Sisällön alkuun
Menu

 

Markus Ahonen

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Maaliskuussa 2019 ilmestyi Markus Ahosen viides Isaksson -sarjan dekkari Sieluttomat.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänkirjana.
 bbbb

Syyskuussa 2016 ilmestyy Markus Ahosen neljäs
Isaksson -sarjan dekkari Sydämenmurskajaiset.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
bbbb


Vuosaari-lehti 28/2016:
Kosmopoliitin kirjailijan uutuusdekkari vie Vuosaareen

Markus Ahosen haastattelu:
Bussimatka synnytti kirjailijan
Helsingin uutiset 24.8.2016


Kesäkuussa 2016 ilmestyi uusintapainoksina
Isaksson -sarjan kolme ensimmäistä dekkaria WSOY:n
Bon -pokkarit sarjassa

bbbb
Kuva: Veikko Somerpuro.


- Markus Ahosen kotisivu

- Markus Ahonen Twitterissä.
- Markus Ahonen Facebookissa.


Kirjasampo.fi - Markus Ahonen. DekkariNetti (tuusimaa) Twitterissä
Tornion kaupunginkirjasto
 

Elämä

Markus Ahonen (s. 1972) kasvoi Vantaan Martinlaaksossa ja opiskeli viestintää ja kotimaista kirjallisuutta Turussa. Hän on asunut Turussa, Heinolassa ja Loimaalla ennen muuttoaan Irlantiin 2006.
Ahonen on tehnyt työuransa toimittajana, päätoimittajana ja tv-käsikirjoittajana. Hän on työskennellyt Irlannista lentävänä kirjeenvaihtajana raportoimassa 40 maasta eri puolilta Eurooppaa, Lähi-Itää, Aasiaa ja Pohjois-Amerikkaa. Nykyisin Ahonen tekee töitä vapaana toimittajana ja kirjoittajana.
Isaksson -sarjan ensimmäinen dekkari Meduusa sijoittui kolmanneksi Kouvolan dekkaripäivien 10-vuotisjuhlavuoden dekkariromaanikilpailusa 2006. Toinen Isaksson-romaani Palava sydän ilmestyi vuonna 2008 ja kolmas Jäljet e-kirjana 2014. Lisäksi Ahoselta on ilmestynyt novellikokoelmia e-kirjoina.

Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikön tutkija Markku Isakssonin tutkimuksista ja elämästä
kertova dekkarisarja etenee elokuussa neljänteen osaansa teoksella Sydämenmurskajaiset.
Elokuussa 2016 ilmestyvä Sydämenmurskajaiset on Markus Ahosen neljäs ja tähän mennessä kunnianhimoisin Isaksson -dekkari.
WSOY on julkaissut kesäkuussa paranneltuina pokkareina paljon kiitosta keränneet kolme ensimmäistä Isaksson dekkaria: Meduusa (1.p. Book Kari 2006), Palava  (1.p. Myllylahti 2008) ja Jäljet (e-kirja Smashwords). Kaikissa romaaneissa yhdistyvät pohjoismaisten dekkarien vauhdikkaat juonenkäänteet tarkkaan Helsingin kuvaukseen.


Teokset

Rikosromaanit

Isaksson -sarja 

Meduusa.
Book Kari 2006.
ISBN 951-612-043-1 (sid.) 24,00 e. Ilm. 10/2006.
bbbb
Isaksson  1.
Helsingin seudulla tapahtuu lyhyen ajan sisällä monta hämärää, ikään kuin lavastetun tuntuista surmatyötä. Uhrit ovat viimeisinä päivinään joutuneet myös omituisten tapahtumien keskelle. Pikkukaupungista kasvulähiöönsä palannut rikoskonstaapeli Markku Isaksson on ymmällään. Tutkiiko hän täydellistä, näennäisesti järjetöntä murhapeliä, joka etenee vääjäämättä lopulliseen ratkaisuunsa.
Romaani sai Kouvolan Dekkariromaanikilpailun 3. palkinnon.

Palava sydän.
Myllylahti 2008. (MurhaMylly ; 31).
ISBN 978-952- 202-105-2 (sid.) 28,50 e. Ilm. 9/2008. 
bbbb
Isaksson  2.
Töölänlahden ympäristöön sijoittuva katoamisten ja rikosten sarja.  Toukokuisena iltana Helsinki peittyy savuun tsaarin makasiinien palaessa. Samana yönä nuori nainen kuolee väkivaltaisesti Töölönlahden rannassa. Myöhemmin löytyy junan alle ruhjoutunut mies Linnunlaulun solasta ja kansanedustaja katoaa. Töölönlahden mökissä asuu lähes sokea Ilpo, jonka vanha isä potkitaan ulos hoitolaitoksesta. Ilpolta pelataan alta työ ja pian tulee pikapostissa häätölappu. Koska Ilpolla ei ole mitään menetettävää, hän päättää kostaa.Pystyykö kansanedustaja Janna palauttamaan Ilpon uskoa ihmisiin ja elämään?
Juttua tutkii kantakaupunkiin muuttanut vanhempi rikoskonstaapeli Markku Isaksson ryhmineen. Isaksson itse on sydämensä valinnan edessä. On valittava salaperäisen Maaretin tai kollega Nina Markkasen välillä.
Ahosen toinen dekkari. Esikoisteos Meduusa ilmestyi syksyllä 2006 Book Karin kustantamana.

Jäljet.
Smaswords 2014.
Kirja ilmestyi e-kirjana.   Ilm. 4/2014.
bbbb
Isaksson  3.
Helsinkiläisestä elokuvateatterista löytyy kesken näytöksen mystisesti puukotettu television säämies. Tekijän jäljille tuntuu olevan mahdoton päästä. Valvontakameroiden nauhat näyttävät tyhjää ja tekijän kengänjälki vaikuttaa olevan muualta kuin tältä planeetalta. Tuntuu kuin Helsingissä olisivat vierailleet itse Kuoleman kasvot. Surmatahdin kiihtyessä pelko valtaa Helsingin.
Markus Ahosen Isaksson -sarjan rikosaiheinen romaani.  Romaani on itsenäinen teos, mutta kirjassa seikkailevat samat poliisihahmot kuin aikaisemmissa osissa Meduusa ja Palava sydän.
Meduusa palkittiin vuoden 2006 Kouvolan dekkaripäivien 10-vuotisromaanikilpailussa kolmannella sivalla. Sekä Meduusa että Palava sydän ovat e-kirjapuolella nousseet mm. Suomen iTunesin top100 -listan ykkösijalle. Meduusa on lisäksi valittu Applen IBookstoren Vuoden parhaat 2012 ja 2013 katalogeihin ja on yksi Suomen sen kaikkien aikojen myydyimmistä e-kirjoista.  Meduusa (Medusa) ilmestyi e-kirjana englanniksi viime elokuussa (2013).

Sydämenmurskajaiset.
WSOY 2016.
ISBN 978-951-0-42005-8 (sid.) Ilm. 9/2016.
bbbb
Isaksson -sarja 4.
Kaksi iltaa, kaksi kohtalokasta uintiretkeä.Vuonna 1987, konfirmaationsa aattoiltana, syvästi rakastunut 15-vuotias poika lähtee yöuinnille. Huomenna hän ja hänen ensirakkautensa saisivat naimaluvan.Vuonna 2015 maailmalla rikastunut Karl Bellman, 43, palaa salaa vuosien jälkeen Helsinkiin. Tehtävä on melkein valmis ja hän päättää karistaa vuosien muistot merenlahdessa Vuosaaren edustalla.Molempien yöuinti jää viimeiseksi. Erilliseltä näyttävät tapahtumat paljastuvat pian monipolvisen murhasarjan osiksi - sen tutkiminen vie Helsingin poliisilaitoksen väkivaltaosaston rikosylikonstaapeli Markku Isakssonin yhteiskunnan eri kerroksiin: vauraisiin esikaupunkeihin sekä Vantaan ja Kallion seudun koville kaduille.Toisaalla Syyrian piiritetyssä Homsissa, Baba Amrin rikki pommitetussa kaupunginosassa, panttivanki opettaa vartijalleen pelin, johon tarvitaan vain musta pallo, punainen pallo ja paljon irtokiviä.Voiko rakkauden voima päihittää kuoleman? Usean kuoleman? Kuinka monta?
Sydämenmurskajaiset on Markus Ahosen neljäs ja tähän mennessä kunnianhimoisin
Isaksson-dekkari.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Sieluttomat.
WSOY 2019.
ISBN 978-951-0-43651-6 (sid.) Ilm. 3/2019.
bbbb
Isaksson 5.

Linnanmäki, Flow-festivaali, Vermo... mihin Munkki iskee seuraavaksi? Nopeakäänteinen jännitysromaani säälimättömästä rikossarjasta Helsingin keskustassa. Helteen kurittamassa Helsingissä tekee tuhojaan röyhkeä ryöstökopla, joka ei säästä sivullisia. Uskalias joukko iskee yhä uudelleen pääkaupungin ytimeen, rikosylikonstaapeli Markku Isakssonin tutkimusryhmän ponnisteluista huolimatta.
Tiivistä ryöstäjäjoukkoa johtaa salaperäinen Munkki, mies joka pakeni lapsuudentragediaa palkkasoturiksi Srebrenican joukkomurhaan vuonna 1995. Ryöstöreissuilla kopla kuuntelee Maurice Ravelin Boleroa rytmittääkseen operaation oikein, mutta toisenlainen bolero kiihtyy heidän ympärillään. Yksi ryöstokoplan jäsenistä haluaa leikistä ulos, mutta Munkin porukasta on vaikea hengissä erota. Kumpi ehtii pysäyttämään Munkin: Isaksson vai menneistä teoista kostoa hautovat ihmiset?
Sieluttomat on Markus Ahosen viides Isaksson-dekkari, nopeakäänteinen jännitysromaani, joka kaikuluotaa ihmismielen ja -sielun kykyä sekä hyvään että pahaan. Isaksson-sarjan edellinen kirja Sydämenmurskajaiset ilmestyi 2016.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänkirjana.
Isaksson -sarjan uusintapainokset Bon -pokkaripainoksina

Ahonen, Markus: Meduusa.
WSOY 2016.
ISBN 978-951-0-42067-6 (nid.)  Ilm. 6/2016. 
bbbb
Isaksson -sarja 1.
Uusittu ja korjattu laitos.
1.p ilm. v. 2006 Book Karin kustantamana.
Kirjasampo.fi - Markus Ahonen Meduusa.


Ahonen, Markus: Palava sydän.
WSOY 2016.
ISBN 978-951-0-42068-3 (nid.) Ilm. 6/2016.
bbbb
Isaksson -sarja 2
.
1.p ilm. v. 2008 Myllylahden kustantamana.
Kirjasampo - Markus Ahonen Palava sydän.

Ahonen, Markus: Jäljet.
WSOY 2016.
ISBN 978-951-0-42069-0 (nid.) Ilm. 6/2016.
bbbb
Isaksson -sarja 3.
1.p ilm. v. 2014 sähkökirja, Smashwords.
Kirjasampo.fi  - Markus Ahonen Jäljet.


Artikkeleita ja kirjallisuutta


Vuosaari-lehti 28/2016:
Kosmopoliitin kirjailijan uutuusdekkari vie Vuosaareen

Markus Ahosen haastattelu: Bussimatka synnytti kirjailijan
Helsingin uutiset 24.8.2016

Ruumiin kulttuuri 4/2016 Artikkeli:
Keijo Kettunen: Markus Ahonen viihtyy Irlannissa mutta pysyy dekkareissaan Suomessa

Arvosteluja

Sydämenmurskajaiset. WSOY 2016.
- Lukutoukan kulttuuriblogi 20.9.2016.
- Suomi lukee -blogi ?20.9.2016.


Internet


Markus Ahosen kotisivu

Markus Ahonen Twitterissä.

Markus Ahonen Facebookissa.


Kirjasampo - Markus Ahonen.

Päijär-Häme Wiki - Markus Ahonen.