Sisällön alkuun
Menu

Romain Sardou

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet


Syksyllä 2011 ilmestyi Romain Sardonin toinen suomennettu dekkari 24 ruumista.
Hienosti rakennettu ja koukuttava dekkari ja kiinnostava myös aiheeltaan.

Romain Sardounin esikoisromaani ja ensimmäinen suomennettu romaani Kolmastoista kylä ilmestyi
keväällä 2010.

Romain Sardoun kirjojen kustantaja Suomessa on
Bazar Kustannus .


Kuva: Emmanuel Scorcelletti


www.romainsardou.com
Tornion kaupunginkirjasto

Aineistohaku ja varaukset


Elämä

Ranskalainen Romain Sardou (s. 6.1.1974  Boulogne-Billancourtissa lähellä Pariisia) ihastui jo pikkupoikana oopperaan. Oopperan kautta hänelle avautui myös teatterin ja sitä kautta kirjallisuuden maailma. Ennen romaanikirjailijan uraansa hän teki paljon töitä teatterissa dramaturgina.
Esikoisromaani Kolmastoista kylä on ensimmäinen suomeksi julkaistu Sardoun teos. Sitä on myyty pelkästään Ranskassa yli 370 000 kappaletta, ja sen käännösoikeudet on myyty 18 maahan. Sardoulta on julkaistu yhteensä seitsemän kirjaa.
Syksyllä 2011 ilmestyi Sardounilta toinen suomennettu romaani 24 ruumista (Personne n'y échappera, 2006). Kirja on Sardounin neljäs romaani.
Kirjan tapahtumat sijoittuvat Yhdysvaltoihin New Hampshiren osavaltioon ja nykyaikaan.
Hienoa, että saadaan uusia eurooppalaisia kirjailijoita suomeksi.Teokset

Rikosromaanit

Pardonnez nos offenses, 2002. (suom. Kolmastoista kylä, 2010).
L'Eclat de Dieu (The Spark of God) (2004).
Une Seconde avant Noël (One second before Christmas) (2005).
Personne n'y échappera, 2006. (suom. 24 ruumista, 2011).
Sauver Noël (Save Christmas) (2006).
Délivrez-nous du Mal (2008).
L'Arche de Noël (2008

Suomennokset

Kolmastoista kylä.
Alkuteos: Pardonnez nos offenses, 2002.  Suom. Anna-Maija Viitanen.
Bazar 2010.
ISBN 978-951-9107-60-8 (sid.)   32 e.   Ilm. 3/2010.  

Keskiajalle sijoittuva hyytävä jännäri. Talvella 1284 ”pirun pakkaset” piinaavat Etelä-Ranskaa. Kylmyys on niin hirvittävä, että Draguanin kylässä oleva Neitsyt Marian patsaskin halkeaa. Draguanin piispa, monseigneur Haquin on huolissaan, sillä kovin monet voimat koettelevat hänen hiippakuntaansa. Vastoinkäymiset ovat alkaneet edellisenä vuonna, kun kaksi pikkutyttöä on löytänyt joesta silvottuja ruumiinkappaleita. Karmea tapaus on jäänyt ratkaisematta, ja se herättää yhä paikkakunnan asukkaissa kauhua.
Yllättäen piispa Haquin saa salaperäisen vieraan. Vieraan jo mentyä piispa löydetään kammionsa lattialta murhattuna. Kuka vieras oli? Millä asialla hän liikkui? Murhan jälkeen selviää, että hiippakuntaan kuuluu kylä, joka on ollut vuosikaudet unohduksissa ja oman onnensa nojassa. Se on monen päivämatkan päässä lähimmästä asutuksesta, ja sitä ympäröi suoalue, jolla huhutaan olevan ruttoa. Viime työkseen piispa on värvännyt kylään papin: työn ottaa vastaan vastavalmistunut hengenmies, erikoislaatuinen nuorukainen nimeltään Henno Gui. Pian alkaa vaikuttaa siltä, että unohdettu kylä herättää omituisen suurta kiinnostusta katolisen kirkon korkeissa virkamiehissä aina Vatikaania myöten.

24 ruumista.
Alkuteos: Personne n'y échappera, 2006.  Suom. Susanna Tuomi-Giddings.
Bazar 2011.
ISBN 978-952-5635-43-0 (sid.)   34 e.   Ilm.   9/2011.  

Talvella 2007 New Hampshiressa löydetään 24 ruumista moottoritien penkalta. Jokaisella ruumiilla on sydämessään yksi luoti, eikä yhdessäkään näy jälkiä vastustelusta. Mikä vielä ihmeellisempää, kukaan ei kaipaa vainajia: yksikään aviopuoliso, äiti tai työtoveri ei ota yhteyttä poliisiin. Tapausta alkaa tutkia New Hampshiren osavaltion poliisipäällikkö Stuart Sheridan. Niin kummalliselta kuin se tuntuukin, alkaa vaikuttaa siltä että kirjallisuudella on tärkeä merkitys murhaajalle. Sheridan värvää tutkintaan nuoren kirjallisuuden professorin Frank Franklinin. Vasta 29-vuotias Franklin on hiljattain aloittanut työt Durrisdeerin vauraassa yliopistossa, joka sijaitsee metsän keskellä synkässä linnassa. 24 ruumista on koukuttava trilleri, joka vie lukijan mukanaan. Se jatkaa samassa tyylilajissa kuin Sardoun edellinen suomeksi julkaistu romaani Kolmastoista kylä (Bazar 2010), joka sijoittuu keskiajalle. Sardou on mestari pahaenteisen tunnelman ja dramaattisen jännitteen luomisessa.


Artikkeleita ja kirjallisuutta


Arvosteluja

Kolmastoista kylä. 2010.
Lukupiiri 28.7.2010.
Kanervanvarpu -blogi 26.6.2010.
Satun luetut -blogi 4.10.2010.


Internet

- Wikipedia - Romain Sardou.
- www.romainsardou.com.


Tornion kaupunginkirjasto - Aineistohaku ja varaukset

©2011 Terttu Uusimaa