Sisällön alkuun
Menu

 

Jane Harper

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Kesäkuussa 2022 ilmestyi Jane Harperin odotettu neljäs dekkarisuomennos Selviytyjät. Kirja tapahtumat sijoittuvat Tasmaniaan. Hieno dekkari!!
bbbb

Keväällä 2021 ilmestyi Jane Harperin kolmas dekkari Kadonnut mies. Loistava kirja!!!
bbbb

Keväällä 2020 ilmestyi upean Janer Harperin toinen Aron Falk -dekkari Luonnonvoimat.
bbbb

Toukokuussa 2019 ilmestyi Jane Harperin esikoisdekkari ja ensimmäinen Aron Falk -dekkari Kuiva kausi, hieno kirja. 

bbbb


bbbb
 
- Tammi  - Jane Harper

- janeharper.com.au.

- Twitter - Jane HarperDekkariNetti (tuusimaa)
Twitterissä
 

  


 

Elämä

Jane Harper (s. 1980) on syntyjään britti, mutta hän on asunut osan lapsuudestaan Australiassa ja palannut sinne aikuisena. Hän on aiemmalta ammatiltaan taloustoimittaja ja asuu perheensä kanssa Melbournessa. Harperin esikoisdekkari Kuiva kausi (suom. 2019) sinkosi hänet maailmanmaineeseen. Aaron Falk -sarjan aloittanut kirja voitti lukuisia arvostettuja palkintoja, mm. Crime Writers’ Associationin palkinnon vuoden parhaasta rikosromaanista.
Esikoisdekkarin Kuivan kauden jälkeen Jane Harperilta on ilmestynyt suomeksi dekkarit Luonnonvoimat (2020), Kadonnut mies (2021) ja Selviytyjät (2022). Hienoja kirjoja kaikki!!

Teokset

Rikosromaanit

The Dry, 2016. (suom. Kuiva kausi, 2019.
Force and Nature, 2017.  (suom. Luonnonvoimat, 2020).
The Lost man, 2019. (suom. Kadonnut mies, 2021).
The Survivors, 2021. (suom. Selviytyjät, 2022).


Suomennokset

Kuiva kausi.
Alkuteos: The Dry, 2016.  Suom. Mari Hallivuori.
Tammi 2019.
ISBN 978-952-0-40375-1 (sid.) Ilm. 3/2019.
bbbb
Esikoisdekkari!!
Aaron Falk -sarja 1.

Kylmäävää jännitystä polttavassa kuumuudessa. Kuka tappoi Hadlerin perheen? Kuiva kausi on koukuttava australialainen menestysdekkari pikkukaupungin kaunoista ja polttavasta kuivuudesta, joka saa ihmiset epätoivoisiin tekoihin.
Pieni Kiewarran kaupunki eteläisessä Australiassa kärsii vuosisadan pahimmasta kuivuudesta. Joet kuivuvat, eläimet kituvat, ihmisten elinehdot kapenevat. Kahteen vuoteen ei ole satanut. Kun tapahtuu raaka perhesurma, kaupunkilaiset ovat järkyttyneitä mutta tragedian kulku vaikuttaa selvältä: Luke Hadler ei kestänyt enää ja surmasi vaimonsa ja lapsensa. Luken lapsuudenystävä, liittovaltion agentti Aaron Falk saapuu hautajaisiin vastahakoisesti ja aikoo viipyä vain päivän. Hän ei ole käynyt kotikaupungissaan sitten teini-iän, mutta Luken isän lähettämä viesti on kylvänyt epäilyksen siemenen. Aaron päättää jäädä tutkimaan tapausta, vaikka kaksikymmentä vuotta sitten Kiewarrassa tapahtui jotakin, joka heittää varjon myös Aaronin päälle.
Katastrofaalinen kuivuus on todellisuutta sekä Australiassa että muualla, ja se muodostaa kouraisevan taustan menneisyyden tapahtumiin kurottavalle esikoisdekkarille, joka aloittaa Aaron Falkista kertovan sarjan. Kuiva kausi on voittanut suuren määrän palkintoja, ja näyttelijä Reese Witherspoonin tuotantoyhtiö on ostanut sen elokuvaoikeudet.
Kuiva kausi on Jane Harperin ensimmäinen rikosromaani, ja se sinkosi hänet heti maailmanmaineeseen. Harper on syntyjään britti, mutta hän on asunut osan lapsuudestaan Australiassa ja palannut sinne aikuisena. Hän on ammatiltaan toimittaja ja asuu perheensä kanssa Melbournessa.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänikirjana.

 
Luonnonvoimat.
Alkuteos: Force and Nature, 2017. Suom. Tuula Tipa.
Tammi 2020.
ISBN 978-952-0-40383-6 (sid.) Ilm. 3/2020.
bbbb
Aaron Falk -sarja 2!!
Viisi lähtee, vain neljä palaa.
Kuiva kausi nosti Jane Harperin valtaisaan maailmanmenestykseen. Aaron Falk -sarjan toisessa osassa virkistyspäivä Australian villissä luonnossa menee pahasti pieleen. Australian kuumimman dekkaristin romaanissa viisi kollegaa pakkaa reppunsa ja lähtee luontoon hiomaan tiimitaitojaan. Naisporukan keskinäiset suhteet ovat vähintäänkin mutkikkaat, ja ne mutkistuvat entisestään, kun yksi heistä katoaa. Apuun kutsutaan agentti Aaron Falk. Etsinnät vievät hänet erämaan sydämeen, missä sekavien ihmissuhteiden ja epäselvän menneisyyden muodostama vyyhti odottaa ratkaisuaan. Löytyykö hankala, pisteliäs Alice elävänä vai kuolleena? Ja miksi jokainen neljästä naisesta kertoo hänen katoamisestaan erilaisen tarinan?
Jane Harper on jälleen kirjoittanut huikean jännitysromaanin, jossa "luonto on vihamielinen ja hallitsematon, mutta erityisen karmaisevaa on ihmisluonnon häilyvyys" (Sunday Times).
Toimittaja Jane Harperin ensimmäinen rikosromaani Kuiva kausi (kevät 2019) sinkosi hänet maailmanmaineeseen. Aaron Falk -sarjan aloittanut kirja voitti lukuisia arvostettuja palkintoja, mm. Crime Writers’ Associationin palkinnon vuoden parhaasta rikosromaanista.
Sarjan toinen osa Luonnonvoimat on myyty yli 30 maahan. Jane Harper on syntyjään britti, mutta hän on asunut osan lapsuudestaan Australiassa. Nykyään hän asuu perheensä kanssa Melbournessa. Harperin Kuiva kausi oli yksi v. 2019 parhaista käännösdekkareista. Loistava!!!
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja äänikirjana.

 
Kadonnut mies.
Alkuteos: The Lost man, 2019. Suom. Mari Hallivuori.
Tammi 2021.
ISBN 9789520423193 (sid.)  Ilm. 4/2021.
bbbb
Jane Harperin menestystrilleri on hitaasti ruuvia kiristävä perhedraama Australian tappavan auringon alla.
Brightin veljesten tilukset kattavat valtavan alan maata porottavan kuumassa Queenslandissa. Veljeksistä kaksi, Nathan ja Bub, kohtaavat pitkän ajan jälkeen autiomaassa tiluksia erottavalla aidalla. Kolmas veli, Cameron, makaa maassa kuolleena. Mikä sai hänet lähtemään hengenvaaralliseen kuumuuteen ilman vettä ja suojaa? Perhe ja poliisi tuntuvat uskovan itsemurhaan, mutta Nathan ei saa epäilyksiä ravistettua mielestään. Tunsiko hän lopulta veljeään lainkaan? Harperin parhaana pidetty trilleri pureutuu pinnan alla kyteviin salaisuuksiin eristäytyneessä, vihamielisessä ympäristössä.
Jane Harper (s. 1980) on syntyjään britti, mutta hän on asunut osan lapsuudestaan Australiassa ja palannut sinne aikuisena. Hän on aiemmalta ammatiltaan taloustoimittaja ja asuu perheensä kanssa Melbournessa. Esikoisdekkari Kuiva kausi (suom. 2019) sinkosi hänet maailmanmaineeseen. Harperin toinen loistava dekkari Luonnonvoimat ilmestyi keväällä 2020. Kadonnut mies on hänen kolmas rikosromaaninsa.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja äänikirjana.

Selviytyjät.
Alkuteos: The Survivors, 2021. Suom. Viia Viitanen.
Tammi 2022.
ISBN 9789520440107 (sid.) Ilm. 6/2022.
bbbb
Tragedia Tasmanian myrskyävällä rannikolla.
Jane Harperin odotettu trilleriuutuus vie pieneen rannikkokaupunkiin Australian tuntemattomaan Tasmaniaan, jossa armoton meri on aina läsnä.
Kieran Elliottin elämä muuttui nuoruudessa kertaheitolla yhden harkitsemattoman teon seurauksena. Paluu vanhalle kotiseudulle Tasmanian rannikolle nostaa vanhan tragedian pintaan vuosien jälkeen. Kieran on yksi eloonjääneistä, mutta syyllisyys kulkee mukana jokaisella askeleella, ja perheen ja ystävien tapaaminen on tuskallista kaikille. Kun rannalta löytyy yllättäen naisen ruumis, painajainen palaa ja vaietut salaisuudet pyrkivät esille: haaksirikko, kadonnut tyttö, kysymykset joihin ei koskaan vastattu. Vahva tunnelma, Australian kesytön luonto ja hitaasti kiristyvä uhkaava jännitys ovat brittiläis-australialaisen Jane Harperin tavaramerkkejä.
Jane Harpertilta on aiemmin ilmestynyt suomeksiloistavat dekkarit Kuiva kausi (2019),
Luonnonvoimat (2020) ja Kadonnut mies (2021).
Jane Harper (s. 1980) on syntyjään britti, mutta hän on asunut osan lapsuudestaan Australiassa ja palannut sinne aikuisena. Hän on aiemmalta ammatiltaan taloustoimittaja ja asuu perheensä kanssa Melbournessa. Harperin esikoisdekkari...
Huom! Kirja ilmestyy myös äänikirjana ja sähkökirjanaArtikkeleita ja kirjallisuuttaArvosteluja

- Kirsin kirjanurkka 11.4.2019 Kuivakausi.
- Kirjoihin kadonnut 19.8.2020 - Luonnonvoimat.
- Luetut.net 19.6.2021  - Kadonnut mies.
- Kulttuuritoimitus Ilkka Valpasvuo 21.6.2022 - Selviytyjät.


Internet
 

 - janeharper.com.au.
- Tammi - Jane Harper.
- Twitter - Jane Harper.
- Facebook - Jane Harper.
- Wikipedia - Jane Harper.