Sisällön alkuun
Menu

Dekkarivuodet - Kevät 2015


 
Tornion kaupunginkirjasto  
bbbb


DekkariNetti (tuusimaa) Twitterissä


Kotimaisia esikoisdekkareita:

- Holmström, Johanna:
Sulje silmäs pienoinen.Otava.
- Korhonen, Niko Mikael: Pärttylin kesä.Nordbooks. 
- Mäkinen, Esa: Totuuskuutio. Otava.
' Mäkinen, Lauri: Älykkäät kuin käärmeet,viattomat kuin kyyhkyset.Siltala
- Pulli, Elina: Tukkasurma.Schildts&Söderströms.
- Seppälä, Jaakko Markus: Lemen. Like.
- Souri, Katariina: Valkoinen varjo. Tammi.
- Susi, Pauliina: Takaikkuna. Tammi.
- Talvio, Hannu: Kolme sadonkorjaajaa.  Myllylahti.
- Timonen, Karoliina: Kesäinen illuusioni.WSOY.
- Tuominen, Arttu: Muistilabyrintti. Myllylahti.

Käännöstulokkaita esikoinen/ensimmäinen suomennos

- Ahnhem, Stefan: Pimeään jäänyt. WSOY. (Ruotsi)
- Church, James : Korealainen kuurupiilo. Atena. (Yhdysvallat)
- Doughty, Louise: Kielletyn hedelmän kuja. Minerva. (IsoBritannia).
- Grebe, Camilla ja Leander-Engström, Paul: Pietarin kapellimestari.
  Gummerus. (Ruotsi)
- Hayes, Terry: Vaeltaja.Bazar. (IsoBritannia).
- Larsson, Anna Karolina: Paviaanivarkaus . Minerva. (Ruotsi)
- Li, Yiyun: Yksinäisyyttä kalliimpaa. Tammi.
- Lier Horst, Jørn: Suljettu talveksi. Sitruuna. (Norja).
- Russell, Craig: Yksityisetsivä Lennox. Siniplaneetta. 
- Vallgren, Carl-Johan: Varjopoika.Otava. (Ruotsi)
- Zander, Joakim: Uimari.Tammi. (Ruotsi)

Muita kiinnostavia romaaneja

- McEwan, Ian: Lapsen oikeus. Otava.
- Williams, John : Stoner. Bazar.

Tietokirjoja (kirja- ja kirjastoala)
- Rimpiläinen, Tuomas: Messukylän veriteko ja muita
  rikostarinoita Suomesta. Gummerus.
- Tohtori John Watson: Sherlock Holmesin arvoitukset.Paasilinna.
- Suchet,David: Hercule Poirot ja minä. MInerva.
- Soikkeli, Markku: Tieteiskirjallisuuden käsikirja. Avain.
- Sosiaalinen kirjasto. Toim. Laura Hokkanen. Avain.
- Haasio, Ari: Löydä! Opas helppoon tiedonhakuun. Avain.


 

Arktinen Banaani

Parkkari, Jukka: Käskystä, rouva ylipäällikkö.
Arktinen Banaani 2015.
ISBN 978-952-270-213-5 (sid.)   Ilm. 4/2015.

Suomen rauhallisena tunnetun tasavallan tyynien äidinkasvojen alla kuohuu. Presidentin virassa on aloittanut epäilyttävän punatukkainen tahtonainen, jota kaikki eivät haluaisi tuolla paikalla nähdä. Tarja Haloseen mahdollisesti kohdistuvan attentaatin lisäksi itärajan takaa nousee pahin mahdollinen uhka: kaikki ydinkärjet eivät ole siellä missä pitäisi, eikä kukaan edes tarkasti tiedä, paljonko niitä todella on. Samaan aikaan Suomesta vain 150 kilometrin päässä sijaitsevan Sosnovyi Borin ydinvoimalan turvallisuus aiheuttaa huolta rajan molemmin puolin, eikä vain vanhentuneiden Tshernobyl-tyyppisten reaktoreidensa takia. Huonosti vartioitu laitos olisi helppo iskukohde terroristeille, joita löytyy niin idästä kuin lännestäkin.
Jukka Parkkarin (s.1945) Suomen sotilasvastavakoilua 1990-luvulla kuvaavan romaanisarjan kuudes osa. Sarjassa on aiemmin ilmestynyt: Suoraan hevosen suusta (2010), Vastarannan vakoilija (2011), Kontrolli parempi (2013), Putin, Vladimir Putin (ilm. kevät 2014) ja Veljemme Viro (syksy 2014).Art House


 

Atena


Huom!  Atenan kevät 2015 - kaikki kirjauutuudet  

Church, James: Korealainen kuurupiilo.
Alkuteos: Corpse in Koryo, 2006. Suom. Aura Nurmi.
Atena 2015.
ISBN 978-952-300-108-4 (sid.)   Ilm. 2/2015.
bbbb
Esikoisdekkari!!
Dekkari maasta, jossa ei rikoksia tapahdu"Ohjeistuksessani ei mainittu suuntia, käsky oli ainoastaan tähyillä autoa. Ei väriä, ei kuvausta, vain 'auto'. Näin se aina oli."Tarkastaja O:lle annetaan tehtäväksi ottaa valokuva autosta. Tarkempia ohjeita ei tarvita, sillä Pjongjangista luotisuorana kulkevalla moottoritiellä ei aamuhämärissä ole juuri liikennettä. O:n kamera ei kuitenkaan ratkaisevalla hetkellä toimi. Ohi vilahtavan auton rekisterikilpikin on peitetty.Samainen auto löytyy myöhemmin ojasta. Kuljettajan kurkku on viilletty auki. Tarkastaja O:n yksinkertainen tehtävä muuttuu syöksykierteeksi, jonka ytimessä ovat valhe, petos ja kuolema.Pohjois-Korea on maa, missä rikoksia ei virallisesti tapahdu, missä mikään ei toimi odotetulla tavalla ja missä kehenkään ei voi luottaa. Sympaattinen tarkastaja O joutuu vallan, vakoilijoiden ja vääryyksien verkkoon, eikä hänen mieltään rauhoita edes persimonipuun sileäksi hioutunut pinta.James Church on pseudonyymi, jonka takana on Kaukoidässä työskennellyt tiedustelualan ammattilainen. Tarkastaja O -romaanit ovat saaneet kiitosta niin taitavasta tarinankuljetuksesta kuin realistisesta Pohjois-Korean kuvauksesta.
James Church on pseudonyymi, jonka takana on Kaukoidässä työskennellyt tiedustelualan ammattilainen.  Tarkastaja O -romaanit ovat saaneet kiitosta niin taitavasta tarinankuljetuksesta kuin realistisestä Pohjois-Korean kuvauksesta.
James Churchin Tarkastaja O -dekkareita on ilmestynyt tähän mennessä viisi. Esikoisdekkari Corpse in Koryo (suom. Korealainen kuurupiilo) on ilmestynyt 2006 ja viimeinen A Drop of Chinese Blood on ilmestynyt 2012.
Huom!  Erittäin kiinnostava dekkariuutuus. Pohjois-Korea ei ole aiemmin tullut vastaan dekkareissa..
Lisätietoa:
- Atena - James Church.
- Wikipedia - James Church.
- Slate - Torie Bosch: Why Don't more North Koreans Defect ?
- The Independent  16.4.2014. James Church - The man who knows too much about North Korea.Bazar


Huom! Bazar Kustannus 2015 - katsaus kevään kirjauutuuksiin

Kotimaiset

Ulkomaiset

Hayes, Terry: Vaeltaja.
Alkuteos: I am Pilgrim, 2012.  Suom. Sami Rouhento.
Bazar 2015.
ISBN 978-952-279-100-9 (sid.)   Ilm. 1/2015.   Kansikuva.

Esikoisdekkari!!
Kun nuori nainen löytyy murhattuna nuhjuisen newyorkilaishotellin kylpyammeesta, happoon upotettuna ja kaikki tuntomerkit tuhoutuneina, Yhdysvaltain tiedustelupalvelun jo eläkkeelle jäänyt salainen agentti joutuu palaamaan takaisin tositoimiin. Vain harvat tietävät, kuka hän on, ja hänen oikeaa nimeään ei tiedä kukaan. Hän on mies, jota ei ole olemassa. Mutta hän on kirjoittanut kirjan rikosteknisestä tutkinnasta, ja joku käyttää sitä nyt täydellisen murhan oppikirjana.
Murha on kuitenkin vasta alkusoitto tappajan suunnitelmille. Vaeltajalla on vastassaan Saraseeni, joka on suunnitellut hirmutekoaan jo vuosikymmenien ajan. Hänellä on täydellinen suunnitelma Yhdysvaltojen tuhoamiseksi, ja on vain yksi mies, joka sen pystyy estämään: Vaeltaja. Kilpajuoksu aikaa vastaan voi alkaa.
Terry Hayesin Vaeltaja on päätä huimaava agenttijännäri, mutta samalla pelottavan realistinen kuvaus taistelusta terrorismia vastaan. Taistelusta, jossa häviö ei ole vaihtoehto – kummallekaan osapuolelle.
Terry Hayes syntyi Sussexissa Englannissa vuonna 1951, mutta muutti jo nuorena perheensä kanssa Australiaan.  Hän loi menestyksekkään uran toimittajana, kunnes siirtyi elokuvien pariin käsikirjoittajaksi ja tuottajaksi.  Palkitun Hayesin kynästä ovat saaneet alkunsa Mad Max ja Rasvatyyni.  Vaeltajat on Hayesin esikoisromaani.  Kirjan oikeudet on myyty 22 maahan, ja MGN-studio osti sen elokuvaoikeudet hurjan huutokaupan jälkeen.
Lisätietoa:
- Wikipedia - Terry Hayes .

Tegenfalk, Stefan: Pahan kasvot.
Alkuteos: Den felande länken, 2011.  Suom. Laura Beck.
Bazar 2015.
ISBN 978-952-279-215-0 (sid.)  Ilm. 3/2015.   Kansikuva.
Rikoskomisario Walter Gröhn ei ole ollut oma itsensä sen jälkeen kun hänet siirrettiin pois Ruotsin oikeuslaitoksen huipulle linkittyneestä murhajutusta. Hän päättää ottaa vapaata ja lähtee Ranskaan tapaamaan Europolin kontaktejaan ja etsimään heidän avullaan vastauksia edelleen avoinna oleviin kysymyksiin.
Ylikonstaapeli Jonna de Brugge on poliisin sisäisen tutkinnan kohteena, koska syyllistyi virkavirheeseen jahdatessaan etsintäkuulutettua Tor Hedmania. Odottaessaan sisäisen tutkinnan valmistumista Jonna jatkaa murhaajan ajojahtia omin päin. Kohtalokas päätös asettaa vaakalaudalle hänen tulevaisuutensa poliisissa ja johdattaa hänet tietomurtojen ja laittomien tutkimusten kautta keskelle painajaismaista ajojahtia, jossa hän joutuu taistelemaan henkensä puolesta.
Pahan kasvot on dramaattinen päätös Stefan Tegenfalkin kehutulle trilogialle, jonka edelliset osat ovat Vihan aika ja Koston vanki. Hienoja ja jännittäviä dekkareita.
Stefan Tegenfalk DekkariNetissä.

Muita kirjoja

Williams, John: Stoner.
Alkuteos: Stoner, 1965.  Suom. Ilkka Rekiaro.
Bazar  2015.
ISBN 978-952-279-112-2 (sid.)  Ilm. 2/2015.   Kansikuva.

Ei dekkari!!
William Stoner kasvaa maalaistalon poikana Yhdysvaltojen Keskilännessä, pääsee opiskelemaan ja löytää alan, joka kiehtoo häntä: englannin kielen ja kirjallisuuden. Stoner menestyy opinnoissaan, valmistuu maisteriksi ja saa opettajan viran yliopistolta. Hän menee naimisiin, saa lapsen ja opettaa vuosikymmenten ajan, mutta elämä tuottaa vain pettymyksiä. Stonerin ainoat intohimot ovat rakkaus ja opiskelu, ja hän tuntee epäonnistuneensa molemmissa.
John Williamsin Stoner ilmestyi alun perin vuonna 1965 ja se arvioitiin kohtalaisen myönteisesti The New Yorker -lehdessä. Kirja kuitenkin unohdettiin pian, eikä siitä otettu uusia painoksia. Stoner sai toisen mahdollisuuden, kun se yhtäkkiä vuosien jälkeen löydettiin Euroopassa. Anna Gavalda ihastui kirjaan ja halusi kääntää sen ranskaksi. Vuonna 2006 romaanista otettiin uusi painos sekä Yhdysvalloissa että Iso-Britanniassa, ja tästä alkoi kirjan uusi tuleminen. Kriitikot kautta maailman ovat ylistäneet kirjaa, ja Stoner sai myös vuoden 2013 Waterstone Book of the Year -palkinnon.
Stonerin ansiot ovat muualla kuin juonen kuljetuksessa; ne ovat yksityiskohdissa ja siinä herkkyydessä, jolla Williams kuvaa Stonerin elämää. Williams herättää ajan, paikan ja ihmiset elävästi henkiin kielellä, jossa tunnekuohut pukeutuvat älylliseen viileyteen ja selkeyteen.
Huom!  Erittäin kiinnostava romaani...
Lisätietoa:
- Wikipedia - John Williams.
- Julian Barnes: Stoner: the-must-read novel of 2013.  The Guardian 13.12.2013.
- New York of Books - John Williams Stoner.
- Leena Lumi -blogi 28.2.2015 John Williams Stoner.  Hieno arvio ...

Uusia pokkaripainoksia

Bradley, Alan: Piiraan maku makea.
Alkuteos: The Sweetsness at the Bottom of the Pie, 2009. Suom. Maija Paavilainen.
Bazar 2014.
ISBN 978-952-225-9 (nid.)  Ilm. 1/2015.   Kansikuva.
1. p. ilm. keväällä 2014.

Mortimer, Michael: Neitsytkivi.
Alkuteos: Jungfrustenen, 2013.  Suom.   Anu Koivunen.
Bazar 2015.
ISBN 978-952-279-222-8 (nid.)    Ilm. 4/2015.
1. p. ilm. kesällä 2014 .

Tegenfalk, Stefan: Koston vanki.
Alkuteos: Nirvanaprojektet, 2010.   Suom. Tiina Sjelvgren.
Bazar 2015.
ISBN 978-952-279-224-2 (nid.)   Ilm. 1/2015.  Kansikuva.
1. p. ilm. keväällä 2014.


Blue Moon
CrimeTime


Huom!  CrimeTimen kevään 2015 uutuuskirjat

Kotimaiset

Bagge, Tapani: Pieni talvisota.
CrimeTime 2015.
ISBN 978-952-289-230-0  (sid.)   Ilm. 3/2015.  Kansikuva.
Kun huumekauppias tapetaan Hämeenlinnan Katumassa, alkaa taistelu Etelä-Hämeen herruudesta. Bagge jatkaa hirtehisellä jengisodan kuvauksellaan mustan huumorin ryydittämää palkittua Hämeenlinna noir -sarjaansa
Tapani Bagge DekkariNetissä.


Jokinen, Seppo: Kuolevaksi julistettu.
CrimeTime 2015.
ISBN 978-952-289-239-3  (sid.)   Ilm. 4/2015.   Kansikuva.
Komisario Sakari Koskinen saa selvitettäväkseen oudon vainoamisjutun. Mies on kuoleman kielissä muttei suostu silti yhteistyöhön. Samaan aikaan naisia ahdistellaan Tampereella. Onko vanha hiippari palannut rikospaikalle?
Seppo Jokinen DekkariNetissä.

Kirstilä, Pentti: Jäähyväiset Hanhivaaralle.
CrimeTime 2015.
ISBN 978-952-289-236-2  (sid.)   Ilm. 4/2015.  Kansikuva.
Komisario Hanhivaara on kuolemansairas, mutta ennen esiripun laskeutumista hänen on ratkaistava viimeinen murhajuttunsa. Suomidekkarin mestari Pentti Kirstilä jättää jäähyväisiä - tällä kertaa legedaariselle päähenkilölleen.
Pentti Kirstilä DekkariNetissä.

Manner, Max:  Jääkyynel.
CrimeTime 2015.
ISBN 978-952-289-247-8  (sid.)   Ilm. 5/2015.  Kansikuva.
Kun etelästä kadonnut nuori nainen löytyy vaivaiskoivuun köytettynä Suomutunturilta keskellä talvea, Krp tarvitsee jälleen norjalaisetsivän Stein Storesenin apua. Lapin hangilta alkaa takaa-ajo joka vie Steinin aina Muurmanskiin asti.
Max Manner DekkariNetissä.

Numminen, Juha: Ystävä sä lapsien.
CrimeTime 2015.
ISBN 978-952-289-233-1  (sid.)   Ilm. 3/2015.  Kansikuva.
Krp:n rikoskomisario Sulo Naskali löytää isoisänsä palaneen talon raunioista parhaat lapsuudenystävänsä ruumiit. Traaginen murhamysteeri pakottaa komisarion nuoruutensa maisemiin ja silmätysten menneisyytensä kanssa.
Juha Numminen DekkariNetissä.

Sipilä, Jarkko: Mies kuumasta.
CrimeTime 2015.
ISBN 978-952-289-243-0  (sid.)   Ilm. 5/2015.  Kansikuva.
Komisario Kari Takamäen johtama Helsingin murharyhmä joutuu keskelle kiihkeää terrorismitutkintaa. Baskimaan vapautusjärjestön ETA:n pommimies on paennut pohjolaan - turvaan vai suunnittelmaan uusia väkivallantekoja?
Jarkko Sipilä DekkariNetissä.

Uusia pokkaripainoksia

Bagge, Tapani: Havannan kuu.
CrimeTime 2015.
ISBN 978-952-2892-50-8 (sid.)   Ilm. 4/2015. 
1.p. ilm. keväällä 2014.

Bruun, Staffa :  Murhastudio.
CrimeTime 2014.
ISBN 978-952-2892-59-1 (nid.)  Ilm. 9/2015.
1. p. ilm.syksyllä 2014.

Jokinen, Seppo : Mustat sydämet.
CrimeTime 2015.
ISBN 978-952-289254-6 (nid.)   Ilm. 3/2015. 
1. p. ilm. keväällä 2014.

Järvelä, Jari: Tyttö ja pommi.
CrimeTime 2015.
ISBN 978-952-2892-52-2 (nid.)   Ilm. 4/2015. 
1. p. ilm. keväällä 2014.

Kivekäs, Ansu: Perhosveitsi.
CrimeTime 2015.
ISBN 978-952-2892-56-0 (nid.)   Ilm. 8/2015. 
1. p. ilm. syksyllä 2014.

Manner, Max : Bandiitti.
CrimeTime 2015.
ISBN 978-952-2892-51-5(nid.)   Ilm. 4/2015. 
1. p. ilm. keväällä 2014.

Nykänen, Harri: Mullasta maan.
CrimeTime 2015.
ISBN 978-952-2892-57-7(nid.)   Ilm. 8/2015. 
1. p. ilm. syksyllä 2014.

Pakkanen, Outi: Marius.
CrimeTime 2015.
ISBN 978-952-2892-53-9 (nid.)   Ilm. 3/2015. 
1. p. ilm. kesällä 2014.

Ropponen, Markku: Laskevan auringon talo.
CrimeTime 2015.
ISBN 978-952-2892-58-4 (nid.)   Ilm. 9/2015. 
1. p. ilm. syksyllä 2014.

Sipilä, Jarkko: Luupuisto.
CrimeTime 2015.
ISBN 978-952-2892-55-3 (nid.)   Ilm. 3/2015. 
1. p. ilm. kesällä 2014.


Gummerus


Huom! Gummerus :  kevät kirjat  2015 -luettelo   

Kotimaiset

Rimpiläinen, Tuomas: Messukylän veriteko ja muita rikostarinoita Suomesta.
Gummerus 2015.
ISBN 978-951-20-9860-6 (sid.)  Ilm. 5/2015.

Messukylän veriteko on rikostietoklassikko jo syntyessään. Kirja on kokoelma 1920- ja 1930-luvulla tapahtuneita rikostarinoita, joissa jokainen yksityiskohta on tosi. Arvostetun rikostoimittajan kirjoittama teos perustuu erittäin laajaan lähdemateriaaliin.Tarinoiden päähenkilöt ovat tavallisia ihmisiä eri yhteiskuntaluokista, alamaailmasta ylimpiin portaisiin asti. Kerrontatyyli vaihtelee trillerimäisestä psykologiseen kuvaukseen siitä, mitä syytetyn ja häntä puolustavan asianajajan mielessä liikkuu oikeudenkäynnin aikana.Teos herättää ajatuksia ikuisista teemoista: rikollisuuden sosiaalisista ulottuvuuksista, sotatraumoista, rangaistuskäytännöistä, rikostutkinnan ammattitaidosta ja omankädenoikeudesta. Voiko henkirikos olla joissakin olosuhteissa ymmärrettävä, kun sen motiivi on inhimillisesti käsitettävä?
Lisätietoa:
- Yle Uutiset 1.6.1015. Kirja 20-luvun rikoksista - luodit vinkuivat ja poliisin elämä oli vaarallista.

Ulkomaiset


Adler-Olsen, Jussi: Tapaus 64.
Alkuteos: Journal 64, 2010. Suom. Katriina Huttunen.
Gummerus 2015.
ISBN 978-952-20-9575-9 (sid.) Ilm. 5/2015.  Kansikuva.
Osasto Q -sarja 4.
Nete Hermansenin elämässä on tapahtunut paljon asioita, jotka hän mieluummin unohtaisi. Nuoruudessaan kokemansa pahoinpitelyn ja pakkosterilaation jälkeen hänet lähetetään pahamaineiseen Sprogøn saareen, jossa hoidetaan kyseenalaisin keinoin yhteiskuntakelvottomiksi leimattuja nuoria naisia. Siellä Netellä on aikaa miettiä elämäänsä ja vannoa kostoa häntä satuttaneille ihmisille. Monta kymmentä vuotta myöhemmin Carl Mørck yhdessä apureidensa Assadin ja Rosen kanssa saa tehtäväkseen tutkia vuoden 1987 katoamistapauksia. Pian he huomaavat, että saman syyskuisen viikonlopun aikana katosi epätavallisen monta ihmistä ja - mikä pelottavampaa - heillä kaikilla näyttäisi olevan jonkinlainen yhteys suosiotaan kasvattavaan äärioikeistolaiseen puolueeseen. Tapaus 64 on neljäs osa Osasto Q:sta kertovassa dekkarisarjassa. Huippumenestynyt sarja on koukuttava yhdistelmä kiehtovia tapauksia, piinaavaa jännitystä ja loistavia henkilöhahmoja.
Jussi Adler-Olsen DekkariNetissä.

Läckberg, Camilla: Leijonankesyttäjä.
Alkuteos: Lejontämjaren. 2014.  Suom. Outi Menna.
Gummerus 2015.
ISBN 978-952-20-9564-3 (sid.)   Ilm. 5/2015.  Kansikuva.
Fjällbacka -sarja 9.
Hyinen talvi pitää Fjällbackaa otteessaan. Puolipukeinen teinityttö hoipertelee lumisesta metsästä tielle. Auto ilmestyy kuin tyhjästä eikä ehdi väistää. Kun Patrik Hedström ja hänen poliisikollegansa kuulevat onnettomuudesta, on uhri jo tunnistettu. Tyttö katosi neljä kuukautta sitten kotimatkalla ratsastuskoulusta, eikä kukaan ollut nähnyt häntä sen koommin. Tytön ruumiissa on jälkiä käsittämättömistä julmuuksista, ja poliisi pelkää pahoin, että uhreja on muitakin. Samaan aikaan Erica Falck työstää kirjaansa häntä askarruttavasta vanhasta perhetragediasta, joka johti sirkustaiteilijan surmaan. Erica käy toistuvasti vankilassa tapaamassa miehensä murhasta tuomittua leskeä selvittääkseen, mitä kauhujen talossa todella tapahtui. Mitä nainen oikein salaa? Erica aavistaa, että jotain on pahasti pielessä ja menneisyys heittää varjoaan nykyisyyden ylle.
Camilla Läckberg DekkariNetissä.

Grebe, Camilla ja Leander-Engström, Paul: Pietarin kapellimestari.
Alkuteos: Dirigenten från Sank Petersburg, 2013. Suom. Pekka Marjamäki.
Gummerus 2015.
ISBN 978-951-20-9466-0 (sid.)  Ilm. 1/2015.  Kansikuva.

Moskova noir 1.
Esikoisdekkari! 
Moskova 2000-luvulla. Maailma, joka pursuaa uutta rahaa ja uutta valtaa; joka muuttuu niin nopeasti, että todellisuudentaju pettää; jossa elämä tuntuu nopeasti virtaavalta pyörteeltä ja kaikki identiteetit ovat vaihdettavissa, kaikki arvot muutettavissa.Pietari vuonna 1993. Ruotsalainen asianajaja Fredrik Kastrup auttaa venäläistä asiakastaan perustamaan yrityksen ja joutuu päätteeksi antamaan sopimukseen venäläiset vakuudet.Moskova vuonna 2003. Kastrupin hyvä ystävä Tom Blixen on töissä moskovalaisessa investointipankissa. Blixenin tehtäväksi lankeaa järjestää kauppa, jossa legendaarisen ja pelätyn oligarkin, Romanovin, johtama öljy-yhtiö hankkii 49 prosentin osuuden pienemmästä kilpailijastaan. Moskovan syyttäjävirasto alkaa tutkia kauppaan kytkeytyviä murhia, ja Blixen ja hänen läheisensä saavat huomata joutuneensa vaarallisella tavalla öljy-yhtiön turvajoukkojen ja valtiollisten turvallisuuspalvelujen väliin. Maailmassa, jossa henki ei ole minkään arvoinen, ainoa tapa selviytyä pelistä on pelata se loppuun asti...Pietarin kapellimestari on vangitseva trilleri ja sisäpiirintietoa tihkuva kuvaus Venäjästä 2000-luvun alussa, jolloin muutamassa vuodessa luotiin aikamme suurimpia omaisuuksia. Kirjan on Moskova noir -trilogian avausosa.
Camilla Grebe (1968) on ruotsalainen kirjailija ja liikkeenjohdon konsultti. Hän on aikaisemmin kirjoittanut kolme rikosromaania sisarensa Åsa Träffin kanssa.
Paul Leander-Engström (1966) asui Venäjällä yli kymmenen vuotta ja siirtyi nopeasti tiedustelutehtävistä talouselämän palvelukseen. Hän oli mukana rakentamassa useita merkittäviä venäläisiä investointipankkeja, kunnes 2007 myi omistuksensa ja ryhtyi filantroopiksi ja kirjailijaksi.
Jälleen uusi ruotsalaispari....aihe on todella mielenkiintoinen!!!
Huom!   Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Camilla Grebe ja Paul Leander-Engström DekkariNetissä.
Lisätietoa:
- Gummerus - Pietarin kapellimestari .
- Gummerus - Camilla Grebe.
- Gummerus - Paul Leander-Engström.
- Wikipedia - Camilla Grebe.
- Wikipedia - Paul Leander-Engstörm .

Hall, Tarquin: Vish Puri ja lemmenkommandojen tapaus.
Alkuteos: The Case of the Love Commandos, 2013.  Suom. Tero Valkonen.
Gummerus 2015.
ISBN 978-951-20-9740-1 (sid.)   Ilm. 3/2015.  Kansikuva.
Vish Puri -sarja 4.
Korkeasäätyinen Tulsi Mishra rakastuu Ramiin, kastittomaan opiskelijaan, ja saa koko suvun vastaansa. Rakastavaiset saavat apua Lemmenkommandoilta, sekasäätyisiä hindupareja auttavalta vapaaehtoisryhmältä. Hääpäivänä, juuri kun Tulsi on saatu salakuljetettua kotiarestistaan, Ram kuitenkin katoaa jäljettömiin. Muutamaa päivää myöhemmin Ramin äiti löytyy kuolleena, ja Tulsin isä on ilmeinen epäilty. Vish Puri matkustaa avustajineen Ramin kotikylään selvittämään tapausta ja joutuu kamppailemaan niin hämäräperäisen lääketehtaan kuin lipevän mutta taitavan kilpailijansa Hari Kumarin kanssa ennen kuin kaikki alkaa selvitä. Puri saa kuitenkin nauttia runsaasti herkullisia curryja - ja lukija Purin tarkoista havainnoista ja Tarquin Hallin terävästä, mutta empaattisesta huumorista.
Huom!   Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Tarquin Hall DekkariNetissä.

Söderberg, Alexander: Kolumbialainen liitto.
Alkuteos: Den andre sonen, 2014.  Suom. Outi Menna.
Gummerus 2015.
ISBN 978-951-20-9089-1 (sid.)   Ilm. 1/2015.  Kansikuva.

Sophie Brinkmann 2.
Andalusialaisen rikollisliigan johtaja Hector Guzman makaa koomassa ja hänen imperiuminsa hajoaa pala palalta. Tuntemattomalla tavalla hänen baijerilaiset kilpailijansa pääsevät selville Guzmanien varjelluimmistakin salaisuuksista. Sophie Brinkmannista tulee nappula kaukaa johdetussa pelissä, jossa lojaalisuus pyyhkäistään laudalta ja maailman täyttävät petokset, silmitön väkivalta ja pohjaton pahuus. Andalusialaisessa ystävässä tapahtuneiden raakojen ravintolamurhien tutkinta junnaa paikallaan, eikä poliisissakaan kaikki ole niin kuin pitää. Selviytyäkseen Sophien on katsottava sisimpäänsä ja löydettävä oma pimeä puolensa. Andalusialaisen ystävän jatko-osa on edeltäjäänsäkin nopeampi, tummempi ja kohtalokkaampi.
Alexander Söderberg (s. 1970) on ruotsalainen tv-käsikirjoittaja ja ohjaaja. Andalusialainen ystävä , Sophie Brinkmannista ja corleonemaisesta Guzmanien klaanista kertovan trilogian ensimmäinen osa, on hänen esikoisromaaninsa.  Söderberg hallitsee suvereenisti sekä henkeäsalpaavat toimintakohtaukset että psykologisesti uskottavat henkilöhahmot.  Kirjasta tuli maailmanmenestys jo ennen julkaisemistaan, kun se myytiin jättimäisillä summilla yli kolmeenkymmeneen maahan.  Sen elokuvaoikeudet on myyty Hollywoodiin.
Alexander Söderbergin ensimmäinen Sophia Brinkmann -dekkari Andalusialainen ystävä oli erinomainen ja jännittävä.
Huom!   Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Alexander Söderberg DekkariNetissä

 

Uusia painoksia

Sipilä, Jarkko : Henkirikos : Takamäki 9-10.
Gummerus 2015.
ISBN 978-951-20-9923-8 (sid.)   Ilm. 1/2015.  Kansikuva.
Yhteisnide:  kaksi Takamäki-romaania: Prikaatin kosto ja Katumurha.


Uusia pokkaripainoksia


Adler-Olsen, Jussi: Pullopostia.
Alkuteos: Flaskepost fra P, 2009.  Suom. Katriina Huttunen.
Gummerus 2015.
ISBN 978-951-20-9918-4 (nid.)   Ilm. 2/2015. Kansikuva.
1. p. ilm. keväällä 2014.

Hall, Tarquin: Vish Puri ja kohtalokkaan voikanan tapaus.
Alkuteos:  The case of the deadly butter chicken, 2012.  Suom. Jaana Kapari-Jatta.
Gummerus 2015.
ISBN 978-951-20-9912-2 (nid.)   Ilm. 3/2015. Kansikuva.
1. p. ilm. keväällä 2014.

Holt, Anne : Pahan varjot.
Alkuteokset: Demonens död, 1995 : Død Joker, 1999.
Gummerus 2015.
ISBN 978-951-20-9911-5 (nid.)  Ilm. 3/2015.
Pahan varjot sisältää kaksi Hanne Wilhelmsen -dekkaria: Paholaisen kuolema (suom. 2000) ja Kuollut jokeri (suom. 2001).

Läckberg, Camilla : Jääprinsessa.
Alkuteos: Isprinsessan, 2003. Suom. Outi Menna.
Schildts 2015.
ISBN 978-951-20-9914-6 (nid.)  Ilm. 3/2015.
Huom! 1. Fjällbacka -dekkari.
1. p. ilm. syksyllä 2006.

Söderberg, Alexander: Andalusialainen ystävä.
Alkuteos: Den andalusiske vännen, 2012.  Suom. Outi Menna.
Gummerus 2015.
ISBN 978-951-20-9905-4 (nid.)   Ilm. 1/2015.
1. p. ilm. keväällä 2014.

Vala, Vera : Villa Sibyllan kirous.
Gummerus 2015.
ISBN 978-951-20-921-4 (nid.)   Ilm. 5/2015.
1. p. ilm. syksyllä 2014.


 

Johnny Kniga

Ulkomaiset


Carlsson, Christoffer: Ääret.
Alkuteos: Den fallande detektiven, 2014.  Suom. Tarja Lipponen.
Johnny Kniga 2015.
ISBN 978-951-0-41217-6  (sid.)  Ilm. 4/2015.   Kansikuva.
Leo Junker -sarja 2.
Palkitun Varjot-romaanin esittelemä Leo Junker jatkaa poliisissa väkivaltaosastolla myös Varjoista tutun Gabriel Birckin alaisena. Miehet saavat tutkittavakseen tavallisen tuntuisen puukotuksen. Uhri on kuitenkin tutkinut poliittista ääriliikehdintää ja kohta Junker saa huomata, että heidät on sivuutettu tutkimuksista ja lisäksi heitä varjostetaan.Kukaan ei halua puhua poliisille eikä varsinkaan tutkinnasta nyt vastaavalle suojelupoliisille, joten Junkerin ja Birckin irtautuminen tutkinnasta on vaikeaa, ellei suorastaan mahdotonta. Kun vaiteliaat alkavat vaieta lopullisesti, on poliisien tehtävä yhteistyötä ja yritettävä estää pahimman mahdollisen tapahtuminen.
Carlssonin Ääret vie lukijansa ruotsalaisen yhteiskunnan poliittisen pimeyden porteille,
missä väkivalta tuntuu olevan enemmän mahdollisuus kuin uhka.
Vuonna 1986 syntynyt Christoffer Carlsson on tähän mennessä julkaissut neljä rikosromaania ja romaani Varjot (Den osynlige mannen från Salem) sai Ruotsin Dekkariakatemian suuren palkinnon vuoden 2013 parhaana ruotsalaisena rikoskirjana. Carlsson on palkinnon kaikkien aikojen nuorin voittaja. Carlsson on paitsi nuori kirjailija, myös kansainvälistä huomiota herättänyt kriminologi. The European Society of Criminology palkitsi Carlssonin vuoden nuorena eurooppalaisena kriminologina 2012. Hän väitteli Tukholman yliopistossa tohtoriksi huhtikuussa 2014.
Carlssonin maailmanvalloitus on hyvässä vauhdissa ja hänen julkaisuoikeutensa on myyty jo 16 kielelle. Rikoskirjallisuuden tulevaisuus on täällä. Tässä ja nyt.
Johnny Kniga julkaisi Carlssonin esikoisteoksen Tapaus Vincent Franke 2011 sekä Leo Junker -sarjan avauksen Varjot 2014. Erinomainen ruotsalaisdekkaristi.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Christoffer Carlsson DekkariNetissä.

Nesbø, Jo: Verta lumella.
Alkuteos: Blood on Snow 1, 2015. Suom. Outi Menna.
Johnny Kniga 2015.
ISBN 978-951-0-41217-6  (sid.)  Ilm. 4/2015.  Kansikuva.
Olav järjestelee asioita Daniel Hoffmannille, Oslon heroiinikuninkaalle. Asiat järjestyvät helpoimmin tappamalla turhan hankalaksi käynyt ihminen. Olav on hyväsydäminen mies.
Tämä ilmenee erityisesti hänen suhteessaan naisiin, kuuromykkään Mariaan ja huumepomo Hoffmannin puolisoon, Corinaan. Olav haluaa pelastaa molemmat naiset, mutta hänen pitäisi tappaa ainakin toinen. Asiat eivät ole sitä, miltä ne näyttävät, ja asioilla on myös taipumus mennä pieleen, jos se vain on mahdollista. Asioihin liittyy myös Kalamies, Hoffmannin pahin kilpailija Oslon huumemarkkinoilla. Yksi asia johtaa toiseen. Lumi on värjäytyvä verellä. Ja punainen on rakkauden väri. Verta lumella on tiivis kertomus ajasta, jolloin viattomuus oli uhrattava, jos aikoi elää.
Jo Nesbø on noussut ensin johtavaksi norjalaiseksi rikoskirjailijaksi Harry Hole -romaaneillaan, sitten johtavaksi pohjoismaiseksi kirjailijaksi. Tänä päivänä hän kamppailee jo tasapäisesti muutaman muun kirjailijan kanssa maailman suosituimman kirjailijan tittelistä.
Vuonna 1960 Oslossa syntynyt Nesbø on saanut tunnustusta siitä, että hän on laajentanut rikosromaanin käsitettä poikkeuksellisen kirjallisen lahjakkuutensa ja kunnianhimonsa ansiosta sekä kyvyllään ymmärtää elämää meille kaikille yhteisessä modernissa, globaalissa maailmassa.
Nesbø on paitsi loistava rikoskirjailija myös muusikko, lauluntekijä ja ekonomi.
Huom! Verta lumella osa 2 ilmestyy suomeksi marraskuussa 2015.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana, mp3-äänikirjana ja cd-äänikirjana.
- Lavalla Jo Nesbø sekä Jarkko Nieminen Dekkari-ilta Helsingissä 7.11.2014.
- Johnn Kniga #Kirja - Jo Nesbø.
Jo Nesbø DekkariNetissä.

Tietokirjat

Tasku-Kniga pokkarit

Carlsson, Christoffer: Varjot.
Alkuteos: Den osynlige mannen från Salem, 2013.  Suom. Tarja Lipponen.
Johnny Kniga 2015.
ISBN 978-951-0-441130-8  (nid.)   Ilm. 4/2015.  Kansikuva.
1. p. ilm. syksyllä 2014.

Nesbø, Jo: Isänsä poika.
Alkuteos: Sønnen, 2014.  Suom. Outi Menna.
Johnny Kniga 2015.
ISBN 978-951-0-41134-6 (nid.)   Ilm. 5/2015.  Kansikuva.
1. p. ilm. syksyllä 2014.Karisto

Huom!   Kaikki Kariston kirjauutuudet keväällä 2015.

Kotimaiset

Saarto,Timo: Vesimiehen aika.
Karisto 2015.
ISBN 978-951-23-5885-4 (sid.)  Ilm. 3/2015.  

Erja Kuusama lähtee huuruisista bileistä Natsalta, batiikkipaitojen, vakosamettihousujen ja otsapantojen keskeltä, ja joutuu pimeässä Kaivopuistossa entisen poikaystävänsä raa' an murhan silminnäkijäksi. Mutta myös Erja pannaan merkille. Hän saa takaa-ajajia kintereilleen ja kutsumattomia vieraita asunnolleen. Sitten hän tekee kohtalokkaan päätöksen ja lähtee pakomatkalle, joka johtaa hänet lopulta suoranaiseen surmanloukkuun. Rikoksen selvittelyä vaikeuttavat poliisilaitoksen tulehtuneet ihmissuhteet, joista lankeaa erityisen synkkä varjo juuri Erjan ylle...
Kirjoituskilpailuvoittajan odotettu uusi tuleminen. Vesimiehen aika on 1960- ja 1970-luvun hippiaikaan sijoittuva hektinen poliisiromaani, jolle entaa oman, kiinnostavan erityismakunsa tarkasti ja osuvasti kuvattu aikakauden miljöö ja elämäntapa.  Saarron esikoiskirjaan tutustunutta lukijaa ilahduttaa lisäksi kohdata rikostutkinnassa jälleen Vaiteliaasta pojasta tuttu, nyt jo ikääntynyt Albert Vaara.
Timo Saarto on helsinkiläinen teologian maisteri, kitaransoiton, klassisen rockin ja Olavi Virran musiikin ystävä- Hän voitti vuonna 2010 Kariston 110-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetyn kirjoituskilpailun romaanillaan Vaitelias poika.
Lisätietoa:
- Karisto - Timo Saarto.
- www.timosaarto.com/wordpress.
Timo Saarto DekkariNetissä.

Sandberg, Timo: Häränsilmä.
Karisto 2015.
ISBN 978-951-23-5909-7 (sid.)  Ilm. 1/2015.  Kansikuva.
Mustamäki -sarja 2.
Lahdessa tapahtuu lyhyen ajan sisällä kaksi poliisisurmaa, joita etsiväkonstaapeli Otso Kekki yrittää parhaansa mukaan tutkia uusien tutkimusmenetelmien ja muutosvastarinnan ristipaineessa. Avainasemaan tutkinnassa nousevat Häränsilmän, myyttisen lammen, rannalla majailevat viinamäen miehet. Samaan aikaan Lahteen aletaan rakentaa suomalais-saksalaisella yhteistyöllä uuden ajan ihmeitä, radiomastoja. Sisällissodan jättämät haavat ammottavat kuitenkin edelleen avoimina ja kärjistävät ihmisten välejä.
Johtolanka-voittajan odotettu jatko-osa.  Häränsilmä piirtää väkevää ajankuvaa 1920-luvun Lahdesta ja jatkaa samalla Vuoden johtolanka -voittajan, Mustamäen, tarinaa.  Rikostutkimuksen rinnalla seurataan Mustamäestä tuttujen persoonallisten henkilöhahmojen uusia, osin dramaattisiakin vaiheita, joihin aikakauden epäluulot ja tulevaisuuden uhat lyövät synkän leimansa.
Timo Sandberg on Nastolassa asuva kirjailija ja toimittaja, jolta on julkaistu jo parisenkymmentä teosta.
Timo Sandberg DekkariNetissä.

Ulkomaiset


Cleeves, Ann: VERA - Satamakatu.
Alkuteos: Harbour Street, 2014.  Suom. Annukka Kolehmainen.
Karisto 2015.
ISBN 978-951-23-5884-7 (sid.)  Ilm. 2/2015.   Kansikuva.
Vera Stanhope -sarja.
Naisten turvatalon peitelty menneisyys. Vera Stanhope -sarjan uusimman kirjan tapahtumat sijoittuvat yhden kadun varrelle merenrantakylään. Hiljaisella Satamakadulla on vain muutama rakennus, joista yksi on naisten turvatalo ”Haven”. Talon pitkäaikainen työntekijä, hyväsydäminen Margaret Krukowski puukotetaan Newcastlen metrossa. Veran työpari Joe Ashworth on samassa metrossa teini-ikäisen Jessie-tyttärensä kanssa, mutta ei silti ehdi ajoissa – ennätysmäisen sakea lumipyry peittää rikoksen jäljet. Pian myös toinen metromatkustaja – silminnäkijä? – löytyy kuolleena. Joe on syystäkin huolesta sekaisin, kun eräänä iltana Jessie ei vastaa puhelimeen… Vera Stanhopen pettämätöntä vainua ja ketään kumartelematonta asennetta tarvitaan enemmän kuin koskaan.
Ann Cleeves on julkaissut kaikkiaan kuusi Vera Stanhope -kirjaa. Satamakatu on neljäs suomennettu Vera Stanhope -romaani ja monien arvioiden mukaan sarjan tähänastisista osista paras. Piinaava pikkukaupungin tunnelma, henkilöhahmojen pimeä menneisyys ja yllättävä loppu täyttävät lukijan kaikki odotukset. Uutuusromaanissa joulutunnelma luo erityisen tehokkaan kontrastin pelon ilmapiirille. Vera-romaaneihin perustuvan tv-sarjan 2 ensimmäistä tuotantokautta nähtiin Suomessa alkuvuodesta 2013. Sarja on kotimaassaan yltänyt jo 5. tuotantokauteensa. 4. tuotantokauden avausjakso on perustunut Satamakatu-romaaniin.
Ann Cleeves on aktiivinen kirjallisuusharrastuksen edistäjä - mm. yksi Harrogaten rikoskirjallisuusfestivaalin vakiolukijoista ja rikoskirjailijoiden asemaa puolustavan Murder Squad -yhdistyksen jäsen. Ann Cleevesillä on kaksi aikuista poikaa, ja hän asuu ornitologimiehensä kanssa Pohjois-Englannissa North Tynesidessa.
Ann Cleeves DekkariNetissä.

Blædel, Sara: Hyvästit vapaudelle.
Alkuteos: Aldrig mere fri, 2008. Suom. Virpi Vainikainen.
Karisto 2015.
ISBN 978-951-23-5858-8 (sid.)  Ilm. 1/2015.  Kansikuva.
Louise Rick -sarja.
hmiskauppaa Kööpenhaminassa Raa’asti murhattu prostituoitu löytyy Kööpenhaminan kadulta. Ennen kuin Louise Rick ennättää saada tutkimukset vauhtiin, hänen ystävänsä Camilla soittaa järkyttyneenä: hänen poikansa Markus on löytänyt koulumatkallaan hylätyn vastasyntyneen. Tutkimusten edetessä Louiselle selviää, että vastassa on rikollisia, joille ihmishenki ei merkitse mitään…
Hyvästit vapaudelle kuvaa hyytävästi Euroopan ihmiskaupan lonkeroiden ulottumista pohjoismaiseen lintukotoon, sympaattisen Kööpenhaminan kaduille. Teos on jatkoa Louise Rick -dekkareille Nimimerkki Prinsessa (2013) ja Vain yksi elämä (2014).
Sara Blædelia kutsutaan Tanskan dekkarikuningattareksi, eikä syyttä: hän on Tanskan myydyin kirjailija ja hänet on äänestetty kolmesti Tanskan suosituimmaksi kirjailijaksi.
Blædel voitti myös Det Danske Kriminalakademinin esikois-dekkaripalkinnon vuonna 2004. Hänen kirjojaan on julkaistu 23 maassa, joukossa kaikki Pohjoismaat ja myös Yhdysvallat.
Ennen kirjailijanuraansa hän pyöritti omaa skandinaavisiin dekkareihin erikoistunutta kustantamoa. Blædel esiintyi tänä vuonna (2014) Helsingin kirjamessujen dekkarilauantaissa.
Erinomaisia dekkareita. Tanskalaista laatua.
Sara Blædel DekkariNetissä.

Uusia pokkaripainoksia

Child, Lee: Etsintäkuulutettu.
Alkuteos: A wanted man, 2012.  Suom. Jukka Jääskeläinen.
Karisto 2015.
ISBN 978-951-23-5961-5 (nid.)   Ilm. 4/2015.   Kansikuva.
1. p. ilm. syksyllä 2013.

Cleeves, Ann: VERA - Kuolonkukkia.
Alkuteos: Hidden depths, 2007.   Suom. Annukka Kolehmainen.
Karisto 2015.
ISBN 978-951-23-5933-2 (nid.)   Ilm. 1/2015. Kansikuva.
1. p. ilm. keväällä 2012.


 

Kustannus-Makela 

LIKE


Huom!  Tässä Liken kevät 2015 - kaikki kirjauutuudet.

Kotimaiset

Seppälä, Jaakko Markus: Lemen.
Like 2015.
ISBN 978-952-01-1086-4 (sid.)   Ilm. 1/2015.  Kansikuva.

Esikoisromaani!!
Bladerunnermainen teknotrilleri lähitulevaisuuden maailmasta Soheba City 2063. Katujen ihmistehtaissa valmistetaan raaka-ainetta suuryrityksille. Yhtiöiden ylivaltaa sotkee kuitenkin epävarmuustekijä: pakassa piilottelee jokereita. Salaisuuksien paljastajia. Nina, katujen koulima freelancer, pelastaa kadonneen Melinda Leen suuryrityksen kynsistä. Tytön kehoa asuttaa kuitenkin tekoäly, joka on päättänyt murtautua virtuaalimaailman orjuudesta todelliseen maailmaan.
Jaakko Markus Seppälä (s. 1983) asuu Oulussa ja työskentelee ohjelmistokoodaajana.  Häneltä on julkaistu 12 lyhytproosatarinaa kirjallisuuslehdissä, mm. Kaltiossa, Parnassossa ja Portissa.  Seppälä voitti Ringshadow-novellikilpailun vuonna 2013.  Lemen on hänen esikoisromaaninsa.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Like - Jaakko Markus Seppälä
- Yle Uutiset 5.1.2014 Kiihkeärytminen teknotrilleri syntyi työpäivän jälkeen.
- Savon Sanomat 12.1.2015 Risto Löf.

Ulkomaiset


Bengtsson, Jonas T.: Submarino.
Alkuteos: Submarino, 2007. Suom. Päivi Kivelä.
Like 2015.
ISBN 978-952-01-0932-5 (sid.)   Ilm. 5/2015.

Ravisuttava tarina narkomaani-isästä ja pojasta. Nick on päässyt vankilasta istuttuaan pahoinpitelytuomion. Hänen pikkuveljensä on narkomaani ja päiväkoti-ikäisen pojan yksinhuoltaja. Äidin kuolema pakottaa veljekset kohtaamaan jälleen toisensa - ja menneisyyteen piilotetun tragedian, jonka varjo ei jätä rauhaan.
Jonas T. Bengtsson (s. 1976) on palkittu tanskalainen kirjailija. Elokuvanakin mainetta niittäneet Submarinon oikeudet on myyty 10 maahan, ja Saksassa Bengtsson listahitti.
Jonas T. Bengtsson vieraili Suomessa Helsinki Lit -tapahtumassa 23.-24.5.2015.
Lisätietoa:
- Like ja Helsinki Lit - Jonas T. Bengtsson.
- Like - Jonas T. Bengtsson.
- Hs.fi 23.5.2015 Jukka Petäjä: "En osaa mennä poliisin nahkoihin" - Jonas T. Bengtsson.

Ellroy, James: Perfidia.
Alkuteos: Perfidia, 2014.  Suom. Juha Ahokas.
Like 2015.
ISBN 978-952-01-1161-8 (sid.)   Ilm. 2/2015.  Kansikuva.
Tinkimätön tarina sodasta ja turmeltuneesta kaupungistaJoulukuussa 1941 Amerikka kiehuu toisen maailmansodan partaalla ja rodulliset jännitteet kärjistyvät Japanin pommittaessa Pearl Harboria. Los Angelesista löytyy raa'asti murhattu japanilainen perhe, ja murhia ympäröivä poliittinen myrsky paljastaa korruption likaisen, veren tahriman sielun.
James Ellroy (s. 1948) on yksi aikamme menestyneimmistä yhdysvaltalaisista rikoskirjailijoista. Hän on julkaissut lähes 20 romaania, joita on käännetty useille eri kielille.  Ylistetyistä teoksista on sovitettu elokuviksi Musta dahlia, Brownin sielunmessu ja L.A. - Langennut kaupunki.  Ellroyn uusi kirja on odotettu ja tervetullut. Loistava kirjailija, ykkösluokkaa.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
LIsätietoa kirjasta:
- jamesellroy.net
- Wikipedia - Perfidia.
- The Guardian 17.9.2014 .
James Ellroy DekkariNetissä.

Frimansson, Inger: Tyttö ja kissa.
Alkuteos: En yxa åt Alice, 2014.  Suom. Taina Rönkkö.
Like 2015.
ISBN 978-952-01-1157-1 (sid.)   Ilm. 4/2015.  Kansikuva.
Katkeran miehen lapsikaappaus repii perhettä Juro Evelina on aina ollut isän tyttö. Ja juuri isälle, pankinjohtajalle, soitetaan, kun Evelina kidnapataan. Roland Järnek haluaa kostaa pankkimiehelle kokemansa vääryyden. Tytön vapauden hinta on isän kuolema. Tilanteen kiristyessä vanhempien välit tulehtuvat ennennäkemättömällä tavalla ja kaapeista kävelee ulos luuranko toisensa jälkeen. Kaikki henkilöt liikkuvat kuin miinakentällä, jolla yksikin harha-askel voi johtaa katastrofiin. Lamauttava pelko tekee virheistä väistämättömiä, ja jännitys on sietämätöntä alusta loppuun.
Loistava ruotsalaisdekkaristi.
Inger Frimansson on julkaissut kymmeniä rikosromaaneja.  Mestarillinen juonenkehittelijä on palkittu useasti, muun muassa kaksi kertaa Ruotsin Dekkariakatemian palkinnolla.
Inger Frimansson DekkariNetissä.

Krefeld, Michael Katz: Kadonneet.
Alkuteos: Savnet, 2014.  Suom. Päivi Kivelä.
Like 2015.
ISBN 978-952-01-1074-1 (sid.)   Ilm. 3/2015.

Vanhat vääryydet nykyisten syynä Yksitoista yksinäistä miestä on kadonnut mystisesti Berliinissä löytyäkseen myöhemmin alasti ja hukkuneina. Rikospoliisi Ravn alkaa etsiä tekijää, johtolankanaan Itä-Saksan aikainen kolkko tapahtuma, jossa viattoman tytön ja hänen perheensä kimppuun käytiin raa'asti. Aika on loppumassa, viimeisin kadonneista saattaa vielä olla elossa. Myös Ravnin oma traaginen menneisyys sotkeutuu tehtävään.
Kadonneet on itsenäinen jatko-osa Michael Katz Krefeldin Ravn -sarjassa, jonka aloitti Langenneet vuonna 2013. 
Langenneet avasi Kööpenhaminaan sijoittuvan rikosromaanisarjan, jonka päähenkilö on tarkkavaistoinen mutta itsetuhoinen etsivä Thomas Ravnsholdt. Jokainen kirja on oma tarinansa, mutta sarjasta muodostuu myös suurempi, taitavasti koukuttava kokonaisuus. Kirja ponkaisi Tanskassa suoraan myyntilistojen kärkeen, ja sitä myytiin heti julkaisupäivänä 12 500 kappaletta. Käännösoikeudet on myyty viiteentoista maahan.
Michael Katz Krefeld (s. 1966) on palkittu tanskalainen rikoskirjailija ja tv-käsikirjoittaja. Hänen v. 2012 ilmestynyt teoksensa Sort sne falder palkittiin Tanskan parhaana rikoskirjana, ja se oli maansa Lasiavain-ehdokas.  Hienoa, että tanskalaisdekkaristeja suomennetaan...
Huom!  Ilmestyy myös sähkökirjana. .
DekkariNetti - Michael Katz Krefeld.

Lontoo Noir.
Toim. Cathi Unsworth.
Alkuteos: London Noir, 2015.  Suom. Juha Ahokas.
Like 2015.
ISBN 978-952-01-0940-0 (sid.)   Ilm. 3/2015.

Tummasävyinen tarinakokoelma Lontoon pimeiltä kujiltaLontoo Noir kuuluu samaan yhdysvaltalaisen Akashic Booksin sarjaan kuin syksyllä 2014 julkaistu Helsinki Noir. Se on valikoitu kokoelma englantilaisia rikoskertomuksia, joissa kuvataan Lontoon yön varjoja, häikäilemättömyyttä, kostoa ja ihmismielen pimeää puolta aitoon noir-tyyliin.Lontoo Noirin kirjailijoita ovat muun muassa: Ken Bruen, Stuart Home, Joolz Denby ja Patrick McCabe.

 
Uusia Like-pokkareita

Krefeld, Michael Katz: Langenneet.
Alkuteos: Afsporet, 2013.  Suom. Päivi Kivelä.
Like 2015.
ISBN 978-952-01-1178-6 (nid.)   Ilm. 2/2015. 
1. p. ilm. keväällä 2014.

Mina, Denise: Valheiden varjo.
Alkuteos: The Red Road, 2013.  Suom. Juha Ahokas.
Like 2015.  
ISBN 978-952-01-1180-9 (nid.)   Ilm. 3/2015.
1. p. ilm. keväällä 2014.

Ollikainen, Milla: Veripailakat.
Like 2015.
ISBN 978-952-01-1182-3 (nid.)  Ilm. 4/2015. 
1. p. ilm. syksyllä 2013.


 

Minerva

 

Coben, Harlan: Saalistaja.
Alkuteos: Missing You, 20124.  Suom. Salla-Maria Mölsä.
Minerva 2015.
ISBN 978-952-312-104-1 (sid.)   Ilm. 2/2015. Kansikuva.
Amerikkalaisen dekkarikuninkaan, Harlan Cobenin, uusi trilleri on vertahyytävä kertomus siitä, mihin rakkauden etsiminen voi johtaa. Coben kutoo taitavan verkon menneisyyden siteistä ja valheista, jotka kietovat ihmiset yhteen.Profiili treffisivustolla. Samankaltainen kuin kaikki muutkin. Mutta siihen liitetty kuva saa newyorkilaispoliisi Kat Donovanin sydämen pamppailemaan. Kuvasta katsoo hänen entinen kihlattunsa, Jeff, mies, joka mursi hänen sydämensä ja jota Kat ei ole nähnyt kahdeksaantoista vuoteen. Tunteet, jotka Kat on haudannut vuosikausiksi, vyöryvät hänen ylitseen. Olisiko vanhaan tarinaan mahdollista löytää uusi alku?Katin vielä miettiessä pitäisikö hänen yrittää ottaa yhteyttä Jeffiin, hänen luokseen poliisiasemalle tulee 19-vuotias Brandon Phelps, joka haluaa Katin tutkivan äitinsä katoamista. Brandonin äiti, Dana, on lähtenyt netissä tapaamansa miehen matkaan, eikä ole sen koommin soittanut tai vastannut teksti-viesteihin. Brandon näyttää Katille netistä ottamansa äidin uuden poikaystävän kuvan, ja Kat toteaa kauhukseen sen olevan Jeff.Kun Kat yrittää ottaa selvää Danan kohtalosta, hänelle selviää, ettei treffi-ilmoituksen takana suinkaan ole Jeff, vaan henkilö, joka saalistaa aivan muuta kuin rakkautta. Paljastuu sanomattoman epäinhimillinen salajuoni, jonka uhreiksi päätyvät toiveikkuudessaan haavoittuvat treffisivuston onnen etsijä.
Amerikkalainen Harlan Coben on yksi maailman menestyneimmistä trillerikirjailijoista. Hänen kirjojaan on käännetty yli 40 kielelle, ja niitä on myyty yli 50 miljoonaa kappaletta. Hänen viisi viimeistä romaaniaan ovat kaikki olleet New York Timesin bestseller-listan ykkösiä.
Harlan Cobenin kolmesta romaanista on tehty filmaussopimukset.  Paramount osti hänen edellisen romaaninsa Lupaa ja vaikene (pääosissa Hugh Jackman) ja Warner Bros puolestaan Saalistajan oikeudet päivää ennen romaanin julkaisua Yhdysvalloissa maaliskuussa 2014. Myös romaanista Ei sanaakaan on tehty sopimus Argon kanssa, joka houkuttelee päärooliin Liam Neesonia.
Huom!  Kymmenes suomennos Harlan Cobenilta. Cobenin dekkarit ovat jännittäviä ja koukuttavia. Hienoa, että Minerva julkaisee Harlan Cobenia edelleenkin.
Harlan Coben DekkariNetissä.

Doughty, Louise: Kielletyn hedelmän kuja.
Alkuteos: Apple Tree Yard, 2013. Suom. Marja Helanen.
Minerva 2015.
ISBN 978-952-312-096-9 (sid.)   Ilm. 1/2015.  Kansikuva.

Ensimmäinen suomennos!!!
Lontoolainen Yvonne Carmichael on työskennellyt ankarasti saavuttaakseen kaiken sen, mitä on elämässään halunnut: loistavan yliopistouran genetiikan alalla, kauniin kodin sekä onnellisen perhe-elämän. Kaikki on paremmin kuin hyvin. Miksi hän siis yhtäkkiä paniikin vallassa joutuu toteamaan olevansa väärässä paikassa väärään aikaan - väärän miehen kanssa?Yvonne heittäytyy impulsiiviseen ja intohimoiseen suhteeseen Lontoon parlamenttitalossa tapaamansa tuntemattoman miehen kanssa. Vaarantaen samalla kaiken sen, mitä elämässään arvostaa.Yvonne uskoo aluksi voivansa pitää ulkopuolisen suhteensa irrallaan muusta elämästään, mutta ei lopulta voi kontrolloida tapahtumien kulkua. Tultuaan eräissä juhlissa kollegansa raiskaamaksi onneton Yvonne kääntyy rakastajansa puoleen. Tämä tekee jotain, mitä Yvonne ei pahimmissa painajaisissaankaan ollut voinut kuvitella. Seuraa oikeudenkäynti, joka väistämättä tuo päivänvaloon kaiken sen, minkä piti pysyä salassa. Myös sen, mitä tapahtui pienellä sivukujalla Lontoon sydämessä.Kielletyn hedelmän kuja on oivaltava psykologinen trilleri, ajatuksia herättävä kertomus arvoista, joiden mukaan elämme sekä valinnoista, joiden eteen joudumme. Kirja, joka pysyy ajatuksissa vielä kauan viimeisen sivun jälkeen.
Huom! Louise Doughtyn neljäs rikosromaani ja ensimmäinen suomennos.
Erittäin kiinnostava kirja.
Louise Doghty on useaan kertaan palkittu lontoolainen menestyskirjailija, joka on julkaissut seitsemän romaania ja yhden tietokirjan.  Hän on saanut teoksistaan mm. John Lllewellyn Rhys, K. Blundell Trust sekä Arts Council Writer' Award -palkinnot.  Hän on kirjoittanut myös novelleja ja radiokuunnelmia sekä toiminut sanomalehtikolumnistina, kriitikkona ja palkintoraatien jäsenenä, mm. Man Booker -palkintoraadissa.
Kirjan Kielletybn hedelmän kuja (The Apple Tree Yard, 2013) käännösoikeudet on myyty jo 23 maahan.  Yksin Englannissa kirjaa on myyty 250 000 kpl.  Televisiointioikeuksista on tehty soimus Kudos Productionsin kanss.
Lisätietoa:
- Minerva - Louise Doghty.
- www.louisedoughty.com.
- Wikipedia - Louise Doughty
- The Guardian 16.5.2013 Stephanie Merrit.
- The Telegraph Books 12.5.2013 Helen Brown.
- Stop, you're Killing Me! - Louise Doughty.

James, Peter: Kuolema leikkii tulella.
Alkuteos:  Want You Dead, 2014.  Suom. Maikki Soro.
Minerva 2015.   (Minerva Crime).
ISBN 978-952-312-098-3 (sid.)  Ilm. 2/2015.  Kansikuva.
Roy Grace -sarja 10.
"29-vuotias sinkkunainen, punatukkainen ja hehkuva, tuhkaksi palaneen rakkauselämän raunioilla. Etsii uutta liekkiä syttyäkseen uudelleen. Hauskanpitoa, ystävyyttä ja - kuka tietää - ehkä jotain enemmänkin? "Red Westwood tapaa nettipalvelun kautta komean, hurmaavan ja rikkaan Bryce Laurentin ja ihastuu tähän välittömästi. Mutta heidän rakkaustarinansa edetessä Laurentin pimeä puoli ja synkkä menneisyys alkaa paljastua. Kaikki mitä mies on itsestään kertonut, osoittautuu valheeksi. Alun kiihkeä hurma vaihtuu vähitellen kauhuksi.Poliisin suojeluksessa Red saa lopulta Laurentin ajetuksi ulos asunnostaan ja elämästään. Mutta todelli-nen painajainen on vasta alkamassa. Laurentille Red on pakkomielle. Hän on päättänyt, että ellei hän itse voi naista saada, hän pitää huolen, ettei tätä saa kukaan muukaan. Vaikka se sitten merkitsisi sitä, että hänen on tuhottava kaikki, mitä Red rakastaa - ja lopulta myös Red itse.

Peter James on kirjailija, käsikirjoittaja, tuottaja ja yksi Ison-Britannian suosituimmista dekkaristeista. Peter Jamesin teokset ovat olleet jatkuvasti Britannian bestseller-listojen kärjessä, ja niitä on käännetty jo 36 kielelle. Hänen huippusuositun Roy Grace -sarjansa kirjoja on myyty yli 13 miljoonaa kappaletta. Englannin suurin kaupallinen tv-kanaa ITV on tuottamassa Roy Grace -kirjoista tv-elokuvien sarjaa.
Kuolema leikkii tulella on rikosylikomisario Roy Gracesta kertovan kirjasarjan kymmenes osa. Hieno sarja!!!
Peter James DekkariNetissä
.


Larsson, Anna Karolina: Paviaanivarkaus.
Alkuteos: Stöld av babian, 2014. Suom. Jänis Louhivuori.
Minerva 2015.   (Minerva Crime).
ISBN 978-952-312-121-8 (sid.)   Ilm. 3/2013.

Esikoisdekkari!!
"Sääli paviaania." Outo merkintä sisaren päiväkirjassa ja sen viereen piirretty paviaanin pää askarrutta-vat nuorta poliisia, Amanda Palleria. Sanna-sisaren sanotaan tehneen itsemurhan, mutta Amanda uskoo, että kuoleman takana on jotain muuta. Ei voi olla sattumaa, että usea Sannan tavoin raiskatuksi tullut tyttö päätyy samoihin aikoihin päättämään elämänsä.Amandalla on tarkka suunnitelma, kuinka manipuloida Sanna-siskon elämään ja kuolemaan liittyvät kaksi miestä paljastamaan, mitä on tapahtunut. Hän viettelee molemmat.Toinen miehistä on Amandan esimies, Sannan itsemurhaa ja sitä edeltänyttä raiskausta ilmeisen huo-nosti tutkinut Magnus Blomberg. Kiero, väkivaltainen ja seksiriippuvainen Magnus ei epäröi venyttää lain rajoja silloin, kun se palvelee hänen etujaan.Toinen Sannan viimeisistä vaiheista tietävä henkilö on tämän entinen poikaystävä Adnan Nasimi. Arabi-taustainen pikkurikollinen on juuri istunut vankilassa huumerikoksesta, ja mustasukkainen Magnus Blomberg on vakaasti päättänyt saattaa Adnanin takaisin kiven sisään saatuaan selville, että tämäkin tapailee Amandaa.Kun Kolmårdenin eläintarhasta varastetaan paviaani, on Amanda varma, että sillä on jotain tekemistä hänen sisarensa kohtalon kanssa. Jäljet johtavat ulkomaalaisen rikollispomon omistamaan Bonobo-yökerhoon, ihmis- ja huumekaupan hermokeskukseen. Yksi yökerhon vakioasiakkaista on Magnus Blomberg. Paviaanivarkaus on usean kertojan näkökulmasta etenevä vauhdikas mutta todentuntuinen rikostarina, joka on saanut kriitikot uumoilemaan Anna Karolina Larssonista Liza Marklundin ja Jens Lapiduksen manttelinperijää.
Anna Karolina Larsson on työskennellyt poliisina vuodesta 2001, ensin Tukholmassa ja sitten Malmössä. Kirjoittamista hän ryhtyi opiskelemaan Lundin yliopistossa, koska halusi saattaa poliisityössä kerääntyneet kokemukset dekkarisarjaksi. Paviaanivarkaus on hänen esikoisdekkarinsa.
Huom!  Uskomatonta, että jälleen ilmaantuu uusi ruotsalaisdekkaristi.  Hienoa Ruotsi!!!
Ehdottomasti kiinnostava dekkari myös tämä!!
Lisätietoa:
- annakarolina.nu
- Anna Karolina Larsson Facebookissa .
- Minerva - Anna Karolina Larsson.
- Sydsvenskan 16.5.2014 Emma Thörnkvist: Romandebud med händelser från polislivet.

Tietokirjat

Suchet, David: Hercule Poirot ja minä.
Alkuteos: Poirot and me, 2013.  Suom. Sirpa Parviainen.
Minerva 2015.
ISBN 978-952-312-134-8 (sid.)   Ilm. 4/2015.

Harva näyttelijä on herättänyt kirjallisen hahmon eloon samalla tavalla kuin mitä David Suchet on tehnyt Hercule Poirot'lle. Niiden 24 vuoden aikana, kun Suchet filmasi Agatha Christien rikostarinoita, hänestä tuli älykkään herrasmiesetsivän ruumiillistuma.Kirjassaan David Suchet jakaa muistojaan tämän legendaarisen televisiosarjan vaiheista ja kertoo, mitä Poi-rot'n hahmo on vuosien mittaan hänelle merkinnyt.Suchet kertoo, miten sai roolin Agatha Christien tyttären suosiollisella avustuksella ja miten hän päätti antaa maailmalle autenttisimman Poirot'n, mitä ikinä oli filmattu.Teos vie mielenkiintoiselle matkalle maailman pisimpään jatkuneen televisiosarjan kulissien taakse. Se vilisee anekdootteja niin tapahtumista ja kuvauspaikoista kuin sarjassa vuosien varrella vierailleista tähtinäyttelijöistäkin.
David Suchet on englantilainen näyttelijä, joka on yli nelikymmenvuotisen uransa aikana näytellyt lukemattomia teatterirooleja mm. The Royal Shakespeare Companyn riveissä sekä monissa elokuvissa. Parhaiten hänet kuitenkin tunnetaan maailmalla hänen roolistaan Hercule Poirot’na.
Lisätietoa:
- Minerva - David Suchet.

Uusia  pokkaripainoksia


James, Peter: Kuolema kulkee kulisseissa.
Alkuteos: Not Dead Yet, 2012.  Suom. Maikki Soro.
Minerva 2015.
ISBN 978-952-312-163-8 (nid.)   Ilm. 2/2015.
1. p. ilm. keväällä 2014.

James, Peter: Kuoleman koura on kylmä.
Alkuteos: Dead Man's Grip. 2011. Suom. Maikki Soro.
Minerva 2015.  
ISBN 978-ö952-492-312-162-1 (nid.)   Ilm. 2/2015.    
1. p. ilm. syksyllä 2013.Myllylahti


Huom! 
Tässä Myllylahden kevään 2015 uutuuskirjaluettelo.

Dahl, Hanne: Kuka olisi uskonut
.
Myllylahti 2015.   (MurhaMylly ; 117).
ISBN 978-952-202-613-2 (sid.)   Ilm. 3/2015.
Hämeessä, keskellä Hauhon kirkonkylää sijaitsevan majoitusyritys Hellevin Hovin toiminta on juuri alkanut palata normaaliksi alkukesän murhien jälkeen, kun yritystä pyörittävä hyväsydäminen Hellevi Kaski sairastuu vakavasti. Sairaus ravistaa myös yhtiökumppani Kirsti Haapiota eikä omistajakaksikko ennätä huomata, mitä ympärillä tapahtuu. Vasta yllättävä kuolemantapaus havahduttaa työyhteisön. Lisäväriä pian käynnistyvään rikostutkintaan tuo Ruotsista vierailemaan saapuva sukulaispariskunta sekä paikkakunnalle työskentelemään tullut ja melkoiseksi naissankariksi osoittautuva helsinkiläisarkkitehti. Kuolleen henkilön menneisyydestä kumpuavat riipaisevatkin salaisuudet kiristävät Kirstin tyttären, Ilona Haapion hermoja. Hänen tekee mieli karistaa kylän tomut jaloistaan, mutta orastava suhde konstaapeli Markus Kaarteen kanssa saa neuvokkaan Ilonan viemään poliisin tutkimustyötä aimo harppauksen eteenpäin.
Hanne Dahl (Anne Syrjä o.s. Salminen, s.1949) jatkaa "Kuka olisi uskonut" -teoksellaan Hauholle sijoittuvaa lämminhenkistä dekkarisarjaansa, jonka ensimmäinen osa "Vaara vierailee kylässä" ilmestyi 2013.
Hämeenlinnassa syntynyt Syrjä on opiskellut Helsingin yliopistossa germaanista filologiaa, suomen kieltä, kotimaista kirjallisuutta ja sosiologiaa. Työuransa hän on tehnyt lääketeollisuudessa. Anne Syrjä toimii Uudenmaan Kirjoittajien hallituksessa varapuheenjohtajana. Hän asuu Espoossa, mutta viettää paljon aikaansa Hauholla, jossa perheellä on vapaa-ajan asunto.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Jansson, Eija: Petos peilistä katsoo.
Myllylahti 2015.   (MurhaMylly ; 109).
ISBN 978-952-202-601-9 (sid.)   Ilm. 2/2015.  Kansikuva.
bbbb
Elämän katkeroittama Saila kuulee yllättäen olevansa kaksonen. Mieltä myrkyttää paitsi ajatus menetetystä sisaruudesta, myös tieto siitä, että sisar on annettu lapsettomalle pariskunnalle, joka on tarjonnut lapselle kaiken sen, mistä hän itse on jäänyt paitsi. Saila selvittää sisarensa yhteystiedot ja lähtee vierailulle, jolta hän ei aio palata takaisin. Hän haluaa osansa sisaren saamasta hyvästä, mieluiten kaiken. Toisaalla kemiläinen komisario Palosaari joutuu selvittelemään hukkuneen naisen tapausta. Tutkinnan aikana rikosylikonstaapeli Tarja Anttonen katoaa. Ehtiikö Palosaari pelastaa alaisensa? Entä hukkunut nainen, onko hän sittenkään se, joka hänen oletetaan olevan? Kemiläisen Janssonin elämässä tärkeitä asioita kirjoittamisen ohella ovat lastenlapset, lukeminen, liikunta, puutarhanhoito sekä eläimet - hän toimii hylättyjen eläimien auttamiseen keskittyneissä yhdistyksissä kansainvälisellä tasolla. Osan vuodesta matkustelua rakastava Jansson viettää Espanjan kodissaan.
"Petos peilistä katsoo" on Eija Janssonin (s. 1954) kahdeksas rikoskirja, mukaansa tempaava tarina sisarkateudesta ja sen seurauksista.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Eija Jansson DekkariNetissä.

Linna, Martti: Rakkausarpia.
Myllylahti 2015.   (MurhaMylly ; 110).
ISBN 978-952-202-602-6 (sid.)   Ilm. 2/2015.  Kansikuva.
bbbb
 Julia haluaa vain rakkautta. Hän saa sitä, mutta väärältä mieheltä. Reiska rakastaa naisiaan niin paljon että se sattuu. Menettämisen pelko on palannut myös rikosylikonstaapeli Reijo Sudenmaan elämään rakastumisen myötä. Tutkiessaan kauppakeskuksessa tapahtunutta surmaa hän saa tuta sen, kuinka monenlaista rakkaus voi olla, ja kuinka lyhyt on matka lemmestä lähestymiskieltoon.
"Rakkausarpia" on Martti Linnan kiitetyn Sudenmaa-sarjan kuudes romaani. Sarjan ensimmäinen romaani Ahventen valtakunta oli vuonna 2013 ehdolla Ranskan parhaaksi käännetyksi rikosromaaniksi.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Martikainen, Tiina: Kasvot pinnan alla.
Myllylahti 2015.   (MurhaMylly ; 118).
ISBN 978-952-202-614-9 (sid.)   Ilm. 2/2015.
Esikoisdekkari!!
"Lohjalla kadonnut 27-vuotias kahviotyöntekijä Sonja Lahtinen löytyi surmattuna Sammatin Kirmusjärveltä. Tutkinnallisista syistä poliisi ei toistaiseksi paljasta tekotapaa. Tapauksen tutkimuksia johtaa rikoskomisario Veijo Kasurinen Lohjan poliisiasemalta. Hän toivoo yleisöltä kaikkia mahdollisia havaintoja Lahtisen katoamisesta ja surmasta, sekä järvellä liikkuneista autoista lauantaina 30. kesäkuuta." Kesälomien kynnyksellä Lohjan poliisiaseman pitkäkestoinen rikostutkinta saa tutkittavakseen nuoren naisen katoamisen. Kolme viikkoa myöhemmin Sammatista löytyy ruumis. Rikosylikonstaapeli, poliisikoiranohjaaja Hanna Vainio tarttuu tehtävään, mutta surmaajan etsiminen lukuisten epäiltyjen joukosta muuttuu tarpomiseksi alibien, syytösten ja valheiden suossa. Tutkinnan kiireiden lomassa Hanna, 36-vuotias yksinhuoltaja, yrittää tukea tyttärensä ammattikoulun aloitusta, joka ei suju aivan toivotulla tavalla, kun koko kaveripiiriä ahdistaa paikkakunnalla tapahtunut hirmuteko. Myös oma vanha omakotitalo Sammatissa, välinpitämätön ex-mies ja kiehtova rikosilmoituksen tekijä pitävät Hannan valppaana. Onneksi ruumis- ja henkilöetsintään erikoistuneen saksanpaimenkoira Riinan vainu on pettämätön, ja se johdattaa rikostutkijat lopulta oikeille jäljille.
"Kasvot pinnan alla" on Tiina Martikaisen ensimmäinen dekkari, mutta muuta tuotantoa on takana jo kuusi julkaistua teosta. Tätä kirjaa varten hän perehtyi syvällisesti rikostutkintaan - etenkin poliisikoirien toimintaan henkilöetsinnöissä.
Tiina Martikainen (1963) on sammattilainen kirjailija ja freelance-toimittaja, joka vetää myös kirjoituskursseja. Aiemmin hän on työskennellyt mm. kauppaoppilaitoksen opettajana ja työvoimaneuvojana.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Merimaa, Kirsi: Englantilainen solmu.
Myllylahti 2015.   (MurhaMylly ; 112).
ISBN 978-952-202-605-7 (sid.)   Ilm. 6/2015.
30-vuotiskriisissä kärvistelevä nettivelho Minttu Järvinen jättää hetkeksi menestyvän yrityksensä ja suuntaa kuuluisaan englantilaiseen yliopistokaupunkiin, Cambridgeen, saamaan uutta potkua uralleen ja etsimään itseään. Mukaan matkalle tulee tietysti uskollinen Roomeo-koira. Vuosia jatkunut on-off-suhde nettipoliisi Pasi Nurmisen kanssa vaatii sekin päivityksen. Myös Pasi Nurmisen elämä on kriisissä. Helsingin poliisin huumepuolen rikostutkinnat kiristävät työilmapiiriä koko talossa, ja osaston riittämättömät määrärahat lisäävät työtaakkaa. Mies päättää ottaa riskin ja repäistä itsensä irti ahdistavista työkuvioista. Hän muuttaa Mintun Cam-joen varrelta vuokraamaan asuntoon kirjoittamaan opetushallituksen tilaamaa oppikirjaa. Samalla Pasi vaatii poliittista uraansa aloittelevaa ex-vaimoaan vihdoin ottamaan enemmän vastuuta yhteisen Sampo-pojan hoidosta. Minttu törmää kurssilla ukrainalaiseen Sofijaan ja hänen Cambridgessä tapaamaansa maanmieheen, Vadimiin. Mintulle selviää nopeasti, että mies on älykäs, kiihkomielinen ja kaikkea muuta kuin lapsellisen Sofijan uskollinen poikaystävä, saati Cambridgeen muuttanut puutarhuri. Mintun ja Pasin keskinäinen välien selvittely muuttuu kamppailuksi elämästä ja kuolemasta heidän päätyessään ekoterroristiryhmä SOLMUn jäljille.
Lontoon oligarkkipiireihin ja Cambridgeen sijoittuva kansainvälinen trilleri, "Englantilainen solmu", on Kirsi Merimaan kymmenes romaani. Nimimerkin takana on kaksi kokenutta toimittajaa ja kirjailijaa, Marja Lennes ja Pirjo Peltoniemi. Kirjan päähenkilöt ovat tuttuja jo aikaisemmista trillereistä "Baltia Express" ja "Hotelli Kalifornia".
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Neva, Malva: Valheiden pastoraali.
Myllylahti 2015.   (MurhaMylly ; 111).
ISBN 978-952-202-603-3 (sid.)   Ilm. 4/2015.
Esikoisdekkari!!
10-vuotiaan Fragan, lapsikaupan uhriksi joutuneen romanialaistytön selviytymistarina painuu lähtemättömästi lukijan mieleen. Suomalainen Lea Lind saapuu vapaaehtoisjärjestön kautta harjoittelijaksi umbrialaiselle lammasfarmille, mutta aito-italialaisia makuja tulviva maalaisidylli murenee, kun vehreillä syysniityillä tapahtuu epäselvä kuolemantapaus. Pian Lea huomaa joutuneensa keskelle Itä-Euroopasta lähtöisin olevaa ihmiskauppavyyhteä. Vaikka mieltä painaa myös oma menneisyys, ei Lea voi kääntää tilan ongelmille selkäänsä. Avukseen hän saa ikääntyneen, mutta tarkkanäköisen tuomarismiehen, Umberton.
Kahden Italiassa asuvan suomalaisnaisen kirjoittamassa monikulttuurisessa jännityskertomuksessa huumori ja romantiikka, erilaiset henkilöhahmot ja kansalaisuudet, arjen ratkaisut ja ajankohtaiset teemat kietoutuvat yhteen mukaansatempaavaksi lukunautinnoksi.
Kirjailijanimen takana on kahden Keski-Italiassa asuvan suomalaisnaisen muodostama tiimi: Marjatta Heliste pyörittää luomutilaa Valfabbrican kauniilla kukkuloilla ja Perugiassa asuva kirjallisuustieteen maisteri Varja Lahdenperä toimii pääasiassa kääntäjänä. Esikoisteos on osa laajempaa projektia, jonka puitteissa kirjoittajat käsittelevät fiktion keinoin ajankohtaisia yhteiskunnallisia ongelmia.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Peltola, Jari: Doloresin huuto.
Myllylahti 2015.   (MurhaMylly ; 110).
ISBN 978-952-202-618-7 (sid.)   Ilm. 5/2015.
Kansainvälisesti menestynyt yliopistotutkija Sampo Taureno riitaantuu ravintolassa kollegansa kanssa ja lähtee jatkamaan iltaa yksin. Odottamattoman tapahtuman seurauksena vanhempi rikoskonstaapeli Taina Laaksonen saa uuden työtehtävän. Pian Tainan pöydällä on tutkimus, jonka palasia ovat muun muassa nippu vanhoja valokuvia, kehno stand-up-koomikko ja Jääveden poliisin uusin tietokonehankinta, joista viimeksi mainittu tuntuu elävän täysin omaa elämäänsä. Uravalintansa kanssa kipuileva Taina yhdistelee jutun palasia parhaansa mukaan, mutta tärkein pala kokonaisuudessa näyttää puuttuvan tai ainakin se on piilotettu taitavasti. Tutkimuksen edetessä Taina tutustuu paremmin Jääveden yliopistoon ja sen henkilökuntaan. Yliopisto on myös Tainan seurustelukumppanin työnantaja, mikä aiheuttaa väistämättä ristiriitaa. Kuinka pitää työ ja yksityiselämä erillään toisistaan, jos molemmat vaativat saman ihmisen kanssa toimimista?
"Doloresin huuto" on Jari Peltolan toinen Taina Laaksonen -jännitysromaani, jonka teemat liittyvät yksilön valintoihin aikana, jolloin yhteinen moraalinen kompassi on kadonnut tai ainakin epäkunnossa. Mahdollisuudet on tehty käytettäviksi, meille korostetaan lapsuudesta asti, mutta kaikista ovista ei voi kulkea yhtä aikaa.
Politiikan ja verkostoyhteiskunnan tutkijana Jyväskylän yliopistossa työskennellyt Jari Peltola on aiemmin käsikirjoittanut mm. Venla-palkittua Itse Valtiaat -animaatiosarjaa. Hänen esikoisteoksensa Kuolleen miehen asento ilmestyi 2014.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Poukka, Anneli: Muisto ei kuole koskaan.
Myllylahti 2015.   (MurhaMylly ; 121).
ISBN 978-952-202-620-0 (sid.)   Ilm. 5/2015.
Syksy vihmoo sadetta, mutta Leponiemen mökkikylään saapuu edelleen viikonloppuvieraita. Tulijat ovat itse kukin uskoneet pääsevänsä nauttimaan vapaapäivistään rauhassa ja hiljaisuudessa, mutta yllättäen mökit täyttyvät. Illan hämärtyessä yhteiseen ruokasaliin kokoontuu porukka, joka alkaa tunnistaa toisissaan tuttuja piirteitä. Ainakin yksi asia tuntuu yhdistävän vieraita sekä mökkikylän talonmiespariskuntaa; rahanpuute. Niinpä vierailuun kuuluvat tarjoilut otetaan mielihyvin vastaan, ja rempseän mökki-isännän vetämä illanvietto saa kielenkannat laulamaan. Kuka puhuu totta vai puhuuko kukaan? Miksi keskustellaan kuolemasta ja tappamisesta? Onko mökkiläisillä yhteisiä muistoja? Ylikonstaapeli Hannulan omat muistot ovat raastaa hänet rikki. Siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi hän tarttuu rivakasti toimeen, kun kutsu mökkikylään saapuu. Jospa jatkuvasti uusia käänteitä eteen tuova rikostutkinta veisi hänen ajatuksensa edes hetkeksi pois siitä, mitä ei voi unohtaa.
Anneli Poukka toimii käräjätuomarina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Hänen "Syyllinen, syyllisempi, syyttäjä" -kirjansa sijoittui Kouvolan dekkaripäivien kirjoituskilpailussa kuuden parhaan joukkoon vuonna 2006. Edellinen ylikonstaapeli Hannulan tutkimuksista kertova teos "Nuku nuku nurmilintu" ilmestyi 2012.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Pyy, Mari: Paperiton.
Myllylahti 2015.   (MurhaMylly ; 113).
ISBN 978-952-202-607-1 (sid.)   Ilm. 4/2015.
Sosiaalityöntekijä Inka Uusimaa on aloittanut ministeriössä työt ihmiskaupan uhrien suojelemiseksi. mutta työskentelee päivätyönsä ohella vapaaehtoisena paperittomien maahanmuuttajien terveysasemalla, Universal Clinicillä. Vaikka Inka epäilee, ettei työnantaja katso osin huumeiden ja prostituution ympärillä pyörivää sivutyötä kovin kauan sormiensa läpi, painaa usko ihmisarvoon enemmän. Rauhallisen asuinalueen ytimessä sijaitsevan terveysaseman tiloista löytyy kuollut asiakas pari päivää ennen kaupunginvaltuuston kokousta, jossa päätetään kiistanalaisen klinikan toiminnan jatkosta. Inka sekaantuu tahtomattaan asiakkaan kuolemantapauksen selvittelyyn piilottaessaan paperittoman naisen asuntoonsa ja selvittäessään klinikan varastosta kadonneiden lääkkeiden kohtaloa. Mikä rooli on maahanmuuttokriittisen puolueen valtuutetulla Seppo Savolaisella? Entä mitä löytyy valokuvista, joita terveys-aseman toimintaa vastustavat naapurit jakavat Instagram -palvelussa? Miksi klinikan työntekijät eivät halua selvittää kuolleen asiakkaan kohtaloa vaan keskittyvät ainoastaan taisteluun klinikan toiminnan jatkosta? Yhdessä Vihreiden valtuutetun Jenni Suomisen kanssa Inka ajautuu tilanteeseen, jossa puolensa pitäminen voi koitua kohtalokkaaksi.
"Paperiton" on espoolaisen Mari Pyyn toinen jännitysromaani, jossa hän jatkaa esikoiskirjastaan "Kadonnut" (2013) tuttujen maahanmuuttoteemojen käsittelyä. Pyy on aiemmin työskennellyt turvapaikanhakijoiden vastaanottotyössä ja saanut näin eturivin paikan tarkasteltaessa suomalaista maahanmuuttosysteemiä.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Talvio, Hannu: Kolme sadonkorjaajaa.
Myllylahti 2015.  
ISBN 978-952-202-616-3 (sid.)   Ilm. 2/2015.  Kansikuva.
Esikoisdekkari!
bbbb
Vuonna 1959 neljätoistavuotias hiihtoretkellä ollut helsinkiläinen partiotyttö tapettiin kahden muun uhrin kanssa nurmijärveläisessä kylässä. Samassa kylässä oli kuusi vuosikymmentä aiemmin murhattu seitsemän ihmistä. Molempien joukkomurhien tekijänä oli renki. Kolme sadonkorjaajaa on yksityiskohtainen faktaa ja fiktiota yhdistävä romaani, jossa tyttärensä menettänyt Erik Tanttu alkaa tutkia näitä murhatapauksia ja niiden taustoja. Jälkimmäisessä tapauksessa oman lapsensa menettänyt Sylvi yrittää urhoollisesti peittää surunsa ja pitää monilapsista perhettä pystyssä. Unettomien öiden väsyttämänä hän seuraa sivusta, kun Erik, hänen miehensä, alkaa suunnitella kostoa. Sylvi pelkää pahinta. Rikoksen jälkeen poliisit selvittelevät tapahtunutta ja oikeuspsykiatrit tutkivat tekijöitä, mutta kukaan ei auta läheisensä menettäneitä. Auttaako aika, arjen työnteko tai muutto Munkkiniemestä uuteen kotiin? Pahuuden olemuksesta teorioita kehittelevä Erik kuulee aiemmasta joukkomurhasta. Hän tekee arkistojen kautta aikamatkan 1800-luvun loppuun. Erik löytää seitsemän ihmisen murhaa koskevaa autenttista aineistoa, josta selviää tapahtumien karmaisevia yksityiskohtia. Hän tapaa myös kyläläisen, joka menetti murhaajalle siskonsa 1899 ja veljensä 1959. Erik päättää kirjoittaa tietojen pohjalta kirjan.
Esikoiskirjailija Hannu Talvio (s. 1949) on kansainvälisen kaupan parissa uran tehnyt ekonomi, joka on harrastanut ja harjoitellut luovaa kirjoittamista toistakymmentä vuotta. Romaanin aihe liittyy hänen omaan elämäänsä. Hannu oli yhdeksän vuoden ikäinen, kun hänen sisarensa murhattiin Nurmijärvellä.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Tuominen, Arttu: Muistilabyrintti.
Myllylahti 2015.   (MurhaMylly ; 115).
ISBN 978-952-202-609-5 (sid.)   Ilm. 3/2015.
Esikoisdekkari!!
Vanhempi rikoskonstaapeli Janne Rautakorpi joutuu perheineen auto-onnettomuuteen ja loukkaantuu vakavasti. Viisitoista vuotta myöhemmin hän on palannut Porin poliisin väkivaltayksikköön ylikonstaapeliksi, mutta pahasti ruhjoutuneena ja kroonisten kipujen riuduttamana. Keväistä Poria ravistelevat helleaalto ja rajut mielenosoitukset, joissa vaaditaan Liisantorille pystytettyä teollisuusneuvoksen patsasta siirrettäväksi. Kun keskeltä Porin vilkkainta leikkipuistoa löytyy viemärikaivoon upotettu naistoimittajan ruumis, Rautakorpi ottaa avustajakseen vasta poliisintutkintoaan suorittavan, entisen huippuyleisurheilija Liisa Sarasojan ja ryhtyy selvittämään murhaa. Samaan aikaan Ulvilan Harjunpäänjoen uimarannat ovat jo kolmatta kesää suljettuina joessa havaittujen bakteerilöydösten takia. Kun joessa alkaa lisäksi esiintyä selittämättömiä kalakuolemia, on omien demoniensa kanssa painivan terveystarkastaja Jarkko Kokon aloitettava myrkkypäästön selvittäminen ja samalla taisteltava työnsä säilyttämisen puolesta. Janne Rautakorpi, Liisa Sarasoja ja Jarkko Kokko saavat jokainen kokea, että maailmassa on monenlaista pahuutta, eikä kukaan heistä jää siitä osattomaksi.
"Muistilabyrintti" on Arttu Tuomisen monisäikeinen esikoisjännityskirja, jolla hän haastaa kotimaisen jännityksen konkarit.
Arttu Tuominen (s.1981) on porilainen ympäristöteknologian yamk-insinööri. Vapaa-aikanaan kalastusta, veneilyä ja kirjallisuutta harrastava Arttu painii päivätyönään ympäristönsuojelutehtävien parissa Satakunnassa.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Arttu Tuominen DekkariNetissä.

Tuomola, Johanna: Vielä kerran.
Myllylahti 2015.   (MurhaMylly ; 114).
ISBN 978-952-202-608-8 (sid.)   Ilm. 5/2015.
Turun kaupunginvaltuustossa vaikuttava Eero Lampinen on röyhkeä, ylimielinen ja itserakas ? sekä sangen perso hameväelle. Lampisen ylellistä elämää häiritsevät kuitenkin sekavat tonttibisnekset ja kaunaa kantava avioton tytär. Pettyneet liikekumppanit ympäriltä kaatuvat kuin naapuriperheen lahoava talo, mutta tämä ei hetkauta Lampista, jolle vastuu tarkoittaa vain kuutta kirjainta. Juhannusyönä Lampinen huomaa joutuneensa tilanteeseen, jossa oma henki on yllättäen halvempi kuin ympärille kootut rikkaudet. Mutta kuka vetää viimeisenkin silkkimaton jalkojen alta?
Poliisiromaanin taitajana tunnettu lohjalainen Johanna Tuomola osoittaa kuudennella rikosromaanillaan hallitsevansa myös satiirisen tyylilajin. Psykologisesti oivaltava ja moneen suuntaan etenevä tarina on romaani vallasta ja ahneudesta. Henki siinä menee, totta kai.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Johanna Tuomola DekkariNetti.

Vainikka, Sakari: En minä häntä tappanut.
Myllylahti 2015.   (MurhaMylly ; 119).
ISBN 978-952-202-615-6 (sid.)   Ilm. 3/2015.
Romaanin tapahtumat sijoittuvat Vainikan lapsuuden ja nuoruuden Helsinkiin, jossa hän toimi yli 10 vuoden ajan pappina seurakunnissa, alkoholistiparantolassa ja vankilassa. Nuoren naisen ruumis löytyy silkkimattoon käärittynä Malmin hautausmaan graniittiaidan vierestä. Tapahtuneeseen liittyviä arvoituksia ratkoessaan komisario Mikael Koski joutuu kohtaamaan vankilassa kuolemaa tekevän kirjailijan, petollisen lahkolaissaarnaajan ja myös oman menneisyytensä. ?Arkkienkeli? Mikael Kosken tutkimukset ovat kuin shakkipelejä, joissa jokainen siirto on osa loppuratkaisua.
"En minä häntä tappanut" on Sakari Vainikan neljäs Komisario Koski -romaani.
Sakari Vainikka asuu Tampereella, jossa hän on toiminut yliopiston ja konservatorion opettajan.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Winter, Harri: Pahan palkka.
Myllylahti 2015.   (MurhaMylly ; 116).
ISBN 978-952-202-612-5 (sid.)   Ilm. 4/2015.
Omaa oikeuttaan toteuttavan More Justicen viimeiseksi sovittu operaatio on käsillä. Hyvät pahat pojat ovat vuosien varrella onnistuneesti huijanneet moraalittomia rikollisia, mutta kansainvälisen huumekaupan johtoporrasta ei niin vain kuritetakaan. Sisäpiiristä kalasteltujen tietojen pohjalta suunniteltu vedätys uhkaa paisua maailmanluokan ajojahdiksi, joka saattaa ryhmän jäsenet todelliseen vaaraan. Hyväntekijöiden ympärille kietoutuvaa verkkoa kiristää myös kostoa hautova More Justicen entinen uhri. Traagisten tapahtumien mainingeissa jopa Britannian tiedustelupalvelu kiinnostuu kansainvälisistä laittomuuksista. Pahimmalta rikokselta tuntuu kuitenkin ystävän petos. Kun pahan piireihin on kerran päässyt sisälle, onko sieltä enää pääsyä pois? Pahan palkan tarina liikkuu Helsingissä, Tukholmassa, Lontoossa, St Lucialla ja Bangkokissa. Harri Winter on Turusta kotoisin oleva kirjailija, purjehtija ja yritysmaailman suolaisissa liemissä keitetty varustamokonkari. Vuosina 1995-2013 hän toimi Viking Linen operatiivisena johtajana. Talvisin Winter kirjoittaa ja purjehtii Karibialla, kesät kuluvat Turun saaristossa.
Pahan palkka jatkaa mukaansa tempaavaa More Justice -sarjaa, jonka aloitti vuonna 2014 julkaistu Hyvät pahat pojat.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.Nordbooks

Aho, Henry: Karvat pesuvadissa.
Nordbooks 2015.
ISBN 978-952-315-100-0  (sid.)  Ilm. 2/2015.
"Horonkylään avataan perjantaina uusi, upea eroottinen anniskelupaikka Pimpparauta. Ovet avautuvat kello 20.00 ja esitykset ovat kello 21.00 sekä 23.00. Esiintyjänä teitä viihdyttää uhkea ja kuuma naaraskissa Tarja. Liput ainoastaan 5 euroa. Olette tervetuloa kaikki tutustumaan Teuvan uuteen menomestaan." Ruuvit löysällä -romaanista tuttu polisiipari Lehtonen ja Moisio selvittelevät uransa mieleenpainuvinta keissiä. Jos pohjalainen huumori tuntuu oudolta, tutkita pääsi! Teuvalainen Henry Aho on tuottelias kirjailija, jolta Nordbooks on kustantanut rikosromaaneja ja novelleja.

Häkkinen, Kari: Kuolleet linnut eivät pesästä lennä.
Nordbooks 2015.
ISBN 978-952-315-098-0 (sid.)  Ilm. 1/2015.
Häkkisen aiemmista romaaneista tutut rikosylikonstaapeli Sakari Vaarala ja hänen työparinsa Helena Riihioja saavat tutkittavakseen sairaanhoitajan raa´an murhan, joka aluksi tuntuu täysin selittämättömältä. Palaset kuitenkin asettuvat paikoilleen, eikä paljastuva kuva ole kaikkein kauneimpia....

Korhonen, Niko Mikael: Pärttylin kesä.
Nordbooks 2015.
ISBN 978-952-315-1048-8(sid.)  Ilm. 3/2015.
Esikoisdekkari.
Nuori mieskirjailija ryhtyy tutkimaan sukunsa salaisuuksia ja ihastuu kauniiseen taidehistorioitsijaan. Kun sukutieto kasvaa, myös uudesta naisystävästä paljastuu outoja piirteitä... Helsinkiläinen Niko Mikael Korhonen on kirjailijana ennen kaikkea tarinankertoja, joka nauttii saadessaan viedä lukijansa mukaan seikkailuun. Historiasta, elokuvista ja matkailusta kiinnostuneen Korhosen tekstissä voi nähdä kaikuja Stephen Kingin, H.P.Lovecraftin ja Edgar Allan Poen kaltaisten kirjallisten esikuvien töistä. Viime aikoina hän on ollut erityisen kiinnostunut amerikansuomalaisten siirtolaisten historiasta. Pärttylin kesä on hänen esikoisromaaninsa.

Saarijärvi, Aulis: Yömies.
Nordbooks 2015.
ISBN 978-952-315-102-4(sid.)  Ilm. 3/2015.
Tässä romanissa aukeaa erilainen näkemys suomalaiseen suurrikollisuuteen, väkivaltaan ja vallankäyttöön. Minäkertoja paljastaa koko elämänkaarensa rikollisen kaksoisvarjonsa liikemiehenä, murhamiehenä ja arvostettuna yhteiskunnan julkisuuden miehenä. Luultavammin kirjasta ovat kiinnostuneet rikollisuudesta nautiskelijat, jännityksellä mässäilevät ja tappamisesta hypettä saavat ihmiset." Loimaalla asuva Aulis Saarijärvi on toiminut mm. kustannustoimittajana ja antikvaarin pitäjänä. Hän on julkaissut Nordbooksin kautta aikaisemmin kaksi rikosromaania, Kumeliuksen asialla ja Miestä menee, menestystä tulee.

Tuomela, Harri: Vallilan veitsiyöt.
Nordbooks 2015.
ISBN 978-952-315-106-2 (sid.)  Ilm. 3/2015.
Miitta Mäen tutkimukset jatkuvat kehutun dekkaristin toisessa Vallila-aiheisessa dekkarissa. Kirjan tapahtumat sijoittuvat Puu-Vallilaan, josta löydetään kahden nuoren ihmisen ruumiit. Rikostutkinnan ohella dekkarissa kuvataan paljon myös tutkijoiden eli Miitta Mäen ja Mauno Luttisen yksityiselämää. Kirjassa on runsaasti paikallisväriä.


 

Otava

 

Huom!  Kaikki Otavan uutuuskirjat  kevät 2015 - hienoja kirjoja tulossa 

Kotimaiset

Erra, Jyrki: Berliinin ajokoirat.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-28840-4 (sid.)   Ilm. 4/2015. 
bbbb
Suomalaismies imaistaan vakoilun säälimättömään maailmaan 80-luvun jaetussa Berliinissä. Kansainvälisen luokan trilleri kihisee kymän sodan jännitteitä ja salaisuuksia.
Max matkustaa jaettuun Berliiniin kaivellakseen isänsä hämärää menneisyyttä.  Tutkimukset johtavat rapistuneeseen palatsiin, joka seisoo konkreettisesti idän ja lännen jakolinjalla.  Berliinin muuri kulkee suoraan rakennuksen lävitse.  Palatsi ja en erikoiset asukkaat suojelevat salaisuuksia, jotka osuvat suurvaltapolitiikan pimeään ytimeen.  Löytyykö palatsista avain myös Maxin oman elämän arvoituksiin?
Jyrki Erra (s. 9.11.1950 Helsingissä) on arkkitehti, joka on toiminut työuransa julkisten rakennusten suunnittelutehtävissä. Hänellä on myös oma arkkitehtitoimisto yhdessä puolisonsa kanssa. Jyrki Erralla on kaksi aikuista lasta, ja hän asuu ja työskentelee Helsingissä. Jyrki Erran sai laajaa huomiota esikoisromaanillaan, menneisyyden salaisuuksiin sukeltavalla kansainvälisellä trillerillä  Kaunasin sivut (2012),  joka tuo tunnelmaltaan mieleen Umberto Econ Ruusun nimen.
- Otava - Jyrki Erra.
Jyrki Erra DekkariNetissä.


Holmström, Johanna: Sulje silmäs pienoinen.
Alkuteos: Hush baby, 2015.  Suom. Tuula Kojo.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-28502-1 (sid.)   Ilm. 6/2015.

Esikoisdekkari!!
Vauraan omakotiyhteisön suuret maisemaikkunat kätkevät taakseen painajaismaisia salaisuuksia. Kolmekymppinen lastenpsykologi Robin palaa vastahakoisesti lapsuusmaisemiinsa. Pieni, eristynyt omakotialue tuntuu kihelmöivän pinnanalaisesta jännityksestä. Niin lapset kuin aikuisetkin ovat peloissaan. Vähitellen Robin ajautuu itsekin osaksi merkillistä salajuonten verkostoa, jonka keskiössä on hänen isäpuolensa aikoinaan ennen ulkomaille katoamistaan perustama hyväntekeväisyysjärjestö. Kerääkö se todella rahaa Itä-Euroopan orpokoteihin, vai mistä on kysymys? Hyytävä psykologinen trilleri on harvinaista herkkua suomalaisessa jännityskirjallisuudessa.
Johanna Holmström (2. 1981) on helsinkiläinen kirjailija. Hän on julkaissut romaanit Itämaa ja Ur din längtan sekä kolme novellikokoelmaa.  Hänen novellikokoelmansa Camera Obskura on saanut useita palkintoja Suomessa ja Ruotsissa.  Holmström on koulutukseltaan toimittaja.
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Huom!  Ruotsinkielinen alkuteos Hush baby, ilmestyy Schildts&Söderströmsiltä keväällä 2015.
Lisätietoa:
- Otava - Johanna Holmström.
- Kirjasampo - Johanna Holmström.

Mäkinen, Esa: Totuuskuutio.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-28604-2 (sid.)   Ilm. 2/2015.

Esikoistrilleri!!!
Kuka päättää, mitä sinusta tiedetään? Tunnetun journalistin esikoisromaani on hyytävän ajankohtainen trilleri tulevaisuuden Suomesta, missä tieto, valta ja raha ovat yhtä. Tero Lilja työskentelee jättikonserni Celsiuksella täsmäyttäjänä: hän oikoo internetin sisältöä maksavien asiakkaiden edun mukaiseksi. Jos suuryrityksen tekemästä virheestä alkaa liikkua tietoa, Celsiuksen pojat vaihtavat tilalle jotakin harmitonta. Kunnes Liljan perhettä kohtaa tragedia, jota Celsius kiirehtii mitätöimään. Tero käy vastaiskuun ja joutuu ensi kertaa tekemisiin yhteiskunnan marginaaliin ajettujen toisinajattelijoiden kanssa. Mutta voiko Celsiusta uhmata?
Esa Mäkisen esikoisromaani Totuuskuutio on trilleri lähitulevaisuuden Suomesta, missä tieto, valta ja raha ovat yhtä. Yksi suuri internetyhtiö pystyy vaikuttamaan siihen, mitä ihmiset näkevät ruudullaan ja mitä he pitävät totuutena. Romaani ilmestyy helmikuun puolessa välissä. Esa Mäkinen kirjoittaa www.totuuskuutio.fi –blogissaan kirjasta ja aihepiiristä.
Esa Mäkinen (s. 1980) työskentelee Helsingin Sanomissa datajournalismista vastaavana uutispäällikkönä.  Hän tekee työnsä ja lukee kirjansa digitaalisesti.  Ennen esikoisromaaniaan hän on julkaissut kaksi Kuka kukin luulee olevansa -teosta Mikko Metsämäen kanssa.  Mäkinen asuu perheineen Helsingissä.
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Otava - Esa Mäkinen.
- Esa Mäkisen Totuuskuutio -blogi.

Reijo Mäen novellikirjailija Luusalmi: Siivellä eläjä.
Kohtaamisia enkeleiden kanssa.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-28622-6 (sid.)   Ilm. 2/2015.  Kansikuva.
Vares-kirjojen rakastettu renttu nousee viimein siihen pääosaan jota on aina odottanut. Elämän ja ihmissuhteiden ongelmat ratkeavat kun huuruisten pikkutuntien sanataiteilija tuo viestin enkeleiltä. Näkijä tuo tietoa rajan takaa, joskus Raisiosta saakka. Suuren myllärin kauhasta Luusalmi annostelee enkeliviisautta lajitovereilleen. Lyhytprosaistin erityisosaamisaluetta ovat taiteilija- ja sukupuolielämän ongelmat. Syvähenkiseksi elämänviisaudeksi naamioitu huumori iskee lukijaan kuin tarjottimellinen Talonmiehen vapaapäiviä. Pakollista luettavaa Vares-faneille ja kaikille turkulaisen baarifilosofian ystäville.
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Reijo Mäki DekkariNetissä.
 

Ulkomaiset


De la Motte, Anders: Kupla.
Alkuteos:  Bubble, 2012.  Suom. Maija Kauhanen.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-26977-9 (sid.)  Ilm. 3/2015.

Peli -trilogia 3.
Hengästyttävä viimeinen osa koukuttavassa Peli-trilogiassa. Kuusi kuukautta sitten HP sai tehtävän. On tullut aika pelata tai kuolla. HP on saanut tehtävän mieheltä, jota hän epäilee pelinjohtajaksi. Samalla, kun HP yrittää kaikin keinoin vapautua lupauksestaan, vaaran hahmottaminen käy yhä vaikeammaksi: jos todellisuus on pelkkää peliä, miten erottaa ystävän vihollisesta? Ja voiko vihollinen lopulta ollakin ystävä? Rajun ajankohtainen trilleri maailmasta, jota digitaalinen valvonta hallitsee. Turvallisuus on pelkkä kupla joka puhkeaa ennemmin tai myöhemmin.
Anders de la Motte (s. 1971) on entinen poliisi, joka työskentelee kirjailijantyönsä ohella kansainvälisenä turvallisuuskonsulttina. You Tube-ajan viihdetrilleri Peli voitti Ruotsissa dekkariakatemian parhaan esikoisdekkarin palkinnon.  Peli-trilogian toinen osa Lume ilmestyi suomeksi keväällä 2014. Erinomainen ja ajankohtainen sarja.
Anders de la Motte DekkariNetissä.
.
Jungstedt, Mari: Joka yksin kulkee.
Alkuteos: Du går inte ensam, 2013. Suom. Emmi Jäkkö.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-2877-3 (sid.)  Ilm. 5/2015. Kansikuva.
Painajainen laskeutuu Visbyn idylliseen vanhaankaupunkiin: kuka kaappaa pikkutyttöjä? Syyskuisena aamuna kolmevuotias Vilma katoaa kauneussalongista, jossa hänen äitinsä työsekentelee.  Kun pian tämän jälkeen vuotuisilla syysmarkkinoilla katoaa toinenkin pikkutyttö, poliisi joutuu tehostamaan etsintöjä.
Yli 3 miljoonaa myytyä kirjaa Ruotsissa, 200 000 Suomessa.  Gotlannin murhakuningatar valoittaa lukijat myös meillä.
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Mari Jungstedt DekkariNetissä.

Jungstedt, Mari: Viimeinen näytös.
Alkuteos: Den sista akten, 2012. Suom. Emmi Jäkkö.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-26964-9  (sid.)  Ilm. 1/2015.  Kansikuva.
10. Gotlanti -dekkari..
Yli 3 miljoonaa myytyä kirjaa Ruotsissa, 200 000 Suomessa. Gotlannin murhakuningatar valloittaa lukijat myös meillä!
Visbyssä vuosittain pidettävän yhteiskunnallisen keskustelutapahtuman, Almedal-viikon, keskeyttää murha. Ruotsalaislehden ärhäkkä keskustelutoimittaja Erika Malm löytyy kuolleena hotellihuoneestaan. Tutkinnassa paljastuu sekä viitteitä salaisesta suhteesta että uusnatsien uhkailukirjeitä. Paikallisen rikospoliisin komisario Anders Knutas ja hänen kollegansa Karin Jacobsson tutkivat tapausta, mutta heille tuottaa päänvaivaa myös heidän oma keskinäinen suhteensa. Myös toimittaja Johan Berg tekee jälleen omia tutkimuksiaan tapauksesta.
Mari Jungstedtin kymmenes Gotlanti -dekkari. Upea saarja..
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Mari Jungstedt DekkariNetissä.

Leon, Donna: Kultamuna.
Alkuteos: The Golden Egg, 2013.  Suom. Kaijamari Sivill.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-28607-3 (sid.)   Ilm. 3/2015.  Kansikuva.
Lääkeyliannostukseen kuollut mies ei viranomaisten mukaan koskaan elänytkään ? jäljet johtavat vallan kulissien varjopuolelle Brunetti joutuu tahtomattaan edistämään pomonsa poliittista uraa, kun pormestarin miniän pikku vilpit vaativat hienovaraista selvittämistä. Paola Brunetti kuulee tutun pesulatyöntekijän kuolleen äkillisesti, ja pyytää puolisoaan tutkimaan tapausta. Käy ilmi, ettei miehestä ole jälkeäkään virallisissa rekistereissä vaikka hän oli syntymästään kuuro. Miehen äiti väittää että kaikki dokumentit on varastettu. Tunnettu venetsialainen aristokraattisuku liittyy tapahtumiin yhä tiukemmin. Mutta miksi kukaan olisi halunnut kiltin, yksinkertaisen miehen kuolemaa?
Donna Leonin menestysdekkarit ovat valloittaneet koko maailman. Yksin Suomessa niitä on myyty huikeat 600 000 kappaletta. Hänen sankarinsa, venetsialainen komisario Guido Brunetti, nauttii kotikaupunkinsa ainutlaatuisuudesta ja paljastaa rikostutkimuksissaan sen pimeän puolen.
Donna Leon on dekkarikuningatar. Hän ei kaipaa enempää esittelyjä.  Ehdotonta luettavaa aina.
Donna Leon DekkariNetissä.

Mankell, Henning: Juoksuhiekka.
Alkuteos: Kvicksand, 2014.  Suom. Tuula Kojo.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-28864-0 (sid.)   Ilm. 1/2015.  Kansikuva .
Ei dekkari!!

Menestyskirjailija Henning Mankell sai kuulla sairastavansa syöpää joulun alla 2013. Synkän sairauskertomuksen sijaan syntyi väkevä manifesti elämälle. Juoksuhiekka-teoksessa Mankell palaa lapsuuteensa, levottomaan nuoruuteensa ja Afrikassa vietettyihin vuosiinsa. Hän ruotii suhdettaan uskoon, taiteeseen ja äitiin, joka hylkäsi hänet. Kuolemanpelolle ei jää sijaa, kun Mankell käsittelee ihmiskuntaa muovanneita tapahtumia. Näkökulma siirtyy henkilökohtaisesta universaaliin kuin luonnostaan. Mankellin pohdinnat tiivistävät humaanin ja oikeudentuntoisen maailmannäkemyksen.
Varmaan hieno ja kiinnostava kirja.
Henning Mankell DekkariNetissä.

Sansom, C. J.: Itsevaltias.
Alkuteos: Sovereign, 2008.  Suom. Ilkka Rekiaro.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-28730-8 (sid.)   Ilm. 3/2015.

Matthew Shardlake -sarja 3.
Tudorien ajan Englannissa rikoksia ratkova Mathew Shardlake on historiallisen trillerin megailmiö - yli 2,5 miljoona myytyä kirjaa maailmalla. Kuningas Henrik VIII on lähdössä Yorkin kaupunkiin. Arkkipiispa Cranmer on lähettänyt lakimies Matthew Shardlaken apureineen edeltä huolehtimaan tärkeän poliittisen vangin hyvinvoinnista. Mutta Yorkissa tapahtuu murha, ja sitä tutkiessaan Shardlake saa käsiinsä äärimmäisen vaarallisia tietoja: itsevaltias Henrik VIII:n oikeus valtaistuimeen asettuu kyseenalaiseksi. Henrik VIII tunnetaan miehenä, joka ei kavahda mestata edes omia vaimojaan. Onko myös Shardlake hengenvaarassa?
C. J. Sansom (s. 1952) toimi vähäosaisten lakimiehenä Sussexissa, kunnes ryhtyi täyspäiväiseksi kirjailijaksi.  Alkuperäiseltä koulutukseltaan hän on historian tohtori.  Sansomilta on aikaisemmin julkaistu suomeksi dekkari Talvi Madridissa (2010) ja Matthew Shardlake -sarjan dekkarit Luostarin varjot (2011) ja Musta tuli (2012).
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
C. J. Sansom DekkariNetissä.
Lisätietoa:
- cjsansombooks.com.
- Wikipedia - C. J. Sansom.


Sund, Erik Axl: Lasiruumiit.
Alkuteos: Glaskroppar, 2014.  Suom. Kari Koski.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-28729-2 (sid.)   Ilm. 2/2015.  Kansikuva.
Sensaatiomaisen Varistyttö-trilogian tekijöiden uutuus kuljettaa yhä syvemmälle pimeään. Ruotsia ravistelee nuorten itsemurha-aalto. Ainoa yhteinen nimittäjä kuolleiden välillä on se, että he ovat fanittaneet samaa tuntematonta bändiä. Varistyttö-kirjoista tuttu rikospoliisi Jens Hurtig tutkii itsemurhatapauksia ja niihin linkittyviä murhia ja päätyy kammottavien salaisuuksien äärelle.
Lasiruumiit on itsenäinen romaani ja samalla Erik Axl Sundin uuden, huikean trilogian avaus.
Erik Axl Sundin nimimerkin takana on kaksi ruotsalaiskirjailijaa, Jerker Eriksson (s. 1974) ja Håkan Axlander Sundquist (s. 1965).  Heidän edellinen teoksensa Varistyttö-trilogia, on ollut poikkeuksellinen myynti- ja arvostelumenestys Suomessa ja maailmalla.
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Erik AXl Sund DekkariNetissä.

Vallgren, Carl-Johan: Varjopoika.
Alkuteos: Skuggpojken, 2013.  Suom. Maija Kauhanen.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-28251-8 (sid.)   Ilm. 1/2015.  Kansikuva.

Esikoisdekkari!!
Danny Katz -sarjan aloitus!!
Pirullisen koukuttava trilleri esittelee Danny Katzin - kuin yhdistelmän Harry Holea ja Lisbeth Salanderia. Uusi pohjoismainen dekkarisensaatio on syntynyt! Lapsi katoaa tuntemattoman matkaan metrotunnelissa. 40 vuotta myöhemmin myös tämän veli on kateissa. Tapausta selvittävä tulkki ja mestarihakkeri Danny Katz saa pian huomata olevansa itse epäilysten ja takaa-ajon kohde. Vauhdikkaat käänteet johdattavat lukijan Tukholman pelottavaan alamaailmaan, voodoo-uskomusten keskelle Dominikaaniseen tasavaltaan sekä tietoverkkojen salattuihin kätköihin.
Ruotsalaisen Carl-Johan Vallgrenin koukuttava trilleri Varjopoika vie lukijan Tukholman alamaailmaan, voodoo-uskomusten keskelle Dominikaaniseen tasavaltaan sekä tietoverkkojen salattuihin kätköihin. August-palkinnon romaanillaan Tarina merkillisestä rakkaudesta (2002) voittanut Carl-Johan Vallgren (s. 1964)  on paitsi Ruotsin arvostetuimpia kirjailijoita myös kuvataiteilija ja muusikko.
Vallgerin ensimmäinen trilleri Varjopoika aloittaa Danny Katzin tutkimuksista kertovan sarjan.
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Huom!  Erittäin jännittävä ja koukuttava dekkariuutuus.  Mielenkiintoinen juoni ja loppuratkaisu. Jäädään odottamaan jatkoa...
Lisätietoa:
- vallgren.nu
- Wikipedia - Carl-Johan Vallgren.
- Hs.fi 30.1.2015 Ruotsalaiset dekkarikirjailijat onnistuvat aina.
- Hs.fi 31.1.2015 Jukka Petäjä: HS-haastattelu: Carl-Johan Vallgren.
Arvioita:
- Hs.fi 5.2.2015 Jukka Petäjä: Carl-Johan Vallgrenin ensimmäinen dekkari on vahva näyttö.
- Kirsin kirjanurkka 3.2.2015.

Wennstam, Katarina: Petturi.
Alkuteos: Svikaren, 2012.  Suom. Anja Meripirtti.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-28760-5 (sid.)   Ilm. 4/2015.   Kansikuva.
Charlotta Lugnin ja Shirin Sundinin -tutkimuksia 1.
Katarina Wennstam on juuri sitä mitä Liza Marklundin ja räväkän ruotsalaisen naisdekkarin ystävät kaipaavat.Uuden trilogian avaus vie urheilun raakoihin kulisseihin. Vahva naistutkijakaksikko saa vastaansa väkivaltaisen miesten maailman.
Silvottu ruumis löydetään kerrostalon ovensuusta Tukholman Södermalmilla. Uhri paljastuu ammattilaisjalkapalloilija Sebastian Liljaksi. Motiivi vaikuttaa ilmiselvältä. Lilja oli saanut nimettömiä uhkauksia jätettyään joukkueensa ja siirryttyään kilpailevaan seuraan. Nyt joku fanaattinen kannattaja on kostanut takinkääntäjälle. Rikoskomisario Charlotta Lugnin ja asianajaja Shirin Sundinin tutkimukset vievät kuitenkin yllättäen aivan toiseen suuntaan.
Katarina Wennstam (s. 1973) on ruotsalainen palkittu journalisti, kirjailija ja luennoitsija, joka työskenteli ennen STV:n rikosreportterina.  Wennstam on näkyvä mediapersoona ja hän on ottanut julkisuudessa kantaa erityisesti kysymyksiin naisiin kohdistuvasta väkivallasta.
Uusi rikoskomisario Charlotta Lugnin ja asianajaja Shirin Sundinin tutkimuksista kertova sarja alkaa. Hieno dekkaristi, upeita ja jännittäviä kirjoja.
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Katarina Wennstam DekkariNetissä.

Muita kirjoja

McEwan, Ian: Lapsen oikeus.
Alkuteos: The Children Act, 2014.  Suom. Juhani Lindholm.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-28670-7 (sid.)  Ilm. 3/2015.

Kumpi painaa enemmän, usko vai oikeus elämään? Naistuomari joutuu tekemään vaikean ratkaisun Britannian johtavan nykykirjailijan vavahduttavassa romaanissa.Kiperiä kiistoja työkseen ratkova perheoikeuden tuomari Fiona Maye ajautuu omassa pitkässä avioliitossaan vaikeaan tilanteeseen. Hänen miehensä ilmoittaa yllättäen haluavansa solmia kypsällä iällä ulkopuolisen suhteen nuorempaan naiseen.Samaan aikaan Fiona ylittää ammattietiikan rajat sekaan­tuessaan tapaukseen, jossa leukemiaan sairastunut alaikäinen Jehovan todistaja kieltäytyy verensiirrosta. Mihin pisteeseen saakka ihmisellä on oikeus päättää omasta elämästään?
Ian McEwan (s. 1948) on Britannian merkittävämpiä nykykirjailijoita.  Hän on saanut muun muassa Somerset Maugham -palkinnon ja Booker -palkinnon, ja hänen kirjansa ovat vakiinnuttaneet paikkansa bestsellerlistojen kärjessä.
Upea kirjailija ja eräs suosikeistani. Vaikka kirja ei ole dekkari, mutta erittäin kiinnostava kirja jälkeen.
Lisätietoa:
- Otava - Ian McEwan.
- www.ianmcewan.com.
- The Guardian 11.9.2014 The Children Act - arvio kirjasta.
- Wikipedia - Ian McEwan (suom.).
- Wikipedia - Ian McEwan.

Uusia pokkaripainoksia Seven -sarjassa.


Cornwell, Patricia: Paljaat luut
.
Alkuteos: The bone bed, 2012.  Suom. Ilkka Rekiaro.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-28388-1 (nid.)   Ilm. 1/2015.  
1. p. ilm. syksyllä 2013.

De la Motte, Anders: Lume.
Alkuteos: Buzz, 2011.  Suom. Maija Kauhanen.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-2873-2  (nid.)   Ilm. 2/2015. 
1. p. keväällä 2014.

Forsyth, Frederick: Tappolista.
Alkuteos: The kill list, 2013  Suom. Oona Timonen.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-28742-1  (nid.)   Ilm. 5/2015.
1. p. ilm. keväällä 2014.

Harris, Robert: Upseeri ja vakooja.
Alkuteos: An officer and spy, 2014. Suom. Markku Päkkilä.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-28749-0  (nid.)   Ilm. 6/2015.
1. p. ilm. keväällä 2014.

Hiekkapelto, Kati: Suojattomat.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-28739-1  (nid.)   Ilm. 4/2015.
1. p. keväällä 2014.

James, P. D.: Valepotilas.
Alkuteos: Shroud for a nightingale, 1971. Suom. Kristiina Savikuru.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-28392-8 (nid.)   Ilm. 2/2015.
1. p. ilm. syksyllä 2013.

Jungstedt, Mari: Neljäs uhri.
Alkuteos: Der fjärde offret, 2011.  Suom. Emmi Jääkkö.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-28748-3  (nid.)   Ilm. 6/2015.
1. p. keväällä 2014.

Leon, Donna: Pedon palkka.
Alkuteos: Beastly things, 2012.   Suom. Kristiina Rikman.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-28736-0 (nid.)   Ilm. 4/2015.
1. p. ilm. keväällä 2014.

Mäki, Reijo: Cowboy.
Otava 2015.   (Vares).
ISBN 978-951-1-28743-8 (nid.)   Ilm. 5/2015.
1. p. ilm. keväällä 2014.

Mäki, Reijo: Sheriffi.
Otava 2015.   (Vares)
ISBN 978-951-1-28832-9 (nid.)    Ilm. 1/2015.  
1. p. ilm. kesällä 2012.

Persson, Leif GW: Pinokkion nenä.
Alkuteos: Den sanna historien om Pinocchions näsä.  Suom. Kari Koski.
Otava 2015.
ISBN 978-951-28541-0 (nid.)  Ilm. 5/2015.
1. p. ilm. kesällä 2014.

Sund, Erik Axl: Unissakulkija.
Varistyttö -boksi - sisältää kaikki kolme teosa: Varistyttö, Unissakulkija ja Varjojen huone.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-28776-6  Ilm. 3/2015.

Van Lustbader, Eric : Robert Ludlumin Medusan käsky.
Alkuteos: Robert Ludlum's The Bourne imperative, 2012.   Suom. Reijo Kalvas.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-28535-9 (nid.)  Ilm. 6/2015.
1. p. ilm. syksyllä 2014.Paasilinna
 

 

Raevaara, Tiina: Yö ei saa tulla.
Paasilinna 2015.
ISBN 978-952-299-063-1 (sid.)   Ilm. 1/2015.  Kansikuva.

Helsingissä pientä ja hiljaista elämäänsä elelevä Johannes, 25, tapaa pitkästä aikaa ystävänsä Antin.
Antin sisko Aalo, Johanneksen nuoruudenrakastettu, teki aikoinaan itsemurhan. Nyt Antti aikoo tappaa lääketehtailija Sandvallin, miehen, joka syöksi siskon kuolemaan. Tapahtumia tuntuvat ohjailevan sekavasti käyttäytyvän Antin lisäksi painajaisten Nukuttaja, hirviö joka varastaa ihmisten silmät, sekä Sandvallin outo, nukkemainen vaimo.
Johannes kiedotaan väkisin mukaan juonitteluun, jonka todellinen olemus paljastuu hänelle vasta, kun kaikki on jo ohi - ja Aalon salattu kohtalo selvinnyt.
Yö ei saa tulla on tunnelmaltaan kauhuromanttinen, jännittävä, välillä varsin pelottavakin, mutta silti kirja pysyttelee realismin rajojen sisällä ja tavoittelee dekkariperinteen noir-henkeä. Menneet murhenäytelmät selviävät ja salaisuudet paljastuvat. Maisemana toimivat Helsingin kadut, toisinaan pimeät ja uhkaavat, toisinaan kauniit ja kirkkaat.
Tarinasta löytyy niin kohtalokkaita naisia, vaanivaa hulluutta, houreita ja harhoja, epätoivoista rakkautta, ihmisyyden ja ihmisruumiin rajojen pohdintaa, kuoleman ja väkivallan uhkaa sekä unohdusta ja kerran unohdetun paljastumista.
Yö ei saa tulla kertoo silmistä, unohduksesta, totuudesta, syyllisyydestä - ja pimeän pelosta.
Tiina Raevaara on palkittu kirjailija, joka on kirjoittanut sekä novelleja että romaaneja. Hän on väitellyt perinnöllisyystieteestä ja kirjoittaa myös tiedekolumneja Suomen Kuvalehteen.
Tiina Raevaaran edellinen kirja perheväkivallasta kertova Laukaisu ilmestyi keväällä 2014 Paasilinnan kustantamana. Raevaaralta on aiemmin ilmestynyt Teoksen kustantamana kirjat: Hukkajoki (2012), Koiraksi ihmiselle (2011), Runeberg -voittaja En tunne sinua vierelläni (2010) ja Eräänä päivänä tyhjä taivas (2008).
Lisätietoa:
- Paasilinna - Tiina Raevaara.
- Teos - Tiina Raevaara.
- Tiina Raevaaran Tarinoita tieteestä -blogi - Suomen kuvalehti.
- Alaston kirjailija -blogi. Tiina Raevaara.
- Tiina Raevaara Facebookissa.
- Tiina Raevaara Twitterissä.
- Hs.fi - 31.1.2015 Arla Kanerva: Unen ja valveen välissä on painajainen.

Tietokirjat - Nuoret

Tohtori John Watson: Sherlock Holmesin arvoitukset.
150 mysteeriä ratkottavaksi
Alkuteos: The Sherlock Holmes Puzzle Collection, 2011.  Suom. Mape J. Ollila.
Paasilinna 2015.
ISBN 978-952-299-069-3 (sid.)   Ilm. 5/2015.

Astu maailman arvostetuimman salapoliisin jalanjälkiin! Käytä omaa älyäsi ja päättelykykyäsi kirjan salaperäisten arvoitusten selvittämiseen. Tämä hämmästyttävä historiallinen kokoelma pitää sisällään erilaisia arvoituksia moneen makuun ja ne vaativat eriasteisia loogisia kykyjä - aina "alkeellisesta" "mahdottomaan". Sinä saat itse selvittää, kuinka mahdottomia ne ovat!
Arvoitukset on sijoitettu Sherlock Holmesin omaan maailmaan aika aikakauteen, ja niiden tehtävä on testata sinun päättelykykyäsi. Jos olet rohkea, voit aloittaa vaikkapa "Hirtetyn miehen arvoituksesta"...
Jokaiseen arvoitukseen löytyy kirjan lopusta ratkaisu, mutta älä luovuta!
Hiekanmurut
Eräänä aamuna Holmes hämmästytti minut heiluttelemalla tiimalasia nenäni edessä.
"Kas tässä hiukan purtavaa sinun päättelykyvyllesi, Watson. Tämän tiimalasin hiekka on nyt valunut alas. Jos käännän tiimalasin ympäri, niin että hiekka alkaa taas valua alaspäin, onko se hetken aikaa kevyempi kuin aikaisemmin, koska osa lasin sisällä olevasta hiekasta on painotonta ja valuu parhaillaan alaspäin?"
Minun oli mietittävä tätä pieni tovi.
Ratkaisu ja selitys löytyvät kirjasta.

 


Reuna

Keisala, Markku: Sinisilmät.
Reuna 2015.
ISBN 978-952-7028216 (nid.)   Ilm. 1/2015.  Kansikuva.

Sinisilmien alkunäytös sijoittuu Lapin sotaan vuoteen 1944. Saksalais-suomalainen Heino haavoittuu ja joutuu vankileirille Somerniemelle. Vangit työskentelevät maataloissa, ja näin Heinokin tutustuu Rakeliin, jonka mies on rintamalla ja talossa tarvitaan työvoimaa. Rakkaussuhde on monin tavoin kielletty, mahdoton ja vaarallinen. Heino palaa Saksaan ja Rakel jatkaa elämäänsä "Hansun kaupungissa", kuten hänen kotikyläänsä kutsutaan. Vatsassa potkii uusi elämä. Dekkarin varsinainen juoni käynnistyy 2010-luvulla, kun Heinon poika löytää isänsä jäämistöstä arvoituksellisen paperilapun. Vihjeitä on niukasti, mutta niiden perusteella hän suuntaa kotoaan Pohjanmaalta Hansun kaupunkiin. Menneisyyden salat alkavat vähitellen aueta.
Markku Keisalan esikoisdekkari Aika ei anna anteeksi on  ilmestynyt 2007.
Lisätietoa:
- www.markkukeisala.com
- Kirjasampo - Markku Keisala.
- Vantaan sanomat 19.9.2014. Vantaalaiskirjailija teki esikoiskirjansa kypsällä iällä. 

Sammakko

Bolaño, Roberto: 2666.
Alkuteos: 2666, 2004.  Suom. Einari Aaltonen.
Sammakko 2014.
ISBN 978-952-483-275-5  (sid.)   Ilm. 2/2015.  Kansikuva.
bbbb
2666 on kansainvälinen arvostelu- ja myyntimenestys. Roberto Bolaño vyöryttää lukijan tajuntaan rajakaupunki Santa Teresan silmittömän naisiin kohdistuvan väkivallan ja toisen maailmansodan julmuuden. Teoksessa neljä eurooppalaista yliopistotutkijaa etsii salaperäistä saksalaiskirjailijaa. Newyorkilainen toimittaja lähtee ensimmäiselle juttumatkalleen Meksikoon. Kuolleen isänsä kanssa keskusteluja käyvä chileläinen leskifilosofi luisuu kohti olemassaolon syöveriä. Meksikolainen rikoskomisario rakastuu pidättyväiseen mielisairaalanjohtajaan. 2666 valaisee ihmismielen kätkettyjä sopukoita ja laventuu katsaukseksi ihmiskunnan tilasta.
Teos on jo nyt saavuttanut 2000-luvun alun klassikon aseman.
Monumentaalinen kirjailijan päätyöksi ja testamentiksi luonnehdittu 2666 ilmestyi alkukielellä espanjaksi postuumisti vuonna 2004.
Roberto Bolaño DekkariNetissä.

 


 

Schildts&Söderströms


Huom! Schildts & Söderstöms - kevään 2015 kaikki kirjauutuudet

Kotimaiset

Pulli, Elina: Tukkasurma.
Schildts&Söderströms 2015.
ISBN 978-951-3535-0  (sid.)  Ilm. 4/2015.
bbbb
Esikoisdekkari!!
Maarialla riittää haasteita. Hän on joutunut sairaslomalle rakastamastaan työstä pikkulasten parissa. Ja vaikka hänellä kuinka olisi asennetta, vakava sairaus pelottaa. Samaan aikaan kuolema tulee toisella tavalla kammottavan lähelle. Maarian pomo löytyy kuolleena työpaikalta päiväkoti Punarinnasta.Järkytyksestä huolimatta pitäisi saada arki sujumaan ja löytää voimaa toipua. Pian ilma on kuitenkin sakeanaan huhuja henkirikoksesta. Kun Maaria huomaa olevansa epäiltyjen joukossa, hän tuskastuu virallisen tutkinnan hitauteen. Hänen on selvitettävä itse kuka on surmatyön takana. Hän ei voi hellittää, sanoi puoliso tai poika mitä hyvänsä - tai poliisi.Tukkasurma on vauhdikas ja monitahoinen dekkari. Jos otsarypyt lukiessa välillä syvenevätkin, kerronnan kepeys takaa niiden taas siliävän. Päättäväinen nainen selviytyy miltei mistä tahansa.
Elina Pulli (s. 1964) asuu Espoossa ja työskentelee varhaiskasvatuksen asiantuntijana. Hän on kirjoittanut useita oman alansa tietokirjoja, kehittänyt liikuntapelejä sekä laatinut lorukokoelmia äitiyspakkauksiin.  Hän harrastaa liikuntaa, lukemista ja leinovntaa.
Tukkasurma on Elina Pullin ensimmäinen romaani.

Ulkomaiset

Atkinson, Kate: Joka lapsia ja koiria rakastaa.
Alkuteos: Started Early, Took My Dog, 2010.  Suom. Kaisa Kattelus.
Schildts&Söderströms 2015.
ISBN 978-951-52-3539-8 (sid.)  Ilm. 4/2015.  Kansikuva.
Päivä leedsiläisessä ostoskeskuksessa soljuu tavanomaisena, kunnes turvallisuuspäällikkö Tracy Waterhouse saa silmiinsä tuskaisesti itkevän pikkulapsen. Hetken mielijohteesta, hädissään, hän tulee tehneeksi kaupan, jonka hintaan hän ei ole vähimmässäkään määrin varautunut. Tasainen arki kääntyy ylösalaisin: jokaisen seuraavan askelen Tracy saa ottaa uhattuna ja peläten.Tahoillaan Tracyn kohtalokasta edesottamusta todistavat iäkäs näyttelijätär Tilly, joka horjahtelee oman katastrofinsa partaalla, sekä ex-poliisi Jackson Brodie, joka on palannut kotiseudulleen. Kaikki kolme saavat huomata, miten menneisyys ottaa tilaa nykyisyydessä ja miten niin vanhemmuuden kuin vanhenemisenkin kysymykset yhä uudelleen vaativat vastauksia. Heidän tiensä risteävät, eikä yksikään hyvä teko jää rankaisematta.
Kate Atkinson punoo juonen, jonka käänteet ovat yhtä yllättäviä kuin sen konnat ja sankaritkin. Hänen mestarillinen kerrontansa, terävä eettinen tarkastelunsa ja lämmin viisautensa tekevät rikosromaanista jälleen lukemisen juhlaa. Brittiläisen nykykirjallisuuden ykkösnimiin kuuluvan Kate Atkinsonin edellinen teos Elämä elämältä (2014) keräsi palkintoja, ylistäviä kritiikkejä ja suuria lukijajoukkoja ympäri maailmaa.
Joka lapsia ja koiria rakastaa on neljäs Jackson Brodie -romaani.
Loistavaa, että saadaan lisää Atkinsonia ja Jackson Brodieta. Tätä odotan....
Kate Atkinson DekkariNetissä.

Ridpath, Michael: 66° pohjoista leveyttä.
Alkuteos: 66° North, 2011.  Suom. Sirkka-Liisa Sjöblom.
Schildts&Söderströms 2015.
ISBN 978-951-52-3416-2 (sid.)   Ilm. 2/2015.  Kansikuva.
Mielenosoittajat kokoontuvat Reykjavikin keskustaan vaatimaan Islantiin uusia vaaleja. He eivät noin vain suostu finanssikriisin maksumiehiksi. Väkijoukosta erottuu pieni ryhmä, joka pitää kylttien kantamista ja iskulauseiden huutamista aivan liian kesynä toimintana. Humalanhuuruisen päivän päätteeksi he tulevat surmanneeksi pankkiirin. Kuolema lavastetaan itsemurhaksi.Kahdeksan kuukautta myöhemmin Lontoossa murhataan vanhempi islantilainen pankkiiri. Iso-Britannian poliisin kanssa yhteistyötä tekevä Magnus Jonson löytää kahden pankkimiehen kuoleman väliltä yhteyden - salaliiton niitä henkilöitä vastaan, joita pidetään suurimpina syyllisinä Islannin talouden romahtamiseen. Magnuksen tehtäväksi tulee löytää salaliittolaiset ennen kuin murhien sarja jatkuu.Surmaajia jäljittäessään Magnus tutkii myös erään islantilaisperheen vaiheita useita sukupolvia taaksepäin. Epämukavat paljastukset viittaavat seikkoihin, joilla saattaa olla tekemistä Magnuksen oman isän kuoleman kanssa.
Michael Ridpath (s. 1961) on brittiläinen jännityskirjailija.  Hän on opiskellut historiaa, mutta toiminut ennen vapaaksi kirjailijaksi ryhtymistä mm. arvopaperikaupan parissa.  Islanti ja islantilaistaustainen Magnus Jonson ovat keskeisessä osassa myös Ridpathin teoksesssa Varjojen saartamat, joka ilmestyi suomeksi vuonna 2013.  Kirja oli kerrassaan erinomainen.
Voin suositella sitä vilpittömästi.
Michael Ridpath DekkariNetissä.

Uusia pokkaripainoksia

Ingelman-Sundberg, Catharina: Kakkua, kiitos!
Alkuteos: Kaffe med rån, 2012.  Suom. Outi Menna.
Schildts&Söderströms 2015.
ISBN 978-951-52-3564-0 (nid.)   Ilm. 5/2015.
1. p. ilm. kesällä 2014.Siltala


Huom! Siltalan kevät 2015 -luettelo - hienoja kirjoja tulossa

Mäkinen, Lauri:  Älykkäät kuin käärmeet, viattomat kuin kyyhkyset.
Siltala 2015.
ISBN 978-952-234-229-4 (sid.)   Ilm. 4/2015.

Esikoisdekkari!!
Lounais-Afrikka, Ambomaa, marraskuu 1924.  Suomalaiseten lähetyssaarnaajien rakentama kappeli palaa keskellä yötä, pihalla makaa pahoin palanut nainen, kappaelin sisällä istuu hiiltynyt tuntematon ruumis.  Pastori Tobias Johanssonin vanhuuden päivät lähetyskentällä muuttuvat hetkessä levollisesta rutiinista kaaokseksi.  Hän yrittää pelastaa syyttömän naisen kuolemantuomiolta ja tulee samalla kaivaneeksi esiin päivänvaloa kestyämättömiä asioita, jotka lopulta muuttavat niin Tobiaksen kuin koko lähetysaseman kohtalon.
Lauri Mäkisen esikoisromaani Älykkäät kuin käärmeet, viattomat kuin kyyhkyset on vakuuttava taidonnäyte, yhtä aikaa kekseliäs murhamysteeri ja herkullinen lukuromaani, joka vie lukijansa keskelle elävästi kuvattua suomalaisten lähetystyöntekijöiden arkea 1900-luvun alun Ambomaalla.  Luterilaisten, katolisten ja anglikaanien taistelu reviireistä ja paikallisen väestön sieluista, lähetyssaarnaajien suhteet kuninkaiden hoveihin, näkijöiden juonittelut ja eri osapuolia ajavat inhimilliset motiivit muodostavat jännitysnäytelmän, johon tuovat lisämaustetta eksoottinen miljöö ja uskottava ajankuva. Taustatyönsä huolellisesti tehneenä Mäkinen onnistuu luomaan tarinasta kokonaisuuden, jossa historia ja mielikuvitus sulautuvat saumattomasti yhteen.  Tuloksena on toinen toistaan kiinnostavampien henkilöhahmojen kansoittama mieleenpainuva tarina, jonka lukemista ei malta lopettaa ennen kuin viimeisen sivun jälkeen on pakko.
Lauri Mäkinen (s. 1978) on helsinkiläinen yhteiskuntasuhdekonsultti ja kirjailija.  Hän on työskennellyt kansainvälisessä tupakkayhtiössä Pohjoismaissa ja Baltiassa, kuljetusalalla Pietarissa sekä Suomen Moskovan-suurlähetystössä.  Hänellä on kaksi korkeakoulututkintoa, ensimmäinen kansainvälisessä politiikassa ja toinen kauppatieteissä. Siniplaneetta

Russell, Craig: Yksityisetsivä Lennox.
Alkuteos: Lennox, 2009.  Suom. Jorma-Veikko Sappinen.
Siniplaneetta 2015.
ISBN 978-952-5658-9-2   (sid.)   Ilm. kevät  3/2015.

Ensimmäinen suomennos!!!
Huom!  Kirjan piti ilmestyä syksyllä 2014.

Glasgow on aina ollut kova kaupunki, ja se kovenee entisestään.  Vaarallisia katuja hallitsee kolme rikollispomoa, Kolme kuningasta, ja heidän välillään liikkuu hämäräperäinen yksityisetsivä Lennox.  Hän voi olla varma vain yhdestä asiasta: tässä kaupungissa selviytyvät kaikkein kovimmat.  McGahernin kaksoset Tam ja Frankie ovat matkalla ylöspäin rikosllisten hierarkiassa, kunnes palkkatappajat surmaavat raa'asti Tamin.  Hänen veljensä Frankie ottaa yhteyttä Lennoxiin, jotta tämä etsisi Tamin murhaajat. Sitten myös Frankie löydetään surmattuna, jolloin Lennoxista tulee pääepäilty.  Yrittäessään todistaa syyttömyytensä hän joutuu väistelemään miehiä, jotka ovat vielä verenhimoisempia kuin Kolme kuningasta.
Craig Russell toimi aikoinaan useita vuosia poliisina Skotlannissa.  Sen jälkeen hän työskenteli mainostoimistossa, kunnes ryhtyi vuonna 2004 päätoimiseksi rikoskirjailijaksi.  Hänen Hampuriin sijoittuvita Jan Fabel -romaaneistaan on tehty Saksassa tv-sarja.  Romaaneja on ilmestynyt kaikkiaan kuusi. 
Vuonna 2009 Russell toi julki uuden sarjan, joka kertoo 1950-luvun Glasgowin karskin alamaailman liepeillä toimivasta yksityisetsivä Lennoxista.  Lennoxin seikkailuja on saatu seurata neljän romaanin verran.  BBC on ostanut option Lennox-kirjojen sovittamisesta televisioon.  Kirja Yksityisetsivä Lenox on Russellin ensimmäinen suomennettu teos.
Vaikuttaa erittäin kiinnostavalta.  Hienoa, että pienet kustantamot tuovat kiinnostavia uusia  dekkaristeja suomeksi.
Craig Russell DekkariNetissä.
- Siniplaneetta - Craig Russell.
- www.craigrussell.com.Sitruuna

Horst, Jørn Lier: Suljettu talveksi.
Alkuteos: Vinterstengt, 2011.  Suom. Tiina Sjelvgren.
Sitruuna 2015.
ISBN 978-952-5701-41-8 (sid.)  Ilm.  2/2015.

Ensimmäinen suomennos!!
Syksyinen sumu peittää Stavernin rannikkomaiseman kuin huopa. Kesämökkien pimeät ikkunat tuijottavat sokeina kohti lyijynharmaata merta. Ove Bakkerud aikoo viettää viimeisen rauhallisen viikonlopun mökillään ennen kuin laittaa paikat talvikuntoon. Mutta kun hän saapuu mökille, paikka on sekaisin murtovarkaiden jäljiltä. Naapurimökistä löytyy lisäksi miehen ruumis. Rikoskomisario William Wisting on nähnyt irvokkaita murhia aiemminkin, mutta epätoivo jota hän joutuu nyt todistamaan, on hänelle jotain aivan uutta. Ikään kuin tekijänä olisi joku, jolla ei ole enää mitään menetettävää. Wistingin huolta ei helpota sekään, että hänen tyttärensä Line asettuu asumaan vuononsuulla sijaitsevaan mökkiin. Huolet lisääntyvät, kun luodoilta löytyy lisää silvottuja ruumiita. Ja taivaalta alkaa putoilla kuolleita lintuja...
Jørn Lier Horst (s. 27. helmikuuta 1970 Bamble) on norjalainen kirjailija ja poliisi. Hän on työskennellyt poliisina Larvikissa vuodesta 1995 lähtien ja kirjoittanut useita rikosromaaneja. Hän kirjoittaa myös lastendekkareita.
Suljettu talveksi on Jörn Lier Horstin Winsting -sarjan seitsemäs dekkari. Sarjassa on ilmestynyt kaikkiaan yhdeksän kirjaa. Ensimmäinen Wisting -dekkari Nøkkelvitnet  ilmestyi 2004 ja uusin Hulemannen vuonna 2013. Kahdeksas Winsting -dekkari Jakthundene  (2012) sai vuonna vuonna pohjoismaisen Lasiavain palkinnon. Jakthundene palkittiin myös vuonna 2014 Ruotsin dekkariakatemian vuoden parhaana käännösdekkarina.
Huom! Lasiavaimella palkittu dekkari Jakthundene ilmestyy suomeksi v. 2016 Sitruunan kustantamana ja syksyllä ilmestyy suomeksi Jørn Lier Horstin lasten salapoliisisarjan ensimmäinen osa Salamandergpten.
Upeata Sitruuna, että saadaan suomeksi viimeinkin Jørn Lier Horstin palkittuja dekkareita.
Lier Horst vierailee syksyllä 2015 Helsingin kirjamessuilla.
Jørn Lier Horst DekkariNetissä.


 

Tammi


Huom!  #Kirja - Kaikki Tammen kirjauutuudet kevät 2015 .

Kotimaiset


Järvelä, Jari: Tyttö ja rotta.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-8281-6 (sid.)   Ilm. 5/2015.

Tässä leikissä rotta on aina kotona.Oikeastaan tämä ei ole edes leikkiä.Tässä syntyy ruumiita. Berliini. Vallattu talo. Alakertaa asuttaa hupparikansa. Yläkerrassa piilossa katseilta seinänkokoinen signeeraamaton taideteos, josta monet ovat valmiita maksamaan maltaita ja jonka tekijää poliisit ovat jahdanneet jo vuosia. Kun Metro eräänä aamuna palaa graffitikeikalta majapaikkaansa Berliinissä, vastassa on kasa ruumiita. Joukossa on myös hänen läheinen ystävänsä Koskelo. Vallatun talon vintiltä puuttuu kokonainen seinä, jota on koristanut maailmankuulun graffititaiteilija Banksyn työ. Kun työ ilmestyy nettihuutokaupan sivuille, Metro päättää puuttua asiaan. Ajojahti vie Metron takaisin Kotkaan, jonka hän uskoi hylänneensä ikuisiksi ajoiksi. Kotikaupungissaan hän joutuu kohtaamaan paitsi vartijan joka tappoi hänen rakastettunsa, myös vanhat ystävät jotka ovat pettäneet hänet. Pian takaa-ajajasta tulee takaa-ajettu.
Kotkalaisen Jari Järvelän dekkaritrilogian toinen osa Tyttö ja rotta jatkaa arvostelumenestykseksi nousseen Tytön ja pommin tarinaa. Tytön ja pommin käännösoikeudet on myyty Saksaan, Tsekkiin, Turkkiin sekä englanninkieliseen maailmaan. Romaanista on myös tekeillä elokuva, jonka ohjaa Samuli Valkama.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- #Kirja - Jari Järvelä.
- Kirjasampo - Jari Järvelä.
- Wikipedia - Jari Järvelä.
- Jari Järvelä Twitterissä.
- Jari Järvelä Facebookissa .

Kesävuori, Saara: Musta hevonen.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-8281-6 (sid.)   Ilm. 4/2015.

Tunnelmaltaan tihenevä, koukuttava rikosromaani14-vuotias Lidia katoaa. Poliisi luulee tietävänsä syyllisen. Anni Eloranta on eri mieltä. Vangitsevan rikostrilogian itsenäinen ykkösosa.Lidia elää niin rajua elämää, ettei pariksi päiväksi katoaminen tarkoita mitään muille kuin tytön hätääntyneelle äidille. Karin rukoilee apua Anni Elorannalta, onhan tyttö yksi huostaanotetuista nuorista, joille Anni on opettanut itsepuolustustaitoja perhekoti Kattilassa Tampereen Kissanmaalla. Kun Lidian ruumis löytyy rannalta pahvilaatikosta ja pääepäillyksi osoittautuu Annin veli, Anni kääriikin hihansa. Isoveljensä syyttömyydestä hän on varmempi kuin veli itse. Musta hevonen on Kesävuoren uuden rikostrilogian ensimmäinen osa.
Aiemmin häneltä on ilmestynyt Olli Holma -trilogia: Saarroksissa (2011), Tarkasti vartioitu (2012) ja Kuningas (2014).
Saara Kesävuori on viime vuosina laajentanut monipuolista ja palkittua tuotantoaan trilleriin, menestyksellä.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Tammi - Saara Kesävuori.
- Pirkanmaalaisia nykykirjailijoita - Saara Kesävuori.

Marttinen, Annamari: Vapaa.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-8025-6 (sid.)  Ilm. kevät 2015.

Syvältä kouraiseva kertomus selviytymisestä.
Mahdi pakenee poliisin kidutussellistä Bagdadista ja päätyy Suomeen, entiseen vankilaan. Mitä alkaa ihmisessä tapahtua, kun elämä on tauolla ja oma kohtalo toisten käsissä? Mahdin oli jätettävä taakseen kotinsa, perheensä ja järkyttävät muistonsa. Nyt hän odottaa vastaanottokeskuksessa, että viranomaiset tekevät hänen elämästään päätöksen. Odotuksen kestoa ei ole määrätty. Kun elämä jähmettyy välitilaan, mieli avautuu kuvitelmille ja varovaisille unelmille. Huoneen hiljaisuudessa Mahdille alkaa puhua Patu, samassa sellissä rangaistustaan kärsinyt. Mitä Patu, rikollinen, voi muka kertoa kunnolliselle Mahdille? Tulkkina toimii opettaja, enkelin näköinen.
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätitoa:
- WSOY #Kirja - Annamari Marttinen.
- Facebook - Annamari Marttinen.

Ropponen, Markku: Kuhala ja vapaa pudotus.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-8218-2 (sid.)   Ilm. 2/2015.   Kansikuva.
Otto Kuhala -sarja 14.
Kylmässäkin saunassa voi tulla joskus kuumat oltavat.Kuhalan pitkäaikainen tietolähde, alamaailman pätkätyöläinen Hinku makaa kevätauringon lämmittämällä asvaltilla kuolleena. Vain hetkeä aiemmin hän on soittanut Kuhalalle ja kertonut tarvitsevansa apua. Tapaus leimataan itsemurhaksi, mutta Kuhalalla on omat aavistuksensa. Pian Hinkun kotitalon kellarin saunanlauteilta löytyy kirveellä rusikoitu vainaja ja naapuriasunnon kassakaapista valokuva-albumi sekä mystinen numerosarja. Samaan aikaan Kuhala alkaa saada tiukkasävyisiä puheluita, joiden sanoman ymmärtääkseen ei tarvitse olla koodinpurkaja. Mutta Kuhala ei olisi Kuhala ellei hän alavireisyydestään ja vanhenevan miehenruumiin oikullisuudesta huolimatta panisi itseään likoon selvittääkseen mihin Hinku oli sotkeentunut.
Jyväskyläläinen Markku Ropponen on keskisuomalaisen maiseman sekä suomalaisen mielenmaiseman kiitetty kuvaaja. Yksityisetsivä Kuhalasta kertova sarja on viihdyttänyt lukijoita jo yli kymmenen vuoden ajan. Kuhala ja vapaa pudotus on sarjan 14. romaani.
Hieno ja vakuuttava sarja...
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
- Tammi #Kirja - Markku Ropponen.
Markku Ropponen DekkariNetissä.

Souri, Katariina: Valkoinen varjo.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-7677-8 (sid.)   Ilm. 1/2015.  Kansikuva.

Musta Mandala 1.
Esikoisdekkari!!
Mitä jos näkisit ihmisistä asioita, joita he eivät itsekään halua nähdä? Mosaiikkitaiteilija Monalla on hallitsemattomia aistimuksia toisista ihmisistä. Kun Monaa huijannut puuseppä löytyy kuolleena, Mona alkaa pelätä että on saattanut itse tappaa miehen. Roni Arosuo istuu vankimielisairaalassa pikaistuksissa tehdystä taposta. Sairaalan ylilääkäri Kari Sammatti on innostunut uudesta, vielä laillistamattomasta hoitomuodosta, jota testaa vankeihin. Kun tutkimuksissa tapahtuu odottamaton käänne, Sammatti lähtee potilaansa Ronin kanssa saaristoon Monan järjestämälle mosaiikkikurssille. Hän uskoo pääsevänsä Monan avulla selvyyteen siitä, mikä on saanut Ronin syyllistymään silmittömään veritekoon. Pian saarella alkaa sattua outoja ja uhkaavia asioita ja Monan näyt muuttuvat yhä hurjemmiksi. Kun Sammatti löytyy elottomana, Mona ei enää tiedä, voiko kehenkään saarella olijoista luottaa edes häneen itseensä.
Kirjailija ja kuvataiteilija Katariina Sourin Valkoinen varjo käynnistää Musta mandala -trilogian, jossa taidemaailmaan kytkeytyviä rikosjuonia on maustettu yliluonnollisilla elementeillä. Sarja on täysin uudenlainen avaus paitsi Sourin yli viisitoista vuotta jatkuneella kirjailijanuralla, myös kotimaisessa rikoskirjallisuudessa.
Lisätietoa:
- katariinasouri.com.
- Wikipedia - Katariina Souri.
- #Kirja -  Katariina Souri.

Susi, Pauliina: Takaikkuna.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-81307-7 (sid.)   Ilm. 4/2015. 

Esikoisdekkari!!
Haluatko päivittää yksityisasetuksesi? Ehkäpä olisi syytä."Se tuli taas, tunne että joku katsoo. Että häntä juuri tällä hetkellä tarkkaillaan salaa pimeästä, eikä suinkaan hyväntahtoisesti. Olen kuullut, mitä voi tapahtua, Leia ajattelee. Nyt se tapahtuu minulle."Netin vihapuhe. Seksikauppa. Rasismi... Yksinhuoltajaäiti Leia Laine ei aavista, mihin kaikkeen sotkeutuu kun ottaa vetääkseen hankkeen, jonka tarkoituksena on tarjota tukea prostituoitujen palveluja käyttäville miehille. Puolet Suomesta raivostuu. Myös uusi, äkkijyrkistä mielipiteistään tunnettu oikeusministeri, jonka ura on vaarassa päivänvaloa kestämättömän intiimin digitaalisen kanssakäymisen takia, ja nettivelho, jonka mielestä virtuaaliset raja-aidat on tehty vain ylitettäviksi.
Pauliina Susi on vantaalainen kirjailija, joka on tunnettu ajankohtaisia aiheita käsittelevistä romaaneistaan. Takaikkuna on piinaavan jännittävä kuvaus digiajan vainoamisesta, siitä mitä tapahtuu, kun vihollinen liikkuu takapihan sijaan bittiavaruudessa.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Huom! Pohjoismaista Lasiavain-rikoskirjallisuuspalkintoa tavoittelee Suomen ehdokkaana Pauliina Suden romaani Takaikkuna (Tammi, 2015), joka voitti Vuoden johtolanka -palkinnon 2016. Lisätietoa: Suomen dekkariseura.
Lisätietoa:
- Tammi - Pauliina Susi.
- Kirjasampo - Pauliina Susi.
- Vuoden johtolanka 2016 Pauliina Sudelle kirjasta Takaikkuna.

Ulkomaiset


Brown, Sandra: Matalapainetta.
Alkuteos: Low Pressure, 2012.  Suom. Maija Kauhanen.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-8349-3 (sid.)   Ilm. 5/2015.

Kumpi iskee ensin: myrsky vai murhaaja?Romanttinen jännitystarina, jossa salanimellä kirjoittavan kirjailijan ja sensaatiolehdistön piirileikki saa karmean käänteen.12-vuotiaan Bellamyn sisar Susan murhataan ja pyörremyrsky tuhoaa todisteet. Aikuisena Bellamy kirjoittaa salanimen turvin sisarestaan romaanin, josta tulee suurmenestys. Kun sensaatiolehdistö sitten paljastaa Bellamyn henkilöllisyyden ja julkisuuteen vuotaa tieto, että kirja ei olekaan fiktiota, Bellamy on vaarassa. Joku haluaa että Susanin murha pysyy ratkaisemattomana. Onko tuo joku Susanin vanha poikaystävä Dent? Syyttömyyttään vakuuttava Dent haluaa selvittää totuuden ja tarvitsee Bellamyn apua. Vastahakoinen Bellamy saa huomata, että joskus on pakko seurata sydäntään.Teksasilainen.
Sandra Brown on kirjoittanut yli 70 romaania, joista 62 on yltänyt New York Timesin bestsellerlistalle. Hänen menestysreseptinsä sisältää kiihkeitä tunteita ja hengästyttäviä juonenkäänteitä.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Tammi #Kirja - Sandra Brown.
- Wikipedia - Sandra Brown.
- www.sandrabrown.net.

Clark, Mary Higgins: Katse menneisyydestä.
Alkuteos: I've Got You under My Skin, 2014.  Suom. Mari Hallivuori.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-7993-9 (sid.)   Ilm. 2/2015.   Kansikuva.
bbbb
Kun tosi-tv käy kohtalokkaaksiJännityksen kuningatar tarjoilee laadukasta viihdettä, jossa ratkaisemattomien rikosten ympärille rakentuva tv-sarja pääsee liian lähelle totuutta.Tuottaja Laurie Moranin aviomies murhataan. Timmy-poika näkee murhaajan, joka vannoo palaavansa tappamaan hänen äitinsä. Viisi vuotta myöhemmin Timmy näkee edelleen painajaisia murhaajan sinisistä silmistä. Pelko on myös Laurien alituinen seuralainen, varsinkin kun hän ryhtyy tekemään tosi-tv-ohjelmaa ratkaisemattomista murhista. Rikkaan seurapiiriperhon kuolemalla alkava sarja onnistuu kaivamaan esiin tukun salaisuuksia, joiden paljastumisella on kohtalokkaita seurauksia.
Yhdysvaltalainen Mary Higgins Clark (s. 1929), liikanimeltään Jännityksen kuningatar, on kirjoittanut useita kymmeniä jännitysromaaneja. Niitä on myyty pelkästään Yhdysvalloissa yli sata
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Mary Higgins Clark -kotisivu.
- Wikipedia - Mary Higgins Clark.
- Tammi #Kirja - Mary Higgins Clark.

Crouch, Blake: Wayward Pines - Ei pakotietä.
Alkuteos: Wayward Pines, 2015   Suom. Ilkka Rekiaro.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-8523-7 (nid.)   Ilm. 5/2015.

Twin Peaksin faneille: Wayward Pines - Ei pakotietäWayward Pines on tämän hetken kuumin jännityssarja, joka vie lukijansa outoon pikkukaupunkiin Idahossa. Wayward Pines -televsiosarja alkaa toukokuussa valtakunnallisella FOX-kanavalla , ja pääosissa ovat mm. Matt Dillon ja Juliette Lewis.FBI-agentti Ethan Burke saapuu Wayward Pinesiin etsimään kollegojaan, jotka ovat kadonneet kuin tuhka tuuleen. Idyllisessä pikkukaupungissa kaikki vaikuttaa täydelliseltä, mutta outoa kyllä Ethan ei saa yhteyttä ulkomaailmaan eikä kaupungin seriffi ota häntä tosissaan. Vasta kun kotiinpaluu osoittautuu mahdottomaksi, tajuaa Ethan että jokin on pahasti vialla. Hänen on ratkaistava Wayward Pinesin arvoitus - tai jäätävä sinne loppuelämäkseen.Wayward Pines - Ei pakotietä ilmestyy toukokuussa ja trilogian toinen osa Wayward Pines - Salaisuus elokuussa.
Blake Crouch on amerikkalainen trilleristi, jonka kirjat ovat myyneet yli miljoona kappaletta. Crouch tunnetaan lajityypin rajoja venyttävästä jännityksestä ja huiman koukuttavista juonista. Wayward Pines -trilogiasta on tehty tv-sarja, ja hänen muista kirjoistaan on tulossa lisää sarjoja ja elokuvia. Crouch asuu Coloradossa, ja hän on innokas alppihiihtäjä.
Lisätietoa:
- www.blakecrouch.com.
- www.foxtv.fi/wayward-pines .
- Wikipedia - Wayward Pines.

Høeg, Peter: Susanin vaikutus.
Alkuteos: Effekten af Susan, 2014.  Suom. Katriina Huttunen.
Tammi 2015.  (Keltainen kirjasto).
ISBN 978-951-31-7993-9 (sid.)   Ilm. 5/2015.

Parasta Høegia sitten Lumen tajun. Monikerroksinen jännitysromaani yhdistää trillerin ja perhedraaman tavalla, joka teki Peter Høegistä tähden. Tiedätkö, mikä meitä odottaa? Fyysikko Susan Svendsenillä on harvinaislaatuinen kyky saada ihmiset uskoutumaan. Kun Susan sitten tulee tappaneeksi rakastajansa Intiassa, hän on pakon edessä: välttääkseen vankilatuomion hänen on ryhdyttävä selvittämään Tanskassa vuosikymmeniä vaikuttaneen Tulevaisuuskomission toimia. Valtiosalaisuuksiin kajoava Susan saa pian huomata, että vaakalaudalla on myös hänen muusikkomiehensä ja lastensa tulevaisuus. Mitä tehdä kun Tanskaa uhkaa ekologinen katastrofi?
Tanskalainen Peter Høeg kirjoittaa ajattomia romaaneja paitsi päivänpolttavista aiheista myös ihmisistä, jotka eivät tunnu löytävän paikkaansa maailmassa. Väkevistä naishahmoistaan tunnettu Høeg ei arastele ottaa kantaa, viihdyttää - ja yllättää.
Peter Høegin Susanin vaikutus on kahdeksas suomennettu kirja ja toinen dekkari.
Peter Høeg (s. 1957 Kööpenhaminassa) on kiistatta tanskalaisen nykykirjallisuuden suurin nimi. Paitsi kirjailija hän on myös kirjallisuuden maisteri, balettitanssija, miekkailija ja näyttelijä. 1988 hän julkaisi esikoisromaaninsa Kuvitelma 20. vuosisadasta (suom. 1997) ja syksyllä 1990 toisen teoksensa, novellikokoelman Kertomuksia yöstä (suom. 1995).

Høegin kolmannesta teoksesta Lumen taju (suom. 1993) tuli kohta ilmestyttyään v. 1992 kansainvälinen sensaatio. Se sai Skandinavian parhaan rikoskirjan Lasiavain-palkinnon ja on käännetty yli kolmellekymmenelle kielelle. Høegin neljäs teos, v. 1993 ilmestynyt osaksi omaelämäkerrallinen Rajatapaukset (suom. 1994) sai Tanskan kirjallisuuskriitikkojen palkinnon ja kuohutti tanskalaisten tunteita ja mielipiteitä. Viides suomennos Nainen ja apina ilmestyi suomeksi v. 1996, kuudes Hiljainen tyttö v. 2007 ja seitsemäs Norsunhoitajien lapset
ilmestyi v. 2011.
Odotukset on kovat Peter Høegin toista rikosromaania kohtaan. Varmasti kiinnostava.
Lisätietoa:
- Tammi #Kirja - Peter Høeg.
- Wikipedia - Peter Høeg .


Kepler, Lars: Vainooja.
Alkuteos: Stalker, 2014. Suom. Kari Koski.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-7993-9 (sid.)   Ilm. 2/2015.  Kansikuva.
bbbb
Joona Linna -sarja 5.
Lars Kepler yllättää. Viidennen Joona Linna -dekkarin tutkimuksissa on mukana Hypnotisoijan päähenkilö, Erik Maria Bark. Lue, miksi Kepler on ilmiö.Poliisille lähetetään linkki Youtube-videoon, jolla esiintyy salaa kuvattu nainen. Seuraavana päivänä nainen on kuollut. Tapausta ryhtyvät tutkimaan rikoskomisario Margot Silverman ja hypnotisoija Erik Maria Bark. Jäljet johtavat Rocky Kyrklundiin, joka istuu vankilassa murhasta. Rocky itse ei muista mitään, vain hänet hypnotisoinut Erik tietää, mitä todella tapahtui. Sitten saapuu seuraava video. Joona Linnan apua kaivataan kipeästi, mutta Joonahan on kuollut. Vai onko?
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana, mp3-äänikirjana ja cd-äänikirjana.
Hienoa, että Joona Linna -sarja jatkuu...
#Kirja - Lars Kepler - Vainooja.
Lars Kepler DekkariNetissä.

King, Stephen: Herääminen.
Alkuteos: Revival, 2014.  Suom. Ilkka Rekiaro.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-8186-4 (sid.)   Ilm. 1/2015.  Kansikuva.

Uskallatko ummistaa silmäsi?
Riipivä romaani riippuvuudesta, fanatismista ja tuonpuoleisesta vie vääjäämättä kohti pelottavinta loppuratkaisua, mitä King on ikinä kirjoittanut.
Jamie-pojalla ja pikkukaupungin uudella pastorilla on salainen leikki: tinasotilaat. Idylli kuitenkin rikkoutuu kun pastorin elämä saa yhtäkkiä kauhistuttavan täyskäänteen ja hänet karkotetaan kaupungista. Vuosikymmeniä myöhemmin Jamie kohtaa pastorin uudelleen. Karismaattisesta miehestä on tullut kyseenalaisia keinoja käyttävä ihmeparantaja, herättäjä. Hän lupaa auttaa huonossa jamassa olevaa Jamiea, kunhan Jamie suostuu paholaistakin pirullisempaan sopimukseen
Yhdysvaltalainen Stephen King (1947) on maailman tunnetuimpia kirjailijoita. Hän julkaisi esikoisteoksensa Carrie vuonna 1974 ja on sen jälkeen kirjoittanut yli 50 kirjaa. Hänen teostensa pohjalta on tehty lukuisia televisiosarjoja ja elokuvia.
Huom!  En tiedä, onko tämä Stephen Kingin kirja kauhua vai trilleri/jännitys...taitaa olla molempia..
Lisätietoa:
- #Kirja - Stephen King .
- stephenking.com .
- Wikipedia - Stephen King (suom.).
- Wikipedia - Stephen King (engl.).
- Wikipedia - Stephen King - bibliografia.

King, Stephen: Tervetuloa Joylandiin.
Alkuteos: Joyland, 2013.  Suom. Kristiina Vaara.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-7860-4 (sid.)   Ilm. 5/2015. 

Nuoruuden kesä synkkien salaisuuksien tivolissaMysteeri, rikoskertomus ja katkeransuloinen kasvutarina - kauhukirjallisuuden mestari hallitsee myös rakkauden ja menetyksen tunteet. Kesällä 1973 Devin Jones kokee ensimmäisen sydänsurunsa, tutustuu Joylandin huvipuiston omaperäisiin ihmisiin, oppii jotakin tosirakkaudesta, kohtaa kuoleman silmästä silmään ja kasvaa aikuiseksi. Tivolin kesätyöläisille Kummitustalo on kauhujen paikka, koska huhujen mukaan siellä kummittelee murhattu tyttö. Devin alkaa epäillä, että murhaajakin on edelleen huvipuistossa, elävänä ja vaarallisena. King kirjoittaa haikean kauniisti aikuistumisesta, sekä niistä, jotka eivät koskaan saa sitä kokea.
Yhdysvaltalainen Stephen King on maailman tunnetuimpia kirjailijoita. Hän julkaisi esikoisteoksensa Carrie vuonna 1974 ja on sen jälkeen kirjoittanut yli 50 kirjaa. Hänen teostensa pohjalta on tehty lukuisia televisiosarjoja ja elokuvia.
- #Kirja - Stephen King.
- stephenking.com .
- Wikipedia - Stephen King (suom.).
- Wikipedia - Stephen King (engl.).
- Wikipedia - Stephen King - bibliografia.

Malvaldi, Marco: Kolmen kortin temppu.
Alkuteos: Il gioce delle tre carte, 2008.  Suom. Inkeri Koskinen.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-7256-5 (sid.)   Ilm. 3/2015. Kansikuva.

Bar Lumen murhat -sarja 2.
Bar Lumen murhat -sarjan toinen osa palaa idylliseen Toscanaan, kuvitteelliseen Pinetan kylään. Kanta-asiakasukoilla on taas juoruamisen aihetta!Maailmanmeno ei häiritse neljän vanhan ukon kortinpeluuta kantabaarissa, jossa aika on pysähtynyt. Tarkkavaistoinen mutta mukavuudenhaluinen baarinpitäjä Massimo ei kuitenkaan saa olla rauhassa rikostutkimuksilta. Tällä kertaa hän joutuu komisario Fuscon sinnikkäistä vaatimuksista selvittämään japanilaisen professorin murhaa. Juttu vaikuttaa helpolta, sillä vihjeen mukaan professorin tietokoneella on jotakin, mikä paljastaa syyllisen. Mutta koneen sisältöpä ei vastaakaan Massimon odotuksia.
Bar Lumen murhat -sarjan ensimmäinen suomennos Viiden korttipeli ilmestyi keväällä 2014.
Italialainen Marco Malvaldi (1974) on kemisti ja palkittu dekkaristi. Neliosainen
Bar Lumen murhat -sarja sijoittuu kuvitteelliseen Pinetan kylään Toscanaan. Malvaldi tunnetaan myös historiallisesta jännitysromaanista Odore di chiuso ( Myskin tuoksu ),
joka on voittanut useita palkintoja.
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- #Kirja - Marco Malvaldi.
- marcomalvaldi.altervista.org.
- Wikipedia - Marco Malvaldi.

Nesser, Håkan: Pikku-Burman teurastajatar.
Alkuteos: Styckerskan från Lilla Burma, 2012.  Suom. Päivi Kivelä.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-77798-0 (sid.)   Ilm. 5/2015.  Kansikuva.
Gunnar Barbarotti -sarja 5.
Barbarotti ja tuomittu nainen sarjan päätösosassa Rikoskonstaapeli Barbarotti toipuu suuresta surusta. Töissä hänelle annetaan terapiamielessä vanha, selvittämättä jäänyt tapaus. Tai oikeastaan kaksi.Ellen Bjarnebo tunnetaan Kymlingessä Pikku-Burman teurastajattarena, joka 20 vuotta aiemmin tappoi ja paloitteli miehensä perheen surkealla maatilalla. Ellen liittyy myös tuoreempaan Arnold Morinderin katoamistapaukseen. Morinder asui Ellenin kanssa, joten kaikki tietenkin olettavat, että hänetkin on paloiteltu. Barbarotti alkaa tutkia salaperäisen naisen taustoja, löytää perheväkivaltaa ja hyväksikäyttöä, ja alkaa epäillä, ettei kaikki olekaan kuten on luultu. Mutta missä on Ellen Bjarnebo nyt? Ruotsalaisen rikoskirjallisuuden kärkinimiin kuuluvan.
Håkan Nesserin rikosromaaneissa pääpaino on ihmiskuvauksella ja psykologisella otteella. Hänet tunnetaan älykkään ovelista Barbarotti- ja van Veeteren -sarjoista.
Nesser on kestosuosikkin. Kaikki kirjat olleet loistavia ja koskettavia.
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
- Tammi #Kirja - Håkan Nesser.
Håkan Nesser DekkariNetissä.

Slaughter, Karin: Näkymätön.
Alkuteos: Unseen, 2013 .  Suom. Annukka Kolehmainen.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-8348-6 (sid.)   Ilm. 5/2015.   Kansikuva.
Georgia -sarja 5. (Sara Linton ja Will Trent).
Näkymätön totuus on vaarallisempi kuin kukaan aavistaaSara Linton ja Will Trent räjähtävän jännittävässä trillerissä, jossa menneisyyden haamut nostavat päätään.Macon, Georgia. Poliisia ammutaan kotonaan. Hyökkäys saa Sara Lintonin raivoihinsa ja pakottaa hänet palaamaan menneisyyden kipeimpiin hetkiin: uhri on Saran edesmenneen miehen poika. Ja sopiva syyllinenkin tuntuu olevan lähellä, Saran vanha vihollinen Lena Adams. Mutta Sara ei tiedä, että myös Will Trent on Maconissa, syvällä peitetehtävissä. Sara ja Will joutuvat suureen vaaraan, kun he toisistaan tietämättä etsivät syyllistä. Samaan aikaan Lena yrittää epätoivoisesti todistaa syyttömyytensä.
Menestyskirjailija Karin Slaughter on tunnettu jännittävistä juonista, monitahoisista, kiinnostavista henkilöistä ja Yhdysvaltain Etelän kuvauksesta. Yhteen kietoutuvat Grant County ja Will Trent sarjat ovat amerikkalaista rikoskirjallisuutta parhaimmillaan. Slaughter asuu Atlantassa.  Karin Slaughter on dekkarien ykkösluokkaa..
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
- Tammi #Kirja - Karin Slaughter.
Karin Slaughter DekkariNetissä.

Theorin, Johan: Aarnivalkeat.
Alkuteos: Rörgast, 2013.  Suom. Outi Menna.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-8351-6 (sid.)   Ilm. 5/2015   Kansikuva.
Öölanti-kvartetti 4.
Ole kiltti ja lukitse ovi. Hän ajaa minua takaa!Oveen hakkaava poika herättää Gerlof Davidssonin. Kauhistunut poika kertoo laivasta, jossa on kuolleita merimiehiä ja hullu mies kirveen kanssa.Juhannuksena Öölantiin on saapunut tuhansittain turisteja nauttimaan kesän kauneimmasta ajasta. Mutta yksi on tullut merten takaa julma kosto mielessään. Vain vanhalla merikapteeni Gerlofilla on aavistus siitä, kuka tulija on, sillä vain he kaksi muistavat, miten kuollut mies koputti arkkuunsa kirkkomaalla vuosikymmeniä sitten. Mutta miksi vaurasta hotellinomistajasukua on rangaistava? Aarnivalkeissa Theorin yhdistää taitavasti psykologista jännitystä, kummitusjuttuja ja öölantilaista kerrontaperinnettä.
Johan Theorin on syntynyt Göteborgissa ja asuu siellä edelleen. Hän on journalisti ja kirjailija, joka on viettänyt kaikki kesänsä Öölannin saarella. Aarnivalkeat päättää Theorinin Öölannin eri vuodenaikoihin sijoittuvan romaanisarjan.
Neljäs suomennos Johan Theorinilta.  Hienoja kirjoja.
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
- Tammi #Kirja - Johan Theorin.
Johan Theorin DekkariNetissä.

Zander, Joakim: Uimari.
Alkuteos: Simmaren, 2012.  Suom. Katriina Huttunen.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-7936-6 (sid.)   Ilm. 2/2015.   Kansikuva.
Uusi Bon-pokkaripainos ilm. helmikuussa 2016.

Esikoisdekkari!!!
Kansainväliselle näyttämölle sijoittuva trilleri tarjoilee tiivistä jännitystä, hätkähdyttäviä ihmiskohtaloita - ja salaliiton vailla vertaansa. Amerikkalainen CIA-agentti menettää pommi-iskussa vaimonsa, hylkää lapsensa ja pakenee Syyriasta. 30 vuotta myöhemmin Euroopan parlamentissa työskentelevä Klara Walldéen ryhtyy auttamaan entistä poikaystäväänsä ja törmää valonarkoihin tietoihin. Pyrkyri George Lööw saa PR-toimistossa omituisen toimeksiannon, joka johtaa hänet nopeasti vaaraan. Tapahtumien kulkua seuraa agentti, joka tunnetaan vain koodinimellä Uimari.
Ruotsalainen Joakim Zander (s. 1975) on oikeustieteen tohtori, joka on työskennellyt mm. Euroopan parlamentissa.  Uimari on hänen ensimmäinen romaaninsa, ja sen on myyty 27 maahan.  Syyriasa ja Afganistanissa asunut Zander asuu Lundissa suomalaisen vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- #Kirja - Joakim Zander.

Li, Yiyun: Yksinäisyyttä kalliimpaa.
Alkuteos: Kinder than Solitude,  2014.  Suom. Helene Bützow.
Tammi 2015.  (Keltainen kirjasto).
ISBN 978-951-31-81475-5 (sid.)   Ilm. 1/2015.  Kansikuva .

Ensimmäinen dekkarisuomennos!!
Vaikuttava tarina menneeseen vangituista ihmisistä. Neljä ystävää ja murhayritys. Onko joku kolmesta syyllinen? Yiyun Li kietoo koukuttavaan murhamysteeriin haikean, hienosyisen romaanin.Shaoai kuolee kiduttuaan yli 20 vuotta vammautuneena myrkystä jota sai nuorena tyttönä. Tiivis ystäväpiiri oli paikalla myrkytyksen sattuessa, mutta syyllinen ei koskaan selvinnyt. Miksi joku ystävyksistä olisi yrittänyt tappaa Shaoain? Sittemmin porukka on hajonnut: kaksi on muuttanut Amerikkaan, yksi jäänyt Kiinaan, mutta kaikkia painaa edelleen menneisyyden taakka. Monitahoinen tarina liikkuu nyky-Amerikan ja 90-luvun Kiinan välillä ja on samalla oivaltava kuvaus Kiinan globalisoitumisesta.
Yiyun Li on syntynyt 1972 Beijingissä ja asuu nykyään Kaliforniassa.
Englanniksi kirjoittava Li on valmistunut Iowa Writers Workshopista ja opettaa kirjoittamista University of Californiassa. Hän on kirjoittanut novelleja ja romaaneja ja on jo ehtinyt saada monia arvostettuja kirjallisuuspalkintoja. Häntä on verrattu mm. Anton T ehoviin, Jhumpa Lahiriin ja Alice Munroon. Vuonna 2007 kirjallisuuslehti Granta nimesi hänet yhdeksi parhaimmista alle 35-vuotiaista kirjailijoista. Hänen perheeseensä kuuluu aviomies ja kaksi poikaa. 
Yksinäisyyttä kalliimpaa on Yiyun Li kolmas suomennos. Aikaisemmin on ilmestynyt Kultapoika, smaragdityttö (2012) ja Kulkurit (2013).

- www.yiyunli.com.
- Tammi #Kirja - Yiyun Li.
- Wikipedia - Yiyun Li.


Uusia painoksia Tammen Bon-pokkarit -sarjassa


Brown, Sandra: Paljon pelissä.
Alkuteos: Lethal, 2011.  Suom. Henna Kaarakainen.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-8258-8 (nid.)   Ilm. 1/2015.   Kansikuva.
1. p. ilm. keväällä 2014.

Clark, Mary Higgins: Kuin kaksi marjaa.
Alkuteos: Daddy’s Gone A-Hunting, 2013.  Suom. Mari Hallivuori.
Tammi 2014.
ISBN 978-951-31-8264-5 (nid.)   Ilm. 4/2015.   Kansikuva.
1. p. ilm. keväällä 2014.

Giménez Bartlett, Alicia: Petra Delicado ja vaaran viestit.
Alkuteos: Mensajeros de la oscuridad, 1999.  Suom. Matti Brotherus.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-8278-6 (nid.)   Ilm. 3/2015.  Kansikuva.
1. p. ilm. keväällä 2014.

Isomäki, Risto: Jumalan pikkusormi.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-8571-8 (nid.)  Ilm. 4/2015.  Kansikuva.
1. p. ilm. 2009.

Isomäki, Risto: Litium 6.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-8570-1 (nid.) Ilm. 4/2015.  Kansikuva.
1. p. ilm. 2007.

Lehtolainen, Leena : Kuusi kohtausta Sadusta.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-8310-3  (nid.)   Ilm.   6/2015.  Kansikuva.
1. p. ilm. 2014.

Nesser, Håkan : Toden ja ilveen verkko.
Alkuteos: Det grovmaskiga nätet, 1993. Suom. Saara Villa.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-8332-5 (nid.)   Ilm. 1/2015.  Kansikuva.
1. Van Veeteren -dekkari.
1. painos ilm. suomeksi 1999.
Ruotsin dekkariakatemian esikoispalkinto 1993.

Nesser, Håkan : Kaalbringenin kurkunleikkaaja.
Alkuteos: Borkmanns punk, 1994.  Suom. Saara Villa.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-8332-5 (nid.)   Ilm. 3/2015.  Kansikuva.
2. Van Veeteren -dekkari.
1. painos ilm. suomeksi 2000.
Ruotsin dekkariakatemian Vuoden paras dekkari -palkinto 1994.

Nesser, Håkan: Kotiinpaluu.
Alkuteos: Återkomsten, 1995. Suom. Saara Villa.
Tammi 2015.
ISBN 951-31-8333-2 (nid.) Ilmestyy 4/2015.
1. p. ilm. syksyllä 2001.

Nesser, Håkan :Yksinäiset.
Alkuteos: De ensamma, 2010.  Suom. Päivi Kivelä.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-8298-4  (nid.)   Ilm. 4/2015.   Kansikuva.
1. p. ilm. kesällä 2014.

Slaughter, Karin Rikolliset.
Alkuteos: Criminal, 2012.  Suom. Annukka Kolehmainen.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-8301-1 (nid.)   Ilm. 5/2015.   Kansikuva.
1. p. ilm. kesällä 2014.

Smith, Tom Rob: Lapsi 44.
Alkuteos: Child 44, 2008.  Suom. Heikki Karjalainen.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-8200-7 (nid.)    Ilm. 4/2015.
1. p. ilm. keväällä 2009.

Theorin, Johan: Hämärän hetki.
Alkuteos: Skumtimmen, 2007. Suom. Outi Menna.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-8543-5 (nid.) Ilm. 5/2015.  Kansikuva.
1. p. ilm. keväällä 2008.

Theorin, Johan: Yömyrsky.
Alkuteos: Nattfåk, 2008. Suom. Outi Menna.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-8544-2 (nid.)  Ilm. 5/2015.  Kansikuva.
1. p. ilm. keväällä 2009.Teos

Huom!  Teoksen kevään 2015 uutuuskirjat -luettelo  

Lindgren, Minna: Ehtoolehdon tuho.
Teos 2015.
ISBN 978-951-8516-46-3 (sid.) Ilm. 4/2015.

Ehtoolehto -sarja 3.
Evakkoaikansa jälkeen yli 90-vuotiaat Siiri, Irma, Anna-Liisa ja kumppanit palaavat remontoituun, upouuteen palvelutalo Ehtoolehtoon. Se on nyt tulevaisuuden palvelukonsepti, monitoroidun hoivan pilottiyksikkö. Hoitajia ei enää tarvita. Lattiaanturit hälyttävät kaatuvasta vanhuksesta, älyhousut kertovat hädän laadun reaaliajassa, ja ruoka tulee tulostimesta.Pieneksi ongelmaksi muodostuu se, että asukkaat ja vimpaimet eivät kerta kaikkiaan puhu samaa kieltä. Vanhusten lisäksi Ehtoolehtoon on jäänyt uuden omistajayhtiön vapaaehtoistyöntekijät, jotka sairaanhoidon asemesta pitävät huolta sielujen tämän- ja tuonpuoleisesta hyvinvoinnista. Tästä ainoasta ihmiskontaktista monet asukkaat ottavat mielellään vaarin - joka puolella vilistävistä rotista kun ei ole niinkään juttuseuraksi.Kun vanhukset höpöttelevät terveydenhoitopaneeleille, Anna-Liisa on sortua rahaasioidensa alle ja uusi lahko-omistaja ei ole niin suvaitsevainen kuin Ehtoolehdon asukkaat ansaitsisivat, on Siirin ja Irman jälleen aika ryhtyä toimeen. Heidän seikkailunsa vie perikuntariitojen, uskontoshoppailun ja automaattisen tietojenkäsittelyn käsittämättömiin maailmoihin. Ovatko Ehtoolehdon päivät luetut?
Minna Lindgren (s. 1963) on kirjailija ja toimittaja, joka on työskennellyt pitkään mm. Yleisradiossa. Lindgrenin vuonna 2013 ilmestynyt romaani Kuolema Ehtoolehdossa (Teos) sai riemastuneen vastaanoton, ja kirjasta ollaan tekemässä elokuvaa.
Ehtoolehtosarjan toinen kirja Ehtoolehdon pakolaiset ilmestyi keväällä 2014.
Aikaisemmin hän on julkaissut teokset Sivistyksen turha painolasti (Teos, 2011), Leif Segerstam NYT (Teos, 2005), Musiikki on vakava asia (Lokikirjat, 1998) ja Orkesterin koskettimilta pianon palkeille (Tammi, 2001).
Lisätietoa:
- Teos - Minna Lindgren.
- Wikipedia - Minna Lindgren.

Uusia pookkaripainoksia

Häkämies, Kari: Presidentin murhe.
Teos 2015.
ISBN 978-951-851-661-6 (nid.)  Ilm. 4/2015.
1. p. ilm. 2011.

Kangaskoski, Matti: Sydänmarssi.
Teos 2015.
ISBN 978-951-851-660-9 (nid.)   Ilm. 4/2015.
1. p. ilm. syksyllä 2014.

Lindgren, Minna: Kuolema Ehtoolehdossa.
Teos 2015.
ISBN 978-951-851-659-3 (nid.)  Ilm. 3/2015.
1. p. ilm. keväällä 2013.

 


 

WSOY

 
Heino, Marja-Liisa: Älä tähti putoa.
WSOY 2015.
ISBN 978-951-0-30988-6 (sid.)   Ilm. 2/2015.  Kansikuva.
Karli Eerola -sarja 2.

Realistinen rikosromaani kadonneen maahanmuuttajatytön tapauksestaIranilaissyntyinen muslimityttö Tara Farahani on kadonnut. Koulussa menestynyt teinityttö on nähty viimeksi sillalla etäisyyteen tuijottamassa, jalka kaiteen alimmalla pienalla. Aikaisemmin illalla valvontakamera on tallentanut hänet samaan kuvaan miehen kanssa, mallikoulun vetäjän, jolla on oppilaita kohtaan muuta kuin ammatillisiakin intressejä.Rikosylikonstaapeli Karli Eerolalle ulkopuolisuus ei ole vierasta. Onhan hän paitsi poliisi myös uskovainen romani, mies ammattinsa vaatimusten ja sukunsa traditioiden ristipaineessa. Tapausta tutkiessaan hänelle tulee tutuksi myös Farahanin suvun historia pimeinekin puolineen.
Marja-Liisa Heino on nokialainen kirjailija, joka on aikaisemmin julkaissut neljä dekkaria. Rikosylikomisario Karli Eerola tuli lukijoille tutuksi jo kiitetyssä rikosromaanissa Astuin väärään autoon (2012).
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
- WSOY #Kirja - Marja-Liisa Heino .
Marja-Liisa Heino DekkariNetissä.

 

Hirvonen, Elina: Kun aika loppuu.
WSOY 2015.
ISBN 978-951-0-40984-8 (sid.)  Ilm. kevät 2015.

Palkitun kirjailijan odotettu kolmas romaani.
Helsinki, vajaan parin vuosikymmenen kuluttua.
Laura Anttila puhuu yliopistolla ilmastonmuutoksesta, toivosta ja ihmisen vastuusta. Käytävällä häntä vastassa on kaksi poliisia. Lauran tytär Aava kohtaa somalialaisessa kylässä naisen, joka on juuri menettänyt tyttärensä. Asunnolleen palattuaan hän kuulee, että Helsingissä joku ampuu ihmisiä Lasipalatsin katolta. Kun aika loppuu on vaikuttava romaani vanhemmuudesta, oman paikan etsimisestä ja ihmisen vastuusta puuttua tapahtumien kulkuun.
Huom! Kirja ilmestyy myös MP3-äänikirjana ja sähkökirjana.

Lisätietoa:
- WSOY - Elina Hirvonen.
- WSOY #Kirja - Elina Hirvonen. Kun aika loppuu.

Strang, Lars: Ahneuden hinta.
WSOY 2015.
ISBN 978-951-0-30988-6 (sid.)   Ilm. 4/2015.

Bisnestrilogian toinen osa.
Kasperi Vuorela pujahtaa headhunter-yrityksen toimistoon. Hänellä on koodi, jonka avulla hän pääsee käsiksi yrityksen tietorekisteriin, josta löytyvät kylpyhuonevalmistaja Banyanin konsernijohtajan paikkaa hakeneiden tiedot. Hän huomaa olevansa itse sijalla kolme. Kasperi muokkaa hakijoiden profiileja niin, että nousee joukon kärkeen. Toimiston pimeydessä nainen yllättää hänet. Kasperin on pakko turvautua väkivaltaan.Kasperi saa paikan, ja suunnitelman ensimmäinen vaihe on saavutettu. Seuraavien askelten ottaminen vaikeutuu kun rikoksen salaaminen vaatiikin vaarallisia lisäjärjestelyjä. Yrityksen rahat ja henkilökohtainen omaisuus alkavat mennä uhkaavasti sekaisin. Ihmissuhteista kukoistavat vain ne, joista on hyötyä bisnekselle. Perinteisen perheyrityksen tulevaisuus on äkkiä uuden johtajansa ahneissa käsissä.
Lars Strangin esikoisdekkari Näön vuoksi ilmestyi keväällä 2014.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- WSOY #Kirja - Lars Strang.

Timonen, Karoliina: Kesäinen illuusioni.
WSOY 2015.
ISBN 978-951-0-41189-6 (sid.)  Ilm. 5/2015.

Esikoisdekkari!!
Varjoja kesäparatiisissaNelikymppinen naiskirjailija vuokraa saarihuvilan Saimaalta kirjoittaakseen ja pohtiakseen kriisiin ajautunutta avioliittoaan rauhassa. Rauha kuitenkin rikkoutuu, kun naapurisaareen rantautuu vähän vanhempi mies, Olavi, jonka sivistys ja akateemisuus kiehtovat naista. Pakkaa sekoittamaan saapuu myös Olavin aikuinen poika Cédric, jonka kanssa naisen on helppo pitää hauskaa ja unohtaa murheet mutta toisaalta oma avioliittokaan ei ole vielä kuollut.Suhteet menevät solmuun, epäilykset heräävät, jatkuva helle painostaa ja nainen alkaa nähdä outoja enteitä unessa ja valveilla. Mitä kukakin lopulta haluaa, mikä on totta ja keneen voi luottaa? Kesäinen illuusioni on aistillinen ja helteisenä väreilevä psykologinen trilleri.
Karoliina Timonen on 37-vuotias valtiotieteiden maisteri, kirja-alan freelancer ja kirjailija, jonka esikoisromaani Aika mennyt palaa ilmestyi syksyllä 2012.
Karoliina pitää Kirjava kammari -nimistä kirjallisuusblogia.
Lisätiettoa:
- Karoliina Timonen - Kirjava kammari -blogi.

Ulkomaiset


Ahnhem, Stefan: Pimeään jäänyt.
Alkuteos: Offer utan ansikte, 2014.  Suom. Laura Beck.
WSOY 2015.
ISBN 978-951-0-40464-5 (sid.)   Ilm. 1/2015.   Kansikuva.

Esikoisdekkari!!
Fabian Risk -sarja 1.

Uuden psykologisen trillerin huippua Silta-sarjan hengessä.
Menneisyys on murhaa. Rikostutkija Fabian Riskistä tulossa myös laadukas televisiosarja. Rikostutkija Fabian Risk palaa Tukholmasta perheineen kotikaupunkiinsa Helsingborgiin. Jo muuttopäivänä Riskin vanhasta koulusta löydetään ruumis. Teknisen työn opettajan Jörgen Pålssonin kädet on silvottu, ja ruumiin vieressä on vanha luokkakuva, josta uhrin kasvot on raaputettu pois. Murha palauttaa Riskin mieleen epämieluisia muistoja yläasteajoista, ja hän alkaa uumoilla että vanhan luokkatoverin surma on vain yksi lenkki karmivassa tapahtumasarjassa, joka sysättiin liikkeelle kauan sitten.
Stefan Ahnhem on tullut tunnetuksi muun muassa Wallander- ja Irene Huss -televisiosarjojen käsikirjoittajana.
Pimeään jäänyt on Ruotsissa menestyksen saaneet Fabian Risk -sarjan avausosa. Sarjan toinen osa ilmestryy suomeksi vuonna 2016.
Ahnhemin ensimmäinen romaani Pimeään jäänyt yhdistelee taidokkaasti psykologista jännitystä ja trillerimäistä toimintaa. Nordisk Film on tekemässä kirjoihin pohjautuvaa tv-sarjaa.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- #Kirja - Stefan Ahnhem.
- Wikipedia - Stefan Ahnhem.
- Stefan Ahnhem Facebookissa.
- Arvostelu SvD 8.7.2014. Magnus Persson.

Camilleri, Andrea: Paperikuu.
Alkuteos: La luna di carta, 2005.  Suom. Helinä Kangas.
WSOY 2015.
ISBN 978-951-0-40275-7 (sid.)   Ilm. 1/2015.  Kansikuva.
Montalbano -dekkari!!
"Surmanluoti oli vienyt mukanaan puolet kasvoista."Mitä yhteistä on intohimomurhalla ja sarjalla huumekuolemia? Lankeaako väsähtänyt komisario Montalbano viettelijätärten pauloihin?Ikääntyminen saa komisario Salvo Montalbanon tuskailemaan olemassaolon perimmäisiä kysymyksiä. Onneksi hirvittävä murha antaa hänelle muuta ajateltavaa: tunnettu naistenmies löytyy housut kintuissa, kasvot tohjoksi ammuttuna. Lisätään soppaan kaksi kaunista naista, kokaiinia, kuolleita poliitikkoja, salaperäisiä tietokonekoodeja sekä liuta uhkauskirjeitä, ja asiat käyvät pian varsin monimutkaisiksi Vigàtan poliisitalolla.Camillerin dekkareissa rakastetaan aurinkoista Sisiliaa, syödään hyvin ja paljastetaan hymyssä suin Berlusconin Italian moraalinen rappio.
Andrea Camilleri (s. 1925 Porto Empedoklessa Sisiliassa) on Italian suosituimpia kirjailijoita. Hän on tähän mennessä julkaissut reilut 60 teosta, joita on käännetty ainakin 30 kielelle ja myyty pelkästään jo Italiassa yli 20 miljoonaa.  Yhdeksäs suomennos Camillerilta.
Hienoja kirjoja. 
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
#Kirja - Andrea Camilleri.
Andrea Camilleri DekkariNetissä.

Christie, Agatha : Hercule Poirot ja huvimajan arvoitus.
Alkuteos: Hercule Poirot and the Greenshore Folly, (1920) 2014.  Suom. Pekka Marjamäki ja Antti Tapani Autio.
WSOY 2015.
ISBN 978-951-0-411179 (sid.)   Ilm. 4/2015.
Ennen julkaisematon pienoisromaani.

Kyläjuhlien murhaleikistä tulee veristä totta. Johtolankoja on niukasti, mutta mestarietsivä Hercule Poirotin harmaat aivosolut eivät paljoa tarvitse. Ariadne Oliver on levoton, vaikka hänen käsikirjoittamansa murhaleikin valmistelut sujuvat hyvin. Hän kutsuu apuun ystävänsä Poirotin, joka ennen pitkää saakin ratkaistavakseen ihka oikean murhan.
Agatha Christie tarkoitti tarinan lahjaksi lähikirkkonsa kunnostusrahastolle, mutta laatikin sen pohjalta romaanin Kuolleen miehen huvimaja ja kynäili kirkolle korvaukseksi Neiti Marple -novellin. Pienoisromaanin maailmaa valottamaan on liitetty kolme esseetä, mm. Christien tyttärenpojan kuvaus perheen huvilasta.
Agatha Christie (1890 - 1976) on englantilaisen dekkariperinteen uranuurtaja, jonka tuotanto käsittää yli 70 romaanin lisäksi tukun novelleja, näytelmiä, kuunnelmia ym. Hänen teoksiaan on käännetty noin sadalle kielelle ja myyty yli kaksi miljardia kappaletta.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
- WSOY #Kirja - Agatha Christie.
Agatha Christie DekkariNetissä.

Cussler, Clive & Brown, Graham: Rajumyrsky.
Alkuteos:  The Storm, 2012.  Suom. Anna Lönnroth.
WSOY 2015.
ISBN 978-951-0-40891-9 (sid.)   Ilm. 1/2015.  Kansikuva.

NUMA-sarja 3.
Mielipuolinen mestaririkollinen uhkaa muuttaa maapallon säätilaa pysyvästi. Miljoonien ihmisten henki on Kurt Austinin johtaman NUMA-tiimin käsissä.Syvämerentutkimuslaitos NUMAn alus leimahtaa liekkeihin Intian valtamerellä, ja koko miehistö menehtyy. Komentaja Kurt Austinin johtama tiimi kiidätetään tutkimaan turmaa. Käy ilmi, että aluksen kimppuun on käynyt joukko mikroskooppisen pieniä robotteja. Selvittämällä koneiden alkuperän NUMAn tutkijat pääsevät mielipuolisen suurrikollisen jäljille, joka aikoo muuttaa maapallon säätä pysyvästi. Mikäli peloton tiimi ei saa roistoa pian rautoihin, säiden hallitsijasta voi tulla maailman valtias!
Uuden NUMA-sarjan kolmas kirja.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- #Kirja - Clive Cussler.
- www.cusslerbooks.com.
- WSOY - Clive Cussler.
- www.numa.net.
- Wikipedia - Clive Cussler.

Evanovich, Janet: Yhdestoista hetki.
Alkuteos: Eleven On Top, 2005.  Suom. Terhi Vartia.
WSOY 2015.
ISBN 978-951-0-40924-4 (sid.)   Ilm. 6/2015.  Kansikuva.

Stephanie Plum -sarja 11!!
Tämä painotuote naurattaa vakavasti sinua ja ympärilläsi olevia.Stephanie Plum yrittää lopettaa palkkionmetsästäjän hommat, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty.Tappouhkauksiin ja murhayrityksiin kyllästynyt Stephanie Plum ripustaa palkkionmetsästäjän hanskat naulaan ja menee nappitehtaalle töihin. Takuuluottomaailmasta irtautumista hidastavat Stephanien tehtävät perinyt Lula, joka ei tunnu pärjäävän ilman ystäväänsä, ja kaunaa kantava entinen asiakas, joka yrittää nitistää Stephanien.Stephanien hengissäpysymisponnisteluihin osallistuvat Plum-sarjan aiemmista osista tutut värikkäät sukulaiset ja ystävät, kuten kilpakosijat Morelli ja Ranger, ainutlaatuinen Mummu Mazur ja häitään valmisteleva Valerie-sisko.
Janet Evanovich (s. 1943 New Jerseyssä) aloitti uransa rakkaustarinoiden kirjoittajana, mutta siirtyi sitten lukijoiden iloksi jännityskirjailijaksi. Hän on saanut nokkelista, vauhdikkaista Stephanie Plum -kirjoistaan lukuisia palkintoja, ja jokainen romaani nousee vuorollaan USA:n myyntilistojen kärkeen.
- WSOY #Kirja - Janet Evanovich.
Janet Evanovich DekkariNetissä.

Flynn, Gillian: Teräviä esineitä.
Alkuteos: Sharp Objects, 2006.  Suom. Maria Lyytinen.
WSOY 2015.
ISBN 978-951-0-40895-7 (sid.)   Ilm. 5/2015.  Kansikuva.
Esikoisdekkari!!

Nuori toimittaja palaa kotikaupunkiinsa tekemään juttua surmattujen koulutytön tapauksesta ja joutuu kohtaamaan oman, kauhistuttavan menneisyytensä.Toimittaja Camilla Parker lähetetään kotikaupunkiinsa kirjoittamaan kahden teinitytön kaappauksesta ja murhasta. Kammottavista lapsuuden traumoista kärsivä Camille huomaa jälleen ajautuvansa äitinsä vaikutuspiiriin ja hakee tukea niin varhaiskypsästä sisarpuolestaan kuin murhia tutkivasta etsivästä. Mutta Windy Gapin pikkukaupungissa ei ole syytä luottaa mihinkään - ei edes omiin muistoihinsa.Teräviä esineitä on karmivan jännittävä rikostarina lajityypin uudelta mestarilta.Yhdysvaltalainen
Gillian Flynn työskenteli Entertainment Weeklyn tv-kriitikkona ennen ryhtymistään kokopäiväiseksi kirjailijaksi. Hän on julkaissut kolme kehuttua jännitysromaania: Sharp Objects (2006) ilm. suomeksi (2015), Dark Places (2009) eli Paha paikka (suom. 2014) ja Gone Girl (2012) eli Kiltti tyttö (suom. 2013). Flynnin debyytti, Sharp Objects nousi Edgar-palkintoehdokkaaksi, toisella trillerillään, Paha paikka, Flynn ylitti itsensä ja näytti kyntensä, ja kolmas kirja ampaisi kansainväliseksi sensaatioksi.
Kolmas suomennos ja Flynnin esikoisdekkari. Kiltti tyttö ja Paha paikka olivat huikeita kirjoja.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana. 
- WSOY #Kirja - Gillian Flynn.
Gillian Flynn DekkariNetissä.


Kallentoft, Mons: Vesienkelit.
Alkuteos: Vattenänglar, 2012.  Suom. Raija Rintamäki.
WSOY 2015.
ISBN 978-951-0-40681-6 (sid.)   Ilm. 1/2015.   Kansikuva.
Malin Fors -sarja 6.
Rikostutkija Malin Fors tutkii rikkaan pariskunnan murhaa ja pikkutytön katoamista. Klassiset teemat, menetys ja rakkaus, punoutuvat murhamysteeriin.Eräänä syyskuisena päivänä rikostarkastaja Malin Fors hälytetään Linköpingin hienostokaupunginosaan. Patrick ja Cecilia Andergren on löydetty ammuttuna omakotitalonsa porealtaasta. Pariskunnan viisivuotias adoptiotytär Ella on teillä tietymättömillä.Murhatutkimus ja kadonneen tytön kiihkeä etsintä manaa esiin Malin Forsin omat demonit, ja houkutus tarttua pulloon on kovempi kuin koskaan. Mutta periksi ei voi antaa. Ella ja tämän vanhempien murhaaja on löydettävä hintaan mihin hyvänsä. Vesienkelit on hienon Malin Fors -sarjan kuudes dekkari ja kuudes suomennos.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
#Kirja - Mons Kallentoft: Vesienkelit.
Mons Kallentoft DekkariNetissä.

Ohlsson, Kristina: Daavidintähdet.
Alkuteos: Davidsstjärnor, 2013,  Suom. Outi Menna.
WSOY 2015.
ISBN 978-951-0-39841-8 (sid.)   Ilm. 5/2015.  Kansikuva.
Fredrika Bergman -sarja 5.
Israelilainen legenda Paperipojasta, joka sieppaa ja surmaa lapsia, viriää henkiin Tukholmassa kun kaksi juutalaispoikaa katoaa.Tukholman talvessa tapahtuu murha: juutalaisen päiväkodin opettaja ammutaan, ja samana päivänä kaksi juutalaispoikaa katoaa. Fredrika Bergman ja Alex Recht työskentelevät kovissa paineissa poliisitalolla, sillä joku näyttää vainoavan lapsia. Sitten Paperipoika iskee. Vai onko kyse vain jäljittelijästä? Hangesta löytyneillä lapsiuhreilla on päässään paperipussit, joihin on piirretty kauhistuneet kasvot. Juutalaisen pikkutytön kadotessa panokset kovenevat: saadaanko Paperipoika pysäytettyä ennen seuraavaa uhria? Kaikki jäljet johtavat Israeliin.
Kristina Ohlsson (s. 1979) on Lähi-itään ja EU:n ulkopolitiikkaan erikoistunut politiikan tutkija, joka on työskennellyt Ruotsin turvallisuuspoliisissa, ulkoasiainministeriössä sekä viimeksi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (ETYJ:n) analyytikkona Wienissä. Vuodesta 2012 Ohlsson on ollut vapaa kirjailija. Vuonna 2013 hän julkaisi ensimmäisen jännitysromaanin nuorille lukijoille Glasbarnen. Kristina Ohlsson asuu Tukholmassa. Takuuvarmaa ruotsalaista!!
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana. 
- WSOY "Kirja - Kristina Ohlsson.
Kristina Ohlsson DekkariNetissä.

Sten, Viveca: Sotilaiden salaisuudet.
Alkuteos: I natt är du död, 2011.  Suom. Sirkka-Liisa Sjöblom.
WSOY 2015.
ISBN 978-951-0-40877-3 (sid.)   Ilm. 4/2015.  Kansikuva.
Sandhamn -sarja 4.
Stenin paras tähän mennessä!Tehokas jännäri koston riivauksesta. Sandhamn-sarjan Thomas Andreassen ja Nora Linde yhdistävät voimansa, kun sotilasalueen epäinhimillinen menneisyys herää henkiin saaristoidyllissä.Marcus Nielsen roikkuu kuolleena opiskelijakämppänsä kattolampusta. Äidin mukaan poika ei ikinä olisi tehnyt itsemurhaa. Thomas Andreasson Nackan poliisista on hädin tuskin toipunut puolen vuoden takaisesta jäihin putoamisesta mutta ryhtyy tutkimuksiin. Jäljet johtavat Sandhamnin lähelle Korsön saarelle, jossa pitkään toimi rannikkojääkäripataljoona, kovien miesten koulu. Juristi Nora Linde, jolla on takanaan rankka avioero, päätyy mukaan setvimään Korsön salaisuutta. Pian tulee tieto toisenkin miehen kuolemasta, joka kytkeytyy vanhaan sotilassaareen.
Viveca Sten (s. 1959) toimi juristina kunnes ryhtyi Sandhamn-sarjan menestyksen myötä täyspäiväiseksi dekkarikirjailijaksi. Hän asuu talvet Tukholmassa miehensä ja kolmen lapsensa kanssa ja kesät vanhassa sukuhuvilassa Sandhamnin saarella. Dekkaritarinat sijoittuvat samaan saaristomiljööseen, jossa hän tuntee joka ainoan laiturin ja purjeveneen. Sandhamn-dekkarit ovat saavuttaneet Ruotsissa suunnattoman suosion ja niiden käännösoikeudet on myyty neljääntoista maahan.
Huom! Kirjoihin pohjautuva Murha Sandhamnissa tv-sarja on ollut katsojamenestys myös Suomessa. Sen kolmas tuotantokausi esitetään Yle Fem -kanavalla jouluna 2014.
Erinomaisia kirjoja ja hienoa, että saadaan uusi kausi tv-sarjasta.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
- WSOY - #Kirja - Viveca Sten.
Viveca Sten DekkariNetissä.

Uusia painoksia

Brown, Dan: Inferno : kuvitettu laitos.
Alkuteos: Inferno, 2013. Illustrated. Suom. Jorma-Veikko Sappinen.
WSOY 2015.
ISBN 978-951-0-41116-2 (sid.)   Ilm. 4/2015.

Taideaarteet jännittävän seikkailun näyttämönäInfernon kuvitetun laitoksen yli kaksisataa kuvaa havainnollistavat taidehistorian aarteet ja kryptiset koodit kolmessa kaupungissaSymbologian professori Robert Langdon pakenee Firenzessä vaarallisia vastustajia, jotka haluavat hänen hallussaan olevan, merkillisen salaisuuden sisältävän esineen. Mysteerin avaimeksi paljastuu Dante Alighierin eeppinen runoelma Jumalainen näytelmä, jonka johdattamana Langdonin ja hänen seuraansa lyöttäytyneen kylmäpäisen nuoren naisen pakomatka jatkuu läpi kolmen historialtaan ja arkkitehtuuriltaan suurenmoisen kaupungin. Kaksikko päätyy lopulta syvälle maan uumeniin, missä uinuu hirviö.
- WSOY #Kirja - Dan Brown.
Dan Brown DekkariNetissä.

Uusia painoksia WSOY:n Bon-pokkari -sarjassaChristie, Agatha : Seitsemän kellon salaisuus.
Alkuteos: The Seven Dials Mystery, 1929.  Suom. Sanna-Reetta Meilahti.
WSOY 2015.
ISBN 978-951-0-40681-6 (nid.)   Ilm. 1/2015.  Kansikuva.
1. p. suomeksi 1952.
#Kirja - Agatha Christie.
Agatha Christie DekkariNetissä.

Christie, Agatha : Kuolema ilmoittaa lehdessä.
Alkuteos: A murder is announced, 1950.  Suom. Eila Pajaste.
WSOY 2015.
ISBN 978-951-0-41061-5 (nid.)   Ilm. 4/2015. Kansikuva.
1. p. suomeksi 1950.
#Kirja - Agatha Christie.
Agatha Christie DekkariNetissä.

Cussler, Clive: Nollapiste.
Numa-seikkailu.
Alkuteos: Zero Hour, 2013.  Suom. Jorma-Veikko Sappinen.
WSOY 2015.
ISBN 978-951-0-41076-9 (nid.)   Ilm. 1/2015.  Kansikuva.
1. p. ilm. keväällä 2014.

Flynn, Gillian: Paha paikka.
Alkuteos: Dark places, 2009. Suom. Maria Lyytinen.
WSOY 2015.
ISBN 978-951-0-41137-7 (nid.)   Ilm. 5/2015.
1. p. ilm. 2014.

Koskinen, Juha-Pekka: Ystäväni Rasputin.
WSOY 2015.
ISBN 978-951-0-41075-2 (nid.)  Ilm. 1/2015.
1. p. ilm. keväällä 2013.

Ohlsson, Kristina : Paratiisiuhrit.
Alkuteos: Paradisoffer, 2012.  Suom. Pekka Marjamäki.
WSOY 2015.
ISBN 978-951-0-41132-2 (nid.)   Ilm. 4/2015.  Kansikuva.
1. p. ilm. keväällä 2014.

Remes, Ilkka: Isku ytimeen.
WSOY 2015.
ISBN 978-951-0-35615-9 (nid.)   Ilm. 6/2015.  Kansikuva.
1. p. ilm. 2009.

Remes, Ilkka: Pyörre.
WSOY 2015.
ISBN 978-951-0-41128-5 (nid.)   Ilm. 3/2015. Kansikuva.
1. p. ilm. 2008.

Steel, Danielle: Etelän valot.
Alkuteos: Southern lights.  Suom. Ulla Selkälä.
WSOY 2015.
ISBN 978-951-0-41081-3 (nid.)   Ilm.2/2013.
1. p. ilm. 2013.

Sten, Viveca : Pinnan alla.
Alkuteos: I gruden utan skuld, 2010.  Suom. Sirkka-Liisa Sjöblom.
WSOY 2015.  
ISBN 978-951-0-41129-2 (nid.)   Ilm. 3/2015.  Kansikuva.
1. p. ilm. keväällä 2014.

Tartt, Donna: Tikli.
Alkuteos: The Goldfinch, 2013.  Suom. Hilkka Pekkanen.
WSOY 2015.
ISBN 978-951-0-40249-8 (nid.)   Ilm. 3/2015. Kansikuva.
1. p. ilm. keväällä 2014.


 

Muut

Aalto, Marja-Sisko: Tappavaa lunta.
Icasos 2015.
ISBN 978-952-678964-4 (sid.)   Ilm. 4/2015.

Tornion maihinnousu vuonna 1944, Pikku-Berliinin valtaus ja saksalaisten  viinavarastojen löytyminen. Tähän tilanteeseen Marja-Sisko Aalto pudottaa lukijansa uudessa, tiivistunnelmaisessa Annette Savolainen -dekkarissa.

Lapin sodan aloittanut operaatio tyssää suomalaissotilaiden railakkaisiin juominkeihin. Pieni ryhmä syyllistyy humalapäissään anteeksiantamattomiin surmatekoihin. Miehet välttävät kuitenkin tuomion, sillä sotavoimilla on kiire ja kaikkia tarvitaan karkottamaan saksalaiset pois Suomesta.
Seitsemänkymmentä vuotta tapahtumien jälkeen vanhempi konstaapeli Annette Savolainen saa selvitettäväkseen murhan, jonka tutkimukset johtavat Tornion veritekojen kautta salaperäisen huumeliigan jäljille.
Annetten poliisiparina jatkaa sympaattinen, mutta naisten kanssa auttamattoman kömpelö Aatu Heiskanen. Myös eläkkeellä oleva lakimies Herman Harviainen osoittaa hyödyllisyytensä omaperäisenä tutkijana.Panokset ovat tällä kertaa äärimmäisen kovat. Tapahtumien edetessä rikollisten otteet raaistuvat eikä kukaan ole turvassa.
Tappavaa lunta on Marja-Sisko Aallon toinen dekkari. Sen tarkkanäköinen tarina paljastaa syvälle mieleen kätkettyjä salaisuuksia, joiden vankeja – tavalla tai toisella – me kaikki olemme. Aallon esikoisdekkari Murha tuomiokapitulissa ilmestyi syksyllä 2013.
Erittäin kiinnostava dekkari tulossa... Odotan suurella mielenkiinnolla.
Lisätietoa:
- Icasos - Marja-Sisko Aalto.
- Marja-Siskon blogi
- Tappavaa lunta Facebookissa
- Yle Uutiset 3.2.2015 Marja-Sisko Aallon toinen dekkari sijoittuu Lapin sotaan

 
Kauppinen, Tero J.: Kuoleman takapiru.
VIA Group/VAI-kirjat 2015.
ISBN 978.952-6789248 (sid.)  Ilm. 2015.

Kuoleman takapiru on ajankohtainen jännitysromaani, jossa lukija viedään seuraamaan häikäilemätöntä kilpajuoksua, jonka palkintoina ovat miljardit eurot ja vieläkin suurempi valta.Informaatiosota levittää sumusavua, jota lehdistö lähtee seuraamaan. Taustalla piilostaan tapahtumia ohjaa takapiru, jolle työskentelevät ammattilaiset ovat murhaavan tehokkaita.Peli on kovaa jopa poliisille. Onneksi sillä on tukenaan entinen historianopettaja Janne Vaara, jonka historian ymmärrys auttaa yhdistämään hajallaan olevat tietopisteet ymmärrettäväksi kuvioksi. Vaaralla on apunaan upea, älykäs ja kohtalokas investointipankkiiri Liza Mendoza.Kirjan erikoisuuksina ovat paljastukset historiastamme, joilla on merkittävä vaikutus tämän hetkiseen ajatteluun ja tapahtumiin. Faktat koettelevat lukijan tiedon ja uskomusten rajoja samalla kun ne muodostavat vauhdikkaan jännityskirjan älyllisen haasteen.KUOLEMAN TAKAPIRU on Tero J. Kauppisen ensimmäinen jännitysromaani. Tietokirjailijana pitkänlinjan yrittäjä ja johtamiskonsultti Tero J Kauppinen on kirjoittanut 15 kirjaa johtamisesta

Koskinen, Pertti: Manipulaattori.
Kvaliti 2015.
ISBN 978-952-6606637  (sid.)  Ilm. 3/2015.
bbbb
Maija Miilunkorpi -sarja 3.
Yksityisetsivä Maija Miilunkorpi on toipilaana päästyään äskettäin mielisairaalasta. Puhelin soi myöhäisenä kesäiltana. Sesilia Järvisen mies, Jari Järvinen, on kadonnut. Vaimo ja miehen vanhemmat elävät pelon ja epävarmuuden keskellä. Maija Miilunkorpi halutaan palkata henkivartijaksi Sesilia Järviselle. Maija muistaa Sesilian hyvin kouluajoilta. Silloin tämä oli tyttöjoukon johtaja ja pahin kiusaaja kaikista! Nyt hän asuu upeassa talossa joen rannalla ja on päässyt rikkaaseen sukuun solmittuaan avioliiton perheen ainoan pojan kanssa. Pian Maija Miilunkorvelle selviää, että mitään uhkaa tuskin on, ja hän toimii vain tukena ja seuralaisena Sesilia Järviselle, ainoana tehtävänään selvittää, onko vaimo sekaantunut miehensä katoamiseen. Entä mikä merkitys on taululla olohuoneen seinällä? Se on ainoa Jari Järvisen maalaus, jonka hän halusi säilyttää. Kirja on jännittävä kuvaus tutkimuksista ja entisen koulukiusaajan kanssa vietetyistä päivistä, joista ei huumoriakaan puutu. Ratkaisu yllättää, kun palaset viimein asettuvat paikoilleen, ja Maija Miilunkorpi huomaa, että joskus voi sääliä vihaamaansa ihmistä.
Pertti Koskisen odotettu Maija Miilunkorpi -sarjan kolmas osa. Sarjassa on aiemmin ilmestynyt Salaisuuksien kylä (Myllylahden MurhaMylly -sarja 54, 2011) ja Kaunis mies katoaa (Myllylahden MurhaMylly -sarja 67, 2012),
Huom!  Kirja on ilmestynyt jo sähkökirjana.
Pertti Koskinen DekkariNetissä

Luhtaniemi, Pasi: Viattomat.
Kustannus Aarni 2015.
ISBN 978-9527130018 (sid.)  Ilm. 3/2015.

Kesäinen järvenselkä kätki salaisuuden, jota Pyry Kronbergillä ei ollut voimaa kohdata. Oli paettava, mutta mihin se pako voisi riittää.Pihla muistaa kirkkaasti sen aamun, kun veljen huone oli tyhjä. Äiti ja Pihlan toinen veli, Peetu, tuskin huomasivat muutosta. - Se on lähtenyt Helsinkiin ja palaisi aikanaan, äiti vakuutteli nuorelle tytölle. Päivät kuluivat ja poliisikin kävi kirjaamassa katoamisen. Viikot vaihtuivat kuukausiksi eikä veljestä kuulunut mitään. Lopulta Pihla ei jaksanut enää kysyä vaan koitti jatkaa arkea parhaansa mukaan. Kaikkea ei voinut kuitenkaan unohtaa.Viattomat on kertomus lapsuuden kesistä, leikeistä, kuolemasta ja anteeksiannosta. Se kysyy lopulta yhden ainoan kysymyksen: Ketä eniten rakastat?
Toinen dekkari Pasi Luhtaniemeltä. Esikoisdekkari Sokea piste ilmestyi keväällä 2013 Atenan kustantamana.
Pasi Luhtaniemi (s. 1963) on jyväskyläläinen kirjailija. Viattomat on hänen toinen jännitysromaaninsa. Luhtaniemi on myös tuoreen, vuonna 2014 perustetun, Kustannus Aarnin pää ja sydän. Aarni julkaisee monipuolisesti kotimaista kauno- ja tietokirjallisuutta.
Lisätietoa:
- Kustannus Aarni - Pasi Luhtaniemi.
- Atena - Pasi Luhtaniemi.

Lönnroth, Heleena: Ryppyinen kostaja.
Zuppa di Porri 2015.
ISBN 978-952-681493-3 (sid.) Ilm. 1/2015.

Ryppyinen kostaja, jolla on herkkä oikeudentunto, Zorron viitta ja Fantomin sormus, alkaa harrastaa pienessä kaupungissa rankaisevaa oman käden oikeutta.Ryppyinen kostaja ei salli lehmänkauppoja eikä kompromiseeja, hän vaatii tinkimättömyyttä lupauksien pitämisesssä ja hyvässä elämässä. Aluksi yhteisö ei aavista, että jokin on muuttunut, mutta pian konsensuksen siloittamaan pintaan alkaa tulla säröjä. Sattuu pari outoa kuolemantapausta, joista poliisi haluaisi vaieta, koskei haluta aiheuttaa paniikkia yhteisössä, mutta sitten tulee kolmas tapaus, joka on ehdottomasti liikaa. Poliisipäällikkö vannoo palauttavansa ennakoitavuuden yhteisöönsä, vaikka se tarkoittaisi entisen kaksinaismoralismin ja valkoisten valheiden hyväksymistä. Onnistuuko Ryppyinen Kostaja muuttamaan käytäntöjä?
Lisätietoa:
- Wikipedia - Heleena Lönnroth.
- Pohjalaisia nykykirjailijoita - Heleena Lönnroth.
- Kirjasampo - Heleena Lönnroth.
- Facebook - Zuppa di Porri.

Porma, Maija: Kaksinaamaisen miehen kuolema.
Averssi 2015.
ISBN 978-952-68359-0-7 (sid.)  Ilm. kevät 2015.  Kansikuva.
Helena Niemisen tutkimuksia 5.
Teelen aviomies ei ole kotona viihtyvää sorttia. Ei myöskään Vilman puoliso, joka huitelee maailmalla oman mielensä mukaan.  Aivan kuin hänellä ei ollisi vaimoa eikä lapsia ollenkaan. Sattumaako? Ei entään, sillä Teele ja Vilma ovat tietämättään naimisissa saman miehen kanssa.  Kaksinnaiminen paljastuu kun mies löydetään työpaikaltaan murhattuna. Kuolleen miehen menneisyydestä alkaa nousta esiin muitakin salaisuuksia, jotka eivät kestä päivänvaloa.
Tamperelainen yksityisetsivä Helena Nieminen kutsutaan selvittämään kaksinaamaisen miehen tapausta.  Tutkimuksen edetessä Helena joutuu tekemisiin kovaotteisten rikollisten kanssa, jotka uhkaavat vaarantaa myös kahden lesken hengen ja terveyden.
Kaksinaamaisen miehen kuolema on viides Helena Niemisen tutkimuksista kertova rikosromaani.  Aikaisemmin ovat ilmestyneet Kuolema keskiyössä (2010), Kuolema soittaa kelloa (2011), Kuvajainen peilissä (2012) ja Kuolema odottaa pimeässä (2014).Tietokirjoja
 

 
Rimpilainen, Tuomas: Messukylän veriteko ja muita rikostarinoita Suomesta.
Gummerus 2015.
ISBN 978-951-20-9860-6 (sid.)  Ilm. 5/2015.

Messukylän veriteko on rikostietoklassikko jo syntyessään. Kirja on kokoelma 1920- ja 1930-luvulla tapahtuneita rikostarinoita, joissa jokainen yksityiskohta on tosi. Arvostetun rikostoimittajan kirjoittama teos perustuu erittäin laajaan lähdemateriaaliin.Tarinoiden päähenkilöt ovat tavallisia ihmisiä eri yhteiskuntaluokista, alamaailmasta ylimpiin portaisiin asti. Kerrontatyyli vaihtelee trillerimäisestä psykologiseen kuvaukseen siitä, mitä syytetyn ja häntä puolustavan asianajajan mielessä liikkuu oikeudenkäynnin aikana.Teos herättää ajatuksia ikuisista teemoista: rikollisuuden sosiaalisista ulottuvuuksista, sotatraumoista, rangaistuskäytännöistä, rikostutkinnan ammattitaidosta ja omankädenoikeudesta. Voiko henkirikos olla joissakin olosuhteissa ymmärrettävä, kun sen motiivi on inhimillisesti käsitettävä?
Lisätietoa:
- Yle Uutiset 1.6.1015. Kirja 20-luvun rikoksista - luodit vinkuivat ja poliisin elämä oli vaarallista.

Suchet, David: Hercule Poirot ja minä.
Alkuteos: Poirot and me, 2013.  Suom. Sirpa Parviainen.
Minerva 2015.
ISBN 978-952-312-134-8 (sid.)   Ilm. 4/2015.
Harva näyttelijä on herättänyt kirjallisen hahmon eloon samalla tavalla kuin mitä David Suchet on tehnyt Hercule Poirot'lle. Niiden 24 vuoden aikana, kun Suchet filmasi Agatha Christien rikostarinoita, hänestä tuli älykkään herrasmiesetsivän ruumiillistuma.Kirjassaan David Suchet jakaa muistojaan tämän legendaarisen televisiosarjan vaiheista ja kertoo, mitä Poi-rot'n hahmo on vuosien mittaan hänelle merkinnyt.Suchet kertoo, miten sai roolin Agatha Christien tyttären suosiollisella avustuksella ja miten hän päätti antaa maailmalle autenttisimman Poirot'n, mitä ikinä oli filmattu.Teos vie mielenkiintoiselle matkalle maailman pisimpään jatkuneen televisiosarjan kulissien taakse. Se vilisee anekdootteja niin tapahtumista ja kuvauspaikoista kuin sarjassa vuosien varrella vierailleista tähtinäyttelijöistäkin.
David Suchet on englantilainen näyttelijä, joka on yli nelikymmenvuotisen uransa aikana näytellyt lukemattomia teatterirooleja mm. The Royal Shakespeare Companyn riveissä sekä monissa elokuvissa. Parhaiten hänet kuitenkin tunnetaan maailmalla hänen roolistaan Hercule Poirot’na.
Lisätietoa:
- Minerva - David Suchet.

Tohtori John Watson: Sherlock Holmesin arvoitukset.
150 mysteeriä ratkottavaksi
Alkuteos: The Sherlock Holmes Puzzle Collection, 2011.  Suom. Mape J. Ollila.
Paasilinna 2015.
ISBN 978-952-299-069-3 (sid.)   Ilm. 3/2015.
Astu maailman arvostetuimman salapoliisin jalanjälkiin! Käytä omaa älyäsi ja päättelykykyäsi kirjan salaperäisten arvoitusten selvittämiseen. Tämä hämmästyttävä historiallinen kokoelma pitää sisällään erilaisia arvoituksia moneen makuun ja ne vaativat eriasteisia loogisia kykyjä - aina "alkeellisesta" "mahdottomaan". Sinä saat itse selvittää, kuinka mahdottomia ne ovat!
Arvoitukset on sijoitettu Sherlock Holmesin omaan maailmaan aika aikakauteen, ja niiden tehtävä on testata sinun päättelykykyäsi. Jos olet rohkea, voit aloittaa vaikkapa "Hirtetyn miehen arvoituksesta"...
Jokaiseen arvoitukseen löytyy kirjan lopusta ratkaisu, mutta älä luovuta!
Hiekanmurut
Eräänä aamuna Holmes hämmästytti minut heiluttelemalla tiimalasia nenäni edessä.
"Kas tässä hiukan purtavaa sinun päättelykyvyllesi, Watson. Tämän tiimalasin hiekka on nyt valunut alas. Jos käännän tiimalasin ympäri, niin että hiekka alkaa taas valua alaspäin, onko se hetken aikaa kevyempi kuin aikaisemmin, koska osa lasin sisällä olevasta hiekasta on painotonta ja valuu parhaillaan alaspäin?"
Minun oli mietittävä tätä pieni tovi.
Ratkaisu ja selitys löytyvät kirjasta.Avain   (julkaisee kirja- ja kirjastoalan kirjoja)

Avaimen kevätluettelo 2015 !!

Avaimen tietokirjat


Sosiaalinen kirjasto - lukemattomien mahdollisuuksien maailma.
Toim. Laura Hokkanen.
Avain 2015.
ISBN 978-952-304-052-6 Ilm. 1/2015.

Sosiaalinen kirjasto – lukemattomien mahdollisuuksien maailma
-kirja on kirjastoasiantuntijoiden kirjoittama artikkelikokoelma, jonka tekstit sivuavat kirjastoja osana elämysyhteiskuntaa, nuorisotyötä, maahanmuuttajien integraatiota, vankien elämää ja kirjaston muutosta. Huoli muuttuneista lukutavoista, lukemisen vähenemisestä, ruutujen äärellä vietetyn ajan kasvusta, unohdetuista ihmisryhmistä ja yksinäisyydestä ovat saaneet pohtimaan lukemisen ja toisen ihmisen kohtaamisen merkitystä – kirjaston kehittämistä sosiaaliseksi tilaksi ja toiminnallisten menetelmien toteuttajaksi.  Kirjassa tarkasteltava sosiaalisen kirjaston -idea on myös paluuta juurille: kirjastojen perimmäisen tehtävän pohdiskelua, ihmisten tiivistämistä yhteisöksi – uteliaaksi ja uudesta tiedosta innostuvien yksilöiden joukoksi.

Haasio, Ari: Löydä!  Opas helppoon tiedonhakuun.
Avain 2015.
ISBN 978-952-304-051-9   Ilm. 1/2015.

Ari Haasion Löydä! Opas helppoon tiedonhakuun johdattaa lukijan tiedonlähteiden monipuoliseen maailmaan. Vaikka internet dominoi tiedonhakua, arkistojen asiakirjat ja kirjastoista löytyvät laajat kirjakokoelmat ovat edelleen keskeisiä tiedonlähteitä. Teos esittelee myös muistiorganisaatioiden – kirjastojen, museoiden ja arkistojen – toimintaa ja rakennetta sosiaalista mediaa unohtamatta. Kirja soveltuu niin oppikirjaksi eri oppilaitoksiin kuin yksittäisen kansalaisen oppaaksi tiedonlähteiden monipuoliseen maailmaan.

Soikkeli, Markku: Tieteiskirjallisuuden käsikirja.
Avain 2015.
ISBN 978-952-304-053-3 Ilm. 1/2015.

Markku Soikkelin Tieteiskirjallisuuden käsikirja kertoo kaiken scifistä, keksintöjen, kummajaisten, aika- ja avaruusmatkojen kirjallisuudesta. Kirja on ensimmäinen suomenkielinen teos, jossa esitellään kattavasti scifin keskeiset ideat ja aihealueet, kirjailijat ja historianvaiheet. Haluathan tietää, miten kyborgit, dystopiat ja alienit ovat syntyneet scifissä ja juurtuneet osaksi arkisia kuvitelmiamme?