Sisällön alkuun
Menu

 

Timo Saarto

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Syyskuussa 2021 ilmesty Timo Saarron kuudes dekkari Pimenevässä kaupungissa 
bbbb

Elokuussa 2019 ilmestyi Timo Saarron viides dekkari Kivikalmisto.
 bbbb

Maaliskuussa 2018 ilmestyi Timo Saarron neljäs dekkari Kevään varjo.
bbbb

Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinto vuoden 2017 parhaasta kotimaisesta dekkariteosta on myönnetty Timo Saarrolle romaanista Kuoleman kuukausi.
Onnittelut, Timo Saarto!!!

Tammikuussa 2017 ilmestyi Timo Saarron kolmas rikosromaani Kuoleman kuukausi.
bbbb

Timo Saarron toinen dekkari Vesimiehen aika ilmestyi keväällä 2015.


Timo Saarron esikoisdekkari Vaitelias poika ilmestyi keväällä 2011.
Katson kirjan esittelyvideo täältä.
bbbb

Timo Saarron kirjojen kustantaja on Karisto.

bbbb

Karisto - Timo Saarto.

Timo Saarto -kirjailijan kotisivut


DekkariNetti (tuusimaa) Twitterissä


 Tornion kaupunginkirjasto
 

Elämä

Timo Saarto (s. 1957) on helsinkiläinen teologian maisteri, kitaransoiton, klassisen rockin ja Olavi Virran musiikin ystävä- Hän voitti vuonna 2010 Kariston 110-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetyn kirjoituskilpailun romaanillaan Vaitelias poika.
Kirjailija - Timo Saarto.

Teokset

Rikosromaanit

Vaitelias poika.
Karisto 2011.
ISBN 978-951-23-5377-4 (sid.)  Ilm. 3/2011.  
bbbb
Visa Degerlund on menettänyt vanhempansa traagisissa olosuhteiss ja lakannut puhumasta. Asiat alkavat saada erikoisia käänteitä, kun hän muuttaa setänsä ja tämän vaimon luokse Puu-Pasilaan. Samoihin aikoihin Helsinkiä puhuttaa raaka ryöstömurha. Saalis on maamme rikoshistorian suurimpia. Visa ja häntä lähellä olevat ihmiset tulevat sotkeutuneeksi monisyiseen ja vaarantäyteiseen ajojahtiin, johon kytkeytyy ravisuttavia ihmiskohtaloita. Vaitelias poika on inhimillisten teemojen ympärille kietoutuva omaperäinen rikosromaani. Kirjan väkevä miljöökuvaus, monipolvinen juoni ja syvällinen henkilögalleria tarjoavat vaikuttavan aikamatkan 1950-luvun Helsinkiin ja sodasta toipuvaan Suomeen.
Vaitelias poika voitti Kariston 110-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetyn kirjoituskilpailun.
Timo Saarto (s. 1957) on helsinkiläinen teologian maisteri. Hän harrastaa kitaransoittoa ja pitää klassisesta rockista ja Olavi Virran musiikista, joka tuli tutuksi romaanin kirjoitusprosessin aikana.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Vesimiehen aika.
Karisto 2015.
ISBN 978-951-23-5885-4 (sid.)  Ilm. 3/2015.  

Erja Kuusama lähtee huuruisista bileistä Natsalta, batiikkipaitojen, vakosamettihousujen ja otsapantojen keskeltä, ja joutuu pimeässä Kaivopuistossa entisen poikaystävänsä raa' an murhan silminnäkijäksi. Mutta myös Erja pannaan merkille. Hän saa takaa-ajajia kintereilleen ja kutsumattomia vieraita asunnolleen. Sitten hän tekee kohtalokkaan päätöksen ja lähtee pakomatkalle, joka johtaa hänet lopulta suoranaiseen surmanloukkuun. Rikoksen selvittelyä vaikeuttavat poliisilaitoksen tulehtuneet ihmissuhteet, joista lankeaa erityisen synkkä varjo juuri Erjan ylle...
Kirjoituskilpailuvoittajan odotettu uusi tuleminen. Vesimiehen aika on 1960- ja 1970-luvun hippiaikaan sijoittuva hektinen poliisiromaani, jolle entaa oman, kiinnostavan erityismakunsa tarkasti ja osuvasti kuvattu aikakauden miljöö ja elämäntapa.  Saarron esikoiskirjaan tutustunutta lukijaa ilahduttaa lisäksi kohdata rikostutkinnassa jälleen Vaiteliaasta pojasta tuttu, nyt jo ikääntynyt Albert Vaara.
Timo Saarto on helsinkiläinen teologian maisteri, kitaransoiton, klassisen rockin ja Olavi Virran musiikin ystävä- Hän voitti vuonna 2010 Kariston 110-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetyn kirjoituskilpailun romaanillaan Vaitelias poika.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.


Kuoleman kuukausi.
Karisto 2017.
ISBN 978-951-23-6211-0 (sid.) Ilm. 1/2017.
bbbb
Monipolvinen rikostarina, elämää sykkivä ajankuva ja upea Helsinki-kuvaus Suomen
itsenäistymisen syntyhetkiltä.
Helsinki 7. marraskuuta 1917. Nälkäinen pikkupoika seuraa yhtä nälkiintyneitä koiria kruununmakasiiniin, sen toiseen kerrokseen, ja löytää sieltä lattialla retkottavan ruumiin, jonka kimpussa koirat puuhaavat… Paikalle osuu pojan kauhunhuudon hälyttämänä neljännen piirin miliisimies Leo Waara. Waara on kovin kokematon mutta ryhtyy omin päin tutkimaan tapausta kadonneiden kellon ja kellonvitjojen perusteella. Samoihin aikoihin kaasulaitoksen tiloista löytyy hirttäytynyt mies ja muuan etsivä saa tapaturmaisesti surmansa. Tapauksista kiinnostuu virasta erotettu, Kaivopuiston poliisireserviin kuuluva Anders Autio, ja pian hän on samoilla jäljillä Waaran kanssa.
Timo Saarron uusi rikosromaani vie lukijan kuohuvaan ja poliittisten muutosten kourissa kipuilevaan Helsinkiin, jonka syyspimeillä kaduilla voi törmätä niin sakilaisiin, parittajiin, siveyspoliiseihin kuin kauniisiin hurmossaarnaajiinkin.
Kuoleman kuukausi on Timo Saarron kolmas dekkari. Aiemmin ovat ilmestyneet: Vesimiehen aika, 2015 ja Vaitelias poika, 2011.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Kevaan varjo.
Karisto, 2018.
ISBN 978-951-23-6433-6 (sid.)  Ilm. 3/2018.
bbbb
Huhtikuu 1918. Venäjän laivasto on aloittanut lähtövalmistelut, ja samaan aikaan huhut
Helsinkiä kohti marssivista saksalaisista joukoista voimistuvat. Kuolleeksi otaksuttu
Anders Autio ottaa osaa valkokaartin maanalaiseen toimintaan ja liikkuu pääkaupungissa parroittuneena ja tunnistamattomaksi pukeutuneena tietämättä vaimonsa Esterin päätyneen läheiseen suhteeseen toisen miehen kanssa. Samaan aikaan punainen miliisi Leo Waara
tutkii poliittiselta murhalta vaikuttavaa ampumatapausta, josta alkaa pian ilmetä merkillisiä piirteitä. Eikä Leon hämmennystä vähennä se, että yhdeksi asianosaiseksi paljastuu viehkeä hurmossaarnaaja Mirja Drifva, joka kovin mielellään päästäisi Leon estoistaan…
Timo Saarron uuden rikosromaanin miljöö on Kuoleman kuukaudesta tuttu.
Suomen itsenäisyyttä on kestänyt pian puoli vuotta. Pelko, epäluulo ja levottomuus lisääntyvät, kunnes tilanne käy kohtalokkaaksi punaisen Helsingin puolustajille. Pääkaupungin kasvot ovat kovat mutta perin kiinnostavat. Kevään varjo on Timo Saarron neljäs dekkari Aiemmin ilmestyneet: Kuoleman kuukausi (2017),  Vesimiehen aika, 2015 ja Vaitelias poika, 2011.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Kivikalmisto.
Karisto 2019.
ISBN 978-951-23-6681-1 (sid.) Ilm. 8/2019.
bbbb
Neljä kaverusta kohtaa kaamean näyn käännellessään Herttoniemessä sijaitsevan hiidenkiukaan kiviä: muinaishaudan pohjalla makaa jo jonkin aikaa kuolleena ollut tuntematon vainaja. Vaikuttaa siltä, että horrossaarnaaja Mirjam Drifva on jollain hämärällä tavalla sotkeutunut juttuun, minkä lisäksi menneisyydessä tapahtunut erehdys uhkaa syöstä hänet arvaamattomaan kurimukseen ja kannattajien hylkäämäksi. Samoihin aikoihin entinen miliisi Leo Waara vapautuu Viaporin vankileiriltä, jonne hän on joutunut Helsingin valtauksen yhteydessä huhtikuussa 1918. Kun leirin vartiopäällikkö löytyy kuoliaaksi ammuttuna kadunvarresta, epäilykset kohdistuvat Leoon. Tapauksia yksityisesti tutkimaan ryhtynyt Anders Autio joutuu tarkastelemaan asioita toisinaan hyvinkin henkilökohtaisesta näkökulmasta ja yllättymään vaiettujen salaisuuksien paljastuessa yksi kerrallaan.
Kivikalmisto on itsenäinen jatko-osa Timo Saarron vuosiin 1917-18 sijoittuville rikosromaaneille. Vuoden johtolangalla 2018 palkitun Kuoleman kuukauden sekä Kevään varjon tavoin se kuvaa epävakaan ja myllerryksiä täynnä olevan aikakauden oloja Helsingissä väkevänä panoraamana ja kertoo tutuksi tulleiden päähenkilöidensä kautta yksityisten ihmisten kohtaloista noina vuosina.
Timo Saarto on helsinkiläinen teologian maisteri ja oikea stadin kundi. Koko hänen kirjallinen tuotantonsa sijoittuu Helsinkiin ja kuvaa yhtä vahvasti ja kiinnostavasti niin itse kaupunkia kuin tarinoiden henkilöitäkin. Saarron esikoisteos, 1950-luvulle sijoittuva nostalginen dekkari Vaitelias poika, voitti Kariston 110-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetyn kirjoituskilpailun.
Huom! Kirja ilmestyy sähkökirjana.
Karisto - Timo Saarto


Pimenevässä kaupungissa.
Karisto 2021.
ISBN 9789511383536 (sid.) Ilm. 9/2021.
bbbb
Historiallinen dekkari vie talvisodan kynnyksellä kärvistelevään Helsinkiin.
Helsingissä varaudutaan epävarmoihin aikoihin. Miehiä kutsutaan ylimääräisiin kertausharjoituksiin, yleinen huoli ja levottomuus leviävät asukkaiden keskuuteen.
Synkkien enteiden keskellä töölöläisen kerrostalon kellarikäytävästä löytyy mies, joka on kalautettu kuoliaaksi kynttilänjalalla. Tekijäksi paljastuu viehättävä nuori nainen, Helena Leppänen, ja syyksi itsepuolustus.
Tapausta tutkimaan määrätään nuori etsivä Albert Vaara. Vähitellen alkaa näyttää siltä, että tutkimukset johdattavat kokemattoman poliisimiehen sukupolvien takaisten kaunojen keskelle.
Huom! Kirja ilmestyy myös äänikirjana ja sähkökirjana.
- Karisto - Timo Saarto.
 

Artikkeleita ja kirjallisuuttaArvosteluja


Internet

Karisto - Timo Saarto.

www.timosaarto.com/wordpress/