Sisällön alkuun
Menu

Dekkarivuodet - Kevät 2017 

Tornion kaupunginkirjasto  
bbbb

DekkariNetti (tuusimaa) Twitterissä


 

Kotimaisia esikoisdekkareita:

Aarnipuro, Marja: Maakellarin salaisuus. CrimeTime.
Eronen, Annika: Kaivo. Myllylahti.
Hentunen, Mika: Attan aarre. Reuna.
Jäntti, Tuomo: Verso.Gummerus.
Laajarinne, Jukka: Pinnan alla pimeää. Atena.
Liemaa, Toni: Mies joka ei hukkunut. Bookcover.
Melentjeff, Jaakko: Hukkuneet. Atena.
Räty, Ari: Syyskuun viimeinen. Tammi.
Meriläinen, Seppo: Katoamisen taito. Nordbooks.

 

Käännöstulokkaita: esikoinen ja/tai ensimmäinen suomennos:

Alexanderson, Filip: Esikoinen. Like.
Binet, Laurent: Kuka murhasi Roland Barthesin? Gummerus.
Burton, Jessie: Nukkekaappi. Otava.
D'Andrea, Luca: Rotko. Tammi.
Ericson, Pernilla: Sinua seurataan. HarperCollinsNordic.
Fjell, Jan-Erik: Ilmiantaja. HarperCollinsNordic.
Griffiths, Elly: Risteyskohdat. Tammi.
Jia, Mai:  Koodinmurtaja. Aula.
Lapena, Shari:  Hyvä naapuri. Otava.
Lewis, Beth: Suden tie. Like.
Mackintosh, Clare: Annoin sinun mennä, Gummerus.
Meyr, Stephenie: Kemisti. Otava.
Persson Giolito, Malin:  Suurin kaikista. Johnny Kniga.
Schepp, Emelie: Ikuisesti merkitty. HarperCollinsNordic.
Snoekstra, Anna: Peilikuva. HarperCollinsNordic.
Tangen, Geir: Maestro. Otava.
Österdahl, Martin: Armoton todellisuus. Aula.

Muita kiinnostavia tietokirjoja/romaaneja:

Archer, Jeffrey: Isän synnit. Sitruuna.
Auster, Paul: 4 3 2 1. Tammi.
Gappah, Petina: Muistojen kirja. Tammi.
Grata 8 : Eläin. Otava.
McEwan, Ian:  Pähkinänkuori.Otava.
Mantel, Hilary: Margaret Thatcherin salamurha. Teos.
Rönnbacka, Christian: Kävikö käry?.Bazar.
Williams, John: Augustus. Bazar.


Tietokirjoja (kirja- ja kirjastoala)

- Bengtsson, Niklas: Kirja erikoisena esineenä. Avain.
- Varis, Markku: Kielen pilarit. Avain.
- Brax, Klaus: Unhoon jääneiden huuto. Avain.
- Mäki,Tuija (toim.): Lasten ja nuorten jatko- ja sarjakirjat. Avain.Kommentteja

- Huhtikuussa ilmestyi ruotsalaisen Malin Persson Gioliton ensimmäinen dekkarisuomennos Suurin kaikista. Hänen isänsä on loistava ruotsalaisdekkaristi Leif G.W. Persson. Kirja on saanut Ruotsin Dekkariakatemian parhaan ruotsalaisen rikoskirjan palkinnon v. 2016.
Olen lukenut kirjan ja voin suositella. Kerrassaan huikea kirja.

- Maaliskuussa uusi norjalaisdekkaristi Geir Tangen esittäyy esikoisdekkarissaan Maestro. Kirja aloittaa Viljar Ravn Gudmundsson/Lotte Skeisvoll -sarjan. Vakuuttava alku.. lisää...

- Ruotsalainen dekkaripariskuntai Lars Kepler palaa takaisin suosittuihin Joona Linna -dekkareihin. Maaliskuussa ilmestyi odotettu Kaniininmetsästäjä. Toivotan tervetulleeksi.Hienoa...

- Maaliskuussa ilmestyi vihdoin viimein brittidekkaristi
Elly Griffithsin  esikoisdekkari Risteykohdat. Kirja aloittaa kiinnostavan Ruth Galloway -sarjan. Hienoa.... odotettu.

- Islantilaiselta Yrsa Sigurðardóttirilta ilmestyi pitkän tauon jälkeen uusi dekkari Perimä. Häneltä on aiemmin ilmestynyt kaksi kirjaa  Kolmas merkki (2007) ja Joka toiselle kuoppaa kaivaa (2008). Perimä aloittaa uuden komisario Huldar -sarjan..  Erittäin kiinnostava kirja, hienoa, että saadaan uusia Islanti-dekkareita. 

- Maaliskuussa 28.3.2017 ilmestyy neljän vuoden odotuksen jälkeen Jo Nesbøltä uusi ja 11. Harry Hole -dekkari Jano. Kirja julkaistaan useissa maissa samanaikaisesti täällä viikolla, myös Suomessa. Loistavaa....Vejävä dekkari jälleen..

- Jeffrey Archerin Clifton-kronikan toinen osa Isän synnit ilmestyy maaliskuussa ja sarjan kolmas osa Best Kept Secret (2013) ilmestyy suomeksi jo syksyllä 2017 Loistava historiallinen sarja..Sarjan 1. osa Vain aika näyttää ilmestyi keväällä 2016. Vahva suositus!!

- Hilary Mantelin ennen suomentamattomia novelleja ilmestyy keväällä kirjassa Margaret Thatcherin salamurha. Hieno kirjailija, kiinnostava kirja.

- Loistavan brittikirjailijan Ian McEwanin uusi eritäin kiinnostava romaani Pähkinänkuori ilmestyi suomeksi maailiskuussa tuoreeltaan. McEwanin kirjoissa on usein dekkarinaineksia. Odotan...

- Twilight -kirjasarjan kirjoittajan Stephenie Meyerin ensimäinen aikuisten trilleri Kemisti ilmestyi tammikuussa Otavalta. Saas nähdä miten onnistuu. Kiinnostava...

- Shari Lapenan odotettu esikoistrilleri Hyvä naapuri on ilmestynyt.Erittäin kiinnostava esikoinen.

- Sebastian Lindell (Timo Liukkonen) on perustanut oman kustantamon Halti Median. Kustantamo julkaisee Lindellin viidennen Edelmann&Friberg -dekkarin Hukutettu mieli  huhtikuussa 2017. Kirja on aitoa LaplandNoiria/NordicNoiria.

- Brittiläisen loistavan dekkaristin Belinda Bauerin viides dekkarisuomennos
Näkijä ilmestyy maaliskuussa 2017.

- Ranskalaisen Pierre Lemaitren uusi Verhoeven -dekkari Rosie ilmestyi 1/2017.Kirja viides suomennos ja kolmas Verhoeven -sarjan trilleri. Lemaitre on saanut kaikki mahdolliset palkinnot ja on kriitikoiden ja lukijoiden suuri suosikki. Loistavaa!!!

- Brittiläisen Clare Mackintoshin huikeat arvostelut saanut esikoisdekkari psykologinen trilleri ja  Annoin sinun mennä ilmestyy Gummeruksen kustantaman helmikuussa 2017. Kiinnostavaa!

- Ranskalaisen Laurent Binesin palkittu ja erittäin kiinnostava murhamysteeri ja dekkariparodia Kuka murhasi Roland Barthesin? ilmestyi Gummerukselta maaliskuussa 2017.

Arktisen Banaanin kevään 2017 uutuuskirjat 

Arktinen Banaani
 
Parkkari, Jukka: Reikäjuusto.
Arktinen Banaani 2017.
ISBN 978-952-270327-9 (sid.) Ilm. 5/2017.
bbbb
Tapahtumat käynnistyvät, kun kansainväliseen levitykseen päässyt tv-dokumentti kertoo Helsingin peruskallioon louhitusta satojen kilometrien tunneliverkosta. Monet tiedustelupalvelut kiinnostuvat asiasta ja pian maan uumenissa käy kuhina.Valtavat kaupungin alle levittäytyvät luolastot ovat saaneet olla rauhassa: graniittinen peruskallio niiden ympärillä kestää paineet ja torjuu uteliaiden katseet, mitä nyt Kaartin jääkärirykmentin sotilaat saavat koulutuksensa puolesta tutustua osaan tästä suljetusta maailmasta. Loputtomien kolojensa ja käytäviensä vuoksi se on saanut lempinimen Reikäjuusto. Asian tullessa julkisuuteen monia alkaa kiinnostaa, mitä kaikkea nuo armeijalle tärkeät piilopaikat saattavatkaan sisältää. Ja tietenkin uteliaisuus herää myös maan rajojen ulkopuolella.
Jukka Parkkari (s. 1945) on päätoimittaja ja kirjailija, jonka erityisalaa ovat Suomen puolustusvoimien
ja turvallisuusorganisaatioiden toiminta. Tunnustuksena merkittävästä tiedonvälitystyöstä hänelle on myönnetty Valtion journalistipalkinto sekä vapaudenristi ja sotilasansiomitali.Parkkari kuvaa romaanisarjassaan Suomen vastavakoilua, etenkin pääesikunnan tutkintaosastoa, joka tekee ajoittain yhteistyötä maan sisäisestä turvallisuudesta vastaavan suojelupoliisin kanssa.
Reikäjuusto on sarjan kymmenes, syvälle Helsingin uumeniin laskeutuva osa. Sarjassa on aiemmin ilmestynyt: Suoraan hevosen suusta (2010), Vastarannan vakoilija (2011), Kontrolli parempi (2013), Putin, Vladimir Putin (ilm. kevät 2014), Veljemme Viro (syksy 2014), Käskystä, rouva ylipäällikkö (kevät 2015) ja Santahaminan salaisuudet (syksy 2015), Rakkaani, terroristi (kevät 2016) ja Väärän lipun alla (syksy 2016).
Lisätietoa:
- Arktinen Banaani - Jukka Parkkari.
- Wikipedia - Jukka Parkkari.


Art Housen syksyn 2016 uutuuskirjat (ei dekkareita).

Art House


Atenan kesän ja kevään 2017 uutuuskirjat

Atena


Laajarinne, Jukka: Pinnan alla pimeää.
Atena 2017.
ISBN 978-952-300-302-6 (sid.)  Ilm. 3/2017.
bbbb
Esikoisdekkari!!

Koukuttava psykologinen trilleri ammentaa alitajunnan syvistä vesistä.
Se ei voinut olla sattuma. Terapeutti Kaarlo Nuortevan potilas on puhunut lapsuusmuistostaan, jossa hän on vaarassa hukkua eläintarhan edustalla mereen. Pian sama toteutuu Korkeasaaren rannassa, ja Kaarlon huoli saa muodon. Epidemia on alkanut levitä. Se tarttuu sanoista ja katseista, televisioohjelmistakin, ja väkijoukoissa sen seuraukset ovat suorastaan tuhoisia.
Kaarlo saa tutkimusparikseen maan johtavan epidemiologin, opiskeluaikaisen tyttöystävänsä Doriksen. Kun he jäljittävät tartunnan lähdettä, uutiset täyttyvät maailmanlopun enteistä: Tulva runtelee Tbilisiä ja eläintarhan asukit ryntäävät vapauteen. Budapestissa maa nielaisee joukon mielenosoittajia, jotka putoavat veden täyttämään luolastoon. Unohdetut ja torjutut salaisuudet nousevat pintaan, ja käsillä olevaan uhkaan verrattuna maailmansodat ovat pelkkä varjo. Sairastumassa eivät ole pelkästään ihmiset vaan koko tuntemamme todellisuus.
Pinnan alla pimeä on tiivistunnelmainen psykologinen trilleri, joka yhdistää myytit ja arkkityypit aikamme suurimpiin uhkakuviin. Teos vetää lukijansa paranoian pyörteisiin, joissa mikään ei
ole  sattumaa, vaan kaikki merkitsee aina myös jotakin muuta.
Jukka Laajarinne (s. 1970) on vapaa kirjailija, joka on tietokirjojen ja lastenkirjojen lisäksi kirjoittanut kiitetyt realismin rajat haastavat romaanit Kehys ja 72.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Atena - Jukka Laajarinne.
- Privaattidosetti - Jukka Laajarinteen blogi
- Hs.fi 7.5.2017 Pertti Avola: Psyykkisen viruksen jäljillä

Matilainen, Pekka: Takaisin nollapisteeseen..
Atena 2017.
ISBN 978-952-300-326-2 (sid.) Ilm.3/2017.
bbbb
Omakohtainen romaani 70-luvun Helsingin alamaailmasta.
Mies herää sairaalasta. Viime viikot ovat hämärän peitossa, vankilasta päästyään hän oli korkannut viinapullon ja huuhtonut pois linnareissun muistot. Yksi muistikuva kuitenkin nousee esiin muita selkeämpänä: hän oli kuullut naisystävänsä raiskauksesta ja pahoinpitelystä. Ja nyt hän haluaa löytää syyllisen. Pian lehtiotsikot julistavat raaoista pahoinpitelyistä, mutta mies pitää matalaa profiilia. Poliisin kiinnostus on kuitenkin jo herännyt.
Nollapiste on lähes dokumentaarinen kuvaus 1960–1970-luvun vaihteen Helsingistä lestinheittäjien, juoppojen, narkomaanien, huorien, pikkurikollisten maailmasta. Se esittelee kaupungin pimeät kadut, puistot ja nuhjuisimmat kuppilat mutta myös rokkarit ja hipit, ja kirjan sivuilla soi ajan nuorisomusiikki.
Pekka Matilainen (s. 1946) on työskennellyt muun muassa Yliopisto-lehden päätoimittajana.
Hänen edellinen romaaninsa Kupoli (2013) sai Suomen dekkariseuran palkinnon vuoden parhaasta esikoisdekkarista. Takaisin nollapisteeseen perustuu pitkälti kirjoittajan omiin kokemuksiin elämästä Helsingin alamaailman liepeillä.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Atena - Pekka Matilainen.
- Pekka Matilaisen kotisivut.

Melentjeff, Jaakko: Hukkuneet.
Atena 2017.
ISBN 978-952-300-308-8 (sid.)  Ilm.3/2017.
bbbb
Esikoisdekkari!!
Kolme on sarjamurha. Pori. Tukholma. Reykjavik. Kolme tuntematonta ruumista rantavesissä. Jokaisella heistä on taskussaan ilmiselvästi väärän ihmisen henkilöpaperit.
Liittyvätkö tapaukset toisiinsa? Onko miehet hukutettu? Siinä tapauksessa Pohjolan lintukodossa on liikkeellä sarjamurhaaja. Tukholman rikospoliisin tutkija Annmari Akselsson ja Tampereen rikospoliisin tutkija Paula Korhonen saavat tukea NORDSAn etsivä Kalle Nordinilta, mutta johtolankoja on niukasti. Ja sitten Reykjavikissa katoaa jäljettömiin Islannin tunnetuin miljonääri…
Hukkuneet on kiihkeätempoinen, ajankohtaisiakin aiheita käsittelevä trilleri, jossa mikään ei ole sitä miltä näyttää eikä pahuus aina löydy ilmeisimmästä osoitteesta.
YTM Jaakko Melentjeff (s. 1965) työskentelee sosiaalityöntekijänä Tampereen kaupungin palveluksessa psykiatrian poliklinikalla. Hän pyöräilee työmatkat Ylöjärveltä läpi vuoden ja suhtautuu shakkiin intohimoisesti. Hukkuneet on hänen esikoisteoksensa.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
- Atena Jaakko Melentjeff.
Jaakko Melentjeff DekkariNetissä.

 Aula&Co - kevään 2017 julkaisuluettelo

Aula&Co

Jia, Mai: Koodinmurtaja.
Alkuteos: Jie mi, 2002. (engl. Decoded). Suom. Rauno Sainio.
Aula&Co 2017.
ISBN 978-952-7190-51-7 (sid.)  Ilm. 3/2017.
bbbb
Ensimmäinen suomennos!!
Koodinmurtaja on kiinnostava kuvaus pakkomielteestä ja syvällinen tutkimusmatka neron mieleen, joka keksii että avain ihmissydämeen voi löytyä koodien maailmasta.

Rong Jinzhen on autistinen matemaatikkonero, jonka menneisyys on hämärän peitossa. Hän luopuu lupaavasta akateemisesta urasta, kun Kiinan tiedustelupalvelu pestaa hänet huippusalaiseen yksikköön 701, jonka päätehtäviä ovat vastavakoilu ja koodinmurtaminen. Pian Rong saa selville, että uskomattoman haastavan PURPLE-koodin laatija on hänen entinen opettajansa ja paras ystävänsä, joka työskentelee nyt viholliselle. Miten Rong selviää häntä matkan varrella uhkaavista psykologisista vaaroista ja ansoista selvittäessään purppurakoodia ja keneen hän voi luottaa?
Mai Jia (s. 1964) on Kiinan palkituimpia ja luetuimpia nykykirjailijoita, jonka teoksia on Kiinassa myyty miljoonia kappaleita. Vuosia Kiinan tiedustelupalvelussa työskennellyt Mai on kirjoittanut neljä romaania, joista on myös tehty tv- ja elokuvasovituksia. Koodinmurtaja on ensimmäinen suomennos hänen teoksistaan. Erittäin kiinnostava kirja... luettava! 
Lisätietoa:
- Aula - Mai Jia: Koodinmurtaja.
- Wikipedia - Mai Jia.
- Hs.fi - Pertti Avola: Mai Jian esikoisromaani on kevään tärkeimpiä käännösromaaneja.


Österdahl, Martin: Armoton todellisuus.
Alkuteos:  Be inte om nåd, 2016.  Suom. Aki Räsänen.
Aula&Co 2017.
ISBN 978-952-7190-51-7 (sid.)  Ilm. 4/2017.
bbbb
Esikoisdekkari!!
On vuosi 1996 ja Venäjälle on tulossa vaalit. Nuori Pashie-niminen nainen katoaa työmatkalla Pietarissa. Samaan aikaan Ruotsin matkapuhelinverkkoon kohdistuu hyökkäys, joka saattaa jopa vaarantaa maan turvallisuuden. Pashien työtoveri ja poikaystävä, entinen rannikkovartija Max Anger matkustaa Pietariin etsimään häntä. Etsintöjen edetessä Max törmää merkkeihin siitä, että Pashie oli ehkä löytänyt tietoja salaisesta järjestöstä, joka pyrkii palauttamaan Venäjälle rautaisen kurin ja valmistelee hyökkäystä länteen. Onko se syy Pashien katoamiseen?
Käy myös ilmi, että katoaminen liittyy jotenkin Maxin omaan menneisyyteen. Selviääkö hänelle vihdoin, miten hänen isänsä päätyi kasvattilapseksi pienelle saarelle Tukholman edustalla keväällä 1944? Oliko isä oikeassa aavistellessaan, että sillä oli jokin yhteys siihen, että venäläiset olivat pommittaneet Tukholmaa aiemmin sinä vuonna? Menneisyys ja nykyisyys lomittuvat arvaamattomalla tavalla.

Pelastaakseen rakastamansa naisen ja torjuakseen Ruotsiin kohdistuvan uhkan, Max Angerin on arvioitava uudelleen kaikki, mitä hän itsestään tietää.
Martin Österdahl on Ruotsin television ohjelmajohtaja ja tv-tuottaja ja opiskellut Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimusta ja taloustieteitä. Hän asui Venäjällä 1990-luvulla ja seurasi vierestä, kun Neuvostoliiton jälkeiset muutokset muovasivat maata. Vuosi 1996 oli hänen mielestään suorastaan kriittinen maan kehityksen suhteen. Österdahl asuu Tukholman lähellä perheensä kanssa. Armoton todellisuus on hänen esikoisromaaninsa ja ensimmäinen osa sarjasta, jossa karismaattinen
Max Anger taistelee itäisiä voimia vastaan.
Huom! Erittäin kiinnostava uusi ruotsalaisdekkaristi. Ehdottomasti luettyava...
Martin Österdah vieraili Helsingissä 21.-22.4.2017.
Lisätietoa:
- Martin Österdahl Facebookissa.
- Wikipedia - Martin Österdahl.
- Aula - Martin Österdahln ja Armoton todellisuus.
- Ruumiin kulttuuri 2/2017 Janne Mäkelä: Venäjä Ruotsin silmin.

Uusia pokkaripainoksia

Theils, Lone: Kohtalokas merimatka.
Alkuteos: Pigerna fra Englandsbåden, 2015, Suom. Kari Koski.
Aula & Co 2017.
ISBN 978-952-7190-53-1 (nid.)   Ilm. 4/2017.
1. p. ilm. syksyllä 2016.Aviador

Bagge, Tapani: Haudasta lomalla.
Aviador 2017.
ISBN 978-952-706323-1 (nid.)  Ilm. 2/2017.
bbbb
Tapani Bagge vyöryttää uusissa rikosnovelleissaan eteemme ihmiskohtaloiden kirjon. Moni kokoelman hahmoista on ottanut omaa lomaa haudasta tai vankilasta. Teoksen vahvoissa tarinoissa ysiluokkalainen ryöstää Siwan, maatalon emäntä erikoistuu marihuanan kasvatukseen, kaukopartiomies myöhästyy omista hautajaisistaan, mies löytyy pesukoneesta ja toinen volttia heittävästä Bemarista.Mukana on kosolti veijarihenkeä ja mustaa huumoria sekä tämän hetken parhaaksi kotimaiseksi dekkarisarjaksi mainitusta Hämeenlinna Noirista tuttuja konnia ja koukkuja. Baggen historiallisten rikosromaanien sankari Väinö Mujunen nähdään jatkosodassa päämajan erikoistehtävissä sekä yksityisetsivänä sotien jälkeisessä Helsingissä. Tapani Bagge kirjoittaa rikosnovelleja samalla siekailemattomalla tyylillä kuin rikosromaanejakin. Ihminen on usein ihmiselle susi, mutta toisinaan tarinoissa pilkahtaa myös toivonsäde, joka ei aina ole aseen suuliekki,
Tapani Bagge DekkariNetissä.

Vichi, Marco: Komisario Bordellin likaisin tapaus.
Alkuteos: Una brutta faccenda? , 2003,  Suom. Enneli Poli.
Aviador 2017.
ISBN 978-952-7063217 (nid.) Ilm. 4/2017.
bbbb
Komisario Bordelli -sarja 2.
Supersuosittu Komisario Bordelli on saapunut Suomeen jäädäkseen. Toisessa suomennetussa Bordelli-dekkarissa kirjailija Marco Vichin luoma tinkimättömän oikeudentuntoinen komisario seikkailee ykkösosasta tutussa, nostalgiaa ja kulttuurihistoriaa henkivässä 60-luvun Firenzessä. Palkitun sarjan ensimmäisessä, viime vuonna suomeksi ilmestyneessä Komisario Bordelli -teoksessa päähenkilö ratkoo vanhassa barokkihuvilassa tapahtunutta murhaa. Sarjan toisessa osassa Komisario Bordellin likaisin tapaus sympaattinen komisario saa tutkittavakseen tunteitaan mylläävän ja raakuudessaan pysäyttävän rikoksen, pienen tytön murhan.Omaa moraaliaan tiukasti noudattavaa ja ystäväpiiriltään omaperäistä Bordellia on verrattu hahmona komisario Maigretiin.
Ensimmäinen Komisaro Bordelli ilmestyi kesällä 2016. Kiinnostava.
Lisätietoa:
- Aviador - Marco Vichi.
- Wikipedia - Marco Vichi (engl.).
- www.marcovichi.it.Bazarin kevään 2017 uutuuskirjat.

Bazar


Kotimaiset

Laine, Matti: Pahuuden hinta.
Bazar 2017.
ISBN 978-952-279-408-6 (sid.)  Ilm. 4/2017.
bbbb

Jäähallin pukuhuoneesta löytyy kuolleeksi rusikoitu mies. Helsinkiläinen alamaailmapomo Elias Vitikka joutuu yhdistetyksi tapaukseen, sillä poliisi tuntuu ottaneen päämääräkseen osoittaa hänet syylliseksi brutaaliin tappoon ‒ keinolla millä hyvänsä. Luksusveneiden salakuljetusbisnestä pyörittävä Vitikka ei ole mikään pulmunen, vaikka onkin huolehtiva perheenisä. Kun Vitikan joukkio joutuu kilpailevan rikollisjoukon iskun kohteeksi, hänen on löydettävä koventuneeseen peliin ratkaisu ja pian.
Vitikan on käytettävä suhteitaan niin rikollisten, poliisin kuin jääkiekkomaailman piirissä, kun hän jäljittää tappajaa. Kaiken lisäksi Sonja-vaimo ja lapset olisi pidettävä erossa hänen sotkuisista bisneksistään. Yhteenkään virheeseen ei ole varaa, sillä se voi maksaa ihmishengen.
Matti Laine (s. 1976) on helsinkiläinen kirjailija ja näyttelijä. Hän on julkaissut aiemmin kuusi dekkaria. Merkitty mies (ilm. 2014) on edellinen Elias Vitikasta kertova romaani.
Teatterikorkeakoulusta näyttelijäksi valmistunut Laine on esiintynyt useissa tv-sarjoissa, elokuvissa sekä esim. Helsingin kaupunginteatterissa. Käsikirjoittajana hän on toiminut mm. Yleltä syksyllä 2016 tulevassa Sorjonen-poliisisarjassa.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Matti Laine DekkariNetissä.


Ulkomaiset

Bradley, Alan: Kuolleet linnut eivät laula.
Alkuteos: The dead in their vaulted arches, 2014. Suom. Maija Heikinheimo.
Bazar 2017.
ISBN 978-952-279-411-6 (sid.) Ilm. 5/2017.
bbbb
Flavia de Luce -sarja 5.
Aurinkoisena huhtikuun aamuna vuonna 1951 yksitoistavuotias kemisti ja harrastelijasalapoliisi Flavia de Luce on perheensä kanssa rautatieasemalla odottamassa vuosia sitten kadonneen äitinsä Harrietin paluuta. Mutta juuri kun juna on saapumassa piskuiseen Bishop’s Laceyn kylään, Flavian luo tulee pitkä muukalainen, joka kuiskaa kryptisen viestin hänen korvaansa. Vain hetkeä myöhemmin mies heittää henkensä, kun joku asemalle kerääntyneestä väkijoukosta työntää hänet junan alle. Kuka mies oli, mitä hänen sanansa tarkoittivat ja miksi hän halusi kertoa ne juuri Flavialle?
Kotona Buckshaw’ssa, de Lucen suvun kovaa vauhtia rapistuvassa kartanossa, Flavia saa taas laittaa kaikki etsivänkykynsä testiin. Ullakolta löytyvä vanha filminauha lennättää hänet kohti uusia johtolankoja, joita seuraamalla Flavia saa lopulta selville de Lucen klaanin tarkimmin varjellut salaisuudet. Kuka olisi arvannut, että niihin kytkeytyy itse Winston Churchill!
Tappajan ajojahti ja suvun salaisuudet johdattavat Flavian aina kauas yläilmoihin asti Harrietin vanhalla lentokoneella. Mutta miten pitkälle Flavian siivet tällä kertaa kantavat?
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Alan Bradley DekkariNetissä.

Rogneby, Jenny: Leona - Tarkoitus pyhittää keinot.
Alkuteos: Leona - Alla medel tillåtna, 2016 . Suom. Anu Koivunen.
Bazar 2017.
ISBN 978-952-279-410-9 (sid.)   Ilm. 4/2017. 
bbbb
Leona -sarja 2.
Mies räjäyttää itsensä Tukholman valtiopäivätalon edessä mutta jää henkiin. Onko iskuja tulossa
lisää vai toimiko hän yksin? Epätavallinen rikostutkija Leona Lindberg saa tehtäväkseen kuulustella miestä.Leonan psyyke on samaan aikaan koetuksella hänen lapsensa kuoleman ja perheen hajoamisen jälkeen. Hän pinnistelee kovasti päästäkseen taas toimintakuntoon - se on välttämätöntä, sillä hänellä on päämääränä jotain aivan muuta kuin peruspoliisin arki.Leona hyödyntää taitojaan niin lain oikealla kuin väärälläkin puolella valmistellessaan suurisuuntaista projektiaan. Aika kuitenkin
uhkaa käydä vähiin, kun häntä aletaan painostaa joka suunnalta.
Ruotsalaisen Jenny Rognebyn toinen kirja lyö lukijan jälleen kerran ällikällä. Leona Lindberg kulkee tietä, jolla voitot ovat suuria - samoin häviöt.
Jenny Rogneby (s. 1974) työskentelee rikostutkijana Tukholman Citypolisenissa. Hän syntyi Etiopiassa mutta hänet adoptoitiin yksivuotiaana Ruotsiin. Rogneby kasvoi Bodenissa, missä molemmat vanhemmat työskentelivät puolustusvoimissa. Rogneby on myös laulaja ja mukana
Cosmo4-yhtyeessä, jonka radiohitit tulivat ruotsalaisyleisölle tutuksi Eurovision-karsintojen myötä.
Rognebyn Leona-sarjan ensimmäinen kirja Leona - Kortit on jaettu ilmestyi suomeksi keväällä 2016. Kirja myi Ruotsissa huikeat 50 000 kappaletta, oli huhtikuussa 2015 Akademibokhandelnin pokkarimyyntilistan ykkösenä ja voitti parhaan äänikirjan palkinnon vuonna 2014. Kirjan oikeudet on myyty useille kielille.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- www.jennyrogneby.com.
- Bazar - Jenny Rogneby.

Muita kiinnostavia romaaneja

Williams, John: Augustus.
Alkuteos: Augustus, 1972. Suom. Ilkka Rekiaro.
Bazar 2017.
ISBN 978-952-279-406-2 (sid.)   Ilm. 2/2017.
bbbb
Millaista on nousta maailman mahtavimman valtakunnan johtoon ja olla vastuussa tuhansien
ihmisten kohtaloista?
John Williamsin kolmas kiitetty romaani Augustus kertoo Rooman valtakunnan perustajasta ja ensimmäisestä keisarista. Kuvitteellisista kirjeistä, päiväkirjamerkinnöistä ja muistelmista koostuva romaani tuo lähelle Gaius Octaviuksen, tulevan keisari Augustuksen elämän ja myös henkilökohtaisen puolen. Romaani kuvaa kiinnostavasti Rooman valtataisteluja, juonitteluja ja poliittisia kriisejä, mutta myös Gaius Octaviuksen perhettä, ystäviä ja vihollisia.
Kampustarina Stonerin ja lännenromaani Butcher's Crossingin jälkeen Williams osoittaa jälleen kykynsä uudistua kirjailijana. Vuonna 1972 alun perin ilmestynyt Augustus tuo merkittävän
historiallisen ajanjakson lukijan ulottuville niin vaikuttavana, että romaani voitti julkaisunsa jälkeen National Book Award -palkinnon. Viimeiseksi jääneellä romaanillaan Williams vakiinnutti paikkansa merkittävien amerikkalaisten kertojien joukossa.
John Williams syntyi Itä-Teksasissa vuonna1922. Jo lukioaikana hän innostui englannin kielestä ja kirjallisuudesta. Reputettuaan yliopiston alkuopinnoissa hän liittyi armeijaan ja palveli toisessa maailmansodan aikaan Intiassa ja Burmassa. Williams opiskeli Denverin korkeakoulussa ja valmistui tohtoriksi Missourin yliopistosta. Samalla kun Williams työskenteli kir4jailijana ja runoilijana, hän toimi tutkijana ja opettajana Denverin yliopistossa. Hän oli yksi luovan kirjoittamisen opetuksen uranuurtajista.  Williams jäi eläkkeelle vuonna 1985 ja kuoli 1994.  Stoner- ja Butcher's Crossing -teosten suosion myötä myös Williamsin viimeiseksi jäänyt romaani Augustus on julkaistu uudestaan.
Erittäin kiinnostava kirja....
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Bazar - John Williams.
- Wikipedia - John Williams.
- Julian Barnes: Stoner: the-must-read novel of 2013.  The Guardian 13.12.2013.
- New York of Books - John Williams Stoner.

Muut kirjat

Rönnbacka, Christian: Kävikö käry?
Vakuutusetsivien parhaat tarinat.
Bazar 2016.
ISBN 978-952-279-343-0 (sid.)   Ilm. 4/2017.
 bbbb
Vakuutusyhtiöiden huijaamisella on vankat perinteet suomalaisessa kulttuurissa ja siitä pidetään usein enemmän jopa kuluttajan oikeutena kuin millään tavalla tuomittavana toimintana. Tutkimuksen mukaan joka neljäs suomalainen tuntee vakuutusyhtiötä huijanneen ihmisen. Tässä kirjassa esitellään petoksen päätyypit sekä paljastetaan kuinka yhtiöitä on huijattu tai ainakin yritetty huijata. Kaiken kokeneiden vakuutusetsivien vuosien varrelta kertomat tarinat ovat varsin opettavaisia eikä myötähäpeältäkään voi välttyä.Kirjaa voi tietenkin käyttää käsikirjana petoksen polulle, mutta toivottavasti esimerkit auttavat välttämään pahimmat amatöörin sudenkuopat ja siten tarjoamaan vakuutusetsiville entistä mielenkiintoisempia ja haasteellisempia tehtäviä.
Kävikö käry? on dekkaristina tutuksi tulleen Christian Rönnbackan ensimmäinen tietokirja.
Christian Rönnbacka (s. 1969) on Keravalla asuva entinen poliisi, joka työskentelee nykyisin vakuutusetsivänä.  Hänen komisario Antti Hautalehdosta kertovaa dekkarisarjaansa on myyty jo yli 70 000 kappaletta, ja Solar Films tekee parhaillaan elokuvaa sarjan avausosasta Operaatio Troijalaisesta. Rönnbackan dekkarit ovat tulleet tunnetuiksi omaleimaisesta huumoristaan ja poliisityön asiantuntemuksesta. Vapaa-ajallaan Rönnbacka harrastaa mm. riskiretkeilyä ja metsästystä
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Christian Rönnbacka DekkariNetissä.

Uusia pokkaripainoksia

Bradley, Alan: Filminauha kohtalon käsissä.
Alkuteos: I am half-sick of shadows, 2011. Suom. Maija Heikinheimo.
Bazar 2017.
ISBN 978-952-279-424-6 (nid.) Ilm. 2/2017.
1. p. ilm. keväällä 2016.

Bradley, Alan: Loppusoinnun kaiku kalmistossa.
Alkuteos: Speaking from among the Bones, 2013.  Suom. Maija Heikinheimo.
Bazar 2017.
ISBN 978-952-279-429-1 (nid.) Ilm. 4/2017.
1. p. ilm. syksyllä 2016.

Laine, Mati: Merkitty mies.
Bazar 2017.
ISBN 978-952-279-387-4 (nid.)   Ilm. 2/2017.  Kansikuva.
1. p. ilm. kesällä 2014 Paasilinnan kustantamana.

Laine, Mati: Pahojen miesten seura.
Bazar 2017.
ISBN 9789522794765 (nid.)  Ilm. 3/2017.  Kansikuva.
1. p. ilm. 2012. Gummeruksen kustantamana.


Rogneby, Jenny: Leona - Kortit on jaettu.
Alkuteos: Leona - Tärningen är kastad, 2014. Suom. Anu Koivunen.
Bazar 2017..
ISBN 978-952-279-427-7 (snid.)   Ilm. 3/2017. 
1. p. ilm. keväällä 2016.

Tegenfalk, Stefan: Pianonvirittäjä.
Alkuteos: Pianostämmaren, 2012 Suom. Laura Beck.
Bazar 2017.
ISBN 978-952-279-425-3 (nid.) Ilm. 2/2017.
1. p. ilm. kesällä 2016.Blue Moon

 


CrimeTime


CrimeTime Facebookissa.

Kotimaiset

Aarnipuro, Marja: Maakellarin salaisuus.
CrimeTime 2017.
ISBN 978-952-289-327-7 (sid.)  Ilm. 3/2017.
bbbb
Esikoisdekkari!!
Kaarina Riikonen ratkaisee 1.
Apulehden päätoimittaja, tunnettu journalisti Marja Aarnipuro punoo uusia juonia. Aarnipuro aloittaa uuden toimitusmiljööseen sijoittuvan dekkarisarjan Kaarina Riikonen ratkaisee. Sen ensimmäinen
osa ja samalla Aarnipuron debyyttidekkari Maakellarin salaisuus esittelee päähenkilön, keski-ikäisen naistoimittajan Kaarina Riikosen. Kokenut alan ammattilainen työskentelee toimittajana Viikko-lehdessä, jonne hän kirjoittaa pidettyjä ja palkittuja henkilöhaastetteluja. Työnsä kautta Kaarina
tuntee julkkikset ja puoli Suomea. Kaarinan uran saa yllättäen uuden suunnan, kun hän suureksi järkytyksekseen löytää oman kesäpaikkansa maakellarista surmatun miehen. Julkkistoimittaja on yllättäen ja pyytämättä tempaistu asioiden ytimeen ja matka rikosjournalismin jännittävään
maailmaan voi alkaa. Miten Kaarina kaiken kestää, kun omassa perheessäkin riittää ongelmia ja
iän mukanaan tuomat kuumat aallot tuntuvat hyökyvän kiusallisesti aina väärillä hetkillä.
Marja Aarnipurolta on ilmestynyt aiemmin Teoksen kustantamana kirja i (2011).

Marja Aarnipuro (s. 1960) on helsinkiläinen toimittaja, avovaimo, aikuisten lasten äiti. Hän työskentelee Apu-lehden päätoimittajana. Aarnipuro on kotoisin Haukiputaalta ja hän on opiskellut valtio-oppia Helsingin yliopistossa. Hänen kiitetty esikoiskirjansa Rintasyöpävuos ilmestyi
vuonna 2011.
Lisätietoa:
- Marja Aarnipuro Twitterissä.


Jokinen, Seppo: Vakaasti harkiten.
CrimeTime 2017.
ISBN 978-952-289-323-9 (sid.)  Ilm. 4/2017.
bbbb
Komisario Koskinen -sarja 22.
Seppo Jokinen jatkaa Suomen rakastetuinta dekkarisarjaa. Nyt komisario Sakari Koskinen saa Vakaasti harkiten -romaanissa tutkittavakseen uimarannalla paljastuneen surmatyön, jossa uhri on tapettu teräväkärkisellä naskalilla. Koskinen tiimeineen pääsee nopeasti tekijän jäljille. He löytävät teolle vahvan motiivin ja kasaavat joukon riittävän pitäviä todisteita. Epäilty kuitenkin kiistää
viimeiseen asti syyllisyytensä. Tästä huolimatta hänet vangitaan odottamaan oikeudenkäyntiä, ja Koskinenkin pääsee aloittamaan pitkään odottamansa kesäloman. Vapaus ei ehdi kunnolla edes
alkaa, kun jutussa tapahtuu odottamaton käänne. Tutkijatiimi joutuu hätkähdyttävän kysymyksen eteen. Onko komisario Koskinen erehtynyt ja toimittanut sittenkin telkien taakse väärän miehen?
Seppo Jokinen dekkarisarja on kotimaisen dekkarin aatelia.
Seppo Jokinen DekkariNetissä.

Kilpi, Marko: Undertaker - Kuolemantuomio.
CrimeTime 2017.
ISBN 978-952-289-325-39 (sid.) Ilm. 5/2017.
bbbb
Ainoana dekkaristina Finlandia-ehdokkaaksi yltäneen Marko Kilven odotettu uutuus Undertaker - haudankaivaja on kansainvälisen tason jännitysromaani. Se julkaistaan samanaikaisesti seka kovakantisena kirjana että 10-osaisena Storytel Original -aanikirjasarjana. Undertaker on Jarmo Kivi, vastuuntuntoinen perheenpaa ja ammattitaitoinen hautausurakoitsija. Miellyttava ja tyynen
rauhallinen pinta kätkee kuitenkin alleen jotain muuta. Todelliuudessa Kivi on kansainvalisen tason rikollinen, joka pyorittaa omaa, erityislaatuista rikollista toimintaansa hautaustoimiston hamarassa. Kuolema on hänen toimilleen taydellinen peite. Nuori, nuhteeton opiskelijapoika Tuomas kohtaa
Kiven tilanteessa, jossa he kumpikin elavat vaikeuksien tayttamia hetkia. Mutkikas matka tuntemattomaan alkaa, silla kumpikin on toiselleen kieroutuneella tavalla pelastava oljenkorsi.
Mutta kuka Kivi oikein on? Millaista pahaa hanen mennesiyydestään loytyykaan? Se alkaa selvita viattomalle Tuomakselle aivan liian myohaan.
Undertaker on Marko Kilven viides dekkari, edellinen Kuolematon ilmestyi syyskuussa 2013.
Erittäin kiinnostava dekkari taas Marko Kilveltä. ...
Marko Kilpi DekkariNetissä.

Koskinen, JP: Maaliskuun mustat varjot.
CrimeTime 2017.
ISBN 978-952-289-332-1 (sid.) Ilm. 3/2017.
bbbb
Murhan vuosi -sarja 3.
JP Koskisen kunnianhimoisen Murhan vuosi -sarjan kolmas osa. Maaliskuun mustat varjot
syventää synkän suvun tarinaa. Hämeen ainoa turkistarhaaja Paavo Kirnukorpi on joutunut vainon kohteeksi ja alkaa pikkuhiljaa menettää hermojaan. Yksityisetsivä Kalevi Arosuo ja hänen sisarenpoikansa Juho Tulikoski ottavat Kirnukorven tarjoaman pestin vastaan ja lupaavat selvittää,
mistä oikein on kyse. Eläinaktivistien toiminnan lisäksi taustalla piilee suurempia voimia ja
tapahtumat saavat nopeasti ikävän ja traagisen käänteen. Kirnukorven vainoamistapauksen
lisäksi Juho selvittää pentutehtailijan hämäriä puuhia Heli Vaaralan kanssa.
Maaliskuun myötä ratkeaa myös Bodominjärven murhat, kun Arosuo viimein solmii irtonaiset langanpäät yhteen.
Juha-Pekka Koskinen DekkariNetissä.
Lisätietoa:
- www.jpkoskinen.com.

Numminen, Juha: Tappajan valinta.
CrimeTime 2017.
ISBN 978-952-289-331-4 (sid.) Ilm. 5/2017
bbbb
Mestarikertoja Juha Numminen jatkaa yhteiskunnallisen dekkarin perinnettä uutuusjännärissään Tappajan valta.Se on itsenäinen teos, joka alkaa siitä mihin edellinen kiitetty romaani, Valta tappaa, päättyi. Narsistinen sarjamurhaaja Toni Tonic Nielsen on päätynyt vankilaan. Vantaalaisella huoltoasemalla surmataan seitsemän ihmistä ja koira. Onko mielipuoli irti vai kyse kansainvälisestä terrorismista? Tonic Nielsen tuntuu muurien sisällä tietävän asioista yllättävän paljon.
Kiinnostava dekkari jälleen Juha Nummiselta.
Juha Numminen DekkariNetissä.

Sipilä, Jarkko: Syvälle haudattu.
CrimeTime 2017.
ISBN 978-952-289-324-6 (sid.) Ilm. 5/2017.
bbbb
Takamäki -sarja 17.
Kiitettyjen realististen poliisiromaanien mestari Jarkko Sipilä on jälleen ajankohtaisten ilmiöiden äärellä. Syvälle haudattu on hänen suositun Takamäki-sarjansa seitsemästoista dekkari.Komisario Takamäen johtama Helsingin rikospoliisin murharyhmä on yrittänyt selvittää Joni Mannerhovin katoamista. Kaikki johtolangat ovat päätyneet umpikujaan. Tutkinta saa vauhtia, kun Alepan ryöstänyt pikkurikollinenpaljastaa vihjeen tuomiota alentaakseen. Tapaus paljastuu paljon pahemmaksi kun poliisit osasivat odottaakaan.
Jarkko Sipilän Takamäki -dekkarit ovat ehdotonta luettavaa..
Jarkko Sipilä DekkariNetissä.Gummeruksen kevään 2017 uutuuskirjat  

Gummerus


Kotimaiset

Ilves, J. M.: Sorjonen - Loppupeli.
Gummerus 2017.
ISBN 978-951-24-0650-0 (sid.) Ilm. 4/2016.
bbbb
Rikoskomisario Kari Sorjonen on muuttanut perheineen pakoon pääkaupunkiseudun raskasta poliisityötä vaimonsa Pauliinan kotikaupunkiin Lappeenrantaan. Sorjonen on saanut työn rikoskomisariona Vaarallisten rikosten erikoisyksiköstä ja menestyy, vaikka työ ei ole yhtään sen rauhallisempaa kuin ennenkään.Eräänä aamuna Janina Sorjonen havahtuu verissäpäin purjeveneessä keskellä Saimaata. Poliisi saapuu tutkimaan venettä, josta löytyy myös kuollut mies. Kaikki merkit - veri kynsien alla, tappelun jäljet ja Janinan aggressiivinen käytös edellispäivinä - viittaavat tytön syyllisyyteen, ja hänet pidätetään taposta epäiltynä. Sorjonen on ainoa, joka uskoo tyttärensä syyttömyyteen, mutta häntä ei päästetä tutkimaan rikosta. Pian Janina alkaa epäillä jo itseäänkin.Samaan aikaan Sorjosen perheessä pelätään, että Pauliinan hyvin hoidettu tauti uusiutuu.Loppupeli jatkaa rikoskomisario Kari Sorjosen tutkimuksiin perustuvaa sarjaa, joka alkoi teoksella Sorjonen - Nukkekoti. Kirjojen pohjalta on tehty 11-osainen TV-sarja Sorjonen.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Gummerus - J. M. Ilves.

Jäntti, Tuomo: Verso.
Gummerus 2017.
ISBN 978-951-24-0650-0 (sid.) Ilm. 3/2016.
bbbb
Esikoisdekkari!!
Ensimmäisenä aamuna Karl luuli joutuneensa huonon vitsin kohteeksi. Hän tuijotti kuvaansa kylpyhuoneen peilistä vielä yönsamein silmin ja kävi läpi mahdollisia syyllisiä. Joku töistä tietenkin, mutta vaivaa oli sentään tarvinnut nähdä - hänen parransänkensä oli kirkkaan vihreä. Karl nosti kätensä kasvoilleen. Leuka ei tuntunut karhealta. Pikemminkin hänen kauniin vihreä aamupartansa oli pehmeä. Se tuoksui ruoholta.Alis Ismantik on entinen toimittaja ja imagokonsultti. Miesystävänsä itsemurhan jälkeen Alis on etsinyt uutta suuntaa elämälleen. Kun varantoministeri pyytää häntä tutkimaan jättimäisen pakkohoitolaitoksen sisäpiirin väärinkäytöksiä, Alis lentää Kolkamoon. Siellä on hoidettu versottuneita: ihmisiä, jotka ovat tuntemattomasta syystä alkaneet kasvaa ruohoa ja lehtiä. Kolkamon tietoverkkoja tutkiessaan Alis alkaa aavistaa, ettei hänen todellinen tehtävänsä olekaan talousrikosten tutkiminen.Verso on kingimäinen jännitysromaani, joka tuo mieleen myös José Saramagon romaanin Kertomus sokeudesta ja Albert Camusn Ruton. Se kuvaa ekologista ja inhimillistä katastrofia, vieraan pelkoa, terveydenhuollon uhkia ja terrorismia
Tuomo Jäntti (s. 1976) on kotoisin Äetsästä. Hän aikuistui Turussa ja asuu nykyään Helsingissä. Jäntti on työskennellyt muun muassa kirjastovirkailijana, postinkantajana ja raitiovaununkuljettajana. Jäntti julkaisi esikoisromaaninsa, maagista realismia ja psykologista kauhua suomalaiseen sukupolvitarinaan yhdistävän Talven hallavan hevosen vuonna 2015.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätitoa:
- Gummerus - Tuomo Jäntti.

Ulkomaiset

Baldacci, David: Murtunut mies.
Alkuteos: The Memory Man, 2015.  Suom. Antti Autio.
Gummerus 2017.
ISBN 978-951-24-0578-7 (sid.)  Ilm. 2/2017.
bbbb
Amos Decker -sarja 1.
Amos Decker on entinen poliisi, joka ei voi unohtaa - mitään. Hän joutui nuorena yliopisto-opiskelijana vakavaan urheiluonnettomuuteen, josta toivuttuaan hän huomasi pystyvänsä muistamaan sekunnilleen kaiken kokemansa.Erikoisesta kyvystään huolimatta Decker elää tavallista elämää, menee naimisiin ja saa lapsen. Kun hän eräänä iltana palaa töistä kotiin ja löytää perheensä murhattuna, täydellisestä muistista tulee sietämätön kirous. Toiset eivät muista kaikkea, mitä menneisyydessä on tapahtunut; Decker ei voi jatkaa eteenpäin, koska ei voi unohtaa. Hän lopettaa poliisin työt, menettää kotinsa ja otteen elämästään. Kun lähikoululla tapahtuu kauhea tragedia, Deckerin apua tarvitaan jälleen. Veriteoille löytyy yllättäen yhteisiä nimittäjiä, ja Deckerin kyky muistaa laitetaan koetukselle armottoman takaa-ajon alkaessa.
Amerikan ykköstrilleristin uusi Amos Decker -sarja tarjoaa takuuvarmaa jännitystä ja viihdettä.
David Baldacci on amerikkalainen rikoskirjailija, joka on syntynyt vuonna 1960 Richmondissa Virginiassa. Hän valmistui lakimieheksi 1986 ja työskenteli sen jälkeen juristina Washingtonissa kolmen eri lakitoimiston palveluksessa.
Nykyään David Baldacci on päätoiminen kirjailija ja Yhdysvaltain myydyin trilleristi. Hänen teoksiaan on käännetty yli 45 kielelle ja myyty maailmanlaajuisesti yli 80 miljoonaa kappaletta. Baldaccin trillerit ovat tuttu näky New York Timesin bestsellerlistan kärjessä, ja ne ovat olleet myös kansainvälisiä menestyksiä.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
David Baldacci DekkariNetissä.

Binet, Laurent: Kuka murhasi Roland Barthesin?
Alkuteos: La Septième Fonction du langage, 2015.  Suom. Lotta Toivanen.
Gummerus 2017.
ISBN 978-951-24-0337-0 (sid.) Ilm. 3/2017.
bbbb
Esikoisdekkari!!
Mitä jos osaisi puhua ihmisten päät pyörryksiin niin että kaikki valta olisi sinun? Ajatus kiehtoo Ranskan presidenttiydestä kamppailevaa Francois Mitterandia niin, että hän kutsuu kuuluisan kielitieteilijän Roland Barthesin liikelounaalla.  Barthesilla on mukanaan vielä julkaisematon
käsikirjoitus kielen seitsemännestä funktiosta, joka on niin mahtava, että sen hallitsija kykenee taivuttelemaan kenet tahansa tekemään mitä tahansa.  Tapaaminen päättyy traagisesti, sillä
Barthes jää pakettiauton alle ja kuolee. Tämä osuus tarinasta on totta. Mutta kuka murhasi Roland Barthesin? Ja mihin maailmaa mullistava käsikirjoitus katosi?
Laurent Binet tempaa lukijan mukaan hulvattomaan murhamysteeriin, jossa seikkailevat Ranskan tunnetuimmat älyköt ja poliisietsivä, joka palauttaa filosofit maan pinnalle. Kaikuja Ruusun nimestä? Kyllä. Tapaus ilmestyessään? Oui. Kielellistä kiepustusta, älyn säihkettä ja syksyn makeimmat naurut? Absolument!
Kuka murhasi Roland Barthesin? on salapoliisitarina valepukuun sonnustautunut hervoton parodia strukturalismin ja 1980-luvun filosofian merkkihenkiöistä Umbeto Ecosta Derridaan ja Julia Kristevaan. Hänen toinen romaaninsa Kuka murhasi Roland Barthesin? sai osan ranskalaisesta älymystöstä raivoihinsa ja toiset hurmoksiin. Lukijat riemastuivat, ja romaanille myönnettiin palkinnot
Prix Interallié ja Prix du roman Fnac.
Pariisilainen kirjallisuuden opettaja Lauret Binet (s. 1972) nousi maailmanmaineeseen esikoisteoksellaan HHhH ja sai vuoden parhaalle esikoisromaanille myönnettävän Goncourt-palkinnon  vuonna 2010. HHhH - Heydrichin salamurhan jäljillä ilmestyi suomeksi syksyllä 2015 Gummeruksen kustantamana.. Binet laulaa ja kirjoittaa lauluja Stalingrad-nimisessä yhtyeessä.
Huom!   Tässä on kyllä todella kiinnostava uutuus, odotan!!!
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Gummerus - Laurent Binet.
- Wikipedia - Laurent Binet.
- Laurent Binet Twitterissä.
- Vapaavuoro -blogi.23.3.2017 Jorma Melleri.

Mackintosh, Clare: Annoin sinun mennä.
Alkuteos: I Let You Go, 2015.  Suom. Päivi Pouttu Deliere. 
Gummerus 2017.
ISBN 978-951-24-0492-6 (sid.) Ilm. 1/2017.
bbbb
Esikoisdekkari!!
Kaikkien osallisten elämä muuttuu silmänräpäyksessä onnettomuuspaikalla, kun 5-vuotias poika jää auton alle ja kuolee. Kuski pakenee paikalta.Tapaus jää kalvamaan rikoskomisario Ray Stevensiä, joka ryhtyy hakemaan oikeutta jokaisen vanhemman pahinta painajaista elävälle äidille, hinnalla millä hyvänsä. Poikansa menettänyt Jenna Gray pakenee suruaan syrjäiseen mökkiin Walesin rannikolla. Hän haluaa epätoivoisesti jättää koko entisen elämänsä taakseen. Menneisyys ja muistot hirvittävästä marraskuisesta illasta palaavat kuitenkin vainoamaan häntä järkyttävin seurauksin.
Tämä vangitseva, nokkela ja piinaava psykologinen trilleri menee ihon alle. Varaudu tyrmäävään juonenkäänteeseen, jota on kehuttu yhdeksi kaikkien aikojen nerokkaimmista lajissaan.
Clare Mackintoshin toinen trilleri I See You on ilmestynyt 2016. Hienoa!!
Clare Mackintosh työskenteli 12 vuotta poliisina ennen ryhtymistään päätoimiseksi kirjailijaksi. Annoin sinun mennä on saanut innoituksensa todellisesta rikostapauksesta, jota kirjailija tutki ollessaan vielä poliisintyössään.  Huikeat arvostelut saanut ja jo yli 600 000 kappaletta Britanniassa myynyt kirja teki Mackintoshista kertaheitolla psykologisen trillerin uuden kansainvälisen tähden.
Huom!  Erittäin kiinnostava psykologinen trilleri!!
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Clare Mackintosh DekkariNetissä.
- Gummerus - Clare Mackintosh.
- claremackintosh.com.


Uusia pokkaripainoksia

Adler-Olsen, Jussi: Poika varjoista.
Alkuteos: Marco effecten, 2012.  Suom. Katriina Huttune.
Gummerus 2017.
ISBN 978-951-24-0630-2 (nid.) Ilm. 5/2017.
1. p. ilm. kesällä 2016.

Connelly, Michael: Betoniblondi.
Alkuteos: The conrete blond, 1994. Suom. Mika Tiirinen.
Gummerus 2017.
ISBN 9787-951-24-0584-8 (nid.) Ilm. 4/2017.
Harry Bosch -dekkari.
1. p. ilm. keväällä 2004.

Holt, Anne: Lukitut ovet.
Gummerus 2017.
ISBN 978-951-24-0350-9 (nid.)  Ilm.3/2017.
Sisältää Hanne Wilhelmsen kirjat:
Sannheten bortenfor, 2003, suom. Totuuden tuolla puolen (2004), Suom. Katriina Savolainen
ja 1222, 2007, suom. 1222 (2008) suom. Sanna Manninen.

Läckberg, Camilla: Kivenhakkaaja.
Alkuteos: Stenhuggaren, 2005. Suom. Outi Menna.
Gummerus 2017.
ISBN 978-951-24-0633-3 (nid.) Ilm. 1/2017.
1. p. ilmestyi 2008 Schildtsin kustantamana.

Massey, Sujata: Rhei Shimura ja morsiuskimono ja Rei Shimura , samurain tytär.
Alkuteos: The bride's kimono, 2001 ja The Samurai's Daughter, 2003. Suom. Titta Leppämäki.
Gummerus 2017.
ISBN 978-951-24-0621-0. (nid.) Ilm. 3/2017.
1. p. ilmestyneet keväällä 2004 ja keväällä 2005.

Preston, Douglas & Child, Lincoln: Kuoleman naamio.
Alkuteos: Cemetery Dance, 2009. Suom. Antti Autio.
Gummerus 2017.
ISBN 978-951-24-0666-1 (nid.) Ilm. 5/2017.
1. p. ilm. kesällä 2016.

Redondo, Dolores: Myrskyuhri.
Alkuteos: Ofrenda a la Tormenta, 2014. Suom. Sari Selander.
Gummerus 2017.
ISBN 978-951-24-0635-7 (nid.) Ilm. 2/2017.
1. p. ilm. syksyllä 2016.

Vala, Vera: Milanon nukkemestari.
Gummerus 2017.
ISBN 978-951-24-0645-6 (nid.)  Ilm. 5/2017.
1. p. ilm. kesällä 2016.Halti Media 

Lindell, Sebastian: Hukutettu mieli.
Halti Media 2017.
ISBN 978-952-686380-1 (sid.)  Ilm. 4/2017.
bbbb
Markus Edelmann & Sonja Friberg -sarja 5.
Mökkiesittelyreissu Sodankylään muuttuu surmatutkimukseksi, kun entinen kunnanlääkäri
löydetään kuolleena Lokan tekojärvestä. Pian komisario Edelmannin murharyhmä tarpoo varuskuntapaikkakunnalla lukuisten tutkintalinjojen suossa. Kunnanlääkärin kuolema ei jää
viimeiseksi. KRP:n painetta lisää Sodankylän kuntajohto, joka haluaa katkaista villeiltä huhuilta
siivet ennen kansainvälisten elokuvajuhlien alkamista. Sitkeä rikostutkinta ajaa ennen pitkää Sonja Fribergin ensimmäistä kertaa pohtimaan omia vaikuttimiaan jatkaa rikospoliisina.Kuohuvan
1960-luvun mullistukset Keski-Lapissa tuntuvat kummittelevan edelleen vahvasti paikkakuntalaisten elämässä ja mielissä Sinä syksynä halla hiipi ihmisen sieluunkin.
Sebastian Lindell on luonut tihentyvää jännitystä takaavan monisyisen lappilaismysteerin, jonka ratkaisu yllättää kokeneenkin dekkarilukijan.
Hukutettu mieli on viides romaani, jossa keskusrikospoliisin Rovaniemen yksikön komisario Markus Edelmann ja ylikonstaapeli Sonja Friberg kaivautuvat lappilaisten rikosten syövereihin.Lindellin kirjat ovat aitoa LaplandNoiria ja NordicNoiria.
Sebastian Lindelliltä aikaisemmin ilmestyneet Lappi-dekkarit: Kun pimeys
peittää valkeat yöt (2012), Kun kesä ei tullutkaan (2013), Kun varjot pitenevät (2014) ja
Rajatapaus (2015).
Sebastian Lindell/Timo Liukkonen on perustanut oman kustantamon Halti Median joka tulee julkaisemaan Lindellin omien dekkarien lisäksi myön muita dekkareita. Hieno juttu.Onnea uudelle kustantamolle.
Sebastian Lindell DekkariNetissä.HarperCollinsNordic

Ericson, Pernilla: Sinua seurataan.
Alkuteos: Spåren vi lämnar efter oss, 2016. Suom. Pirjo Lintuniemi.
HarperCollinsNordic 2017.
ISBN 978-915-0926491 (sid.) Ilm. 3/2017.
bbbb
Esikoidekkari!!
Naiseen kohdistuu  brutaali hyökkäys vihreällä metrolinjalla ja pelko leviää Tukholmaan.
Poliisi Liv Kaspi joutuu samaan aikaan ottamaan vapaata töistä ja odottaessaan sisäistä selvitystä hänet rekrytoidaan pieneen yksityistiimiin, Erlaryhmään, jonka tehtävänä on ratkaista tapaus. Etsintä johtaa heidät neti synkimpiin syövereihin ja syyllisten keino uhrien löytämiseksi osoittautuu olevan pirullisen hyvin suunnteltu. Väkivala eskaloituu ja naisten kedotessa Erlaryhmä ymmärtää, että
onkyse taistelusta aikaa vastaan.  On vain ajankysymys ennen kuin Vihreän linjan miehet ynmärtävät, että joku on heidän kannoillaan.
Pernilla Ericson on journalisti, joka asuu Tukholmassa. Hän on muun muassa työskennellyt Veckorevynissä, Aftonbladetilla ja TV4 -kanavan tuotannossa.  Pernilla sai idean poliisi
Liv Kaspista kertovaan sarjaan kuultuaan hekilökohtaisia tarinoita rikoksista. Hän alkoi haastatella naisia, jotka ovat joutuneet rikosten uhriksi. Sinua seurataan on hänen ensimmäinen romaaninsa.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana.
Lisätietoa:
- Pernilla Ericson Twitterissä.

Fjell, Jan-Erik: Ilmiantaja.
Alkueos: Tysteren, 2010. Suom. Hanna Arvonen.
HarperCollinsNordic 2017.
ISBN 978-915-0926484 (sid.) Ilm. 4/2017.
bbbb
Esikoisdekkari!!
1960-luvun New York. Nuori mies saa ensimmäisen tehtävänsä mafiaperhe Locatellille: teloittaa ilmiantaja. Kaupungin rikkain mies löydetään kuolleena nykypäivän Fredrikstadissa Norjassa.
Teon motiivit vaikuttavat ensisilmäyksellä olevan taloudelliset.
Jan-Erik Fjellin dekkaridebyytti punoo kaksi rinnakkaista tarinaa yhteen tiiviiksi ja yllättäväksi kertomukseksi. Rikospoliisi Anton Brekke on tarinan keskiössä ja hänet kutsutaan ratkaisemaan tapaus. Anton on peloton ja hävytön, heikkona naisiin ja lisäksi hänelläon salainen pahe: pokeri. Yhdessä innokkaan poliisiopiskelija Magnuksen kanssa hän alkaa yhdistää johtolankoja, jotka vievät yllättävään päätökseen.
Jan-Erik Fjell on ottanut paikkansa Norjan, ja mahdollisesti Pohjolan, uutena dekkarikuninkaana.
Hän dybytoi vuonna 2009 ja julkaisi vuoden päästä ensimmäisen rikosromaaninsa Tysteren. Siitä tuli huippumenestys, jotka niin kriitikot kuin lukijatkin ylistivät ja kirja voitti norjalaisen Bokhandlerprisetin. Kirjaa on myyty 300 000 kappaletta.
Jan-Erik Fjelliltä on ilmestynyt palkitun esikoisdekkarin Tysteren jälkeen neljä rikosromaania: Skyggeom (2012), Hevneren (2013), Rovdyret (2014) ja  Lykkejegeren (2016).
Kiinnostava uusi norjalaisdekkaristi.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana.
Lisätietoa:
- www.jefjell.no.
- Wikipedia - Jan-Erik Fjell.

Kubica, Mary: Don't you cry - Menneisyyden varjot.
Alkuteos. Don't you cry, 2016.   Suom. Virpi Kuusela.
HarperCollinsNordic 2017.
ISBN 978-915-0926491 (sid.) Ilm. 4/2017.
bbbb
Herätessään rankan illan jälkeen Quinnin kämppis Esther on kadonnut heidän asunnostaan Chicgossa. Quinn etsii kuumeisesti vastausta siihen mihin Esther on joutunut. Etsiessään johtolankoja Estherin huoneesta hän löytää kirjeen, joka saa hänet epäilemään sitä tunsiko hän sittenkään Estheriä kunnolla... Samaan aikaan satamakauungissa Chicagon ulkopuolella mystinen kaunis nainen ilmestyy kahvilaan, missä Alex työskentelee tiskaajana.  Alex rakastuu naiseen ja hänet vedetään nopeasti mukaan tapahtumiin, jotka ovat huomattavasti uhkaavampia kuin mitä hän olisi voinut kuvitellakaan. Kubica punoo hyvin yhteen Quinnin epätoivoisen etsinnän ja Alexin kasvavan viehätyksen vierasta naista kohtaan.  Vaikka kuinka nopeasti yrittäisi paeta, ei menneisyyden synkiltä salaisuuksilta voi piiloutua.
Mary Kubica on kirjoittanut Good girl -bestsellerin, josta tuli kansainvälinen myyntimenestys.  HÄnelläon filosofian kahdidaatin tutkinto historianja amerikkalaisen kirjallisuuden alalta Miamin yliopistosta Ohion Oxfordista. Hän asuu Chicagon liepeillä miehensä ja kahden lapsensa kanssa.
Mary Kubicalta on aiemmin suomennettu keväällä 2016 kaksi dekkaria: Good Girl - Kunpa tietäisit ja
Pretty girl - Kuinka pitkälle olet valmis menemään.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana.
Lisätietoa:
-- HarperCollinsNordic - Mary Kubica.
- Facebook - Mary Kubica.
- Twitter - @MaryKubica.

Schepp, Emelie: Ikuisesti merkitty.
Alkuteos: Märkta för livet, 2013.  Suom. Hanna Arvonen.
HarperCollinsNordic 2017. 
ISBN 978-915-0926439 (sid.)  Ilm. 1/2017.
bbbb
Esikoisdekkari!!
Jana Berzelius -sarka 1.
9-vuotias Jana Berzelius herää eräänä kesäpäivänä sairaalassa. Hänellä ei ole minkäänlaista muistikuvaa kuka hän on tai mistä hän tulee. Kaksikymmentäyksi vuotta myöhemmin hän saa menestyneenä syyttäjänä tehtäväkseen johtaa esitutkintaa, joka koskee huomiota herättänyttä Norrköpingin maahanmuutovirastontoiminnanjohtajan Hans Juhlénin murhaa. Jana aloittaa intensiivisen työn tapauksen ratkaisemiseksi yhdessä rikoskomissaario Henrik Levinin ja rikostutkija Mia Bolanderin kanssa. Mutta tutkimus saa odottamattoman käänteen kun löydetään jälleen yksi ruumis. Tällä kertaa se kuuluu pojalle. Mitä enemmän Jana ottaa selvää kuolleen pojan taustasta, sitälähemmäksi hän pääsee oman tapauksensa totuutta. Tarina, jonka hän kohtaa on synkempi ja verisempi mitä hän olisi ikinä voinut kuvitella.
Emelie Schepp (37 v.) on kirjailija, kirjoittaja ja käsikirjoittaja. Hän pitää dekkaripodcastia yhdessä kollegansa sofie Sarenbrantin kanssa, jonka kanssa hän on myös työskennellyt projektivastaavana mainosalalla.
Ikuisesti merkitty on ensimmäinen osa kirjasarjasta, joka kertoo syyttäjä Jana Berzeliuksesta. Ruotsalaisen Emelie Scheppin debyyttitrilleri on sensaatio ja sitä on myyty yli 140 000 kappaletta
vain Ruotsissa. Sarja on nyt myyty myös Suomeen, Tanskaan, Norjaan, Saksaan, Hollantiin,
Japaniin, Tsekkeihin, Italiaan ja Puolaan.
Huom! Jälleen uusi ruotsalaisdekkaristi...kiinnostavaa.
Huom!  Kirja ilmestyy myös e-kirjana
Lisätietoa:
- emelieschepp.se.
- Wikipedia - Emelie Schepp.
- Emelie Schepp Twitterissä.
- Emelie Schepp Facebookissa.
- TheCrimeHouse-Deckarhuset 30.5.2016 - Emelie Scheppin haastattelu.

Snoekstra, Anna: Peilikuva.
Alkuteos: Only daughter, 2016  Suom.  Päivi Paju.
HarperCollinsNordic 2017. 
ISBN 978-985-0926415 (sid.)  Ilm. 1/2017.
bbbb
Esikoisdekkari!!
On kesäloma ja Rebecca Winter elää elämänsa parasta aikaa. Hän työskentelee Mc Donald'sissa, rakastuu ja viettää aikaa uima-altaalla parhaan ystävänsä kanssa. Hän ei voi kuvitellakaan, että hänen päivänsä ovat luetut. Viikon päättyessä Rebecca katoaa. Yhdentoista vuoden kuluttua nuori pakolaisnainen pidätetään myymälävarkaudesta. Hän ei näe muuta keinoa selviytyä tilanteesta kuin teeskennellä olevansa joku muu - kaivattu Bec Winter. Kun hänet toivotetaan tervetulleeksi Becin perheeseen hän ymmärtää, että henkilö, joka on vastuussa katoamisesta asuu yhä talossa..
Anna Snoekstra on syntynyt Canberrassa Australiassa. Seitsemäntoistavuotiaana hän päätti karttaa kokopäivätyötä ja säännöllistä palkkaa, muuttaa Melbourneen ja ryhtyä kirjailijaksi. Hän on sittemmin opiskellut luovaa kirjoittamista ja elokuvataidetta Melbournen yliopistossa, kirjoittanut käsikirjoituksia elokuviin ja teattereille sekä ohjannut musiikkivideoita. Nykyään hän työskentelee täysipäiväisesti kirjailijana. Peilikuva on hänen esikoisromaaninsa.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana.
Lisätietoa:
- www.annasnoekstra.com .
- Anna Snoekstra Twitterissä.
- Anna Snoekstra Facebookissa.
 


Into Kustannus
 
Rudberg, Denise: Kolmen kohtalokas leikki.
Alkuteos: Bara tre kan leka så, 2016. Suom. Anu Koivunen.
Into Kustannus 2017.
ISBN 978-952-264-734-4 (sid.)  Ilm. 2/2017.
bbbb
Marianne Jidhoff -sarja 3.
Tukholmassa kuohuu. Arvostettu ulkoministeriön virkamies Bror Hemros löydetään kuolleena verisen kirjoituskoneen viereltä. Samaan aikaan katoaa kaksi naista, joita yhdistää karu menneisyys murhatun miehen kanssa. Murhat eivät pääty tähän: asianajotoimiston neuvonantaja ammutaan,
toimistonomistaa toisen kadonneen naisen aviomies. Valtion syyttäjänvirastossa työskentelevä Marianne Jidhoff on jälleen työn touhussa: hän saa selvitettäväkseen oudon tapauksen, jossa
jokaisella näyttää olevan sanansa sanottavanaan Hemrosista.Apuna hänellä on tuttu poliisikaksikko, nuhjuinen Torsten ja nuori ja komea Augustin. Marianne kollegoineen uskoo päässeensä selville tekijästä, mutta saadaanko tätä koskaan tilille?
Denise Rudbergin dekkareissa rikokset tapahtuvat komeissa puitteissa Tukholman seurapiireissä, jossa jokaisella on jotakin salattavaa. Marianne Jidhoff -kirjoja on myyty yli 280 000 kappaletta Ruotsissa, ja niiden elokuvaoikeudet on myyty ruotsalaiselle tuotantoyhtiölle. Rudbergiltä on suomennettu kaksiaiempaa Marianne Jidhoff -dekkaria Yksi tappava syrjähyppy (syksy 2015) ja
Toinen toista pahempi (kevät 2016).Erittäin hyvä ruotsalaisdekkaristi ja kiinnostava sarja...
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Denise Rudberg DekkariNetissä.

Uusia pokkaripainoksia.

Akunin, Boris: Erikoistehtäviä.
Alkuteos: Osobyje porutsenija, 1999. (engl.) Special Assigments).  Suom. Anton Nikkilä.
Into Kustannus 2015.
ISBN 978-952-264-778-8 (nid.) Ilm. 4/2017.
1. p. ilm. syksyllä 2015.

Aurejärvi, Erkki: Kun kukaan ei näe.
Into 2017.
ISBN 978-952-264-771-9 (nid.) Ilm. 3/2017.
1. p. ilm. kesällä 2016.

Rudberg, Denise: Toinen toista pahempi.
Alkuteos: Två gånger är en av vana, 2011.  Suom. Anu Koivunen.
Into Kustannus 2017.
ISBN 978-952-264-768-9 (nid.)  Ilm. 2/2017.
1. p. ilm. keväällä 2016.
 


Johnny Kniga


Kotimaiset

 
Davidkin, Samuel: Sodomasta pohjoiseen.
Johnny Kniga 2017.
ISBN 978-951-0-42340-0 (sid.)  Ilm. 5/2017.
bbbb
Trilleri kietoutuu Lähi-idän, asekaupan ja suurvaltapolitiikan ympärille.
Samuel Davidkinin toinen romaani vie lukijan yhtä aikaa kauas menneisyyteen ja keskelle kuumaa päivänpolitiikkaa.Tapahtumat alkavat yhdysvaltalaisen diplomaatin murhasta. Vanhempi rikoskonstaapeli Leo Asko näyttää ratkaisevan murhan yksinkertaisen tehokkaasti, mutta jokin on pielessä. Selvää on myös se, että kyseisen diplomaatin tehtävät liittyvät kansainväliseen
asekauppaan hyvin tiiviisti. Samaan aikaan Askon työpari, juutalainen Daniel Janovsky, saa perinnön rabbi Klugmanilta. Se pistää Janovskyn pohtimaan muinaisen Jerusalemin temppelin menoraa,
johon liittyvät kysymykset avaavat lopulta Janovskylle Klugmanin hänelle jättämän arvoituksen.
Tähän liittyy olennaisesti myös eräs Rembrandtin maalaus. Leo Asko ei puolestaan ymmärrä Shakespearea lainailevaa Yhdysvaltain suurlähettilästä, mutta onneksi hänellä on viisas naisystävä, Tuva, joka oivaltaa mitä lähettiläs yritti Askolle viestittää.
Vauhdikas, kulttuurihistorian mehevöittämä tarina vie lukijan Helsingistä Berliiniin ja Israeliin,
Kuolleelle merelle. Paikkaan, jossa Sodoman ja Gomorran kaupunkien kerrotaan sijainneen.
Samuel Davidkin (s. 1983) on opiskellut Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulussa ja on
syntyperäinen helsinkiläinen.
Davidkinin esikoisromaani Esikoisten lunastus ilmestyi keväällä 2016 ja sai runsaasti myönteistä huomiota osakseen. Erityistä huomiota saivat osakseen hänen kaupunkikuvauksensa ja kulttuurihistoriallinen tietämyksensä. Davidkinin trillereiden päähenkilöt ovat nuorehkot poliisit
Leo Asko ja Daniel Janovsky.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana.
Lisätietoa:
- WSOY #kirja - Samuel Davidkin.

Ulkomaiset

 
Nesbo, Jo: Jano.
Alkuteos: Tørsten, 2016. Suom. Outi Menna.
Johnny Kniga 2017.
ISBN 978-951-0-42437-7 (sid.)  Ilm. 28.3.2017.
bbbb

Harry Hole -sarja 11.
Jo Nesbø, Harry Hole ja 2017. Epäpyhä kolminaisuus.Uusi Harry Hole -romaani ja monille tutun Lumiukko-romaanin elokuvaversio, jossa Harry Holea esittää Michael Fassbender tekevät vuodesta 2017 Jo Nesbøn juhlaa.
Pitkään oli tarkoin varjeltu salaisuus, että Harry Holen tarina ei vielä ole ohi. Tätä karua hahmoa kaipaavien odotus palkitaan maaliskuussa, kun uusi tuhti lukupaketti saapuu niin vanhojen kuin uusienkin fanien luettavaksi.Lukunälkäisille on tarjolla sarjan jokainen osa eli koko herkku on saatavilla.
Jano jatkaa Harry Holen tarinaa siitä, mihin Poliisi jäi. Harry palaa Oslon poliisin palvelukseen jahtaamaan sarjamurhaajaa, joka etsii uhrinsa treffipalvelu Tinderin käyttäjistä. Jäljet johtavat menneisyyteen, ja Harry Holen on lopulta kohdattava vanha perivihollisensa.
Jo Nesbø on yksi tämän hetken menestyneimmistä kirjailijoista maailmassa. Myös hänen romaaneistaan Kukkulan kuningas ja Isänsä poika on tekeillä Hollywood-filmatisoinnit.
Elokuva syksyllä 2017. Snowman-elokuva, Lumiukko saa ensi-iltansa 13.10.2017. Harry Holea esittää Michael Fassbendet. Elokuvan muissa päärooleissa nähdään mm. ihastuttavat Charlotte Gainsboroug ja Rebecca Ferguson. Elokuvan ohjaa Tomas Alfredson.
Nesbøn teoksia on myyty maailmalla yli 30 miljoonaa kappaletta yli 40 kielellä.  Suomessakin teoksia on mennyt kaupaksi jo lähes 700 000 kappaletta.
Upeata, että Harry Hole palaa taas töihin...
Huom! Kirja ilmestyy myös mp3-äänikirjana, cd-äänikirjana ja e-kirjana.
- Kaleva 26.3.2017 Tuulia Rautio: Voiko Harry Holelle käydä hyvin? Jo Nesbø tietä jo,miten dekkarisarja päättyy.
Jo Nesbø DekkariNetissä.

Persson Giolito, Malin:  Suurin kaikista.
Alkuteos: Störst av allt, 2016. Suom. Tarja Lipponen.
Johnny Kniga 2017.
ISBN 978-951-0-424342330-1 (sid.) Ilm. 4/2017.
bbbb
Ensimmäinen suomennos!!
Ilma on ruudinsavusta hämärän harmaa. Kaikki on ammuttu, paitsi minä. Minulla ei ole edes mustelmaa. Rikkaista rikkaimmat ja kaikkein herkimmät harvoin kohtaavat, paitsi Djurholmin
lukiossa. Viisi teiniä ja hyvää tarkoittava opettaja. Tulos on katastrofi. Yhdeksän kuukautta
myöhemmin 18-vuotias Maja Norberg astuu oikeuden eteen.Mitä Maja teki tai jätti tekemättä?
Miten mallioppilaasta voi tulla valtakunnan vihatuin teini? Miksi hän on täällä, oikeussalissa?
Lukija seuraa oikeudenkäynnin edistymistä Majan näkökulmasta. Tyttö on omituinen, äksy mutta täydellisen ainutkertainen eikä häntä tosiaan voi koko ajan rakastaa, mutta hänen päänsä sisällä viihtyy. Maja on kuin päivitetty versio J. D. Salingerin klassisen Sieppari ruispellossa -romaanin
Holden Caulfieldistä. Ehkä Maja ajautui raiteiltaan rakastuttuaan suurenmoiseen mutta vaaralliseen Sebastian Fagermaniin, maan rikkaimman suurliikemiehen poikaan, poltti siipensä suhteessa eivätkä Majan vanhemmat kuulleet hänen hiljaisia avunhuutojaan.
Romaanin oikeudet on tähän mennessä myyty yli 20:een maahan. Pohjoismaiden lisäksi se
ilmestyy mm. USA:ssa, Iso-Britanniassa, Ranskassa ja Saksasa.
Persson Gioliton esikoisdekkari Bara ett barn ilmetyi 2010.
Malin Persson Giolito (s. 1969) on koulutukseltaan juristi. Hän asuu Brusselissä miehensä ja
kolmen tyttärensä kanssa.
Huom!  Hänen isänsä on loistava ruotsalaisdekkaristi Leif G.W. Persson. Todella kiinnostava nähdä onko tytär yhtä hyvä dekkaristi kuin isänsä.
Huom! Kirja ilmestyy myös mp3-äänikirjana ja e-kirjana.
Huom! Johnny Kniga: Malin Persson Giolito on voittanut pohjoismaisen Lasiavain -palkinnon
kirjasta Suurin kaikista. Loistava kirja. Dekkariseuran tiedote löytyy pian myös dekkariseuran nettisivuiltysa.
- www.malinperssongiolito.se
Malin Persson Giolito DekkariNetissä.

Uusia Bon-pokkaripainoksia.

Davidkin, Samuel: Esikoisten lunastus.
Johnny Kniga 2017.
ISBN 978-951-0-42324-0 (nid.)   Ilm. 7/2017.
1. p. ilm. keväällä 2016.

Nesbø, Jo: Verta lumella 1.
Alkuteos: Blood on Snow, 2015. Suom. Outi Menna.
Johnny Kniga 2017.
ISBN 978-951-0-41562-7 (nid.) Ilm. 2/2017.  Kansikuva.
1. p. ilm. keväällä 2015.

Nesbø, JoVerta lumella 2 : Lisää verta.
Alkuteos: Blood on Snow 2 - More Blood, 2015. Suom. Outi Menna.
Johnny Kniga 2017.
ISBN 978-951-0-42321-9 (nid.) Ilm. 2/2017. Kansikuva.
1. p. ilm. syksyllä 2015.


Kotimaiset

Autere, Terttu: Kaunis mutta kuollut.
Karisto 2017.
ISBN 978-951-23-6282-0 (sid.)  Ilm. 2/2017.
bbbb
Juhani Kuikka -sarja 3.
Ruumis koulun kokoelmahuoneessa! Nostalginen salapoliisiromaani 1930-luvulta.
Onerva Ojala on saanut suomenkielenopettajan sijaisuuden pienen kauppalan yhteiskoulusta. Hän on myös kihlautunut lääninetsivät Juhani Kuikan kanssa. Naapuruston uteliaat moraalinvartijat unohtavat pitää vahtia Juhani Kuikan viikonloppuvierailuista Onervan luona, kun koulun ilopilleri, hehkeä nuori piirustuksenopettaja löytyy kuristettuna koulun kokoelmahuoneesta penkinpainajaisillan jälkeen. Epäiltyjä löytyy niin koulupoikien kuin vapaiden ja varattujen miespuolisten kollegoidenkin joukosta, mustasukkaisista aviovaimoista puhumattakaan. Mutta lieneekö kaunis opettajatar vain leikitellyt ihailijoidensa kustannuksella?
Terttu Autereen uusi romaani kuvaa jo kolmatta lääninetsivä Juhani Kuikan rikostutkintaa. Samalla se seuraa etsivän ja Onerva Ojalan suhteen kehittymistä ja sukeltaa 1930-luvun koulumaailman tunnelmiin tavalla, jonka kirjailija niin hyvin taitaa.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Karisto - Terttu Autere.

Saarto, Timo: Kuoleman kuukausi.
Karisto 2017.
ISBN 978-951-23-6211-0 (sid.) Ilm. 1/2017.
bbbb
Monipolvinen rikostarina, elämää sykkivä ajankuva ja upea Helsinki-kuvaus Suomen
itsenäistymisen syntyhetkiltä.
Helsinki 7. marraskuuta 1917. Nälkäinen pikkupoika seuraa yhtä nälkiintyneitä koiria kruununmakasiiniin, sen toiseen kerrokseen, ja löytää sieltä lattialla retkottavan ruumiin, jonka kimpussa koirat puuhaavat… Paikalle osuu pojan kauhunhuudon hälyttämänä neljännen piirin miliisimies Leo Waara. Waara on kovin kokematon mutta ryhtyy omin päin tutkimaan tapausta kadonneiden kellon ja kellonvitjojen perusteella. Samoihin aikoihin kaasulaitoksen tiloista löytyy hirttäytynyt mies ja muuan etsivä saa tapaturmaisesti surmansa. Tapauksista kiinnostuu virasta erotettu, Kaivopuiston poliisireserviin kuuluva Anders Autio, ja pian hän on samoilla jäljillä Waaran kanssa.
Timo Saarron uusi rikosromaani vie lukijan kuohuvaan ja poliittisten muutosten kourissa kipuilevaan Helsinkiin, jonka syyspimeillä kaduilla voi törmätä niin sakilaisiin, parittajiin, siveyspoliiseihin kuin kauniisiin hurmossaarnaajiinkin.
Kuoleman kuukausi on Timo Saarron kolmas dekkari. Aiemmin ovat ilmestyneet: Vesimiehen aika, 2015 ja Vaitelias poika, 2011.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
- www.timosaarto.com/wordpress.
- Karisto - Timo Saarto.
Timo Saarto DekkariNetissä.


Ulkomaiset


Bauer, Belinda: Näkijä.
Alkuteos: The Shut Eye, 2015.  Suom.Annukka Kolehmainen.
Karisto 2017.
ISBN 978-951-23-6286-8 (sid.)  Ilm. 3/2017.
bbbb
Anna ja James Buckin ainoa lapsi Daniel katosi kotikadulta, kun poika oli neljän ikäinen. Danielista jäivät vain pienet jalanjäljet naapurissa olevan autokorjaamon edustalle ajetussa tuoreessa betonissa. Mitä sen jälkeen tapahtui, on mysteeri. Vuosi katoamisen jälkeen Anna on yhä sekaisin surusta, eristäytynyt omiin oloihinsa, ja vaalii jalanjälkiä kuin ainoaa aarrettaan.
Kun Anna kuulee julkkikseksi kohonneesta meediosta, näkijästä, hän tarttuu tähän viimeisenä oljenkortenaan. Myös poliisi on meedion avusta kiinnostunut selvittäessään samoihin aikoihin Danielin kanssa kadonneen Edie-tytön tapausta. Vieläkö on toivoa lasten löytämisestä, näin pitkän ajan jälkeen? Piinaavan jännittävä juoni imaisee mukaansa, ja omaääninen, taitava kertoja onnistuu yllättämään lukijan hätkähdyttävällä tavalla.
Belinda Bauer on palkittu brittikirjailija, joka asuu Walesissa. Bauerin esikoinen Hautanummi herätti rikosromaanipiirien huomion ja oli kaikkien aikojen ensimmäinen esikoisromaani, jolle myönnettiin arvostettu CWA:n Gold Dagger -palkinto.  Näkijä on Bauerin viides suomennettu dekkari. Edellinen suomennos Ruumis nro 19 ilmestyi syksyllä 2014.
Loistava kirjailija ja upeita dekkareita, ykkösluokkaa..suosittelen!
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Belinda Bauer DekkariNetissä.

Reading, Mario: Soturin sukua.
Alkuteos: The Templar Succession, 2016. Suom. Arto Schroderus.
Karisto 2017.
ISBN 978-951-23-6359-2 (sid.)  Ilm. 4/2017.
bbbb
Bestsellerkirjailijan uutuus on täynnä piinaavaa jännitystä, kun kuvajournalisti John Hart jäljittää Kosovon sodan sotarikollista
Kosovon sodassa vuonna 1998 nuori kuvajournalisti John Hart onnistuu henkensä kaupalla vapauttamaan joukon seksiorjiksi pakotettuja albaaninaisia. Parikymmentä vuotta myöhemmin eräs näistä naisista ottaa yhteyttä temppeliherraksikin kutsuttuun Hartiin, ja pian vastahakoinen Hart on tempaistu mukaan jäljittämään vaarallista sotarikollista. Tie vie aina Afrikan sarveen asti…
Mario Reading syntyi Dorsetissa ja vietti lapsuutensa englantilaismaisemien lisäksi Saksassa ja Ranskassa. Hän opiskeli kirjallisuutta East Anglian yliopistossa, kunnes maailman tuulet alkoivat vetää ja rahtilaiva vei nuoren miehen Afrikkaan. Nuoruusvuodet kuljettivat tulevaa kirjailijaa Kapkaupungista Wieniin ja Dubaihin, aina Intiaan ja Meksikoon saakka. Reading on kirjoittanut viisi tietokirjaa ja on kiistatta yksi tämän päivän arvostetuimpia Nostradamus-asiantuntijoita.
Soturin sukua on Mario Readingin kuudes suomennos.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Karisto - Mario Reading.

Uusia pokkaripainoksia

Child, Lee: Pakon edessä.
Alkuteos: Make Me, 2015.  Suom Jukka Jääskeläinen.
Karisto 2017.
ISBN 978-951-23-6267-7 (nid.) Ilm. 1/2017.
1. p. ilm. keväällä 2016.

Child, Lee: Viimeinen vieras.
Alkuteos: The Visitor, 2000. Suom. Pasi Punnonen.
Karisto 2017.
ISBN 978-951-23-5553-2 (nid.) Ilm. 2/2017.
1. p. ilm. syksyllä 2002.

Child, Lee: 61 tuntia.
Alkuteos: 61 hours, 2010. Suom. Jukka Jääskeläinen.
Karisto 2017.
ISBN 978-951-23-5553-2 (nid.) Ilm. 2/2017.
1. p. ilm. syksyllä 2010.

Sandberg, Timo: Yövieras.
Karisto 2017.
ISBN 978-951-23-6269-1 (nid.)  Ilm. 1/2017.
1. p. ilm. kesällä 2015.Kustannus-Makela


Ei ilmesty dekkareita keväällä 2017.Kustantamo S&S kevään 2017 uutuudet - kaikki kirjat.

Kustantamo S&S 

Ingelman-Sundberg, Catharina: Ain laulain ryöstös tee. .
Alkuteos: Rån och inga visor. Suom. Veijo Kiuru.
Kustantamo S&S 2017.
ISBN 978-951-52-4114-6 (sid.)   Ilm. 2/2017.
bbbb
Keinutuolikopla -sarja 3. .
Eläkeläisviisikko Keinutuolikopla suunnittelee täyden palvelun vintagekylää: paikkaa, jossa iäkkäät seniorit voisivat seurustella, pitää hauskaa ja nauttia elämästä. Tarkoitusta varten tehty pankkiryöstö tuo kuitenkin rahaa vain nimeksi, ja viisikko joutuu tyytymään vähempään. He perustavat Tukholmaan ravintolan, jossa senioreille on tarjolla muun muassa pikadeittejä ja tanssiseuraa.
Tähtäin on korkeammalla: Keinutuolikopla haluaa jakaa rahaa kaikille köyhyydestä kärsiville, erityisesti huonosti palkattua hoitotyötä tekeville, jotta nämä jaksaisivat työssään eivätkä eläkeläisten palvelut supistuisi entisestään. He päättävätkin iskeä veroja kiertävien miljardöörien kimppuun ja lähtevät vaarallisille vesille Saint-Tropeziin…
Ain laulain ryöstös tee on Märthan, Stinan, Anna-Gretan, Neron ja Haravan riemukkaasta ryöstelystä kertovan kirjasarjan kolmas osa.Ensimmäinen kirja Kakkua, kiitos! ilmestyi 2014 ja toinen Ryöstön hetki kullan kallis 2015. Kirjat ovat valloittaneet lukijoita ympäri maailman, ja Keinutuolikoplan seikkailuista on tekeillä myös tv-sarja.
Catharina Ingelman-Sundberg ryhtyi kirjoittamaan fiktiota 1990-luvulla.  Keinutuolikopla on tehnyt hänestä kansainvälisesti menestyneen kirjailijan. Hänellä on sukujuuria Suomessa - kansallisrunoilijamme Runeberg on hänen esi-isänsä.
Lisätietoa:
- Kustantamo S&S - Catharina Ingelman-Sundberg.

Uusia pokkaripainoksia

Atkinson, Kate: Hävityksen jumala.
Alkuteos: God in Ruins, 2015.  Suom. Kaisa Kattelus.
Kustantamo S&S 2017.
ISBN 978-951-52-4119-1 (nid.) Ilm. 4/2017.
1. p. ilm. keväällä 2016.

Börjlind, Cilla & Rolf: Musta aamunkoitto.
Alkuteos: Svart gryning, 2014.  Suom. Sirkka-Liisa Sjöblom.
Kustantamo S&S 2017.
ISBN 978-951-52-4122-1 (nid.)  Ilm. 3/2017.
1. p. ilm. kesällä 2016.

Ingelman-Sundberg, Catharina: Ryöstön hetki kullan kallis.
Alkuteos: Låna är silver, råna är guld, 2014. Suom. Outi Menna.
Kustantamo S&S 2017.
ISBN 978-951-52-3991-4 (nid.)   Ilm. 2/2017.
1. p. ilm. syksyllä 2015.Liken kevän  2017 uutuuskirjat

LIKE


Kotimaiset

Raevaara, Tiina: Veri joka suonissa virtaa.
Like 2017.
ISBN 978-952-01-1551-7 (sid.)  Ilm. 4/2017.

Johannes on rakastanut Aaloa pakonomaisesti koko elämänsä, mutta aina kun hän on tavoittamaisillaan rakastettunsa, nainen katoaa. Nyt aika uhkaa loppua: Johannes tietää Aalon olevan parantumattomasti sairas. Selvitellessään naisen olinpaikkaa Johannes kuulee salaperäisiä huhuja lahkosta, joka lääkäreineen kykenee kokoamaan ihmisiä kertaalleen kuolleista onnettomuuksien uhreista ja elimiään luovuttaneista aivokuolleista. Miksi Aalo piilottelee Romaniassa lahkon suojissa? Pahinta pelkäävä Johannes lähtee hakemaan morsiantaan viimein kotiin.
Tiina Raevaara (s. 1979) on palkittu kirjailija, tiedetoimittaja, perinnöllisyystieteeseen erikoistunut biologi ja filosofian tohtori. Veri joka suonissasi virtaa on hänen kiitetyn Korppinaiset-romaaninsa itsenäinen jatko-osa. Häneltä on aiemmin ilmestynyt viisi romaania, Runeberg-palkinnon voittanut novellikokoelma ja kaksi tietokirjaa. Vuonna 2015 Raevaaralle myönnettiin tiedonjulkistamisen
valtionpalkinto.

Huom!  Ilmestyy myös sähkökirjana. .
Lisätietoa:
- Wikipedia - Tiina Raevaara.
- Teos - Tiina Raevaara.
- Twitter - @raevaara
- Facebook - Tiina Raevaara.
- Like - Tiina Raevaara.

 

Vuorio, Hannu: Taksikuski.
Like 2017.
ISBN 978-952-01-1608-8 (sid.) Ilm. 4/2017.
bbbb
Kun poliisi ei tee mitään, jonkun muun on pakko toimia.

Entinen vapaaottelija, nykyinen taksikuski Riku Salo odottaa Helsingin masentavassa syyssäässä asiakkaita. Rutiinin katkaisee puhelinsoitto: tuttava on yritetty raiskata. Kyllästyttyään poliisin toimettomuuteen Salo alkaa selvittää asiaa ja ajautuu vapaaottelukehää julmempaan häkkiin, ammattimaisen huumerikollisuuden maailmaan.
Hannu Vuorio (s. 1941) on pitkän linjan dekkaristi ja vahvasti helsinkiläinen kirjailija: Kallion,
Käpylän ja Koskelan kulmien, katsomusten ja kielen sekä yhteiskunnallisen muutoksen uskottava kuvaaja. Hän voitti Suomen Dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinnon esikoisteoksellaan Nyman (WSOY 1995).
Hannu Vuorio DekkariNetissä.


Ulkomaiset

Alexanderson, Filip: Esikoinen.
Alkuteos:  Förstflödd, 2015.  Suom. Sirje Niitepold.
Like 2017.
ISBN 978-952-101-1258-5 (sid.) Ilm. 2/2017.
bbbb
Esikoisdekkari!!

Saul Black on lontoolainen kauhu- ja jännityskirjailija. Hänen edellinen kirjansa Tappamisen pitkä oppimäärä (ilm.syksyllä 2015) oli arvstelumenestys.
Lisätietoa:
- Like - Saul Black.

Hand, Elizabeth: Pitkä varjo
.
Alkuteos: Hard Light, 2016. Suom. Juha Ahokas.
Like 2017.
ISBN 978-952-01-1526-5 (sid.)  Ilm. 4/2017.
bbbb
Cass Neary -sarja 3.
Cass etsii rakastajaansa Quinnia, jonka perässä ovat sekä Interpol että venäläinen mafia. Quinnia ei kuitenkaan löydy, ja Cass sotkeutuu murhien ja petosten verkkoon. Miten Camdenin pubien karismaattinen laulajatar liittyy murhiin? Entä Englannin nummilta löytyvä arkeologinen arvoitus? Onnistuuko Cass selvittämään mysteerin gangsterit kannoillaan?
Punk noirin kuningattaren uusi mestariteos. Valokuvaaja Cass Nearyn hengästyttävä seikkailu jatkuu Pohjois-Lontoossa ja Englannin nummilla.
Elizabeth Hand (s. 1957) on moneen kertaan palkittu yhdysvaltalaiskirjailija. Hän on kirjoittanut parikymmentä romaania, joista on julkaistu suomeksi kaksi: Pimeää kohti (2012) ja Katoava valo (2013).
Elizabeth Hand DekkariNetissä.

Krefeld, Michael Katz: Syvyyteen.
Alkuteos: Dybet, 2016.  Suom. Päivi Kivelä.
Like 2017.
ISBN 978-952-01-1614-9 (sid.)  Ilm. 3/2017.
bbbb
Ravn-sarja 4.
Hyytävän jännittävä Ravn-sarja jatkuuKauan sitten kaksi koulupoikaa tappoi pikkutytön. Pojat tuomittiin eri nuorisovankiloihin, ja vapaaksi päästyään he aloittivat uuden elämän todistajansuojeluohjelmassa.
He eivät pitäneet mitään yhteyttä toisiinsa.Kymmeniä vuosia myöhemmin rikosetsivä Thomas Ravnsholdt kohtaa piinatun miehen. Mies epäilee, että viimeaikaisten veritekojen takana on hänen rikostoverinsa menneisyydestä. Hän haluaa pysäyttää koulukaverinsa ennen kuin tämä tekee jotain todella pahaa. Ravn imeytyy mukaan karmaisevaan tarinaan, joka alkoi kauan sitten pikkutytön kuolemalla
Michael Kratz Krefeld (s. 1966) on palkittu tanskalainen rikoskirjailija rikoskirjailija ja tv-käsikirjoitaja:
Krefeltiltä on aiemmin suomennettu kolme rikosjännäriä Langenneet (2014), Kadonneet (2015) ja Lahko (2016).
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Michael Katz Krefeld DekkariNetissä..

Lewis, Beth: Suden tie.
Alkuteos; The Wolf Road, 2016. Suom. Elina Koskelin.
Like 2017.
ISBN 978-952-01-1316-2 (sid.)  Ilm.1/2017.
bbbb
Esikoisdekkari!!
"Ansastaja oli koko perheeni. Hän ei ollut verisukulaiseni, ei ollut sukua, hän oli minun valintani. Ja minä valitsin väärin."
Elka ei muista aikaa ennen Ansastajaa. Hän oli seitsemänvuotias räsynukke, nälkäinen ja eksyksissä, kun Ansastaja otti hänet siipiensä suojaan. Vuosien saatossa Ansastaja on opettanut hänet selviytymään villissä erämaassa, jossa sivilisaatio on muisto vain ja ihmiset luonnon ja toistensa armoilla. Mutta mies, jonka Elka on kuvitellut tuntevansa, on piilotellut kauhistuttavaa salaisuutta. Mies on tappaja. Hirviö. Elka ryntää pakomatkalle jäätävään erämaahan vakaana aikomuksenaan löytää oikeat vanhempansa ja vastaukset kysymyksiinsä. Mutta kummassa suunnassa todellinen vaara piilee - edessä vai takana?
Beth Lewis on lontoolainen kirjailija. Suden tie on hänen esikoisroaainsa.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- bethlewis.co.uk.
- Beth Lewis Facebookissa.
- Beth Lewis Twitterissä.

Uusia pokkaripainoksia

Krefeld, Michael Katz: Lahko.
Alkuteos: Sekten, 2015. Suom. Päivi Kivelä.
Like 2017.
ISBN 978-952-01-1537-7 (nid.) Ilm. 3/2017.
1. p. ilm. keväällä 2016.


Jättipokkari

Tuomainen, Antti: Mies joka kuoli.
Like 2016.
ISBN 978-952-01-1611-8 (nid.)   Ilm. 2/2017.
1. p. ilm. syksyllä 2016.


 

Minervan kevään 2017 kirjauutuudet  

Minerva 

Kotimaiset

Tamminen, J. K.: Kilpimies.
Minerva 2017.
ISBN 978-952-312-446-2 (sid.)  Ilm. 4/2017.
bbbb
Kilpimies on terävä romaani kansainvälisen järjestäytyneen rikollisuuden toiminnasta Suomessa ja naapurimaissa. Se näyttää maailman, jossa paha antaa enemmän toivoa ja mahdollisuuksia kuin hyvä. Maailman, jossa korruptio on tehokkaasti hyötykäytössä.
Rikosten maailman raadollisuus tihkuu kirjan tekstissä aitona ja uskottavana. Suomessa kannattaa olla rikollinen. Täällä on tekijöitä ja kohteita, eli “raakaa resurssia”, kuten virolainen perintämies osuvasti kuvaa. Kilpimiehessä väkivalta on vahvasti läsnä, sen todenmukaisuus ja armottomuus on julmaa ja arkista. Mutta myös rikollisten maailmassa on omat oikeudenmukaisuuden lainalaisuutensa.
Kirja on odotettua jatkoa J. K. Tammisen Pasilan mies -kirjalle. Se vie lukijan rikosten maailman syövereihin ja kokemuksiin, jotka ravistelevat lukijan arvomaailmoja. Kuka on kuka? Kuka suojaa ja ketä? Kuka on Kilpimies ja minkä vuoksi?
Tammisen esikoisdekkari Pasilan mies ilmestyi keväällä 2016.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- MInerva - J.K. Tamminen.

Ulkomaiset

Coben, Harlan: Petät vain kerran.
Alkuteos: Fool Me Once, 2016. Suom. Salla-Maria Mölsä.
Minerva 2017.
ISBN 978-952-312-443-1 (sid.)  Ilm. 4/2017.
bbbb
Vakavista sotatraumoista kärsivä erikoisjoukkojen pilotti Maya Burkett jää yksin kaksivuotiaan Lily-tyttärensä kanssa, kun hänen aviomiehensä Joe murhataan raa’asti hänen silmiensä edessä.
Painajaisten riivaama Maya ei enää tunne voivansa luottaa kehenkään. Etenkään, kun kyse on Lilyn turvallisuudesta. Kotiin kätketty valvontakamera tuntuu hyvältä ratkaisulta.
Eräänä päivänä valvontakameran tallennetta katsoessaan Maya näkee jotain mahdotonta: tyttären seurassa ei olekaan lastenhoitaja vaan Lilyn isä Joe.
Voiko Maya luottaa enää edes omiin silmiinsä? Näkikö hän todella miehensä kuolevan?
Löytääkseen vastauksen Mayan on ensin selvitettävä syvälle haudatut perhesalaisuudet ja tehtävä rauha oman menneisyytensä demonien kanssa. Vasta sitten hän voi kohdata totuuden aviomiehestään – ja itsestään. Petät vain kerran on trilleri, joka yllättää lukijan kerta toisensa jälkeen. Aina kun arvoitus näyttää olevan ratkeamaisillaan, uusi juonenkäänne heittää kuvion uusiksi. Coben pitää lukijan tiukasti otteessaan viimeiselle sivulle saakka.
Harlan Coben ei paljon esittelyjä kaipaa. Taattua hyytävää jännitystä tarjolla.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Harlan Coben DekkariNetissä.


James, Peter: Kirottu talo.
Alkuteos: The House on Cold Hill, 2015.Suom. Sirpa Parviainen.
Minerva 2017.
ISBN 78-952-312-438-7 (sid.)  Ilm. 3/2017.
bbbb
Bestseller-dekkaristi Peter James on kirjoittanut modernin kummitustarinan, jonka luettuaan ei halua sammuttaa yölamppua. Kirjailijan oman entisen kotitalon oudoista tapahtumista innoituksensa saanut teos saa yliluonnolliset ilmiöt tuntumaan lähes epämukavan todellisilta.
Brightonilainen Ollie Harcourt toteuttaa elämänikäisen unelmansa ja ostaa vanhan kartanon. Ollien vaimo Caro ja 12-vuotias Jade-tytär eivät ole yhtä varauksettoman onnellisia maaseudulle muutosta, etenkin kun valtava talo on pahasti rapistunut ja hintavan remontin tarpeessa.
Heti muuton jälkeen alkavat oudot ilmiöt. Ensin vain Jaden ystävätär näkee videopuhelun aikana ruudultaan Jaden takana seisovan vanhan naisen, vaikka tyttö vakuuttaa olevansa huoneessaan yksin. Pian naishahmo ilmestyy muillekin, ja yhä oudompia asioita alkaa tapahtua.
Eräänä päivänä puutarhassa kävelevä Caro säikähtää nähdessään kahdet tuijottavat kasvot yläkerran ikkunassa. Kun perhe alkaa tutkia asiaa tarkemmin, huonetta jonka ikkunaan hahmot ilmaantuivat, ei näyttäisi olevan olemassakaan.
Viimeistään nyt on selvää, etteivät Harcourtit asu taloaan yksin. Ja että heitä ei sinne haluta.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Peter James DekkariNetissä.

Lemaitre, Pierre: Rosie.
Alkuteos: Les Grands Moyens, 2011 ja (nimellä Rosy&John, 2014). Suom. Susanna Hirvikorpi.
Minerva 2017.
ISBN 978-952-312-419-6 (sid.)  Ilm. 1/2017.
bbbb
Verhoeven -sarja 3.
Pommi toimi juuri niin kuin pitikin. Aivan suunnitelman mukaan. Haavoittuneita autetaan parhaillaan ulos. Jean livahtaa vaivihkaa paikalta. Hän ei auta ketään. Hän on pommin asentaja.
Jean Garnierilla ei ole enää mitään menetettävää. Hänen äitinsä, Rosie, on vankilassa, tyttöystävä murhattu, työpaikka mennyttä.
Tämän arvaamattoman miehen kanssa ylikomisario Camille Verhoevenin on toimittava varovaisemmin kuin koskaan. Onko Jean todellinen uhka koko maan turvallisuudelle vai ainoastaan suuruudenhullu luuseri? Pierre Lemaitre kuljettaa lukijansa taidokkaasti hiuksia nostattavaan tilanteeseen, jossa jokainen kuluva minuutti voi maksaa satojen ihmisten hengen.
Mikä lopulta on äidin rakkauden hinta ja kuka sen joutuu maksamaan?
Pierre Lemaitre (s. 1956) on Ranskan suosituin ja arvostetuin dekkarikirjailija, jonka rikosromaaneja on myyty yli 20 maahan.  Kansainvälinen Crime Writer's Association palkitsi Pierre Lemaitren vuonna
2015 jo toistamiseen vuoden parhaasta rikosromaanista, Camillesta.  Edellinen International Dagger -palkinto tuli vuonna 2013 Lemaitren mestarillisesta dekkarista Alex, joka on myyty yksistään Ranskassa yli 175 000 kappaletta.
Viides suomennettu kirja loistavalta Pierre Lemaitrelta. Aiemmin ilmestynyt historiallinen romaani Näkemiin taivaassa (syksy 2014). Rosie on Verhoeven -sarjan neljäs suomennos.
Alunperin sarjan ilmestymisjärjestys: Travail soigné, 2006. (Irene ilm. suom. 8/2016), Alex, 2011. (suom. Alex, 2015), Les Grands Moyens, 2011.(nimellä Rosy&John, 2014).Les Grands Moyens, 2011.(nimellä Rosy&John, 2014) (Rosie, ilm. suom. 1/2017) ja Sacrifices, 2012. (suom. Camille, 2016).
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Pierre Lemaître DekkariNetissä.

Lönnaeus, Olle: Maksun hetki.
Alkuteos: Marias tårar, 2016. Suom. Salla Korpela.
Minerva 2017.
ISBN 978-952-312-417-2 (sid.)   Ilm. 3/2017.
bbbb
Jonny Lilja & Eva Ström -sarja 2.
Kylmänä, tuulenpieksämänä päivänä Malmön meriuimalan edustalta löytyy jäätynyt mies, jota on julmasti pahoinpidelty ja kidutettu. Jonny Lilja tunnistaa jäästä irrotetun uhrin jugoslavialaisen mafiapomon Ratko Jokovicin lähimmäksi mieheksi.
Vanhalla pelivelalla uhkaillen Jokovic määrää Jonnyn ottamaan selvää, mitä hänen henkivartijalleen on tapahtunut ja kuka on vastuussa. Pian Jonnya kuitenkin kohtaa vielä suurempi tragedia. Hänen entinen vaimonsa murhataan, ja Jonnysta tulee pääepäilty. Jälleen kerran Jonny joutuu pakoilemaan henkensä kaupalla niin Malmön poliisia kuin toisiaan vastaan sotaa käyviä rikollisliigoja. Hän voi selvitä vain selvittämällä itse oikean syyllisen.
Poliiseista ainoastaan Eva Ström uskoo Jonnyn syyttömyyteen. Vastoin esimiestensä määräyksiä hän alkaa kaikessa hiljaisuudessa tutkia näitä murhia löytääkseen syyllisen Jonny Liljan ahdinkoon.
Malmöläispoliiseista Jonny Liljasta ja Eva Strömistä kertovan kirjasarjan toinen, itsenäinen osa vahvistaa lopullisesti Olle Lönnaeuksen kuuluvan ruotsalaisten nykydekkaristien ehdottomaan kärkeen.
Olle Lönnaeus (s.1957) nousi heti ensimmäisellä kirjallaan Ruotsin dekkarikirjailijoiden kärkikaartiin. Menneisyyden hinta sai mm. Ruotsin dekkariakatemian esikoiskirjapalkinnon, ja se ampaisi heti ilmestyttyään myynti- ja arvostelumenestykseksi. Lönnaeus on työskennellyt 20 vuotta toimittajana Sydsvenska Dagbladet -sanomalehdessä. Hänelle on myönnetty lukuisia journalistipalkintoja syväluotaavista poliittisista ja yhteiskunnallisista reportaaseista. Vuonna 2009 Lönnaeus tuli tunnetuksi kirjailijana, kun hän julkaisi ensimmäisen romaaninsa Menneisyyden hinta (Det som ska sonas). Meinneisyyden hinta ilmestyi suomeksi syksylä 2013. Kirjasta tuli nopeasti myyti- ja arvostelumenestys ja voitti mm. Ruotsin Dekkariakatemian palkinnon. Lönnaeuksen ensimmäinen  Jonny Lilja&Eva Ström -dekkari Pelivelka ilmestyi suomeksi keväällä 2016. Erinomainen ruotsalaisdekkaristi.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Olle Lönnaeus DekkariNetissä.
 
Uusia pokkaripainoksia

James, Peter: Kuolema merkitsee omansa.
Alkuteos:You are dead, 2015.   Suom. Maikki Soro.
Minerva 2017.
ISBN 978-952-312-453-0 (nid.)   Ilm. 5/2017.
1. p. ilm. syksyllä 2015.

Lemaitre, Pierre: Camille.
Alkuteos: Sacrifices, 2012.  Suom. Sirkka Aulanko.
Minerva 2017. (Minerva Crime).
ISBN 978-952-312-449-3 (nid.) 2/2017.
1. p. ilm. keväällä 2016.

Lönnaeus, Olle: Pelivelka.
Alkuteos: Jonny Liljas skuld, 2014.Suom. Salla Korpela.
Minerva 2017.
ISBN 978-952-312-450-9 (nid.) 3/2017.
1. p. ilm. keväällä 2016.

Tamminen, J. K.: Pasilan mies.
Minerva 2017.
ISBN 978-952-312-451-6 (nid.)  Ilm. 3/2017.
1.p. ilm. keväällä 2016.

 Myllylahden kevään 2017 uutuuskirjat..


Myllylahti


Dahl, Hanne: Selvästi syyllinen.
Myllylahti 2017.  (MurhaMylly ; 153).
ISBN 978-952-202801-3 (sid.) Ilm. 6/2017.
bbbb
Hauholle sijoittuvan suositun dekkarisarjan neljäs osa tuo Hellevin Hovin sympaattisen henkilökunnan rinnalle uusia tuttavuuksia. Tällä kertaa monisäikeinen murhatutkinta ylettyy Hauholta Hämeenlinnaan ja aina Hollantiin asti.Musiikkia ja sosiaalipsykologiaa Rotterdamissa opiskeleva Rikke sotkee asiansa pahasti ja joutuu palaamaan Suomeen. Työpaikka hämeenlinnalaisessa Ingan pubissa osoittautuu ahdistavaksi, eivätkä Hollannin tapahtumatkaan jätä häntä rauhaan. Tilapäisesti Hauholla asuva äiti Sinikka ja sisarpuoli Haije majoittavat Riken reppuineen olohuoneensa sohvalle, mikä saa sisarusten välit kiristymään. Pian Rikke huomaa olevansa keskellä murhatutkimusta, vieläpä yksi pääepäillyistä.Tapahtumien pyörteisiin joutuvat myös majoitusyritys Hellevin Hovin työntekijät sekä Hämeenlinnassa syyttäjänvirastossa kesätöissä oleva oikeustieteen ylioppilas Ilona Haapio. Murhatutkimuksia johtaa entiseen tapaan rikosylikonstaapeli Pirkka Juutilainen, joka kiireittensä keskellä huomaa tarkkailevansa Riken äidin vasenta poskea ja siihen ilmestyvää hymykuoppaa. Eikä mies enää oikein ymmärrä itseään.
Hanne Dahl (Anne Syrjä, s. 1949) jatkaa Selvästi syyllinen -teoksellaan hauholaisen kyläyhteisön tapahtumista kertovaa dekkarisarjaansa, jonka aiemmat osat ovat Vaara vierailee kylässä (2013),
Kuka olisi uskonut (2015) sekä Vaiettu velka (2016). Syrjä on Suomen Kirjailijaliiton, Espoon Kirjailijoiden, Suomen Maakuntakirjailijoiden ja Kanta-Hämeen Kirjailijayhdistyksen jäsen sekä
toimii Uudenmaan Kirjoittajien hallituksessa

Eronen, Annika: Kaivo.
Myllylahti 2017.  (MurhaMylly ; 154).
ISBN 978-952-202802-0 (sid.) Ilm. 3/2017.
bbbb
Esikoisdekkari!!
Murhamysteeri menneisyyden saloista, joiden tummat varjot laskeutuvat maahan vuosikymmeniä myöhemmin. Esikoiskirjailijan kiehtova pohjoismaisen dekkarigenren taidonnäyte pitää lukijansa tiukasti otteessaan.Syöpää sairastavalla Tuula Kalliokoskella on elinaikaa vain muutama viikko.
Eräänä iltana hän yllättäen katoaa Kanta-Hämeen keskussairaalasta, ja pian hänet löydetään kuristettuna erakoituneen Eeva Rautiaisen pihakaivosta. Hämeenlinnalainen rikoskomisario Hannu Savolainen on murhan suhteen ymmällään: hennot johtolangat katkeavat yksi toisensa jälkeen. Odottamatta eteen kuitenkin avautuu uusi tutkimussuunta: Kalliokosken kuolema näyttää merkillisellä tavalla kytkeytyvän jo lakkautettuun psykiatriseen mielisairaalaan ja siellä vuosikymmeniä sitten menehtyneeseen karismaattiseen naisnäyttelijään. Kun ilmassa väreilevä uhka muuttuu yhä todellisemmaksi, ymmärtää Savolainen, että hänellä on vastassaan poikkeuksellisen älykäs
murhaaja, joka tekee kaikkensa, etteivät menneisyyden kammottavat salaisuudet paljastuisi.Yksityiselämässään Savolainen yrittää päästä tasapainoon ankaralta isältään perityn työnarkomanian ja vaimonsa menetyksen kanssa. Yllättäen myös hänen tyttärensä elämässä
tapahtuu jotakin sellaista, joka saa Savolaisen pois tolaltaan.
Annika Eronen (s.1977) on lempääläinen vapaa toimittaja, joka on opiskellut maisteriksi Tampereen yliopistossa pääaineenaan filosofia. Kaivo on Erosen esikoisteos ja Hannu Savolaisen tutkimuksista kertovan dekkarisarjan ensimmäinen osa.
Lisätietoa:
- Myllylahti - Annika Eronen.

Koskimaa, Joonas: Rautasalo.
Myllylahti 2017. (MurhaMylly ; 152).
ISBN 978-952-202800-6 (sid.)  Ilm. 5/2017.
bbbb
Mitä tapahtuu epätoivoisille ihmisille paikassa, jossa kaikki toivo on menetetty? Milloin hyvä ja paha menettää lopullisesti merkityksensä? Entä miten pitkälle kukakin on valmis menemään suojellakseen uskomaansa asiaa?Nuoren naisen katoaminen polkaisee käyntiin tapahtumaketjun, joka kietoo kolme erilaista ihmiskohtaloa ahdistavaan valheiden verkkoon. Työhönsä pakkomielteisesti suhtautuva rikospoliisi, läpeensä korruptoitunut KRP:n etsivä ja uransa pohjalla rämpivä toimittaja ajautuvat kukin vuorollaan väkivaltaiseen peliin, jossa on vain häviäjiä. Tapahtumapaikkana toimii Rautasalo, huumekaupan ja prostituution vaivaama alue, jonka varjoissa tuntuu väijyvän sadistinen ja arvaamaton sarjamurhaaja. Murhaajajahti paljastaa Rautasalon kulisseissa kytevän salaliiton, jonka lonkerot ylettyvät aina yhteiskunnan huipulle asti. Noir-henkinen Rautasalo kertoo synkkäsävyisen ja raadollisen tarinan lain harmaasta alueesta, sen molemmilta puolilta. Se on kertomus oikeudenmukaisuuden etsimisestä, moraalisista valinnoista ja henkilökohtaisista uhrauksista.
Heinolassa asuvan Joonas Koskimaan (s. 1987) esikoisromaani Sankaripoliisin kuolema
julkaistiin 2016
 
Lehtiö, Jaana: Älä aivan vielä.
Myllylahti 2017. (MurhaMylly ; 149).
ISBN 978-952-202786-3 (sid.)  Ilm. 5/2017.
bbbb
Älä aivan vielä on Jaana Lehtiön neljäs jännitysromaani. Sen juonenkäänteet keskittyvät kirjailijan ja päähenkilön, rikoskomisario Juha Muhosen, kotiseudulle Porvooseen. Kaupunki tunnetaan punaisista ranta-aitoistaan, runebergintortuista, Edelfeltin maalauksista ja nykyään myös Lehtiön jännäreistä, joissa lukuelämys syntyy kiehtovasta juonesta, herkullisista henkilöhahmoista, huumorista ja ripauksesta tunteita.Rikoskomisario Juha Muhosen uusi esimies passittaa alaisensa tutkimaan porvoolaisen hautausmaan rötöksiä - kadonneita kukkapuskia ja särjettyjä hautalyhtyjä. Tuhansia kilometrejä etelämpänä paavilta nimensä saanut mies on yhtä turhautunut työhönsä, mutta täysin eri syistä. Yhteistä heille on ajatukset sekoittava nainen.Kauniiksi puistoalueeksi mielletty, kulttuurihistoriallisesti arvokas hautausmaa vetää puoleensa kaikenlaisia kulkijoita. Pian tapahtumat paisuvat rönsyileväksi rikostutkinnaksi, eikä asiaa auta se, että poliisin toimista kiinnostuneet porvoolaiset, kuten komisariolle kiusallisen tuttu Hilkka Alitupa, haluavat sekaantua liiankin innokkaasti tutkintaan.Komisario on vaikeiden ratkaisujen edessä, mutta avautuvatko hänen silmänsä liian myöhään?
Ensimmäisen kerran sympaattisen komisarion vetämä poliisiryhmä selvitti rikoksia vuonna 2013 teoksessa Joka viisautta rakastaa. Sitä seurasivat itsenäiset jatko-osat Uutta auringon alla (2014) sekä Kolmas oli ensimmäinen (2015).
Jaana Lehtiö DekkariNetissä.

Linna, Martti: Kasvuaikaa.
Myllylahti 2017. (MurhaMylly ; 150).
ISBN 978-952-202788-7 (sid.)  Ilm. 2/2017.
bbbb
Sudenmaa -sarja 7.
"Jos 2 500 tykkää, niin eukostani lähtee henki :)"Heikki Mäkikallio, ekologinen IT-miljonääri ja ex-jengipomo pyytää naamakirjassa peukkuja eukkonsa tappamiselle, ja tuhannet tykkäävät. Kun miehen Paula-vaimo katoaa, on rikosylikonstaapeli Reijo Sudenmaan otettava selville kuka valehtelee, kuka puhuu totta ja onko lentäviä enkeleitä oikeasti olemassa.
Martti Linnan seitsemäs Sudenmaa-romaani on edeltäjiensä tapaan täysiverinen rikosromaani, jonka terävät lauseet ja tarkat havainnot maailmasta kietovat lukijan otteeseensa. Ahventen valtakunnasta alkanut sarja on noteerattu myös maailmalla.
Lisätietoa:
- Myllylahti - Martti Linna.

Petterson, Marjut: Niin kuin sinä sen muistat.
Myllylahti 2017. (MurhaMylly ; 155).
ISBN 978-952-202806-8 (sid.)  Ilm. 5/2017.
bbbb
Huikea trilleri koettelee lajityyppinsä rajoja nostamalla mysteerin keskiöön kysymykset, keneen voi luottaa ja kuka henkilöistä murhataan. Uutta on myös se, että kerronta kulkee toisessa persoonassa.Väkivaltaisista pakkomielteistä kärsivä Kiti Uitto ei ole onnistunut luomaan elämänsä aikana suhdetta muihin kuin Jack Danielsiin ja Toni Vicoon, Monan aviomieheen. Mona suostuu tapaamaan alkoholisoituneen kälynsä pitkän välirikon jälkeen kuullakseen, mitä Kitin ja Tonin välillä aikoinaan tapahtui. Kumpikaan naisista ei aavista, että menneisyyden kaivamisessa on omat vaaransa. Se saattaa herätä henkiin. Totuus nouseekin vähitellen pintaan, sillä mikään ei pysy pikkukaupungissa piilossa. Ei varsinkaan murha. Niin kuin sinä sen muistat on lopusta alkuun etenevä rikoskertomus, jonka tapahtumat käynnistyvät tunnustuksesta ja sitä edeltäneestä pidätyksestä. Kuulustelussa Kiti palaa ajassa taaksepäin antaakseen selityksen henkirikokselle, johon myös tutkintaa johtava rikosylikomisario on jollakin tavalla sekaantunut. Lopulta huomataan, että hauras nykyhetki koostuu menneisyyden vaietuista salaisuuksista, sellaisista joita Kiti ei itsekään tiedosta tai muista.
Marjut Pettersson (s. 1969) on turkulainen äidinkielenopettaja, jolla on kirjallisuudentutkijan tausta. Uuden romaaninsa tapahtumat hän on sijoittanut lapsuutensa ja nuoruutensa Uuteenkaupunkiin.
Hän on aiemmin julkaissut Helvi Hämäläisen kirjailijantyöstä kertovan väitöskirjansa 
Ei kenenkään veli (2004, SKS) sekä esikoisromaanin Pohja (2014, Myllylahti), jossa nähtiin myös trillerin ja dekkarin piirteitä.

Poukka, Anneli: Ehdollinen tuomio.
Myllylahti 2017. (MurhaMylly ; 151).
ISBN 978-952-202798-6 (sid.)  Ilm. 2/2017.
bbbb
Käräjätuomarina toimivan kirjailijan väkevä psykologinen trilleri oikeudenpalvelijasta, joka julistaa kovimman tuomion itselleen: alati kannoilla hiipivän pelon. Ehdollinen tuomio kuvaa myös suomalaista oikeudenkäyntiä, josta sisäpuolelta nähtynä on kirjoitettu vain vähän.Arja on keski-ikäinen käräjätuomari, jolla on ura, perhe, omakotitalo ja harhakuva elämänhallinnasta. Työpaikalla tuomiot syntyvät oikein ja ajallaan, kotona kohoavat mankeloidut lakanat siisteissä pinoissa. Mutta miten suhtautua perheeseen, jossa yksi sepittää satuja, toinen kääntää selän ja kolmas hankkiutuu raskaaksi? Pelko hiipii Arjan elämään oikeuden tuomioista, kellariin kätketyistä salaisuuksista ja vieraissa sängyissä vietetyistä öistä. Hänen kauas työntämänsä perhe tuntuu tulevan äkkiä aivan liian lähelle, ja usko työminän ympäröimään järjestelmään horjuu. Voiko vainoajan langettama tuomio olla ehdollinen?
Anneli Poukalta on aiemmin julkaistu kolme rikosromaania.
Lisätietoa:
- Myllylahti - Anneli Poukka.

Vanhanen, Vesa: Raide seitsemän.
Myllylahti 2017. (MurhaMylly ; 148).
ISBN 978-952-202785-6 (sid.)  Ilm. 3/2017.
bbbb
Koulumaailmaan sijoittuva jännitysromaani perhesuhteista, rikoksista ja erehdyksistä, jotka yhteisö tuomitsee - oli todisteita tai ei. Teinityttö katoaa jälkiä jättämättä tammikuun kylmyydessä värjöttelevän Lahden rauhallisella omakotitaloalueella. Tapaus vaikuttaa tavalliselta karkureissulta, mutta yllättävä päivitys sosiaalisessa mediassa sekä perheen taustoista paljastuvat seikat saavat rikosylikonstaapeli Pekka Konttisen kollegoineen epäilemään rikosta. Katoamista seuraavat tapahtumat ajavat pian kaupunkilaiset pelon valtaan. Voiko olla sattumaa, että mahdolliset rikokset tuntuvat punoutuvan yhden ja ainoan koulun käytäville - koulun, jota myös Konttisen oma poika käy.Konttisen kotirintamalla hometalo on vaihtunut nuhjuiseen rivariin. Jenna-vaimon töihinpaluu ja masennuksen väistyminen luovat toivoa tulevaisuuteen, mutta silti Konttinen huomaa viipyvänsä työpaikalla yhä myöhempään. Onko syynä vaativa rikostutkinta vai uhkaako oma koti sittenkin mielenrauhaa?
Vesa Vanhanen (s. 1966) asuu Lahdessa. Leipätyönään Vanhanen opettaa historiaa ja yhteiskuntaoppia yläkoulussa. Vapaa-aikanaan hän kirjoittaa ja remontoi vanhoja rakennuksia.
Aiemmat rikosylikonstaapeli Konttisen tutkimuksista kertovat kirjat ovat Seitsemän oikein (2013)
sekä Seitsemäs helvetti (2014)
Lisätietoa:
- Myllylahti - Vesa Vanhanen.Nordbooksin kevään 2017 uutuudet 

Nordbooks

Aho, Toni: Exitus.
Nordbooks 2017.
ISBN 978-952-315264-9 (sid.)   Ilm. 3/2017.
bbbb
Lääketieteen opiskelija Milla Vartiainen on saanut unelmiensa kesätyöpaikan pohjoisen Nälviän kunnan terveyskeskuksesta. Lääkärin arki osoittautuu kuitenkin paljon odotettua haastavammaksi, ja Milla, mielenterveyskuntoutuja itsekin, alkaa epäillä ammatinvalintansa järkevyyttä.Kaiken lisäksi vuodeosastolla sattuu kuolemantapauksia, jotka eivät vaikuta opiskelijan mielestä luonnollisilta. Onko heidän keskuudessaan murhaaja? Ja mitä tekemistä sillä voi olla paikkakunnalla vaikuttaneen uskonlahkon kanssa?Nuori lääkäri alkaa penkoa tapahtumia uupumuksestaan huolimatta ja huomaa äkkiä olevansa syöksykierteessä, jonka panoksena ei ole enää pelkästään hänen ammatillinen uskottavuutensa vaan myös hänen henkensä.Exitus on lääketieteellinen trilleri kaikille lukijoille, joita kiinnostaa, mitä todella tapahtuu tutkimushuoneen oven sisäpuolella, kun ihmismielen synkeimmät lokerot avautuvat. Samalla se on kehitystarina: tarina lääkäriksi kasvamisesta sekä ammatin hyvistä ja huonoista puolista.
Lisätietoa:
- www.toniaho.com. .
- Lounais-Lappi 1.4.2017.
- Nordboks - Toni Aho.

Laine, Jere: Al-Thar-kosto.
Nordbooks 2017.
ISBN 978-952-315263-2 (sid.)   Ilm. 3/2017.
bbbb
Salaisen erikoisjoukon johtaja kapteeni Juha Roos joutuu kokeilemaan sotilaan siipiään rajuissa taisteluissa niin Syyriassa, kuin Saksassakin. Mutta entä sitten, kun sota näyttää tulevan mukana kotiin asti?ISIS-järjestön panttivankina kovia kokenut Punaisen Ristin työntekijä Leena Rautanen vapautuu puolentoista vuoden vankeuden jälkeen, mutta toipuuko hän koskaan kokemuksistaan? Ja entä sitten, kun tarina ei otakaan päättyäkseen?
Uudessa kirjassaan Al-Thar - kosto Laine tarkastelee myös Suomen turvallisuuspoliittista tulevaisuutta. Entä, jos liitymme Natoon? Saammeko siltä turvaa, vai joudummeko vain entistä pahempaan välikäteen?Synkkä tulevaisuuden kuva vie lukijan äärimmäisen väkivallan ytimeen ja pahuuden
lähteille. Al-Thar tarjoaa puistattavan näkymän nykypäivän terrorismiin, sotaan, väkivaltaan ja politiikan osuuteen ja vastuuseen tästä kaikesta hulluudesta. Missä on ihmisen sietokyvyn raja?
Lisätietoa:
- Nordbooks - Jere Laine.
- Risingshadow -Jere Laine.

Merilainen, Seppo: Katoamisen taito.
Nordbooks 2017.
ISBN 9789523153257 (nid.)  Ilm. 5/2017.
Klaus Skog on keskiluokkainen, keski-ikäinen suomenruotsalainen myyntimies. Hän kyllästyy työpaikkansa ja kotielämänsä ilmapiiriin, ja päättää kadota. Lisäksi elämän tekevät ahdistavaksi äärikansallismieliset nettikiusaajat. Vapaaehtoinen katoaminenhan ei ole rikos, hän on kuullut tätä monta kertaa lehdistössä korostettavan, kun on puhe kadonneista suomalaisista. Suurehko ravivoitto kannustaa lähtemään ulkomaille seikkailemaan. Aluksi vain Baltian maissa Klaus kokeilee jopa oleskelua väärällä henkilöllisyydellä, ottamalla mallia eräästä maanmiehestä. Nationalistinen jengi toimii sekä Suomessa että Baltiassa, ”kansallisten etujen vartijat” ovat saaneet vihiä Klausista rahamiehenä, ja kaappaavat tämän yrittäen kiristää häntä. Avuliaitten virolaisten pelastettua hänet seikkailu vie Yhdysvaltoihin, jossa Klausin poika toimii lakimiehenä. Sielläkin Klaus törmää jyrkkiin kansallismielisiin, joihin hänen poikansa Klausin järkytykseksi kuuluu. Palattuaan Suomeen Klaus löytää uuden elämän ja rauhan Lapista. Kohtalo vie kuitenkin uuteen seikkailuun maailman äärilaidalle. Kuka osaa todella kadota?
Lisätietoa:
- Nordbooks - Meriläinen Seppo.Otavan kevään 2017  uutuuskirjat

 

Otava


Kotimaiset


Nyholm, Tuomas: Leijona.
Otava 2017.
bbbb
ISBN 978-951-1-30513-2 (sid.)  Ilm. 3/2017.
Uhkaa huokuva dekkarisarjan avaus tempaa Lissabonin korruptoituneeseen alamaailmaan. Kasvoton rikollinen pitää kaupunkia pelon vallassa lapsikidnappauksilla.
Poliisikaksikko saa maan korkeimmalta poliisiviranomaiselta työtehtävän, josta ei voi kieltäytyä. Heidän on päästävä alamaailman Leijonaksi ristityn Caetano de Leonin jäljille. Tutkinta on poikkeuksellinen, sillä se ohittaa kaikki normaalit virkareitit.
Rähjäisen kauniit Lissabonin kadut kätkevät alleen mustanpuhuvan maailman, jossa ihmishenki ei ole paljonkaan arvoinen. Kukaan ei saa koskaan tietää, mitä ajojahdissa tapahtuu riippumatta siitä, onnistuuko poliisipari siinä vai ei.
Tuomas Nyholm (s. 1976) on jääkiekkotoimittaja ja kirjailija. Hänen kirjoittamansa elämäkerta Jarkko Ruutu – Jumalainen näytelmä (Otava, 2015) oli arvostelu- ja myyntimenestys.  Teos on julkaissut hänen kaksi aiempaa dekkariaan, esikoisdekkarin Sinun edestäsi vuodatettu (2010) sekä Omiensa luo (2016)
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Otava - Tuomas Nyholm.
- Teos - Tuomas Nyholm.

Ulkomaiset

Burton, Jessie: Nukkekaappi
.
Alkuteos: The Miniaturist, 2014.  Suom. Markku Päkkilä.
Otava 2017.
ISBN 97-951-1-30266-7 (sid.)  Ilm. 1/2017.
bbbb
Esikoiskirja!!!
Ahmittava lukuromaani rakkaudesta ja petoksestaOn vuosi 1686. Nuori aviovaimo Nella koputtaa uuden kotinsa oveen Amsterdamissa. Vastassa ei olekaan hänen miehensä, kauppias Johannes Brandt, vaan tämän synkkä ja teräväkielinen sisko ja kaksi omituista palvelijaa. Kun Johannes lopulta saapuu, hänellä on mukanaan erikoinen häälahja: nukkekaappi, joka on tarkka kopio heidän kodistaan. Nella alkaa sisustaa pienoistaloaan, mutta mystinen miniatyyritaiteilija lähettää pyytämättä esineitä, jotka tuntuvat ennustavan tulevaa ja vihjaavan talon kätkemiin salaisuuksiin. Yrittääkö nukkemestari paljastaa salaisuudet Nellalle ennen kuin on liian myöhäistä, vai haluaako hän tuhota kuvaamansa talon asukkaat?
Jessie Burton (s. 1982) on lontoolainen kirjailija ja näyttelijä. Hän on opiskellut Oxfordin yliopistossa ja Central School of Speech and Dramassa. Nukkekoti on hänen esikoisromaaninsa.
Huom!  En ole varma olisiko tässä dekkarin aineksia,mutta aika näyttää... kiinnostavalta vaikuttaa...
Lisätietoa:
- Otava - Jessie Burton.
- www.jessieburton.co.uk/index.html.
- Wikipedia - Jessie Burton.
- Jessie Burton Twitterissä.
- Goodreads - Jessie Burton.

Bjørk, Samuel: Yölintu.
Alkuteos: Uglen, 2015. Suom. Päivi Kivelä.
Otava 2017,
ISBN 978-951-1-29792-5 (sid.) Ilm. 3/2017.
bbbb
Holger Munch ja Mia Krüger -sarja 2.

Norjalaisdekkaristin menestyskulkue jatkuu Suomessa. Sulkien ja kynttiläasetelman keskeltä löytyvä teinitytön ruumis johdattaa lintunaamaria käyttävän rituaalimurhaajan jäljille.
Teinitytön ruumis löytyy metsästä kummallisen asetelman keskeltä. Rikostutkija Holger Munch ja hänen työparinsa Mia Krüger jäljittävät murhaajaa, mutta kummankin yksityiselämän murheet häiritsevät heidän keskittymistään, ja tutkinta ajautuu umpikujaan. Kun tuntematon nuori hakkeri lähettää poliisille kammottavan videon, Holger tiimeineen joutuu kilpajuoksuun aikaa vastaan, sillä pian heillä olisi uusi uhri.
Samuel Bjørk on kirjailijanimi, jonka takana on norjalainen kirjailija, käsikirjoittaja ja muusikko Frode Sander Øien. Hän on kirjoittanut viisi näytelmää ja julkaissut kaksi arvostelumenestyksiksi noussutta romaania ja kuusi musiikkialbumia. Vuonna 2016 ilmestynyt Minä matkustan yksin on hänen ensimmäinen trillerinsä. Erittäin jännittävä kirja, suosittelen.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
Samuel Bjørk DekkariNetissä.


Jungstedt, Mari: Toiset kasvot.
Alkuteos: Det andra ansiktet, 2015. Suom. Emmi Jäkkö.
Otava 2017,
ISBN 978-951-1-30825-6 (sid.) Ilm. 3/2017.
bbbb
Gotlanti-sarja 13.

Anders Knutas ja Karin Jacobsson aloittavat murhaajajahdin, joka asettaa heidän oman rakkaussuhteensa koetukselle.
Idyllinen Ljugarnin kylä Gotlannin rannikolla heräilee juuri uuteen turistisesonkiin, kun taiteilija ja perheenisä Henrik Dahlman löytyy kesämökiltään surmattuna. Ruumis on kahlittu sänkyyn käsiraudoilla. Pian mantereen puolella sattuu samanlainen tapaus. Sairauslomalta palannut komisario Anders Knutas ja hänen kollegansa ja rakastettunsa Karin Jacobsson lähtevät jäljittämään tappajaa.
Supersuositun Gotlanti-sarjan 13. dekkari kertoo rakkaudesta, petoksesta ja tappavasta intohimosta.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Otava - Mari Jungstedt.
Mari Jungstedt DekkariNetissä.

Lapena, Shari: Hyvä naapuri.
Alkuteos: The Couple Next Door, 2016. Suom. Oona Nyström.
Otava 2017,
ISBN 978-951-1-30381-7 (sid.) Ilm. 1/2017.
bbbb
Esikoistrilleri!!!

Kuinka hyvin tunnet naapurisi? Entä puolisosi? Nuoren pariskunnan onni muuttuu painajaiseksi, kun heidän vauvansa katoaa jäljettömiin päivälliskutsujen aikana.
Naapurit kutsuvat Annen ja Marcon päivälliselle, mutta lapsenvahti peruuttaa viime hetkellä. Marco kuitenkin suostuttelee Annen lähtemään, ja he käyvät puolen tunnin välein katsomassa kehdossa nukkuvaa vauvaansa. Kun Anne ja Marco palaavat yöllä kotiin, kehto on tyhjä.
Anne ja Marco soittavat poliisit paikalle, mutta joutuvatkin itse pääepäillyiksi. Kun tutkimukset etenevät, niin nuorenparin kuin heidän naapureidensa on vuorollaan paljastettava kaapeissaan lymyävät luurangot.
Shari Lapena on työskennellyt asianajajana ja englannin kielen opettajana ennen ryhtymistään kirjailijaksi. Hänen ensimmäinen trillerinsä Hyvä naapuri on noussut kansainväliseksi arvostelu- ja myyntimenestykseksi. Kirjan oikeudet on myyty yli 200 maahan.
Erittäin kiinnostava dekkari, pakollista luettavaa.....
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Shari Lapena DekkariNetissä.
- Otava - Shari Lapena.
- www.sharilapena.com.

Leon, Donna: Tuntematon ihailija.
Alkuteos: Falling in Love, 2015. Suom. Kaijamari Sivill.
Otava 2017,
ISBN 978-951-1-30703-7 (sid.)  Ilm. 3/2017.
bbbb
Guido Brunetti -sarja 24.
Pakkomielteinen ihailija piinaa kuuluisaa oopperalaulajaa. La Fenice on saanut vierailijakseen maailmankuulun sopraanon Flavia Petrellin, joka laulaa Toscan nimiroolin. Esiripun laskeutuessa keltaisia ruusuja suorastaan sataa näyttämölle, niitä on maljakkokaupalla myös Petrellin pukuhuoneessa. Tuntematon ihailija on seurannut sopraanon kiertuetta oopperakaupungista toiseen, mutta Venetsiassa laulaja on saanut tarpeekseen. Petrelli ottaa yhteyttä vanhaan ystäväänsä Guido Brunettiin. Pian lupaava venetsialaislaulajatar, jonka ääntä Petrelli on kiitellyt, joutuu väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi. Brunetti tajuaa, että pakkomielteinen ihailija on pysäytettävä, ennen kuin on liian myöhäistä.
Donna Leon on syntynyt 28.9.1942 New Jerseyssä, Yhdysvalloissa, missä hän myös eli lapsuutensa ja nuoruutensa ja suoritti loppututkinnon yliopistossa. Leon on asunut pysyvästi ulkomailla vuodesta 1965 lähtien. Hän on työskennellyt matkanjohtajana Roomassa ja mainostoimittajana Lontoossa. Hän on toiminut opettajana amerikkalaisissa kouluissa Sveitsissä, Iranissa, Kiinassa ja Saudi-Arabiassa. Vuodesta 1981 hän on asunut Venetsiassa, missä hän kirjailijantyönsä lisäksi opettaa yliopistossa englantilaista kirjallisuutta.Donna Leonin Guido Brunetti -sarjan jännäreitä on käännetty yli 20 kielelle ja niistä on tehty Saksassa tv-sarjoja.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
www.donnaleon.net.
Otava - Donna Leon.
Donna Leon DekkariNetissä.

Meyer, Stephenie: Kemisti.
Alkuteos: The Chemist, 2016. Suom. Ilkka Rekiaro.
Otava 2017,
ISBN 978-951-1-30957-4 (sid.)  Ilm. 1/2017.
bbbb
Ensimmäinen aikuisten trilleri!!

Työnantajaansa pakeneva ex-agentti joutuu henkensä pelastaakseen ottamaan vastaan vielä yhden tehtävän huikaisevan koukuttavassa trillerissä.
Vain harva tiesi naisen supersalaisesta tehtävästä Yhdysvaltain hallituksen palveluksessa. Varoittamatta hän sai tappajat peräänsä, kun hänen työnsä haluttiin pyyhkiä olemattomiin. Mutta nainen pääsi pakenemaan, eikä hän sen jälkeen ole pysytellyt pitkään samassa paikassa tai käyttänyt samaa nimeä. Hänen ainoa luotettunsa on surmattu, ja hän pitää nyt yksin hallussaan tietoa, joka on hallitukselle uhka. Sitten vainoajat ottavat häneen yhteyttä. Nainen saa pitää henkensä, jos suostuu vielä yhteen, entistä kammottavampaan tehtävään.
Twilight-kirjailija räjäyttää pankin nerokkaalla aikuistentrillerillään! Mielenkiintoista!!
Stephenie Meyer asuu Arizonassa Yhdysvalloissa miehensä ja kolmen poikansa kanssa. Hän on valmistunut Brigham Young -yliopistosta pääaineenaan englantilainen kirjallisuus. Meyerin Twilight-kirjasarjaa on myyty maailmanlaajuisesti 155 miljoonaa kappaletta.
Vuonna 2008 ilmestyi hänen ensimmäinen aikuisten romaaninsa Vieras (The Host), joka nousi New York Timesin ja Wall Street Journalin myyntilistojen kärkeen. Sen elokuvaversio valmistui 2013.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- stepheniemeyer.com.
- Otava Stephenie Meyer.

Sansom, C. J.: Amuletti.
Alkuteos: Heartstone, 2010. Suom. Ilkka Rekiaro.
Otava 2017,
ISBN 978-951-1-30764-8 (sid.) Ilm. 2/2017.
bbbb
Shardlake -sarja 5.
Veitsenterävä Matthew Shardlake tutkii väärin perustein mielisairaalaan suljetun naisen tapausta Tudorien ajan Englannissa. Kesällä 1545 Englanti on sodassa. Kuningas Henrik VIII:n kaavailema Ranskan valloitus on mennyt mönkään, ja vastahyökkäys on tulossa merta pitkin. Asianajaja Matthew Shardlake saa tehtävän, joka vie hänet Portsmouthin rannikkokaupunkiin tutkimaan pahamaineisessa Bedlamin mielisairaalassa syyttä viruvan naisen taustoja. Kun Ranskan laivasto alkaa lähestyä Englannin kanaalin yli, Shardlake ja hänen uskollinen apurinsa Barak löytävät itsensä kuninkaallisen sotalaivan kannelta.
C.J. Sansom (s. 1952) toimi vähäosaisten lakimiehenä Sussexissa, kunnes ryhtyi täyspäiväiseksi kirjailijaksi. Alkuperäiseltä koulutukseltaan hän on historian tohtori. Hänen Matthew Shardlake-jännäreistään on aiemmin suomennettu Luostarin varjot (2011), Musta tuli (2012), Itsevaltias (2015) ja Ilmestys (2016).
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

C. J. Sansom DekkariNetissä
Lisätietoa:
- Otava - C. J. Sansom.
- cjsansombooks.com.
- Wikipedia - C. J. Sansom.

Tangen, Geir: Maestro.
Alkuteos: Maestro, 2016. Suom. Päivi Kivelä.
Otava 2017,
ISBN 978-951-1-30727-3 (sid.) Ilm. 3/2017.
bbbb
Viljar Ravn Gudmundsson ja Lotte Skeisvoll -sarja 1.
Esikoisdekkari!!
Norjalaista pikkukaupunkia riivaa murhaaja, joka ilmoittaa veriteoistaan ennakkoon ja suunnittelee ne yksityiskohtaisesti kuin taiteilija mestariteoksensa. Herkkua Silta-faneille!
Toimittaja Viljar Ravn Gudmundsson saa oudon sähköpostin, jonka lähettäjä on päättänyt ottaa oikeuden omiin käsiinsä ja rangaista kavallukseen syyllistynyttä naista. Kun nainen syöksyy parvekkeelta kuolemaansa, käynnistyy sarja murhia, joista tappaja ilmoittaa Gudmundssonille aina etukäteen.
Tapausta alkaa selvittää yhdessä Gudmundssonin kanssa Lotte Skeisvoll, äärimmäisen lahjakas mutta sosiaalisilta taidoiltaan kömpelö rikostutkija. Lotte huomaa pian, että murhaaja osaa ennakoida poliisin jokaisen siirron.
Geir Tangen (s. 1970) työskentelee yläasteen opettajana ja pyörittää Norjan suosituinta rikoskirjallisuudelle omistettua blogia. Norjassa ylistäviä arvioita saanut ja jo 15 maahan myyty
Maestro aloittaa Viljar Ravn Gudmundssonin ja Lotte Skeisvollin tutkimuksista kertovan sarjan
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Gyldendal - Geir Tangen.
- Otava - Geir Tangen.
- Geir Tangen - Bookbloggeir - Alt om krim & thrillere.
- Geir Tangen Twitterissä.


Wennstam, Katarina: Varjot.
Alkuteos: Skuggorna, 2014. Suom. Anja Meripirtti.
Otava 2017,
ISBN 978-951-1-30638-2 (sid.) Ilm. 3/2017.
bbbb
Charlotta Lugn ja Shirin Sundin 3.
Naamioituneet kostajat etsivät käsiinsä väkivallantekijät, jotka ovat tuomionsa jo sovittaneet Kesäisen Tukholman yössä liikkuu naamioitunut joukko, joka tietää täsmälleen keille kostaa. Ja miten. Harkitut iskut tapahtuvat usein uhrien kotona, eikä kukaan kuule avunhuutoja. Uhreille kostetaan heidät omat tekonsa, lyönti lyönniltä, potku potkulta. Oikeudenkäyntipöytäkirjat toimivat käsikirjoituksena jossa pysytään. Kunnes tilanne riistäytyy hallinnasta.
Kostorikosten sarjaa tutkivat tahoillaan rikostarkastaja Charlotta Lugn ja puolustusasianajaja Shirin Sundin. Raju kuvaus yhteiskunnasta, jossa miehet joutuvat pelkäämään naisten kostoa. Varjot on itsenäinen jatko Petturille ja Kivisydämelle.
Katarina Wennstam (s. 1973) on ruotsalainen journalisti, kirjailija ja luennoitsija. Aiemmin hän työskenteli Sveriges Televisionin rikosreportterina. Nykyisin Wennstam asuu Nackassa elokuvaohjaajaaviomiehensä Mani Maserrat-Agahin ja kahden lapsensa kanssa. Wennstamin trillerisarja, keskushenkilönä syyttäjä Madeleine Edwards, puuttuu naisten nykypäivän Ruotsissa kohtaamaan väkivaltaan.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
- http://katarinawennstam.se.
Katarina Wennstam DekkariNetissä.

Yrsa Sigurðardóttir: Perimä.
Alkuteos: DNA, 2014. Suom. Seija Holopainen.
Otava 2017,
ISBN 978-951-1-30004-5 (sid.) Ilm. 3/2017.
bbbb

Kylmäävä dekkari maasta, jossa kaikki tuntevat toisensa. Kolme raakaa murhaa. Kaikki toteutettu samalla julmalla tavalla. Tärkein todistaja on äitinsä murhan nähnyt 7-vuotias tyttö Margrét. Komisario Huldar Reykjavikin poliisista ottaa yhteyttä lastensuojelussa työskentelevään Freyjaan, jonka tehtävä on paitsi auttaa tyttöä myös saada tältä todistajanlausunto.
Perimä aloittaa uuden sarjan, jossa Reykjavikin poliisi ja lastensuojelu yhdistävät voimansa selvittääkseen hyytäviä rikoksia.
Yrsa Sigurðardóttir (s. 1963) on islantilainen kirjailija, joka on julkaissut lasten- ja nuortenkirjoja
sekä maailmanlaajuiseen suosioon yltäneitä rikosromaaneja. Hänen teoksiaan on käännetty lähes
30 kielelle. Yrsa Sigurðardóttirilta on ilmestynyt suomeksi aiemmin Otavan kustantamana kaksi
Thora Gudmundsdottir -sarjan dekkaria: Kolmas merkki (syksy 2007)  ja Joka toiselle kuoppaa kaivaa,
(syksy 2008).
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Yrsa Sigurðardóttir DekkariNetissä.

Muut kirjat

Granta 8 : Eläin.
Uuden kirjallisuuden areena.
Otava 2017.
ISBN 978-951-130831-7 (nid.)  Ilm. 3/2017.
bbbb
Ajatteleva, tunteva, syötävä - eläin.Kotimaiset ja ulkomaiset kirjailijat käsittelevät ihmisen ja eläimen suhdetta, eläinten oikeuksia, eläimen merkitystä ihmiselle eri aikoina sekä lihansyöntiin ja lihateollisuuteen liittyviä kysymyksiä. Kirjoittajina muun muassa Elisa Aaltola, Laura Gustafsson & Terike Haapoja, Pauliina Haasjoki, Antti Heikkinen, Leena Krohn, Marianna Kurtto, Reidar Palmgren ja Tiina Raevaara.

Muita kiinnostavia romaaneja

McEwan, Ian: Pähkinänkuori.
Alkuteos: Nutshell. 2016. Suom. Juhani Lindholm..
Otava 2017,
ISBN 978-951-1-30792-1 (sid.) Ilm. 3/2017.
bbbb
Nykykirjallisuuden mestari kertoo Hamletin klassisen tarinan ainutlaatuisesta perspektiivistä: vielä syntymätön poika seuraa äitinsä petosta kohdusta käsin. Trudy on jättänyt aviomiehensä Johnin ja jakaa heidän yhteisen kotinsa – rappeutuneen mutta arvokkaan kaupunkitalon Lontoossa – Johnin veljen, Clauden, kanssa. Heillä on pirullinen suunnitelma Johnin pään menoksi.
Äitinsä ja setänsä petosta todistaa Trudyn ja Johnin vielä syntymätön poika, joka yrittää puuttua tilanteeseen potkimalla äitinsä kohdun seiniä.
Ian McEwan antaa Shakespearen klassiselle murha- ja petostarinalle yllättävän, viiltävästi ajan hengessä kiinni olevan käsittelyn.
Ian McEwan (s. 21.6.1948 Aldershotissa Englannissa) on yksi Britannian merkittävimmistä nykykirjailijoista. Hän on opiskellut Sussexin yliopistossa ja myöhemmin East Anglian yliopistossa pääaineenaan englantilainen kirjallisuus.McEwan on saanut runsaasti tunnustusta ja palkintoja aina ensimmäisestä novellikokoelmastaan First Love, Last Rites (1975) lähtien (Somerset Maugham -palkinto vuonna 1976). McEvan sai vuoden 1998 Booker -palkinnon romaanistaan Amsterdam ja James Tait Black -muistopalkinnon vuonna 2006 romaanista Saturday (Lauantai). McEwania on sanottu sukupolvensa parhaaksi brittikirjailijaksi, ja hänen kirjansa ovat vakiinnuttaneet paikkansa bestsellerlistojen kärjessä.
Huom!  .Loistavia kirjoja kaikki Ian McEwanin kirjat. Suosikkikirjailijoitani. Edellinen suomennos Lapsen oikeus (kevät 2015) oli jälleen loistava.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Otava - Ian McEwan.
- www.ianmcewan.com.
- The Guardian 11.9.2014 The Children Act - arvio kirjasta.
- Wikipedia - Ian McEwan (suom.).
- Wikipedia - Ian McEwan.

Uusia pokkaripainoksia Seven -sarjassa.


Bjørk, Samuel: Minä matkustan yksin.
Alkuteos: Det henger en engel alene i skogen, 2013. Suom. Päivi Kivelä.
Otava 2017.
ISBN 978-951-1-29946-2 (nid.) Ilm. 3/2017.
1. p. ilm. keväällä 2016.

Galbraith, Robert (J.K. Rowling): Pahan polku.
Alkuteos: Career of devil, 2015.  Suom. Ilkka Rekiaro.
Otava 2017.
ISBN 978-951-1-29668-3 (nid.) Ilm. 1/2017.
1. p. ilm. keväällä 2016.

Gerritsen, Tess: Joka tulella leikkii.
Alkuteos: Playing With Fire, 2016.  Suom. Natasha Vilokkinen.
Otava 2017.
ISBN 978-951-1-30796-9 (nid.) Ilm. 6/2017.
1. p. ilm. keväällä 2016.


Hiekkapelto, Kati: Tumma.
Otava 2017.
ISBN 978-951-1-29948-6 (nid.) Ilm. 4/2017.
1. p. ilm. keväällä 2016.

Hämeen-Anttila, Virpi: Kuka kuolleista palaa.
Otava 2017.
ISBN 978-951-1-30706-8 (nid.) Ilm. 5/2017.
1. p. ilm. syksyllä 2016.

Hjorth, Michael&Rosenfeldt, Hans: Hylätyt.
Alkuteos: De underkända, 2015. Suom. Jaana Nikula.
Otava 2017.
ISBN 978-951-1-29950-9 (nid.) Ilm. 5/2017.
1. p. ilm. keväällä 2016.

Jungstedt, Mari: Kullan kallis.
Alkuteos: Den man älskar, 2014. Suom. Emmi Jäkkö.
Otava 2017.
ISBN 978-951-1-29954-7 (nid.) Ilm. 4/2017.
1. p. ilm. keväällä 2016.

Knight, Renée: Kenenkään ei pitänyt tietää.
Alkuteos: Disclaimer, 2015. Suom. Arto Schroderus.
Otava 2017.
ISBN 978-951-1-29955-4 (nid.) Ilm. 2/2017.
1. p. ilm. keväällä 2016.

Leon, Donna: Ansionsa mukaan.
Alkuteos: By its cover, 2014.  Suom. Kaijamari Sivill.
Otava 2017.
ISBN 978-951-1-29956-1 (nid.) Ilm. 4/2017.
1. p. ilm. keväällä 2016.

Mäki, Reijo: Slussen.
Otava 2017.
ISBN 978-951-1-29957-8 (nid.) Ilm. 1/201´7.
1. p. ilm. keväällä 2016.

Mäki, Reijo: Hot dog.
Otava 2017.
ISBN 978-951-1-30713-6 (nid.) Ilm. 5/201´7.
1. p. ilm. syksyllä 2016.

Salonen, Jari: Kuokkavieraat.
Otava 2017.
ISBN 978-951-1-30689-4 (nid.)  Ilm. 6/2017.
1. p. ilm. syksyllä 2016.

Sansom, C. J.: Ilmestys.
Alkuteos: Revelation, 2008. Suom. Ilkka Rekiaro.
Otava 2017.
ISBN 978-951-1-29959-2 (nid.) Ilm. 3/2017.
1. p. ilm. keväällä 2016.

Vallgren, Carl-Johan: Siat.
Alkuteos: Svinen,2015. Suom. Maija Kauhanen.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-29961-5 (nid.) Ilm. 2/2017.
1.p. ilm. keväällä 2016.

Wennstam, Katarina: Kivisydän.
Alkuteos: Stenhjärtat, 2012.  Suom. Anja Meripirtti.
Otava 2017.
ISBN 978-951-1-29962-2 (nid.) Ilm. 3/2017.
1. p. ilm. keväällä 2016.

Van Lustbader, Eric: Robert Ludlumin Medusan nousu.
Alkuteos: Robert Ludlum's Bourne Ascedancy, 2014. Suom. Jorma-Veikko Sappinen.
Otava 2017.
ISBN 978-951-1-30709-9 (nid.) Ilm. 6/2017.
1. p. ilm. syksyllä 2016.


Reuna

Hentunen, Mika: Attan aarre.
Reuna 2017.
ISBN 978-952-7028933 Ilm. kevät 2017.
bbbb
Esikoisdekkari!!
Kesämökillään Saimaalla käväisevä Puutio tulee tahtomattaan paljastaneeksi Mossadin salaisen operaation. Maailman tiedustelupalvelujen huomio kiinnittyy paikkakuntaan, jonka nimi on Savitaipale. Sieltä saadaan havaintoja muukalaisesta, jolla on sama nimi kuin terroristilla, sekä sinappikaasu-Shurkovista ja korealaisesta Rocky Leestä, jonka pitäisi riutua venäläisessä vankilassa. Tarinan henkilöt tulevat eri kulttuureista. He kaikki kärsivät voimakkaasta turhaumasta. Toiset ovat väkivallan uhreja, toisilla se on omien valintojen seurausta. Aarteen löytäminen tarjoaa yllättävän mahdollisuuden kirouksen katkaisemiseen, vapauteen ja vaurauteen. Houkutus kasvaa sietämättömäksi, vaikka olosuhteet ovat arktiset. Jännitys tiivistyy syrjäisen linnakkeen ja hyisen lahden ympärillä.Attan aarre on fiktiivinen tarina, joka nivoutuu viime vuosien todellisiin suuriin uutisiin. Sen tapahtumapaikkoja ovat Gaza, Washington D.C., Soul, Pietari, Tromssa ja Savitaipale. Se on tarina toivosta, jota ilman ihminen ei voi elää.
Mika Hentunen on ulkomaantoimittaja, joka on raportoinut lukuisista suurista uutistapahtumista. Uutis- ja ajankohtaistyön lisäksi hän on käsikirjoittanut radio- ja tv-sarjoja sekä dokumentteja, suomentanut amerikkalaisen tietokirjan Käärmeet liituraidassa ja tehnyt omiin kokemuksiinsa pohjautuvan tietokirjan Oikeaan paikkaan.
Lisätietoa:
- Reuna - Mika Hentunen.


 


SiniplaneettaSitruuna

Hietala, Heikki: Viisto valo.
Alkuteos: Filtered Light - Other Stories, 2012 (USA) ja 2016 (UK). Suom. Jaakko Kankaanpää.
Sitruuna 2017.
ISBN 978-952-5701-66-1 (nid.)  Ilm. 2/2017.
Nostalginen, yllättävä, aavemainen.
Valolla on tärkeä merkitys tässä novellikokoelmassa. Niissä on keskiaikaisen Persian aavikoiden painostavan kuumaa auringonvaloa, suomalaisen honkametsän vihreäksi siivilöitynyttä keskipäivän valoa ja toisaalta myös Saksan yllä lentävän pommikoneen pakoputkien sinertäviä lieskoja ja
himmeitä keltaisia mittarivaloja. Toisissa tarinoissa nähdään leirintäalueen vastaanoton öisen
neonvalon kajo, tai englantilaisen kivikirkon alttarikynttilöiden tanssivat liekit. Kokoelmassa on
mukana myös novelli Lordi Stantonin rykmentti, jolla Hietala voitti Englannissa Flash500-kilpailun ensimmäisenä ei-natiivina englannin kirjoittajana. Valo on läsnä myös tunnelmana - kuinka kaikki voi yhdellä hetkellä olla hyvin ja kirkasta, ja hetken päästä asiat ovat toisin, eikä valoa enää ole.
Kirjailija Heikki Hietala on jo pitkään ollut kiinnostunut spekulatiivisen fiktion mahdollisuuksista
juuri noiden taitekohtien käsittelyssä. Häntä kiehtoo elämässä sen rajallisuus ja se, mitä tapahtuu
kun aika ja paikka menettävät merkityksensä, kun siirrytään rajan toiselle puolelle.
Filtered Light and Assorted Tales -kokoelman ensijulkaisu oli Yhdysvalloissa 2012 ja
Englannissa se julkaistiin maaliskuussa 2016 (Fingerpress).
Heikki Hietalan kiinnostava esikoisromaani Hotelli Tulagi ilmestyi v. 2014.
Huom! Ei dekkari, mutta kiinnostava novellikokoelma...
Lisätietoa:
- Sitruuna - Heikki Hietala.
- www.tulagihotel.com.
- Facebook: Kirjailija Heikki Hietala ja Author Heikki Hietala.

Archer, Jeffrey: Isän synnit.
Alkuteos: The Sins of the Father, 2012. Suomj. Susanna Tuomi-Giddings.
Sitruuna 2017.
ISBN 978-952-5701-67-8 (sid.) Ilm. 4/2017.
bbbb
Clifton-kronikka 2.
Harry Clifton ei voi jäädä Bristoliin. Hänen elämäänsä verhonneet salaisuudet ja valheet tekevät sen mahdottomaksi. Vain muutama päivä sen jälkeen kun Iso-Britannia julistaa sodan Saksalle, Harry värväytyy kauppalaivaan ja jättää kaiken taakseen - myös naisen josta piti tulla hänen vaimonsa.Saksalaisten sukellusvene upottaa laivan ja vain kourallinen miehistön jäseniä pelastuu, niiden joukossa Harry ja nuori amerikkalainen upseeri Tom Bradshaw. Pahoin haavoittunut Tom menehtyy kuitenkin kohta pelastumisen jälkeen ja Harry saa mahdollisuuden katkaista kertaheitolla kaikki siteet menneeseen.Kun Harry - uudelta nimeltään Tom Bradshaw astuu maihin USA:ssa, tajuaa hän tehneensä kohtalokkaan virheen. Bradshaw on etsintäkuulutettu epäiltynä veljensä murhasta ja Harry vangitaan. Hän ei pysty todistamaan todellista henkilöllisyyttään saati Bradshawn syyttömyyttä, ja on yhtäkkiä sidottu paljon pahempaan menneisyyteen kuin se mistä hän pakeni.Clifton-kronikan toinen osa Isän synnit on vaikuttava kertomus sodasta, rakkaudesta ja perhesiteistä, joita koetellaan viimeiseen asti. Tapahtumat sijoittuvat vuosille 1939-1943.
Huom! Clifton-kronikan kolmas osa  Best Kept Secret (2013) Ilmestyy jo syksyllä 2017.
Mahtavaa, aivan loistava sarja...Sarjan 1. osa Vain aika näyttää ilmestyi keväällä 2016.
Jeffrey Archer on vakiinnuttanut paikkansa kansainvälisenä bestseller-kirjailijana, jonka teoksia on myyty yli 270 miljoonaa kappaletta. Hänen kirjojaan on julkaistu 97 maassa lähes 40 kielellä. Hän on ainoa kirjailija, joka on ollut myyntilistojen kärjessä niin kaunokirjoilla (17 kertaa), novelleilla (neljä kertaa) kuin tietokirjoilla (Vankilapäiväkirjat).  Archer on kirjoittanut yli 30 kirjaa ja novellia, näytelmiä ja televisiosarjoja.
Jeffrey Archer (s. 15.5.1940) on brittiläinen kirjailija ja poliitikko. Hän on entinen parlamentin jäsen (1969-1974) ja Konservatiivipuolueen varapuheenjohtaja, jolle myönnettiin vuonna 1992 elinikäinen päärinarvo. Archer on edustanut viisi vuotta alahuoneessa ja 22 vuotta ylähuoneessa. Hän kerää taidetta ja harrastaa huutokauppojen meklarointia.
Jeffrey Archerilta ilmestyi suomeksi keväällä 2014 upea romaani Kane ja Abel.
Huom! 30 vuotta kirjan ensijulkaisun jälkeen Jeffrey Archer kirjoitti tämän menestyskirjansa uudelleen uudelle lukijasukupolvelle.
Huom! Kirja on ilmestynyt aiemmin v. 1983 WSOY:n kustantamana nimellä Leppymättömät.
Kane ja Abel mysteereitä on ilmestynyt kolme osaa: Shall We Tell the President? (1977), Kane & Abel (1979) ja The Prodigal Daughter (1982).
Sarja on ilmestynyt suomeksi: Kerrotaanko presidentille (1978), Leppymättömät (1983) ja Tuhlaajatytär (1984).
Jeffrey Archerilta on suomennettu myös kirjat: Valtataistelu (1985), Kunnian tähden (1986), Täydellinen murha : kaksitoista kertomusta (1989), Miljoonan dollarin petos (1989), Suuri unelma (1991), Varkaiden kunnia (1995) ja Jättiläiset (1997).
Lisätietoa:
- Sitruuna - Jeffrey Archer.
- www.jeffreyarcher.com
- Wikipedia - Jeffrey Archer.
- Wikipedia (suom.) - Jeffrey Archer.
- Kirjasampo - Jeffrey Archer.
- Facebook: Jeffrey Archer Official
- Twitter: @Jeffrey_ArcherTammen kevään 2017 uutuuskirjat

Tammi


Kotimaiset

Kesävuori, Saara: Askeleen edellä.
Tammi 2017.
ISBN 978-951-31-9364-5 (sid.) Ilm. 3/2017.
bbbb
Viha ei tartu, se tappaa.Entinen nyrkkeilykumppani houkuttelee Anni Elorannan säälimättömään peliin, jossa on vaikea erottaa ystävät vihollisista.Miekkailumestari Frans on korjannut Johannan tekemän virheen, lopullisesti, ja odottaa vastapalveluksia. Hän erehtyy uskoessaan, että nainen suostuu mihin vain. Mutta päästäkseen Fransista eroon Johanna tarvitsee Annia.Annin tulevaisuus näyttää aiempaa valoisammalta. Tavoilleen uskollisena hän sekaantuu silti tapahtumiin, joista ei saa otetta ja jotka ovat hetki hetkeltä uhkaavampia. Lopulta on kyse vain siitä, kuka kuolee ja kuka jää eloon.Saara Kesävuoren trilogian itsenäinen, koukuttava päätösosa.
Saara Kesävuori (s. 1959) voitti Kouvolan dekkarinovellikilpailun vuonna 2010 ensimmäisen palkinnon novellista Syntymäpäivän jälkeen. Novelli on ilmestynyt antologiassa Murhattu mieli.
Tamperelainen Saara Kesävuori  on koko kirjailijanuransa ajan ollut kiinnostunut ihmismielen pimeästä puolesta. Ensimmäisen rikostrilogian aloitti romaani Saarroksissa v. 2012 ja seuraavan Musta hevonen v. 2015. Niitä aiemmin hän julkaisi ensimmäisen tapponsa jo vuonna 1986 Asko Martinheimon toimittamassa novelliantologiassa Sanojen porteille lyhyesti. Vuonna 1998 kantaesitetyssä historiallisessa näytelmässä Clarissa Kesävuori esitteli murhamamman Pietari Suuren hovissa. Kouvolan dekkarinovellikilpailun 1. palkinnon Kesävuori voitti v. 2010.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Tammi #Kirja - Saara Kesävuori.
- Kirjasampo - Saara Kesävuori.
- Pirkanmaalaisia nykykirjailijoita - Saara Kesävuori.

Ropponen, Markku: Kuhala ja haudan pitkä varjo.
Tammi 2017.
ISBN 978-951-31-9360-7 (sid.)  Ilm. 2/2017.
bbbb
Ruumis on helppo haudata, salaisuus vaikeampi.Vastavihitty Kuhala on kuin uusi mies, hän rakastaa vain rauhaa ja ihanaa Anastasiaa, mutta menneet eivät unohdu ja hän tajuaa olevansa tappolistalla.Romantiikka on vallannut Otto Kuhalan, hän pohtii salaa eläköitymistäkin. Mutta edes kalareissu Hippu-koiran kanssa ei suju leppoisasti. Ensin tarttuu uistimeen järvihirviö ja kun siitä selvitään, Kuhala tuijottaa taas kerran pistoolin piippuun.Kuhalan kiireet vain pahenevat, kun julki tulee vanhan suohaudan salaisuus. Häntä uhataan nyt henkilökohtaisemmin kuin koskaan, eikä tämä totisesti ole asia, josta kertoa vaimokullalle heti avioliiton ensi metreillä.
Kuhala ja haudan pitkä varjo on jyväskyläläisen Markku Ropposen kuudestoista yksityisetsivä
Otto Kuhalasta kertova romaani. Sen sivuilla mustikoita popsiva Hippu-koira on saanut esikuvansa kirjailijan omasta samannimisestä koirasta, joka pitää myös variksenmarjoista.
Huom!  Ilmestyy myös e-kirjana
Markku Ropponen DekkariNetissä.

Räty, Ari: Syyskuun viimeinen.
Tammi 2017.
ISBN 978-951-31-9362-1 (sid.)  Ilm. 1/2017.
bbbb
Esikoisdekkari!!
Kevään vangitsevin esikoisdekkari!Hätkähdyttävän intensiivinen psykologinen trilleri lapsuuden lopusta ja rikoksesta joka ei vanhene koskaan.Syyskuu, Komo, Piezo, Lehtola ja Edi. Viisi poikaa, viidestä erilaisesta perheestä. Ja yksi ruumis, heinikossa makaava luokkatoverin isosisko, jonka pojat löytävät lintsatessaan liikuntatunnilta. Sen jälkeen mikään ei palaa enää ennalleen.Vuosia myöhemmin löytyy jälleen tytönruumis. Tällä kertaa rikospaikalle saapuu ensimmäisten joukossa ylikomisario Eskelinen, joka saa kollegaltaan tehtäväksi selvittää onko tapauksella mahdollisesti yhteyttä aiempiin vastaaviin surmatöihin. Penkoessaan vanhoja tutkintamateriaaleja Eskelinen törmää paitsi Syyskuun nimeen, myös siihen, että jotkut ovat valmiita mihin tahansa taatakseen, että murhat jäävät ikuisesti selvittämättä.
Ari Räty (s. 1968) on esikoiskirjailija, joka on työskennellyt muun muassa veneenrakentajana, laituriyrittäjänä sekä työtoiminnan ohjaajana vankilassa.
Huom!  Ilmestyy myös mp3-äänikirjana ja e-kirjana.
Lisätietoa:
- Tammi #kirja - Ari Räty.

Sarvilinna, Roope: Osuma.
Tammi 2017.
ISBN 978-951-31-9368-3 (sid.)  2/2017.
bbbb
Yksi hetki, yksi ohikiitävä hetki jossa kaikki on täydellisesti läsnä eikä mitään puutu. Sen hetken Anders on kokenut osallistuessaan sotilasoperaatioon jossain päin Eurooppaa.Palattuaan hän on keskittynyt työhönsä taidekauppiaana, mutta edes menestyksekäs ura, kaunis ja rakastava Mona-vaimo ja ulkomaanmatkojen ja kulttuurielämyksien täyttämä elämä eivät tuo takaisin tunnetta, jonka Anders on kokenut vetäessään liipaisimesta savisilla vuorenrinteillä toisella puolen mannerta.Mona puolestaan uskoo kaiken olevan hyvin. Ja niin kaikki onkin kunnes hänen tielleen sattuu Isbah, nuori nainen kaukaa idästä. Sen jälkeen kaikkien tarinat on kirjoitettava uudestaan.
Huom! En oikein saa selvää olisiko tässä kirjassa dekarin aineksia...aika näyttää...
Roope Sarvilinna (1972) on espoolainen lääkäri. Osuma on hänen toinen romaaninsa. Hänen esikoisromaaninsa Kateissa ilmestyi vuonna 2015.
Huom! Ilmestyy myös e-kirjana.
Lisätietoa:
- Tammi #Kirja - Roope Sarvilinna.

Ulkomaiset


Crouch, Blake: Pimeää ainetta.
Alkuteos: Dark Matter, 2016. Suom. Ilkka Rekiaro.
Tammi 2017.
ISBN 978-951-31-8614-2 (sid.) Ilm. 1/2017.
bbbb
Fantastisen kauhistuttava jännitysromaani epäonnistuneesta kvanttifyysikosta, joka elää rinnakkaistodellisuudessa unelmiensa elämää - kohtalokkain seurauksin."Oletko tyytyväinen elämääsi?" ovat viimeiset sanat, jotka kvanttifyysikko Jason Dessen kuulee, ennen kuin naamioitunut sieppaaja kolkkaa hänet. Kun Jason tulee tajuihinsa, maailma tuntuu nyrjähtäneen sijoiltaan. Enää hän ei ole nukkavieru fysiikan professori vaan juhlittu nero, joka onnistui siinä missä luuseri-Jason epäonnistui. Paitsi että pian unelma osoittautuu painajaiseksi. Seuraa kiihkeä pakomatka rinnakkaistodellisuuden syövereihin, sinne missä odottaa Jason Dessenin pahin vihollinen.
Blake Crouch on amerikkalainen trilleristi, jonka kirjat ovat myyneet yli miljoona kappaletta.
Crouch tunnetaan lajityypin rajoja venyttävästä jännityksestä ja huiman koukuttavista juonista. Wayward Pines -trilogiasta on tehty tv-sarja, ja hänen muista kirjoistaan on tulossa lisää sarjoja ja elokuvia.
Huom! Ilmestyy myös e-kirjana.
Lisätietoa:
- blakecrouch.com
- Tammi #kirja - Pimeää ainetta.
- www.blakecrouch.com.
- www.foxtv.fi/wayward-pines .
- Wikipedia - Wayward Pines.

Clark, Mary Higgins: Niin kuluu aika.
Alkuteos. As Times Goes By, 2016.  Suom. Sirpa Parviainen.
Tammi 2017.
ISBN 978-951-31-9340-9 (sid.)   Ilm. 2/2017.
bbbb
New York Timesin bestseller-listan ykkönen!Jännityksen kuningatar Mary Higgins Clark kuvaa uudessa trillerissään Niin kuluu aika adoptoidun uutistoimittajan henkeäsalpaavaa matkaa juurilleen.Delaney Wright on nousukiidossa oleva tv-toimittaja, joka yrittää vuosien jälkeen löytää biologisen äitinsä. Samaan aikaan töissä hän raportoi kuohuttavasta murhaoikeudenkäynnistä. Alzheimerin tautia sairastanut miljonääri on murhattu kotonaan, ja näyttää ilmeiseltä, että murhasta tuomitaan hänen vaimonsa Betsy. Delaney kuitenkin uskoo vahvasti Betsyn syyttömyyteen ja haluaa todistaa sen. Delaneyn ystävä Alvirah yrittää auttaa biologisen äidin etsinnässä ja onnistuukin paljastamaan järkyttävän salaisuuden.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana
Lisätietoa:
- Mary Higgins Cark -kotisivu.
- Wikipedia - Mary Higgins Clark.
- Tammi #Kirja - Mary Higgins Clark.

D'Andrea, Luca: Rotko.
Alkuteos: La sostanza de male, 2016. Suom. Leena Taavitsainen-Pejäjä..
Tammi 2017.
ISBN 978-951-31-9334-8 (sid.) Ilm. 5/2017.
bbbb
Esikoisdekkari!!
Tummasävyinen menestystrilleri suljetun laakson salaisuuksista.Tirolin vuoret kehystävät Luca D'Andrean hypnoottista esikoistrilleriä Rotko, joka valloittaa maailmaa Stephen Kingin ja Joël Dickerin jalanjäljillä.Kun dokumentaristi Jeremiah Salinger muuttaa vaimonsa tunnelmalliselle kotiseudulle Italiaan, hän ei aavista mitä salaisuuksia vuoret voivat kätkeä. Sattuma vie hänet tutkimaan kolmenkymmenen vuoden takaista kolmoismurhaa, joka on jättänyt jälkensä laakson jokaiseen perheeseen. Salinger vaeltaa vaarallisilla poluilla seuratessaan pahaa, jonka juuret ovat syvällä menneisyydessä, ja mitä syvemmälle hän pääsee, sitä lähemmäs menneisyyden tuntematon uhka tulee myös hänen rakkaitaan. Kosto ja oikeus, rakkaus ja petos kietoutuvat vyyhdeksi, jonka purkautumista lukija seuraa henkeään pidättäen.
Luca D'Andrea on bolzanolainen opettaja, ja Rotko on hänen esikoisteoksensa. Se on myyty yli kolmeenkymmeneen maahan.
Huom!  Ilmestyy myös e-kirjana.
Lisätietoa:
- Tammi osti Lontoon kirjamessujen kuumimman kirjan 15.4.2016.
- Tammi #kirja - Luca D'Andrea.

Griffiths, Elly: Risteyskohdat.
Alkuteos:  The Crossing Places, 2009.  Suom. Anna Lönnroth.
Tammi 2017.
ISBN 978-951-31-839341-6 (sid.)  Ilm. 3/2017.
bbbb
Ruth Galloway -sarja 1.
Ensikoisdekkari!!
Uusi tunnelmallinen brittidekkarisarja.Elly Griffithsin huippusuosittu ja odotettu Ruth Galloway -sarja alkaa! Luvassa on oivasti punottuja juonia, kohtaamisia menneisyyden kanssa sekä terävä ja inhimillinen päähenkilö.Arkeologi Ruth Gallowayn akateeminen elämä järkkyy, kun poliisi ottaa yllättäen yhteyttä: muinaisen paalukehän liepeiltä on löytynyt ihmisen luita. Onko kyseessä kymmenen vuotta aiemmin kadonnut tyttö vai historiallinen löytö? Etsivä Harry Nelson ei suostu luovuttamaan, vaikka jäljet ovat kylmenneet kauan sitten. Kun toinenkin tyttö katoaa, muuttuu Ruthin neuvonantajan rooli vaaralliseksi. Dekkaristi Elly Griffithsin menestyksen salaisuus on itsenäisen ja älykkään Ruthin, sitkeän poliisin ja Norfolkin rikkaan menneisyyden yhdistelmässä.
Elly Griffiths (s.1963) on englantilainen kirjailija, joka tunnetaan parhaiten arkeologi Ruth Gallowaysta kertovasta suositusta dekkarisarjasta.  Ennen kirjailijanuraansa Griffiths työskenteli lastenkirjallisuuden parissa kustannusalalla. Idea Ruth Galloway -sarjan syntyi lomalla Norfolkissa, kun Griffithsin aviomies oli juuri vaihtanut alaa ja ryhtynyt argeologiksi.  Griffithsin dekkarien suomentaja Anna Lönnroth on myös koulutukseltaan argeologi.
Huom!  Ilmestyy myös e-kirjana.
Elly Griffiths DekkariNetissä.
- ellygriffiths.co.uk.

Hilton, Lisa: Domina.
Alkuteos: Domina, 2017. Suom. Kristiina Vaara.
Tammi 2017.
ISBN 978-951-31-93713 (sid.)  Ilm. 5/2017.
bbbb
Maestran maailmanvalloitus jatkuu. Lisa Hilton nousi maailmanmaineeseen kohutulla
Maestra-trillerillä. Trilogian ensimmäisessä osassa taidehuutokaupassa työskennellyt Judith
Rashleigh kulki määrätietoisesti kohti unelmiensa luksuselämää jättäen ruumiita jälkeensä.
Odotetussa toisessa osassa Judith tekee uusia valloituksia niin maantieteellisesti kuin eroottisestikin.
Judith on nyt arvostettu galleristi Venetsiassa ja päässyt osaksi Italian seurapiirejä, jotka tarjoavat kulissien takana runsaasti salaisia nautintoja. Menneisyys ei kuitenkaan jätä Judithia rauhaan, sillä pieni mutta kohtalokas virhe on johdattanut takaa-ajajat hänen jäljilleen. Henkeäsalpaavat käänteet vievät häntä Serbian underground-taidepiireistä moskovalaisille datsoille ja keskelle Istanbulin suurlähetystöalueen poliittista balettia.
Lisa Hilton kasvoi Englannissa ja on sen jälkeen asunut Key Westissä, New Yorkissa, Pariisissa ja Milanossa. Valmistuttuaan Oxfordista hän opiskeli taidehistoriaa Pariisissa ja Firenzessä. Hän on työskennellyt toimittajana, taidekriitikkona ja tv-juontajana. Tällä hetkellä hän asuu Lontoossa.
Lisa Hiltonin esioiskirja ja trilogian ensimmäinen kirja Maestra ilmestyi keväällä 2016.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana
Lisätietoa:
- #Kirja - Tammi - L.S. Hilton.
- Facebook - Lisa Hilton.
- Guardian 6.3.2016 LS Hilton: Time to be grown up about female desire.

Kepler, Lars: Kaniininmetsästäjä.
Alkuteos:  Kaninjägaren, 2016.  Suom. Kari Koski.
Tammi 2017.
ISBN 978-951-31-8336-3 (sid.)  Ilm. 3/2017.
bbbb
Joona Linna -sarja 6.

Joona Linnan kiihkeästi odotettu paluu! Pirullisen jännittävistä rikosromaaneista tunnettu
Lars Kepler lisää kierroksia. Rikoskomisario Joona Linnasta kertovan sarjan kuudes osa on skandidekkarin huippu.Kansainväliset myyntilistat valloittaneen Vainoojan lopussa rikoskomisario
Joona Linna tuomittiin neljän vuoden vankeusrangaistukseen. Kun kaksi vuotta rangaistuksesta on kulunut, hänet viedään salaiseen tapaamiseen. Vain Joona ja Saga Bauer voivat pysäyttää Kaniininmetsästäjäksi kutsutun sarjamurhaajan. Jahti on alkanut, mutta kuka metsästää ketä?
Hienoa, että Joona Linna -sarja jatkuu....
Huom!  Ilmestyy myös mp3-äänikirjana, cd-äänikirjana ja e-kirjana.
Lars Kepler DekkariNetissä.

King, Stephen: Etsivä löytää.
Alkuteos:  Finders Keepers, 2015.  Suom. Ilkka Rekiaro.
Tammi 2017.
ISBN 978-951-31-3322-1 (sid.)  Ilm. 1/2017.
bbbb
Bill Hodges -sarja 2!!!
Amerikan parhaana palkittu dekkarisarja jatkuu!
Mersumiehestä tuttu etsivä Bill Hodges saa vastaansa lukijan, jonka pakkomielle erakoituneeseen menestyskirjailijaan menee liian pitkälle.Morris Bellamy on raivoissaan. Kirjailija John Rothstein on lopettanut suositun Jimmy Gold -sarjansa. Ja vieläpä aivan väärin. Morris surmaa kirjailijan ja löytää muistikirjat, joissa on kaksi julkaisematonta Jimmy Gold -romaania. Mutta häkki heilahtaa ennen kuin Morris ehtii uppoutua niihin. Vuosia myöhemmin mittaamattoman arvokkaat muistikirjat löytää teini nimeltä Pete Saubers, jonka perheen lama ja massamurhaaja Mersumies ovat ajaneet taloudelliseen ahdinkoon. Pahaksi onnekseen Pete erehtyy kaupittelemaan muistikirjoja aivan väärälle henkilölle ja saa vankilasta vapautuneen Morrisin kannoilleen. Se joka väittää, etteikö kirjallisuus voisi muuttaa elämää, saa varautua nielemään sanansa. Mutta millä tavalla, sen päättää eläköitynyt rikosetsivä Bill Hodges.
Ensimmäinen Bill Hodges -dekkari Mersumies ilmestyi kesällä 2016 ja oli loistava trilleri ja
perinteinen dekkari.
Ensimmäinen Stephen Kingin kirja, jonka olen lukenut ja tykkäsin älyttömästi.
Huom!  Ilmestyy myös mp3-äänikirjana, cd-äänikirjana ja e-kirjana.
Lisätietoa:
- stephenking.com.
- Twitter @StephenKing.
- Stephen King Facebookissa.
- Tammi #Kirja - Stephen King.
- Wikipedia - Stephen King.
- IMDb - Stephen King - filmografia.

Kondor, Vilmos: Budapestin raunioissa.
Alkuteos: Budapest romokban, 2011. Suom. Tähti Schmidt..
Tammi 2017.
ISBN 978-951-31-8851-1 (sid.) Ilm. 5/2017.
bbbb
Budapest Noir -sarja 4.
Tyylikäs noir-dekkari 40-luvun Unkarista tarjoilee klassista jännitystä, sukkelaa dialogia ja huolellisesti hahmotellun ajankuvan, jonka yhtymäkohdat nykypäivään hätkähdyttävät. Heinäkuu 1946 on poikkeuksellisen kuuma. Raunioitunut Budapest on muuttunut pätsiksi, jossa rikollisuus rehottaa. Mutta kun Teresa Boulevardilla sijaitsevan kahvilan asiakkaat saavat todistaa kolmen sotilaan raa'an murhan, pyörähtää iso ratas liikkeelle. Niin sisäministeriö, poliisi kuin puna-armeijakin ryhtyvät ajojahtiin, jossa vaakalaudalla on koko kansakunnan tulevaisuus. Erityisen tarkkaan tapahtumia seuraa tinkimätön rikosreportteri Zsigmond Gordon. Koituvatko terävä kieli ja pöyhkeä asenne tällä kertaa hänen kohtalokseen?
Vilmos Kondoria pidetään Unkarin ensimmäisenä todellisena dekkarikirjailijana ja jo esikoisellaan hän räjäytti potin. Budapest noir -sarja on Unkarissa suurmenestykseen noussut viisiosainen sarja 30–40-luvun Budapestista. Sarja on myyty muun muassa Yhdysvaltoihin, Saksaan ja Italiaan.
Vilmos Kondor on salanimi ja hänen väitetään olevan syrjäänvetäytyvä matematiikanopettaja unkarilaisesta pikkukaupungista. Häntä ei ole nähty julkisuudessa, ja kustantajan levittämät kuvatkin ovat kovin vanhoja ja rakeisia.
Vilmos Kondorin upean viisiosaisen BudapestNoir -sarjan neljäs kirja. Kerrassaan upea sarja.
Huom!  Loistavaa, että Tammi julkaisee sarjan kokonaisena, vielä on yksi osa tulossa!!
Huom! Ilmestyy myös mp3-äänikirjana, cd-äänikirjana ja e-kirjana.
- Tammi #kirja - Vilmos Kondor.
Vilmos Kondor DekkariNetissä.

Nesser, Håkan: Taivas Lontoon yllä.
Alkuteos: Himmel  över London, 2011. Suom. Aleksi Milonoff.
Tammi 2017.
ISBN 978-951-31-9462-8 (sid.) Ilm. 5/2017.
bbbb
Vakoilujuttu, rakkaustarina vai jotakin aivan muuta ?Nesser punoo uskomattomia juonenkäänteitä tiiliskiviromaanissaan, jonka päähenkilöistä yksi on Lontoo, tuo ikuinen kaupunki.
Håkan Nesser tarjoaa lukijalle täyteläisen kattauksen jännitystä romaanissaan Taivas Lontoon yllä. Kuolemansairas Leonard Vermin matkustaa entiseen kotikaupunkiinsa Lontooseen viettääkseen siellä 70-vuotisjuhlaansa hänelle tärkeimpien ihmisten kanssa. Osalla kutsutuista tosin ei ole aavistustakaan, kuka Leonard on ja miksi heidät on kutsuttu. Kuka oli salaperäinen Carla, joka antoi Leonardille suljetun kirjekuoren Trafalgar Squarella vuonna 1968 ja veti samalla tämän mukaan itäeurooppalaisen vakoilurenkaan toimintaan? Miten Lontoota piinaava sarjamurhaaja The Watch Killer liittyy kuvioon? Runsaassa ja arvoituksellisessa romaanissaan Nesser järjestää yllätyksiä niin lukijalle kuin kirjan henkilöillekin.
Ruotsalainen Håkan Nesser (s. 1950) on yksi pohjoismaisen rikoskirjallisuuden merkittävimpiä nimiä. Suomessa hänet tunnetaan parhaiten Barbarotti- ja Van Veeteren -sarjoistaan. Taivas Lontoon yllä on Nesserin kaupunkisarjaan sijoittuva itsenäinen teos.
Håkan Nesser on dekkaristina omaa luokkaansa ja suuri suosikkini..jokainen kirja ihme!.
Huom! Ilmestyy myös mp3-äänikirjana ja e-kirjana.
- Tammi #Kirja - Håkan Nesser.
- www.nesser.se.
Håkan Nesser DekkariNetissä.

Muita kiinnostavia romaaneja

Auster, Paul: 4 3 2 1.
Alkuteos: 4321, 2017.  Suom. Ilkka Rekiaro.
Tammi 2017.  (Kelltainen kirjasto). 
ISBN 978-951-31-9280-8 (sid.)   Ilm. 5/2017.
bbbb
Austerin uusi romaani !Paul Austerin 4 3 2 1 on suuri tarina elämän monista poluista, sattuman
oikuista ja syntymäoikeudesta sekä yhden sukupolven Amerikasta.Päähenkilö Archie Ferguson
syntyy New Jerseyssä vuonna 1947, kuukautta myöhemmin kuin hänen elämäänsä kronikoiva
kirjailija. Fergusonin elämä seuraa ei vain yhtä, vaan neljää rinnakkaista polkua, ja Auster rakentaa samoista aineksista jokaiselle erilaisen matkan. Pienet erot sysäävät liikkeelle suuria muutoksia, ja historia kuljettaa kutakin omaan suuntaansa. Jokaisella Archie Fergusonilla on samat vanhemmat ja sukulaiset ja sama ystävä tai rakastettu, mutta he kasvavat eri ihmisiksi. Kaikkia yhdistää silti
rakkaus samaa tyttöä, samaa maata ja kirjoittamista kohtaan
Paul Auster (s. 1947) asuu New Yorkissa. Hän opiskeli Columbian yliopistossa ja asui sen jälkeen neljä vuotta Ranskassa. Ennen kirjailijaksi ryhtymistään hän teki mitä moninaisimpia töitä mm. öljytankkerilla, puhelinkeskuksessa ja Ranskan maaseudulla. Austerin tuotanto käsittää romaaneja, muistelmia, esseitä, runoja ja elokuvakäsikirjoituksia. Lisäksi hän on tehnyt käännöksiä ranskasta englantiin. Paul Austerilta ensimmäinen romaani seitsemään vuoteen. Loistavaa .odotan innokkaasti.
Suosikkikirjailijani.
Lisätietoa:
- paul-auster.com.
- Paul Auster Facebookissa.
- Tammi #Kirja - Paul Auster.
- Wikipedia Paul Auster.
- Wikipedia (engl.) Paul Auster.

Gappah, Petina: Muistojen kirja.
Alkuteos: The Book of Memory, 2015.  Suom. Tero Valkonen.
Tammi 2017. (Kelltainen kirjasto).
ISBN 978-951-31-8982-2 (sid.)  Ilm. 2/2017.
bbbb
Palkitun zimbabwelaiskirjailijan hurja romaani naisesta kuolemansellissäZimbabwelainen
Petina Gappah on juristi ja kirjailija, jonka kertomuskokoelma Tanssimestari ja muita tarinoita
Zimbabwesta (suom. 2009) sai Guardianin esikoiskirjapalkinnon. Nyt hän kuvaa kaoottista
kotimaataan koskettavassa romaanissa Muistojen kirja.Memory on syrjitty albiino joka istuu
Hararen pahamaineisen vankilan sellissä ja odottaa kuolemantuomionsa täytäntöönpanoa. Häntä syytetään valkoisen kasvatti-isänsä murhasta. Hän kirjoittaa elämäntarinaansa amerikkalaiselle lehtinaiselle, jonka vaikutusvalta saattaisi auttaa tuomion kumoamisessa. Vahvatunnelmaisessa tekstissä tuoksuvat niin trooppiset kukat kuin vankilan vessasangotkin.
Gappah näyttää taitavasti, kuinka politiikka vaikuttaa yksilön elämään. Kuinka paljon muistin
varaan voi rakentaa, ja entä jos muistot paljastuvatkin valheellisiksi
Petina Gappah on zimbabwelainen kirjailija, jolla on oikeustieteen tutkinnot Cambridgesta sekä
Grazin ja Zimbabwen yliopistoista. Hän on varmistanut osallistumisensa Helsinki Lit -tapahtumaan keväällä 2017.
Lisätietoa:
- Tammi #Kirja - Petina Gappah.
- Wikipedia - Petina Gappah.

Uusia painoksia Tammen Bon-pokkarit -sarjassa

Clark, Mary Higgins - Burke, Alafair: Tuhkimomurha.
Alkuteos: The Chinderella Murder, 2014. Suom. Hilkka Pekkanen.
Tammi 2017.
ISBN 978-951-31-9315-7 (nid.) Ilm. 1/2017.  Kansikuva.
1. p. ilmestyi syksyllä 2015.

Crouch, Blake: Wayward Pines -trilogia.
Alkuteos: The Last Town, 2015. Suom. Ilkka Rekiaro.
Tammi 2017.
ISBN 978-951-31-9536-6 (nid.) Ilm. 7/2017.
Sisältää kirjat: Ei pakotietä, Salaisuus, Viimeinen kaupunki.
Tammi #Kirja - Wayward Pines. .

Hilton, Lisa: Maestra.
Alkuteos: Maestra, 2016.  Suom. Kristiina Vaara.
Tammi 2017.
ISBN 978-951-31-9321-8 (nid.) Ilm. 2/2017. Kansikuva.
1. p. ilm. keväällä 2016.

Kepler, Lars: Playground.
Alkuteos:  Playground, 2015.  Suom. Kari Koski.
Tammi 2017.
ISBN 978-951-31-9322-5 (nid.) Ilm. 4/2017.  Kansikuva.
1. p. ilm. keväällä 2016.


King, Stephen: Mersumies.
Alkuteos: Mr Mercedes, 2014. Suom. Ilkka Rekiaro.
Tammi 2017.
ISBN ISBN 978-951-31-9316-4 (nid.) Ilm. 1/2017.  Kansikuva.
1. p. ilmesty kesällä 2016.

Nesser, Håkan: Carmine Streetin sokeat.
Alkuteos: Maskarna på Carmine Street, 2009. Suom. Aleksi Milanoff.
Tammi 2017.
ISBN 978-951-31-9331-7 (nid.) Ilm. 7/2017.
1. p. ilm. kesällä 2016.

Zander, Joakim: Lähiö.
Alkuteos: Orten, 2015.  Suom. Maija Kauhanen.
Tammi 2017.
ISBN 978-951-31-9330-0 (nid.) Ilm. 5/2017.  Kansikuva.
1. p. ilm. keväällä 2016.Teoksen kevään 2017 kirjauutuudet

Teos

Mantel, Hilary: Margaret Thatcherin salamurha.
Alkuteos: The Assassination of Margaret Thatcher, 2014. Suom. Kaisa Sivenius.
Teos 2017.
ISBN 978-951-851-766-8 (nid.)  Ilm. 5/2017.
bbbb
Yksitoista Hilary Mantelin ennen suomentamatonta novellia todistavat historiallisten romaanien kirjoittajantaidoista myös tarkkanäköisenä nykymaailmankuvaajana. Mantelilla on silmää
groteskeille yksityiskohdille sekä ihmisen vinolle kasvulle, puutteille ja heikkouksille.
Ulkopuolisuuden ja irrallisuuden tuntu, väärinkäsityksetja erilaiset absurdeiksi äityvättilanteet toistuvat.Niminovellissa nainen avaa ulko-ovenmiehelle, jota luulee putkimieheksi. Tämä osoittautuukin IRA:n salamurhaajaksi,joka haluaa majoittua keittiöön väijyäkseen viereisessä sairaalassa toipuvaa pääministeri Thatcheriä. Eräässä novellissa lukukeikalle kutsuttu kirjailija päätyy parhaat päivänsä nähneeseen maaseutukaupungin hotelliin, jossa pääosan varastaa eriskummallinen henkilökunta. Avauskertomuksessa miehensä työntakia Saudi-Arabiassa elävä brittinainen hakee ankeaan arkeensa piristystä tutustumalla pakistanilaismieheen ja tämän perheeseen - ja hullusti käy.
Musta huumori ja poliittinen pelisilmä ovat Hilary Mantelia parhaimmillaan: lukija saa hymyillä,tosin välillä kyynelten läpi. Loistavasta suomennoksesta vastaa Kaisa Sivenius.
Hilary Mantel (s. 1952) on brittiläinen kirjailija ja kriitikko. Koulutukseltaan Mantel on juristi. Vuonna 2009 Mantelille myönnettiin Booker-palkinto kansainväliseksi bestselleriksi nousseesta historiallisesta romaanista Wolf Hall. Suomeksi Susipalatsi (Teos), ensimmäinen Mantel-käännös maassamme, ilmestyi keväällä 2011 ja sai loistavat arvostelut ja paljon huomiota. Syytettyjen sali jatkaa Susipalatsin tarinaa ja ilmestyy Suomessa tuoreeltaan kevään aikana julkaistavan englanninkielisen alkuteoksen jälkeen. Mantel voitti Man Booker Prizen, yhden maailman arvostetuimmista kirjallisuuspalkinnoista, sekä Susipalatsilla (Wolf Hall, 2009) että Syytettyjen salilla (Bring up the dead, 2012
Lisätietoa:
- Teos - Hilary Mantel.
- Hs.fi 4.7.2017 Jarkko Tontti : Kohukirja palkitsee hitaan ja tarkan lukijan.
- The Guardian 24.9.2014 The Assassination of Margaret Thatcher - review.
- The New York Times 2.1010.2014 Withih Her Sights.


 

WSOY

WSOY kevään 2017 kirjauutuudet  

Kotimaiset

 
Ruusuvuori, Juha: Yksi näistä pienimmistä.
WSOY 2017.
ISBN 978-952-0-42109-3 (sid.) Ilm. 3/2017.
bbbb
Jeesuksen veressä ja nimessä ovat syntisi anteeksiannetut"
Yksinäisyyteen voi tottua, jos sen on itse valinnut. Näin ajattelee karaokeen ja sikareihin mieltynyt pastori Janne Dunder, joka on vaihtanut uran maailmalla pestiin Kemin seurakunnassa.Saara Julin
on lastenpsykiatri, joka vietettyään viisi vuotta yksityisen lääkäriaseman johdossa päättää karistaa etelän pölyt jaloistaan ja muuttaa pohjoiseen pitämään hevostilaa. Samalla hän voisi olla lähellä Laila-siskoaan, ankaran lestadiolaisyhteisön keskellä elävää itsellistä naista.Lailalla ei tunnu olevan kaikki hyvin.
Hänen ympärillään häärii salaperäinen mies, joka on luvannut kouluttaa Lailan Seppo-lemmikistä jälkikoiran mutta rääkännyt eläinparkaa. Toisensa tuntevat Dunder ja Julin päättävät jäädä paikkakunnalle tarkkailemaan tilannetta. Yhdessä he törmäävät vaikenemisen verkkoon, yhteisöä
kun pyörittävät vanhat viisaat, jotka ovat omaksuneet Jeesukselta luvan antaa yhteisön jäsenille sovituksen.Yksi näistä pienimmistä kertoo teoista, joita ihminen ei voi antaa anteeksi.
Teos aloittaa Juha Ruusuvuoren ja Ulla Ylisirniö-Ruusuvuoren Lapponia-romaanisarjan, jossa muualta muuttaneet pastori ja lastenpsykiatri tutkivat rikoksia pohjoisen Suomen maisemissa.
Ytimeen nousee rikosten ohessa kokonainen yhteisö kaikessa rikkaudessaan, ihmiset jotka
yrittävät elää omien sääntöjensä mukaan, vaikka eivät pääse yhteistä todellisuuttamme pakoon.
Lisätietoa:
- WSOY #kirja - Juha Ruusuvuori - Ylisirniö-Ruusuvuori Ulla.
- Wikipedia - Juha Ruusuvuori.
- Juha Ruusuvuori Facebookissa.

Ulkomaiset


Ahnhem, Stefan: Miinus kahdeksantoista astetta.
Alkuteos: Arton grader minus, 2016.  Suom. Laura Beck.
WSOY 2017.
ISBN 978-951-0-42175-8 (sid.)   Ilm. 3/2017.
bbbb
Fabian Risk -sarja 3.
Ahnhem kohottaa ruotsalaisen jännärin uusiin korkeuksiin! Fabian Riskillä on kiire selvittää rikos
ennen kuin seuraava uhri päätyy pakastimeen. Hurjan ajojahdin päätteeksi auto ajaa laiturilta mereen Helsingborgin satamassa. Kaikkien yllätykseksi ruumiinavaus paljastaa, että kuljettaja on ollut kuolleena jo kaksi kuukautta ja että ruumista on säilytetty jäädytettynä. Päällimmäisiksi nousevat kysymykset kuka ja miksi, mutta niihin vastaaminen osoittautuu tavallista vaikeammaksi.
Stefan Ahnhemin kansainvälisesti menestynyt Fabian Risk -sarja on edennyt kolmanteen osaansa. Avausosalle Pimeään jäänyt  on myönnetty Ruotsin parhaan esikoisdekkarin palkinto ja saksalaisten dekkarinlukijoiden MIMI-palkinto, ja sarja on saanut myös Suomessa suuren suosion.
Pimeään jäänyt ilmestyi suomeksi tammikuussa 2015.  Fabian Risk -sarjan toinen suomennettu dekkari Yhdeksäs hauta ilmestyi keväällä 2016.
Stefan Ahnhem tuli tunnetuksi Wallander- ja Irene Huss -televisiosarjojen käsikirjoittajana, ja Fabian Risk -sarja on tehnyt hänestä myös erittäin suositun dekkarikirjailijan.  Nordisk Film on tekemässä kirjoihin pohjautuvaa tv-sarjaa.
Huom! Kirja ilmestyy myös mp3-äänikirjana ja e-kirjana.
Lisätietoa:
- #Kirja - Stefan Ahnhem.
- Wikipedia - Stefan Ahnhem.
- Stefan Ahnhem Facebookissa.

Cronin, Justin: Peilikaupunki.
Alkuteos: The City of Mirrors, 2016. Suom. Nina Mäki-Kihniä.
WSOY 2017.
ISBN 978-951-0-34202-2 (sid.) Ilm. 6/2017.
bbbb
Bestsellersarjan päätösosaTrilogian kolmas osa, jossa vampyyrien kaltaiset viraalit ovat lähes tuhonneet maailman. Lopullinen kamppailu ihmiskunnan tulevaisuudesta on kuitenkin vielä edessä.Kaksitoista alkuperäistä viraalia on tuhottu, ja on kulunut sata vuotta pimeyden ja kaaoksen aikaa. Ihmiskunta alkaa hiljalleen toipua ja unelmat uudenlaisesta maailmasta viriävät. Mutta aution suurkaupungin raunioissa odottaa sopivaa hetkeä viraaleista ensimmäinen, Nolla, jota vainoavat häpeälliset muistot ihmisenä olemisesta. Nollan päämäärä on tuhota iätön Amy - salaperäinen tyttö joka ainoana pystyi nousemaan häntä vastaan..
Justin Cronin on kirjailijantyönsä ohella toiminut Teksasin Houstonissa Rice Universityn englannin kielen professorina. Ennen Ensimmäistä siirtokuntaa hän on julkaissut kaksi palkittua romaania.
Justin Croninin syksyllä 2010 suomeksi ilmestynyt Ensimmäinen siirtokunta  aloitti kolmiosaiseksi laajenevan teossarjan. Sarjan toinen osa Linnake ilmestyi suomeksi 2013.
Filmioikeudet sarjaan on hankkinut Ridley Scottin tuotantoyhtiö.
Lisätietoa:
- enterthepassage.com.
- WSOY #kirja - Justin Cronin.

Cussler, Clive & Brown, Graham: Faraon salaisuus.
Alkuteos: The Pharaoh's Secret, 2006. Suom. Anna Lönnroth.
WSOY 2017.
ISBN 978-951-0-42207-6 (sid.) Ilm. 1/2017.
bbbb
Muinaisesta Egyptistä nousee Osiriksen kuolettava sumu.
Kurt Austin kohtaa suurrikollisen, joka tähtää Pohjois-Afrikan valtiaaksi eikä välitä, montako ihmishenkeä tavoitteen saavuttaminen maksaa.Salaperäinen laiva päästää ilmaan myrkkyä lähellä Lampedusaa, ja vain muutaman minuutin kuluttua saarella ei ole enää ketään hengissä. Merentutkimuslaitos NUMAn erikoisprojektiosaston Kurt Austin ryhmineen yrittää päästä selville katastrofin aiheuttajasta. Tutkimukset johtavat heidät niin Egyptiin kuin Ranskaan, ja pelastaakseen miljoonien ihmisten hengen tulee tiimin selvittää muinaisten legendojen salat - onhan vastassa itse Osiris, manalan valtias.
Clive Cusslerin (s. 1931) menestysteoksilla on 125 miljoonaa lukijaa yli 100 maassa ja niitä on käännetty jo ainakin 40 kielelle ja julkaistu yuli sadassa maassa.  Cussler yhdistää kirjoissaan reipasta seikksilua huipputeknologiaan.
Alunperin lentäjäksi ja lakimieheksi valmistunut Graham Brown perusti terveydenhuoltoalan yrityksen, kunnes päätti vielä kerran vaihtaa alaa ja ryhtyi kirjailijaksi.  Hänen esikoisromaaninsa Black Rain ilmestyi vuonna 2010.  Clive Cusslerin kanssa Brown on kirjoittanut jo viiisi NUMA-seikkailua.
Lisätietoa:
- WSOY #kirja - Clive Cussler.
- www.cusslerbooks.com.
- WSOY - Clive Cussler.
- www.numa.net.
- Wikipedia - Clive Cussler.

Neuhaus, Nele: Joka tuulen kylvää.
Alkuteos: Wer Wind sät, 2011.  Suom. Veera Kaski.
WSOY 2017.
ISBN 978-951-0-42238-0 (sid.) Ilm. 4/2017.
bbbb

Nele Neuhausin uutuusdekkarissa Joka tuulen kylvää kamppaillaan tuulienergiasta saksalaisella vuoristoseudulla kaikkea muuta kuin puhtain asein.
Voimalayhtiön yövartija makaa kuolleena portaikossa, ja Hofheimin poliisin rikostutkijat Pia Kirchhoff ja Oliver von Bodenstein epäilevät, ettei kyseessä ole onnettomuus. Tuulivoimapuiston kannattajilla ja vastustajilla on mielessä muutakin kuin energiapolitiikka. Pelissä ovat valtavat rahat, ja jokaisella asianosaisella on oma motiivinsa tappaa.
Saksalainen dekkarikirjailija Nele Neuhaus kieputtaa ukijansa ahneuden ja kostonhimon vyyhteen, jossa mikään ei ole sitä miltä näyttää.. Lumikin on kuoltava -kirjasta tutut
Pia ja Oliver joutuvat käyttämään kaiken kykynsä ennen kuin myrskytuuli pääsee puhaltamaan valheiden rakennelmat nurin.
Nele Neuhaus on Saksan tämän hetken myydyin rikoskirjailija, ja hänen teoksiaan on käännetty jo
20 kielelle. Joka tuulen kylvää jatkaa rikoskomisario Pia Kirchhoffista, hänen aatelisesta pomostaan Oliver von Bodensteinista ja Hofheimin poliisilaitoksesta kertovaa sarjaa, jonka ensimmäinen suomennos keväällä 2016 suomeksi ilmestynyt Lumikin on kuoltava ihastutti lukijat.
Kirja oli kerrassaan loistava, toivotaan ja uskon, että myös tämä uusi suomennos on yhtä hyvä.
Nele Neuhaus kirjoittaa myös viihderomaaneja nimellä Nele Löwenberg ja julkaisee
nuorten hevoskirjoja.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana.
- WSOY #kirja - Nele Neuhaus.
- www.neleneuhaus.de.
Nele Neuhaus DekkkariNetissä.

Sten, Viveca: Ristiaallokossa.
Alkuteos:  I farans riktning, 2013.  Suom. Sirkka-Liisa Sjöblom.
WSOY 2017.
ISBN 978-951-0-42055-3 (sid.) Ilm. 1/2017.
bbbb
Sandhamn -sarja 6.
Hengästyttävää jännitystä hyisessä Sandhamnissa.Viveca Stenin dekkari Ristiaallokossa vie talvisen kolkkoon Sandhamniin. Jouluaaton lumimyrsky ulvoo yli saaren, kun lautalle juoksee ahdistunut nainen.Tapaninpäivänä löytyy hotellin rannasta ruumis, ja rikosylikonstaapeli Thomas Andreasson joutuu keskeyttämään jouluvapaansa. Selviää, että tapaukseen liittyy uhkauksia saanut, tunnettu sotakirjeenvaihtaja, muukalaisvastaisia aineksia sekä harvinaisen huolellinen murhaaja. Thomas etsii kiivaasti yhteistä nimittäjää, kun vastaan tulee uusia surmatapauksia.Samaan aikaan Thomaksen lapsuudenystävä Nora Linde joutuu tilanteeseen, jossa hänen ammatillinen kunniansa kyseenalaistetaan. Noran on pakko tehdä päätös, joka muuttaa hänen koko elämänsä.
Ristiaallokossa on bestsellerkirjailija Viveca Stenin kuudes rikosromaani poliisimies Thomas Andreassonista ja juristi Nora Lindestä. Se on tiheä kertomus petetyistä toiveista, tukahdutetuista muistoista ja kätketystä häpeästä.
Viveca Sten (s. 1959) on entinen juristi ja nykyinen täysipäiväinen dekkarikirjailija. Hän asuu talvet Tukholmassa ja kesät sukunsa huvilassa Sandhamnin saarella, minne hän rikostarinansakin
sijoittaa. Stenin rikostarinoissa perheellä ja ihmissuhteilla on keskeinen rooli niin päähenkilöiden arjessa kuin rikosten motiivinakin, aivan kuten oikeassa elämässä.
Stenin rakastetuista dekkareista on tehty Suomessakin nähty tv-sarja Murha Sandhamnissa.
Huom! Kirja ilmestyy myös mp3-äänikirjana ja e-kirjana.
Viveca Sten DekkariNetissä.

Uusia painoksia WSOY:n Bon-pokkari -sarjassa

Ahnhem, Stefan: Yhdeksäs hauta
Alkuteos: Dennionde graven, 2015.  Suom. Outi Menna.
WSOY 2017.
ISBN 978-951-0-42301-1 (nid.)   Ilm. 1/2017.  Kansikuva.

1. p. ilm. keväällä 2016.

Conan Doyle, Arthur: Sherlock Holmesin seikkailut.
Alkuteos: The Adventures of Sherlock Holmes. Suom. O.E.Juurikorpi.
WSOY 2017.
ISBN 978-951-0-42299-1 (nid.)  Ilm. 3/2017. 
bbbb
WSOy #Kirja.

Christie, Agatha: Kaikki päättyy kuolemaan.
Alkuteos: Death Comes as the End, 1944. Suom. Anna-Liisa Laine.
WSOY 2017.
ISBN 978-951-0-42223-6 (nid.)  Ilm. 1/2017.
3. p. 2017, 1.p. ilm. 1974., 2. p. 1975.
WSOY #kirja - Kaikki päättyy kuolemaan.
bbbb

Christie, AgathaSalaperäiset rukiinjyvät. .
Alkuteos: A Pocket Full of Rye,1953. Suom. Eila Pennanen.
WSOY 2017.
ISBN 978-951-0-42224-3 (nid.)  Ilm. 3/2017.
E-kirja ilmestyy 3/2017.
Neiti Marple mysteeri.
WSOY #Kirja.
bbbb

Cussler, Clive & Brown, Graham-: Haamulaiva.
Alkuteos: Ghost Ship, 2014. Suom. Jorma-Veikko Sappinen.
WSOY 2017.
ISBN 978-951-0-42303-5 (nid.) Ilm. 1/2017.
1. p. ilmestyi keväällä 2016.

Grisham, John: Vuori.
Alkukuteos: Gray Mountain, 2014.  Suom. Jorma-Veikko Sappinen.
WSOY 2017.
ISBN 978-951-0-42311-0 (nid.) Ilm. 3/2017. Kansikuva.
1. p. ilm. syksyllä 2015.

Hurley, Andrew Michael: Hylätty ranta.
Alkuteos: The Loney, 2014.  Suom. Jaakko Kankaanpää.
WSOY 2017.
ISBN 978-951-0-42312-7 (nid.) Ilm. 2/2017. Kansikuva.
1. p. ilmestyi kesällä 2016.

Neuhaus, Nele: Lumikin on kuoltava.
Alkuteos: Schneewittchen muss sterben, 2010.  Suom. Veera Kaski.
WSOY 2017.
ISBN 978-951-0-42224-3 (nid.) Ilm. 5/2017.  Kansikuva.
1. p. ilmestyi keväällä 2016.

Ohlsson, Kristina: Lotus Blues.
Alkuteos: Lotus blues, 2014.  Suom. Antti Autio - Pekka Marjamäki.
WSOY 2017.
ISBN 978-951-0-42309-7 (nid.) Ilm. 4/2017. Kansikuva.
1. p. ilmestyi keväällä 2016.

Sten, Viveca: Juhannusmurha.
Alkuteos: I stundens hetta, 2012.  Suom. Sirkka-Liisa Sjöblom.
WSOY 2017.
ISBN 978-951-0-42322-6 (nid.) Ilm. 5/2017. Kansikuva.
1. p. ilmestyi keväällä 2016.Muut

Hokkinen, Jyri: Hammurabin hengessä.
Hogane 2017.
ISBN 978-952-68393-2-5 (sid.)  Ilm. 4/2017.
bbbb
Foka-trilogia 2.
Jatko-osa kirjalle Rypsisade.
Ovimies Tapio Foka Fokin on sotkeutunut tahtomattaan Moskovasta johdettavan huumeliigan kuvioihin.Irti pääseminen osoittautuu vaikeammaksi kuin Foka oli kuvitellut. Liiga lähettää Fokan perään tappajan Moskovasta.Fokan tilannetta ei helpota ollenkaan se, että hänen tyttöystävänsä on rikospoliisi, eikä myöskään Kööpenhaminasta ilmestyvä kiristäjä, jolla on rahanarvoista tietoa.
Foka-trilogia: Rypsisade (2015) Hammurabin hengessä. Barbelon sisaret (ilmestyy 2017)
Lisätietoa:
- Hogane Publishing.
- Hogane Publishing Facebookissa.
- Kirjasampo - Jyri Hokkinen.

Koskinen, Pertti: Rasmus.
Kvaliti 2017.
ISBN 978-952-720203-6 (sid.)  Ilm. 5/2017.
bbbb
Maija Miilunkorpi -sarja 5.
Pieni Rasmus tarkastelee maailmaa uteliaana ja ihmetellen. Hän ymmärtää jo, että äidin vatsassa kasvaa vauva, josta tulee hänelle pikkusisko tai pikkuveli. Päivät kuluvat kotipihalla puuhastellessa, ja iltaisin ennen nukkumaan menoa hän painaa poskensa äidin vatsaa vasten kuunnellen vauvan liikkeitä.Eräänä päivänä kaikki muuttuu.Epätoivoinen isoisä palkkaa Maija Miilunkorven. Rasmus on kaapattu kotipihalta ja äiti on viimeisillään raskaana. Maija on aluksi äidin turvana, mutta aloittaa myöhemmin tutkimukset. Hän huomaa joutuneensa outoon leikkiin, jossa koetaan valheet tosiksi ja totuus taakaksi, joka on liian raskas kantaa.Missä on tuo pieni poika, jonka herkät kasvot valokuvassa saavat Maijan haluamaan kiihkeästi omaa lasta?
Aiemmin ilmestyneet Maija Miilunkorpi -dekkarit: Salaisuuksien kylä (2011), Kaunis mies katoaa (2012), Manipulaattori (2014) ja Vinttikamarinpoika (2015).
Huom! Kirja on ilmestynyt jo e-kirjana.
Pertti Koskinen DekkariNetissä

Liemaa, Toni: Mies joka ei hukkunut.
Bookcover 2017.
ISBN 978-952-686267-5 (sid.) Ilm. kevät 2017.
bbbb
Esikoisdekkari!!
Mies joka ei hukkunutKun poliisin entuudestaan tuntema huumeiden käyttäjä löydetään merestä hukkuneena, ei tapahtuneessa mikään yllätä. Rikospoliisin Osmo Niku saa kuitenkin vihjeen, että asia saattaa olla monimutkaisempi kuin äkkiseltään näyttää. Rikospoliisi alkaa selvittää kuolemaa ja pian huomataan tutkinnan olevan isojen asioiden äärellä. Mikään ei ole enää sitä, miltä se vaikuttaa.Osmo Niku tekee tutkintatiiminsä ja parinsa Leo Fräntin kanssa perusteellista työtä. Löytyy selvä kytkentä huumemarkkinoille ja uusien muuntohuumeiden valmistajiin. Kun omassa tiimissä paljastuu vielä tietovuoto ja poliisijohtoonkaan ei pysty enää luottamaan, alkaa tapausvyyhdin selvittäminen olla vaikeaa.
Mies joka ei hukkunut on Toni Liemaan esikoisromaani. Liemaa aloittaa julkaistujen kirjojensa sarjan hienolla dekkarilla, joka vie vauhdilla tarinaa eteenpäin alusta loppuun.

Lönnroth, Heleena: Hävinnyt.
Zuppa di Porri 2016.
ISBN 978-952-68149-8-8 (sid.) Ilm. kevät 2017.
bbbb
Härmä-dekkarisarja on edennyt 3. osaan eli päätösjaksoonsa. Härmäläinen ministerinampuja ja provokaattori sekä Kauhavan kaupunginjohtaja ovat yhyttäneet toisensa Visbyssä ja saaneet huomata olevansa Interpolin listalla. Ministerinampujalle on selvinnyt, että tapon yrityksestä tulee miltei yhtä kova tuomio kuin tapostakin ja rikoksen vanhenemisaika on pitkä.Edessä ei näytä olevan hyviä ratkaisuja. On huonoja ja vielä huonompia, mutta suvun tuesta ja perinteestä voidaan ammentaa tässäkin tapauksessa.
Lisätietoa:
- Facebook - Zuppa di Porri.
- Kirjasampo - Heleena Lönnroth.
- Wikipedia - Heleena Lönnroth

Porma, Maija: Murhan varjo.
Averssi 2017.
ISBN 978-952-683591-4 (sid.)  Ilm. 3/2017.
bbbb
Syrjäkylällä kasvanut Niina on lähtenyt Tampereelle etsimään onneaan. Nuoren naisen elämä muuttuu, kun varakas lakimies Vili Aaltonen tekee hänelle houkuttelevan ehdotuksen: Niinan tulee täyttä ylläpitoa vastaan esiintyä Vilin tyttöystävänä. Makea elämä on Niinalle mieleen, vaikka Vilin hämäräbisnekset epäilyttävätkin.Kesän ollessa kauneimmillaan tesomalaisen asunnon vaatehuoneesta löytyy ruumis. Pian sen jälkeen miljonäärin tytär kidnapataan. Vili Aaltonen kääntyy yksityisetsivä Helena Niemisen puoleen. Helena joutuu panemaan kaiken taitonsa peliin, sillä vastassa on sekavien johtolankojen vyyhti - ja ovelaakin ovelampi murhaaja.
Lisätietoa:
- Averssi - Maija Porma.TietokirjojaAvain

Avain Facebookissa - kirjaesittelyjä ym.

Tietokirjoja kirjasto- ja kirja-alalta


Bengtsson, Niklas: Kirja erikoisena esineenä.
Avain 2017.
ISBN 978-952-304-134-9 (nid.)  Ilm. 4/2017.
bbbb
Mikä olisi erikoisempi esine kuin kirja? Kirjojen erikoislaatuisuudesta huolimatta niiden muotoon ei ole kiinnitetty juuri huomiota. Tietokirjailija Niklas Bengtssonin teos on eksoottinen matka elävään, kuolleeseen ja alati muuttuvaan kirjan muotoiluperinteeseen. Länsimaisen kirjan muotohistoria valottuu antiikin maailman käytänteiden ja erikoisuuksien kautta. Kirjassa tutustutaan myös aasialaisten, afrikkalaisten ja amerikkalaisten kirjojen kiehtoviin muotoratkaisuihin.Kirja erikoisena esineenä painottaa nykylukijoiden kannalta erikoisia muoto-, rakenne- ja materiaaliratkaisuja. Tutuiksi tulevat mm. kirjakääröt, haitarikirjat, selättömät kirjat ja moniselkäiset kirjat. Perinteistä nelikulmaista kirjaa käsitellään koti- ja ulkomaisten kansiexlibristen kannalta. Kansiexlibristen tarkastelu paljastaa kirjan statusesineen luonteen ja sen, kuinka kirjan esineellisyyden korostaminen levisi koko kansan omaisuudeksi.
Niklas Bengtsson on helsinkiläinen tietokirjailija, joka on pitänyt esitelmiä kirjan muodosta Suomessa ja Uudessa-Seelannissa. Kutsuttuna puhujana hän on esitelmöinyt aiheesta Moskovassa, Balilla ja New Delhissä.

Brax, Klaus: Unhoon jääneiden huuto :
Kolme tutkielmaa postmodernista historiallisesta romaanista.
Avain 2017.
ISBN 978-952-304-125-7 (nid.)  Ilm. 2/2017.
bbbb
Historiallinen romaani puhkesi uudelleen kukkaan kirjallisuudenlajina 1900-luvun loppupuolella, kun postmodernit kirjailijat kiinnostuivat siitä. Klaus Braxin Unhoon jääneiden huuto on ensimmäinen kotimainen yleisesitys länsimaisesta postmodernista historiallisesta romaanista. Kirjassa tarkastellaan lajiin kuuluvia erilaisia teoksia, fantastisia historiallisia romaaneja, uusviktoriaanisia romaaneja ja postmoderneja historiallisia seikkailuromaaneja, ja niiden poeettisia ominaisuuksia. Lisäksi teokseen sisältyy johdanto, joka kuvaa monipuolisesti lajin ominaispiirteitä ja syntyhistoriaa.Postmodernit historialliset romaanit pohtivat monia inhimillisesti merkittäviä kysymyksiä, kuten rasismia, naisten asemaa, minuuden rakentumista, ihmisen suhdetta luontoon, tieteen poliittista hyödyntämistä, luokkayhteiskunnan insestistä dynamiikkaa ja kansallismielistä muinaisuuden ihailua. Kirja tarjoaa kiehtovia uusia tulkintoja Suomessakin hyvin tunnettujen Peter Ackroydin, A. S. Byattin, Umberto Econ, Angela Carterin, John Fowlesin, Christoph Ransmayrin ja Toni Morrisonin romaaneista.
Klaus Brax on yleisen kirjallisuustieteen dosentti ja yliopistonlehtori Helsingin yliopistossa.

Mäki,Tuija (toim.): Lasten ja nuorten jatko- ja sarjakirjat
Avain 2017.
ISBN 978-952-304-131-8 (nid.) Ilm. 1/2017.
bbbb
Puluja, hevosia, rakkautta ja avaruusseikkailuja. Lasten ja nuorten jatko- ja sarjakirjoihin on koottu kirjat, joiden pääosassa ovat samat hahmot tai henkilöt kirjasarjan eri osissa. Hakuteos sisältää alkuvuoteen 2017 mennessä ilmestyneet jatko- ja sarjakirjat, niiden julkaisuvuodet, kustantajatiedot sekä asiasanat.Asiasanat auttavat löytämään haetut kirjat. Keskeisiä asiasanoja ovat muun muassa fantasiakirjallisuus, helppolukuiset kirjat, lastenkirjallisuus, nuortenkirjallisuus, sadut, sarjakuvat ja tieteiskirjallisuus.Suosittu hakuteos innostaa jatkamaan vanhojen kirjaystävien parissa ja tutustuttaa moniin uusiin. Se kuljettaa kirjaseikkailujen äärelle.

Mononen, Ulla: Aikuisten jatko- ja sarjakirjat.
Avain 2017.
ISBN 978-952-304-130-1 (nid.) Ilm. 1/2017.
Romantiikkaa, trillereitä, mennyttä maailmaa... Aikuisten jatko- ja sarjakirjat sisältää nimekkeet, ilmestymisvuodet sekä kustantajatiedot Suomessa julkaistuista jatko- ja sarjakirjoista. Edellistä hakemistoa on täydennetty vuosina 2013 ja 2014 ilmestyneillä kirjoilla sekä kevään 2015 ennakkotiedoilla. Hakuteos kertoo tuttujen kirjasarjojen osat vanhimmasta tuoreimpaan ja vinkkaa uusien sarjojen äärelle. Se innostaa lukijoita tutustumaan uusiin lajeihin ja löytämään uusia kirjasarjasuosikkeja.

Varis, Markku: Kielen pilarit.
Avain 2017.
ISBN 978-952-304-118-9 (nid.) Ilm. 2/2017.
bbbb
Miksi suomen kieli on sellainen kuin se on? Ketkä ovat vaikuttaneet sen kehittymiseen nykyiselleen? Millaisten pilareitten varaan se rakentuu?Kielen pilarit vastaa esittämiinsä kysymyksiin kansanomaisesti mutta tieteeseen nojautuen. Teos on poikkitieteellinen selvitys niistä taustoista, jotka ovat vaikuttaneet suomen kielen kehitykseen aikojen alusta moderniin.Esille tulee kielitieteen ja -politiikan lisäksi se, miten kirjallisuus, koululaitos ja media kulloinkin ovat ohjailleet suomen kieltä. Kirjassa esiintyviä henkilöitä ovat muun muassa Agricola, Kivi ja Setälä; Lönnrot, Waltari ja Erkko.
Teos on suunnattu kielellisestä sivistyksestä kiinnostuneille lukijoille. Oppimateriaaliksi se soveltuu vapaaseen sivistystyöhön sekä yliopistojen kursseille, joiden aiheena ovat kansallinen historia,
suomen kieli, kirjallisuus, kielikasvatus tai tiedotusvälineet.Markku Varis (s. 1963, Sodankylä) on filosofian ja kasvatustieteen tohtori, joka on perehtynyt erityisesti oppikirjojen kielikäsityksiin sekä julkiseen kielenkäyttöön. Hän on työskennellyt mm. yliopiston tutkijana ja opettajana Oulussa ja Savonlinnassa.