Sisällön alkuun
Menu

 

Michael Katz Krefeld

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Maaliskuussa 2018 ilmestyi suomeksi Michael Katz Krefeldin
viides Ravn -dekkari Sopimus.
Huom! Ilmestyy myös sähkökirjana
bbbb

Maaliskuussa 2017 ilmestyi Michael Katz Krefeldin neljäs
Ravn -dekkari Syvyyteen. Hieno sarja...
Huom!  Ilmestyy myös sähkökirjana.
bbbb

Michael Katz Krefeldin kolmas Ravn -dekkari Lahko
ilmestyi suomeksi keväällä 2016.
Huom!  Ilmestyy myös sähkökirjana
bbbb
Erittäin hieno sarja !!

Michael Katz Krefeldin toinen Ravn -dekkari Kadonneet ilmestyi keväällä 2015.
Huom! Ilmestyy myös sähkökirjana


Tanskalaisen MIchael Katz Krefeldin ensimmäinen dekkarisuomennos
Langenneet ilmestyi keväällä 2014.
Huom!  Ilmestyy myös sähkökirjana
https://dekkarinetti.tornio.fi/kuvakirjasto/langenneet.jpg


bbbb

www.michaelkatzkrefeld.dk

michaelkatzkrefeld.com

Michael Katz Krefeldin suomalainen kustantaja on LIKE.


 
DekkariNetti (tuusimaa) Twitterissä


 
Tornion kaupunginkirjastoLapin uusi verkkokirjasto


 

Elämä


Michael Katz Krefeld (s. 1966) on palkittu tanskalainen rikoskirjailija ja tv-käsikirjoittaja. Hänen v. 2012 ilmestynyt teoksensa Sort sne falder palkittiin Tanskan parhaana rikoskirjana, ja se oli maansa Lasiavain-ehdokas. Katz Krefeldin toinen dekkari Afsporet ilmestyi 2013 ilmesti suomeksi 2014 nimellä Langenneet, toinen suomennos Kadonneet ilmestyi 2015, kolmas Lahko ilmestyi 2016 ja neljäs Ravn -dekkari Syvyyteen ilmestyi keväällä 2017.
Langenneet avasi Kööpenhaminaan sijoittuvan rikosromaanisarjan, jonka päähenkilö on tarkkavaistoinen mutta itsetuhoinen etsivä Thomas Ravnsholdt. Jokainen kirja on oma tarinansa, mutta sarjasta muodostuu myös suurempi, taitavasti koukuttava kokonaisuus. Langenneet ponkaisi Tanskassa suoraan myyntilistojen kärkeen, ja sitä myytiin heti julkaisupäivänä 12 500 kappaletta. Käännösoikeudet on myyty viiteentoista maahan.
Hienoa, että tanskalaisdekkaristeja suomennetaan..


Teokset

Rikosromaanit

Før stormen, 2007.
Pans hemmelighed, 2009.
Protokollen, 2010.
Sort sne falder, 2012.

Ravn -sarja

Afsporet, 2013. (suom. Langenneet, 2014).
Savnet, 2014. (suom. Kadonneet, 2015).
Sekten, 2015. (suom. Lahko, 2016).
Dybet, 2016. (suom. Syvyyteen, 2017).

Pagten, 2017.  (suom. Sopimus, 2018).

Suomennokset


Langenneet.
Alkuteos: Afsporet, 2013.  Suom. Päivi Kivelä.
Like 2014.  (Rikos kannattaa).
ISBN 978-952-01-1044-4 (sid.)   Ilm. 3/2014.  

Ensimmäinen suomennos!!
Masja on muuttanut Liettuasta Kööpenhaminaan ja ryhtynyt leveän elämän toivossa luksusprostituoiduksi. Nyt hän on saanut tarpeekseen ja aikoo hankkia kunnon ammatin. Samaan aikaan hänen poikaystävänsä Igor pyrkii paikallisen mafian suosioon ja osallistuu suljettujen ovien takana pelattavaan pokeriturnaukseen. Hän häviää kaikki rahansa ja houkuttelee Masjan tarjoamaan palveluksiaan pelin voittajalle. Liian myöhään Masjalle selviää, että Igor on myynyt hänet velkojensa pantiksi.
Erik on vihdoin tarpeeksi vanha päästäkseen metsästyksestä innostuneen isänsä kaikkein pyhimpään: kodin kellariin, joka on tähän mennessä ollut häneltä kiellettyä aluetta. Isä esittelee Erikille harrastuksensa, eläinten täyttämisen. Arka ja estoinen poika tuntee vihdoin löytävänsä jotain, jossa hän voisi loistaa.
Rikosetsivä Thomas Ravnsholdt on saanut hermoromahduksen sen jälkeen, kun hänen tyttöystävänsä on murhattu. Hänen ystävänsä pyytää apua kadonneen naisen jäljittämisessä, ja Ravn suostuu palaamaan töihin, mutta tällä kertaa yksityisetsivänä. Jäljet johtavat Tukholman alamaailmaan, ja kaikki viittaa siihen, että nainen on joutunut pahamaineisen ihmiskauppiaan kynsiin. Ravnin on löydettävä hänet pian, sillä kaupungissa piileskelee prostituoituja murhaava sadisti, joka etsii taas uutta uhria.
Huom!  Ilmestyy myös sähkökirjana.


Kadonneet.
Alkuteos: Savnet, 2014.  Suom. Päivi Kivelä.
Like 2015.
ISBN 978-952-01-1074-1 (sid.)   Ilm. 3/2015.

Vanhat vääryydet nykyisten syynä Yksitoista yksinäistä miestä on kadonnut mystisesti Berliinissä löytyäkseen myöhemmin alasti ja hukkuneina. Rikospoliisi Ravn alkaa etsiä tekijää, johtolankanaan Itä-Saksan aikainen kolkko tapahtuma, jossa viattoman tytön ja hänen perheensä kimppuun käytiin raa'asti. Aika on loppumassa, viimeisin kadonneista saattaa vielä olla elossa. Myös Ravnin oma traaginen menneisyys sotkeutuu tehtävään.
Kadonneet on itsenäinen jatko-osa Michael Katz Krefeldin Ravn -sarjassa, jonka aloitti
Langenneet vuonna 2013. 
Langenneet avasi Kööpenhaminaan sijoittuvan rikosromaanisarjan, jonka päähenkilö on tarkkavaistoinen mutta itsetuhoinen etsivä Thomas Ravnsholdt. Jokainen kirja on oma tarinansa, mutta sarjasta muodostuu myös suurempi, taitavasti koukuttava kokonaisuus. Kirja ponkaisi Tanskassa suoraan myyntilistojen kärkeen, ja sitä myytiin heti julkaisupäivänä 12 500 kappaletta. Käännösoikeudet on myyty viiteentoista maahan.
Huom!  Ilmestyy myös sähkökirjana. .


Lahko.
Alkuteos: Sekten, 2015. Suom. Päivi Kivelä.
Like 2016.
ISBN 978-952-01-1075-8 (sid.) Ilm. 3/2016.
bbbb
Ravn -sarja 3.
Tanskan bisnesmaailma ja salaperäinen lahko liittyvät jollain tavalla hämärään tuhopolttoon. Tärkeän bisnesmiehen poika on perustanut lahkon ja sittemmin hävinnyt maanpäältä. Rikospoliisi Ravn saa tehtäväkseen selvittää, mitä pojalle on tapahtunut. Pian hän huomaa, että pelissä on paljon muutakin kuin kadonnut poika ja helvetin portit aukeavat kun Ravn astuu yhä syvemmälle lahkon synkkiin salaisuuksiin.
Lahko on itsenäinen kolmas osa Michael Katz Krefeldin Ravn-sarjassa.
Michael Katz Krefeld (s. 1966) on palkittu tanskalainen rikoskirjailija ja tv-käsikirjoittaja. Häneltä on aiemmin julkaistu kaksi rikosjännäriä Langenneet (2014) ja Kadonneet (2015).
Huom!  Ilmestyy myös sähkökirjana. .

Syvyyteen.
Alkuteos: Dybet, 2016.  Suom. Päivi Kivelä.
Like 2017.
ISBN 978-952-01-1614-9 (sid.)  Ilm. 3/2017.
bbbb
Ravn-sarja 4.
Hyytävän jännittävä Ravn-sarja jatkuuKauan sitten kaksi koulupoikaa tappoi pikkutytön. Pojat tuomittiin eri nuorisovankiloihin, ja vapaaksi päästyään he aloittivat uuden elämän todistajansuojeluohjelmassa.
He eivät pitäneet mitään yhteyttä toisiinsa.Kymmeniä vuosia myöhemmin rikosetsivä Thomas Ravnsholdt kohtaa piinatun miehen. Mies epäilee, että viimeaikaisten veritekojen takana on hänen rikostoverinsa menneisyydestä. Hän haluaa pysäyttää koulukaverinsa ennen kuin tämä tekee jotain todella pahaa. Ravn imeytyy mukaan karmaisevaan tarinaan, joka alkoi kauan sitten pikkutytön kuolemalla
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Sopimus.
Alkuteos: Pagten, 2017.  Suom. Päivi Kivelä.
Like 2018.
ISBN 978-952-01-1640-8 (sid.) Ilm. 3/2018.
bbbb
Ravn -sarja 5.
Etsivä Ravnilla on edessään uransa henkilökohtaisin tapaus: kuka tappoi hänen tyttöystävänsä Evan viisi vuotta sitten. Tapauksen johtolangat ohjaavat Ravnin vanhenevan salamurhaajan jäljille, mutta tarinaan liittyy muutakin. Ravn huomaa pian joutuneensa keskelle korruptoitunutta valtionhallintoa, jonka keskiössä on vaarallinen, vaikutusvaltainen henkilö. Tutkinnan edetessä rikosvyyhdistä paljastuu sarja vanhoja ryöstöjä, ja Ravn ajautuu vaaralliseen sopimukseen gangsterikuningas Kaminskyn kanssa – mutta käykö Evan murhaajan löytäminen liian kalliiksi?
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana.

Artikkeleita ja kirjallisuutta


Arvosteluja


Internet

- www.michaelkatzkrefeld.dk.
- michaelkatzkrefeld.com.
- Wikipedia - Michael Katz Krefeldt (tansk.).
- Krimi-Couch.de - Michael Katz Krefeld.
- Hs.fi 13.4.2014 Jukka Petäjä: Ura dekkaristina oli päättyä Stieg Larssoniin.
- Kirsin kirjanurkka - blogi 12.4.2014.