Sisällön alkuun
Menu

 

Dolores Redondo

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Elokuussa 2020 ilmestyi Dolores Redondon Baskimaan murhat -sarjan neljäs dekkari Sydämen pohjoispuoli. Hieno juttu!!
bbbb

Suomen dekkariseuran Ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjalla
palkittiin espanjalaisen Dolores Redondon romaani
Tämän kaiken minä annan sinulle. Onnittelut!!!

Kesällä 2018 ilmestyi suomeksi Dolores Redondon uusi palkittu dekkari
Tämän kaiken minä annan sinulle.
 bbbb


Syksyllä 2016 ilmestyi suomeksi Dolores Redondon kolmas Baskimaan murhat -sarjan dekkari Myrskyuhri.
  bbbb

Keväällä 2016 ilmestyi suomeksi Dolores Redondon toinen Baskimaan murhat -dekkari Luualttari.
 

Espanjalaisen Dolores Redondon kiinnostavan Baskimaan sarjan ensimmäinen dekkari Näkymätön vartija ilmestyi syksyllä 2015.
 


Dolores Redondon dekkarien suomalainen
kustantaja ja on Gummerus.

bbbb

Dolores Redondo.

Gummerus -
Dolores Redondo
DekkariNetti (tuusimaa)
Twitterissä

Tornion kaupunginkirjasto


 


 


 

Elämä

Dolores Redondo (s. 1969) on uuden espanjalaisen rikoskirjallisuuden kansainvälisiä kärkinimiä. Hän oli Espanjan luetuin kirjailija vuonna 2017. Redondon teoksia on myyty yksin Espanjassa yli 1,5 miljoonaa kappaletta. Baskimaan murhat -sarjan jälkeen ilmestynyt
Tämän kaiken minä annan sinulle sai Premio Planetan, suurimman
yksittäiselle kirjalle annettavan kirjallisuuspalkinnon. Redondo on ollut myös ehdolla CWA International Dagger Awardin saajaksi. Oikeustiedettä opiskellut Redondo asuu Ribera de Navarrassa.

Baskimaan murhat -sarjassa on ilmestynyt dekkarit: Näkymätön vartija (kevät 2015), Luualttari (kevät 2016) ja Myrskyuhri (syksy 2016). Kesällä 2018 ilmestyi suomeksi Redondolta uusi palkittu dekkari Tämän kaiken minä annan sinulle.


Teokset

Rikosromaanit

El Guardian Invisible, 2013. (suom. Näkymätön vartija, 2015).
Legado en los huesos, 2013. (suom. Luualttari, 2016).
Ofrenda a la Tormenta, 2014. (suom. Myrskyuhri, 2016).
La cara norte del corazón, 2019. (suom. Sydämen pohjoispuoli, 2020).

Todo esto te Dare, 2016.  (suom. Tämän kaiken minä annan sinulle, 2018).


Suomennokset


Näkymätön vartija.
Alkuteos: El Guardian Invisible, 2013.  Suom. Sari Selander.
Gummerus 2015.
ISBN 978-951-24-9438-7 (sid.) Ilm. 6/2015.

Baskimaan murhat -sarja 1.
Ensimmäinen suomennos!
Navarran ikimetsän sydämestä, Baztanjoen penkalta löydetään alastoman teinitytön ruumis. Poliisi yhdistää makaaberin rituaalimurhatapauksen aiempaan surmatekoon. Pian huhut sarjamurhaajasta lähtevät liikkeelle Baztanin laaksossa, missä ikiaikaiset uskomukset elävät yhä. Voisiko asialla olla basajaun, legendoista tuttu metsän näkymätön vartija? Tutkinnan saa johdettavakseen määrätietoinen konstaapeli Amaia Salazar. Amaia palaa vastentahtoisesti juurilleen vanhaan kotikyläänsä. Tutkinnan edetessä hän joutuu kestämään kollegoidensa kateutta, ratkomaan selvittämättömiä ristiriitoja kahden sisarensa kanssa ja kohtaamaan myös synkän salaisuuden, joka varjosti perheen elämää ja palaa nyt piinaamaan häntä painajaisen lailla. Baskimaan murhat -trilogian avausosa Näkymätön vartija on koukuttava, psykologisesti tarkkanäköinen yhdistelmä rikostutkintaa, baskimytologiaa ja naisen elämää perhesuhteineen. Sarjan toinen osa Luualttari ilmestyy alkuvuodesta 2016 ja päätösosa Myrskyuhri kesällä 2016.
Dolores Redondo (s. 1969) on uuden espanjalaisen rikoskirjallisuuden ykkösnimiä.  Baskimaan murhat -sarja on 500 000 kappaleen kokonaismyynnillä valloittanut Espanjan myyntilistojen kärkipaikat, ja se julkaistaan yli 30 kielialueella.  Oikeustiedettä opiskellut Redondo asuu Ribera de Navarrassa.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
- Gummerus - Näkymätön vartija.

Luualttari.
Alkuteos: Legado en los huesos, 2013.  Suom. Sari Selander.
Gummerus 2016.
ISBN 978-951-24-0094-2 (sid.) Ilm. 1/2016.

Baskimaan murhat 2.
Oikeudenkäynti murhatun teinitytön isäpuolta vastaan alkaa. Mukana on Amaia Salazar, murharyhmän nykyinen johtaja, joka vuosi sitten ratkaisi Baztanin laaksossa kauhua kylväneiden basajaun-murhien tapauksen. Isäpuolen syyllisyys on selvä, mutta yhtäkkiä tuomari ilmoittaa, että oikeudenkäynti täytyy perua: epäilty on löytynyt oikeustalon WC-tiloista kuolleena. Vanki on jättänyt Salazarille itsemurhaviestin, jossa on vain yksi sana: "Tarttalo". Baskimytologiassa kyklooppiin viittaava sana vie rikosylikonstaapelin uudelleen kotiseudulleen Baztaniin. Tällä kertaa murharyhmää työllistävät perheväkivalta sekä oudot ihmisluu-uhraukset pikkukylän kirkossa.
Baskimaan murhat -sarjan toinen osa käsittelee naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja äitiyden yhdistämistä vaativaan ammattiin. Menestyssarjastaan ylistetty Redondo oli ehdolla CWA Dagger Awardin saajaksi. Sarjan ensimmäinen dekkari ilmestyi suomeksi 5/2015.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

- Gummerus - Luualttari.

Myrskyuhri.
Alkuteos: Ofrenda a la Tormenta, 2014. Suom. Sari Selander.
Gummerus 2016.
ISBN 978-951-24-0171-0 (sid.) Ilm. 6/2016.
bbbb
Baskimaan murhat 3.
Rikosylikonstaapeli Amaia Salazar kutsutaan Pamplonaan, Navarran pääkaupunkiin, tutkimaan kätkytkuolematapausta. Perheen isoäidin mukaan isä yritti karata lapsen ruumis mukanaan, mumisten omituisuuksia uhrilahjasta. Isoäiti kertoo myös maagisesta, painajaismaisesta olennosta, Ingumasta, joka vie nukkuvat unesta ikiuneen. Tutkinnan edetessä Amaia ja hänen tiiminsä yhdistävät tapauksen Baztanin laaksossa vuosia sitten tapahtuneisiin kauheuksiin.
Dolores Redondon Myrskyuhri on vangitseva ja hiuksianostattava trilleri, jota on kehuttu espanjalaisen rikoskuningattaren parhaaksi. Teoksen juoni kiihtyy vääjäämättä kohti loppuhuipennusta, jossa Amaian on viimein kohdattava totuus Baztanin laaksoa vuosia piinanneista tapahtumista.
Amaia Salazar -sarjassa aiemmin ilmestynyt Näkymätön vartija (2015) ja Luualttari (2016).
- Gummerus - Myrskyuhri.

Sydämen pohjoispuoli.
Alkuteos:  La cara norte del corazón, 2019.  Suom. Sari Selander.
Gummerus 2020.
ISBN 978-951-24-1860-2 (sid.) Ilm. 8/2020
bbbb
Baskimaan murhat -sarja 4!!
Elokuussa 2005, paljon ennen kuin Baztanin laaksoa ravisuttavat hyytävät rikokset, nuori Amaia Salazar osallistuu FBI Academyssä poliisien vaihto-ohjelmaan, jota vetää Aloisius Dupree. He perehtyvät yhdessä tosielämän tapaukseen: Säveltäjänä tunnettu sarjamurhaaja iskee suurten luonnonkatastrofien aikaan kokonaisten perheiden kimppuun ja jättää jälkeensä miltei liturgisen kuvaelman. Amaia matkustaa Dupreen erikoisyksikön mukana hurrikaani Katrinan iskuun valmistautuvaan New Orleansiin, jotta löytäisi uhriprofiiliin sopivan perheen ajoissa. Kaiken keskellä puhelu Amaian kotiseuduilta herättää henkiin vanhat lapsuuden traumat ja pakottaa hänet kohtaamaan sydämen pohjoispuolen.
Dolores Redondo (s. 1969) on uuden espanjalaisen rikoskirjallisuuden kansainvälisiä kärkinimiä. Hän on ollut ehdolla CWA International Dagger Awardin saajaksi, ja Suomen dekkariseura myönsi hänelle kunniakirjan. Redondon noir-henkisiä jännitysromaaneja luetaan 36 kielellä ympäri maailmaa, ja niitä on myyty yksin Espanjassa yli 2,5 miljoonaa kappaletta. Baskimaan murhat -sarjan jälkeen ilmestynyt Tämän kaiken minä annan sinulle sai Premio Planetan, suurimman yksittäiselle kirjalle annettavan kirjallisuuspalkinnon. Oikeustiedettä opiskellut Redondo asuu Ribera de Navarrassa.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana ja äänikirjana.
- Gummerus - Dolores Redondo.

 

Tämän kaiken minä annan sinulle.
Alkuteos: Todo esto te Dare, 2016. Suom. Sari Selander.
Gummerus 2018.
ISBN 978-951-24-0729-3 (sid.) Ilm. 6/2018.
bbbb
Auto suistuu tieltä Ribeira Sacran viinialueen jyrkillä rinteillä Pohjois-Espanjassa. Onnettomuudessa menehtyneen Álvaron kuolema tulee hänen puolisolleen, kirjailija Manuel Ortigosalle sokkina, eikä tämä järkytys jää viimeiseksi.Hautajaiset pidetään Álvaron perheen sukukartanon hautausmaalla Galiciassa. Manuelille selviää, että hänen miehensä oli upporikas markiisi, joka kuului yhteen Espanjan vaikutusvaltaisimmista suvuista. Miksi hän salasi puolisoltaan siniverisen taustansa? Miksi kylän poliisi epäilee, että Álvaron kuolema ei ollutkaan onnettomuus? Manuel ajautuu mukaan maalaispoliisin tutkimuksiin, joiden aikana selviää, ettei mikään markiisi Álvaro Muñiz de Dávilan elämässä ollut niin kuin hyväuskoinen kirjailija oli aina kuvitellut - ja että tämän kummallinen, töykeä aatelisperhe on valmis menemään hyvin pitkälle suojellakseen salaisuuksiaan.
Dolores Redondon Premio Planeta -voittajaromaani on runsas ja kiehtova kirjallinen mysteeri, jolle tunnelmallinen Galicia viinitiloineen, vanhoine kartanoineen ja luostareineen luo poikkeukselliset puitteet.

Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
- Gummerus - Tämän kaiken minä annan sinulle.

 


Artikkeleita ja kirjallisuuttaArvosteluja

Näkymätön vartija. Gummerus, 2015.
- Kirsin kirjanurkka -blogi. 14.6.2015.
- Tuijata -blogi. 14.6.2015.
- Ruumiin kulttuuri 3/2015. Salla Porra.

Lualttari. Gummerus, 2016.
- Hemulin kirjahylly. 1.3.2016.
- Dekkaritalo -blogi. 10.5.2017.
- Tuijata -blogi. 10.6.2016.
- Mummo matkalla -blogi. 7.2.2016.

- Ruumiin kulttuuri 1/2016. Saara Kesävuori.

Myrskyuhri. Gummerus, 2016.
- Rakkaudesta kirjoihin -blogi. 20.7.2016.
- Kirjasähkökäyrä -blogi. 10.7.2016.
- Ruumiin kulttuuri 3/2016. Kyösti Salovaara.

Tämän kaiken minä annan sinulle. Gummerus, 2018.
- Annelin kirjoissa -blogi. 5.12.2018.
- Mummo matkalla -blogi. 25.6.2018.
- Tuijata -blogi. 23.6.2018.


Internet
 
- Gummerus - Dolores Redondo.
- www.doloresredondomeira.com/.
- Wikipedia - Dolores Redondo.
- Goodreads - Books by Dolores Redondo.