Sisällön alkuun
Menu

 

Alexander Söderberg

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Kesällä 2017 ilmestyi suomeksi Alexander Söderbergin Sophie Brinkmann -trilogian päätösosa Päämaja Prahassa. Hieno sarja!!!
bbbb

Keväällä 2015 ilmestyi suomeksi Alexander Söderbergin toinen Sophie Brinkmann -dekkari Kolumbialainen liitto.


Keväällä 2014 ilmestyi ruotsalaisen Alexander Söderbergin esikoisdekkari ja Sophie Brinkmann -trilogian ensimmäinen kirja Andalusialainen ystävä. Kiinnostava tulokas.
http://dekkarinetti.tornio.fi/kuvakirjasto/andalusystava.jpg


Alexander Söderbergin dekkarien suomalainen
kustantaja ja on Gummerus.

bbbb

Gummerus -Alexander Söderberg.DekkariNetti (tuusimaa)
Twitterissä

Tornion kaupunginkirjasto


 


 


 

Elämä

Alexander Söderberg (s. 1970) on ruotsalainen kirjailija, tv-käsikirjoittaja ja ohjaaja. Sophie Brinkmannista ja corleonemaisesta Guzmanien klaanista kertovasta trilogiasta tuli heti maailmanlaajuinen läpimurto, sarjan ensimmäinen osa Andalusialainen ystävä myytiin jättimäisillä summilla yli kolmeenkymmeneen maahan. Sen elokuvaoikeudet on myyty Hollywoodiin. Sofie Brinkmann -sarjan toinen kirja Kolumbialainen liitto (Den andre sonen, 2014) ilmestyi suomeksi keväällä 2015. Trilogian kolmas kirja Päämaja Prahassa (Den gode vargen, 2016) ilmestyi suomeksi kesällä 2017.
Söderberg hallitsee suvereenisti sekä henkeäsalpaavat toimintakohtaukset että psykologisesti uskottavat henkilöhahmot, ja monipolvisen juonen kehittelyssä hän on vailla vertaa. Trilogian viimeinen osa kuljettaa Sophieta ja Hectoria vääjäämättä kohti henkeäsalpaavaa huipennusta. Hieno ja jännitttävä sarja.


Teokset


Rikosromaanit

Den andalusiske vännen, 2012. (suom. Andalusialainen ystävä, 2014).
Den andre sonen, 2014. (suom. Kolumbialainen liitto, 2015).
Den gode vargen, 2016. (Päämaja Prahassa, 2017).


Suomennokset

Andalusialainen ystävä.
Alkuteos: Den andalusiske vännen, 2012.  Suom. Outi Menna.
Gummerus 2014.
ISBN 978-951-20-9088-4 (sid.)   Ilm. 2/2014. 
 http://dekkarinetti.tornio.fi/kuvakirjasto/andalusystava.jpg
Esikoisdekkari!!!
Sophie Brinkmann -sarja 1.

Sophie Brinkmann - sairaanhoitaja, leski ja yksinhuoltaja - tapaa Hector Guzmanin työpaikallaan sairaalassa. Tämä on murtanut jalkansa jäätyään auton alle katua ylittäessään. Sophien ja Hectorin välille syttyy heti jotain, jännite joka vastoin Sophien tahtoa vetää heitä vääjäämättä kohti toisiaan, ja Sophieta kohti kummisetämäisen Guzman El Buenon vetämää rikosperhettä. Sophie päätyy keskelle kahden rikollisliigan ja poliisin erikoisryhmän välistä kamppailua. Varovaisen tunnustellen alkanut tapahtumasarja kiihtyy hallitsemattomaksi, ja Sophiesta tulee nappula pelissä, joka vie häntä yhä loitommas kaikesta siitä, mitä hän on ennen arvostanut, mihin luottanut ja mitä pitänyt totena. Kaiken keskelle putkahtaa ystävä menneisyydestä, ja Sophien on kaikin keinoin suojeltava itseään ja poikaansa vääjäämättömän hetken lyödessä, hetken, jolloin hänen on valittava puolensa. Samanaikaisesti hienovaraisen tyylikäs ja brutaali Andalusialainen ystävä panee pohtimaan mikä on hyvää ja mikä pahaa.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.


Kolumbialainen liitto.
Alkuteos: Den andre sonen, 2014.  Suom. Outi Menna.
Gummerus 2015.
ISBN 978-951-20-9089-1 (sid.)   Ilm. 1/2015.  Kansikuva.

Sophie Brinkmann 2.
Andalusialaisen rikollisliigan johtaja Hector Guzman makaa koomassa ja hänen imperiuminsa hajoaa pala palalta. Tuntemattomalla tavalla hänen baijerilaiset kilpailijansa pääsevät selville Guzmanien varjelluimmistakin salaisuuksista. Sophie Brinkmannista tulee nappula kaukaa johdetussa pelissä, jossa lojaalisuus pyyhkäistään laudalta ja maailman täyttävät petokset, silmitön väkivalta ja pohjaton pahuus. Andalusialaisessa ystävässä tapahtuneiden raakojen ravintolamurhien tutkinta junnaa paikallaan, eikä poliisissakaan kaikki ole niin kuin pitää. Selviytyäkseen Sophien on katsottava sisimpäänsä ja löydettävä oma pimeä puolensa. Andalusialaisen ystävän jatko-osa on edeltäjäänsäkin nopeampi, tummempi ja kohtalokkaampi.
Huom!   Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Päämaja Prahassa.
Alkuteos: Den gode vargen, 2016. Suom. Sanna Manninen.
Gummerus 2017.
ISBN 978-951-20-9090-7 (sid.) Ilm. 6/2017.
bbbb
Sophie Brinkmann -sarja 3.
Sairaanhoitaja Sophie Brinkmann päätyi mafiamaailmaan vastoin tahtoaan. Nyt hän on
etsintäkuulutettu ja pakoilee poikansa Albertin kanssa Prahassa. Ruotsalainen poliisi Tommy
Jansson haluaa löytää Sophien ja varmistaa tämän vaitiolon, sillä Sophie tietää hänen teoistaan liikaa.Samaan aikaan toscanalaisessa luostarissa piileskelevä, nykyään rutiköyhä mafiapomo Hector Guzman suunnittelee seuraavaa siirtoaan. Hän haluaa takaisin poikansa, omaisuutensa ja imperiuminsa - hinnalla millä hyvänsä. Vihan ja kostonhimon riivaama Hector kerää voimia viimeiseen ja ratkaisevaan taisteluun.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

.

Artikkeleita ja kirjallisuuttaArvosteluja

Andalusialainen ystävä. Gummerus. 2014.
- Suomen kuvalehti 14.3.2014 Karo Hämäläinen: Andalusialainen ystävä tarjoaa rosvoja, poliiseja ja muita perusaineksia.
- Mummo matkalla -blogi 2.3.2014.

Kolumbialainen liittto. Gummerus 2015.
- Mummo matkalla -blogi 14.3.2015.

Päämaja Prahassa. Gummerus. 2017.Internet
 
- Gummerus - Alexander Söderberg.
- Alexander Söderberg Facebookissa.
- Metro News - Book review: The Andalusian friend.
- Washington Post-Book World: Andalusian friend .