Sisällön alkuun
Menu

 Jamie Freveletti

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet


Keväällä 2012 ilmestyi Jamie Frevelettiltä toinen suomennettu dekkari Pimeän läpi.
Kirjan on suomentanut Risto Raitio.
Erinomaisia dekkareita. 
Toivottavasti myös v. 2011 ilmestynyt The Ninth Day  suomennetaan.

Jamie Frevelettin esikoisdekkari Pahaa pakoon
ilmestyi suomeksi kesällä 2010.

Frevelettin suomalainen kustantaja on
Paasilinna.


www.jamiefreveletti.com


Tornion kaupunginkirjasto
Aineistohaku ja varaukset


Elämä

Jamie Freveletti on chicagolainen asianajaja, aikido-opettaja ja juoksija. Hän on edustanut asiakkaitaan vaihtelevissa oikeustapauksissa – salmonellan joukkomyrkytyksistä sijoituspetoksiin. Freveletti on osallistunut useille 80 ja 160 kilometrin sekä 24 tunnin ultrajuoksuille Yhdysvalloissa. 
Hänen toinen teoksensa Running dark ilmestyi kesäkuun lopussa 2010. Kirja ilmestyi suomeksi keväällä 2012 nimellä Piemän läpi.
Jamie Freveletti esikoisdekkari  Running from the devil (suom. Pahaa pakoon,  2010) palkittiin kesällä 2010 USA:ssa Barry Award -dekkaripalkinnolla vuoden parhaana esikoistrillerinä. Kirja sai myös Thriller Awards -palkinnon parhaasta esikoisteoksesta ja oli  Macavity Awards - palkintoehdokkaana parhaasta esikoiteoksesta.


Teokset

Rikosromaanit

Running from the devil, 2009.  (suom. Pahaa pakoon, 2010).
Running dark, 2010.  (suom. Pimeän läpi, 2012).
The Ninth Day. 2011.

Suomennokset

Pahaa pakoon.
Alkuteos: Running from the devil, 2009. Suom. Ulla Lempinen.
Paasilinna 2010.
ISBN 978-952-5856-06-4 (sid.)   32 e.   Ilm. 6/2010.  

Kosmetiikkayhtiön kemisti Emma Caldridge on matkalla Miamista Bogotaán, kun lentokone kaapataan ja se putoaa vuoristoon Venezuelan rajan lähistölle. Emma selviytyy onnettomuudesta ehjin nahoin, mutta joutuu katselemaan vierestä, kun sissit ottavat muut matkustajat panttivangeiksi.
Maratoonarin sinnikkyydellä Emma lähtee seuraamaan sissejä ja heidän vankejaan ja pysyttelee hengissä viidakossa urheilutaitojensa ja tieteellisen tietämyksensä turvin. Niitä tarvitaankin, kun Emma löytää loukkaantuneen matkustajan, salaisen agentin Cameron Sumnerin. Yhdessä he jatkavat panttivankien jäljittämistä pysytellen sissien tuntumassa seuraamalla heidän jokaista liikettään. Kun uutinen kaappauksesta kiirii Washingtoniin, puolustusministeriö pyytää apuun Edward Bannerin, joka on entinen upseeri ja nykyinen yksityisen turvallisuusyhtiön johtaja. Banner lähettääkin onnettomuuspaikalle erikoisryhmän etsimään eloonjääneitä ennen kuin on liian myöhäistä. Emman ja Sumnerin löytäminen on kuitenkin vasta alkua, sillä Banner tajuaa, että Emma oli toteuttamassa omaa tehtäväänsä koneen pudotessa. Kauniilla, lahjakkaalla biokemistillä on salaisuus, jota kukaan ei osaisi arvata: hänen hallussaan on nerokkaasti naamioitu vaarallinen biologinen ase, josta Emman uhkaajat ovat saaneet vihiä.
Pahaa pakoon –trillerissä yhdistyvät Lee Childin ja Daniel Silvan toiminnantäyteinen juoni ja Kathy Reichsin ja Tess Gerritsenin runsaat tieteelliset yksityiskohdat.
Huom!   Tämä Frevelettin kirja voitti lokakuussa 2010 Barry Award -dekkaripalkinnon
Paras trilleri -sarjan.


Pimeän läpi.
Alkuteos: Running dark, 2010.  Suom. Risto Raitio.
Paasilinna 2012.
ISBN 978-952-5856-23-1 (sid.)      Ilm. 3/2012.

Emma juoksee 56 km:n kohdalla 80 km:n Comrades Maratonia, kun tienvarsipommi räjähtää. Pökerryksissään hän havahtuu, kun tuntematon mies pistää lääkeruiskulla jotain ainetta häneen. Emma jatkaa kilpaansa vahvempana kuin aikaisemmin. Emma pyytää apuun parhaan tuntemansa auttajan, turvallisuusyhtiö Darkviewn Edward Bannerin. Mutta Bannerilla on kädet täynnä toista onnettomuutta, kun somalialaiset merirosvot ovat uhanneet kaapata risteilyaluksen Adenin lahdella Somalian rannikolla ja Darkview on palkannut hänet auttamaan pelastustöissä. Kuitenkin tiedustelutietojen mukaan risteilyalus kuljettaa kemiallisia aseita tuntemattomaan satamaan. Darkview on soluttanut Cameron Sumner alukselle, mutta Banner pyytää Emmaa soluttautumaan laivalle ja selvittää kemiallisen aineen alkuperän. Kun Emma tajuaa Sumnerin olevan tulilinjalla, miehen, joka aikaisemmin pelasti hänen henkensä, hän aloittaa toisen, this one into hell.
Toinen suomennos chicagolaiselta kirjailijalta Jamie Frevelettiltä.  Esikoisteos Pahaa pakoon ilmestyi suomeksi kesällä 2010.   Erittäin mielenkiintoinen ja vetävä dekkaari.  Hienoa, että saadaan uusi suomennos.


Artikkeleita ja kirjallisuutta


Arvosteluja

Pahaa pakoon. Paasilinna 2010.
- Hs.fi 15.12.12 Keijo Kettunen.


Internet

- www.facebook.com/JamieFrevelettiAuthor.
- Paasilinna - Jamie Freveletti.
- www.jamiefreveletti.com.
- Wikipedia - Barry Award.
Tornion kaupunginkirjasto - Aineistohaku ja varaukset

©2012 Terttu Uusimaa