Sisällön alkuun
Menu

Lotte & Søren Hammer

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Lokakuussa 2013 ilmestyi Lotta ja Søren Hammerin kolmas Konrad Simonsen -dekkari
Yksinäisten sydänten kerho.

Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Loistavia dekkareita...kannattaa tutustua heti ensimmäisestä dekkaristä lähtienl

Keväällä 2012 ilmestyi suomeksi Hammerin sisarusten toinen Konrad Simonsen -dekkari Kaikella on hintansa.

Kirja on kerrassaan loistava, lähes täydellinen dekkari. 
Siinä on kaikki hyvän dekkarin tunnusmerkit kohdallaan.
Kirjaa ei voinut laskea käsistään kuin pakon edessä. Sunnuntaipäivä meni rattoisasti.
Näyttäis siltä, että tanskalaiset ovat ottamassa
kärkisijan pohjoismaisessa dekkarikentällä. 

Keväällä 2011 ilmestyi suomeksi tanskalaisen sisarusparin  Lotte ja Søren Hammerin esikoisdekkari Saastat.
Kirja on loistava avaus rikosylikomisario KOnrad Simonsenista ja hänen murharyhmästään kertovassa sarjassa.
Saastat ilmestyi keväällä 2012 uutena pokkaripainoksena.


Lotte ja Søren Hammerin kirjojen suomalainen
kustantaja on Bazar.
hammerhammer.com.


DekkariNetti (tuusimaa) Twitterissä

Tornion kaupunginkirjasto
Aineistohaku ja varaukset


Elämä

Tanskalaiset Lotte ja Søren Hammer ovat sisaruksia.  Lotte on koulutukseltaan sairaanhoitaja ja Søren opettaja.  Kaksikon esikoisteos Saastat (Svinehunde, 2010) on ensimmäinen osa etsivä Konrad Simonsenista ja hänen murharyhmästään kertovasta dekkarisarjasta. Saastat ilmestyi suomeksi keväällä 2011.  Saastat on voimaskas, taidolla kirjoitettu tarina oikeuslaitokseen pettyneistä kansalaisista, manipuloinnista ja kansankiihotuksesta.  Se näyttää mitä tapahtuu kun oikeutta janoavat ihmiset ottavat lain omiin käsiinsä. Sarjan toinen osa Kaikella on hintansa (Alting har sin pris, 2010) ilmestyi suomeksi keväällä 2012. Tämänkertainen rikos panee Simonsenin punnitsemaan, kuinka pitkälle on itse valmis menemään läheistensä puolesta.
Teosten käännösoikeudet on jo myyty 19  maahan, ja sarjasta povataan uutta kestosuosikkia pohjoismaisella dekkarikentällä. Nordisk Film on ostanut Saastojen elokuvaoikeudet. Sarjan kolmas osa Yksinäisten sydänten kerho (Ensomme hjerters klub, 2011.) ilmestyy suomeksi keväällä 2013.
Lotte ja Søren Hammer vierailivat Turun kirjamessuilla 30.9. ja 1.10.2011 .Teokset

Rikosromaanit

Svinehunde, 2010.  (suom. Saastat, 2011).
Alting har sin pris, 2010. (suom. Kaikella on hintansa, 2012).
Ensomme hjerters klub, 2011.  (suom. Yksinäisten sydänten kerho, 2013)


Suomennokset


Saastat.
Alkuteos: Svinehunde, 2010.  Suom. Sanna Manninen.
Bazar 2011.
ISBN 978-952-5637-23-6 (sid.)   34 e.    Ilm. 4/2011. 
Uusi pokkarip. ilmestyi keväällä 2012.

Esikoisteos ja ensimmäinen suomennos!
Kouluun tulevat lapset kohtaavat karmean näyn: liikuntasalin katosta roikkuu viisi alastonta, silvottua miehen ruumista. Etsivä Konrad Simonsen murharyhmineen on ymmällään. Keitä uhrit ovat? Mikä on raakojen veritekojen motiivi?
Miksi ruumiit on tuotu koululle? Kun surmattujen henkilöllisyydet selviävät, Simonsen huomaa kaikkien uhrien olleen pedofiileja. Surmatöiden takana on Kostajiksi itseään kutsuva pieni aggressiivinen ryhmittymä, jonka jäsenet ovat pedofiilien uhreja. Simonsen yrittää pitää murhien taustat salassa sensaatiohakuiselta lehdistöltä, mutta Kostajat tekevät tiivistä yhteistyötä toimittajien kanssa, ja pian koko Tanska kohisee murhista. Kostajat ovat pettyneitä pedofiileille langetettuihin lieviin rangaistuksiin, ja saatuaan koko kansakunnan huomion he aloittavat järjestelmällisen kampanjan lynkkausmielialan nostattamiseksi.
Saastat on voimakas, taidolla kirjoitettu tarina oikeuslaitokseen pettyneistä kansalaisista, manipuloinnista ja kansankiihotuksesta. Se näyttää, mitä tapahtuu kun oikeutta janoavat ihmiset ottavat lain omiin käsiinsä.
Huom!  Loistava dekkari.  Erittäin koskettava ja koukuttava kirja. Hienoa, että jatkoa seuraa. 


Kaikella on hintansa.
Alkuteos: Alting har sin pris, 2010.  Suom. Sanna Manninen.
Bazar 2012.
ISBN 978-952-5637-24-3 (sid.)    Ilm. 4/2012.  

Grönlannin jäätiköltä löytyy raa'alla tavalla surmatun tanskalaisen naisen ruumis, joka on ollut piilossa 25 vuotta. Rikosylikomisario Korad Simonsen lähetetään selvittämään tapausta, ja hän muistaa tutkineensa aiemmin täsmälleen samalla tavalla tehtyä murhaa. Tuolloin syylliseksi todettu mies on tehnyt itsemurhan, ja pian Simonsen tajuaa tämän olleen syytön. Oikea syyllinen löytyy pian, mutta todisteita ei kerta kaikkiaan ole.
Tieto syyttömän miehen ajamisesta kuolemaan piinaa Simonsenia, ja hän päättää saada murhaajan vastuuseen teoistaan keinolla millä hyvänsä. Murharyhmän tutkimusten edetessä uhreja löytyy lisää, ja alkaa vaikuttaa siltä, että murhien taustalla on voimakkaita poliittisia vaikuttimia. Lopulta Simonsen joutuu päättämään, miten pitkälle hän itse on valmis menemään läheistensä vuoksi. Kaikella on hintansa.
Todella loistava kirja tämä toinenkin.  Koukutti todella. Sunnuntaipäivä meni mukavasti kirjan parissa.

Yksinäisten sydänten kerho.
Alkuteos: Ensomme hjerters klub, 2011.  Suom. Sanna Manninen.
Bazar 2013.
ISBN 978-952-279-060-6 (sid.)  Ilm. 9/2013.  

Yksinäinen 16-vuotias poika ampuu konepistoolilla kolmekymppisen miesopettajan. Koko luokka jää pojan panttivangiksi, mutta tilanne laukeaa nopeasti, kun poliisin tarkka-ampuja tappaa pojan. Tapausta alkaa selvittää Kööpenhaminan poliisin murharyhmä. Vakavan sydänkohtauksen saanut rikoskomisario Konrad Simonsen on palannut samana päivänä kahden kuukauden sairauslomalta. Simonsenin ensimmäinen työtehtävä on selvittää, liittyykö erään postinkantajan kuolemaan rikosta. Pian käy ilmi, että postinkantajalla ja koulussa ammutulla opettajalla on yhteys toisiinsa. Sitten postinkantajan ullakolta löytyy peilihuone, jonka seinillä on suurikokoisia valokuvia nuoresta tytöstä. Kuka tyttö on? Mitä hänelle on tapahtunut? Vähitellen tapaukset alkavat selvitä, ja tutkimusten edetessä Simonsen uppoutuu myös omiin nuoruusmuistoihinsa. Hän muistelee aikaa, jolloin oli aktivistityttö Ritan kanssa seurusteleva nuori konstaapeli. Simonsenin muistot vievät lukijat 1960-luvun Tanskaan, ja samalla rikoskomisarion menneisyydestä paljastuu yllättäviä asioita. Kirjassa tärkeäksi teemaksi nousee koulukiusaaminen, jota käsitellään sekä nykyhetken kouluampumisen kuin vuosikymmenien takaisen kaveriporukan kokemusten kautta. Menneisyyden haamut kummittelevat sekä Simonsenin tutkinnassa että hänen yksityiselämässään…
Tanskalaisen sisarusten Lotte ja  Søren Hammerin Yksinäisten sydänten kerho on loistavan Konrad Simonsen -dekkarisarjan kolmas osa. Sarjassa aiemmin ovat ilmestyneet erinomaiset dekkarit Saastat (kevät 2011) ja Kaikella on hintansa (kevät 2012).
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Artikkeleita ja kirjallisuutta


Arvosteluja

Saastat. Bazar 2012.
- Järjellä ja tunteella -blogi 22.4.2011.
- Kaiken voi lukea -blogi 7.5.2011 .
- Keskisuomalainen 8.10.2011 Riikka Mahlamäki-Kaistinen.

- 12osumaa.fi 30.8.2011 .


Internet

- hammerhammer.com.
- Bazar - Lotte & Søren Hammer .
- Bazar - Haastattelussa Lotte Hammer.
- Litteratursiden.dk - Lotte & Søren Hammer.
- Wikipedia - Lotte Hammer.
Tornion kaupunginkirjasto - Aineistohaku ja varaukset

©2012 Terttu Uusimaa