Sisällön alkuun
Menu

 

Clare Mackintosh

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Clare Mackintoshin kolmas trilleri Anna minun olla (Let me lie, 2018)
ilmestyi lokakuussa 2018.
Hienoja trillereitä... ykkösluokkaa!!
bbbb

Keväällä 2018 ilmestyi suomeksi Clare Mackintoshin
toinen trilleri Minä näen sinut (I see you, 2017).
 bbbb

Clare Mackintoshin odotettu esikoistrilleri Annoin sinun mennä (I Let You Go, 2015)  ilmestyi tammikuussa 2017. Upea kirja....
bbbb


Clare Mackintoshin dekkarien suomalainen
kustantaja on Gummerus.

bbbb
Kuva: Clare Mackintosh

 DekkariNetti (tuusimaa)
Twitterissä

Tornion kaupunginkirjasto


 


 


 

Elämä

Brittiläinen Clare Mackintosh työskenteli poliisissa kaksitoista vuotta sekä  rikostutkijana että järjestyspoliisina. Hän jätti poliisin tehtävät vuonna 2011 viettääkseen enemmän aikaa perheensä kanssa. Kirjoittamisesta tuli hänen uusi ammattinsa, ja pian hän päätti kokeilla siipiään myös kirjailijana. Mackintosh asuu nykyään miehensä, kolmen lapsensa ja koiransa kanssa Pohjois-Walesissa ja kirjoittaa päätoimisesti.
Todellisesta rikostapauksesta innoituksensa saanut esikoisromaani Annoin sinun mennä (I let you go) teki Mackintoshista kertaheitolla psykologisen trillerin uuden tähden. Kirjaa luetaan jo yli 30 kielellä, ja se on myynyt maailmanlaajuisesti yli miljoona kappaletta. Hänen toinen romaaninsa Minä näen sinut (I See You) meni suoraan Sunday Timesin listaykköseksi, ja se ilmestyi suomeksi helmikuussa 2018.
Clare Mackintoshin kolmas dekkari Let me lie ilmestyy suomeksi syksyllä 2018 nimellä Anna minun olla.
Mackintoshille on myönnetty merkittävä brittiläinen rikoskirjallisuuspalkinto, Theakston’s Old Peculier Crime Novel of the Year Award, ja parhaalle ranskaksi käännetylle rikoskirjalle myönnettävä Prix Polar International.


Teokset

Rikosromaanit

I Let You Go, 2015. (suom. Annoin sinun mennä, 2017).
I see you, 2017. (suom. Minä näen sinut, 2018).
Let me lie, 2018. (Anna minun olla, ilm. suom. 10/2018).


Suomennokset

Annoin sinun mennä.
Alkuteos: I Let You Go, 2015.  Suom. Päivi Pouttu Deliere. 
Gummerus 2017.
ISBN 978-951-24-0492-6 (sid.) Ilm. 1/2017.
bbbb
Esikoisdekkari!!
Kaikkien osallisten elämä muuttuu silmänräpäyksessä onnettomuuspaikalla, kun 5-vuotias poika jää auton alle ja kuolee. Kuski pakenee paikalta.Tapaus jää kalvamaan rikoskomisario Ray Stevensiä, joka ryhtyy hakemaan oikeutta jokaisen vanhemman pahinta painajaista elävälle äidille, hinnalla millä hyvänsä. Poikansa menettänyt Jenna Gray pakenee suruaan syrjäiseen mökkiin Walesin rannikolla. Hän haluaa epätoivoisesti jättää koko entisen elämänsä taakseen. Menneisyys ja muistot hirvittävästä marraskuisesta illasta palaavat kuitenkin vainoamaan häntä järkyttävin seurauksin.
Tämä vangitseva, nokkela ja piinaava psykologinen trilleri menee ihon alle. Varaudu tyrmäävään juonenkäänteeseen, jota on kehuttu yhdeksi kaikkien aikojen nerokkaimmista lajissaan.
Huom!  Loistava psykologinen trilleri.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Minä näen sinut.
Alkuteos: I see you, 2017.  Suom. Päivi Pouttu-Deliere.
Gummerus 2018.
ISBN 978-952-24-0536-7 (sid.) Ilm. 2/2018.
bbbb
Työmatka julkisilla on päivittäinen pakko, jolle et uhraa juurikaan ajatuksia. Yrität vain saada ajan kulumaan: selaat ehkä lehteä, tuijottelet ikkunasta. Mutta entä jos täydessä metrossa istuukin joku, joka näkee sinut, seuraa sinua, tekee muistiinpanoja? Joku joka tietää yhtä hyvin kuin sinä itse, mistä tulet, milloin ja minne menet?Kun nelikymppinen Zoe Walker löytää Lontoon metrossa matkustaessaan lehdestä oman kuvansa pikkuilmoitusten joukosta, hänen perheensä väittää, että kuvan nainen vain muistuttaa häntä. Seuraavana päivänä samalla paikalla on toisen naisen kuva. Kun tämä löydetään muutaman päivän päästä kuristettuna, Zoe kauhistuu. Onko hän itsekin vaarassa, vai onko kyse vain sattumasta? Mikään ei tunnu enää olevan sitä miltä näyttää, ja Zoe yrittää epätoivoisesti selvittää, voiko hän luottaa vaistoihinsa vai onko kaikki vainoharhaa. Tähtitrilleristin odotetun toisen romaanin luettuasi katsot kanssamatkustajiasi toisin silmin.
Clare Mackintoshin toinen romaaninsa I See You meni suoraan Sunday Timesin listaykköseksi, ja se ilmestyi suomeksi helmikuussa 2018. 
Mackintoshin esikoistrilleri Annoin sinun mennä oli loistava, yksi parhaista v. 2017.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana. 


Anna minun olla.
Alkuteos: Let me lie, 2018. Suoim. Päivi Pouttu-Deliere.
Gummerus 2018.
ISBN 978-951-24-0900-6 (sid.)  Ilm.10/2018.
bbbb
Poliisin mukaan se oli itsemurha. Annan mukaan se oli murha. Molemmat ovat väärässä. Vuosi sitten Caroline Johnson päätti elämänsä karulla tavalla ja hyppäsi kallionkielekkeeltä alas kuolemaan, kuten miehensä vain muutamia kuukausia aiemmin. Heidän tyttärensä Anna on kamppaillut päästäkseen sinuiksi menetyksensä kanssa siitä asti. Nyt kun Annalla on oma pieni vauva, hän kaipaa äitiään enemmän kuin koskaan ja alkaa esittää kysymyksiä vanhempiensa kuolemasta. Mutta riskeeraako hän oman tulevaisuutensa menneitä kaivelemalla? Joskus olisi turvallisempaa antaa antaa asioiden olla...Yllättävien käänteiden taiturina tunnetun menestyskirjailijan kolmas romaani on vuoden 2018 odotetuin psykologinen trilleri.
Kolmas trilleri brittiläiseltä Clare Mackintoshilta. Todellisesta rikostapauksesta innoituksensa
saanut esikoisromaani Annoin sinun mennä teki Mackintoshista kertaheitolla psykologisen
trillerin uuden tähden. Kirjaa luetaan jo yli 30 kielellä, ja se on myynyt maailmanlaajuisesti yli miljoona kappaletta. Hänen toinen romaaninsa Minä näen sinut  (I See You) meni suoraan Sunday Timesin listaykköseksi, ja se ilmestyi suomeksi helmikuussa 2018. 
Loistavia trillereitä.... odotan tätä.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana ja äänikirjana.Artikkeleita ja kirjallisuutta


Ilta-Sanomat 25.6.2017 Suvi Kurttila: Lapsen kuolema muutti kaiken-brittikirjailija Clare Mackintosh avautuu elämänsä traumaattisimmasta kokemuksesta.

Arvosteluja

Annoin sinun mennä. Gummerus 2017.
- Leena Lumi -blogi 16.1.2017.
- Kirsin Book Club -blogi 3.2.2017.
- Keskisuomalainen 30.5.2017. Päivi Alasalmi: Kirjailija lyö lukijan ällikällä.

Minä näen sinut. Gummerus 2018.
- Leena Lumi -blogi 6.2.2018.
- Keskisuomalainen 11.3.2018. Päivi Alasalmi: Entinen rikostutkija tuntee rikokset.


Internet
 

- Wikipedia - Clare Mackintosh.