Sisällön alkuun
Menu

Ann Rosman

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Toukokuussa 2018 ilmestyi Ann Rosmanin alunperin kuudes Karin Adler -dekkari
Sukellus syvyyksiin. Kirja on neljäs sarjan suomennos.
 bbbb

Elokuussa 2013 ilmestyi Ann Rosmanin kolmas suomennettu dekkari Porto Francon vartija. Karin Adler jatkaa jälleen tutkimuksia. Upeita kirjoja molemmat edelliset.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.


Rosmanin toinen Karin Adler -dekkari Noitavasara
ilmestyi helmikuussa 2012.
Upea kirja tämäkin.  Karin Adler jatkaa tutkimuksia.
Kirjan lopussa hieno luettelo kirjallisista ja suullisista lähteistä.  Ann Rosman tekee todella perusteellista työtä kirjojensa eteen.  Hän sitoo taitavasti nykyajan ja historialliset faktat tarinassaan. 

Ann Rosmanin esikoisdekkari Majakkamestarin tytär
ilmestyi keväällä 2011.
Kirja aloitti rikostutkija Karin Adlerista kertovan dekkarisarjan.
Erinomainen aloitus ja kiinnostava uusi ruotsalaisdekkaristi.

Ann Rosmanin suomalainen kustantaja on
Bazar.

Lisätietoa kirjailijasta ja Marstrandista:
www.annrosman.com.Kuva: Anette Eriksson

www.annrosman.com


 

 

 

Elämä

Ruotsalainen Ann Rosman (s. 1973) asuu Bohuslänin rannikolla, Marstrandin pikkukaupungissa miehensä, lapsensa ja kissansa kanssa. Hän rakastaa merta ja saaristoa ja on harrastanut purjehdusta pienestä pitäen. Rosman on opiskellut taloustiedettä ja tietojenkäsittelytiedettä ja työskennellyt IT-konsulttina, mutta nykyisin hän tekee sitä mitä oikeasti haluaa: kirjoittaa päätoimisesti dekkareita.
Ann Rossmanin esikoisteos Majakkamestarin tytär  (Fyrmästarens dotter, 2009) aloitti rikostutkija Karin Adlerista kertovan dekkarisarjan. Sarjan toinen kirja Noitavasara
(Själakistan, 2010) ilmestyi suomeksi helmikuussa 2012. Kolmas osa Porto Francon vartija julkaistaan keväällä 2013.
Ann Rosman on loistava kirjoittaja.  Majakkamestarin tytär oli erittäin koukuttava ja mielenkiintoinen kirja.

Teokset

Rikosromaanit

Fyrmästarens dotter, 2009. (suom. Majakkamestarin tytär, 2009).
Själakistan, 2010. (suom. Noitavasara, 2012).
Porto Francos väktare, 2011. (Porto Francon vartija, 2013).
Mercurium, 2012.
Havskatten, 2014.
Vågspel, 2016. (suom. Sukellus syvyyteen, 2018).

Suomennokset


Majakkamestarin tytär.
Alkuteos: Fyrmästarens dotter, 2009.  Suom. Anu Koivunen.
Bazar 2011.
ISBN 978-952-5637-01-4 (sid.)  32 e.    Ilm. 3/2011. 

Esikoisteos ja ensimmäinen suomennos!
Pienellä saarella Marstrandin ulkopuolella rakennetaan uutta kokouskeskusta. Vanhoja rakennuksia kunnostetaan, ja 1868 rakennettu majakka palautetaan korjattuna alkuperäiselle paikalleen. Majakanvartijoiden asunnon kellaria remontoidessaan rakennusmiehet kohtaavat järkyttävän näyn: umpeen muuratusta huoneesta löytyy miehen ruumis.
Karin Adler Göteborgin rikospoliisista saa jutun tutkittavakseen, ja pian hän saa selville, että ihmeen hyvin säilynyt ruumis on ollut piilossa nelisenkymmentä vuotta. Sitten edessä onkin umpikuja. Karinin ainoat johtolangat ovat lista vuosikymmeniä sitten kadonneista ihmisistä ja vihkisormus. Tilannetta ei helpota se, että Karinin ihmissuhteet ovat pahasti solmussa niin työpaikalla kuin kotonakin.
Ann Rossmanin esikoisteos Majakkamestarin tytär aloittaa rikostutkija Karin Adlerista kertovan dekkarisarjan. 
Hänen toinen romaaninsa Själakistan julkaistaan suomeksi keväällä 2012. Bohuslänin saaristoon sijoittuva Majakkamestarin tytär lumoaa purjehduksen, meren ja majakoiden ystävät elävällä kuvauksellaan; lukija voi lähes tuntea suolaiset pärskeet kasvoillaan. Hyytävän jännittävä teos on erittäin vaikuttava esikoisromaani, joka luo kovat odotukset sarjan seuraavalle osalle. Tästä piinkovasta lahjakkuudesta kuullaan vielä.
Erinomainen kirja.  Jälleen kerran löytyi uusi ruotsalainen dekkaristi ja hieno meriaiheinen dekkari.


Noitavasara.
Alkuteos: Själakistan, 2010.  Suom. Anu Koivunen.
Bazar 2012.
ISBN 978-951-5637-90-8 (sid.)   Ilm. 2/2012.  

Karin Adler -sarja 2.
Retkellä olevat koululaiset järkyttyvät pahanpäiväisesti löytäessään metsästä päättömän naisen ruumiin, joka on puettu keskiaikaisiin vaatteisiin. Pihaansa hoitava rouva Wilson kauhistuu, kun puutarhasta löytyy ihmisen pää. Ruumis ja pää eivät kuulu yhteen, ja rikostutkija Karin Adler on ymmällään. Pian löytyy toinen surmattu nainen, ja sitten kolmas. Tappaja tuntuu imitoivan 1600-luvun noitaoikeudenkäynneissä langetettuja rangaistuksia, ja keskiaikaan sijoittuvien roolipelien harrastajat herättävät tutkimusryhmän epäilykset.
Noitavasara on toinen osa rikostutkija Karin Adlerista kertovassa dekkarisarjassa, joka sijoittuu Ruotsiin Bohuslänin rannikolle.
Näissä merellisissä dekkareissa tuuli tuivertaa ja aallot pärskyvät.
Ruotsalaisdekkaristin Ann Rosmanin  toinen dekkari suomeksi. Esikoisteos Majakkamestarin tytär ilmestyi keväällä 2011.
Erittäin hieno dekkari. Mahtavaa, että saatiin jo keväällä 2012 toinen kirja suomeksi.

Porto Francon vartija.
Alkuteos: Porto Francos väktare, 2011. Suom. Anu Koivunen.
Bazar 2013.
ISBN 978-952-279-015-6 (sid.)   Ilm. 8/2013.
 
Karin Adler -sarja 3.
Pakkoavioliittoa paennut nuori kaunis Agnes nousee maihin Marstrandin vapaasatamassa vuonna 1793. Sinne on kerääntynyt merimiehiä, kauppiaita, salakuljettajia ja muita rikollisia - monenlaista väkeä, joiden puuhat eivät kestä päivänvaloa. Agnes naamioituu mieheksi, jotta voisi aloittaa uuden elämän tuossa armottomassa loukossa. Hän ei halua palata kotiinsa enää ikinä.220 vuotta myöhemmin Klöverönin pienen ja idyllisen saaren rauha rikkoontuu kun Göteborgin kasvitieteellisen yhdistyksen retkeläiset tekevät kammottavan löydön: suon uumenista paljastuu naisen ja vastasyntyneen lapsen ruumiit. Rikoskonstaapeli Karin Adler ryhtyy tutkimaan tapausta, mutta ruumiiden tunnistaminen onkin hankalampi juttu. Varmaa on vain se, että ne ovat olleet suossa jo hyvin kauan...
Porto Francon vartija on kolmas osa rikoskonstaapeli Karin Adlerista kertovassa dekkarisarjassa. Ann Rosman yhdistää uskottavalla tavalla Ruotsin Bohuslänin rannikon nykyhetken ja historialliset faktat jännittäväksi, perinteiseksi murhamysteeriksi.
Ann Rosmanin upean Karin Adlerista kertovan dekkarisarjan kolmas osa.  Aiemmat osat ovat Majakkamestarin tytär (kevät 2011) ja Noitavasara (kevät 2012).
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Sukellus syvyyksiin.
Alkuteos: Vågspel, 2016. Suom. Anu Koivunen.
Bazar 2018.
ISBN 978-952-279-547-2 (sid.) Ilm. 5/2018.
bbbb
Karin Adler 6.
Vuonna 1916 brittiläinen sota-alus MSS Hampshire ajaa saksalaisten miinaan ja uppoaa Orkneysaarten lähistöllä Englannin vesillä. Alus vie mukanaan sotaministeri Lord Kitchenerin ja 700 sotilasta ja synnyttää legendan laivan mukana uponneesta mittaamattoman arvokkaasta aarteesta.Sata vuotta myöhemmin samalta rannikolta löytyy ajelehtimasta hylätty purjevene, jossa on verisiä taistelunjälkiä. Göteborgin poliisi saa virka-apupyynnön Englannista, ja rikostarkastaja Karin Adler saa tehtäväkseen selvittää veneen omistajan, eläköityneen Marstrandissa asuvan sukeltajan Bo Stenmanin kohtaloa. Stenman oli läheistensä mukaan ajautunut hankaluuksiin suurten öljy-yhtiöiden kanssa ja tuntenut olonsa uhatuksi. Mutta kellään ei ole tietoa, missä Bo voisi olla. He tietävät vain sen, että Bo on kokenut purjehtija eikä ikinä hylkäisi venettään.Sukellus syvyyksiin vie Karin Adlerin tällä kertaa vihreille ja tuulisille Orkneynsaarille. Rosman onnistuu jälleen kerran koukuttamaan lukijansa suolaisen meriveden pirskahduksilla maustetulla mysteerillä, jossa menneisyys ja nykyhetki sekä fakta ja fiktio yhdistyvät ennennäkemättömällä tavalla.
Ruotsalainen Ann Rosman (s. 1973) asuu Bohuslänin rannikolla, Marstrandin pikkukaupungissa perheensä kanssa. Hän rakastaa merta ja saaristoa ja on harrastanut purjehdusta pienestä pitäen. Rosman on opiskellut taloustiedettä ja tietojenkäsittelyä ja työskennellyt IT-konsulttina, mutta nykyisin hän tekee sitä mitä oikeasti haluaa: kirjoittaa päätoimisesti dekkareita. Sukellus syvyyksiin on Karin Adlerista kertovan kirjasarjan kuudes osa.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana ja äänikirjana.
Bazar - Ann RosmanArtikkeleita ja kirjallisuutta


Arvosteluja

Majakkamestarin tytär. Bazar 2011.
- Nenä kirjassa -blogi. 11.8.2011.
- Leena Lumi -blogi. 14.3.2011.
- Kujerruksia -blogi 22.5.2011 .
- Kirjainten virrassa -blogi 25.3.2011.
- Dekkarimania -blogi 14.2.2011.
- Sinisen linnan kirjasto -blogi 18.4.2011 .
- 12 osumaa 28.6.2011.


Internet

www.annrosman.com
Bazar - Ann Rossman.
Marstrand.