Sisällön alkuun
Menu

 

Anders Roslund & Börge Hellström (1957-2017)

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Heinäkuussa 2020 ilmestyi Anders Roslundin odotettu uusi dekkari Sä kasvoit neito kaunoinen.
bbbb

Lokakuussa 2018 ilmestyi suomeksi ensimmäinen Anders Roslundin Börge Hellströmin kuoleman jälkeen yksinään kirjoittama dekkari Kolme tuntia. Hienoja kirjoja kaikki kaksikon kirjoittamat dekkarit. Ruotsidekkarin kärkeä!!!
bbbb
Kirjailijakaksikko Roslund&Hellströmin kansainvälinen läpimurtoteos oli Kolme sekuntia (suom. 2011), ja se oli ehdokkaana Ruotsin parhaaksi dekkariksi. Sitä seurasi itsenäinen jatko-osa Kolme minuuttia, jossa lukija tutustuu komisario Grensin jahtaamaan pikkurikolliseen, Piet Hoffmaniin. Kolmessa tunnissa heidän tiensä jälleen kohtaavat. 
Toinen kirjoittajista, Börge Hellström kuoli helmikuussa 2017, mutta Anders Roslund kirjoitti loppuun ystävysten aloittaman kirjasarjan. Hienoja kirjoja koko sarja!!
Börge Hellström kuoli syöpään 59-vuotiaana 17.2.2017.
- Aamulehti 18.2.2017 Suositun dekkariparin toinen kirjoittaja Börge Hellström kuoli - elokuinen kirja Kolme minuuttia jäi viimeiseksi.

Elokuussa 2016 ilmetyi Roslundin ja Hellströmin uusin dekkari Kolme minuuttia.
Kirja on kirjoittajiensa kuudes yhteinen kirja ja itsenäinen jatko-osa heidän kansainväliselle läpimurrolleen Kolme sekuntia. Kiinnostava...
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
bbbb

Kesäkuussa 2014 ilmestyi uutena Bon -pokkaripainoksena Roslundin ja Hellströmin kuudes dekkari Kaksi soturia.


Huhtikuussa 2013 ilmestyi Roslundilta ja Hellströmiltä
uusi ja kuudes dekkarisuomennos Kaksi soturia.
Loistavia dekkareita kaikki aikaisemmat ja niin  myös tämä. Tätä on jo odotettu.

Keväällä 2013 ilmestyi uutena pokkaripainoksena Roslundin ja Hellströmin v. 2011 ilmestynyt dekkari
Kolme sekuntia.

Huom!
Peltomaa, Marianne: Kun trilleri on kahden kauppa: Roslund & Hellström, vastakohtien työpari. 
Ruumiin kulttuuri 4/2011.  s. 32-36.

Huhtikuussa 2012 ilmestyi uutena WSOY pokkaripainoksena Roslundin ja Hellströmin neljäs
dekkari Tyttö katujen alta.

Syksyllä 2011 ilmestyi uutena pokkaripainoksena Roslundin ja Hellströmin v. 2008 ilmestynyt kolmas suomennettu dekkari Edward Finniganin hyvitys.

Lokakuussa 2011 ilmestyi suomeksi Anders Roslundin ja Börge Hellstömin viides dekkari Kolme sekuntia.
Tätä on odotettu.
Anders Roslund saapuu Helsingin kirjamessuille 27.10.

Huom!
Anders Roslundin ja Börge Hellströmin Three Seconds (Tre sekunder, 2009) on palkittu Britanniassa CWA:n Kansainvälinen Tikari -palkinnolla vuoden parhaana ulkomaisena, englanniksi käännettynä rikosromaanina.
Kirja ilmestyi suomeksi WSOY:n kustantamana syksyllä 2011 nimellä Kolme sekuntia.
Lisätietoa:
- CWA - The Crime Writers' Association.

Pohjolan Sanomat 11.12.10
Roslundin ja Hellströmin viime vuonna Ruotsissa ilmestynyt dekkari Tre sekunder filmataan Hollywoodissa. Lisäksi duon neljä aikaisempaa dekkaria, eli Peto,
Lokero 21 , Edward Finniganin hyvitys ja
Tyttö katujen alta kuvataan Ruotsissa elokuviksi.
Hieno juttu. Loistavia dekkareita.

Roslundin ja Hellströmin  Lokero 21 ilmestyi
syksyllä 2010 uutena painoksena
WSOY pokkarit -sarjassa
.

Palkittu ruotsalainen dekkaristiduo Roslund & Hellström kävivät vierailulla Helsingissä 30.11.-1.12. kertomassa suomeksi ilmestyneestä neljännestä rikosromaanistaan
Tyttö katujen alta.
- WSOY- Lehdistötiedote 17.11.10.

Roslundin ja Hellstömin neljäs neljäs dekkarisuomennos Tyttö katujen alta ilmestyi lokakuussa 2010.
Erinomaisia dekkareita.

Svenska Deckarakademin on palkinnut  Anders Roslundin ja Börge Hellströmin Tre sekunder -dekkarin vuoden 2009 parhaana ruotsalaisena rikosromaanina.
Toivottavasti saadaan suomeksi pian...ja varmaan saadaan.

Ruotsalaisten huippudekkaristien Anders Roslundin ja Börge Hellströmin kolmas suomennettu dekkari
Edward Finniganin hyvitys ilmestyi lokakuussa 2008.

Kirja oli loistava, kuten edellisetkin suomennokset
Peto ja Lokero 21.

Roslundin ja Hellströmin kirjojen suomalainen kustantaja on WSOY.
Ruotsalainen kustantaja on Piratförlaget.www.roslund-hellstrom.com

www.roslund-hellstrom.se
.

www.kirja.fi/kirjailija/borge-hellstrom.

www.kirja.fi/kirjailija/anders-roslund/.

WSOY on Roslundin ja Hellströmin suomalainenkustantajaDekkariNetti (tuusimaa) Twitterissä


Tornion kaupunginkirjasto  

Elämä

Ruotsalaiset jännityskirjailijat Anders Roslund (s. 1961) ja Börge Hellström (1957-2017) ovat ainutlaatuinen kirjoittajapari. Heitä pideään taitavimpana kaksikkona Sjöwallin ja Wahlöön jälkeen.
Anders Roslund on taustaltaan toimittaja. Hän on toiminut pitkään STV:n toimittajana ja uutispäällikkönä.Hän on ollut kymmenen vuotta television uutisreportterina, reportaasitoimittajana ja uutispäällikkönä.
Börge Hellströmillä taas on käytännön kokemusta rikollisuudesta. Hellström kärsi tuomionsa vankilassa ja auttaa nyt vapautuvia vankeja sopeutumaan yhteiskuntaan kirjailijantyönsä ohessa. Kirjoittajien erilaiset näkökulmat synnyttävät todenmakuista kirjallisuutta, jossa jännittävän juonen mausteena on teräviä oivalluksia yhteiskunnastamme.
Börge Hellström on entinen rikollinen, joka työskentelee nykyisin nuorisorikollisten ja huumeiden käyttäjien kuntouttajana. Hän kuuluu rikoksia ehkäisevän järjestön KRISin (Kriminellas Revansch I Samhället) perustajiin..
Kaksikon esikoisteos Peto voitti Lasiavain -palkinnon Pohjoismaiden parhaana rikosromaanina.  Toinen kirja Lokero 21 puolestaan oli ehdolla Ruotsin parhaaksi dekkariksi.  Kolmas romaani Edward Finniganin hyvitys on ilmeisesti heidän painavin teoksensa. 
Vuonna 2016 ilmestyi jo kuudes kirjoittajaparin yhteinen dekkari Kolme minuuttia.
Roslundin ja Hellströmin kirjoja on kiitetty ajankohtaisista aiheistaan ja realistisuudestaan.  Todenmakuisuus syntyy kirjoittajien kokemuksesta.
Roslund ja Hellström ovat onnistuneet luomaan uuden ja erittäin kiinnostavan komisarion, Ewert Grensin dekkarikirjallisuuteen. Hän on kerrassaan loistava persoona.
Erinomaisia ruotsidekkareita...Teokset

Odjuret, 2004.   (suom. Peto, 2004).
Box 21. 2005.  (suom. Lokero 21, 2007).
Edward Finnigans upprättelse, 2006.  (suom. Edward Finniganin hyvitys, 2008).
Flickan under gatan, 2007.  (suom. Tyttö katujen alla, 2010).
Tre sekunder. 2009.   (suom. Kolme sekuntia, 2011).
Två soldater, 2012.   (suom. Kaksi soturia, kevät 2013).
Tre minuter, 2016.  (suom. Kolme minuuttia, 2016).
Tre timmar, 2018. (suom. Kolme tuntia, 2018).

Jamåhonleva, 2019. (suom. Sä kasvoit neito kaunoinen, 2020).


Suomennokset


Peto.
Alkuteos: Odjuret, 2004. Suom. Veijo Kiuru.
WSOY 2004.
ISBN 951-0-29550-7 (sid.) 28 e. Ilm. 9/2004. 

Kaksi pikkutyttöä löydetään kuolleina kellarikomerosta. Neljä vuotta myöhemmin heidän murhaajansa Bernt Lund hyökkää vanginvartijoiden kimppuun ja pakenee, kun häntä ollaan siirtämässä vankilasta toiseen. Poliisi on varma siitä, että Lund uusii rikoksensa. Pikkukaupungissa kirjailija Fredrik Stefansson vie viisivuotiaan tyttärensä Marien päiväkotiin. Vain muutamaa tuntia myöhemmin tyttö löytyy lähimaastosta raiskattuna ja kuolleena. Miten tämä saattoi tapahtua? Kun poliisi eilöydä surmaajaa, tytön isä ottaa oikeuden omiin käsiinsä. Yhtäkkiä ei olekaan enää kysmys pelkästään pedofiilin etsimisestä vaanrikoksesta, joka kuohuttaa jokaista. Tyttärensä kuoleman kostanut isä saa murhasyytteen ja joutuu oikeuteen. Kaksi rikospoliisia, kokenut Ewert Grens ja nuorempi Sven Sundkvist, ovat keskellä elämänsä vaikeinta juttua. Oikeudenkäynti nostaa pintaan kiivaita tunteita koko maassa. Mielenosoittajat vaativat tytön isän vapauttamista, ja monella paikkakunnalla ihmiset toimivat lynkkausmielialan vallassa. Kysymykset kärjistyvät: Kenen on kuotava ensin? Kenen henki on arvokkain? Kirja on järkyttävän ajankohtainen ja todentuntuinen. SE herättää monelaisia ajatuksia lain noudattamisesta ja oikeudenmukaisuudesta.
Kirja ilmestyi Ruotsissa maaliskuussa 2004 Piratfölagetin kustantamana..
Kirjan julkaisuoikeudet on ostettu jo eri puolille maailmaa, mm. suuret kustantamot Time Warner ja saksalainen Fischer ovat ostaneet oikeudet.

Lokero 21.
Alkuteos: Box 21, 2005. Suom. Veijo Kiuru.
WSOY 2007.
ISBN 978-951-0-31385-5 (sid.) 29 e. Ilm. 4/2007.
2. p. ilm. syksyllä 2010  WSOY pokkarit -sarjassa.

Nuori nainen, jonka selässä on 35 piiskaniskun jäljet, löydetään lukitusta asunnosta. Toisaalla epätoivoinen mies sekoittaa amfetamiiniin pesujauhetta, joka syövyttää suonet rikki. Pian toinen heistä syöksyy pyörätuolissa alas portaita ja lyö kasvonsa seinään. Toinen taas tunkeutuu ruumishuoneeseen ja ottaa pistoolilla uhaten panttivangeikseen eläviä ja kuolleita.
Poliisit Ewert Grens ja Sven Sundkvist joutuvat selvittämään kahta samassa sairaalassa tapahtunutta rikosta. Onko kuolleilla oikeus puhua? Jos rikoksen uhrista tulee rikollinen, onko hän silloin hyvä vai paha ihminen? Lokero 21 kätkee sisäänsä kahden naisen elämän.  Kirja kuvaa yhteiskunnan pimeää puolta: ihmiskauppaa, jota käydään silmiemme edessä tässä ja nyt.
Toinen dekkari ja toinen suomennos ruotsalaisilta Roslungilta ja Hellströmiltä.

Edward Finniganin hyvitys.
Alkuteos: Edward Finnigans upprättelse, 2006. Suom. Veijo Kiuru.
WSOY 2008.
ISBN 978-951-0-34287-9 (sid.)   27,30 e.   Ilm. 10/2008. 
Uusi pokkaripainos ilm. syksyllä 2011.

Ruotsinlaivalla pahoinpidellään mies, ja syyllinen, John Schwarz, pidätetään Tukholmassa. Kuka hän oikein on? Mies vailla henkilöllisyyttä? Poliisin tutkimuksissa paljastuu, että hänen pitäisi olla kuollut. Yhdysvalloissa Edward Finnigan kiroaa kohtaloaan. Vuosien jälkeenkään hän ei saa rauhaa, koska ei ole saanut hyvitystä tyttärensä murhasta. Oikeuden päätös, josta hän oli jo varma, tuotti pettymyksen. Komisario Ewert Grens ei arvaa mitä tuleman pitää alkaessaan kuulustella Schwarzia. Rikosvyyhdestä paljastuu poliittista peliä, tulehtuneita ihmissuhteita ja pakkomielteen kaltaisia vakaumuksia. Edward Finniganin hyvitys on jäätävä kuvaus siitä, mitä kostonhimo saa aikaan. Kuka on uhri ja kuka rikollinen? Ennen kaikkea kirja on ajatuksia herättävä romaani, jonka loppu yllättää täydellisesti.
Kolmas suomennos Roslundilta ja Hellströmiltä. Aikaisemmin ilmestyneet: Peto (syksy 2004) ja Lokero 21 (kevät 2007).

Tyttö katujen alta.
Alkuteos: Flickan under gatan, 2007.  Suom. Sanna Manninen.
WSOY 2010.
ISBN 978-951-0-34288-6 (sid.)   32 e.   Ilm. 10/2010.  
Uusi WSOY pokkaripainos ilm. 4/2012.

On kalsean hyinen talvi ja komisario Ewert Grensillä on vino pino keskeneräisiä tapauksia pöydällään. Lisäksi hänen vaimonsa Anni on vakavasti sairas. Kaikki tämä on kuitenkin jätettävä odottamaan, kun Sankt Göranin sairaalan alikulkukäytävästä löytyy naisen silvottu ruumis. Ja samanaikaisesti, kuin kirottuna, ilmestyy poliisiaseman ovelle tyhjästä 43 huumattua, pelokasta vieraskielistä lasta. Poliisilla on ratkaistavanaan kaksi perin outoa tapausta. Tutkinnan edetessä Grens ja hänen kollegansa huomaavat seuraavansa rikollista sananmukaisesti maan alle: Tukholman tunnelisokkeloissa eletään elämää, jollaista he eivät ole osanneet tai edes halunneet kuvitella.
Tyttö katujen alka on Roslundin ja Hellstörmin neljäs rikosromaani ja neljäs suomennos, joka oli edeltäjiensä Lokero 21:n ja Edward Finneganin hyvityksen lailla ehdolla Ruotsin parhaaksi dekkariksi.  Jo esikoinen voitti arvostetun Lasiavain -palkinnon. Vielä suomentamaton Tre sekunder, on sekin ehditty palkita vuoden 2009 parhaana dekkkari. Kirjojen käännösoikeudet on myyty kahdeksaantoista maahan, ne ovat olleet arvostelumenestyksiä sekä Ruotsissa että ulkomailla.  Erinomaisia dekkareita.

Kolme sekuntia.
Alkuteos: Tre sekunder, 2009.  Suom. Anna Manninen.
WSOY 2011.
ISBN 978-951-0-38040-6 (sid.)   36 e.   Ilm. 10/2011.
Uusi WSOY:n Bon -pokkaripainos ilm. kevät 2013.

Miehellä on kaksi elämää. Yksi rakastetun vaimon ja kahden pienen pojan kanssa, perheen jota hän suojelee hinnalla millä hyvänsä. Ja toinen, salainen elämä "Paulana", roolissa jossa hän joka ikinen päivä riskeeraa kaiken mitä rakastaa. Toimeksiantajinaan kaksi toisiaan vastustavaa tahoa hän aikoo vallata huippuvankilan sisäiset huumemarkkinat ja iskeä kansainvälisen rikollisuuden ytimeen. Entä jos peiterooli paljastuu? Paula tietää, että kuolemiseen menee kolme sekuntia. Roslund ja Hellström ovat jälleen kirjoittaneet sietämättömän nerokkaan ja jännittävän trillerin, jossa ihmiset yhteiskunnan kaikilla tasoilla pannaan testiin. Aikaisemmista teoksista tuttu särmikäs rikospoliisi Ewert Grens kollegoineen tähdittää myös kaksikon viidettä romaania. Pohjoismainen dekkarijärjestö Skandinaviska Kriminalsällskapet myönsi kirjalle arvostetun Glasnyckel- eli Lasiavainpalkinnon vuoden 2010 parhaasta pohjoismaisesta rikosromaanista. Teos valittiin myös Ruotsin parhaaksi dekkariksi, ja Fight Club- ja Heat-elokuvista vastannut New Regency tuottaa kirjasta version valkokankaalle.
Viides dekkari ruotsalaisilta.  Erinomaisia kaikki edelliset.

Kaksi soturia.
Alkuteos: Två soldater, 2012. Suom. Sanna Manninen.
WSOY 2013.
ISBN 978-951-0-39245-4 (sid.)    Ilm. 4/2013.  
Uusi Bon -pokkaripainos ilm. 6/2014.

Kolme vankilapakoa johtaa Ewert Grensin järjestäytyneen nuorisorikollisuuden ytimeen.Råbyn ongelmalähiössä kasvaneet jengirikolliset Leon ja Gabriel ovat olleet parhaat ystävät polvenkorkuisesta ja oppineet huumebisneksen armottomat säännöt yhdessä. Heidän murtumaton siteensä testataan rajuimman kautta ajojahdissa, joka saa alkunsa huimasta paosta Aspsåsin vankilasta. Rikospoliisi Ewert Grensin ja José Pereiran kintereillä lukija astuu yhteiskunnan varjoihin - todellisuuteen joka kylmää ja koskettaa samalla kertaa.
Kaksi soturia on Anders Roslundin ja Börge Hellströmin kuudes bestsellerlistojen kärkeen ampaissut rikosromaani.  Edeltäjä Kolme sekuntia (2011) valittiin Ruotsissa vuoden parhaaksi dekkariksi.  Kirja oli myös Lasiavain-ehdokas ja CWA:n Kansainvälinen tikari -palkinnon voittaja. Muut suomennetut dekkarit ovat Peto (2004), Lokero 21 (2007), Edward Finniganin hyvitys (2008) ja Tyttö katujen alla (2010).  Kaikki loistavaa ruotsalaisdekkarin kärkeä.

Kolme minuuttia.
Alkuteos: Tre minuter, 2016. Suom. Helena Butzow.
WSOY 2016.
ISBN 978-951-0-41748-5 (sid.) Ilm. 8/2016.
bbbb
Nerokas jännäri kansainvälisestä huumekaupasta.Palkittu ruotsalaiskaksikko jälleen  kirjoitusvauhdissa - Roslund&Hellström uppoutuvat kansainvälisten huumerikollisten armottomaan maailmaan. Ruotsin poliisin myyränä vankilaan soluttautunut ja sieltä paennut pikkurikollinen Piet Hoffman piileskelee perheineen Kolumbiassa. Kintereillään hänellä on komisario Ewert Grens ja itämafia ja työantajanaan Kolumbian pelätyin huumekuningas - vai sittenkin Yhdysvaltain liittovaltion poliisi?
Keneen on luottaminen maailmassa jossa kaiken voi ostaa, ja jossa peiteroolit vaihtuvat kuin karusellissa? Kolme minuuttia on kirjoittajiensa kuudes yhteinen kirja ja itsenäinen jatko-osa heidän kansainväliselle läpimurrolleen Kolme sekuntia.
Anders Roslund ja Börge Hellström ovat ainutlaatuinen kirjoittajapari. Anders Roslund oli ennen kirjailijaksi ryhtymistään kulttuuritoimittaja, Börge Hellströmillä taas on käytännön kokemusta rikollisuudesta. Hellström kärsi tuomionsa vankilassa ja auttaa nyt vapautuvia vankeja sopeutumaan yhteiskuntaan kirjailijantyönsä ohessa. Kirjoittajien erilaiset näkökulmat synnyttävät todenmakuista kirjallisuutta, jossa jännittävän juonen mausteena on teräviä oivalluksia yhteiskunnastamme.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Kolme tuntia.
Alkuteos: Tre timmar, 2018. Suom. Veijo Kiuru.
WSOY 2018.
ISBN 978-951-0-41749-2 (sid.) Ilm. 10/2018.
bbbb
Kolme tuntia jatkaa ruotsalaiskirjoittajien kansainvälisten menestysdekkareiden sarjaa. Vaimonsa kuolemasta toipuva rikoskomisario Ewert Grens tutkii pirullista liiketoimintaa, jonka avulla joku ansaitsee valtavia summia toisten ihmisten inhimillisen hädän kustannuksella. Värtanin satamaan Tukholmassa on laivattu oudonsisältöinen kontti. Kun se avataan, löytyy hapenpuutteeseen kuolleiden ruumiita. Uudesta elämästä haaveilleiden ihmisten elämä on katkaistu, kontti on tilkitty ilmatiiviiksi jossain matkan varrella. Ewert Grens saa apuun vanhan tuttunsa, rikollisesta elämästä luopuneen Piet Hoffmanin, joka soluttautuu salakuljetusjärjestöön. Kolme tuntia -dekkarin juonen lonkerot ulottuvat Pohjois-Euroopasta Länsi-Afrikkaan asti. Piet tutkii juttua Nigerissä ja Libyassa, Ewert panee toimeksi Tukholmassa.
Kirjailijakaksikko Roslund&Hellströmin kansainvälinen läpimurtoteos oli Kolme sekuntia (suom. 2011), ja se oli ehdokkaana Ruotsin parhaaksi dekkariksi. Sitä seurasi itsenäinen jatko-osa Kolme minuuttia, jossa lukija tutustuu komisario Grensin jahtaamaan pikkurikolliseen, Piet Hoffmaniin. Kolmessa tunnissa heidän tiensä jälleen kohtaavat.
Toinen kirjoittajista, Börge Hellström kuoli helmikuussa 2017, mutta Anders Roslund kirjoitti loppuun ystävysten aloittaman kirjasarjan. Hienoja kirjoja koko sarja!!
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Sa kasvoit neito kaunoinen.
Alkuteos: Jamåhonleva, 2019. Suom. Annamari Typpö.
WSOY 2020.
ISBN 9789510449394 (sid.) Ilm. 7/2020.
bbbb
Kun syntymäpäivä on kuoleman päivä.
Raaka trilleri kostosta, petoksesta ja siitä, mitä aseiden keskellä kasvaminen tekee lapselle – uusin bestseller kirjailijalta, jonka teokset ovat saavuttaneet suuren suosion maailmalla Ruotsista Hollywoodiin.
Sen piti olla rutiinitarkastus. Ewert Grens astuu tukholmalaisasuntoon, jonka naapuri on valittanut poliisille melusta: televisio huutaa yötä päivää ja joku laulaa onnittelulaulua. Vastassa on pikkutyttö Zana, viiden kynttilän syntymäpäiväkakku ja näky, joka piinaa Ewertiä hänen loppuelämänsä. Kaksi vuosikymmentä myöhemmin Ewert palaa asuntoon, koska Zana on vaarassa. Hänen on löydettävä Zana ennen kuin muita. Ja hänellä on kiire.
Anders Roslund (s.1961) on ruotsalainen journalisti ja kirjailija, joka tuli tunnetuksi kirjoittajakaksikko Roslund & Hellströmin toisena osapuolena. Roslund on työskennellyt mm. kulttuuritoimittajana, julkaissut kymmenen kirjaa ja saanut lukuisia palkintoja, muiden muassa himoitun Lasiavaimen. Hänen ja työparinsa, entisen rikollisen Börge Hellströmin, Kolme sekuntia -trilogia oli kansainvälinen menestys: Roslund kuvaa alamaailmaa aidosti.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana, mp3-äänikirjana.

Artikkeleita ja kirjallisuutta

Peltomaa, Marianne: Kun trilleri on kahden kauppa : Roslund & Hellström, vastakohtien työpari. 
Ruumiin kulttuuri 4/2011.  s. 32-36.

Arvosteluja


Peto. WSOY 2004.
Helsingin Sanomat 28.10.2004  Marttila, Hannu: Peloista pahin.


Lokero 21.  WSOY 2007.
Helsingin Sanomat 4.6.2007 Avola, Pertti:  Ihmiskaupan uhri kostaa.

Internet


- www.roslund-hellstrom.se.
- Piratförlaget: Anders Roslund & Börge Hellström .
- Wikipedia - Roslund & Hellström.