Sisällön alkuun
Menu

Rebecca Stott

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Syksyllä 2011 ilmestyi suomeksi Rebecca Stottin
vuonna 2007 ilmestynyt tiedemaailmaan sijoittuva esikoisteos ja läpimurtoteos Veden muisti.
Erittäin hyvin kirjoitettu ja mielenkiintoinen kirja.

Veden muisti innostaa tutustumaan Isaac Newtonin elämään.  Aloittaa voisi seuraavista:
- Wikipedia -Isaac Newton.
- Isaac Newton : jättiläisen hartioilla. Ursa 1998 .

Korallivaras ilmestyi keväällä 2011 uutena pokkaripainoksena.

Loppukesästä 2010 ilmestyi suomeksi Rebecca Stottin
upea tiedetrilleri Korallivaras.
Kirja on toinen Rebecca Stottin menestystrilleri.
Kerrassaan erinomainen kirja ja hieno lukuelämys.
Tieteenhistoria, trilleri ja kaunis kieli on upea sekoitus!!!

Revecca Stottin kirjojen suomalainen kustantaja
on Avain.


www.rebeccastott.co.uk


 

Tornion kaupunginkirjasto
Aineistohaku ja varaukset


Elämä

Rebecca Stott syntyi 1964 Cambridgessä ja kasvoi suuressa Plymouthin veljien yhteisössä. Hän opiskeli englantia ja taidehistoriaa Yorkin yliopistossa, ja suoritti myöhemmin maisterin tutkinnon poikansa (s. 1984) kasvattamisen ohessa.  Stott on julkaissut useita akateemisia teoksia viktoriaanisesta kirjallisuudesta ja kulttuurista, kaksi tietokirjaa (mukaan lukien osittaisen elämäkerran Charles Darwinista) sekä osterin kulttuurihistorian.  Hän toimii englantilaisen kirjallisuuden professorina East Anglian yliopistossa Norwichissa.  Hän myös työskentelee Cambridgessä luovan kirjoittamisen professorina ja on kirjoittanut lukuisia kirjoittamisenoppaita.
Stott on tehnyt myös useita ohjelmia BBC:n Radio 4-kanavalle.
Stott yhdistää romaaneissaan tieteenhistorialliset arvoitukset, jännitystä, kauhua ja romantiikkaa. Isaac Newtonin vaiheisiin punoutuva esikoisromaani Veden muisti (2007) oli hänen kansainvälinen läpimurtoteoksensa, joka on käänetty 12 kielelle. Vuonna 2010 suomennettu Korallivaras (2009) sijoittuu Napoleonin sotien jälkeiseen Pariisiin, ja juonen keskiössä heräävät henkiin 1800-luvun evoluutioteoreettiset kiistat.
Korallivarasta lukiessä voi hakea lisätietoa tieteenhistorian suurista nimistä kuten esim.
Charles Darwin
, Jean-Babtiste Lamarck ja Georges Cuvier.
Rebecca Stott on kirjoittamassa kolmatta romaania, jonka tapahtumat sijoittuvat Lontooseen.  Jäädään odottamaan....Teokset

Rikosromaanit

Ghostwalk. 2007.  (suom. Veden muisti, 2011).
The Choral Thief. 2009. (suom. Korallivaras, 2010).


Suomennokset

Korallivaras.
Alkuteos: The coral thief, 2009.  Suom. Arto Schroderus. 
Avain 2010.
ISBN 978-951-692-804-6 (sid.) 33 e.   Ilm. 8/2010.  
Uusi pokkaripainos ilmestyi keväällä 2011.

Ensimmäinen suomennos.
Pariisiin anatomiaa opiskelemaan pyrkivä Daniel Connor hukkaa heti kaupunkiin saapuessaan harvinaiset matkatavaransa, joiden varaan hänen tulevaisuudensuunnitelmansa on rakennettu. Siitä alkaa romanttinen trilleri, jonka näyttämönä on Napoleonin kukistumisen jälkeinen Pariisi, joka kuhisee maailmalta haalittuja aarteita, rintamalta palanneita sotilaita, taiteilijoita, tiedemiehiä ja rikollisia. Tavaroitaan jäljittävä Daniel joutuu yhä syvemmälle filosofi-varkaiden ja pakolaisten maanalaiseen verkostoon – eikä hän pian enää tiedä, kummalla puolella lakia hän itse on. Korallivaras näyttää vieneen myös anatomian opiskelijan sydämen.
Korallivaras on tieteenhistoriallinen trilleri, joka johdattaa lukijansa evoluutioteorian ensiaskelille Pariisin Jardin des Plantesiin George Cuvierin ja Jean-Baptiste Lamarckin kiihkeisiin kiistoihin. Myös korallivarasta jäljittävällä poliisipäälliköllä Henri Jagot'lla on todellinen esikuva, legendaarinen mestarivaras Francois-Eugene Vidocq, joka nostettiin Ranskan turvallisuuspalvelun ensimmäiseksi päälliköksi vuonna 1811. Rebecca Stott tarjoaa valistavan, viihdyttävän ja eroottisesti latautuneen oppitunnin Euroopan historiasta ja modernin maailmankatsomuksen muotoutumisesta.
Rebecca Stott vieraili Helsingissä elokuussa 2010 ja esiintyy muun muassa Akateemisessa Kirjakaupassa Taiteiden yönä.  Stott asuu Cambridgessä ja toimii luovan kirjoittamisen professorina.
Rebecca Stottin vuonna 2007 ilmestynyt Ghostwalk on tulossa suomeksi jo ensi keväänä 2011. Upeata.  Sitä kannattaa odottaa.
Tieteenhistoria, trilleri ja kaunis kieli on upea sekoitus!!!
Erinomainen kirja ja upea lukuelämys. Suosittelen.


Veden muisti.
Alkuteos: Ghostwalk, 2007.  Suom. Emma Murros.
Avain 2011.
ISBN 978-951-692-822-0 (sid.)   Ilm.  6/2011.  

Esikoisdekkari!!
Kun Isaac Newtonin työhän perehtynyt historioitsija Elisabeth Vogelsang löydetään murhattuna, hänen poikansa Cameron haluaa löytää äitinsä elämäntyölleen jatkajan.  Hän pyytää entistä rakastettuaan Lydiaa saattamaan Elisabethin kirjan loppuun, ja tämä suostuukin.  Lydia muuttaa Elisabethin taloon ja asettuu työskentelemään tämän erikoiseen, kolmionmuotoiseen työhuoneeseen, jonka seinillä valo läikehtii levottomasti.  Lydia kaivautuu yhä syvemmälle Elisabethin tutkimuksiin, ja vähitellen alkaa näyttää siltä, että murhan jäljet kiertyvät vuosisatojen taakse Newtonin ja hänen tieteellisen uransa ympärille - erityisesti salaperäisiin alkemiakokeiluihin, joita kuuluisa tiedemies harjoitti.  Ja Lydia saa pian huomata, ettei Elisabeth ole ainoa uhri vähä vähältä avautuvassa murhemysteerissä.
Tiedemaailmaan sijoittuva esikoisromaani on ihastuttanut niin lukijoita kuin kriitikoitakin ympäri maailman. Hänen toinen menestysromaaninsa loistava Korallivaras ilmestyi suomeksi loppukesästä 2010..


Artikkeleita ja kirjallisuutta

Helsingin Sanomat 27.8.2010 - Paukku, Timo: Kielletystä hedelmästä kypsyi tiedetrilleri ja Darwin piti Dickensistä.
Huom! Suosittelen luettavaksi Timo Paukun innostavan,  asiantuntevan ja arvostavan artikkelin Hesarista. Valitettavasti artikkelia ei lödy netistä.

Arvosteluja

Korallivaras. Avain 2010.
K-blogi 4.10.2011.
Kirjamielellä -blogi 9.9.2010 .

Kolmas linja -blogi. 4.4.2010 .
Independent 8.10.2010.

Veden muisti. Avain 2011.
Taikakirjaimet -blogi. 29.7.2011.Internet

- Avain - Rebecca Stott .
- en.wikipedia.org/wiki/Rebecca_Stott
- www.rebeccastott.co.uk.
- Wikipedia - Charles Darwin.
- Wikipedia - Jean-Babtiste Lamarck.
- Wikipedia - Georges Cuvier.

Tornion kaupunginkirjasto - Aineistohaku ja varaukset

©2011 Terttu Uusimaa