Sisällön alkuun
Menu

Peter Leonard

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Peter Leonard kirjoittaa loppuun äskettäin kuolleen Elmore Leonardin keskenjääneet romaanin Blue Dreams.
www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-23832331

Peter Leonardin toinen suomennettu dekkari
Luota minuun ilmestyi syksyllä 2010.

Erinomainen kirja kuten myös esikoisdekkari
Ihmismetsällä.

Molemmat suomennetut dekkarit ovat erittäin jännittäviä ja koukuttavia.
Harmi, että mikään kustantamo ei enää suomennuta Peter Leonardin kirjoja.


Peter Leonardin suomalainen kustantaja on
turkulainen Sammakko.
www.peterleonardbooks.com
Tornion kaupunginkirjasto

Aineistohaku ja varaukset


Elämä
 
Amerikkalainen dekkarikirjailija Peter Leonard, 58, seuraa kirjailijanurallaan kuuluisan isänsä Elmore Leonardin jalanjälkiä.
Peter Leonardilta on ilmestynyt toistaiseksi kaksi romaania, ja kaksi uutta jännittävää kirjaa on jo lähes valmiina. Esikoisteoksestaan Ihmismetsällä Leonard suunnitteli aluksi elokuvakäsikirjoitusta, mutta lukuisia käsikirjoituksiakin työstänyt isä-Leonard rohkaisi kirjoittamaan saman tien romaanin. Parhaillaan Peter Leonard kirjoittaa kolmatta, Italiaan sijoittuvaa dekkaria. Kesällä 2009 Leonard jätti työnsä mainostoimiston osakkaana ja siirtyi vapaaksi kirjailijaksi. Peter asuu Michiganin Birminghamissa vaimonsa Julien ja heidän neljän lapsensa, Timin, Alexin, Maxin ja Katen kanssa.
Peter Leonard vieraili Turun Kirjamessuilla lokakuussa 2009.  Kirjailija saapui kertomaan
syksyllä 2009 Suomessa julkaistusta esikoisteoksestaan Ihmismetsällä.  Leonardien tunnistettava tyyli viihdyttää kaikkia kovaksikeitetyn rikoskirjallisuuden ystäviä. Peter Leonardin toiminnantäyteisissä kirjoissa on kaikuja myös sellaisilta klassisilta amerikkalaiskirjailijoilta kuin Ernest Hemingway, James M. Cain, Cormac McCarthy ja
Philip Roth.   Esikoisdekkari Ihmismetsällä oli loistava dekkari, syksyn 2009 parhaita dekkarisuomennoksia.

"Peter Leonardin esikoisromaani Ihmismetsällä osoittaa selvääkin selvemmin, että hän on suuren Elmoren poika. Kirja on ilkeä sukellus alamaailmaan, jota asuttavat hyypiöt ja ketkut joutuvat törmäyskurssille vakuuttavan sankarittaren kanssa. Pohjois-Michiganin maaseutu on tapahtumapaikkana ainutlaatuinen ja kiehtova. Nostan hattua Peter Leonardille, joka on ilmiselvästi hienon uran alkumetreillä." (Jim Harrison)

Teokset

Rikosromaanit

Quiver, 2008.   (suom. Ihmismetsällä, 2009).
Trust me, 2009.  (suom. Luota minuun, 2010).
All he saw was the girl. 2011.
Voices of the dead. 2011.
Back from the dead. 2012.


Suomennokset

Ihmismetsällä.
Alkuteos:  Quiver, 2008.  Suom.  Sami Heino.
Sammakko 2009.
ISBN 978-952-483-125-3 (sid.)  Ilm. 10/2009. 

Esikoisdekkari!
Ihmismetsällä on iskevän dialogin ja nopeiden käänteiden kuljettama rikosdraama. Kate McCallin mies on kuollut metsästysretkellä heidän poikansa Luken harhalaukaukseen. Tapaturman jälkimaininkeja nostattaa entisestään mies Katen menneisyydestä, tuomionsa istunut Jack. Tapahtumat alkavat vyöryä Luken suunnatessa yksin perheen mökille pohjoisen Michiganin metsiin. Poikaa ei lähde seuraamaan ainoastaan Kate, vaan myös kuolleen miehen omaisuutta vainuava rikollisporukka.
Peter Leonardilta on ilmestynyt toistaiseksi kaksi romaania. Myös Trust Me on tulossa Suomeen julkaistavaksi. Esikoisteoksestaan Ihmismetsällä Leonard suunnitteli aluksi elokuvakäsikirjoitusta, mutta lukuisia käsikirjoituksiakin (Jackie Brown, Mieletön juttu, Get Shorty) työstänyt isä-Leonard rohkaisi kirjoittamaan saman tien romaanin. Parhaillaan Peter Leonard kirjoittaa kolmatta, Italiaan sijoittuvaa dekkaria. Mainostoimistossa osakkaana työskentelevä Leonard asuu vaimoineen Michiganissa. Hänellä on kolme poikaa ja tytär Kate, joka on myös hänen toisen romaaninsa päähenkilön nimi.


Luota minuun.
Alkuteos:  Trust me, 2009.      Suom. Onerva Ollila.
Sammakko 2010.
ISBN 978-952-483-155-0 (sid.)  24,70 e.   Ilm. 10/2010.   

Nopeatempoinen ja koukuttava jännityskertomus kovaksikeitettyjen dekkarien uudelta mestarilta.
Kehen kannattaa luottaa? Karen Delaneyn ensimmäinen virhe on luottaa 300 000 dollaria poikaystävänsä, laittomasta vedonlyönnistä vastaavan  Samirin käsiin. Toisen virheen Karen tekee erotessaan  Samirista, jolla on paljon pelissä.  Kun kaksi varasta murtautuu Karenin kotiin, hän huomaa tilaisuutensa tulleen saada rahansa takaisin.  Hän punoo juonen ryöstääkseen rahansa takaisin, mutta huomaa pian olevansa korviaan myöten pulassa kun asiat alkavat luisua hallinnasta.


Artikkeleita ja kirjallisuutta


Arvosteluja

Ihmismetsällä. Sammakko 2009.
Karppinen, Jarkko: Isät katsovat poikiaan. Ruumiin kulttuuri 4/2009.

Luota minuun. Sammakko 2010.
Bamberg, Rolf: Hullunmyllyä Detroitissa. Uutispäivä Demari 5.11.2010.Kritiikkiportti - Peter Leonard.

Internet

- Sammakko - Peter Leonar.
- Peter Leonard Books Website.

Tornion kaupunginkirjasto - Aineistohaku ja varaukset

©2010 Terttu Uusimaa