Sisällön alkuun
Menu

 

Jyrki Erra

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinto 2021 myönnettiin Jyrki Erralle romaanista Lyijyvalkoinen.

Hieno juttu, onnittelut!!!
Lisätietoa ja perustelut dekkariseura.fi .

Keväällä 2020 ilmestyi Jyrki Erran kolmas dekkari Lyijyvalkoinen.
bbbb

Keväällä 2015 ilmestyi Jyrki Erran toinen dekkari
Berliinin ajokoirat.
bbbb

Kesäkuussa 2012 ilmestyi Jyrki Erran esikoistrilleri
Kaunasin sivut.

 bbbb


bbbb

- Otava - Jyrki Erra.
- Kirjasampo - Jyrki Erra.

  


DekkariNetti (tuusimaa) Twitterissä


Tornion kaupunginkirjasto
 

Elämä

Jyrki Erra (s. 9.11.1950 Helsingissä) on arkkitehti, joka on toiminut työuransa julkisten rakennusten suunnittelutehtävissä. Hänellä on myös oma arkkitehtitoimisto yhdessä puolisonsa kanssa.
Jyrki Erralla on kaksi aikuista lasta, ja hän asuu ja työskentelee Helsingissä.
Jyrki Erran sai laajaa huomiota esikoisromaanillaan, menneisyyden salaisuuksiin sukeltavalla kansainvälisellä trillerillä  Kaunasin sivut (2012),  joka tuo tunnelmaltaan mieleen Umberto Econ Ruusun nimen. Vuonna 2015 ilmestynyt jaettuun Berliiniin sijoittuva kiitetty romaani Berliinin ajokoirat.


Teokset 


Rikosromaanit

Kaunasin sivut.
Otava 2012.
ISBN 978-951-1-26207-7 (sid.)   Ilm. 6/2012. 
bbbb
Esikoisdekkari!!!

Kansainvälisen luokan mysteeritrilleri Ruusun nimen hengessä! Suomalaistutkijan käsiin joutuu tarkoin varjeltu keskiaikainen käsikirjoitus, jonka vuoksi moni on valmis jopa tappamaan. Nuori suomalainen Johan matkustaa Roomaan tekemään väitöskirjaa
Ruotsi–Suomen kuningattaren Kristiinan kirjaston kokoelmista. Vatikaanin arkistoissa Johanin eteen tuodaan kuin salaa mystinen käsikirjoitus, jonka on laatinut suomen kielellä pappi 1500-luvun Kumlingessa. Käsikirjoitukseen liittyy jotakin arkaluontoista, mistä
virkailijat vaikenevat visusti. Johan vedetään vaarojen ja petosten verkkoon, jonka takana ovat paitsi katolisen kirkon varjelemat salaisuudet myös suurvaltojen väliset jännitteet. Löytääkseen Vatikaanin käsikirjoituksesta puuttuvat ratkaisevat sivut hänen on lopulta matkustettava Liettuan Kaunasiin, Pazaislisin luostariin, joka niiden salaisuutta vartioi. Matka on täynnä odottamattomia vaaroja.
Jyrki Erra (s. 1950) on helsinkiläinen arkkitehti. Kaunasin sivut on hänen esikoisromaaninsa. Menneisyyden salaisuuksiin sukeltava trilleri liikkuu keskiajan tunnelmissa pitkin katolisen kirkon salaperäisiä käytäviä, kirjastoja ja luostareita ja linkittyy kiehtovalla tavalla myös Suomen historiaan. 

Berliinin ajokoirat.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-28840-4 (sid.)   Ilm. 4/2015. 
bbbb
Suomalaismies imaistaan vakoilun säälimättömään maailmaan 80-luvun jaetussa Berliinissä. Kansainvälisen luokan trilleri kihisee kymän sodan jännitteitä ja salaisuuksia.
Max matkustaa jaettuun Berliiniin kaivellakseen isänsä hämärää menneisyyttä.  Tutkimukset johtavat rapistuneeseen palatsiin, joka seisoo konkreettisesti idän ja lännen jakolinjalla.  Berliinin muuri kulkee suoraan rakennuksen lävitse.  Palatsi ja en erikoiset asukkaat suojelevat salaisuuksia, jotka osuvat suurvaltapolitiikan pimeään ytimeen.  Löytyykö palatsista avain myös Maxin oman elämän arvoituksiin?
Jyrki Erra (s. 9.11.1950 Helsingissä) on arkkitehti, joka on toiminut työuransa julkisten rakennusten suunnittelutehtävissä. Hänellä on myös oma arkkitehtitoimisto yhdessä puolisonsa kanssa. Jyrki Erralla on kaksi aikuista lasta, ja hän asuu ja työskentelee Helsingissä. Jyrki Erran sai laajaa huomiota esikoisromaanillaan, menneisyyden salaisuuksiin sukeltavalla kansainvälisellä trillerillä  Kaunasin sivut (2012),  joka tuo tunnelmaltaan mieleen Umberto Econ Ruusun nimen.


Lyijyvalkoinen.
Otava 2020.
ISBN 978-951-1-33750-8 (sid.) Ilm. 2/2020.
bbbb
Arvoituksellisessa trillerissä kadonneen mestariteoksen mysteeri vie suomalaistaiteilijan keskelle Rooman vaarallista valtapeliä. Axel Wallas on suomalainen Caravaggio-spesialisti, jolta taidehistorian professori pyytää aitoutuslausuntoa Caravaggioksi epäilemästään   tuntemattomasta maalauksesta. Axel ei pysty antamaan varmaa arviota. Seuraavana aamuna professori löydetään murhattuna ja maalaus on tiessään.
Yllättäen Axelin vaimo ei myöskään ole palannut työmatkaltaan Roomasta. Liittyvätkö tapaukset toisiinsa? Axel matkustaa etsimään puolisoaan, mutta joutuu keskelle tuhoisaa valtataistelua. Montako ihmishenkeä miljoonien arvoinen maalaus vaatii, ennen kuin se paljastaa salaisuutensa?
Jyrki Erra (s. 9.11.1950 Helsingissä) on arkkitehti, joka on toiminut työuransa julkisten rakennusten suunnittelutehtävissä. Hänellä on myös oma arkkitehtitoimisto yhdessä puolisonsa kanssa. Jyrki Erralla on kaksi aikuista lasta, ja hän asuu ja työskentelee Helsingissä.
Jyrki Erran sai laajaa huomiota esikoisromaanillaan, menneisyyden salaisuuksiin
sukeltavalla kansainvälisellä trillerillä  Kaunasin sivut (2012),  joka tuo tunnelmaltaan mieleen Umberto Econ Ruusun nimen. Vuonna 2015 ilmestynyt jaettuun Berliiniin
sijoittuva kiitetty romaani Berliinin ajokoirat.


Artikkeleita ja kirjallisuuttaArvosteluja

Kaunasin sivut. Otava. 2012.
- Savon Sanomat 9.6.2012. Pertti Ehrnrooth.

Berliinin ajokoirat. Otava. 2015.
- Kirsin kirjanurkka 1.3.2016.

Lyijyvalkoinen. Otava. 2020.
- Hs.fi 28.7.2020 Pertti Avola: Suomalaisarkkitehdin rikosromaani vie Caravaggion jäljille Roomaan.

Internet

- Otava - Jyrki Erra.
- Kirjasampo - Jyrki Erra.
- Wikipedia - Jyrki Erra.