Sisällön alkuun
Menu

 

Christian Rönnbacka

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet


Kesäkuussa 2021 ilmestyi Christian Rönnbackan yhdeksäs Antti Hautalehto -dekkari Tulen aika.
Hieno sarja!!
bbbb

Elokuussa 2020 ilmestyi Christian Rönnbacken kahdeksas Antti Hautalehto -dekkari Ruska. Hieno sarja!!
bbbb
 

Elokuussa 2019 ilmestyi Christian Rönnbackan seitsemäs Antti Hautalehto -dekkari Majakka.
Hieno sarja!!
 bbbb

Syyskuussa 2017 ilmestyi Rönnbackalta kuudes Antti Hautalehto -dekkari Tuonen korppi..
bbbb

Huhtikuussa 2017 ilmestyi Christian Rönnbackalta ensimmäinen tietokirja Kävikö käry? Vakuutusetsivien
parhaat tarinat. Bazar.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
bbbb

Lokakuussa 2016 ilmestyi Christian Rönnbackan hienon
Antti Hautalehto -sarjan viides dekkari Kaikki mikä kiiltää.
 


Lokakuussa 2015 ilmestyi Christian Rönnbackan Antti Hautalehto -sarjan neljäs kirja Kylmä syli.


Syyskuussa 2014 ilmestyi Christian Rönnbackan odotettu kolmas Antti Hautalehto -dekkari Rakennus 31 .

Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Keväällä 2013 ilmestyi Christian Rönnbackan toinen
Antti Hautalehto -dekkari Julma.
Kirja oli erittäin vetävästi kerrottu ja oli pakko lukea mahdollisimman nopeasti.
Esikoisdekkarin jälkeen lupaukset täyttyivät.
Sarja jatkuu...

Keväällä 2012 ilmestyi Christian Rönnbackan esikoisdekkari Operaatio Troijalainen.
Kirja on ensimmäinen osa rikosylikonstaapeli Antti Hautalehdosta kertovassa sarjassa.
Erinomainen esikoinen ja nappasi mukaansa heti ensi sivuilta. Siis koukuttava ja kiinnostava.
Christian Rönnbacka FacebookissaChristian Rönnbackan Hautalehto -dekkareita  on kustantantanut Bazar ja CrimeTime.DekkariNetti (tuusimaa) Twitterissä

Tornion kaupunginkirjasto


 

Elämä

Christian Rönnbacka syntyi vuonna 1969 Evijärvellä maanviljelijäperheeseen.  Hän on toiminut vakuutusetsivänä jo kymmenen vuotta.  Ennen vakuutusetsivän uraansa Rönnbacka työskenteli Keskusrikospoliisissa sekä poliisina pääkaupunkiseudulla.

Vapaa-ajallaan hän harrastaa mm. paljasjalkajuoksua, kalastusta ja kullankaivuuta.
Christian Rönnbackan esikoisdekkari Operaatio Troijalainen ilmestyi keväällä 2012 ja
se on ensimmäinen osa Antti Hautalehdosta kertovasta dekkarisarjasta. Suomessa vähän tunnetusta poliisin peitetoiminnasta kertova tarina koukuttaa ja yllättää.
Rönnbackan toinen Antti Hautalehto -dekkari Julma ilmestyi keväällä 2013.
Molemmat eriomaisia koukuttavia kirjoja. 
Syksyllä 2014 ilmestyi Rönnbackan kolmas Hautalehto -dekkari Rakennus 31, neljäs Hautalehto -dekkari ilmestyi syksyllä 2015 ja viides ja uusin sarjan kirja Kaikki mikä kiiltää ilmestyi lokakuussa 2016.
Rönnbackan dekkarit ovat yksityiskohtiaan myöten tarkkaan hiottuja, sillä kirjailija on hankkinut asiantuntemuksensa toimimalla mm. keskusrikospoliisin tutkijana. Nykyisen hän työskentelee kirjoittamisen ohessa vakuutusetsijänä. Kirjoja keventävät Rönnbackan naseva huumori ja henkilökaartin todenmakuinen dialogi.
Hänen komisario Antti Hautalehdosta kertovaa dekkarisarjaansa on myyty jo yli 70 000 kappaletta, ja Solar Films valmistelee parhaillaan Rönnbackan Hautalehto -sarjasta uutta kotimaista jännityselokuvaa.
Christian Rönnbacka on tällä hetkellä kotimaisen dekkarin kärkinimiä. 
Teokset

Rikosromaanit

Operaatio Troijalainen.
Bazar 2012.
ISBN 978-952-5637-71-7 (sid.)   Ilm. 2/2012. 

Esikoisdekkari!!
Rikosylikonstaapeli Antti Hautalehto saa komennuksen vaaralliseen peitetehtävään. Hänestä tulee pikkurikollinen Harri Kvick, joka värvätään kansainvälisen huumeliigan juoksupojaksi Helsingissä.
Yhä suuremmat huumelastit kulkevat Antin avulla myyjältä ostajalle, ja liigan johtajat käärivät muhkeita voittoja. Antti näyttelee osaansa kylmän rauhallisesti, vaikka luodit lentävät ja paljastuminen tietää hengenmenoa.
Operaatio Troijalainen on ensimmäinen osa Antti Hautalehdosta kertovasta dekkarisarjasta. Suomessa vähän tunnetusta poliisin peitetoiminnasta kertova tarina koukuttaa ja yllättää.


Julma.
Bazar 2013.
ISBN 978-952-279-062-0 (sid.) Ilm. 3/2013. 

Pyykkituvasta katoaa pienen tytön alushousut. Pian ensimmäinen tyttö kaapataan, ja peloista pahin tunkeutuu perheen arkeen. Asialla on ammattilainen, joka ei jätä jälkiä, ei tapahtumapaikalle eikä uhreihin, jotka hän palauttaa saatuaan haluamansa. Rikosvyyhti aiheuttaa kauhua ja herättää median mielenkiinnon, ja poliisia painostetaan ministeritasoa myöten.Porvoolainen ylikonstaapeli Antti Hautalehto toipuu vielä edellisestä rankasta tehtävästään kansainvälisen huumeliigan kätyrinä sekä tapauksen ratkaisuun johtaneista viimeisistä käänteistä. Hän saa kuulla luotettavasta lähteestä, että palkkamurhaajat ovat hänen perässään. Rikollisliigan pomo ei ole antanut anteeksi petturuutta ja miestensä kohtaloa.Kaikilla meillä on menneisyytemme, jonka kohtaamme aina uudelleen ja uudelleen. Mutta millaisiin ratkaisuihin Antti tällä kertaa päätyy, kun vastassa on julma ja joku vielä julmempi?
Kirja on toinen osa Antti Hautalehto -sarjassa, jonka niin lukijoiden, kriitikoiden kuin kirjakauppiaidenkin kiittämä ensimmäinen osa Operaatio Troijalainen julkaistiin keväällä 2012. 


Rakennus 31.
Bazar 2014.
ISBN 978-952-279-185-6 (sid.) Ilm. 9/2014. 

Antti Hautalehto -sarja 3.
Marraskuu. Porvoon lähimaastosta löytyy hauta. Poliisille se ei ole uutta, paitsi että kuoppa komeilee tyhjänä. Kun hautoja sitten löytyy lisää, poliisi joutuu selvittämään mistä on kyse, vaikkei varsinaista rikosta olekaan tapahtunut.Kunnes Hinthaarasta löydetään hautakuopasta alaston mies, jonka käsissä ja jaloissa on naulanjäljet. Ristiinnaulittu ruumis saa tutkijat ymmälleen. Tutkinta mutkistuu entisestään, kun ilmaantuu lisää henkilöitä jotka jotenkin liittyvät tapaukseen. Kaikki jäljet johtavat Nikkilän vanhan mielisairaalan Rakennus 31:een. Sen vaiettu historia on jättänyt ihmisiin arpia, jotka näkyvät vielä tänäkin päivänä. Rakennus 31 on Antti Hautalehto -sarjan kolmas osa. Tutkinnanjohtaja Antti Hautalehdolla ovat vastassaan paitsi vaitonaiset todistajat myös menneisyyden haamut. Sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet Operaatio Troijalainen ja Julma.
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Kylmä syli.
Bazar 2014.
ISBN 978-952-279-233-4 (sid.) Ilm. 10/2015.

Antti Hautalehto -sarja 4.
Öinen Porvoo pikkujouluaikaan. Parikymppinen mies hoipertelee hilpeänä juhlista kotiinpäin. Aamulla tyttöystävä ilmoittaa hänet kadonneeksi. Jäljet loppuvat Porvoonjoen rantaan, ja tapaus kirjataan komisario Antti Hautalehdon poliisiasemalla tavanomaiseksi katoamiseksi. Muutama yö myöhemmin ohikulkijat kuulevat Porvoonjoesta avunhuutoja. Paikalta pakenee outo huppariin pukeutunut mies, ja uhri löytyy henkitoreissaan vedestä. Komisario Hautalehto alkaa epäillä, ettei aiempi katoaminen ollut sittenkään rutiinitapaus. Seurattavia jälkiä on kovin vähän, sillä virta vie omansa. Eräällä tapauksella on silminnäkijä, mutta ehtiikö tämä ajoissa poliisin puheille?
Christian Rönnbacka syntyi vuonna 1969 Evijärvellä maanviljelijäperheeseen. Hän on entinen poliisi ja työskentelee nykyisin vakuutusetsivänä. Hän aloitti komisario Antti Hautalahdesta kertovan dekkarisarjan vuonna 2012 esikoisteoksellaan Operaatio Troijalainen.  Sarjassa ilmesytyivät seuraavaksi Julma ja Rakennus 31. Rönnbackan dekkarit  ovat tulleet tunnetuiksi omaeimaisesta huumoristaan ja poliisityön asiantuntemuksesta, jonka Rönnbacka  on hankkinut Keskusrikospoliisissa pääkaupunkiseudulla.  Vapaa-aikanaan Rönnbacka harrastaa mm. paljasjalkajuoksua ja metsästystä.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Kaikki mikä kiiltää.
CrimeTime 2016.
ISBN 978-952-289-300-0 (sid.)  Ilm. 10/2016.

Antti Hautalehto -sarja 5.
Kesäkuinen Porvoo kauneimmillaan. Komisario Antti Hautalehdon kotikulmilla keskusrikospoliisi tarkkailee syytä ilmoittamatta paikallisia tyhjätaskuja, jotka matkustelevat ja kuluttavat leveään elämään enemmän kuin tienaavat.  Krp:n seuranta jatkuu ulkomaille, jossa nuoret katoavat jäljettömiin hoitaessaan kansainväliseltä rikollisliigalta saamaansa tehtävää.  Pian nuorilla on poliisin lisäksi perässään kovan luokan ammattitappaja, koska kaikkeen mikä kiiltää ei olisi kannattanut tarttua. Porvoon kesäisen rauhan rikkoo ajojahti, jonka palkkana on kuolema, jos Hautalehto ei ryhmineen löydä nuoria ajoissa.
Kaikki mikä kiiltää on dekkaristikomeetta Christian Rönnbackan viides Antti Hautalehto -dekkari.
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Tuonen korppi.
CrimeTime 2017.
ISBN 978-952-289-408-3 (sid.) Ilm. 9/2017.
bbbb
Antti Hautalehto -sarja 6.
Komisario Antti Hautalehdon visaisin murhamysteeri! Sipoon metsissä, Talman kalkkilouhoksen yli kaikuu korpin käheä huuto. Nuoret pojat tekevät synkän löydön. Syvällä kallioiden välissä louhoksen pohjalla pilkottaa miehen irtonainen käsivarsi. Komisario Antti Hautalehto ryhtyy tutkintaryhmänsä kanssa kokoamaan kuoleman palapeliä. Tumman veden uhri ei kuitenkaan suo vastausta. Miksi mies on surmattu ja kuinka ja minkä vuoksi hänet on louhokseen toimitettu? Minkäänlaista järkevää
motiivia järkyttävälle teolle ei tunnu löytyvän. Tutkinta vaikuttaa toivottomalta, eikä sitä lainkaan helpota omaisten ja julkisuuden paineet.Poliisina ja vakuutusetsivänä työskennellyt Christian Rönnbacka on noussut vauhdilla kotimaisen dekkarikirjallisuuden kärkeen. Hänen porvoolaistuneesta pohjalaispoliisista Antti Hautalehdosta kirjoittamansa jännitysromaanit ovat saavuttaneet sekä lukijoiden että kriitikoiden suursuosion.
Hautalehto-sarjan avausromaanista Operaatio Troijalaisesta valmistellaan parhaillaan elokuvaa.

Majakka.
CrimeTime 2019.
ISBN 978-952-289-562-2 (sid.) Ilm. 8/2019.
bbbb
Antti Hautalehto -sarja 7.
Antti Hautalehdon odotettu comeback!
Porvoon ulkosaaristossa karulla kalliosaarella on jäljellä vain muutama punainen rakennus, joita ylväänä vahtii 150 vuotta vanha Söderskärin majakka. Majakan valo sammui lopullisesti kolmekymmentä vuotta sitten. Porvoolainen komisario Antti Hautalehto ottaa pari päivää vapaata hektisestä työstään ja lähtee saunomaan ystävänsä Larsin kanssa Bodön saareen. Yllättäen pimeänä ja autiona vellovan meren ylle syttyy valo. Söderskärin majakka on jälleen päällä. Majakan valokeila paljastaa meressä kelluvan kasvottoman ruumiin. Kuolema on jättänyt kylmäävän käyntikorttinsa, jonka suolaisia jälkiä porvoolaiset poliisit seuraavat rantaan ja sieltä takaisin hyytävälle merelle.
Majakka on Christian Rönnbackan seitsemäs rikosromaani. Antti Hautalehto -sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet Operaatio Troijalainen (2011), Julma (2012), Rakennus 31 (2014), Kylmä syli (2015), Kaikki mikä kiiltää (2016) ja Tuonen korppi (2017).

Ruska.
Bazar 2020.
ISBN 9789522799661 (sid.) Ilm. 8/2020.
bbbb
Antti Hautalehto -sarja 8.
Porvoolaiskomisario Antti Hautalehto on suunnitellut jo pitkään vaellusretkeä Lappiin ystävänsä Larsin kanssa. Loma saa yllättävän käänteen, kun hänet määrätään työtehtäviin kaitsemaan kiinalaismiljardööriä seurueineen Pohjois-Suomen jylhissä maisemissa. Kalastaessaan ja huuhtoessaan kultaa kiinalaisten kanssa Hautalehto ei osaa aavistaa, että ryhmää seuraa joukko palkkasotureita, jotka suunnittelevat kidnappausta. Hautalehto joutuu laittamaan peliin kaikki taitonsa selviytyäkseen hengissä karussa erämaassa raskaasti aseistetun vihollisen jahtaamana.
Christian Rönnbackan kahdeksas rikosromaani Ruska repäisee lukijan Antti Hautalehdon lailla kauas tutuista ympyröistä keskelle Lapin koskematonta luontoa. Terävästä tyylistään tuttu Rönnbacka nostaa kierrokset uudelle tasolle dekkarissa, joka iskee kuin hakku kivikovaan maaperään.
Christian Rönnbacka (s. 1969) on Keravalla asuva entinen poliisi, joka työskentelee nykyisin vakuutusetsivänä. Rönnbackan Hautalehto-dekkarit ovat tulleet tunnetuiksi omaleimaisesta huumoristaan ja poliisityön asiantuntemuksesta. Keväällä 2017 Rönnbacka debytoi tietokirjailijana teoksellaan Kävikö käry? Vakuutusetsivien parhaat tarinat. Vapaa-ajallaan Rönnbacka harrastaa mm. riskiretkeilyä ja metsästystä
Huom! Kirja ilmestyy e-kirjana ja äänikirjana.

Tulen aika.
Bazar 2021.
ISBN 9789523762152 (sid.) Ilm. 6/2021.
bbbb
Antti Hautalehto -sarja 9!
Jengiväkivalta vyöryy kaduille.
Christian Rönnbackan yhdeksäs Antti Hautalehto-dekkari sytyttää kaupungin liekkeihin.
Antti Hautalehto yrittää sopeutua takaisin poliisityön arkeen, kun rauhan rikkoo julma henkirikosten sarja. Nuoria maahanmuuttajamiehiä on surmattu jengityyliin ampumalla, ja väkivaltaisuudet uhkaavat kärjistää maahanmuuttajayhteisön ja poliisin välit räjähdyspisteeseen.
Tilannetta selvittämään perustetaan sisäministeriön toimesta ryhmä, jonka asiantuntijaksi saapuu Göteborgista 27-vuotias kovaotteinen suomalais-irakilainen Henna Björk. Jengiväkivaltaan perehtynyt Björk ja Suomen poliisia edustamaan valittu Hautalehto joutuvat törmäyskurssille tutkiessaan ampumisten sarjaa, jonka taustalta alkaa paljastua jotain paljon jengien välienselvittelyä synkempää. Lämpötilan kohotessa Hautalehdon ja Björkin täytyy selvittää kaiken takana olevat syylliset ennen kuin koko kaupunki roihahtaa liekkeihin.
Christian Rönnbacka korottaa jälleen panoksia Antti Hautalehto-sarjan räjähtävässä yhdeksännessä osassa, joka saa lukijan pyyhkimään hikeä otsaltaan.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana. ja äänikirjana. 

Tietokirjat 

Kävikö käry?
Vakuutusetsivien parhaat tarinat.
Bazar 2016.
ISBN 978-952-279-343-0 (sid.)   Ilm. 4/2017.
 bbbb
Vakuutusyhtiöiden huijaamisella on vankat perinteet suomalaisessa kulttuurissa ja siitä pidetään usein enemmän jopa kuluttajan oikeutena kuin millään tavalla tuomittavana toimintana. Tutkimuksen mukaan joka neljäs suomalainen tuntee vakuutusyhtiötä huijanneen ihmisen. Tässä kirjassa esitellään petoksen päätyypit sekä paljastetaan kuinka yhtiöitä on huijattu tai ainakin yritetty huijata. Kaiken kokeneiden vakuutusetsivien vuosien varrelta kertomat tarinat ovat varsin opettavaisia eikä myötähäpeältäkään voi välttyä.Kirjaa voi tietenkin käyttää käsikirjana petoksen polulle, mutta toivottavasti esimerkit auttavat välttämään pahimmat amatöörin sudenkuopat ja siten tarjoamaan vakuutusetsiville entistä mielenkiintoisempia ja haasteellisempia tehtäviä.
Kävikö käry? on dekkaristina tutuksi tulleen Christian Rönnbackan ensimmäinen tietokirja.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.Artikkeleita ja kirjallisuutta


- Bazar 11.3.2013 - Julmalla on esikuva.
- Mesta.net 30.4.2013 Christian Rönnbacka yhdisti toimintasankarin ja maalaispojan
- Yle Boktid - Leena Lehtolainen och Christian Rönnbacka talar om sina kriminalromaner.
- Maalaispojasta tuli piinkova dekkaristi. Maaseudun Tulevaisuus 25.6.2013.


Arvosteluja

Operaatio Troijalainen. Bazar 2012.
- Kirsin kirjanurkka 24.2.2013.
- Aamulehti 2.3.2012 Juha Sihto.

Julma. Bazar 2013.
- Kirjavinkit 12.4.2013 .
- Hs.fi 27.3.2013 Juri Nummelin.
- Hemulin kirjahylly 31.3.2013 .


Internet

- Bazar - Christian Rönnbacka.
- Christian Rönnbacka Facebookissa