Sisällön alkuun
Menu

Eila Palmgren

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet


Eila Palmgrenin neljäs dekkari Ei kahta kolmannetta
ilmestyi huhtikuussa 2007.

Eila Palmgrenin dekkarien kustantaja on
Kustannus-Mäkelä.

 


Tornion kaupunginkirjasto

Aineistohaku ja varaukset


ElämäTeokset

Rikosromaanit

Verenpunaiset ravut.
Kustannus-Mäkelä 2003.
ISBN 951-882-371-5 (sid.)

Katariina on riemuissaan päästyään toimittajaksi viestintätoimistoon. Työpaikalla on tosin outo ilmapiiri. Johtaja August Kurki urkkii alaistensa salaisuuksia ja käyttää niitä kierosti hyväkseen. Rapukesteissä omistajapariskunnan huvilalla ristiriidat puhkeavat veriteoksi. Tutkimuksia johtava ylikomisario on mies Katariinan menneisyydestä.
Eila Palmgren kuvaa esikoisdekkarissaan kiemuraisia ihmissuhteita ja menneisyyden painolastin aiheuttamaa ahdistusta. Helsingin kesä- ja syystunnelma muodostaa tapahtumille eloisan taustan. Jännitysjuoni pitää lukijan otteessaan, ja huumorin sävyttämä kerronta lisää lukunautintoa.

Lyyra soittaa salat.
Kustannus-Mäkelä 2004.
ISBN 951-882-442-8 (sid.) Ilm. 8/2004.

Katariinan ja Joonaksen yhteinen taival alkaa kivisen kauniissa Töölössä. Kaupunginosa on arvokas, mutta paremmissakin osoitteissa on vihaa, rakkautta, himoa ja salaisuuksia. Valpas leskirouva seuraa tarkoin muitten elämää, mutta on poissa juuri silloin, kun kaikkien rakastama pikku Pete päätyy jätesäkissä Mika Waltarin patsaalle. Kukaan ei tiedä mitään myöskään kylpyammeeseen menehtyneestä amerikkalaisesta. Katariina Metsälän Sisiliassa oppimat astronomian tiedot paljastavat ensimmäisen murhan. Sen jälkeen ylikomisario Joonas Auervan on helpompi solmia irrallisia langanpäitä yhteen ja selvittää toinen tapaus.
Eila Palmgrenin toinen dekkari. Esikoisdekkari Verenpunaiset ravut ilmestyi syksyllä 2003.


Paellaa ja piruja.
Kustannus-Mäkelä 2005.
ISBN 951-882-547-5 (sid.) 29,50 e. Ilm. 8/2005.

Luokkakokouksessa paljastuu, että vanhat kaunat eivät ole kadonneet 30 vuodessa. Muisteluillan hälinä paellapöydän ympärillä katkeaa äkkikuolemaan. Toimittaja Kati Metsälä ja hänen avomiehensä, rikosylikomisario Joonas Auerva saavat selville, että monilla on uusiakin syitä vihata ja pelätä vanhoja tovereitaan. Remontti Katin ja Joonaksen uudessa kodissa saa outoja piirteitä.
Eila Palmgrenin kolmannen dekkarin näyttämönä on keväinen Helsinki.

Ei kahta kolmannetta.
Kustannus-Mäkelä 2007.
ISBN 978-951-882-702-6 (sid.) 30 e. Ilm. 4/2007.

Sanna on melkein unohtanut lapsuutensa murhenäytelmän: isä tappoi mustasukkaisuuden puuskassa vaimonsa juhannusyönä. Katkeroitunut täti pitää vauraan maalaistalon ohjat tiukasti käsissään ja punoo juonia Sannan varalle. Läheisen rantamökin vuokrannut rikosylikomisario Joonas Auerva joutuu kesken lomansa sekaantumaan tapahtumiin, ja hänen toimittajavaimonsa Katariina Metsälän pahat aavistukset osoittautuvat aiheellisiksi.
Eila Palmgrenin neljännen jännitysromaanin taustana on jylhä syrjäseutu, jonka muinaiset asukkaat tavoittelivat onnea ja menestystä uhraamalla nuoren neidon. Tuhannen vuoden takaiset vaiheet limittyvät tarinassa taidokkaasti nykyihmisten häikäilemättömiin pyrkimyksiin.
Eila Palmgrenin neljäs dekkari.


Artikkeleita ja kirjallisuutta


Arvosteluja

Verenpunaiset ravut. Kustannus-Mäkelä 2003.
Ruumiin kulttuuri 3/2003. Paula Arvas.

Lyyra soittaa salat. Kustannus-Mäkelä 2004.
Ruumiin kulttuuri 3/2004. Maria Loikkanen.InternetTornion kaupunginkirjasto - Aineistohaku ja varaukset

©2008 Terttu Uusimaa