamattoman käänteen. Joku näyttää pitävän murhamiestä vankinaan, mutta kuka se voi olla, ja miksi? Herää epäilys, että joku vuotaa tietoja tutkinnasta poliisitalon sisältä. Aivan kuin joku poliisissa tekisi kaikkensa, ettei murhaajaa löydettäisi.Walter Gröhn ja Jonna de Brugge apujoukkoineen tutkivat tapausta, jossa tekijä on koko ajan askelen edellä. Kysymyksiä pulpahtelee esiin yhä enemmän, ja samalla vastaukset muuttuvat entistä karmivammiksi. Pian selviää, että murhat ovat vain pieni ratas pahuuden koneistossa.

Pahan kasvot.
Alkuteos: Den felande länken, 2011. Suom. Laura Beck.
Bazar 2015.
ISBN 978-952-279-215-0 (sid.) Ilm. 3/2015.

Rikoskomisario Walter Gröhn ei ole ollut oma itsensä sen jälkeen kun hänet siirrettiin pois Ruotsin oikeuslaitoksen huipulle linkittyneestä murhajutusta. Hän päättää ottaa vapaata ja lähtee Ranskaan tapaamaan Europolin kontaktejaan ja etsimään heidän avullaan vastauksia edelleen avoinna oleviin kysymyksiin.
Ylikonstaapeli Jonna de Brugge on poliisin sisäisen tutkinnan kohteena, koska syyllistyi virkavirheeseen jahdatessaan etsintäkuulutettua Tor Hedmania. Odottaessaan sisäisen tutkinnan valmistumista Jonna jatkaa murhaajan ajojahtia omin päin. Kohtalokas päätös asettaa vaakalaudalle hänen tulevaisuutensa poliisissa ja johdattaa hänet tietomurtojen ja laittomien tutkimusten kautta keskelle painajaismaista ajojahtia, jossa hän joutuu taistelemaan henkensä puolesta.
Pahan kasvot on dramaattinen päätös Stefan Tegenfalkin kehutulle trilogialle, jonka edelliset osat ovat Vihan aika ja Koston vanki. Hienoja ja jännittäviä dekkareita.

Pianonvirittäjä.
Alkuteos: Pianostämmaren, 2012 Suom. Laura Beck.
Bazar 2016.
ISBN 978-952-279-302-7 (sid.) Ilm. 6/2016.
bbbb
Gröhn & de Brugge 4.
Kuusitoistavuotias tyttö löytyy kuolleena järven rannalta Tukholman lähiössä Brommassa. Brutaalin murhan tekijä on taitavasti peittänyt jälkensä - paitsi yhden, sen jonka haluaa poliisin löytävän.Jonna de Bruggen ja Walter Gröhnin rikostutkintaryhmän on etsittävä tappaja ja selvitettävä yhä tarkemmin maailmaa jossa tyttö eli. Paljastuu koulukiusaamisen häikäilemätön verkko, josta nuori lahjakas pianisti Linnea ei ole löytänyt ulospääsyä. Kunnes kotiovelle on ilmaantunut pianonvirittäjä - ja ensimmäistä kertaa joku joka näyttää kuuntelevan Linneaa.Mutta kuka puhuu totta, keneen voi luottaa? Valheiden sumun keskellä nuoren poliisin ja kokeneen rikostutkijakonkarin ihmistuntemus joutuu kokeeseen. Pianonvirittäjä on uusi, itsenäinen kirja Walter Gröhnistä ja Jonna de Bruggesta kertovassa dekkarisarjassa.
Ruotsalainen Stefan Tegenfalk (s. 1965) on tehnyt menestyneen uran IT-yrityksessä ennen kuin julkaisi esikoiromaaninsa Vihan aika vuonna 2009.  Waler Gröhnistä ja Jonna de Bruggesta kertovan trilogian muut osat ovat Koston vanki ja Pahan kasvot.Pianonvirittäjä on sarjan itsenäinen jatko-osa.
Erinomainen ruotsalaisdekkaristi..
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.Artikkeleita ja kirjallisuutta
Arvosteluja

Vihan aika. Bazar 2013.
- Hs.fi 9.6.2013 Lea Karhu: Täysosuma tutuista aineksista.
- Järjellä ja tunteella -blogi 1.4.2013 .


Internet

- www.stefantegenfalk.com.
- Bazar - Stefan Tegenfalk .
- Deckarhuset - Stefan Tegenfalkin haastattelu 2012.

 


 

Tornion kaupunginkirjasto
©2016 Terttu Uusimaa