Sisällön alkuun
Menu

 

Anders de la Motte

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Heinäkuussa 2022 ilmestyi Anders de la Motten ja Måns Nilssonin Kesäparatiisin murhat -sarja ensimmäinen dekkari Kuolema asuntonäytössä. Kiinnostava!!
bbbb

Skånska Dagbladet 22.11.2015.
Ruotsin dekkariakatemian valitsi Anders de la Motten uutuusdekkarin UltiMatum vuoden 2015 parhaaksi dekkariksi.
Kirja on toinen osa uutta sarjaa, ensimmäinen osa MemoRandom ilmestyi  2014.
Kirjoja ei ole vielä suomennettu. Toivottavasti suomennetaan.

Maaliskuussa 2015 ilmestyi suomeksi Anders de la Motten
Peli -trilogian 3. osa Kupla.


Keväällä 2014 ilmestyi Anders de la Motten
Peli -trilogian 2. dekkari Lume
Erittäin ajankohtainen ja kiinnostava kirja.


Ruotsalaisen Anders de la Motten palkittu esikoisdekkari Peli ilmestyi suomeksi keväällä 2013.
Kirja on kiinnostavan Peeli -trilogian 1. osa.

Huom!  Ruotsissa on jo ilmestynyt keväällä 2014 Anders de la Mottelta uuden sarjan aloitusdekkari MemoRandom.
Vaikuttaa erittäin kiinnostavalta.
Tässä arvostelu kirjasta:
- Deckarhuset - Anders de la Motte: MemoRandom - arvostelu.


 
DekkariNetti (tuusimaa) Twitterissä


 

 

 


 

Elämä

Ruotsalainen Anders de la Motte (s. 1971) on entinen poliisi, joka työskentelee kirjailijantyönsä ohella kansainvälisenä turvallisuuskonsulttina. You Tube-ajan viihdetrilleri Peli voitti Ruotsissa dekkariakatemian parhaan esikoisdekkarin palkinnon.  Peli-trilogian toinen osa Lume ilmestyi suomeksi keväällä 2014. Sarjan kolmas dekkari Kupla ilmestyi suomeksi keväällä 2015.
Peli -trilogia dekkarit ovat viihdetrillereitä, jotka räjäyttävät silmiemme eteen netin vaarallisimman mahdollisuudet ja avaavat sisäpiiriläisen näkökulman IT-maailmaan ja sosiaalisen median kulisseihin.  Erittäin kiinnostava ja ajankohtainen sarja.
Anders de la Mottelta on ilmestynyt uusi dekkari MemoRandom keväällä 2014. Kirja aloittaa uuden dekkarisarjan.


Teokset

Rikosromaanit


Geim, 2010. (suom. Peli, 2013).
Buzz, 2011.  (suom. Lume, 2014).
Bubble, 2012.  (suom. keväällä 2015).


MemoRandom, 2014.
UltiMatum. 2015.

Kesäparatiisin murhat -sarja (yhdessä Måns Nilssonn kanssa).

Döden går visning, 2021. (suom. Kuolema asuntonäytössä, 2022).

Suomennokset

Peli.
Alkuteos: Geim, 2010.  Suom. Maija Kauhanen.
Otava 2013.
ISBN 978-951-1-26975-5 (sid.)   Ilm. 3/2013.  

Esikoisdekkari!
"Haluatko pelata peliä?" Bussista löytyvä kännykkä kutsuu Henrikin salaiseen reality-peliin. Hän saa Pelinjohtajalta tehtäviä, joiden suorittamisesta hänen täytyy kuvata videoita nettiin. Netissä myös seurataan pelin etenemistä ranking-listoilla. Kun harmittomat tehtävät alkavat muuttua yhä vaarallisemmiksi, Henrik huomaa sotkeutuneensa salaliittojen verkkoon. Hän on piinallisen päätöksen edessä: jatkaako peliä, vai kääntyäkö Pelinjohtajaa vastaan?Tukholmaan sijoittuvan toiminnallisen dekkaritrilogian aloittava Peli avaa sisäpiiriläisen näkökulman IT-maailmaan ja sosiaalisen median kulisseihin. Vauhdikasta kerrontaa höystävät huumori ja herkulliset viittaukset populaarikulttuuriin.
Kirja on ollut huima menestys kotimaassaan Ruotsissa, ja sen oikeudet on myyty yli 20 maahan.
Anders de la Motte (s. 1971) on entinen poliisi.  Hän on työskennellyt turvallisuuspäällikkönä yhdessä maaiman suurimmista IT-yrityksistä ja toimii nykyään kirjailijantyönsä ohella kansainvälisenä turvallisuuskonsulttina.
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.


Lume.
Alkuteos: Buzz, 2011.  Suom. Maija Kauhanen.
Otava 2014.
ISBN 978-951-1-26976-2  (sid.)   Ilm. 4/2014. 

IT-trilogian toinen kirja!!
Palkittu jännäritrilogia jatkuu: salainen reality-peli käy yhä vaarallisemmaksi.Henrik HP Pettersson joutuu pakomatkallaan Dubaissa syytetyksi murhasta. Uhri kuolee pian sen jälkeen, kun on viettänyt yön HP:n kanssa.Pelastaakseen nahkansa HP palaa Ruotsiin ja yrittää selvittää, kuka murhan takana todella on.Oudolla tavalla kaikki kytkeytyy kaikkeen. Onko HP tahtomattaan jälleen tekemässä töitä Pelille?

Anders de la Motte (s. 1971) on entinen poliisi. Hän on työskennellyt turvallisuuspäällikkönä yhdessä maailman suurimmista IT-yrityksistä ja toimii nykyään kirjailijantyönsä ohella kansainvälisenä turvallisuuskonsulttina.
Esikoisdekkarin Peli (ilm. suom. keväällä 2013 ) aloittama toiminnallinen trilogia avaa sisäpiiriläisen näkökulman IT-maailmaan ja sosiaalisen median kulisseihin.
Peli oli erinomainen esikoisdekkari ja aihe erityisen kiinnostava.
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Kupla.
Alkuteos:  Bubble, 2012.  Suom. Maija Kauhanen.
Otava 2015.
ISBN 978-951-1-26977-9 (sid.)  Ilm. 3/2015.

Peli -trilogia 3.
Hengästyttävä viimeinen osa koukuttavassa Peli-trilogiassa. Kuusi kuukautta sitten HP sai tehtävän. On tullut aika pelata tai kuolla. HP on saanut tehtävän mieheltä, jota hän epäilee pelinjohtajaksi. Samalla, kun HP yrittää kaikin keinoin vapautua lupauksestaan, vaaran hahmottaminen käy yhä vaikeammaksi: jos todellisuus on pelkkää peliä, miten erottaa ystävän vihollisesta? Ja voiko vihollinen lopulta ollakin ystävä? Rajun ajankohtainen trilleri maailmasta, jota digitaalinen valvonta hallitsee. Turvallisuus on pelkkä kupla joka puhkeaa ennemmin tai myöhemmin.
Anders de la Motte (s. 1971) on entinen poliisi, joka työskentelee kirjailijantyönsä ohella kansainvälisenä turvallisuuskonsulttina. You Tube-ajan viihdetrilleri Peli voitti Ruotsissa dekkariakatemian parhaan esikoisdekkarin palkinnon. Peli-trilogian toinen osa Lume ilmestyi suomeksi keväällä 2014. Erinomainen ja ajankohtainen sarja.

Kesäparatiisin murhat -sarja (yhdessä Måns Nilssonin kanssa).

Kuolema asuntonäytössä.
Alkuteos: Döden går visning, 2021.  Suom. Tarja Lipponen.
Johnny Kniga 2022.
ISBN :9789510486641 (sid.) Ilm. 7/2022.
bbbb
Kesäparatiisin murhat -sarja 1.
Kuolema huviloiden, omenapuiden ja kukkivien rapsipeltojen keskellä.
Kuolemaa ei pääse pakoon edes aurinkoisessa Skånessa. Cozy crime -dekkari Kuolema asuntonäytössä avaa Kesäparatiisin murhat -dekkarisarjan.
Eräänä aurinkoisena kesäkuun sunnuntaina asunnonvälittäjä Jessie Anderson löydetään kuolleena Österlenin kesäparatiisista.
Tutkintaan vedetään mukaan vähän törppö komisario Peter Vinston, vaikka hän on paikalla vain vierailemassa. Avukseen Vinston saa paikallisen rikoskonstaapelin Tove Espingin, joka on kokematon mutta kunnianhimoinen. Vaikka parivaljakko käy toistensa hermoille, työ saa vastahakoisen ystävyyden orastamaan.
Hulppeaa taloa näyttää seuranneen huono onni alusta asti. Seudun joka asukkaalla on paikasta näkemys ja kaikilla tuntuu olevan salattavaa. Murhaaja lymyilee jossain Skånen peltoaukeiden keskellä, idyllisten kylien, puutarhojen ja pensasaitojen kätköissä.
Anders de la Motte on kirjailija, joka oli kerran elämässään poliisi ja turvapäällikkö. De la Motten kirjoja ovat ylistäneet niin lukijat kuin kriitikotkin. Teokset ovat saavuttaneet useita palkintoja ja niitä on käännetty liki kolmellekymmenelle kielelle.
Måns Nilsson on koomikko, tv-juontaja ja käsikirjoittaja, joka on tehnyt kirjoja, näytelmiä ja elokuvakäsikirjoituksia. Nilsson on ollut vuosien mittaan mukana monissa radio- ja tv-tuotannoissa ja pyörittää suosittua podcastia Fråga Anders och Måns.
Huom! Kirja ilmestyy myös äänikirjana ja sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Anders de la Motte DekkariNetissä.
- Anders de la Motte Twitterissä.
- Johnny Kniga - Anders de la Motte, Måns Nilsson.Artikkeleita ja kirjallisuutta


Arvosteluja


Peli. Otava 2013.
Hs.fi 9.6.2013  Antti Majander : Pikkuveli on pelata elämänsä.
Lukutoukan kulttuuriblogi 15.6.2013.
Nenä kirjassa -blogi 17.6.2013.
Kujerruksia -blogi 6.1.2014.


Lume. Otava 2014.
Nenä kirjassa - blogi 24.5.2014.Internet

- Otava - Anders de la Motte.
- Johnny Kniga - Anders de la Motte & Måns Nilsson.
- Twitter - Anders de la Motte.
- Wikipedia - Måns Nilsson.