Sisällön alkuun
Menu

 

Lars Kepler

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet


Marraskuussa ilmestyi Lars Keplerin uusi ja yhdeksäs Joona Linna -dekkari Hämähäkki.
 bbbb
Joona

Lokakuussa 2020 ilmestyi suomeksi Lars Keplerin suositun Joona Linna -sarjan kahdeksas dekkari Peilimies.
bbbb

Lokakuussa 2018 ilmestyi suomeksi Lars Keplerin seitsemäs
Joona Linna -dekkari Lazarus.  Hieno sarja!!
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana, mp3-cd-kirjana ja mp3-äänikirjana
bbbb

Huom!
Lars Kepler -kirjailijat Alexandra Coelho Ahndoril ja Alexander Ahndoril vierailevat Suomessa 17.-18.3.2017 kertomassa tuoreesta Kaniininmetsästäjä-teoksestaan.

Maaliskuussa 2017 ilmestyi Lars Keplerin seitsemäs dekkkari Kaniininmetsästäjä. Kirja on kuudes Joona Linna dekkari.
Hienoa, että Joona Linna palaa jälleen kehiin...
Huom!  Kirja ilmestyy myös mp3-äänikirjana,
cd-äänikirjana ja e-kirjana.
bbbb

Helmikuussa 2016 ilmestyi Lars Kepleriltä uusi trilleri.
Playground. Kirja on Keplerin uusi aluevaltaus. Joona Linna ei ole mukana tässä kirjassa.
bbbb
.

Maaliskuussa 2013 ilmestyi suomeksi Lars Keplerin viides Joona Linna -dekkari Vainooja.
Huom!   Vainooja ilmestyi uutena Bon-pokkaripainoksena helmikuussa 2016.
bbbb

Lokakuussa 2014 ilmestyi Lars Keplerin dekkari Nukkumatti uutena Bon-pokkaripainoksena.

Syyskuussa 2013 ilmestyi suomeksi Lars Keplerin
neljäs Joona Linna -dekkari Nukkumatti.
Hieno ja koukuttava sarja...
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.


Heinäkuussa 2013 ilmestyi uutena Bon-pokkaripainoksena Lars Keplerin syksyllä 2012 suomeksi ilmestynyt dekkari Tulitodistaja.


Ensimmäisen Lars Kepler -elokuvan Hypnotisoijan Suomen ensi-ilta 12.10.2012.
Elokuvan on ohjannut Lasse Hallström, pääosissa Tobias Zilliacus, Lena Olin, sekä Mikael Persbrandt.

Syyskuussa 2012 ilmestyi Lars Kepleriltä kolmas suomennettu dekkari Tulitodistaja.
Kirja  on kolmas Joona Linna -dekkari.
Erittäin hieno dekkarisarja.

Maaliskuussa 2012 ilmestyi uutene pokkaripainoksena Lars Keplerin toinen suomennettu dekkari
Paganini ja paholainen.

HS.fi 24.6.11
Petäjä, Jukka: Millenium-trilogian pesänjakajat

Lars Keplerin toinen kirja Paganini ja paholainen
ilmestyi suomeksi maaliskuussa 2011.
Erinomaisen koukuttava kirja.

Lars Keplerin esikoisdekkari  Hypnotisoija ilmestyi
uutena pokkaripainoksena helmikuussa 2011.

Keväällä 2010 ilmestyi nimimerkillä Lars Kepler ensimmäinen dekkari suomeksi nimellä Hypnotisoija.
Kirjan päähenkilö on suomalaistaustanen rikoskomisario Joona Linna. Erittäin vaikuttava kirja, joka piti tiukasti otteessaan.

Lars Keplerin suomalainen kustantaja on
Tammi.
www.larskepler.com

Tammi - Lars Kepler


 


 

 


 

Elämä

Nimimerkki Lars Keplerin takana on ruotsalainen kirjailijapariskunta Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril. Heidän yhteistyönsä Lars Keplerinä alkoi rakkaudesta jännityskirjallisuuteen ja -elokuviin. Ensimmäinen Kepler-romaani Hypnotisoija on saavuttanut suunnattoman suosion: Ruotsissa kirjaa on myyty yli 400 000 kpl ja sen oikeudet on myyty 35 maahan. Paganini ja paholainen jatkaa Hypnotisoijan menestyksen viitoittamalla tiellä.
Muutama viikko Lars Keplerin menestysdekkarin ilmestymisen jälkeen Aftonbladet-lehti paljasti, että salanimen takana oli kirjailijapariskunta Alexander Coelho Ahndoril ja Alexander Ahndoril.  He kertoivat yhteistyönsä alkaneen rakkaudesta jännityskirjallisuuteen ja elokuviin.  He jatkavat sekä kirjoittamista omilla nimillään että yhteistyötä Lars Kepler -nimimerkin takana ja aikovat kirjoittaa suomalaistaustaisen Joona Linnan varaan sarjan.
Suomeksi on ilmestynyt esikoisdekkari Hypnotisoija (2010), Paganini ja paholainen (2011), Tulitaistelu (2012), Nukkumatti (2013), Vainooja (2015).
 
 Teokset

Rikosromaanit

Joona Linna -sarja

Hypnotisören, 2009.  (suom. Hypnotisoita, 2010).
Paganinikontraktet, 2010.  (suom. Paganini ja paholainen, 2011).
Eldvittnet, 2011. (suom. Tulitaistelu, 2012).
Sandmannen, 2012. (suom. Nukkumatti, 2013).
Stalker, 2014. (suom. Vainooja, 2015).
Kaninjägaren, 2016. (suom. Kaniininmetsästäjä, 2017).
Lazarus, 2018. (suom. Lazarus, 2018).
Spegelman, 2020. (suom. Peilimies, 2020).
Spindeln, 2022. (suom. Hämähäkki, 2022).


Muut dekkarit

Playground, 2015. (suom. Playground, 2016).Suomennokset


Joona Linna -sarja

Hypnotisoija.
Alkuteos: Hypnotisören, 2009. Suom. Saara Villa.
Tammi 2010.
ISBN 978-951-31-5274-1 (sid.)  31,00 e.    Ilm. 3/2010.
Uusi pokkaripainos ilm. 2/2011.

Joona Linna -sarja 1.
Urheilukentän pukuhuoneesta Tumbasta, Tukholman läheltä löytyy kauhistuttavasti surmattu mies. Myöhemmin hänen puolisonsa ja tyttärensä löytyvät yhtä lailla raa´asti silvottuina perheen rivitalosta. Perheen poika Josef löytyy elossa, vaikeasti haavoittuneena.
Rikoskomisario Joona Linna päättelee että tarkoitus oli surmata koko perhe. Kun Linna saa tietää, että elossa on vielä yksi perheenjäsen, tytär, hän aikoo käyttää kaikki keinot löytääkseen tämän ennen murhaajaa.
Josef häälyy tajuttomuuden rajoilla, ja nopeuttaakseen tutkimuksia Linna pyytää traumoihin erikoistunutta lääkäriä Erik Maria Barkia hypnotisoimaan pojan. Tämä suostuu, vaikka on julkisesti vannonut ettei hypnotisoisi enää ketään. Tämän seurauksena Bark joutuu itse poikansa kanssa yllättävästi mukaan rikosten ketjuun.
Hypnotisoija on nopealiikkeinen ja dramaattisesti yllättävä uuden polven rikosromaani. Se on myyty lähes 30 maahan. Tekijöiksi paljastui ruotsalainen kirjailijapariskunta Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril.

Paganini ja paholainen.
Alkuteos: Paganinikontraktet, 2010.  Suom. Elina Uotila.
Tammi 2011.
ISBN 978-951-31-5496-7 (sid.) 30,30 e.     Ilm. 3/2011. 

Joona Linna -sarja 2.
Hypnotisoija-romaanillaan lukijat koukuttanut Lars Kepler tarjoaa uuden hengästyttävän vauhdikkaan lukukokemuksen.
Ruotsin aseviennin päätöksistä vastaava Carl Palmcrona löydetään hirttäytyneenä edustuskodistaan Östermalmilta. Huone on täysin kalustamaton, eikä lähellä ole mitään, minkä päälle Palmcrona olisi voinut kiivetä. Silti tapaus vaikuttaa itsemurhalta.
Samaan aikaan löydetään kuollut nainen holtittomasti ajelehtivasta moottoriveneestä Tukholman saaristosta. Naisen keuhkot ovat täynnä vettä, mutta vaatteet ja vene eivät ole märkiä. Onko kyseessä pelkkä onnettomuus?
Rikospoliisi Joona Linna alkaa tutkia arvoituksellisia kuolemantapauksia ja löytää niiden välille yhteyden. Samalla hän oivaltaa, että vielä joku kolmaskin on hengenvaarassa. Paganini ja paholainen kertoo arkaluontoisista asekaupoista, kiristyksestä, viulunsoitosta – ja kuolemankin ylittävästä sopimuksesta paholaisen kanssa.
Toinen dekkari ruotsalaiselta kirjailijapariskunnalta (Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril). Ensimmäinen romaani Hypnotisoija ilmestyi suomeksi keväällä 2010 .  Kirja sai ilmestyttyään valtavan suosion.  Ruotsissa kirjaa on myyty yli 400 000 kappaletta ja sen oikeudet on myyty yli 35 maahan. 

Tulitodistaja.
Alkuteos: Eldvittnet, 2011.  Suom. Elina Uotila.
Tammi 2012.
ISBN 978-952-31-6651-9 (sid.)     Ilm. 9/2012.
Uusi Bon-pokkaripainos ilm. heinäkuussa 2013.

Joona Linna -sarja 3.
Tulitodistaja on kolmas, itsenäinen osa Lars Keplerin huikeaan menestykseen nousseessa rikosromaanisarjassa, jonka keskushahmo on suomalaistaustainen Joona Linna. Tyttöjen nuorisokodista löytyy raa'asti surmattu teini, mutta todistajia ei ole ja kukaan ei puhu poliisille. Voiko syyllinen olla toinen tyttö? Kun poliisin vihjepuhelimeen alkaa tulla omituisia, epätoivoisia soittoja, Joona Linna matkustaa syrjäiseen Birgittagårdenin tyttökotiin tutkimaan mysteeriä, jonka takaa paljastuva totuus roihuaa julmana kuin tulinen järvi. Tulitodistaja on Kepleriä parhaimmillaan: pohjoismainen dekkari, jossa on hengästyttävä juoni ja kiinnostava keskushahmo.
Ensimmäinen Kepler-romaani Hypnotisoija on saavuttanut suunnattoman suosion: Ruotsissa kirjaa on myyty yli 400 000 kpl ja sen oikeudet on myyty 35 maahan.Paganini ja paholainen ja Tulitodistaja jatkavat Hypnotisoijan menestyksen viitoittamalla tiellä.. Hypnotisoija-elokuva saapuu valkokankaille loppuvuodesta 2012, ja Joona Linnan roolissa on suomalainen Tobias Zilliacus. Hypnotisoija ja Paganini ja paholainen olivat loistavia ruotsalaisdekkareita. Hienoa,että saadaan lisää Joona Linna -dekkareita.

Nukkumatti.
Alkuteos: Sandmannen, 2012. Suom. Anu Koivunen.
Tammi 2013.
ISBN 978-951-31-7270-1 (sid.)   Ilm. 9/2013.
Uusi Bon-pokkaripainos ilm. 10/2014.

Joona Linna -sarja 4.
Lumiselta rautatiesillalta löytyy sekava, pahasti kylmettynyt nuori mies. Hän paljastuu kolmetoista vuotta sitten kadonneeksi Mikael Kohler-Frostiksi, sarjamurhaaja Jurek Walterin oletetuksi viimeiseksi uhriksi. Joku on pitänyt Mikaelia vankina, mutta kuka? Walter se ei ole voinut olla, sillä hän on istunut rikoskomisario Joona Linnan ansiosta koko tämän ajan oikeuspsykiatrisen sairaalan suljetulla osastolla. Mikael itse on vakuuttunut, että vangitsija on Nukkumatti. Hän ei muista muuta kuin unettavan hiekan ja pimeässä kilisevät posliiniset sormenpäät.
Huikeaan maailmanmenestykseen nousseen Joona Linna -sarjan neljäs, itsenäinen osa lunastaa kovat odotukset.  Kiihkeätempoisessa, nerokkaasti punotussa juonessa uni on kuoleman veli ja Nukkumatti joka lapsen pahin painajainen.
Lars Kepler -nimimerkillä kirjoittavat Ahndorilin pariskunnan vauhti ei osoita hiipumisen merkkejä.  Myyntilistat kautta maailman valloittanut Joona Linna kohtaa tähän asti kovimman vastustuksensa - ja todistaa, ettei Kepler ole kupla.
Erittäin jännittäviä ja koukuttavia kirjoja kaikki tähän mennessä ilmestyneet, eli Hypnotisoija (kevät 2010), Paganini ja paholainen (kevät 2011) ja Tulitodistaja (syksy 2012).
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Vainooja.
Alkuteos: Stalker, 2014. Suom. Kari Koski.
Tammi 2015.
ISBN 978-951-31-7993-9 (sid.) Ilm. 2/2015.
Uusi Bon-pokkaripainos ilm. 2/2016.
bbbb
Joona Linna -sarja 5.
Lars Kepler yllättää. Viidennen Joona Linna -dekkarin tutkimuksissa on mukana Hypnotisoijan päähenkilö, Erik Maria Bark. Lue, miksi Kepler on ilmiö.Poliisille lähetetään linkki Youtube-videoon, jolla esiintyy salaa kuvattu nainen. Seuraavana päivänä nainen on kuollut. Tapausta ryhtyvät tutkimaan rikoskomisario Margot Silverman ja hypnotisoija Erik Maria Bark. Jäljet johtavat Rocky Kyrklundiin, joka istuu vankilassa murhasta. Rocky itse ei muista mitään, vain hänet hypnotisoinut Erik tietää, mitä todella tapahtui. Sitten saapuu seuraava video. Joona Linnan apua kaivataan kipeästi, mutta Joonahan on kuollut. Vai onko?
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana, mp3-äänikirjana ja cd-äänikirjana.
Hienoa, että Joona Linna -sarja jatkuu...
#Kirja - Lars Kepler - Vainooja.

Kaniininmetsästäjä.
Alkuteos:  Kaninjägaren, 2016.  Suom. Kari Koski.
Tammi 2017.
ISBN 978-951-31-8336-3 (sid.)  Ilm. 3/2017.
bbbb
Joona Linna -sarja 6.

Joona Linnan kiihkeästi odotettu paluu! Pirullisen jännittävistä rikosromaaneista tunnettu
Lars Kepler lisää kierroksia. Rikoskomisario Joona Linnasta kertovan sarjan kuudes osa on skandidekkarin huippu.Kansainväliset myyntilistat valloittaneen Vainoojan lopussa rikoskomisario
Joona Linna tuomittiin neljän vuoden vankeusrangaistukseen. Kun kaksi vuotta rangaistuksesta on kulunut, hänet viedään salaiseen tapaamiseen. Vain Joona ja Saga Bauer voivat pysäyttää Kaniininmetsästäjäksi kutsutun sarjamurhaajan. Jahti on alkanut, mutta kuka metsästää ketä?
Hienoa, että Joona Linna -sarja jatkuu....
Huom!  Ilmestyy myös mp3-äänikirjana, cd-äänikirjana ja e-kirjana.

Lazarus.
Alkuteos: Lazarus, 2018.  Suom. Maija Kauhanen ja Kari Koski.
Tammi 2018.
ISBN 978-952-31-9645-5 (sid.) Ilm. 10/2018.
bbbb
Joona Linna 7.
Kepler-huuma yltyy!Jännitystä pelkäämätön yleisö saa toivomansa: uusi Joona Linna -dekkari on vuoden trilleritapaus! Hyytävän jännityksen huippunimi Lars Kepler
kiihdyttää komeasti jatkaessaan Joona Linnan tarinaa. Kansainväliseksi menestykseksi noussut sarja tunnetaan sietämättömän vetävästä kerronnasta ja kovia kokeneen mutta empaattisen rikoskomisario Joona Linnan hahmosta. Karmivan pelottavan Kaniininmetsästäjän lopussa Joona Linna seisahtui uuden kynnykselle. Takana oli pitkä vankeusrangaistus ja piinaava sarjamurhaajan jahti, edessä elämä vapaudessa. Jatkaako omapäinen Joona Linna yhä yksinäisenä sutena? Ja voiko edes hän enää kuvitella
olevansa turvassa?
Nimimerkki Lars Keplerin takana on ruotsalainen kirjailijapariskunta Alexander Ahndoril
ja Alexandra Coelho Ahndoril. Heidän saumaton yhteistyönsä Lars Keplerinä alkoi rakkaudesta jännityskirjallisuuteen. Nyt seitsenosainen sarja on valloittanut bestsellerlistojen kärkipaikat, ja sen myynnit lasketaan maailmalla jo miljoonissa kappaleissa.
Lars Kepler ei paljon esittelyjä kaipaa.  Ehdottomasti luettavia kaikki sarjan kirjat.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana, mp3-cd-kirjana ja mp3-äänikirjana.

Peilimies.
Alkuteos:  Spegelmannen, 2020.  Suom. Kari Koski ja Anu Heino.
Tammi 2020. 
ISBN 9789520420147 (sid.) Ilm. 10/2020.
bbbb
Joona Linna 8
Vuoden trilleritapaus. Jos luulit, että kaikki on pohjolan trillerikentällä nähty, luulit väärin. Kahdeksannessa Keplerissä viritetään ansa, josta ei selviä edes Skandinavian ykkösnyrkki, komisario Joona Linna. Ruotsalaiskomisario Joona Linna on ratkaissut enemmän mutkikkaita murhajuttuja kuin kukaan muu koko Skandinaviassa. Suomalaistaustansa takia hän on kuitenkin Ruotsissa ikuinen altavastaaja. On ollut pakko opetella kulkemaan omia polkuja, käyttämään epätavanomaisia keinoja. Entisenä sotilaana hän tietää kovasta pelistä kaiken, mutta nyt peli kovenee entisestään. Kuvankaunis kollega Saga Bauer, joka on Joonalle kuin sisko, on tehnyt kohtalokkaan virheen, ja tällä kertaa kuoleman enkeli saattaa viedä myös Joona Linnan.
Nimimerkki Lars Keplerin takana on ruotsalainen kirjailijapariskunta Alexander Ahndoril (s. 1967) ja Alexandra Coelho Ahndoril (s. 1966). Heidän saumaton yhteistyönsä Lars Keplerinä alkoi rakkaudesta jännityskirjallisuuteen ja-elokuviin. Sittemmin Joona Linna -sarja on lunastanut paikkansa pohjoismaisen kirjallisuuden eturivissä. Kansainväliseksi ilmiöksi noussut sarja on myynyt maailmalla 14 miljoonaa kappaletta ja sitä on käännetty 40 kielelle.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana, äänikirjana ja cd-kirjana. 

Hämähäkki.
Alkuteos: Spindeln, 2022.  Suom. Terhi Vartia, Antti Saarilahti.
Tammi 2022.
ISBN 9789520443351 (sid.) Ilm. 11/2022.
bbbb
Joona Linna -sarja 9!
Joona Linna kohtaa menneisyyden haamun.
Saga Bauer palaa Joona Linnan rinnalle sarjan yhdeksännessä osassa. Vastaansa Joona ja Saga saavat julman sarjamurhaajan, jolla tuntuu olevan pelottava yhteys kumpaankin heistä.
On kulunut kolme vuotta siitä, kun Saga Bauer sai omituisen, uhkaavan postikortin. Siinä kuvailtiin yhdeksän valkoista luotia, joista yksi oli varattu Joona Linnalle, ja vain Saga voisi pelastaa Joonan. Vuosien varrella uhkaus unohtui, mutta nyt se muuttuu karmaisevalla tavalla todeksi. Kapellskäristä löytyy puuhun sidottu säkki ja sen sisältä maatunut ruumis - sekä valkoinen patruunan hylsy. Murhaaja on aloittanut demonisen arvoitusleikin, jossa hän on aina askelen edellä poliisia. Joona ja Saga yrittävät epätoivoisesti ratkaista murhaajan asettaman arvoituksen ennen seuraavaa murhaa, mutta ovatko hekin jo jääneet kiinni Hämähäkin verkkoon?
Nimimerkki Lars Keplerin takana on ruotsalainen kirjailijapariskunta Alexander Ahndoril (s. 1967) ja Alexandra Coelho Ahndoril (s. 1966). Heidän saumaton yhteistyönsä Lars Keplerinä alkoi rakkaudesta jännityskirjallisuuteen ja -elokuviin. Sittemmin Joona Linna -sarja on lunastanut paikkansa pohjoismaisen kirjallisuuden eturivissä. Kansainväliseksi ilmiöksi noussut sarja on myynyt maailmalla 12 miljoonaa kappaletta ja sitä on käännetty 40 kielelle.

Sarja tunnetaan sietämättömän vetävästä kerronnasta ja hyytävästä jännityksestä. Sarjan päähenkilöitä ovat kovia kokenut mutta empaattinen rikoskomisario Joona Linna ja hänen luottoparinsa, fiksu ja jumalaisen kaunis Saga Bauer.

Huom! Kirja ilmestyy myös äänikirjana ja sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Tammi - Lars Kepler.

Muut rikosromaanit.


Playground.
Alkuteos:  Playground, 2015.  Suom. Kari Koski.
Tammi 2016.
ISBN 978-951-31-8577-0 (sid.) Ilm. 2/2016.
Uusi Bon-pokkaripainos ilm. 3/2017.
bbbb
Keplerin uusi aluevaltaus! Mihin joudumme kun kuolemme?
Yliluonnollinen trilleri vie tuonpuoleiseen, jossa pelataan julmaa peliä siitä, kuka saa palata elämään.
Jasmin Pascal-Anderson haavoittuu kuolettavasti ja huomaa päätyneensä outoon satamakaupunkiin, jossa vainajat odottavat tuonen laivaa tai paluuta elämään. Jokin on kuitenkin pahasti vialla. Sairaalassa henkiin virkoava Jasmin ei koskaan toivu kokemastaan. Kaikkea varjostaa tieto, että tuonpuoleisesta on tullut röyhkeyden pelikenttä, missä katalimmat juonivat itsensä takaisin elämään. Eikä kukaan usko häntä. Kun Jasminin pieni poika sitten joutuu hengenvaaraan, Jasmin on kahden tulen välissä. Ilman leikkausta poika kuolee, sydämen pysäyttämistä vaativa leikkaus taas vie hänet kaupunkiin, joka on koituva hänen kohtalokseen. On vain yksi vaihtoehto. Jasminin on seurattava perässä.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana


Artikkeleita ja kirjallisuuttaArvosteluja


Paganini ja paholainen. Tammi 2011.
Helsingin Sanomat 24.6.2011 Jukka Perjäjä .

Hypnotisoija. Tammi 2010.
Arvas, Paula: Hypnotisoija. Dekkarihylly-blogi 11.5.2010.
Miettinen, Helena: Lars Kepler - Hypnotisoija. Savon Sanomat 11.8.2010.

Internet

- Wikipedia - Lars Kepler .
- Keplerkoden, Aftonbladet, 22.7.2009.
- Aftonbladet avslöjade "Lars Kepler", Aftonbladet, 11.8. 2009 .
- Hämäläinen,Timo: Markkinatemppu toimii. HS.fi 24.7.2009.
- Uusi Suomi.fi - 5.6.09.
- Suomalais-ruotsalainen kauppakamari 24.9.09.
- YouTube - Lars Kepler (haastatteluja ym.).