Sisällön alkuun
Menu

 

Lisa Jewell

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Syksyllä 2022 ilmestyi erinomaisen Lisa Jewellin uusi psykologinen trilleri Yöhön kadonnut
bbbb

Lisa Jewellin viides psykologinen trilleri Näkymätön tyttö ilmestyi tammikuussa 2022. 

bbbb

Lisa Jewellin neljäs psykologinen trilleri Kaikista synkimmät salaisuudet ilmestyi kesällä 2021.
bbbb

Lisa Jewellin kolmas trilleri Joka askel jonka otat ilmestyi syksyllä 2020.
bbbb


Lisa Jewellin toinen odotettu psykologinen trilleri Löysin sinut ilmestyi keväällä  2020.
bbbb

Lisa Jewellin esikoisdekkari psykologinen trilleri Sitten hän oli poissa ilmestyi keväällä 2019.
bbbb


Lisa Jewellin suomalainen kustantaja on WSOY

bbbb © Andrew Whitton
 
 - www.lisajewellbooks.com.

- Lisa Jewell - WSOY.

 
DekkariNetti (tuusimaa) Twitterissä


 

 
 

Elämä

Lisa Jewell
Koskettavan psykologisen jännityksen mestari Lisa Jewell (s. 1968) on kansainvälinen menestyskirjailija, jonka teoksia on käännetty kymmenille kielille ja myyty yli viisi miljoonaa kappaletta. Aiemmin myös viihdekirjoistaan tunnettu Jewell on julkaissut jo parikymmentä romaania. Sitten hän oli poissa (suomentanut Karoliina Timonen, WSOY 2019) oli hänen ensimmäinen jännitysromaaninsa, ja se meni suoraan Englannin listaykköseksi.

Jewell on samastuttavien henkilöhahmojen, mutkikkaiden juonikuvioiden ja arkipäiväisen uhan tunteen luomisessa aivan omaa luokkaansa. Jewellin älykkäästi punotut, viihdyttävät, koskettavat ja koukuttavat trillerit ovatkin valloittaneet lukijat ympäri maailman.

Jewell asuu synnyinkaupungissaan Lontoossa miehensä, kahden tyttärensä, kissan, marsun ja maailman parhaan koiran kanssa.
Jewellin teoksia on käännetty 28 kielelle ja myyty yhteensä yli viisi miljoonaa kappaletta.
Lisa Jewellin upea esikoisdekkari Sitten hän oli poissa ilmestyi keväällä 2019,
toinen dekkari Löysin sinut ilmestyi tammikuussa 2020, kolmas Joka askel jonka
otat
ilmestyi syksyllä 2020 ja neljäs Kaikista synkimmät salaisuudet ilmestyi kesällä  2021.  Näkymätön tyttö (kevät 2022). Syksyllä 2022 ilmestyy Lisa Jewellin kuudes suomennos
Yöhön kadonnut.

Erinomaisia trillereitä!!  


Teokset

Rikosromaanit

Then She was Gone, 2017. (suom. Sitten hän oli poissa, 2019).
I Found You, 2016. (suom. Löysin sinut, 2020).
Watching You, 2018.  (suom. Joka askel jonka otat, 2020).
The Family Upstairs, 2019. (suom. Kaikista synkimmät salaisuudet, 2021).
Invisible Girl, 2020. (suom. Näkymätön tyttö, 2022).
The Night She Disappeared, 2021. (suom. Yöhän kadonnut, syksy 2022).


Suomennokset

Sitten hän oli poissa.
Alkuteos: Then She was Gone, 2017. Suom. Karoliina Timonen.
WSOY 2019.
ISBN 978-951-0-43659-2 (sid.) Ilm. 3/2019.
bbbb
Esikoisdekkari!!
Kadonnut tyttö. Haudattu salaisuus.
Mitä Ellielle tapahtui? Koskettava, uhan tunnulla pelaava psykologinen jännitysromaani äidistä, jota tyttären katoaminen ei jätä rauhaan.
15-vuotias Ellie Mack oli kolmesta lapsesta nuorin, äitinsä lemmikki. Hän odotti kesälomaa, suunnitteli tulevaa. Ja sitten yhtäkkiä, hän oli poissa. Hänen äitinsä Laurel jää elämään menneisyydessä. Kun hän yllättäen tapaa hurmaavan miehen ja alkaa seurustella, kukaan ei ole hämmästyneempi kuin hän itse. Pian Laurel tutustuu myös Floydin lapsiin. Yksi heistä on Poppy, joka näyttää aivan Ellieltä. Poppyn näkeminen repii auki kaikki vanhat haavat. Mitä Ellielle oikein tapahtui?
Brittikirjailija Lisa Jewell (s. 1968) on samastuttavien henkilöiden ja uhan tunteen luomisessa aivan omaa luokkaansa. Sitten hän oli poissa on hänen ensimmäinen jännitysromaaninsa,
ja se meni suoraan Englannin listaykköseksi. Viihdekirjoistaan tunnetun Jewellin taitavasti kirjoitetut, koskettavat ja koukuttavat romaanit ovat saaneet faneja ympäri maailmaa.
Hän asuu Lontoossa miehensä ja kahden tyttärensä kanssa.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänikirjan

Löysin sinut.
Alkuteos: I Found You, 2016.  Suom. Karoliina Timonen.
WSOY 2020.
ISBN 9789510436608 (sid.) Ilm. 1/2020
bbbb
Jokaisella on salaisuutensa. Mitä jos et enää muistaisikaan omaasi.
Tuulenpieksemässä rantakaupungissa yksinhuoltajaäiti Alice Lake löytää miehen istumasta rannalta talonsa edustalta. Miehellä ei ole nimeä, ei päällystakkia eikä hajuakaan siitä, miten hän oli sinne joutunut. Alice päästää hänet taloonsa.
Samaan aikaan Lontoon liepeillä hiljattain avioitunut Lily Monrose on huolesta sairas, sillä hänen miehensä ei ole palannut töistä kotiin. Sitten poliisi väittää, että miestä jonka hän on nainut ei ole olemassakaan.  Lukuisat juonenpätkät risteilevät yllättävästi ja törmäävät lopulta kiehtovasti yhteen.
Br ittikirjailija Lisa Jewell (s. 1968) on kansainvälinen menestyskirjailija, jonka teoksia on käännetty 16 kielelle ja myyty yli kaksi miljoonaan kappaletta yksinomaan englanninkielisessä maailmassa. Jewell on samastuttavien henkilöiden ja uhan tunteen luomisessa aivan omaa luokkaansa.
Lisa Jewellin upea esikoisdekkari Sitten hän oli poissa ilmestyi keväällä 2019.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana ja äänikirjana. 

Joka askel jonka otat.
Alkuteos: Watching You, 2018.  Suom. Karoliina Timonen.
WSOY 2020.
ISBN 9789510451601 (sid.) Ilm. 11/2020.
bbbb
Psykologinen trilleri pakottavasta tarpeesta tarkkailla.
Idyllinen naapurusto järkkyy kun tapahtuu murha. Hyväosaisten yhteisössä jokaisella on salaisuutensa, mutta kenen salaisuus on kyllin hirveä johtaakseen murhaan?
Bristoliin miehensä kanssa muuttanut Joey hullaantuu naapuriin, charmikkaaseen rehtoriin, ja alkaa pitää tätä silmällä. Rehtorilla puolestaan on oma luvaton ihastuskohteensa, kun taas hänen vakoojaksi aikova poikansa kiikaroi huoneestaan kaikkea mikä liikkuu. Näkökulmat vaihtuvat ja ihmissuhteet syvenevät kihelmöiväksi psykologiseksi draamaksi. Kuka on uhri, kuka syyllinen? Arvailu saa jatkua villinä viimeiselle sivulle saakka.
Brittikirjailija Lisa Jewell (s. 1968) on kansainvälinen menestyskirjailija, jonka teoksia on käännetty kymmenille kielille ja myyty lähes viisi miljoonaa kappaletta yksinomaan englanninkielisessä maailmassa. Jewell on samastuttavien henkilöiden, mutkikkaiden juonikuvioiden ja uhan tunteen luomisessa aivan omaa luokkaansa.
Hänen ensimmäinen psykologinen jännitysromaaninsa Sitten hän oli poissa (2019) meni suoraan Englannin listaykköseksi. Toinen dekkari tammikuussa 2020 suomeksi ilmestynyt Löysin sinut addiktoi lukijoita henkilövetoisine yllätyskäänteineen.
Joka askel jonka otat on Jewellin 16. teos. Sitä on verrattu Gillian Flynnin Kilttiin tyttöön, ja siitä on sanottu: ”jos pidit Nainen ikkunassa ja Nainen junassa -trillereistä, tämä on kirjoitettu juuri sinulle!” (U magazine). Myös viihdekirjoistaan tunnettu Jewell on julkaissut jo parikymmentä romaania. Hän asuu Lontoossa miehensä ja kahden tyttärensä kanssa.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja äänikirjana.

Kaikista synkimmät salaisuudet.
Alkuteos: The Family Upstairs, 2019.  Suom. Karoliina Timonen.
WSOY 2021.
ISBN 9789510451632 (sid.) Ilm. 6/2021.
bbbb
Kun Libby Jones täyttää kaksikymmentäviisi vuotta, hän saa kirjeen, jota on odottanut koko elämänsä. Libby saa tietää biologisten vanhempiensa henkilöllisyyden, mutta sitä hän ei aavistanut, että on nyt Lontoon Chelseassa sijaitsevan ison, vanhan talon uusi omistaja. Libbyn elämä muuttuu kertaheitolla. Hän saa kuitenkin pian huomata, että tätä päivää ovat odottaneet monet muutkin. Alkaa matka kahdenkymmenenviiden vuoden taa, taloon, jonka seinät suojelevat salaisuuksista synkimpiä.
Brittikirjailija Lisa Jewell (s. 1968) on samastuttavien henkilöiden ja uhan tunteen luomisessa aivan omaa luokkaansa. Jewellin teoksia on käännetty 16 kielelle ja myyty yli kaksi miljoonaan kappaletta yksinomaan englanninkielisessä maailmassa. Hän asuu Lontoossa miehensä ja kahden tyttärensä kanssa.
Lisa Jewellin upea esikoisdekkari Sitten hän oli poissa ilmestyi keväällä 2019, toinen dekkari Löysin sinut ilmestyi tammikuussa 2020 ja  kolmas Joka askel jonka otat ilmestyi syksyllä 2020. 
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana ja äänikirjana. 

Näkymätön tyttö.
Alkuteos: Invisible Girl, 2020.   Suom. Karoliina Timonen.
WSOY 2022.
ISBN 9789510477748 (sid.) Ilm. 1/2022.
bbbb
Petoja ihmisten vaatteissa.
Koskettava psykologinen trilleri teinitytön katoamisesta ja ennakkoluulojen tuhoavasta voimasta.
Jotain kamalaa tapahtui, kun Saffyre Maddox oli kymmenenvuotias. Nyt hän on seitsemäntoista ja tuntee itsensä hylätyksi, kun hänen terapiansa yllättäen päättyy. Hän kaipaa psykologinsa luomaa tuttuuden turvaa ja alkaa varjostaa tätä. Pian Saffyre saa tietää psykologin yksityiselämästä enemmän kuin olisi halunnutkaan.
Samaan aikaan kolmekymppisen Owen Pickin elämä on hajoamassa. Häntä syytetään seksuaalisesta häirinnästä, ja hän menettää työnsä. Owenista tuntuu että kukaan ei näe häntä, kukaan ei välitä. Epätoivoissaan hän päätyy incel-foorumien synkkään maailmaan. Ystävänpäivänä Saffyre katoaa, ja yhtäkkiä kaikkien katseet kääntyvät Oweniin.
Psykologisen trillerin mestari Lisa Jewell (s. 1968) on samastuttavien henkilöhahmojen ja arkipäiväisen uhan tunteen luomisessa aivan omaa luokkaansa. Jewellin teoksia on käännetty 28 kielelle ja myyty yhteensä yli viisi miljoonaa kappaletta. Hän asuu Lontoossa miehensä ja kahden tyttärensä kanssa.
Lisa Jewellin upea esikoisdekkari Sitten hän oli poissa ilmestyi keväällä 2019,
toinen dekkari Löysin sinut ilmestyi tammikuussa 2020, kolmas Joka askel jonka
otat
ilmestyi syksyllä 2020 ja neljäs Kaikista synkimmät salaisuudet ilmestyi kesällä  2021.  Erinomaisia trillereitä!! 
Huom! Kirja ilmestyy myös äänikirjana ja sähkökirjana.

Yöhön kadonnut.
Alkuteos: The Night She Disappeared, 2021.   Suom. Karoliina Timonen.
WSOY 2022.
ISBN 9789510477779 (sid.) Ilm. 11/2022.
bbbb
Älykkäästi punottu tarina tyttären katoamisesta ja äidinrakkaudesta, joka ei sammu koskaan.
Mitä tekisit, jos eräänä iltana perheenjäsenesi ei palaisikaan kotiin?
19-vuotias Tallulah on lähdössä treffeille. Äiti katsoo, kun tytär katoaa kauniiseen kesäiltaan, joka muuttuu yöksi, sitten aamuksi. Äiti odottaa, mutta Tallulah ei palaa kotiin. Viimeiseksi hänet on nähty suuntaamassa bileisiin taloon, joka sijaitsee tiheäpuustoisen metsän laidalla. Äiti etsii, mutta Tallulahista ei löydy jälkeäkään.
Vuotta myöhemmin dekkarikirjailija Sophie on kävelyllä samaisessa metsässä, kun hän huomaa aitaan kiinnitetyn pahvinpalan, jossa lukee KAIVA TÄSTÄ...
Koskettavan psykologisen jännityksen mestari Lisa Jewell (s. 1968) on samastuttavien henkilöhahmojen ja arkipäiväisen uhan tunteen luomisessa aivan omaa luokkaansa. Jewellin teoksia on käännetty 28 kielelle ja myyty yhteensä yli viisi miljoonaa kappaletta. Hän asuu Lontoossa miehensä ja kahden tyttärensä kanssa.
Huom! Kirja ilmestyy myös äänikirjana ja sähkökirjana.
.

Artikkeleita ja kirjallisuuttaArvostelujaInternet

- WSOY - Lisa Jewell.
- www.lisajewellbooks.com.
- Lisa Jewell - Facebook.
- Lisa Jewell - Twitter.
- Wikipedia - Lisa Jewell.
- Wikipedia - Lisa Jewell (eng.).