Sisällön alkuun
Menu


Kripo -sarja
 
   


Kripo -sarjaa julkaisee kemiläinen
Nordbooks -kustantamo.


Ensimmäinen Kripo -dekkari ilmestyi syksyllä 2009 ja
uusin eli kahdeksas Kripo, Eija Janssonin Valkoinen laakso
ilmestyi keväällä 2011.
Kripot vuodesta 2009 lähtien

N:o 1
Katajisto, Janne: Savolaista rulettia.
Nordbooks 2009.  (Kripo ; 1).
ISBN 978-952-5782-37-0 (nid.)  28,50 e.   Ilm. 9/2009.   Kansikuva.
Pienen savolaisen maalaiskaupungin rauha järkkyy, kun nuorisojoukon viikonlopun vietto keskeytyy karmealla tavalla.
Tutkiessaan nuorten kuolemantapauksia pikkukaupungin nuorisotyöntekijä huomaa joutuvansa keskelle peliä, jossa panokset vain kovenevat. Savolaista rulettia pelataan säännöillä, joilla ihmishenki ei paljon paina. Lopulta pelissä on koko paikkakunnan tulevaisuus.
Savolaista rulettia on tekijänsä ensimmäinen rikosromaani ja aloittaa Nordbooksin Kripo-sarjan.

N:o 2
Jansson, Eija: Menneisyyden varjot.
Nordbooks 2009.   (Kripo ; 2).
ISBN 978-952-5782-48-7 (nid.)  34 e.   Ilm. 9/2009.   Kansikuva.
Asianajaja Vehkamaan huvilalla vietetään taas kerran kosteita juhlia, joissa viihtyvät monet ns. piireihin kuuluvat henkilöt. Jarkko Saari ei juhlista piittaa ja päättää lähteä heti tilaisuuden tullen pois. Mukaansa hän saa kauniin Emilian ja isännöitsijä Blomsterin uuden heilansa kanssa. Myöhemmin Emilia löytyy surmattuna puistosta ja rikospoliisi Palosaari saa selvitettäväkseen jutun, josta ei tunnu saavan oikein otetta.
"Tummansininen Opel seisoi parkkipaikalla. Mies avasi takaluukun ja komensi Jarkon sinne.
- Sori vaan, mutta ei ole köysiä eikä käsirautoja, vino hymy virisi toiseen suupieleen. - Muutoin olisit voinut istua etupenkilläkin.
Jarkon teki mieli itkeä kiukusta ja pelosta. Isot miehet eivät vain itke. Sitähän äitikin aina hoki. Miehet eivät itke."
Eija Janssonin viides dekkari.
Eija Jansson  DekkariNetissä.

N:o 3
Salonen, Mike: Murhan filosofia.
Nordbooks 2009.   (Kripo ; 3).
ISBN 978-952-5782-50-9 (nid.)  29,50 e.  Ilm.  11/2009.   Kansikuva.
Eletään 80-lukua. Kevät on saapunut Helsinkiin. Aurinko paistaa ja tuntemattomat ihmiset hymyilevät toisilleen niin leveästi, että suomalaisten vakavasta kansanluonteesta runoilevat taiteilijat joutuvat hämilleen. Mutta murha ei ole ollenkaan hauska juttu, sen saavat Murhakerhonkin herrasmiehet pian kokea, sillä jotain todella pahaa tulee tapahtumaan. Kuka sen teki? Kuka sen olisi voinut tehdä? Miten kukaan olisi voinut sen tehdä? Murhan filosofia on kunnianosoitus klassisille dekkareille. Se on höystetty hauskalla slapstick-komedialla ja Hitchcock-tyylisillä jännityselementeillä.

N:o 4
Rask, Reijo: Kirje.
Novetra Nordbooks 2010.   (Kripo ; 4).
ISBN 978-952-5782-60-8 (nid.)  38 e.   Ilm.   kevät 2010.   Kansikuva.
Uppeluksiin ja pinnalle, uppeluksiin ja pinnalle. Leikki jatkui. Mitä ihmettä, Satu ajatteli kauhistuneena noustessaan uudelleen veden alta pinnalle. Äiti vilkutti rannalla, mutta nyt hän oli kovin ärtyneen näköinen ja hänellä oli kädessään kaljapullo. Uppeluksiin; ajatukset kohisten Satu mietti, vieläköhän rannalla odottaisi sama kauhea näky, kun isä nostaisi hänet pinnalle seuraavan kerran.
Pinnalle, ja kyllä; ärtynyt ilme oli tosin muuttunut vielä entistäkin kärttyisemmäksi. Kaikki muut ihmiset olivat hävinneet rannalta. Äiti vilkutti edelleen, nyt tosin yksin. Tai ei aivan yksin sentään, äidin vierelle oli ilmestynyt Martti hölmö virnistys naamallaan.
Uppeluksiin, isä rakas palauta kaikki ennalleen ennen kuin nostat minut pintaan, Satu ajatteli entistä hätääntyneempänä. Uppeluksiin ja pinnalle, kivaa, uppeluksiin ja pinnalle, mutta mitä hirveää nyt oli tapahtunut? Äiti vilkutti edelleen rannalla, mutta nyt hänen vieressään seisoi levyautomaatti, josta kaikui valtavalla volyymilla pahaenteisesti Rafaelin enkeli.
Raskin esikoisteoksessa kerrotaan tytöstä, joka joutuu äidin uuden miehen käsiin. Kun isä saa kirjeen tyttäreltään, on jo kenties liian myöhäistä.

N:o 5
Uhlgren, Sauli: Kuolema kulkee yöllä.
Nordbooks 2010.   (Kripo ; 6).
ISBN 978-952-5782-71-4 (sid.)  37 e.   Ilm.  8/2010.   Kansikuva.
"Etiäiset ovat antaneet hänen olla rauhassa jo päiviä. Mutta hän on yksinäinen susi ja hän sekä ikävöi että kammoaa niitä. Jokainen päivä on erilainen. Eilen hän jopa hymyili itselleen ja kaikelle mitä elämäksi sanovat. Mutta tänään hänen tunteensa ovat täysin rikki, hajallaan, kuolleet, hän tajuaa vain sen, että tuomiotaan ei kannata jäädä odottamaan, sillä peto hänen sisällään etsii taas kohdettaan, ulos pääsyään. Ne tulevat jos tulevat, sitten kun tulevat. Hän ei voi eikä halua enää perääntyä. Kaikesta huolimatta."
Se on tositapahtumiin perustuva tarina nöyryytyksestä, mielen järkkymisestä ja kostosta.
Sauli Uhlgrenin aiempia teoksia Nordbooksilla ovat rikosromaani Altaat sekä Operaatio Pohjoinen. Kuolema kulkee yöllä -romaani on Kripo-sarjan viides kirja.
Lisätietoa:
- Sanojen aika - Sauli Uhlgren.
- Pohjoissavolaista kaunokirjallisuutta - Sauli Uhlgren.
- Kononen, Seppo: Kuopion nailonsukkamurhista rikosromaani. Savon Sanomat 3.9.2010.

N:o 6
Hanhisuanto, Kari: Ilman manittavaa motiivia.
Nordbooks 2010.   (Kripo ; 6).
ISBN 978-952-5782-81-3 (sid.)    Ilm. 10/2010.     Kansikuva.
Sanomalehdet lietsoivat hysteriaa. Suuret otsikot suorastaan kirkuivat verenpunaisia kysymyksiä. Oliko kyseessä sama ampuja, vai olivatko tapaukset toisistaan irrallisia veritekoja? Suomessa oli ennennäkemätöntä, että vajaan kolmen vuorokauden aikana oli sattunut kolme lähes samanlaista surmatyötä. Poliisi oli vaitonainen tutkimusten etenemisestä. Iltapäivälehdet haastattelivat omaisia saadakseen kaivettua esiin kaiken uhrien elämästä tähän asti. Juorulehdet pistivät vielä paremmaksi. Haastattelematta ne keksivät toinen toistaan hurjempia juttuja ja variaatioita tapahtumista.
Viranomaiset olivat ymmällään. Meni monta päivää, ennen kuin saatiin selkeä käsitys siitä, miten asiassa piti edetä. Kaikki päätökset ja käskyvalta annettiin Keskusrikospoliisin väkivaltayksikölle. Jutturuuhkien takia Keskusrikospoliisilla oli vaikeuksia ottaa tilanne haltuunsa. Siksi paikkakuntien omat rikososastot tutkivat tapauksia. Kemin, Vaasan ja Tampereen yksiköt tekivät ympäripyöreitä päiviä kerätessään tietoa.
Romaani on Kari Hanhisuannon neljäs kirja ja jatkaa Nordbooksin Kripo-sarjaa. Hanhisuannon aikaisemmat teokset ovat ilmestyneet . Kari Hanhisuannolta on ilmestynyt aikaisemmin romaanit Isä meidän (2007),  Hiekkalinna (2010) ja dekkari Käen laulu (2009). Kaikki kolme aikaisempaa ovat ilmestyneet Myllylahden kustantamana.

N:o 7
Katajisto, Janne: Savolaista saattohoitoa.
Nordbooks 2011.   (Kripo ; 8).
ISBN 978-952-5908-12-1 (sid.)  31,90 e.   Ilm.  3/2011.   Kansikuva.
Katajiston esikoisdekkarin "Savolaisen ruletin" karhea sankari tekee paluun. Tällä kertaa tutkinnan kohteena ovat paikkakunnalla tapahtuneet oudot vanhusten kuolemat. Kenellä on syytä vainota vuosikymmenten takaisessa valokuvassa esiintyviä ikäihmisiä? Riehuuko rauhaisassa maalaiskaupungissa vanhuksia vaaniva sarjamurhaaja? Katajiston selkäpiitä karmivassa tarinassa on jälleen tuttua imua ja jännitystä, johon on helppo heittäytyä mukaan. Savolainen saattohoito on tehokasta, mutta tappavaa? Katajiston toinen dekkari.
Esikoisdekkari Savolainen ruletti ilmestyi 2009.
Lisätietoa:
- jannekatajisto.suntuubi.com.

N:o 8
Jansson, Eija: Valkoinen laakso.
Nordbooks 2011.   (Kripo ; 8).
ISBN 978-952-5908-22-0 (sid.)   31,90 e.   Ilm. 3/2011.   Kansikuva.
Kirja ilmestyy  myös e-kirjana.
Kuului laukaus - vai oliko se laukaus, jokin pamahdus kenties? Jouni kiiruhti katsomaan ja löysi veljensä sekä ystävänsä ammuttuina pihalta, miltei portailta. Jouni mietti veljensä kauheaa kuolemaa ja alkoi solmia vähäisiä langanpätkiä yhteen, vaikka poliisi neuvoikin häntä jättämään tutkimukset ammatti-ihmisille. Asia kuitenkin painaa mieltä ja Jounin on etsittävä vastauksia. Tie vie miestä Tukholman kautta Espanjan aurinkorannikolle. Mukaan tuppaa väkisin Vertanen, asunnoton, petetty nuori mies. Sattumien oikusta he osuvat sudenpesään ja saavat aikaan hallitsemattomien tapahtumien vyöryn. Tuntuu kuin kuolema kulkisi Jounin kintereillä, mutta niittäisi aina vierestä kuin piruillakseen. Itsepäisesti Jouni kuitenkin jatkaa etsintöjään Vertasen toppuutteluista huolimatta. Löytyykö kysymyksiin vastauksia ja selviääkö veljen kuolema, siitä Jouni ei enää ole varma.
Eija Jansson DekkariNetissä.

N:o 9
Kettunen, Unto: Rikolliset menevät ansaan.
Nordbooks 2011.  (Kripo  ; 9).
ISBN 978-952-5908-28-2 (nid.)   26,90 e.   Ilm. 9/2011.  Kansikuva.
Yksityisetsivä Seppo Karinen sai ensimmäisen hyvin palkatun tehtävänsä, kun joutui selvittelemään erään suuren elektroniikan maahantuontiyrityksen sisällä epäiltyä huijausta. Eikä siinä kaikki, sen lisäksi hänen tuli tutkia pääjohtaja Emil Westergårdin nuoren vaimon edesottamuksia. Karinen ei ehtinyt aloittaa työtään, kun firman varastossa tapahtui kuolemaan johtanut onnettomuus, vai oliko se sittenkään onnettomuus? Siitä tapahtumasta alkoivat heti ensimmäisenä työpäivänä hankaluudet, joiden voittamiseen eivät yhden vaivaisen yksityisetsivän voimat riittäneet. Onnekseen Karinen sai arvokasta apua parhaalta poliisimieheltä, jonka hän tunsi. Ylitarkastaja Veikko Siurula ja hänen ryhmänsä ryhtyi tutkimaan firmassa tapahtunutta kuolemaa. Karisen ja Siurulan yhteistyö sujui kitkattomasti ja Karinen sai tuekseen myös vanhan ystävänsä ikiteekkari Väinö Virkkusen, jonka ihmistuntemus ja muut taidot osoittautuivat verrattoman hyödyllisiksi ratkaisevissa tutkimusvaiheissa. Ylitarkastaja Veikko Siurula tunsi pääkaupungin alamaailman läpikotaisin ja kaivoi kriittisessä vaiheessa esiin yllätystodistajan, joka omalta osaltaan auttoi ongelmien ratkaisussa. Yksityisetsivä Seppo Karinen koki kuitenkin loppujen lopuksi sellaisen jättiyllätyksen, joka sai hänet haukkomaan henkeään.

N:o 11
Hanhisuanto, Kari: Kaksoset.
Nordbooks 2011.   (Kripo ; 11).
ISBN 978-952-5908-33-6 (sid.)   31,90 e.   Ilm. 9/2011.   Kansikuva .
Jännitys- ja rikosromaani Kaksoset kertoo tarinan Granstedin suvusta ja suvun kaksosista Jaakosta ja Anterosta. Jaakko on rauhallinen ja tasainen ja opiskelee itselleen psykologin ammattia. Antero puolestaan on särmikäs ja pahansisuinen ja hairahtuu jo aikaisessa vaiheessa rikollisille teille. Jo nuorena Antero alistaa muita voimallaan ja hurjuudellaan. Kaksoset eivät voisi enää erilaisempia olla. Perheeseen kuuluu vanhempien lisäksi myös pikkusisko Leena. Anteron häivyttyä rikollisille teilleen isä ja äiti menehtyvät hämärissä olosuhteissa. Jaakolla on vaikeuksia hyväksyä virkavallan selityksiä. Jaakko jää Leenan kanssa Turkuun jatkamaan opiskelua. Pian Jaakko saa outoja vihjeitä siitä, että Granstedin Turun Tiili Oy:n tiilitehtaalla tehdään muutakin kuin tiiliä. Selvittäessään asiaa hän huomaa pian olevansa niin poliisin kuin rikollistenkin takaa-ajama. Pakomatkalle Jaakko saa mukaansa suojelijan, viehättävän Annen. Kohta mikään ei ole enää sitä, miltä näyttää.

N:o 12
Tapola, Jani: Roolipeli.
Nordbooks 2011.  (Kripo ; 12).
ISBN 978-952-5908-29-9 (nid.)   28,50 e.  Ilm. 10/2011.  Kansikuva.
Nainen löydetään häpäistynä ja raa'asti murhattuna omasta kodistaan Espoossa. Tappaja jättää jälkeensä viestin. Tutkinnan saa johdettavakseen KRP:n rikoskomisario Milka Mustonen. Pian löytyy uusi ruumis ja käy selväksi, että rikollinen tekeytyy eri ammattikuntien edustajaksi päästäkseen uhrinsa lähelle. Lehtien lööpit mässäilevät veriteoilla ja paniikki kasvaa ihmisten keskuudessa. Keneen voi enää luottaa. Uskaltaako kodin ovea avata pizzalähetille tai huoltomiehelle? Samaan aikaan yksityiselämässään Milka Mustonen yrittää selvittää nuorena menehtyneiden vanhempiansa historiaa ja auttaa kaksoissisartaan Jessicaa tämän elämän sotkuissa. Milka tekee tutkintaryhmänsä kanssa kaikkensa saadakseen murhaajan kiinni. Riittääkö se, sillä aika kuluu ja uhreja löytyy lisää?
Lisätietoa:
- janitapola.suntuubi.com.
- Länsiväylä 27.10.11 Murhaajan roolipeli on Tapolan kirjan ytimenä.

N:o 13
Häkkinen, Kari: Vaarala.
Nordbooks 2012.   (Kripo ; 13).
ISBN 978-952-5908-48-0 (nid.)  25 e.   Ilm. 4/2012.   Kansikuva.
Suomen Pankin varapääjohtajan ja hänen aviovaimonsa 20-vuotishääpäiväristeily saa kohtalokkaan käänteen aluksen ollessa matkalla Tallinnasta Helsinkiin. Henkeäsalpaavat tapahtumat kidnappaajien kiinni saamiseksi käynnistyvät Länsisataman turvatoimialueella, josta liikutaan liukkaasti hämäläisiin korpimaisemiin. Itäkeskuksen poliisin puuttuessa peliin rikosylikonstaapeli Vaarala saa luvan astua estradille. Pelissä on paljon, eikä hiljattain vaimostaan eronneen miehen dialogi itsensä kanssa ota päättyäkseen, puhumattakaan työn ja vapaa-ajan sovittamisesta yhteen. Jännitystä tulvillaan oleva teksti höystettynä huumorilla tarjoaa lukijalleen herkullisia hetkiä ennen ratkaisevaa päätösvihellystä, mutta saako paha palkkansa?

N:o 14
Uhlgren, Sauli: Seminaari.
Nordbooks 2012.  (Kripo : 14).
ISBN 978-952-5908-49-7 (sid.)   31,90 e.   Ilm. 2/2012.

Laiva irtoaa laiturista mukanaan ryhmä riehakkaita, täynnä intoa ja tulevan odotusta olevia kirjailijoita. Seuraavana aamuna, varsin kostean ja vauhdikkaan yön jälkeen huomataan yhden seurueen jäsenen olevan poissa. Kadonneen, kahden rikospoliisin johdolla käynnistetyt etsinnät päättyvät tuloksettomina, jonka jälkeen poliisipäällikkö Rahikaisen luottomies Makkonen apulaisineen määrätään selvittämään seminaarilaisen arvoituksellista katoamista. Vihdoin, monien yksityiskohtaisten vaiheiden jälkeen, mysteerio selviää.  Tuttuun tapaan Uhlgren on tuonut lukijoiden eteen viihdyttävän, monipuolisen, ajatuksia herättävän ja elävän henkilögallerian.
Uhlgrenilta on ilmestynyt aiemmin rikosromaanit  Altaat (syksy 2009 Nordbooks)  ja Kuolema kulkee yöllä (syksy 2010 Nordbooks)  sekä sotakertomusteos Operaatio pohjoinen, jotka kustansi Nordbooks. Syksyllä 2011 ilmestyi  Asfaltti hehkuu, joka on järjestyksessä Uhlgrenin neljästoista teos.  Sen kustansi Muruja-kustannua.
Lisätietoa:
- Sanojen aika - Sauli Uhlgren.
- Pohjoissavolaista kaunokirjallisuutta - Sauli Uhlgren.
- Kononen, Seppo: Kuopion nailonsukkamurhista rikosromaani. Savon Sanomat 3.9.2010.N:o 15
Kettunen, Unto: Minäkö väärä sankari?
Nordbooks 2012.  (Kripo : 15).
ISBN 978-952-5908-68-6 (nid.)   28 e.   Ilm. 6/2012.
Yksityisetsivä Seppo Karinen palkattiin suunnittelemaan rationalisointia Tartossa toimivaan suomalaisyritykseen. Kuten arvata saattaa se oli vain peitetehtävä. Markkinoilla oli havaittu kilpailevan yrityksen tuotteissa käytettävän täsmälleen samanlaisia, erittäin arvokkaita osia kuin tämän Olof Nordenswan -konsernin työstökoneissa. Siitä oli syntynyt epäilys teollisuusvakoilusta tai jopa mahdollisesti teollisuusvarkaudesta. Seppo Karisen varsinaiseksi tehtäväksi tuli ottaa selvää näistä epäillyistä väärinkäytöksistä. Kauan ei Karisen tarvinnut Tartossa olla, kun jo hänen tavaransa varastettiin. Karinen itse joutui rikosepäilyistä telkkien taakse ja joutui turvautumaan vanhan hyvän ystävänsä, rikostarkastaja Veikko "Veksi" Siurulan apuun. Vähäiseksi ei jäänyt myöskään tohtori K. V. Mikkosen osuus epäilyttävän rikoksen selvittämisessä. Monivaiheinen tapahtumasarja polveili yllättävästi ja Seppo Karinen yritettiin saattaa ovelasti sivuraiteille tutkimuksissaan johdattamalla paikallinen poliisi hänen kimppuunsa. Rikolliset yrittivät olla nerokkaita, mutta kokeneiden ystäviensä avulla Karinen sai hänen toimintaansa kahlinneista syytöksistä itsensä lopulta vapaaksi. Monien välivaiheiden jälkeen koettiin lopulta todellinen yllätys, joka johti useiden henkilöiden "rationalisointiin" yrityksestä. Tarton poliisi osoittautui omassa roolissaan päteväksi rikosten selvittäjäksi. Sillä oli tärkeä merkitys myös Karisen tehtävän lopullisen ratkaisun löytymiselle. Jälkiselvittelyissä innostuivat kaikki tavalla tai toisella tapahtumaketjussa mukana olleet pukemaan sankarin viittaa hartioilleen. Yksityisetsivä Seppo Karinen alkoi jo lopulta epäillä oliko hän todellakin rikosvyyhdin selvityksessä aivan väärä sankari. Etenkin kun rakas Riitta-vaimo tuntui asettavan miehensä hyviä ominaisuuksia tärkeämmäksi tämän henkivakuutuksen suuruuden.
Unto Kettuselta on ilmestynyt aiemmin dekkari Rikolliset menevät ansaan (2011).

N:o 16
Alm, Katja: Unessa näkyy kuolema.
Nordbooks 2012.   (Kripo ; 16).
ISBN 978-952-5908-69-5  (nid.)  28,50 e.  Ilm. 9/2012.   Kansikuva.
Usva-Lilja Storkivi, itäisessä Helsingissä asuva nuori nainen, on avomiehestään Samuelista erottuaan ostanut oman asunnon ja perustanut etsivätoimiston. Ensimmäiseksi asiakkaakseen hän saa ex-avomiehensä äidin, joka kertoo, että Samuel on kadonnut. Vastahakoisesti Usva-Lilja suostuu jäljittämään miestä, ja tehtävä osoittautuukin työlääksi. Hänen elämäänsä alkaa hankaloittaa myös eräs kuntoutussäätiö asukasvalinnoillaan. Lapsena usein näkemänsä painajaisunikin alkaa ahdistaa häntä taas. Ja sitten eräänä aamuna hän löytää naapurinrouvan surmattuna ja tulee huomaamaan, että taloyhtiössä asuukin todella omituista väkeä. Lisäksi hänen päätään sekoittaa tumma komistus nimeltä Juho Hirvimäki, jolla kuitenkin tuntuu pyörivän mielessä vain Mimosa-niminen tyttö. Valloittaakseen Juhon Usva-Lilja alkaa tutkia myös tuon tytön tapausta, mutta saa siitäkin vain harmeja itselleen.
Unessa näkyy kuolema on itsenäinen jatko-osa Katja Almilta keväällä 2012  ilmestyneelle Keijuleikki-dekkarille.

N:o 17
Hanhisuanto, Kari: Isien pojat.
Nordbooks 2012.   (Kripo ; 17).
ISBN 978-952-782875      (sid.)   Ilm. 10/2012.   Kansikuva.

Yksitoistavuotiaana Sanna näkee viiden ystävänsä suorittavan järkyttävän teon. Mukana on myös hänen isoveljensä Ville, joka on jo nuorena porukan kiistaton johtaja. Ville pystyy manipuloimaan ystävänsä tekemään lähes mitä haluaa. Sanna ei anna niin helposti viedä itseään ja heidän suhteensa muuttuu vaikeammaksi varsinkin, kun Sanna ymmärtää Villen käyttävän valtaansa väärin.
Ystävien tiet eroavat ja Sannan tie johtaa Brysseliin. Ville jää Suomeen luomaan yrittäjän ja liikemiehen menestyksekästä uraa. Samalla kun Ville tekee uraa ja rahaa, hän ystävystyy matkoillaan venäläisen oligarkin Valerin kanssa. Yhdessä he suunnittelevat kammottavan sarjan väkivallan tekoja ympäri Eurooppaa, jonka tarkoituksena on suistaa vanha valta pois ja luoda oma järjestelmä tilalle. Villellä on oma projektinsa Suomessa. Sen vuoksi hän ottaa yhteyttä nuoruuden ystäviinsä ja kokoaa heidät Helsinkiin.
Pystyvätkö rikostutkijat Janne Laakso ja Tomi Gulsten sekä Sanna pysäyttämään Isien pojat ajoissa. Pelko on todellinen, sillä venäläisiltä kadoksissa oleva ydinlataus tikittää jossain.
Kari Hanhisuanto DekkariNetissä.


N:o 18
Kuosma, Tapio: Helvetinjärven tapaus.
Nordbooks 2012.   (Kripo : 18).
ISBN 978ö-952-6643-29-8 (nid.)  Ilm. 12/2012.   Kansikuva .
Poliisiammattikorkeakoulun opiskelija Jori Tarkinpuro saa harjoitustehtävän, joka sijoittuu Ruoveden Helvetinjärven kansallispuiston jylhiin maisemiin. Harmittomalta vaikuttava harjoitus saa yllättävän käänteen Tarkinpuron törmätessä makaaberiin ruumislöytöön. Onko kysymyksessä henkirikos, jonka juuret ulottuvat vuoden 1918 sisällissotaan? Tarkinpuro joutuu tutkimaan tapausta Helsingin poliisilaitokselta Pirkanmaan poliisin avuksi lainatun rikoskomisario Matti Petäjäviidan apulaisena. Petäjäviita turvautuu puolestaan vanhaan ystäväänsä, KRP:stä savustettuun tutkijaan, yksityisetsivä Roi Marrakseen.Ruumislöydön arvoitus pakottaa tutkijat perehtymään lähemmin oman valtiomme kivuliaisiin synnytystuskiin. Rikoskomisario Petäjäviita joutuu moraalis-eettisen ongelman eteen. Kertoako selvityksensä yllättävä tulos Jori Tarkinpurolle heti vai odottaako hänen mahdollista valmistumistaan poliisiammattikorkeakoulusta?
Tapio Kuosmalta ilmestyi keväällä 2012 jännityskirja Tehtävä Guantanamossa Livres Belles-Lettresin kustantamana.
Lisätietoa:
- Espoon kirjailijat - Tapio Kuosma.


 
Tornion kaupunginkirjasto - Aineistohaku ja varaukset

©2011 Terttu Uusimaa