Sisällön alkuun
Menu

Pekka Hiltunen

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Pekka Hiltusen neljäs Studio -sarjan dekkari Syvyys ilmestyi syyskuussa 2019.
Hieno juttu, että monen vuoden tauon jälkeen saadaan kiinnostavaan sarjaan jatkoa.
bbbb
Huom!
Hs.fi 10.4.2019 Mikko-Pekka Heikkinen: Pekka Hiltusen Studio-dekkareihin perustuva 
Cold Courage on Suomen kallein tv-sarja - HS kävi kuvauksissa Kainuussa.

Elokuussa 2015 ilmestyi Pekka Hiltusen upean
Studio -sarjan kolmas kirja Varo minua.


Ylen Aamun kirjassa 17.10.13 Pekka Hiltusen kolmas romaani Iso.

Elokuussa 2013 ilmestyi Pekka Hiltusen kolmas
romaani Iso.
Erityisen tärkeä, kiinnostava ja todella runsaasti keskustelua herättänyt kirja.

WSOY - Pekka Hiltunen: Iso.

Elokuussa 2013 ilmestyi Pekka Hiltusen toinen
dekkari Sysipimeä uutena Bon -pokkaripainoksena.
Erinomainen dekkari.


Huom!
Suomen dekkariseura 4.4.2013
Pekka Hiltusen upea romaani Vilpittömästi sinun on Suomen Lasiavain-ehdokas.
Lasiavain -palkinto on pohjoismainen rikoskirjallisuuspalkinto. Toivotaan voittoa.
Vilpittömästi sinun voitti Vuoden johtolanka -palkinnon 2012.
Onnittelut Pekalle!!!
 
Ylen Aamun kirjassa 29.11.12
Pekka Hiltusen Sysipimeä
 
Elokuussa 2012 ilmestyi Pekka Hiltusen toinen ja odotettu dekkari Sysipimeä.
Kirja on Studio-sarjan toinen kirja.
 

Studio-sarjan aloitus Vilpittömästi sinun (2011) keräsi kiittäviä arvosteluita, voitti Vuoden johtolanka -palkinnon, pääsi Helsingin Sanomien esikoispalkinnon ehdokkaaksi ja ilmestyy pian kolmella kielellä.

Huom!!!
Pekka Hiltusen kesädekkari Huijarit on edelleen luettavissa Kalevassa
Huom! Osassa 21 kesädekkarissa piipahdetaan myös Tornion pääkirjastossa...Ja muissakin osissa liikutaan Oulun ja Lapin läänin alueella.  Hieno juttu!!
Käykäähän lukemassa mielenkiintoista ja ajankohtaista dekkaria..

Kaleva 1.7.12
Sihto, Juha: Kesädekkaristi Pekka Hiltunen pureutuu päivänpolttaviin ongelmiin

MTV3 Kirjat 25.5.12
Pekka Hiltuselle Laila Hirvisaaren rahaston apuraha

WSOY 16.2.2012
Pekka Hiltunen siirtyy WSOY:n kirjailijaksi.
Hiltusen seuraava romaani Syyspimeä ilmestyy syksyllä 2012 WSOY:n kustantamana. Syyspimeä jatkaa Hiltusen Lontooseen sijoittuvien Studio-trillerien sarjaa, jonka aloitti viime syksynä ilmestynyt Johtolanka-palkittu Vilpittömästi sinun. Sen julkaisi Gummerus.

Suomen dekkariseura 9.2.2012
Vuoden johtolanka -palkinto 2012 on annettu
Pekka Híltusen esikoisdekkarille Vilpittömästi sinun.
Onnittelut Pekka Hiltunen !!

Palkintolautakunnan perustelut:
"Vilpittömästi sinun on taitavasti rytmitetty, intensiivinen ja jännittävä psykotrilleri. Kirja luo uuden, korkean standardin termille älykäs viihde.  Romaani ravitsee niin ajattelua kuin tunteitakin.  Vaikka tarinassa kulkevat mukana eurooppalainen ihmiskauppa, poliittinen populismi ja aikamme työelämän raaka peli, kirjailija ei saarnaa. Esikoisteoksellaan Hiltunen ottaa paikkansa dekkarikirjallisuudessa, jossa tavalliset ihmiset selvittävät rikoksia.  Hiltusen päähenkilöt, Lontooseen asettuneet suomalaisnaiset, Lia ja Mari vievät lukijan matkalle aikamme maailmaan. Kirjan alussa Lia näkee murhatun ruumiin.  Näky ei jätä häntä rauhaan.  Pian Lia kohtaa Marin, joka arveluttavin keinoin puuttuu vääryyksiin. Näin tarina kysyy, pyhittääkö tarkoitus keinot. Moraalisten kysymysten rinnalla teos kuvailee ihmisten ulkopuolisuutta ja tarina sisältää kasvukertomuksen aineksia."
Palkintoraatiin kuuluivat Juha Roiha, Ritva Sorvali ja
Tiina Torppa.

Pekka Hiltusen esikoisdekkari Vilpittömästi sinun
ilmestyi syksyllä 2011.
Erinomainen ja kiinnostava esikoinen.
  

Huom!
Johtolanka-ainesta.. Tämä arvion esitin jo heti luettuani kirjan.  Pidin kirjasta erittäin paljon ja jäin tietenkin odottamaan jatkoa kirjalle..

Kuva: Anton Sucksdorff

 WSOY - Pekka Hiltunen.

 Pekka Hiltunen Facebookissa .

Huom!
Kirjastokaista.fi video -
Pekka Hiltunen lukee teostan
Vilpittömästi sinun.

Gummerus 28.1.12
Pekka Hiltuselle Gummeruksen
Kaarlen palkinto esikoisdekkarista
Vilpittömästi sinunDekkariNetti (tuusimaa) Twitterissä.

Tornion kaupunginkirjasto

 

 
Elämä


Pekka Hiltunen (s. 1966) on Oulusta kotoisin oleva toimittaja ja kirjailija,. Hän on työskennellyt toimittajana Helsingin Sanomissa ja Kuukausiliitteessä sekä esimiehenä Me Naisissa ja Kodin Kuvalehdessä. Hiltusen esikoisteos Vilpittömästi sinun (2011) voitti Vuoden johtolanka -palkinnon, Kirjakauppojen Laila Hirvisaari -palkinnon ja Kaarlen kirjallisuuspalkinnon. Studio-jännärisarjan aloittanut teos on ollut Suomessa arvostelumenestys ja sen käännösoikeudet on myyty jo kuuteen maahan. Jännäreillä aloitettuaan hän on hypännyt polttavan ajankohtaisen proosan pariin. Viime vuodet hän on ollut Imagen toimituspäällikkö. Hiltunen harrastaa brittiläisiä lehtiä, yhteiskunnallista epäilyä ja yllätysjuhlia. Hän sai Aikakauslehtikilpailussa vuoden 2010 kirjoittavan toimittajan palkinnon.
Esikoisteos Vilpittömästi sinun on syntynyt Hiltusen maailmanympärysmatkalla kahdeksassa maassa.  Pekka Hiltusen toinen Studio-sarjan dekkari Sysipimeä ilmestyi elokuussa 2012. Studio .sarjan kolmas kirja Varo minua ilmestyi elokuussa 2015.  Hienoja kirjoja.
Studio -sarjan neljäs kirja Syvyys ilmestyy syyskuussa 2019.
 

Teokset

Rikosromaanit

Studio-trillerisarja

Vilpittömästi sinun.
Gummerus 2011.
ISBN 978-951-20-8510-1 (sid.)   33 e. Ilm. 9/2011.   
Esikoisdekkari. 

Lia on paennut keskinkertaisuutta Lontooseen. Elämä on yksinäistä, koska tämän suomalaisen naisen on vaikea päästää ihmisiä lähelleen. Päivisin hän työskentelee graafikkona laatulehdessä, illat lenkkeilee ja kulkee puistossa puhumassa patsaille. Mutta Lian elämään astuu vaara. Hän kohtaa raa'an rikoksen, joka ei jätä rauhaan. Kun hän pian sen jälkeen tapaa kiehtovan maannaisensa Marin, elämä muuttuu lopullisesti. Heistä tulee läheisiä ja Mari uskoutuu poikkeuksellisesta kyvystään. Mari osaa lukea ihmisiä, nähdä heistä enemmän kuin muut. Hänellä on myös epätavallinen työ. Hulppeassa Studiossa Banksidella työskentelee huippuammattilaisten tiimi, joka tarvittaessa ottaa oikeuden omiin käsiinsä taistellakseen kovaa poliitikkoa tai naisten hyväksikäyttöä vastaan. Lialle avautuu rikosten ja peiteltyjen operaatioiden vaarallinen maailma. Mutta Marin salaperäisyyttä on vaikea murtaa. Kuka tuo nainen oikeastaan on, ja mitä hän Liasta haluaa? Vilpittömästi sinun on psykologinen trilleri, jonka juoni vetää vastustamattomasti eteenpäin. Se kertoo suomalaisten naisten ystävyydestä ja taitavasti tehdyistä huijauksista. Tapahtumien näyttämönä on kaunis ja kylmä Lontoo.
Vilpittömästi sinun on psykologinen trilleri, jonka juoni vetää vastustamattomasti eteenpäin.  Se kertoo suomalaisten naisten ystävyydestä ja taitavasti tehdyistä huijauksista.  Tapahtumien näyttämönä on kaunis ja kylmä Lontoo. Kirja aloittaa Lontooseen sijoittuvan sarjan, joka kertoo, miksei suomalaisten naisten tielle kannata astua.

Sysipimeä.
WSOY 2012.
ISBN 978-951-0-39383-3 (sid.)   Ilm. 8/2012.  
UUsi Bon -pokkaripainos ilmestyi 8/2013.

Alussa on pimeys. Joku on murtautunut usean brittinuoren YouTube-tileille vain ladatakseen niille minuuttikaupalla mustaa ruutua. Sitten tulevat murhat. Videoklippejä, joissa puolustuskyvyttömiä ihmisiä potkitaan hengiltä. Kun muu Lontoo jähmettyy pelkoonsa, suomalainen graafikko Lia saa nähdä kuinka hänen ystävänsä Marin johtaman salaperäisen Studio-yksikön ammattilaiset tarttuvat toimeen. Vasta sitten he tajuavat kuka heillä on vastassa. Joku, joka ei kaihda keinoja raahatakseen heidät kaikki sinne minne ei valo yllä - ja Marin menneisyyteen. Sysipimeä on omaperäinen trilleri, jossa netti-ilmiöt ja kuuluisuuden palvonta kietoutuvat kiihkeään jännitykseen. Pekka Hiltusen Studio-sarjan aloitus Vilpittömästi sinun (2011) keräsi kiittäviä arvosteluita, voitti Vuoden johtolanka -palkinnon, pääsi Helsingin Sanomien esikoispalkinnon ehdokkaaksi ja ilmestyy pian kolmella kielellä.
Huom! viime vuonna ilmestynyt Vilpittömästi sinun oli kerrassaan loistava aloitus dekkariuralla. Tätä kirjaa myös odotetaan....
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Varo minua.
WSOY 2015.
ISBN 978-951-0-41304-3 (sid.)  Ilm. 8/2015. 

Puhelun aikana sinut ammutaan. Kenelle haluat soittaa?Suomalaisen graafikon Lian ja hänen ystävänsä Marin kaksoiselämä Lontoossa rikosten rajamaastossa on menossa vaarallisen pitkälle.Lia tempaistaan kesken työpäivän poliisin kuulusteluihin. Virkavalta on alkanut tutkia Lian ja Marin salaperäisen Studio-joukon toimia oikeuden puolesta. Mari vastaa haasteeseen valjastamalla Studion operaatioon, joka vie ryhmän keskelle Lontoon katujengien kovaa arkea. Siinä jokaisesta korttelista käydään reviiritaistelua veritöillä. Pian edessä on jengi, joka teloittaa poikkeuksellisen julmasti kaikki tielleen tulevat.Varo minua on väkevä, monitasoinen jännitysromaani, jossa mobiiliajan tekniset oveluudet sekoittuvat Lontoon historiaan. Se on oma, itsenäinen teoksensa ja samalla kolmas romaani palkitussa Studio-trillerisarjassa.
Pekka Hiltunen on sekä kirjailijana että toimittajana tunnettu vankasta taustatyöstään. Hiltusen Studio-sarjan ensimmäinen osa, Vilpittömästi sinun, sai Johtolanka-palkinnon ja ulkomailla ehdokkuudet Lasiavain-palkintoon ja suureen Impac Dublin Awardiin.Se oli myös Dekkariseuran jäsenten valinta 2000-luvun parhaaksi kotimaiseksi jännäriksi. Kahden suomalaisen naisen vaiheista Lontoossa luetaan eri maissa jo seitsemällä kielellä.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Syvyys.
WSOY 2019.
ISBN 978-951-0-44225-8 (sid.) Ilm. 9/2019.
bbbb
Studio sarja 4.
On asioita, jotka on haudattu ihmisiin niin syvälle, että niihin ei koskaan ulotu valo.
Syvyys on Studio-trillerisarjan neljäs romaani, joka avaa Lian ja Marin tarinassa uuden käänteen. Useasti palkituista ja kiitetyistä kirjoista on tekeillä myös kansainvälinen tv-sarja.
Syvyys pureutuu ajankohtaisiin eurooppalaisiin aiheisiin: ihmisten liikkuminen yli rajojen siivittää populististen poliitikkojen nousua. Samaan aikaan yritykset hyödyntävät muualta tuotuja laittomia orjatyöläisiä. Juuri kun suomalainen graafikko Lia Pajala tuntee elämänsä Lontoossa ja Level-lehden töissä olevan vakiintumassa, kaikki muuttuu.
Hänen ystävänsä Mari johtaa kaupungissa kulissien takana salaperäistä Studiota, ja nyt Mari haluaa tuoda Espanjan syrjäseuduilta Lontooseen joukon hengenvaaraa pakenevia miehiä. Mutta Mari ei kerro Lialle miesten kokemasta uhasta koko totuutta.
Kuka on miehiä jäljittävä espanjalainen ammattitappaja, joka käyttää aseenaan hakkua? Miksi yksi pakolaisista on vanha herrasmies, joka nuuskii ympäristöä ja muita ihmisiä erikoisella, tarkalla hajuaistillaan? Lian on pakko ryhtyä toimiin omin päin, auttaakseen niin Maria kuin vaikeuksiin joutunutta Leveliä.
Pekka Hiltunen (s. 1966) on Oulusta kotoisin oleva toimittaja ja kirjailija, jonka esikoisteos Vilpittömästi sinun (2011) voitti Vuoden johtolanka -palkinnon, Kirjakauppojen Laila Hirvisaari -palkinnon ja Kaarlen kirjallisuuspalkinnon. Studio-jännärisarjan aloittanut teos on ollut Suomessa arvostelumenestys ja sen käännösoikeudet on myyty jo kuuteen maahan.
Jännäreillä aloitettuaan hän on hypännyt polttavan ajankohtaisen proosan pariin. Hiltunen työskentelee Mondo-lehden toimituspäällikkönä.
Loistavaa, että Pekka Hiltunen jatkaa hienoa Studio -sarjaa!!
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänikirjana!!

Muut romaanit

Iso.
WSOY 2013.
ISBN 978-951-0-39964-7 (sid.)  Ilm. 8/2013.
Ei dekkari!!!

"Muistan tarkasti jokaisen ulkonäöstä saamani kohteliaisuuden. Niitä on kuusi."Annilla on kaksi korkeakoulututkintoa muttei työtä. Anni ei ihaile itseään peilistä eikä kanna painoaan ylpeydellä. Mutta että häntä saisi solvata, työntää syrjään tai paheksua? Se ei taida nyt käydä päinsä.Anni ryhtyy taistoon. Hän on hyvä puhumaan ja hänen yleisönsä on rajaton, sillä hän keksii sen itse, sängyssään tai Painonhallinta 1 -ryhmän tapaamiseen kävellen.ISO on väkevä romaani lihavuudesta, häpeästä ja terveystiedosta. Elääkö Anni kuplassa vai onko hän harvinaisen tervejärkinen ihminen?
Pekka Hiltuselta erittäin mielenkiintoinen ja tärkeä kirja.


Artikkeleita ja kirjallisuutta


Arvosteluja

Vilpittömästi sinun. Gummerus 2011.
- Ritvan dekkarinurkka - 17.1.2012 - Suomalaisnaiset Lontoon törkymöykkyjen kimpussa.
- Hs.fi 11.9.11 - Majander, Antti: Juoni maailman parantamiseksi.
- Utain 8/2011 - 11.11.2011 Kosonen, Susanna: Toimituspäällikkö Pekka Hiltusen dekkari valmistui vuodessa.
- Kolmas linja -blogi 12.11.2011 .
- Turun Sanomat 9.12.2011 - Kurikka, Kaisa : Pyyteettömästi Hyvä ja Oikean palveluksessa.
- Savon Sanomat 18.10.2011 - Helena Miettinen .
- Kirjavinkit -blogi 22.9.2011 .
- Aamulehti 4.11.11 - Mikko Husa .
- Sallan lukupäiväkirja -blogi 4.12.11.
- K-blogi - koko lailla kirjallisesti 19.9.11.

Sysipimeä. WSOY 2012.
- Hs.fi 26.8. Trillerisatu saa synkän käänteen. Juhani Karila.

Internet

- WSOY - Pekka Hiltunen.
- Pekka Hiltunen Facebookissa .
- Wikipedia - Pekka Hiltunen.
- Pekka Hiltunen haastattelussa Prosak-proosaklubilla, Kirjastokaista-video .