Sisällön alkuun
Menu

 

Pertti Koskinen

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet


Pertti Koskisen uusin ja kuudes Maija Miilukorpi -dekkari Tulipalo ilmestyi 2018.
 bbbb

Pertti Koskisen esikoisdekkari ja ensimmäinen Maija Miilukorpi -dekkari Salaisuuksien kylä ilmestyi syksyllä 2011. 
 https://dekkarinetti.tornio.fi/kuvakirjasto/salaiskyla.jpg

Pertti Koskisen kirjojen kustantaja on nykyään Kvaliti.


bbbb

Kvaliti - Pertti KoskinenDekkariNetti (tuusimaa)
Twitterissä

Tornion kaupunginkirjasto 


 

Elämä

Harjavaltalainen kirjailija Pertti Koskinen (s. 1957) on syntynyt Laitilassa ja asuu Harjavallassa. Hän on tunnettu Maija Miilunkorpi -jännitysromaaneistaan. Niiden lisäksi
hän on kirjoittanut novellikokoelman, nuortenkirjan sekä vuonna 2016 ilmestyneen jännitysromaanin Silloin ja sinä yönä, jonka päähenkilönä on työttömäksi jäänyt toimittaja Juhani Kotkasuo. Rasmus on Pertti Koskisen kuudes aikuisille suunnattu jännitysromaani, viides Maija Miilunkorpi -sarjassa.
Kirjojen päähenkilö, yksityisetsivä Maija Miilunkorpi on ollut neuroottinen nuori nainen.
Hänen luonteensa kuitenkin kehittyy jatkuvasti kirjojen myötä. Pertti Koskinen tarkastelee yhteiskuntaa ja sen epäkohtia psykologisella tasolla erityisesti kirjoihin luomiensa
hahmojen ja heidän luonteiden, motiivien ja tekojen avulla.
Pertti Koskisen kaksi ensimmäistä Maija Miilukorpi -sarjan kirjaa Salaisuuksien kylä (2011) ja Kaunis mies katoaa (2012) ilmestyivät Myllylahden kustantamana. Vuoden 2015 jälkeen Koskisen kirjojen kustantaja on Kvaliti.
Hän on kuulunut Suomen Kirjailijaliittoon vuodesta 2013.


Teokset

Rikosromaanit

Salaisuuksien kylä.
Myllylahti 2011. (MurhaMylly ; 54).
ISBN 978-952-202-326-1 (sid.) 29,20 e. Ilm. 9/2011.
https://dekkarinetti.tornio.fi/kuvakirjasto/salaiskyla.jpg
Esikoisdekkari!
Maija Miilunkorpi -sarja 1.
Neljätoistavuotias tyttö löytyy surmattuna. Koko Suomi seuraa uutisia järkyttyneenä. Kuluu viikkoja, uutiset vähenevät, mutta surmaajaa ei löydetä. Tytön äidin toimeksiannosta yksityisetsivä Maija Miilunkorpi lähtee tutkimaan tapausta. Hän pakkaa pyöränsä perävaunuun kaiken, mitä luulee tarvitsevansa tulevien viikkojen aikana. Hän saapuu pieneen, viehättävään kirkonkylään. Kylästä löytyy myös pimeä puoli; tiukat uskonnolliset mielipiteet ja tuomitseminen tuntuvat raskaana yhteisön ystävällisen ulkokuoren alla. Monenlaisten ihmisten kohtaamiset ja yksinäiset pohdiskelut vievät Maijan lähelle ratkaisua, mutta ilman väkivaltaa ei kaikki selviä. Pertti Koskisen esikoisdekkari on psykologinen jännitysromaani.

Kaunis mies katoaa.
Myllylahti 2012.   (MurhaMylly ; 67).
ISBN 978-952-202-377-3 (sid.)  29,30 e.   Ilm. 9/2012.  
https://dekkarinetti.tornio.fi/kuvakirjasto/kaunismieskat.jpg
Maija Miilunkorpi -sarja 2.
Yksityisetsivä Maija Miilunkorpi on rakastunut. Hän on tavannut hyvän ja komean miehen, jonka kanssa haluaa viettää loppuelämänsä. Mies kuitenkin katoaa. Maija Miilunkorpi peittää surunsa ja hämmennyksen alkaen tutkia tapausta. Hän menee kylään, jossa hänen rakkaansa katosi ja huomaa pian joidenkin ihmisten kateuden ja katkeruuden sellaisesta, mitä itsellä ei ole tai mitä joskus oli jäänyt elämältä saamatta. Onko se tuhonnut myös hänen rakkaimpansa? Voitaisiinko ihminen tappaa kauneutensa tähden?
Toinen Maija Miilukorpi -sarjan dekkari.  Ensimmäinen eli Salaisuuksien kylä ilmestyi
syksyllä 2011.

Manipulaattori.
Kvaliti 2015.
ISBN 978-952-6606637  (sid.)  Ilm. 3/2015.
bbbb
Maija Miilunkorpi -sarja 3.
Yksityisetsivä Maija Miilunkorpi on toipilaana päästyään äskettäin mielisairaalasta. Puhelin soi myöhäisenä kesäiltana. Sesilia Järvisen mies, Jari Järvinen, on kadonnut. Vaimo ja miehen vanhemmat elävät pelon ja epävarmuuden keskellä. Maija Miilunkorpi halutaan palkata henkivartijaksi Sesilia Järviselle. Maija muistaa Sesilian hyvin kouluajoilta. Silloin tämä oli tyttöjoukon johtaja ja pahin kiusaaja kaikista! Nyt hän asuu upeassa talossa joen rannalla ja on päässyt rikkaaseen sukuun solmittuaan avioliiton perheen ainoan pojan kanssa. Pian Maija Miilunkorvelle selviää, että mitään uhkaa tuskin on, ja hän toimii vain tukena ja seuralaisena Sesilia Järviselle, ainoana tehtävänään selvittää, onko vaimo sekaantunut miehensä katoamiseen. Entä mikä merkitys on taululla olohuoneen seinällä? Se on ainoa Jari Järvisen maalaus, jonka hän halusi säilyttää. Kirja on jännittävä kuvaus tutkimuksista ja entisen koulukiusaajan kanssa vietetyistä päivistä, joista ei huumoriakaan puutu. Ratkaisu yllättää, kun palaset viimein asettuvat paikoilleen, ja Maija Miilunkorpi huomaa, että joskus voi sääliä vihaamaansa ihmistä.
Pertti Koskisen odotettu Maija Miilunkorpi -sarjan kolmas osa. Sarjassa on aiemmin ilmestynyt Salaisuuksien kylä (Myllylahden MurhaMylly -sarja 54, 2011) ja Kaunis mies katoaa (Myllylahden MurhaMylly -sarja 67, 2012),
Huom!  Kirja on ilmestynyt jo sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Kvaliti - Pertti Koskinen.

Vinttikamarinpoika.
Kvaliti 2015.
ISBN 978-952-6606705 (sid.) Ilm. 6/2015.
 
Maija Miilukorpi -sarja 4.

Jarkko Korhonen asuu äitinsä kanssa ja pelaa tietokonepelejä. Melkein kolmekymmentävuotiaan ylipainoisen miehen ainoat menot ovat käynnit kylän kaupassa hakemassa makeisia, sipsejä ja virvoitusjuomia. Sellaisena hänet on opittu tuntemaan. Mitätön mies muuttuu kuitenkin merkittäväksi, kun hän katoaa. Niin tapahtui Jarkko Korhoselle juhannuksena. Pian koko kylä puhuu hänestä ja poliisitkin aloittavat tiedustelut. Viimein miehen äiti palkkaa yksityisetsivä Maija Miilunkorven etsimään poikaansa. Tutkimuksissaan Maija kohtaa monenlaisia elämänkohtaloita, ja kun kaikki on jo selvillä hän jää miettimään, ovatko ihmiset ylipäätään syyllisiä omaan elämäänsä. Vinttikamaripoika on Pertti Koskisen neljäs jännitysromaani. Kirjojen päähenkilö Maija Miilunkorpi on ollut neuroottinen nuori nainen. Hänen luonteensa kuitenkin kehittyy kirjojen myötä.
Maija Miilukorpi -dekkari.
Pertti Koskinen tarkastelee kirjoissaan yhteiskuntaa ja sen epäkohtia psykologisella tasolla ja tuo esille asioita, joista on totuttu vaikenemaan. Hän on kuulunut Suomen Kirjailijaliittoon vuodesta 2013.

Silloin ja sinä yönä.
Kvaliti 2016.
ISBN 978.-952-6606-84-2 (sid.) Ilm. 3/2016.
bbbb
Kun toimittaja Juhani Kotkasuo toipui selkävammasta työkykyiseksi, kuoli vaimo. Sen jälkeen masennus otti vallan pitkäksi aikaa ja palattuaan toimitukseen, hän kuuli olevansa työtön. Hän kuitenkin toipui vähitellen. Metsässä oli sieniä ja marjoja poimittavaksi, ja ongellakin kannatti käydä, sillä ahvenfileet maksoivat kaupassa liikaa.Eräänä päivänä vanha kansakoulukaveri soittaa ja haluaa tavata. Hänellä on tehtävä: Kotkasuon on selvitettävä kaikki nuoresta miehestä, jonka kansakoulukaveri on ajanut autolla kuoliaaksi pari vuotta sitten. Koulukaveri väittää, että pojan kasvot olivat olleet veressä jo ennen kuin auto törmäsi häneen...
Silloin ja sinä yönä on Pertti Koskisen viides jännitysromaani, johon kirjailija on luonut täysin uuden päähenkilön: työttömän, leskeksi jääneen, jo eläkeikää lähestyvän toimittaja Juhani Kotkasuon. Pertti Koskinen tarkastelee kirjoissaan yhteiskuntaa ja sen epäkohtia psykologisella tasolla ja tuo esille asioita, joista on totuttu vaikenemaan. Hän on kuulunut Suomen Kirjailijaliittoon vuodesta 2013.
Lisätietoa:
- Kirjasampo - Pertti Koskinen.


Rasmus.
Kvaliti 2017.
ISBN 978-952-720203-6 (sid.)  Ilm. 5/2017.
bbbb
Maija Miilunkorpi -sarja 5.
Pieni Rasmus tarkastelee maailmaa uteliaana ja ihmetellen. Hän ymmärtää jo, että äidin vatsassa kasvaa vauva, josta tulee hänelle pikkusisko tai pikkuveli. Päivät kuluvat kotipihalla puuhastellessa, ja iltaisin ennen nukkumaan menoa hän painaa poskensa äidin vatsaa vasten kuunnellen vauvan liikkeitä.Eräänä päivänä kaikki muuttuu.Epätoivoinen isoisä palkkaa Maija Miilunkorven. Rasmus on kaapattu kotipihalta ja äiti on viimeisillään raskaana. Maija on aluksi äidin turvana, mutta aloittaa myöhemmin tutkimukset. Hän huomaa joutuneensa outoon leikkiin, jossa koetaan valheet tosiksi ja totuus taakaksi, joka on liian raskas kantaa.Missä on tuo pieni poika, jonka herkät kasvot valokuvassa saavat Maijan haluamaan kiihkeästi omaa lasta?
Aiemmin ilmestyneet Maija Miilunkorpi -dekkarit: Salaisuuksien kylä (2011), Kaunis mies katoaa (2012), Manipulaattori (2014) ja Vinttikamarinpoika (2015).
Huom! Kirja on ilmestynyt jo e-kirjana.
- Elisa - Pertti Koskinen.

Tulipalo.
Kvaliti 2018.
ISBN 9789527202272 (sid.) Ilm. kevät 2018.
bbbb
Maija Miilukorpi -sarja 6.
Loivalla mäellä seisoo vanha maalaistalo, jota nykyaikainen asuinalue ympäröi. Lämpimänä kesäyönä talo roihahtaa liekkeihin, jotka vievät kaksi ihmistä mukanaan.
Pelko, uteliaisuus ja kiihko valtaavat mielet.

Liikkuuko ympäristössä pyromaani vai onko palon syynä alueella ajelevien mopopoikien tulitikkuleikki? Myös omituisena pidetyn Salosen perheen järjestelemää vakuutuspetosta epäillään, mutta piileekö teon takana kuitenkin vain jonkun sivullisen viha ja katkeruus?
Puheenvuoron saavat talon asukkaat, naapurit, ja muut, jotka jollakin tavalla liittyvät heidän elämäänsä. Samalla paljastuu kertojien menneisyys pala palalta ja salaisuuksia, joita he kantavat mukanaan.
Varmaa on ainoastaan, että joku tietää tuhopolttajan henkilöllisyyden Ja haluaa salata sen ikuisiksi ajoiksi.Artikkelit

- Vetus eT Nova -blogi 4.7.2018 : Pertti Koskinen lähti Kullaalta jännityskirjailijaksi Harjavaltaan.

Arvosteluja


Salaisuuksien kylä. Myllylahti 2011.
- Kirsin kirjanurkka 17.9.2011.


Internet
 
- Kvaliti - Pertti Koskinen .
- Kirjasampo - Pertti Koskinen.  
- Wikipedia - Pertti Koskinen.