Sisällön alkuun
Menu


Minerva Crime -sarja


Minerva Crime -sarjaa julkaisee Minerva kustannus.
Sarjassa on julkaistu pääasiassa kotimaisia dekkareita.
Brittiläisen dekkarikirjailijan Peter Jamesin dekkareita on
ilmestynyt jo kaksi ja uusin tulossa lähiaikoina.
Ensimmäinen Minerva Crime -dekkari Jukka Niskasen
Pahan kädenjälki ilmestyi keväällä 2008 ja uusin Peter Jamesin
Kuolema ei riitä
ilmestyy loppusyksystä 2011.
Kotimaisia esikoisdekkareita sarjassa on ilmestynyt syksyyn 2011 mennessä Mika Vehmersuon Pimeyden polte (2008), Susanna Yliluoman Lööppimurha (2010) ja Hannleena Viiman Naisen vaisto (2011).
Max Mannerilta ja Jukka Niskaselta on ilmestynyt sarjassa useita kirjoja.


Vuoden 2008 Minerva Crime -dekkarit


Niskanen, Jukka: Pahan kädenjälki.
Minerva 2008. - (Minerva Crime).
ISBN 978-952-492-136-7 (sid.) 25,90 e. Ilm. 3/2008.  Kansikuva.
Jake Klein on KRP:n rikosylikonstaapeli, joka joutuu kylmäverisen murhan selvittämiseksi kamppailemaan kansainvälisten ammattirikollisten, omien esimiestensä, lähisuhteidensa ja oman itsensä kanssa. Kansainvälisen suuryrityksen suomalaisen toimitusjohtajan ammattimainen teloitus keskellä kirjasta päivää saa kuohuksiin sekä ison median että pikkukaupungin poliisin. Jake Klein on karkottettu omapäivyytensä ja henkilökohtaisten ongelmiensa vuoksi Helsingin Rikoslaboratorion leivistä Joensuun poliisin avuksi. Hänen eirkoisosaamiselleen on nyt yllättävää kysyntää. Jakelle Itselleen murhan selvittelystä tulee näytön paikka, monestakin syystä.
Jukka Niskaselta toinen dekkari. Esikoinen Yölisko ilmestyi v. 2000 Kariston kustantamana.
Kirja oli Helsingin Sanomien esikoiskirjailijakilpailun finaalissa v. 2000.
Kirja ilmestyy Minerva Kustannuksen uudessa Minerva Crime -sarjassa.
Jukka Niskanen DekkariNetissä.


Vehmersuo
, Mika: Pimeyden polte.
Minerva 2008. - (Minerva Crime).
ISBN 978-952-492-150-3 (sid.) 25,90 e. Ilm. 1/2008.
Rikoskomisario Antti Venäläinen on kyllästynyt kiihkeärytmiseen kaupunkielämään ja päättää pysäyttävän sairauskohtauksen jälkeen palata kotiseudulleen pieneen maalaiskaupunkiin. Haaveet leppoisasta eläkevirasta pikkukaupungissa osoittautuvat kuitenkin ennenaikaisiksi. Ensimmäisenä työpäivänään hän joutuu tutkimaan tuhopolttoa, joka näyttää kammottavalta rituaalimurhalta. Murhasarja saa pian jatkoa, ja pikkukaupunki ajautuu pelon valtaan. Menneisyyden varjo ulottuu pitkälle, ja rikoksen lonkeroihin kietoutuvat monet yllättävät henkilöt. Lapsuudenmaisemissaan Antti Venäläinen kohtaa myös nuoruudenrakkautensa ja menneisyyden haamunsa. Uuden elämän alottaminen menneen ja tulevan taitekohdassa asettaa monia haasteita keski-ikäiselle miehelle ja hänen läheisilleen.
Mika Vehmersuon esikoisdekkari.
Antti Venäläisen tutkimukset saavat jatkoa dekkarisarjan seuraavassa osassa Tappolaukaus. Mika Vehmersuon on espoolainen free lance -ohjaaja, käsikirjoittaja ja kirjailija. Vuosina 2000-2006 Vehmersuo on käsikirjoittanut ja ohjannut 37 osaa TV2:ssa esitettyä tv-sarjaa Rikostarinoita Suomesta. Vehmersuo on julkaissut aiemmin teokset Valkoinen sulka ja Pieni onnellisuuden kirja (2007).
Arvosteluja:
- Helsingin Sanomat 13.3.08. Pertti Avola.

Vuoden 2009 Minerva Crime -dekkarit

Manner, Max: K18.
Minerva 2009.    (Minerva Crime).
ISBN 978-952-492-224-1 (sid.)   27,90 e.   Ilm.  4/2009.  Kansikuva.
Kuumuutta huokuva Turku ei ole enää entisellään. Kolmen naisen kohtalot kietoutuvat kammottavalla tavalla yhteen sarjamurhia tehtailevan psykopaatin pitäessä poliisia pilkkanaan. Ylikomisario Anna Mäki, kapinahenkinen entinen poliisi Annika Malm ja utelias vanha nainen joutuvat tahtomattaan tapahtumien keskiöön. Panokset kovenevat, ja Annika Malm sysätään suurten ratkaisujen eteen. Matka mielen pimeälle puolelle alkaa, ja Annika havaitsee kamppailevansa nerokkaan sairasta mieltä vastaan. Autio huvila, sairas mieli ja oudot tuntemattomat tahot lataavat jännityksen tietämättömälle tasolle. Pystyykö Anna Mäki selvittämään elämänsä solmut rakkaudessa ja työrintamalla? Onko mikään ympärillä enää aitoa - juuri sitä, miltä näyttää? K18 on Annika Malm -trilogian aloitusteos. Jatko-osa on työn alla ja ilmestyy kauppoihi. Jatko-osa on työn alla ja ilmestyy kauppoihin ensi kesänä. Tulevasta trilleristä on tehty nyt myös traileri - se löytyy Mannerin kotisivulta www.maxmanner.com.
Max Manner on turkulainen Luxemburgissa nykyään asuva kirjailija. Hän on julkaissut kolme komisario Anna Mäen tutkimuksista kertovaa rikosromaania, Revanssi (2007), Demi-Sec (2008) ja K18 (2009).
Max Manner DekkariNetissä.

Niskanen, Jukka: Sapelikissa.
Minerva 2009.   (Minerva Crime).
ISBN 978-952-492-221-0 (sid.)  27.90 e.    Ilm. 2/2009.  Kansikuva.
Jake Klein on KRP:n rikosylikonstaapeli, joka on karkotettu Helsingistä Joensuuhun epäsovinnaisten metodiensa ja sopeutumattomuutensa vuoksi. Kaupungissa on tuskin ennätetty toipua edellisestä palkkamurhasta, kun paikallisen suuryrityksen lähes koko johtoryhmä teloitetaan ammattimaisesti keskellä kirkasta päivää. Kun kaksi samaa kaavaa noudattavaa murhavyyhteä osuu lyhyen ajan sisällä samaan kaupunkiin, on Jaken kaltaiselle miehelle on tilausta. Mutta mitä syvemmälle Jake tutkimuksissaan etenee, sitä oudommaksi käy maasto ja sitä useamman varpaille hän joutuu astumaan. Jutun selvittämisestä tulee Jakelle pakkomielle, joka vie hänet yli valtiollisten ja ammatillisten rajojen.
Jukka Niskanen on palkittu kirjoittaja, jonka romaani Yölisko oli Helsingin Sanomien esikoiskirjakilpailun finaalissa vuonna 2000. Jake Kleinista kertovan sarjan ensimmäinen osa Pahan kädenjälki ilmestyi keväällä 2008. Kirjoittamisen ohella hän toimii taiteilijana ja muotoilun opettajana.
Jukka Niskanen DekkariNetissä.

Vuoden 2010 Minerva Crime -dekkarit

James, Peter: Kuoleman kanssa ei kujeilla.
Alkuteos:  Dead simple, 2005.  Suom. Leena Mäntylä.
Minerva 2010.   (Minerva Crime).
ISBN 978-952-492-387-3 (sid.)   27.90 e.   Ilm. 8/2010.   Kansikuva.
Ensimmäinen suom. ja ensimmäinen Roy Grace -sarjan dekkari.
Sen piti olla vain hauska polttaripila. Kavereilleen lukemattomia kujeita tehtaillut Michael Harrison saisi viimein maistaa omaa lääkettään. Makaaberi hauskanpito loppuu lyhyeen, kun kaikki menee karmealla tavalla pieleen. Neljä ihmistä saa surmansa ja sulhanen katoaa mystisesti. Johtolankoja on vähän tai ei ollenkaan.
Jutun saa tutkittavakseen rikostarkastaja Roy Grace, joka huomaa pian, että kaikki ei ole aivan kohdallaan. Kadonneen sulhasen lähipiirissä on joku, joka salaa selvästi jotakin. Mutta Gracelle 19 vuoden poliisiura on opettanut, että kaikki ei ole aina sitä, miltä näyttää…
Kuoleman kanssa ei kujeilla on rikostarkastaja Roy Gracen tutkimuksista kertovan dekkarisarjan ensimmäinen osa. Peter Jamesin tarkka, elokuvamainen kerrontatyyli ja kirjan yllätyksellinen juoni vangitsevat lukijan ja pitävät tämän otteessaan loppuun saakka.
Huom!  Erittäin kiinnostava avaus Roy Grace -sarjaan. Jäädään odottamaan lisää.
Peter James DekkariNetissä.

Manner, Max: 72 h.
Minerva 2010.   (Minerva Crime).
ISBN 978-952-492-371-2 (sid.)   27,90 e.   Ilm. 6/2010.   Kansikuva.
Ruotsissa syntynyt kiinalais-suomalainen Annika Malm saapuu Arlandan lentokentälle ja jää odottamaan Turkuun lähtevää konetta. Vieressä istunut mies unohtaa puhelimensa pöydälle. Puhelin soi. Annika vastaa. Maailma pysähtyy. Ajojahti alkaa.
Vain kolmeen jäätävän kylmään tammikuun vuorokauteen keskittyvä tarina etenee lähes tunti tunnilta ja huipentuu pieneen norjalaiseen kylään – ja todelliseen infernoon. Annika Malm -trilogian toinen osa rikkoo kaikki perinteisen kotimaisen dekkariviihteen totutut rajat. Se kiristää toimintaruuvin äärimmilleen ja murtautuu vastustamattomasti pohjoismaisen trillerigenren kuumimpaan ytimeen.
Max Mannerilta on aiemmin ilmestynyt dekkarit: Revanssi, Demi-Sec ja K18.
Max Manner DekkariNetissä.

Niskanen, Jukka: Vihan kääntöpiiri.
Minerva 2010.   (Minerva Crime).
ISBN 978-952-472-339-2 (sid.)  27,90 e.   Ilm. 3/2010.  Kansikuva.
Suomeen soluttautunut terroristiryhmä käyttää häikäilemättä hyväkseen hyvinvointivaltion suomia mahdollisuuksia ja suunnittelee terroristi-iskua, jonka kokoluokka ylittää paikallisen poliisin hurjimmatkin painajaiset.
Suomalaisen poliisin raaka murha paljastuu vain alkusoitoksi tapahtumasarjassa, jossa huipputehokkain asein tehtäväksi suunniteltu terrori-isku uhkaa lopulta kokonaisia maanosia.
Epäsovinnainen sankaripoliisi Jake Klein joutuu elämänsä vaativimman haasteen eteen, ja vasta syrjäisellä tulivuorisaarella käyty katkera kilpajuoksu tuo ratkaisun epätasaiseen voimankoetukseen.
Alkuvoimainen dekkari-toimintaseikkailu, joka täyttää kansainvälisen rikosromaanin mitat.
Jukka Niskasen neljäs dekkari.
Jukka Niskanen DekkariNetissä.

Yliluoma, Susanna: Lööppimurha.
Minerva 2010.  (Minerva Crime).
ISBN 978-952-492-333-0 (sid.)   27,90 e.   Ilm. 2/2010.  Kansikuva.
Esikoisdekkari!
Hyytävä esikoisdekkari kovasta mediamaailmasta. Äiti löytää tyttärensä sadistisesti murhattuna, kun ensi lumi sataa Etelä-Pohjanmaalle.  Tästä  alkaa dekkari, joka paljastaa niin murhaajan mielenmaiseman kuin lööppimaailman raadollisuuden. Päähenkilö, entinen rikostoimittaja ja Iltaviestin vastaleivottu uutispäällikkö Lilja Rossi elää maailmassa, jossa ihmisen yksityiselämä ja maine ovat kauppatavaraa.  Sellaista periaatetta ei lehdellä olekaan, joka ei myyntilukujen edessä taipuisi.  Ristiriita työn vaatimusten ja Liljan moraalin välillä kasvaa kasvamistaan. 
Susanna Yliluoma  on syntynyt 1969 Kortesjärvellä.  Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri ja on työskennellyt 10 vuotta Iltalehden rikos- ja uutistoimittajana ja hän on rikosseuraamusalan opiskelija. Yliluoma on toiminut myös vapaaehtoisena rikosuhrien tukihenkilönä.  Hän on aikaisemmin julkaissut Sammakon kustantamana teoksen Pinkki hartauskirja.
Mielenkiintoinen ja lupaava esikoinen.  Jäädään odottamaan seuraavaa kirjaa, sillä ainesta kirjoittajassa on.
Artikkeleita ja arvosteluja:
- Hs.fi 14.2.10 Pertti Avola.
- Helsingin Sanomat (Kuka?)14.2.2010 Saarinen, Riitta: Väkivallan kehä alkaa kotona.
Huom! Kirjan julkistaminen Tampereen kirjamessuilla 13.2.10.

Vuoden 2011 Minerva Crime -dekkarit

James, Peter: Kuolema katsoo kohti.
Alkuteos: Looking Good Dead, 2006.   Suom. Leena Mäntylä.
Minerva 2011.    (Minerva Crime).
ISBN 978-952-492-458-0 (sid.)    27,90 e.    Ilm. 4/2011.   Kansikuva.
Tom Bryce tekee vain sen, mitä kuka tahansa kunnon ihminen tekisi. Palauttaakseen junaan unohtuneen CD-levyn omistajalleen, hän yrittää selvittää tämän henkilöllisyyttä tutkimalla levyn sisältöä. Tahtomattaan hänestä tulee raa’an murhan todistaja. Hänen perhettään uhataan hirveällä kostolla, jos hän kertoo poliisille näkemästään. Vaimonsa rohkaisemana Tom kuitenkin uskaltautuu antamaan lausunnon rikosylikomisario Roy Gracen johtamalle tutkimusryhmälle. Tämän jälkeen Brycen perheen murha onkin enää toteuttamista vailla.
Brycen perheen murhasta on tarkoitus tehdä myös kammottavaa viihdettä. Kellien ja Tomin tappovideota mainostetaan jo internetissä. Webbisivulta kuolema katsoo kohti.
Kirja jatkaa Peter Jamesin rikosylikomisario Roy Grace -dekkarisarjaa ja on, jos mahdollista, vielä edeltäjäänsäkin hyytävämpi. Omien demoniensa riivaama rikosylikomisario on vastatusten kylmäveristen rikollisten kanssa, joille jokainen murha on uusi mahdollisuus tehdä rahaa perverssissä viihdebisneksessä.
Brittidekkarien kuuminta kärkeä, josta on tekeillä ITV:n tuottama tv-sarja.
Roy Grace -sarjan ensimmäinen kirja Kuoleman kanssa ei kujeilla ilmestyi Minervan kustantamana syksyllä 2010. Kirja oli
erittäin kiinnostava. Hienoa, että kirjat suomennetaan  järjestyksessä.
Huom! Peter James vierailee Suomessa uuden kirjansa julkistamisen merkeissä 28.4.11.
Peter James DekkariNetissä.

James, Peter: Kuolema ei riitä.
Alkuteos: Not dead enough, 2007.  Suom. Leena Mäntylä.
Minerva 2011.   (Minerva Crime).
ISBN 978-952-492-521-1 (sid.)  27,90 e.   Ilm. 10/2011.  Kansikuva .
Samana yönä kun Brian Bishop tappaa vaimonsa Brightonin kodissaan, hän on todistettavasti Lontoossa. Ainakin siltä tilanne näyttää rikosylikomisario Roy Gracen ryhtyessä tutkimaan seurapiirirouva Katie Bishopin raakaa murhaa. Grace joutuu toteamaan, että Bishop on jotenkin onnistunut tekemään mahdottoman tempun; ollut kahdessa paikassa yhtä aikaa. Onko joku varastanut hänen henkilöllisyytensä vai onko Bishop yksinkertaisesti mestarivalehtelija? Kun vielä kaksi muutakin naista löytyy murhattuina, on Brightonin poliisilla kiire sada tilanne hallintaan, ennen kuin huhut sarjamurhaajasta aiheuttavat yleistä paniikkia. Mitä syvemmälle Bishopin perheen salaisuuksiin Roy Grace kaivautuu, sitä ilmeisemmäksi käy, ettei mikään ole sitä, miltä ensi silmäyksellä näyttää. Tutkimusten edetessä myös rikosylikomisarion oma elämä uhkaa suistua pahasti raiteiltaan. Kirja on rikosylikomisario Roy Grace -dekkarisarjan kolmas osa. Ja jälleen kerran Peter James onnistuu yllättämään lukijansa täydellisesti.
Peter Jamesin erinomaisen Roy Grace -sarjan kolmas osa.  Ensimmäinen dekkari Kuoleman kanssa ei kujeilla ilmestyi (2010) ja toinen dekkari Kuolema katsoo kohti ilmestyi kevällä 2011.  Hienoa, että saadaan sarjasta suomennoksia tiuhaan tahtiin.
Peter James vierailee Suomessa uuden kirjansa  Kuolema katsoo kohti julkistamisen merkeissä 28.4.11.
Peter James DekkariNetissä.

Manner, Max: 13. huone.
Minerva 2011.   (Minerva Crime).
ISBN 978-952-492-513-6 (sid.)  27,90 e.   Ilm. 6/2011.   Kansikuva.
Vakava loukkaantuminen pitää Annika Malmin Norjassa, oslolaisen aivospesialistin hoidossa. Lääkäri ei kuitenkaan herätä Annikassa luottamusta, päinvastoin, miehessä on jotain outoa. Lisäksi Annikaa varjostavat tatuoidut miehet. Annikan vuokraisännän, rikosylikonstaapeli Stein Storesenin tytär on vuosia tutkinut yliopistossa salaliittoteorioita, edennyt liian pitkälle ja joutuu peloissaan piiloutumaan saadessaan uhkauksia. Hänen perässään olevaa tappoporukkaa ohjailee kaikkien salaliittojen äiti, petos petoksen sisällä, kansainvälinen "13. huone". Annika Malm -trilogian päätösosa on koukuttava pohjoismainen trilleri peitellystä totuudesta, taitavasti sommitellusta harhasta, jossa fakta ja fiktio vaihtavat jatkuvasti paikkaa.
Annika Malm -trilogian päätösosa.  Sarjan aikaisemmat osat ovat K18 (2009) ja 72h (2010).
Max Manner DekkariNetissä.

Niskanen, Jukka: Käärmeen kehto.
Minerva 2011.   (Minerva Crime).
ISBN 978-952-492-445-0 (sid.)   27,90 e.   Ilm. 3/2011.   Kansikuva.
Suomalaisnaisen ruumista Singaporesta noutava rikostutkija Jake Klein huomaa, ettei ilmoitus naisen tapaturmaisesta kuolemasta pidä paikkaansa. Työkeikka venähtää, koska hänet halutaan mukaan rikostutkimukseen. Tutkimukseen, jonka mittasuhteet kasvavat päivä päivältä ja joka alkaa oudosti suuntautua pois Malakan salmesta. Miten tarkasti vartioidusta satamasta voi kadota valtamerialus? Vieläpä sellainen, jonka rahtina on hyvin vaarallista ydinjätettä?
Suomalaisnaisen murha paljastuu lyhyeksi introksi tapahtumasarjassa, jossa ekoterroristien suunnittelema isku uhkaa kokonaisia maanosia. Epäsovinnainen rikostutkija Jake Klein joutuu pelinappulaksi pirulliseen rikosvyyhteen. Kleinin rikostutkimus tiivistyy kujanjuoksuksi aikaa vastaan, ekokatastrofin uhatessa modernia suurkaupunkia.
Käärmeen kehto on alkuvoimainen dekkari-toimintaseikkailu, uuden rikoskirjallisuuden "road-novel", joka täyttää kansainvälisen rikosromaanin mitat. Neljäs kirja rikostutkija Jake Kleinistä kertovassa sarjassa.
Ilmestyy sähkökirjana huhtikuussa 2011.
Jukka Niskanen DekkariNetissä.

Viima, Hannaleena: Naisen vaisto.
Minerva 2011.  (Minerva Crime).
ISBN 978-952-492-548-8 (sid.)   27,90 e.   Ilm. 9/2011.   Kansikuva.
Asianajaja Johanna Stenin aviomies, komisario Riku Sten on kuollut hämärissä olosuhteissa. Hänet löydettiin paimiolaisen motellin nukkavierusta huoneesta, ainoana johtolankana tuhruinen kuvanauha, joka osoitti, että huoneesta oli kuolinhetken aikaan poistunut korkeisiin korkokenkiin ja lyhyeen hameeseen pukeutunut nainen. Poliisitutkinnassa päädyttiin siihen, että nainen oli ulkomaalainen prostituoitu, joka oli halunnut varastaa vain asiakkaansa lompakon, mutta huumasi tämän vahingossa kuolettavasti. Johanna Sten elää ristiriitaisten tunteiden vallassa. Hän ei voi mitenkään ymmärtää miehensä ajautumista prostituoidun syliin. Toisaalta hänen on pakko muistuttaa itseään miehensä taustasta. Riku Sten oli ollut katujen kasvatti, joka oli ponnistanut upealle poliisiuralle olosuhteista, joista hän ei halunnut puhua edes vaimolleen. Johanna Sten saa vihjeen, jonka mukaan hänen miehensä kuolema oli murha. Ja vain pari päivää myöhemmin hän joutuu selvittelemään avioeron johdosta tehtävää ositusta, jonka toisena osapuolena on Suomen ex-pääministeri. Kuolemansyyn selvittely saa aikaan tapahtumien vyöryn, jossa toisistaan ottavat mittaa rahanahneus, poliittinen vallanhimo ja ihmissuhteet. Johanna Sten sukeltaa bisneksen ja politiikan armottomaan maailmaan. Helsingin lisäksi Johanna Stenin tutkimusten tapahtumapaikkana on kesäinen Naantali, jonka viehättävät rantabulevardit ja kuutamoyöt kätkevät koko Suomea hätkähdyttäviä salaisuuksia.
Dekkari bisneksen ja politiikan armottomasta maailmasta.
Hannaleena Viima on nimimerkki, joka on tottunut liikkumaan vallan ja kirjallisuuden käytävillä.  Hän on seurannut hyvin läheltä suomalaista bisnesmaailmaa ja moni huippupoliitikko kuuluu hänen laajaan tuttavapiiriinsä.  Hannaleena Viima tietää mistä kirjoittaa. Mielenkiintoista....Ilmeisesti tämä on esikoisdekkari...(ainakin tällä nimellä).

Vuoden 2012 Minerva Crime -dekkarit

Kuolema peittää jäljet.
Alkuteos: Dead Man's Footsteps, 2008.  Suom. Leena Mäntylä.
Minerva 2012.
ISBN 978-952-492-570-9 (sid.)   27,90 e.   Ilm. 3/2012. 

Juonenkuljetuksen mestari Peter James on jälleen kirjoittanut kirjan, jota on vaikea laskea käsistään. Epäonnistunut brightonilainen liikemies Ronnie Wilson on New Yorkissa matkalla liikeneuvotteluun, jonka hän toivoo pelastavan bisneksensä. Häntä odotetaan WTC-tornin 87. kerroksessa. Paha vain, että päivä sattuu olemaan syyskuun yhdestoista 2001. Ronnie on muutaman korttelin päässä World Trade Centeristä, kun helvetti pääsee irti. Kaaoksen keskellä Ronnie päättää kääntää tilanteen edukseen ja lavastaa kuolemansa. Jos Ronnie Wilsonia ei enää ole, valtavat velat voi muuttaa saataviksi. Kuusi vuotta myöhemmin brightonilaisesta sadevesiviemäristä löytyy pitkälle maatunut naisen ruumis. Samaan aikaan toisaalla kaupungissa nuori nainen pakoilee henkensä edestä julmaa jäljittäjäänsä. Kun vielä Australiastakin löytyy murhattu nainen, jolla näyttää olevan yhteys samaan tapahtumavyyhteen, on rikostarkastaja Roy Gracella käsissään sotkuinen arvoitus, jonka palasia on kerättävä kokoon ympäri maailman.
Kuolema peittää jäljet on Peter Jamesin huippusuositun Roy Grace -sarjan neljäs osa. Loistava sarja. Onneksi sarjaa on suomennettu alkuteosten ilmestymisjärjestyksessä.

Kuolema ei käy kauppaa.
Alkuteos: Dead Tomorrow. 2009. Suom. Leena Mäntylä.
Minerva 2012.
ISBN 978-952-492-641-6 (sid.)  27,90 e.   Ilm. 10/2012.

Sussexin edustalla työskentelevä ruoppausaluksen miehistö nostaa merestä teini-ikäisen pojan ruumiin, jolta on poistettu sisäelimet. Pian samanlaisia ruumiita löytyy vielä kaksi lisää…
15-vuotias brightonilainen Caitlin Beckett kärsii tappavasta sairaudesta. Vain maksansiirtoleikkaus voi pelastaa hänet, mutta aika on käymässä vähiin. Elinsiirtojonot ovat pitkiä, eikä Caitlinille sopivaa luovuttajaa tahdo löytyä. Kun terveydenhoitojärjestelmä uhkaa pettää Caitlinin, hänen äitinsä kääntyy paniikissaan internetistä löytämänsä yksityisen elinten välittäjän puoleen. Pimeiltä markkinoilta Caitlinille luvataankin löytyvän nopeasti uusi maksa – kovaan hintaan. Ryhtyessään  tutkimaan merestä nostettujen ruumiiden kohtaloa rikosylikomisario Roy Grace joutuu Itä-Euroopasta käytävän lapsikaupan jäljille. Pian Grace joutuu tutkimusryhmineen kiivaaseen kilpajuoksuun aikaa vastaan pelastaakseen romanialaisen katulapsen hengen. Samaan aikaan epätoivoinen äiti tekee mitä tahansa pelastaakseen tyttärensä.  
Kuolema ei käy kauppaa on Peter Jamesin huippusuositun Roy Grace -sarjan viides osa. Juonenkuljetuksen mestari vain tiukentaa otettaan kirja kirjalta. James on jälleen kirjoittanut dekkarin, jota on vaikea laskea käsistään. Kutkuttavan jännittäviä kirjoja...

Vuoden 2013 Minerva Crime -dekkarit

Kuolema kulkee kannoilla.
Alkuteos: Dead Like You. 2010. Suom. Maikki  Soro.
Minerva 2013.
ISBN 978-952-492-701-7 (sid.)  Ilm. 4/2013.  
Uusi pokkaripainos ilm. tammikuussa 2014.

Villin uudenvuodenjuhlan jälkeen nuori nainen raiskataan raa'asti Brightonin Metropole-hotellissa. Viikkoa myöhemmin uhriksi joutuu toinen nainen. Molemmilta raiskaaja vie kengät.Rikosylikomisario Roy Grace toteaa nopeasti, että rikokset noudattavat sama kaavaa kuin vuonna 1997 kaupungissa kauhua herättäneet, selvittämättömiksi jääneet raiskaukset. "Kenkämieheksi" nimetyn hyökkääjän uskotaan raiskanneen neljä naista ennen kuin hän murhasi viidennen uhrinsa ja katosi. Onko nyt kyseessä jäljittelijä vai onko Kenkämies palannut? Kun samankaltaisia raiskauksia tapahtuu vielä lisää, Roy Grace on vakuuttunut, että kyseessä on sama mies. Vain kaivautumalla menneisyyteen Grace voi löytää avaimet tuntemattoman pedon arvoitukseen. Pian Grace joutuu tutkimusryhmineen epätoivoiseen kilpajuoksuun aikaa vastaan pelastaakseen Kenkämiehen seuraavan uhrin. Ensin pitäisi kuitenkin saada selville, kuka tämä seuraava uhri on. Kuolema kulkee kannoilla on Peter Jamesin huippusuositun Roy Grace -sarjan kuudes osa. Juonenkuljetuksen mestari on jälleen kirjoittanut dekkarin, joka pitää herkeämättä otteessaan viimeiselle sivulle saakka.
Huom!  Peter Jamesin Roy Grace -sarja paranee kirja kirjalta.

Kuoleman koura on kylmä.
Alkuteos: Dead Man's Grip. 2011. Suom. Maikki Soro.
Minerva 2013.   (Minerva Crime).
ISBN 978-ö952-492-775-8 (sid.)   Ilm. 9/2013.  
Carly Chase joutuu työmatkallaan vakavaan auto-onnettomuuteen, jossa nuori amerikkalainen opiskelijapoika saa surmansa. Tapahtuma saa Carlyn pois tolaltaan, mutta sitä hän ei osaa aavistaa, että onnettomuuden seurauksena hänen elämänsä muuttuu kohta painajaiseksi. Kun kahden muun onnettomuudessa osallisena olleen ajoneuvon kuljettajat löydetään kidutettuina ja murhattuina, rikosylikomisario Roy Grace varoittaa Carlya, että tämä saattaa olla seuraava. Kuolleen opiskelijapojan taustalta löytyy kuolettavan vaarallisia yhteyksiä. Joku on vannonut kostoa, eikä lepää ennen kuin jokainen onnettomuuteen osallinen on kuollut.  Poliisin mukaan Carlyn ainoa vaihtoehto on piiloutua ja vaihtaa henkilöllisyyttään. Carly kuitenkin tietää, että kuka hänen vainoajansa sitten onkin, tämä löytää hänet lopulta. Jos poliisilla ei ole keinoja suojella häntä, Carlyn on tavalla tai toisella selvittävä omin avuin. Tappaja on kuitenkin jo askeleen edellä. Tarkkaillen, odottaen ja vamiina…
Kuoleman koura on kylmä on Peter Jamesin huippusuositun Roy Grace -sarjan seitsemäs osa. Tuttuun tyyliinsä James pakottaa lukijan kääntämään sivun toisensa jälkeen, kunnes Roy Grace on ratkaissut jälleen uuden hiuksia nostattavan tapauksen. Peter Jamesin dekkarit ovat pakollista luettavaa....

Vuoden 2014 Minerva Crime -dekkarit


Kuolema kulkee kulisseissa.
Alkuteos: Not Dead Yet, 2012.  Suom. Maikki Soro.
Minerva 2014.
ISBN 978-952-492-841-0 (sid.)   Ilm. 3/2014. 

Roy Grace -sarja 8.
Pakkomielle voi olla vaarallinen. Pakkomielteinen ihailu tappavaa. Peter Jamesin kahdeksas Roy Grace -dekkari on hiuksia nostattava matka tähtikultin pimeälle puolelle. Tapahtumavyöry kiihtyy sivu sivulta, ja juonenkäänteet yllättävät niin rikosylikomisario Roy Gracen kuin lukijankin.
Amerikkalaisella elokuvatuottajalla, Larry Brookerilla, on käsissään elokuvaprojekti, joka voi lopultakin olla hänen suuri läpimurtonsa. Maailmankuululle rocktähdelle, Gaialle, päärooli elokuvassa lupaa hänen epätoivoisesti kaipaamaansa uskottavuutta näyttelijättärenä - ehkä jopa Oscar-palkinnon. Kuvauspaikaksi valitulle Brightonille suuri Hollywood-elokuva merkitsee valtavaa PR-nostetta, jonka arvoa ei voi rahassa mitata.
Rikosylikomisario Roy Gracelle elokuvaprojekti on vain toteutumistaan odottava katastrofi. Hänet on määrätty suojelemaan Gaiaa, joka on uhattu tappaa, mikäli hän ottaa elokuvaroolin vastaan. Ensimmäinen murhayritys tapahtuu jo ennen kuin tähti lähtee kotoaan kohti Englantia. Ja Brightonissa Gaiaa väijyy pakkomielteinen ihailija. Odottaen, tarkkaillen, suunnitellen...
Peter James on kirjailija, käsikirjoittaja, tuottaja ja yksi Ison-Britannian suosituimmista dekkaristeista.  Hän teoksensa ovat olleet jatkuvasti Britannian bestseller-listojen kärjessä, ja niitä on käännetty jo 36 kielelle. Hänen huippusuositun Roy Grace -sarjansa kirjoja on myyty jo ili 13 miljoonaa kappaletta.  Roy Grace -sarjan ensimmäisestä osasta Dead Simple (Kuoleman kanssa ei kujeilla, Minerva 2010) on tekeillä elokuva, joka on tulossa teattereihin alkuvuodesta 2015.
Kahdeksas Roy Grce -dekkari.  Taattua laatujännitystä.

Kuoleman kello käy.
Alkuteos: Dead man's time, 2013.  Suom. Maikki Soro.
Minerva 2014.
ISBN 978-952-312-014-3 (sid.)   Ilm. 9/2014.

Roy Grace -sarja 9.
Syrjäisessä brightonilaisessa kartanossa tapahtuu törkeä ryöstö, jonka seurauksena rikoksen pahoinpidelty uhri, 98-vuotias Aileen McWhirter kuolee, ja miljoonien arvosta antiikkia ja taidetta katoaa tietymättömiin.Ryöstetyn omaisuuden joukossa on yksi mittaamattoman arvokas esine, jonka vuoksi Aileenin perhe on valmis ottamaan lain omiin käsiinsä ja tekemään mitä hyvänsä sen saamiseksi takaisin.Kadonneen perhekalleuden takana on tarina, joka ulottuu aina vuoteen 1922 ja New Yorkin mafiasotiin.Laittoman antiikkibisneksen sokkeloissa rikosylikomisario Roy Grace käy taistoa hupenevaa aikaa vastaan seuratessaan tappajan verisiä jälkiä. Tappajan, jota ajaa yhden miehen pohjaton ahneus ja toisen silmitön raivo.Kuoleman kello käy on rikosylikomisario Roy Gracesta kertovan kirjasarjan yhdeksäs osa.
Peter James on kirjailija, käsikirjoittaja, tuottaja ja yksi Ison-Britannian suosituimmista dekkaristeista.  Hän teoksensa ovat olleet jatkuvasti Britannian bestseller-listojen kärjessä, ja niitä on käännetty jo 36 kielelle. Hänen huippusuositun Roy Grace -sarjansa kirjoja on myyty jo ili 14 miljoonaa kappaletta.  Roy Grace -sarjan ensimmäisestä osasta Dead Simple (Kuoleman kanssa ei kujeilla, Minerva 2010) on tekeillä elokuva, joka on tulossa teattereihin alkuvuodesta 2015.  Erinomaisia ja jännittäviä dekkareita.
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.


Tornion kaupunginkirjasto - Aineistohaku ja varaukset

©2011 Terttu Uusimaa