Sisällön alkuun
Menu

Michelle Spring

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet


Michelle Springiltä ilmestyi suomeksi keväällä 2003 ensimmäinen Laura Principal -dekkari
Viime henkäykseen (Every breath you take, 1994).

Kirja on toistaiseksi ensimmäinen ja viimeinen suomennos Michelle Springiltä. Olis kyllä ollut mukava saada lisää suomennoksia. Mutta, ehkäpä joskus...
Nyt suomennettu Viime henkäykseen oli erittäin hyvä kirja.


Michelle Springin kirjojen suomalainen kustantaja on
Blue Moon
.
TW Books - Michelle Spring .

 


Tornion kaupunginkirjasto
Aineistohaku ja varaukset


Elämä

Michelle Spring on syntyisin Kanadasta, mutta on asunut Englannissa pari vuosikymmentä. Ennen vapaaksi kirjailijaksi ryhtymistään hän opetti sosiologiaa brittiläisissä yliopistoissa. Hän joutui perheineen kokemaan yliopistonopettajan työssä harvinaisia vaaroja ja jalosti kokemuksensa esikoisromaaniksi Viime henkäykseen.
Viisiosaiseksi edenneen sarjansa päähenkilön Laura Principalin tavoin Michelle Spring asuu Cambridgessa. Springin dekkarien päähenkilö on Cambridgessä kirjailijan tavoin asuva yksityisetsivä Laura Principal, joka on siirtynyt yliopistosta kiinnostavampiin töihin. Michelle on Spring kirjoittanut viisi Laura Principal -dekkaria, joista Viime henkäykseen (Every breath you take, 1994) on ensimmäinen ja se ilmestyi suomeksi keväällä 2003
Blue Moonin kustantamana. Esikoisteoksen jälkeen Michelle Spring on julkaissut neljä Laura Principal -dekkaria: Running for Shelter (1996), Standing in the Shadow (1998), Nights in White Satin (1999) ja In the Midnight Hour (2001). Toivottavasti Blue Moonilta saadaan lisää Springin kirjojen suomennoksia.
Erinomainen kirjoittaja. Kiitos Blue Moonille, että saatiin suomeksi.

Teokset

Rikosromaanit

Laura Principal -dekkarit

Every breath you take, 1994. (suom. Viime henkäykseen, 2003).
Running for Shelter, 1996.
Standing in the Shadows, 1998.
Nights in White Satin, 1999.
In the Midnight Hour, 2001.

Muut rikosromaanit

The Night Lawyer.  2006.

Suomennokset

Viime henkäykseen.
Alkuteos: Every breath you take, 1994. Suom. Tiina Ohinmaa.
Blue Moon 2003.
ISBN 952-5410-11-0 (sid.) 26,00 e. Ilm. 3/2003.

Michelle Spring opetti sosiologiaa englantilaisessa yliopistossa ja joutui kokemaan epämiellyttäviä asioita, jotka jalosti esikoisromaaniksi Viime henkäykseen. Sen päähenkilö on Cambridgessä kirjailijan tavoin asuva yksityisetsivä Laura Principal, joka on siirtynyt yliopistosta kiinnostavampiin töihin. Lauralla ja hänen ystävällään Helenillä on yhteinen mökki rannikolla, ja he ottavat vuokralaiseksi Monican, taiteiden laitoksen lehtorin ja kuvataiteilijan. Monica pelkää jotakin, ja tapahtumat lähtevät liikkeelle. Laura ei voi olla sekaantumatta asioihin ja tutustuu opiskelijoihin, muuhun yliopistoväkeen, häikäilemättömään poliitikkoon. Kirja avaa sarjan, jonka kaikki teokset liittyvät yliopitokaupunkiin. Sarja on lämminhenkinen olematta pehmo. Laura Principal elää onnellisessa parisuhteessa työtoverinsa Sonnyn kanssa, työyhteisön jäsenet välittävät toisistaan, ja Lauran ystävyys Helenin kanssa on pitkä. Michelle on Spring kirjoittanut viisi Laura Principal -dekkaria, joista Viime henkäykseen on ensimmäinen.
Erittäin hyvä dekkari. Lisää käännösiä odotellaan.


Artikkeleita ja kirjallisuutta

Arvas, Paula: Amerikan herkkuja Texasista - ei vaan brittejä (Michelle Spring ja
Laura Wilson).
Ruumiin kulttuuri 1/2003.


Arvosteluja


Viime henkäykseen. Blue Moon 2003.
Ruumiin kulttuuri 2003/2. Liisa Koskinen.

Internet

TW Books - Michelle Spring.

crimewriterscanada.com


Tornion kaupunginkirjasto - Aineistohaku ja varaukset

©2008 Terttu Uusimaa