Sisällön alkuun
Menu

 

Timo Saarto

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Maaliskuussa 2018 ilmestyi Timo Saarron neljäs dekkari Kevään varjo.
bbbb

Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinto vuoden 2017 parhaasta kotimaisesta dekkariteosta on myönnetty Timo Saarrolle romaanista Kuoleman kuukausi.
Onnittelut, Timo Saarto!!!

Tammikuussa 2017 ilmestyi Timo Saarron kolmas rikosromaani Kuoleman kuukausi.
bbbb

Timo Saarron toinen dekkari Vesimiehen aika ilmestyi keväällä 2015.


Timo Saarron esikoisdekkari Vaitelias poika ilmestyi keväällä 2011.
Katson kirjan esittelyvideo täältä.
bbbb

Timo Saarron kirjojen kustantaja on Karisto.

bbbb

Karisto - Timo Saarto.

Timo Saarto -kirjailijan kotisivut


DekkariNetti (tuusimaa) Twitterissä


 Tornion kaupunginkirjasto
 

Elämä

Timo Saarto (s. 1957) on helsinkiläinen teologian maisteri, kitaransoiton, klassisen rockin ja Olavi Virran musiikin ystävä- Hän voitti vuonna 2010 Kariston 110-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetyn kirjoituskilpailun romaanillaan Vaitelias poika.
Kirjailija - Timo Saarto.

Teokset

Rikosromaanit

Vaitelias poika.
Karisto 2011.
ISBN 978-951-23-5377-4 (sid.)  Ilm. 3/2011.  
bbbb
Visa Degerlund on menettänyt vanhempansa traagisissa olosuhteiss ja lakannut puhumasta. Asiat alkavat saada erikoisia käänteitä, kun hän muuttaa setänsä ja tämän vaimon luokse Puu-Pasilaan. Samoihin aikoihin Helsinkiä puhuttaa raaka ryöstömurha. Saalis on maamme rikoshistorian suurimpia. Visa ja häntä lähellä olevat ihmiset tulevat sotkeutuneeksi monisyiseen ja vaarantäyteiseen ajojahtiin, johon kytkeytyy ravisuttavia ihmiskohtaloita. Vaitelias poika on inhimillisten teemojen ympärille kietoutuva omaperäinen rikosromaani. Kirjan väkevä miljöökuvaus, monipolvinen juoni ja syvällinen henkilögalleria tarjoavat vaikuttavan aikamatkan 1950-luvun Helsinkiin ja sodasta toipuvaan Suomeen.
Vaitelias poika voitti Kariston 110-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetyn kirjoituskilpailun.
Timo Saarto (s. 1957) on helsinkiläinen teologian maisteri. Hän harrastaa kitaransoittoa ja pitää klassisesta rockista ja Olavi Virran musiikista, joka tuli tutuksi romaanin kirjoitusprosessin aikana.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Vesimiehen aika.
Karisto 2015.
ISBN 978-951-23-5885-4 (sid.)  Ilm. 3/2015.  

Erja Kuusama lähtee huuruisista bileistä Natsalta, batiikkipaitojen, vakosamettihousujen ja otsapantojen keskeltä, ja joutuu pimeässä Kaivopuistossa entisen poikaystävänsä raa' an murhan silminnäkijäksi. Mutta myös Erja pannaan merkille. Hän saa takaa-ajajia kintereilleen ja kutsumattomia vieraita asunnolleen. Sitten hän tekee kohtalokkaan päätöksen ja lähtee pakomatkalle, joka johtaa hänet lopulta suoranaiseen surmanloukkuun. Rikoksen selvittelyä vaikeuttavat poliisilaitoksen tulehtuneet ihmissuhteet, joista lankeaa erityisen synkkä varjo juuri Erjan ylle...
Kirjoituskilpailuvoittajan odotettu uusi tuleminen. Vesimiehen aika on 1960- ja 1970-luvun hippiaikaan sijoittuva hektinen poliisiromaani, jolle entaa oman, kiinnostavan erityismakunsa tarkasti ja osuvasti kuvattu aikakauden miljöö ja elämäntapa.  Saarron esikoiskirjaan tutustunutta lukijaa ilahduttaa lisäksi kohdata rikostutkinnassa jälleen Vaiteliaasta pojasta tuttu, nyt jo ikääntynyt Albert Vaara.
Timo Saarto on helsinkiläinen teologian maisteri, kitaransoiton, klassisen rockin ja Olavi Virran musiikin ystävä- Hän voitti vuonna 2010 Kariston 110-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetyn kirjoituskilpailun romaanillaan Vaitelias poika.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.


Kuoleman kuukausi.
Karisto 2017.
ISBN 978-951-23-6211-0 (sid.) Ilm. 1/2017.
bbbb
Monipolvinen rikostarina, elämää sykkivä ajankuva ja upea Helsinki-kuvaus Suomen
itsenäistymisen syntyhetkiltä.
Helsinki 7. marraskuuta 1917. Nälkäinen pikkupoika seuraa yhtä nälkiintyneitä koiria kruununmakasiiniin, sen toiseen kerrokseen, ja löytää sieltä lattialla retkottavan ruumiin, jonka kimpussa koirat puuhaavat… Paikalle osuu pojan kauhunhuudon hälyttämänä neljännen piirin miliisimies Leo Waara. Waara on kovin kokematon mutta ryhtyy omin päin tutkimaan tapausta kadonneiden kellon ja kellonvitjojen perusteella. Samoihin aikoihin kaasulaitoksen tiloista löytyy hirttäytynyt mies ja muuan etsivä saa tapaturmaisesti surmansa. Tapauksista kiinnostuu virasta erotettu, Kaivopuiston poliisireserviin kuuluva Anders Autio, ja pian hän on samoilla jäljillä Waaran kanssa.
Timo Saarron uusi rikosromaani vie lukijan kuohuvaan ja poliittisten muutosten kourissa kipuilevaan Helsinkiin, jonka syyspimeillä kaduilla voi törmätä niin sakilaisiin, parittajiin, siveyspoliiseihin kuin kauniisiin hurmossaarnaajiinkin.
Kuoleman kuukausi on Timo Saarron kolmas dekkari. Aiemmin ovat ilmestyneet: Vesimiehen aika, 2015 ja Vaitelias poika, 2011.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Kevaan varjo.
Karisto, 2018.
ISBN 978-951-23-6433-6 (sid.)  Ilm. 3/2018.
bbbb
Huhtikuu 1918. Venäjän laivasto on aloittanut lähtövalmistelut, ja samaan aikaan huhut
Helsinkiä kohti marssivista saksalaisista joukoista voimistuvat. Kuolleeksi otaksuttu
Anders Autio ottaa osaa valkokaartin maanalaiseen toimintaan ja liikkuu pääkaupungissa parroittuneena ja tunnistamattomaksi pukeutuneena tietämättä vaimonsa Esterin päätyneen läheiseen suhteeseen toisen miehen kanssa. Samaan aikaan punainen miliisi Leo Waara
tutkii poliittiselta murhalta vaikuttavaa ampumatapausta, josta alkaa pian ilmetä merkillisiä piirteitä. Eikä Leon hämmennystä vähennä se, että yhdeksi asianosaiseksi paljastuu viehkeä hurmossaarnaaja Mirja Drifva, joka kovin mielellään päästäisi Leon estoistaan…
Timo Saarron uuden rikosromaanin miljöö on Kuoleman kuukaudesta tuttu.
Suomen itsenäisyyttä on kestänyt pian puoli vuotta. Pelko, epäluulo ja levottomuus lisääntyvät, kunnes tilanne käy kohtalokkaaksi punaisen Helsingin puolustajille. Pääkaupungin kasvot ovat kovat mutta perin kiinnostavat. Kevään varjo on Timo Saarron neljäs dekkari Aiemmin ilmestyneet: Kuoleman kuukausi (2017),  Vesimiehen aika, 2015 ja Vaitelias poika, 2011.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.


Artikkeleita ja kirjallisuuttaArvosteluja


Internet

Karisto - Timo Saarto.

www.timosaarto.com/wordpress/