Sisällön alkuun
Menu

Annika Sjögren

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Syyskuussa 2011 ilmestyi Annika Sjögreniltä kolmas suomennettu dekkari Mereltä käy myrsky.
Sjögren on omaääninen kirjoittaja. Hän on ruotsalaisdekkaristien kärkeä.

Annika Sjögrenin toinen hieno suomennettu dekkari
Kuin hiipuva hiillos ilmestyi syksyllä 2010.

Esikoisteos Ei liikahda lehtikään ilmestyi syksyllä 2009.
Molemmat loistavia kirjoja. 
Jälleen on ilo esitellä loistava ruotsalainen dekkaristi.

Annika Sjögrenin kolmas dekkari Ur havet stiger vågorna on ilmestynyt syyskuussa 2010. Toivottavasti saadaan myös suomeksi.


Like on Annika Sjögrenin suomalainen kustantaja.
Molemmat kirjat ovat ilmestyneet Liken
Rikos kannattaa -sarjassa.
Tornion kaupunginkirjasto

Aineistohaku ja varaukset
Elämä

Ruotsalainen Annika Sjögren syntyi Tukholmassa 1951 mutta asuu nykyään kirjojensa tapahtumapaikalla Härnösandissa .  Hän on  toiminut yli kolmekymmentä vuotta opettajana ala-asteella ja kirjoittanut pakinoita ja rikosnovelleja. Ei liikahda lehtikään on hänen ensimmäinen romaanimittainen teoksensa, Kuin hiipuva hiillos toinen ja kolmas ilmestyy Ruotsissa jo tänä vuonna. Sjögreniä on kiitetty tarkasta psykologisesta silmästä ja uskottavista juonista. Sjögren on taitava luomaan jännittävän ja painajaismaisen tunnelman kirjoihinsa.  Lukija saa todella jännittää kuinka päähenkilöt selviävät elämästään, jos selviävät...  Kirjat eivät jätä kylmäksi. 
Sjögrenin kirjoja voi hyvällä syyllä verrata Inger Frimanssonin ja Karin Fossumin kirjoihin.Teokset

Rikosromaanit

Där ingen vind blåser. 2007.  (suom. Ei liikahda lehtikään, 2009).
Som glöb blir till aska. 2008.  (suom. Kuin hiipuva hiillos, 2010).
Ur havet stiger vågorna. 2010.  (suom. Mereltä käy myrsky, 2011).

Suomennokset


Ei liikahda lehtikään.
Alkuteos: Där ingen vind blåser, 2007.  Suom. Nina Saikkonen.
Like 2009.   (Rikos kannattaa).
ISBN 978-952-01-0149-7  (sid.)   29 e.   ILm. 8/2009. 

Mitä 12-vuotiaalle Sandralle on tapahtunut? Härnösandin pikkukupungissa, missä kaikki tuntevat toisensa, piti olla turvallista. Kukaan ei olisi uskonut, että lapsi voi kadota myydessään keksejä luokkaretken rahoittamiseksi.
Tyttö ei kuitenkaan ole kadonnut, hän on kuollut. Ja kun ruumis löydetään, alkavat kulissit sortua muuallakin kuin kyläkoulussa. Rivitalojen aitojen takana kaikki ei olekaan niin kuin pitäisi. Monilla kaupungin päällisin puolin tavallisilla asukkailla on salaisuuksia, joiden he haluaisivat pysyvän piilossa. Kuoliko Sandra sattumalta vai oliko hänet tarkoituskin murhata? Ei liikahda lehtikään on psykologinen rikosromaani Inger Frimanssonin ja Karin Fossumin tyyliin. Se viiltää kirurgimaisin viilloin auki koulumaailman, arvoituksellisen äidinrakkauden ja pikkukaupungin mätäpaiseet.

Kuin hiipuva hiillos.
Alkuteos: Som glöd blir till aska, 2008.  Suom. Ida Takala.
Like 2010.   (Rikos kannattaa).
ISBN 978-952-01-0398-9 (sid.)   29 e.   Ilm. 10/2010. 

Kuvaus keskiluokkaisen avioparin kulissien takaisesta piinasta.  Staffan Walter on hiljainen mies.  Kukaan ulkopuolinen ei tiedä, että hänen vaimonsa lyö häntä.  Ahdistuksissaan Staffan toivoo vaimonsa kuolemaa ja kirjoittaa synkistä ajatuksistaan salaa muistivihkoon.  Sattuma puuttuu peliin ja toteuttaa Staffanin toiveen.  Elämä ei kuitenkaan muutu helpommaksi, kuten hän oli olettanut, vaan piina pahenee.  Kun Staffan saa selville uusia asioita lapsuudestaan, hän alkaa ajatella olevansa kirottu.
Toisessa kirjassaan Sjögren viiltää auki ulkopuolisten silmissä onnellisen avioliiton mätäpaiseet.  Ihmisten kyvyttömyys ymmärtää itseään, saati toisiaan, kärjistyy painajaismaisella tavalla.

Mereltä käy myrsky.
Alkuteos: Ur havat stiger vågorna, 2010.  Suom. Ida Takala.
Like 2011.
ISBN 978-952-01-0636-2 (sid.)  33,60 e.   Ilm. 9/2011.  

Louise Strandbergin elämä vaikuttaa melko täydelliseltä. Hän työskentelee rehtorina hyvässä koulussa ja asuu kauniissa talossa onnellisen perheensä kanssa. Kaikki ei kuitenkaan ole hyvin. Aviomies pettää, työ vie kaiken vapaa-ajan ja välit tyttäreen ovat lievästi sanottuna kireät. Oman elämänsä ristipaineessa Louise tekee kohtalokkaan virheen. Hän sivuuttaa eräässä tapaamisessa esiin nousseen perheväkivaltatapauksen. Mutta sitten hänen murrosikäinen tyttärensä katoaa perheelle tuntemattomaksi jääneen poikaystävän kanssa. Kuka poika oikeastaan on? Ja miksi tytär ei vastaa puhelimeensa? Mereltä käy myrsky on kolmas Annika Sjögreniltä suomennettu psykologinen trilleri. Se kietoutuu taitavasti kahden rikkinäisen perheen syvimpiin salaisuuksiin. Aviorikos, perheväkivalta ja syyllisyyden taakka piiloutuvat syvälle tarkasti puunattujen kulissien taakse. Kolmas dekkari Sjögreniltä.  Aiemmat suomennetut trillerit Ei liikahda lehtikään ja Kuin hiipuva hiillos olivat loistavia.


Artikkeleita ja kirjallisuutta


Arvosteluja

Kritiikkiportti - Annika Sjögren.

Internet

- Like.fi - Annika Sjögren .
- Ordfront förlag - Annika Sjögren.

Tornion kaupunginkirjasto - Aineistohaku ja varaukset

©2010 Terttu Uusimaa