Sisällön alkuun
Menu

 

Ruth Ware

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Huom!
Hs.fi 19.2.2018 Jukka Petäjä: Uusi rikos, uusi päähenkilö. Menestynyt brittidekkaristi Ruth Ware kirjoittaa psykologisia trillereitä.

Tammikuussa 2019 ilmestyi suomeksi Ruth Waren neljäs psykologinen trilleri Rouva Westaway on kuollut ( The death of Mrs Westaway, 2018).
Upeita ja jännittäviä dekkareita.
bbbb


Elokuussa 2018 ilmestynyt suomeksi Ruth Waren odotettu kolmas psykologinen trilleri Valhepeli (The Lying Game, 2017).
 bbbb

Huom!  Ruth Waren neljäs psykologinen trilleri The Death of Mrs Westaway on  ilmestynyt Britanniassa ja USA:ssa kesällä 2018. Toivottavasti saadaan pian suomeksi Otavalta. Saatiin tammikuussa 2019. Loistavaa!!

Tammikuussa 2017 ilmestyi Ruth Waren toinen trilleri Nainen hytissä 10 (The woman in cabin 10, 2016).
Erittäin jännittävä ja yllättävä dekkari jälleen.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana ja äänikirjana.
 bbbb

Ruth Waren odotettu esikoisdekkari Synkän metsän siimeksessä (In a Dark, Dark Wood, 2015) ilmestyi suomeksi kesällä 2017.  Loistava avaus.
Huom! Kirja ilmestyi myös sähkökirjana.
bbbb

Ruth Waren dekkarien suomalainen kustantaja on Otava.



bbbb
Ruth Ware
Kuva: Otava.

- www.ruthware.com

- Ruth Ware Facebookissa.
- Ruth Ware Twitterissä.
- Otava - Ruth Ware.



DekkariNetti (tuusimaa) Twitterissä


 
Tornion kaupunginkirjasto




 

Elämä

Ruth Ware (s. 1977) on lontoolainen kirjailija ja psykologisen trillerin mestari. Hänen teoksiaan on myyty maaimalla jo lähes 2,5 miljoonaa kappaletta ja niitä on käännetty yli 40 kielelle. Ennen kirjailijanuraansa Ware työskenteli tarjoilijana, opettajana ja tiedottajana. Valhepeli on Ruth Waren kolmas trilleri. Aiemmin on ilmestynyt suomeksi esikoisteos Synkän metsän siimeksessä (2017) ja toinen Nainen hytissä 10 (2018). Esikoisteos Synkän metsän siimeksessä loikkasi Briteissä Sunday Timesin ja Yhdysvalloissa New York Timesin top 10 -listalle, ja se on käännetty yli 40 kielelle. Loistavia trillereitä kaikki...


Teokset

Rikosromaanit

In a dark, dark wood, 2015. (suom. Synkän metsän siimeksessä, 2017).
The woman in cabin 10, 2016. (Nainen hytissä 10, kevät 2018).
The lying game, 2017. (Valhepeli, syksy 2018).
The Death of Mrs Westaway. 2018.  (suom. Rouva Westaway on kuollut, 2019).


Suomennokset

Synkän metsan siimeksessä.
Alkuteos: In a Dark, Dark Wood, 2015. Suom. Oona Nyström.
Otava 2017.
ISBN 978-951-1-30967-3 (sid.) Ilm. 6/2017.
bbbb
Esikoisdekkari!!
Polttarit metsän keskellä, haulikko jonka ei pitänyt olla ladattu. Salaisuuksilla on tapana paljastua.Nora herää sairaalasta vahingoittuneena ja muistinsa menettäneenä. Hän muistaa osallistuneensa polttareihin mökissä keskellä synkkää, lumista metsää. Hän muistaa kireän tunnelman ja kaason pakkomielteen järjestää morsiamelle täydelliset juhlat. Hän muistaa katuneensa, että ylipäätään osallistui juhliin. Eihän hän ole ollut morsiamen kanssa vuosiin missään tekemisissä!Mutta nyt joku on murhattu. Mitä mökillä on oikein tapahtunut? Voiko Nora itse olla murhaaja?
Ruth Ware (s. 1977) on lontoolainen kirjailija, jonka esikoisteos Synkän metsän siimeksessä loikkasi Briteissä Sunday Timesin ja Yhdysvalloissa New York Timesin top  10-listalle, ja sen on käännetty yli 40 kielelle.  Ennen kirjailijanuraansa Ware työskenteli tarjoilijana, opettajana ja tiedottajanan.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.


Nainen hytissä 10.
Alkuteos:  The Woman in Cabin 10, 2017.  Suom. Terhi Kuusisto.
Otava 2018.
ISBN 978-951-1-30968-0 (sid.) Ilm. 1/2018.
bbbb
Toinen dekkari upealta Ruth Warelta.
Liikkuuko laivalla murhaaja? Huippusuositun Ruth Waren psykologisesta trilleristä ei puutu tiivistä tunnelmaa ja ahtaanpaikankammoa.Lo on saanut unelmiensa tilaisuuden todistaa kykynsä toimittajana risteilyaluksen neitsytmatkalla. Luksusristeilijän lähtiessä kohti Pohjanmerta matka saa kuitenkin odottamattoman käänteen kun Lo uskoo nähneensä murhan. Kukaan muu ei kuitenkaan huomannut mitään - eikä yksikään matkustajista ole kateissa. Risteily jatkuu, ja vähitellen Lo alkaa tuntea, että on laivalla vankina. Entä kuka on nainen hytissä 10? Toinen suomennos Ruth Warelta. Esikoisdekkari Synkän metsän siimeksessä ilmestyi syksyllä 2017.  Erittäin jännittävä kirja.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana ja äänikirjana.


Valhepeli.
Alkuteos:  The Lying Game, 2017.   Suom. Terhi Kuusisto.
Otava 2018.
ISBN 978-951-1-32419-5 (sid.) Ilm. 8/2018.
bbbb
Luuletko tuntevasi ystäväsi? Ruth Waren maailmanmenestystrilleri vie lukijan synkälle rannikkoseudulle kylään, jonka meri uhkaa nielaista. Mutta merestä
nousee myös salaisuuksia…
Isa Wilde saa tekstiviestin jota on pelännyt koko elämänsä. Hänen kouluaikaisen ystävänsä tarvitsee kirjoittaa vain kaksi sanaa. Naiset kävivät aikoinaan yhdessä koulua, jossa pelasivat kahden ystävänsä kanssa Valhepeliä - leikkiä jossa voittaja sai ihmiset uskomaan mitä mutkikkaampiin valheisiin. Mutta nyt selviää, että yksi heistä on valehdellut kaiken aikaa. Heidän salaisuutensa uhkaa paljastua.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana ja ladattavana äänikirjana.


Rouva Westaway on kuollut.
Alkuteos: The death of Mrs Westaway, 2018.  Suom. Antti Saarilahti.
Otava 2019.
ISBN 978-951-1-33167-4 (sid.) Ilm. 1/2019.
bbbb
Huippusuositun Ruth Waren uusin tummasävyinen psykologinen trilleri tihkuu jännitystä.
Harriet Westaway saa kirjeen, jossa kerrotaan hänen perineen valtavan omaisuuden isoäidiltään. Perintö ei voisi tulla paremmalla hetkellä, sillä kovaotteinen velkoja vainoaa Harrietia. On vain yksi ongelma: kirje on lähetetty väärälle ihmiselle.
Harriet tekee valinnan, joka muuttaa hänen koko elämänsä. Hän aikoo huijata rahat itselleen esiintymällä todellisena perillisenä. Kun hän saapuu hautajaisiin, jokin vaikuttaa olevan pahasti pielessä, mutta on liian myöhäistä perääntyä. Hänen on jatkettava juontaan loppuun asti tai menetettävä kaikki – ehkä jopa henkensä.
Ruth Ware (s. 1977) on lontoolainen kirjailija, jonka esikoisteos Synkän metsän siimeksessä loikkasi Briteissä Sunday Timesin ja Yhdysvalloissa New York Timesin top 10 -listalle, ja se on käännetty yli 40 kielelle. Ennen kirjailijanuraansa Ware työskenteli tarjoilijana, opettajana ja tiedottajana
Ruth Warelta on ilmestynyt suomeksi esikoisdekkari Synkän metsän siimeksessä (2015), Nainen hytissä 10 (2017) ja Valhepeli (2018). Loistavia kirjoja....
Huom! Kirja ilmestyy sähkökirjana ja äänikirjana.

Artikkeleita ja kirjallisuutta


- Hs.fi 19.2.2018 Jukka Petäjä: Uusi rikos, uusi päähenkilö. Menestynyt brittidekkaristi Ruth Ware kirjoittaa psykologisia trillereitä. 

Arvosteluja


Internet

 - www.ruthware.com
- Ruth Ware Facebookissa.
- Ruth Ware Twitterissä.
- Otava - Ruth Ware.