Sisällön alkuun
Menu

 

Jukka Niskanen

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Tammikuussa 2021 ilmestyi Jukka Niskasen 10. Jake Klein -dekkari Jake Klein - jäljittäjä.
bbbb

Keväällä 2020 ilmestyi Jukka Niskasen uusi dekkari Corpus Alienum.
Kirja on itsenäinen jatko-osa vuonna 2019 ilmestyneelle Paha kuu nousee.
bbbb
Intensiivin

Syksyllä 2019 ilmestyi Jukka Niskaselta uusi dekkari Paha kuu nousee.
bbbb

Keväällä 2018 ilmestyi Jukka Niskasen 9. Jake Klein -dekkari Viha ei ehdy vanhetessaan.
bbbb


Lokakuussa 2016 ilmestyi Jukka Niskasen 8. Jake Klein -dekkari Koeasema Jena.


Helmikuussa 2016 ilmestyi Jukka Niskaselta novellikokoelma ...kuin lintu langalla.
bbbb


Syksyllä 2015 ilmestyi Jukka Niskasen Jake Klein -sarjan 
seitsemäs dekkari Lumikettu.


Toukokuussa 2014 ilmestyi Jukka Niskaselta rikosnovellikoelma Bereniken hiukset.

Maaliskuussa 2012 ilmestyi Jukka Niskasen
Jake Klein -sarjan viides dekkari Pimeän reuna.

Jukka Niskaselta ilmestyi neljäs dekkari
Jake Klein-sarjassa nimellä Käärmeen kehto.
Kirja on kaikkiaan viides dekkari Niskaselta.

Niskasen neljäs dekkari Vihan kääntöpiiri ilmestyi maaliskuussa 2010.

Jukka Niskasen kolmas dekkari Sapelikissa ilmestyi
helmikuussa 2009.

Jukka Niskasen esikoisdekkari Yölisko ilmestyi Kariston kustantamana ja toinen kirja Pahan kädenjälki ja uusin dekkari Sapelikissa ovat Minervan kustantamia.
Vuodesta 2014 lähtien Jukka Niskasen kirjat on kustantanut Myllylahti.

Kirjasampo - Jukka Niskanen.

Jukka Niskanen - Atrain&Nord


DekkariNetti (tuusimaa) TwitterissäTornion kaupunginkirjasto 
 

Elämä

Jukka Niskanen (s. 1956)  asuu Joensuussa ja työskentelee opettajana ja vapaana lehtimiehenä. Niskanen toimii opetustyössä Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulussa kuvataiteen ja muotoilun koulutusohjelmassa.
Kirjoittamisen ohella Niskanen toimii taiteilijana ja muotoilun opettajana. Lisäksi hän on toiminut yli 10 vuotta kolumnistina ja pakinoitsijana eri lehdissä. Hänen pakinoitaan ja kolumnejaan on julkaistu päivälehdissä vuodesta 1988 lähtien.

Jukka Niskanen on palkittu kirjoittaja, jonka esikoisdekkari Yölisko oli Helsingin Sanomien esikoiskirjakilpailun finaalissa vuonna 2000. Jake Kleinista kertovan sarjan ensimmäinen osa Pahan kädenjälki ilmestyi keväällä 2008. Jake Klein sarja on jo ehtinyt kahdeksanteen kirjaan Koeasema Jena, joka ilmestyi syksyllä 2016.

Niskasen kirjallisia vaikuttajia ovat mm. norjalaiset Axel Jensen ja Knut Hamsun. Taustalla näkyy myös kiinnostus eksistentialistisen suunnan kirjallisuuteen.

Teokset

Rikosromaanit

Yölisko.
Karisto 2000.
ISBN 951-23-4064-x (sid.) ovh 157,-. Ilm.  9/2000.

On kulunut vuosi siitä, kun Janne Nivan raskaana oleva vaimo Jaana tapettiin
kylmäverisesti kadulla tavallisen työpäivän päätteeksi. Rikos ei koskaan
selvinnyt, ja muistot vaimosta, yhteisistä hetkistä ja suuresta rakkaudesta
eivät jätä Jannea rauhaan. Työhön palaaminen ei onnistu, ja yksinäisen
miehen elämä pyörii mitättömien asioiden ympärillä.
todelliset tapahtumat selviävät lukijalle vähitellen takautuvasti.
Keskushenkilöksi nousevat Jaanan ja Jannen lisäksi heidän
ystäväpariskuntansa Ismo ja Katja, joiden kanssa on vietetty paljon aikaa
ja tehty yhteisiä matkoja. Ystävysten välillä on kuitenkin monia
salaisuuksia, jotka paljastuttuaan johtavat kohtalokkaisiin tapahtumiin.
Rakkauden, vihan ja mustasukkaisuuden tunteet vuorottelevat taitavasti
tässä esikoisromaanissa, jonka kirjoittaja Jukka Niskanen on
poikkeuksellisen visuaalinen kertoja.

Pahan kädenjälki.
Minerva 2008. - (Minerva Crime).
ISBN 978-952-492-136-7 (sid.) 25,90 e. Ilm. 3/2008.

Jake Klein -sarja 1.
Jake Klein on KRP:n rikosylikonstaapeli, joka joutuu kylmäverisen murhan selvittämiseksi kamppailemaan kansainvälisten ammattirikollisten, omien esimiestensä, lähisuhteidensa ja oman itsensä kanssa. Kansainvälisen suuryrityksen suomalaisen toimitusjohtajan ammattimainen teloitus keskellä kirjasta päivää saa kuohuksiin sekä ison median että pikkukaupungin poliisin. Jake Klein on karkottettu omapäivyytensä ja henkilökohtaisten ongelmiensa vuoksi Helsingin Rikoslaboratorion leivistä Joensuun poliisin avuksi. Hänen eirkoisosaamiselleen on nyt yllättävää kysyntää. Jakelle Itselleen murhan selvittelystä tulee näytön paikka, monestakin syystä.


Sapelikissa.
Minerva 2009.   (Minerva Crime).
ISBN 978-952-492-221-0 (sid.)  27.90 e.    Ilm. 2/2009. 

Jake Klein -sarja 2.
Jake Klein on KRP:n rikosylikonstaapeli, joka on karkotettu Helsingistä Joensuuhun epäsovinnaisten metodiensa ja sopeutumattomuutensa vuoksi. Kaupungissa on tuskin ennätetty toipua edellisestä palkkamurhasta, kun paikallisen suuryrityksen lähes koko johtoryhmä teloitetaan ammattimaisesti keskellä kirkasta päivää. Kun kaksi samaa kaavaa noudattavaa murhavyyhteä osuu lyhyen ajan sisällä samaan kaupunkiin, on Jaken kaltaiselle miehelle on tilausta. Mutta mitä syvemmälle Jake tutkimuksissaan etenee, sitä oudommaksi käy maasto ja sitä useamman varpaille hän joutuu astumaan. Jutun selvittämisestä tulee Jakelle pakkomielle, joka vie hänet yli valtiollisten ja ammatillisten rajojen.

Vihan kääntöpiiri.
Minerva 2010.
ISBN 978-952-472-339-2 (sid.)  27,90 e.   Ilm. 3/2010. 

Jake Klein -sarja 3.
Suomeen soluttautunut terroristiryhmä käyttää häikäilemättä hyväkseen
hyvinvointivaltion suomia mahdollisuuksia ja suunnittelee terroristi-iskua, jonka kokoluokka ylittää paikallisen poliisin hurjimmatkin painajaiset.
Suomalaisen poliisin raaka murha paljastuu vain alkusoitoksi tapahtumasarjassa, jossa huipputehokkain asein tehtäväksi suunniteltu terrori-isku uhkaa lopulta kokonaisia maanosia.
Epäsovinnainen sankaripoliisi Jake Klein joutuu elämänsä vaativimman haasteen eteen,
ja vasta syrjäisellä tulivuorisaarella käyty katkera kilpajuoksu tuo ratkaisun epätasaiseen voimankoetukseen.
Alkuvoimainen dekkari-toimintaseikkailu, joka täyttää kansainvälisen rikosromaanin mitat.
Jukka Niskasen kolmas dekkari.

Käärmeen kehto.
Minerva 2011.   (Minerva Crime).
ISBN 978-952-492-445-0 (sid.)   27,90 e.   Ilm. 3/2011. 

Jake Klein -sarja 4.
Suomalaisnaisen ruumista Singaporesta noutava rikostutkija Jake Klein huomaa, ettei ilmoitus naisen tapaturmaisesta kuolemasta pidä paikkaansa. Työkeikka venähtää, koska hänet halutaan mukaan rikostutkimukseen. Tutkimukseen, jonka mittasuhteet kasvavat päivä päivältä ja joka alkaa oudosti suuntautua pois Malakan salmesta. Miten tarkasti vartioidusta satamasta voi kadota valtamerialus? Vieläpä sellainen, jonka rahtina on hyvin vaarallista ydinjätettä?
Suomalaisnaisen murha paljastuu lyhyeksi introksi tapahtumasarjassa, jossa ekoterroristien suunnittelema isku uhkaa kokonaisia maanosia. Epäsovinnainen rikostutkija Jake Klein joutuu pelinappulaksi pirulliseen rikosvyyhteen. Kleinin rikostutkimus tiivistyy kujanjuoksuksi aikaa vastaan, ekokatastrofin uhatessa modernia suurkaupunkia.
Käärmeen kehto on alkuvoimainen dekkari-toimintaseikkailu, uuden rikoskirjallisuuden "road-novel", joka täyttää kansainvälisen rikosromaanin mitat.
Neljäs  kirja rikostutkija Jake Kleinistä kertovassa sarjassa.
Ilmestyy sähkökirjana huhtikuussa 2011.

Pimeän reuna.
Minerva 2012.
ISBN 978-952-492-569-3 (sid.)   Ilm. 3/2012. 

Jake Klein -sarja 5.
Potkut saanut rikostutkija Jake Klein eristäytyy suomalaiselle järviseudulle. Pienellä saarella majaileva Klein ei halua kuulla vaimostaan eikä työnantajastaan, tulevaisuudestaan tai menneisyydestään. Hänen varustuksiinsa ei kuulu sen paremmin asetta, retkikirvestä kuin linkkuveistäkään. Niitä hän kuitenkin kaipaa, kun huomaa jonkun olevan hänen perässään pahoin aikein.
Pimeällä saarella alkaa epätasainen mittelö aseettoman miehen ja hyvin varustautuneen ammattitappajan kesken. Kun Jake Klein herää hytisevänä myttynä rantakalliolta, on hänen mielessään vain yksi kysymys: mitä hänellä on sellaista, että tappaja lähetetään hänen peräänsä? Vastaus alkaa selvitä, kun Jake löytää ystävänsä makaamassa koomassa sairaalassa. Pääosaan nousevat ystävän kuljettamat huippusalaiset ohjusjärjestelmien komponentit.
Jake Klein jäljittää ystävänsä kiduttajat yhden kerrallaan. Lopulta jäljet johtavat rikollisorganisaation majapaikkaan Barcelonaan. Jake tietää vainoojansa odottavan lähettyvillä oikeaa hetkeä. Eikä hän aio paeta enää.
Jukka Niskasen rikostutkija Jake Kleinistä kertovassa sarjassa on aikaisemmin ilmestynyt  Pahan kädenjälki, Sapelikissa, Vihan kääntöpiiri ja Käärmeen kehto.

Bereniken hiukset.
Myllylahti 2014.  
ISBN 978-952-202-502-9 (sid.)   Ilm. 5/2014.

Oletko valmis, kun alkukantaiset tunteet puskevat esiin; viha leiskahtaa, rakkauden voima virittää aistit, laillisuuden raja hämärtyy? Kun arjen keskellä huomaat olevasi osana tapahtumissa, joissa et välttämättä haluaisi olla. Kirjan niminovelli Bereniken hiukset kuvaa menestyksen kynnyksellä olevaa koulutettua naista, jonka elämä uhkaa romahtaa talvisella takapihalla muutamassa minuutissa. Oikeuttaako unelma hyvästä kätkemään pahan? Mihin tahansa ei elämässä pidä myöntyä. Keikka-novelli kertoo, miten tyylikkään kähvellyksen voi tehdä lähimmäisten puolesta, mutta myös saadakseen itselleen työpaikan. Viimeisessä novellissa rikostutkija Jake Klein haluaa huumediilerin ulos kuvioista, mutta se osoittautuu lain puitteissa ihmeen vaikeaksi.Bereniken hiukset on kokoelma selviytyjien tarinoita. Tiukan paikan tullen meissä kaikissa on enemmän sisäistä vimmaa kuin uskommekaan.
Jake Klein -dekkarisarjan luojana tunnettu Jukka Niskanen pureutuu harkitulla jännitys- ja rikosnovellikokoelmallaan lukijansa mielen syvimpiin sopukoihin. Niskanen on kirjoittajana pitkän linjan ammattilainen, sanansa pitävä mies.

Tapaus Bouchra.
Myllylahti 2014. (MurhaMylly ; 101)
ISBN 978-952-202-548-7 (sid.).

Jake Klein -sarja 6.
Jake Klein palkataan suojelemaan kansainvälistä arkeologista näyttelyä, jonka löydökset kertovat ihmisen alkuperästä enemmän kuin mikään muu tätä aiemmin. Ne todistavat kiistattomasti ihmissuvun periytyvän Afrikasta.Jo aloitettuaan työt turvayhtiössä Klein huomaa kuitenkin olevansa mukana pelissä, jossa tietyt tahot kokevat löytöjen tuoman tiedon liian vaaralliseksi. Arkeologinen näyttely ei koskaan saavu määränpäähänsä Lontooseen. Jake Klein lähtee etsimään kadonnutta aineistoa New Yorkista, mutta koko näyttelyrekka vaikuttaa hävinneen silminnäkijöiden ohella. Sitkeän jäljityksen päätteeksi hän lopulta löytää näyttelyn koonneen professorin henkihieverissä sairaalasta. Klein ymmärtää olevansa osa häikäilemätöntä suunnitelmaa, jonka tarkoituksena on hävittää todisteet ihmisen alkuperästä. Asiasta tietävät katoavat yksi toisensa jälkeen.Viimein Jake Kleinille jätetään vain mahdollisuus paeta takaa-ajajiaan, mutta hän tietää, että paraskin piilopaikka löydetään joskus. Klein ei aio odottaa tuota päivää. Eikä hän aio paeta enää.Jake Klein -sarjan luoja Jukka Niskanen on kirjoittajana pitkän linjan ammattilainen ja sanansa pitävä mies. Hänen esikoisteoksensa Yölisko oli Helsingin Sanomien esikoiskirjakilpailun finaalissa vuonna 2000.Aiemmin Jake Klein -sarjassa ovat ilmestyneet romaanit Pahan kädenjälki, Sapelikissa, Vihan kääntöpiiri, Käärmeen kehto ja Pimeän reuna (Minerva, 2008-2012). Tapaus Bouchra jatkaa ansiokkaasti Jake Kleinin, itsepintaisen ja kovapäisen rikostutkijan tarinaa.

Lumikettu.
Myllylahti 2015.  (MurhaMylly ; 127).
ISBN 978-952-202-656-9 (sid.)  Ilm. 9/2015.

Jake Klein -sarja 7.
Lumikettu jatkaa ansiokkaasti Jake Kleinin, itsepintaisen ja kovapäisen rikostutkijan tarinaa. Aiemmin Jake Klein -sarjassa ovat ilmestyneet romaanit Pahan kädenjälki, Sapelikissa, Vihan kääntöpiiri, Käärmeen kehto, Pimeän reuna ja Tapaus Bouchra. Onnistuneen suuroperaation jälkeen Europol kutsuu operatiiviset toimijat eri maista epäviralliseen kokoukseen Tukholmaan sopimaan uusista suuntaviivoista. Jake Klein on mukana tapaamisessa eikä odota siltä enempää kuin muiltakaan kokouksilta.Yksi puhelinsoitto muuttaa kaiken.Ruotsin poliisi pääsee sattumalta viimein kiinni huumepomo Aziz "Lumikettu" Östlingiin. Alati pakeneva, takaa-ajajiensa käsistä lipeävä Lumikettu on tehnyt peruuttamattoman virheen. Kulkiessaan miehen kannoilla Karibialta Amsterdamiin Jake Klein huomaa, ettei Lumiketun kaltaisten miesten kanssa ole syytä leikitellä. Eikä kaihtaa kovia otteita.Jake Klein -sarjan luoja
Jukka Niskanen on kirjoittajana pitkän linjan ammattilainen. Hänen esikoisteoksensa Yölisko oli Helsingin Sanomien esikoiskirjakilpailun finaalissa vuonna 2000.
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

...kuin lintu langalla.
Rikosnovelleja.
Nordbooks 2016.
ISBN 978-952-315188-8 (sid.)  Ilm. 2/2016.
bbbb

Oletko tuntenut miten viha kuohahtaa ja saa vallan, miten asioiden mittasuhteet karkaavat ulottumattomiin? Oletko tuntenut olevasi pahan välikätenä?...kuin lintu langalla -kokoelman tarinat kertovat näistä kokemuksista, ne ovat lähellä meitä kaikkia.Askel väkivaltaan on yllättävän lyhyt ja se voi tapahtua kenelle tahansa. Seksuaalisuus ja väkivalta nousevat suurempaan osaan kuin arkipäivänä, sillä ne ovat tunne-elämän lyömäaseita parhaasta päästä.Novellissa Komero lapsuuden kipeät traumat nousevat yllättäen vuosikymmenten jälkeen esiin. Sanansaattaja on koronkiskuri, joka ilmestyy aina huonoon aikaan. Ammatin valinta ja Naulakko -tarinoiden Lissu on esimerkki herkästä persoonasta, jolle arki on kuolemista ikävään.Näissä tarinoissa arjen sankarit nousevat esiin. He ovat selviytyjiä.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana

Koeasema Jena.
Myllylahti 2016.  (MurhaMylly ; 143).
ISBN 978-952-202-747-4 (sid.)  Ilm. 10/2016.

Jake Klein -sarja 8.
Jake Klein suostuu vanhan ystävänsä pyyntöön lähteä Lappiin. Luvassa on mukava retki vanhalle koeasemalle, rauhallisia päiviä lumierämaassa luontoa ja kylmäolosuhteita tutkien. Kunnes muutama päivä myöhemmin tapahtuu se, mitä kukaan ei halua edes ajatella.Retkikunta on hyisessä erämaassa ilman yhteyttä ulkomaailmaan. Tämän ei pitäisi olla nyky-yhteiskunnassa mahdollista. Eikä senkään, että yksi toisensa jälkeen retkikunnan jäsenet katoavat lumierämaan yöhön palaamatta takaisin.Lumen ja pakkasen saartama retkikunta epäilee, että läheisen itärajan takana tapahtuu sotilaallisten voimien siirtoja. Mutta miksi? Jake Klein huomaa, että matka takaisin sivistyksen pariin on todella pitkä. Jokaisesta metristä pitää selviytyä, muuten tuon jäisen maan luonto korjaa armotta omansa.
Jake Klein -sarjan luoja Jukka Niskanen on kirjoittajana pitkän linjan ammattilainen. Hänen esikoisteoksensa Yölisko oli Helsingin Sanomien esikoiskirjakilpailun finaalissa vuonna 2000.
Aiemmin Jake Klein -sarjassa ovat ilmestyneet romaanit Pahan kädenjälki, Sapelikissa, Vihan kääntöpiiri, Käärmeen kehto, Pimeän reuna, Tapaus Bouchra ja Lumikettu.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Viha ei ehdy vanhetessaan.
Myllylahti 2018. (MurhaMylly ; 166).
ISBN 978-952-202-885-3 (sid.) Ilm 4/2018.
bbbb
Jake Klein -sarja 9.
Varakas nuorimies siepataan ravintolasta ja sidotaan roikkumaan aution työpajan
valumonttuun. Lähes kuiviin valunut, raa’asti pahoinpidelty uhri löytyy viime tingassa, mutta myöhemmin käy ilmi, että henkiinjääminen ei ollut sattumaa. Mitä paikallisen yöelämän häirikkönä tunnettu mies teki ansaitakseen kohtalonsa? Väkivaltarikos ei jää ainoaksi. Jäljet vievät vuosien takaiseen koulukiusaamiseen. Teknisen rikostutkijan viransijaisuuden vastaanottanut Jake Klein pistää kaiken osaamisensa ja vaistonsa peliin.
Aiemmin Jake Klein -sarjassa ovat ilmestyneet romaanit Pahan kädenjälki, Sapelikissa, Vihan kääntöpiiri, Käärmeen kehto, Pimeän reuna, Tapaus Bouchra, Lumikettu ja Koeasema Jena.
Viha ei ehdy vanhetessaan jatkaa ansiokkaasti Jake Kleinin, itsepintaisen ja kovapäisen rikostutkijan tarinaa.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Paha kuu nousee.
Nordbooks 2019.
ISBN 978952315488 (sid.) Ilm. syksy 2019.
bbbb
Intensiivinen romaani kansainvälisen vakoilun kaikkialle ulottuvista lonkeroista.
On suuruudenhullu mies, joka haluaa lyödä leimansa historian kulkuun. Hän saa
mahdollisuuden suistaa suurvalta polvilleen. Hän käyttää tilaisuutensa arvelematta.
On tavallinen suomalainen mies, joka istuu iltanuotiolla keskellä synkkää metsää, kun kaikki alkaa. Hän on toimittaja Koivula, joka päättelee jonkun toimivan häikäilemättömästi maaseudulla, jonne viranomaisvalvonta ei enää yllä.
Toimittaja Koivulan mukaan merkit viittaavat Polonium 210 -nimisen radioaktiivisen myrkyn salakuljettamiseen Suomen kautta maailmalle. Voiko tämä olla mahdollista?
Ennen kuin kysymys saa vastauksensa, toimittaja Koivula huomaa olevansa keskellä tilannetta, jossa ihmishengen hinta on todella halpa. Samalla ulkomaille Venäjältä loikanneita vakoojia ja asiantuntijoita harvennetaan kovalla kädellä. Suomiko lintukoto?
Jukka Niskanen (s. 1956) on kirjoittamisen ammattilainen. Hän on julkaissut 13 romaania ja novellikokoelmaa. 

Corpus Alienum.
Atrain&Nord 2020.
ISBN 9789523155350 (sid.) Ilm. 3/2020.
bbbb
Intensiivinen romaani kansainvälisen vakoilun ulottumisesta kaikkialle. Sanonta Suomi on lintukoto, johon paha maailma ei yllä, ei välttämättä pidä paikkaansa.
On suuruudenhullu mies, joka haluaa lyödä leimansa historian kulkuun.
Hän saa mahdollisuuden suistaa suurvalta polvilleen. Hän käyttää tilaisuutensa arvelematta.
On tavallinen suomalainen mies, joka istuu iltanuotiolla keskellä synkkää metsää, kun kaikki alkaa. Hän on toimittaja Koivula, joka löytää kuolleen isänsä jäämistöstä jotakin, joka kiinnostaa ihmisiä laajemminkin. Moni on valmis tekemään sen edestä mitä tahansa, vaikka tappamaan. Toimittaja Koivulan mukaan joku yrittää salakuljettaa Venäjältä ulos sotasalaisuuksia yliääniohjuksista. Kuljetus tapahtuu Suomen kautta, koska se on lähin länsimaa. Voiko tämä olla mahdollista? Ennen kuin kysymys saa vastauksensa, toimittaja Koivula huomaa olevansa keskellä tilannetta, jossa ihmishengen hinta on todella halpa.
Corpus Alienum on itsenäinen jatko-osa syksyllä 2019 julkaistulle Paha kuu nousee -rikosromaanille.
Jukka Niskanen (s.1956) on kirjoittamisen ammattilainen. Hän on julkaissut 14 romaania ja novellikokoelmaa. 

Jake Klein - jäljittäjä.
Atrain & Nord 2021.
ISBN 9789523155916 (sid.)  Ilm. 1/2021.
bbbb
Jake Klein -sarja 10.
Raaka parodia kaidan polun molemmilta laidoilta! Jos et ole kokeillut Jake Kleinia arkesi pysäyttäjänä vielä, tee se nyt!
Clyde Luukkonen on paha ihminen kuontaloaan myöten, ja hän tietää sen itsekin. Aihe tulee pohdintaan, kun Clyde houkutellaan takuuvarmaan ansaan. Kaikki voisikin unohtua, ellei Clyde olisi pahamaineisen moottoripyöräjengin keulakuva.
Jake Klein saa vanhalta naiselta toimeksiannon. Poika on päässyt katoamaan. Äkkipikainen poika, ikävä kyllä lain väärällä puolella, mutta muuten hyvä poika, Clyde nimeltään...
Pian Klein huomaa olevansa kahden jengin puristeessa, välillä sanansaattajana, välillä kynnysmattona. Jengien välinen sota uhkaa pikkukaupungin rauhaa.
Jake Klein - jäljittäjä, on sarjan kymmenes osa.
Pohjois-Karjalan Liperissä asuva Jukka Niskanen ( s. 1956) on pitkän linjan kirjoittaja ja kulttuurialan ammattilainen. Hän on julkaissut 15 teosta.
- Jukka Niskanen - Atrain&Nord


Tekstit kokoomateoksissa

Koskaan ei voi tietää : Kouvolan dekkaritapahtuman novellikilpailun parhaat 2001. (Toim. Venla Sainio, Ritva Sorvali, Pirkko Viren) Kouvolan kaupunki 2001Artikkeleita ja kirjallisuutta

Helsingin Sanomat 27.10.2000.  Elämysten kyttääjä Joensuusta.

Arvosteluja

Yölisko. Karisto 2000.
Helsingin Sanomat 27.10.2000. Jukka Petäjä.

Pahan kädenjälki. Minerva 2008.
Helsingin Sanomat 23.4.2008.  Keijo Kettunen.

Sapelikissa. Minerva 2009.

Ehrnrooth, Pertti: Palkkamurhaaja iskee jälleen. Karjalainen.fi.
HIrvasnoro, Kai: Jännäri vailla päämäärää. Kansan Uutiset.fi .
Internet

- Kirjasampo - Jukka Niskanen.
- Pohjoiskarjalaisten nykykirjailijoiden matrikkeli - Jukka Niskanen.
- Karisto - Jukka Niskanen.
- Myllylahti - Jukka Niskanen.
- Minerva - Jukka Niskanen.