Sisällön alkuun
Menu

 

Pierre Lemaitre

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Tänään Pierre Lemaitren historiallisen trilogian ensimmäisestä osasta Näkemiin taivaassa tehty elokuva.
Yle Teema 28.10.20 21.55 ja on katsottavissa Ylen Areenassa n. kuukauden. Kirja ilmestyi suomeksi 2014. Erittäin upea kirja!!
Arvostelu elokuvasta: Hs.fi 28.10.20 Harri Römpötti.

Pierre Lemaitren kirjasta Petoksen hinta on tehty hieno tv-sarja, joka on katsottavissa Netflixissä.
Kirja ilmestyi suomeksi 2019. Upea kirja ja tv-sarja.Lokakuussa 2020 ilmestyi Pierre Lemaitren upean historiallisen trilogian päätösosa Tuhon lapset. Hienoja kirjoja!!
bbbb

Pierre Lemaitren viimeinen vielä suomentamaton trilleri Petoksen hinta (Cadres Noirs, 2010) ilmestyi helmikuussa 2019. Loistavaa.

Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

 

bbbb
 

Uusi artikkeli:
- Hs.fi Jukka Petäjä: Nykyajan Balzac ei hylkää historiaa - Palkittu ranskalaiskirjailija Pierre Lemaitre kertoo nykyajasta silloinkin, kun tapahtumat sijoittuvat menneisyyteen. 

Lokakuussa 2018 ilmestyi suomeksi upean Pierre Lemaitren uusin kirja Tulen varjot.
Kirja on itsenäinen jatko-osa maailmanmenestysromaanille Näkemiin taivaassa
bbbb

Toukokuussa 2018 ilmestyi Pierre Lemaitrelta suomeksi
trilleri Verihäät (Robe de marie, 2009). Hieno juttu, että
saadaan lisää upeita dekkareita Lemaitrelta.
Suurkiitokset Minervalle.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
bbbb

Syyskuussa 2017 ilmestyi suomeksi Pierre Lemaitrelta
uusi psykologinen trilleri Silmukka.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Odotettu kirja jälleen Lemaitrelta....
bbbb


Suomen dekkariseuran ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirja 2017 on myönnetty Pierre Lemaitrelle hänen romaanitrilogiastaan Irene, Alex ja Camille.
Loistavaa, upea kirjailija ja upea sarja..
Onnittelut!!!

Tammikuussa 2017 ilmestyi Pierre Lemaitren
Verhoeven -sarjan neljäs suomennos Rosie. Kirja on alunperin sarjan kolmas kirja. Odotettu....hieno sarja, upeita kirjoja..
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
bbbb

Huom! Minerva-kustannuksen tiedote 8.9.2016:
- Pierre Lemaitren kolmas Verhoeven -trilleri Rosy&John (2014) ilmestyy suomeksi keväällä 2017 nimellä Rosy.
- Amerikkalainen tuotantoyhtiö on hankkinut oikeudet filmatisoida Lemaitren bestseller-dekkarin Alex.
- Lemaitren historiallisesta romaanista Näkemiin taivaassa -tehdään Ranskassa elokuvaa, joka tulee teattereihin syksyllä 2017.
Pierre Lemaitre on jo kahdesti palkittu maailman parhaana rikoskirjailijana. Nyt myös Näkemiin taivaassa on ehdolla kansainvälisen International Dagger -palkinnon saajaksi, vaikka se ei varsinaisesti dekkari olekaan. Lemaitre kirjoittaa parhaillaan jatko-osaa kirjalle.
Upeaa...loistavia kirjoja!!. Ykkösluokkaa!!

Elokuussa 2016 ilmestyi Pierre Lemaitren Verhoeven -sarjan
kolmas suomennos Irene. Kirja on alunperin sarjan ensimmäinen kirja. Hienoa, upeita kirjoja..
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
bbbb

Huhtikuussa 2016 ilmestyi Verhoeven -sarjan toinen suomennos Camille
Hieno juttu....odotan.


Syksyllä 2015 ilmestyi Pierre Lemaitren Verhoeven -sarjan ensimmäine suomennos Alex.
Loistava ja jännittävä kirja.


Syksyllä 2014 ilmestyi suomeksi ensimmäinen
ranskalaisen Pierre Lemaitren palkittu historiallinen
romaani Näkemin taivaassa.


bbbb

Pierre Lemaitre
Facebookissa


Pierre LemaitreTwitterissä 

 
DekkariNetti (tuusimaa) Twitterissä
Tornion kaupunginkirjasto 

Pierre Lemaitren suomalainen
kustantaja on Minerva.

Upeata, että saadaan eurooppalaisia laatudekkareita suomeksi.


 

Elämä

Pierre Lemaitre (s. 19.4.1956) on Ranskan suosituin ja arvostetuin dekkarikirjailija, jonka rikosromaaneja on myyty yli 30 maahan. 
Ranskan suosituimman dekkaristin, Pierre Lemaitren, (s. 1956) ensimmäinen dekkarisuomennos (syksy 2015)  huikea trilleri Alex palkittiin ilmestymisvuonnaan 2013 The International Dagger -palkinnolla vuoden parhaana rikosromaanina. Kansainvälinen Crime Writer's Association palkitsi
Pierre Lemaitren vuonna 2015 jo toistamiseen vuoden parhaasta rikosromaanista, Camillesta.   Näiden lisäksi Lemaitrelta on ilmestynyt suomeksi Goncourt-palkittu historiallinen romaani Näkemiin taivaassa.
Amerikkalainen tuotantoyhtiö Elberon Entertainment kuvaa teoksen pohjalta parhaillaan elokuvaa, jonka käsikirjoituksesta vastaa Pierre Lemaitre itse.
Syksyllä 2014 ilmestyi suomeksi Lemaîtren ensimmäinen historiallinen romaani.
Näkemiin taivaassa (Au revoir la-haut), jota on myyty yksistään Ranskassa miljoona kappaletta. Huhtikuussa 2016 ilmestyi suomeksi toinen Verhoeven -sarjan dekkari Camille. Hieno juttu.
Upea sarja...myös sarjan ensimmäinen kirja Irene ilmestyi suomeksi elokuussa 2016.
Hienoa, että saadaan uusia ranskalaisdekkaristeja suomeksi.

Tammikuussa 2017 suomeksi ilmestynt Rosie on viides suomennettu kirja loistavalta Pierre Lemaitrelta. Aiemmin ilmestynyt historiallinen romaani Näkemiin taivaassa (syksy 2014).
Rosie on Verhoeven -sarjan neljäs suomennos.
Alunperin sarjan ilmestymisjärjestys: Travail soigné, 2006. (Irene ilm. suom. 8/2016), Alex, 2011. (suom. Alex, 2015), Les Grands Moyens, 2011.(nimellä Rosy&John, 2014).Les Grands Moyens, 2011.(nimellä Rosy&John, 2014) (Rosie, ilm. suom. 1/2017) ja Sacrifices, 2012. (suom. Camille, 2016).


Teokset

Rikosromaanit

Verhoeven -sarja

Wikipedia (fr) - Pierre Lemaitre - tässä jonkinlainen selvyys alkuteoksiin...

Travail soigné, 2006. (suom. Irene ilm. suom. 8/2016).
Alex, 2011. (suom. Alex, 2015).
Les Grands Moyens, 2011.(nimellä Rosy&John, 2014). (suom. Rosie, 2017).
Sacrifices, 2012. (suom. Camille, 2016).

Verhoeven-tetralogia: Travail soigné, Alex, Rosy&John, Sacrifices ilm. 2015.

Muut romaanit

Robe de marié, 2009. (suom. Verihäät, 2018).
Cadres noirs, 2010. (suom. Petoksen hinta, ilm. 2/2019).
Trois jours et une vie, 2016. (suom. Silmukka, 2017).

Sotatrilogia

Au revoir la-heut, 2013. (suom. Näkemiin taivaassa, 2014).
Couleurs de l'incendie, 2018. (suom. Tulen varjot, 2018).
Miroir de nos peines, 2020. (suom. Tuhon lapset, 2020).


Suomennokset

Rikosromaanit

Alex.
Alkuteos: Alex, 2011.   Suom. Sirkka Aulanko.
Minerva 2015.
ISBN 978-952-312-167-6 (sid.)   Ilm. 8/2015.

Verhoeven -sarja 2.
Ensimmäinen dekkarisuomennos!!
Alex, 35-vuotias viettelevän kaunis nainen, kidnapataan ja ripustetaan ahtaaseen häkkiin sullottuna riippumaan tyhjän varastorakennuksen katosta. Hänet jätetään kitumaan kuoliaaksi ahneiden rottien odottaessa uhrin viimeisten voimien hiipumista.Sieppauksesta vihjeen saanut poliisi on avuton. Lunnaita ei pyydetä, uhria ei tunneta, johtolankoja ei ole.Kun poliisi lopulta löytää kiduttajan piilopaikan, on tyttö kadonnut. Kukaan ei tunnu edes tietävän kuka hän on. Poliisi on koko ajan askelen jäljessä, kun sieppaajaltaan karannut Alex toteuttaa omaa suunnitelmaansa, jossa anteeksiannolla ei ole sijaa.Poliisipäällikkö Camille Verhoeven saa panna peliin kaikki vaistonsa ja intuitionsa selvittääkseen nuoren naisen todellisen identiteetin. Mitä pidemmälle tutkimukset edistyvät, sitä synkempänä piirtyy Alexin menneisyys - ja tulevaisuus.Lemaitre eksyttää lukijan labyrinttiin, jossa uhri ja pyöveli vaihtavat paikkaa tämän tästä. Näkökulmien vaihdokset ja juonenkäänteet pitävät otteessaan täydellisen nerokkaaseen loppuratkaisuun saakka.
Ranskan suosituimman dekkaristin,
Pierre Lemaitren, (s. 1956) huikea trilleri Alex palkittiin ilmestymisvuonnaan 2013 The International Dagger -palkinnolla vuoden parhaana rikosromaanina. Palkinnon myöntää Crime Writers' Association. Kirjan oikeudet on ostettu yli 20 maahan, ja sitä on myyty yksin Ranskassa 250 000 kpl.
Amerikkalainen tuotantoyhtiö Elberon Entertainment kuvaa teoksen pohjalta parhaillaan elokuvaa, jonka käsikirjoituksesta vastaa Pierre Lemaitre itse.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Camille.
Alkuteos: Sacrifices, 2012.  Suom. Sirkka Aulanko.
Minerva 2016. (Minerva Crime).
ISBN 978-952-312-270-3 (sid.) 4/2016.
bbbb
Verhoeven -sarja 4.
Anne Forestier osuu keskelle aseellista ryöstöä Champs-Elysees'n koruliikkeessä. Hänet ruhjotaan lähes hengiltä, mutta se on vasta alkua hänen koettelemuksilleen.  Sairaalasängyssä viruva Anne on hengenvaarassa, sillähänen pahoinpitelijänsä on edelleen vapaalla jalalla.  Annen ainoa turva on ylikomisario Camille Verhoeven, joka on valmis luopumaan kaikista periaatteistaan suojellakseen naista,johon hän on rakastunut.
Tilanne on niin tulenarka, ettei Camille voi paljastaa tutkimukseen liittyviä yksityiskohtia edes lähimmälle työtoverilleen.  Kaikkia mahdollisia säännöksiä rikkoen hän käy yksin kamppailuun pirullista vihollistaan vastaan. Vaan kuka on tuo nainen, jonka vuoksi Camille on valmis uhraamaan koko poliisiuransa?
Vuoden 2015 International Dagger -palkinnon voittaja! Kansainvälinen Crime Writers' Association palkitsi Pierre Lemaitren jo toistamiseen vuoden parhaasta rikosromaanista. Edellinen International Dagger -palkinto tuli Lemaitren mestarillisesta dekkarista Alex, joka on myynyt yksistään Ranskassa yli 175 000 kappaletta. Camille kuuluu samaan rikosromaanisarjaan kuin Alex, jossa särmikäs ja tunteellinen ylikomisario Camille Verhoeven selvitti arvoituksellista sieppaustapausta.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.Irène.
Alkuteos: Travail soigné, 2006. Suom. Sirkka Aulanko.
Minerva 2016.  (Minerva Crime).
ISBN 978-952-312-357-1 (sid.) Ilm. .8/2016.
bbbb
Verhoeven -sarja 1.
Camille Verhoevenin onnellinen elämä raskaana olevan Irène-vaimon rinnalla keskeytyy, kun Pariisin lähistöllä sijaitsevasta varastohallista löytyy kaksi paloittelumurhan uhriksi joutunutta naista.
Murhaaja on yksityiskohtia myöten rekonstruoinut kohtauksen Bret Easton Ellisin kirjasta Amerikan Psyko. Vähitellen selviää, ettei veriteko suinkaan ole ensimmäinen laatuaan: sitä on edeltänyt peräti neljä murhaa, jotka on tehty tunnettuja rikosromaaneja jäljitellen. Ranskalainen lehdistö seuraa tiiviisti Kirjailijaksi kutsumansa tappajan tapausta, ja Verhoeven joutuu tahtomattaankin mediahuomion keskipisteeseen. Tuntemattoman rikollisen jahdista tulee Verhoevenille henkilökohtainen kamppailu, jossa vastassa on rikollinen, joka ei tunne onnellisia loppuja.
Irène on kirjallinen palapeli, jota kootessa niin lukija kuin ylikomisario Camille Verhoeven joutuvat todistamaan rikoskirjallisuuden klassikoista inspiroituvan sarjamurhaajan aikaansaannoksia.
Irène kuuluu samaan Camille Verhoeven -sarjaan, josta aiemmin on julkaistu suomeksi osat Alex ja Camille. Irene on Verhoeven -sarjan ensimmäinen kirja..
Pierre Lemaitre (s. 1956) on Ranskan suosituin ja arvostetuin dekkarikirjailija, jonka rikosromaaneja on myyty yli 20 maahan.  Kansainvälinen Crime Writer's Association palkitsi Pierre Lemaitren vuonna 2015 jo toistamiseen vuoden parhaasta rikosromaanista, Camillesta.  Edellinen International Dagger -palkinto tuli vuonna 2013 Lemaitren mestarillisesta dekkarista Alex, joka on myyty yksistään Ranskassa yli 175 000 kappaletta.  Näiden lisäksi Lemaitrelta on ilmestynyt suomeksi Goncourt-palkittu historiallinen romaani Näkemiin taivaassa.
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Rosie.
Alkuteos: Les Grands Moyens, 2011 ja (nimellä Rosy&John, 2014). Suom. Susanna Hirvikorpi.
Minerva 2017.
ISBN 978-952-312-419-6 (sid.)  Ilm. 1/2017.
bbbb
Verhoeven -sarja 3.
Pommi toimi juuri niin kuin pitikin. Aivan suunnitelman mukaan. Haavoittuneita autetaan parhaillaan ulos. Jean livahtaa vaivihkaa paikalta. Hän ei auta ketään. Hän on pommin asentaja.
Jean Garnierilla ei ole enää mitään menetettävää. Hänen äitinsä, Rosie, on vankilassa, tyttöystävä murhattu, työpaikka mennyttä.
Tämän arvaamattoman miehen kanssa ylikomisario Camille Verhoevenin on toimittava varovaisemmin kuin koskaan. Onko Jean todellinen uhka koko maan turvallisuudelle vai ainoastaan suuruudenhullu luuseri? Pierre Lemaitre kuljettaa lukijansa taidokkaasti hiuksia nostattavaan tilanteeseen, jossa jokainen kuluva minuutti voi maksaa satojen ihmisten hengen.
Mikä lopulta on äidin rakkauden hinta ja kuka sen joutuu maksamaan?
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Muut romaanit

Näkemiin taivaassa.
Alkuteos: Au revoir la-heut, 2013.  Suom. Sirkka Aulanko.
Minerva 2014.
ISBN 978-952-312-028-0 (sid.)   Ilm. 10/2014.  Kansikuva.

Ensimmäinen suomennos!!!
Ranskan arvostetuimmalla kirjallisuuspalkinnolla, Prix Goncourtilla vuonna 2013 palkittu teos on unohtumaton kuvaus sodan raakuudesta, ihmisluonnosta, toveruudesta ja perhesiteiden voimasta.Ranskalaiset sotilaat Albert Maillard ja Edouard Péricoult ovat käyneet yhdessä läpi ensimmäisen maailmansodan helvetin. Aivan sodan loppuvaiheessa Albert näkee, miten luutnantti Henri d'Aulnay-Pradelle surmaa omia miehiä. Albert joutuu siksi lähes elävältä haudatuksi, mutta Edouard pelastaa hänet. Samalla kranaatinsirpale murskaa puolet Edouardin kasvoista. Tapahtuma liittää kolme erilaista kohtaloa toisiinsa.Albert on vaatimaton pankin juoksupoika, Edouard taas vauraan porvarissuvun taiteellisesti lahjakas poika, joka onnettomuutensa jälkeen pahasti vammautuneena haluaa kadota maailmalta ja perheeltään. Aivan toisenlaista elämää elää epärehellinen ja kova upseeri Henri d'Aulnay-Pradelle. Hän nai Edouardin rikkaan sisaren ja tekee mitä vain saadakseen täyden taloudellisen hyödyn sodanjälkeisestä tilanteesta. Teos piirtää tarkan kuvan ranskalaisesta luokkayhteiskunnasta ja sodanjälkeisestä todellisuudesta. Sota haluaa voittajia, vammautuneet siivotaan pois silmistä ja unohdetaan. Kansakunta kiirehtää eteenpäin, jälleenrakennus tarjoaa äkkirikastumisen ja välistävedon mahdollisuuksia. Turhaan käydyn sodan aiheuttama katkeruus antaa tilaa myös kostolle.Dekkarimaisen jännittävä historiallinen romaani, jonka rikas juonikuvio ja taidokas kerronta pitävät otteessaan viimeisille sivuille saakka.

Silmukka.
Alkuteos: Trois jours et une vie, 2016.  Suom. Susanna Hirvikorpi.
Minerva 2017.
ISBN 978-952-3125230-1 (sid.)  Ilm. 9/2017.
bbbb
Tarkkanäköinen ja taitavasti kirjoitettu psykologinen trilleri useaan kertaan palkitulta jännityksen mestarilta. Tarina imaisee nopeasti mukaansa niin, ettei kirjaa voi jättää käsistään. Pari päivää ennen joulua ranskalaisessa Beauvalin pikkukylässä 12-vuotias Antoine tappaa hetken raivokohtauksen vallassa tarkoittamattaan naapurin 6-vuotiaan Rémin. Hän iskee poikaa kepillä
päähän, ja tämä kuolee. Kauhuissaan Antoine miettii, mitä nyt pitää tehdä, ja päätyy kätkemään uhrinsa läheiseen metsään.Kuin ihmeen kaupalla lapsuuden rikos jää piiloon. Paljastuminen kuitenkin uhkaa kerta toisensa jälkeen, kun elämä heittää Antoinen odottamattomiin tilanteisiin. Antoine ei kuitenkaan ole salaisuutensa kanssa niin yksin kuin luulee.Kirjallisesti ansiokas teos
kietoo niin päähenkilönsä kuin lukijansa silmukkaan, joka hellittää otteensa vasta yllättävässä loppunäytöksessä.
Pierre Lemaitre (s. 1956) on Ranskan suosituin ja arvostetuin dekkarikirjailija, jonka
rikosromaaneja on myyty yli 20 maahan. Kansainvälinen Crime Writers' Association on palkinnut Pierre Lemaitren International Dagger -palkinnolla vuoden parhaasta rikosromaanista peräti kolme kertaa: vuonna 2013 Alexista, vuonna 2015 Camillesta ja vastikään vuonna 2016 Näkemiin taivaassa -romaanista, joka sai ilmestymisvuonnaan myös Ranskan arvostetuimman kirjallisuuden alan tunnustuksen, Goncourt-palkinnon. Näiden lisäksi Lemaitrelta on ilmestynyt suomeksi rikosromaanit Irène ja Rosie.
Pierre Lemaitren kirjat ovat loistavia, suosittelen...
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Verihaat.
Alkuteos: Robe de Marie, 2009. Suom. Lauri Holma.
Minerva 2018.
ISBN 978-952-31-2595-7 (sid.) Ilm. 5/2018.
bbbb
Piinaavan jännittävä psykologinen trilleri asioista, joita ei kykene muistamaan ja menneisyyden näyistä, joita ei voi unohtaa.Kolmikymppinen Sophie Duguet pitää itseään vain hajamielisenä, kun tavarat katoilevat, eikä hän muista, mihin on pysäköinyt autonsa edellisenä iltana. Mutta Sophien aviomies ja kollegat väittävät hänen usein unohtavan myös asioita, joita hän on tehnyt tai sanonut. Kun poliisi pidättää Sophien myymälävarkaudesta, jota tämä ei muista tehneensä, on selvää, että kysymys on jostain paljon hajamielisyyttä vakavammasta.Eräänä aamuna herätessään Sophie huomaa, että hänen hoidossaan ollut pikkupoika on kuollut. Sophiella ei ole tapahtuneesta mitään muistikuvaa. Mielenterveyttään epäilevä Sophie päättää paeta. Uuden identiteetin ja ulkonäön turvin Sophie aloittaa uuden elämän toivoen voivansa jättää menneisyyden aaveet taakseen. Hänellä ei ole aavistustakaan, että todellinen painajainen on vasta alkamassa.
Jo 16 kielelle käännetty Verihäät on vuoden 2017 International Dagger -palkintoehdokas.
Crime Writers’ Association on palkinnut Pierre Lemaitren aiemmin jo kolmasti International Dagger -palkinnolla vuoden parhaasta rikosromaanista. Suomen dekkariseura myönsi Lemaitrelle ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjan 2017. Lemaitre on dekkarien aatelia.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Tulen varjot.
Alkuteos: Couleurs de l'incendie, 2018.  Suom. Susanna Hirvikorpi.
Minerva 2018.
ISBN 978-952-312715-9 (sid.) Ilm. 10/2018.
bbbb
Itsenäinen jatko-osa Pierre Lemaitren maailmanmenestysromaanille Näkemiin taivaassa.
Eletään vuotta 1927. Pariisin kerma tasavallan presidenttiä myöten on kerääntynyt pankkiiri Marcel Pericourtin hautajaisiin. Pankkiirin tytär Madeleine perii isänsä suunnattoman omaisuuden. Aikana, jolloin naisilla ei ole oikeutta edes allekirjoittaa shekkejä, on pankki-imperiumin johtaminen Madeleinelle kuitenkin ylivoimainen tehtävä.Madeleinella on myös vihamiehiä, jotka kateuden, vihan tai mustasukkaisuuden ajamina ovat valmiit syöksemään Madeleinen ja Paulin perikatoon.Samalla kun talouskriisi uhkaa koko Eurooppaa ja tulevan maailmanpalon ensimmäisiä liekkejä viritellään jo Saksassa, Madeleine joutuu käymään omaa taisteluaan vihollisiaan vastaan. Historiallisen ajankuvan värikkyys, monisäikeiset henkilöhahmot ja näkökulmatekniikan mestarillisuus tekevät Tulen varjojen lukemisesta jännittävän ja nautinnollisen elämyksen.
Pierre Lemaitren edellinen historiallinen romaani Näkemiin taivaassa (suom. 2014) sai ilmestymisvuonnaan Ranskan arvostetuimman kirjallisuuden alan tunnustuksen, Concourt-palkinnon, ja se on myynyt yli 1 140 000 kappaletta. Romaani sai lisäksi Prix du Roman France Televisions -palkinnon. Romaanin pohjalta tehty elokuva sai Suomen ensi-iltansa 6.4.2018.
Upea kirjailija ja hienoja kirjoja kaikki suomennetut.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Minerva - Pierre Lemaitre.

Petoksen hinta.
Alkuteos:  Cadres Noirs, 2010.  Suom. Kaila Holma.
Minerva 2019. (Minerva Crime).
ISBN 978-952-312786-9 (sid.) Ilm. 2/2019.
bbbb
Vuoden omaperäisin rikosromaani. Tällaisiin juonenkäänteisiin kykenee vain Lemaitre. 57-vuotias Alain Delambre on ollut työttömänä jo neljä masentavaa vuotta. Entiselle henkilöstöpäällikölle on tarjottu vain satunnaisia mitättömiä pikkuhommia. Tulevaisuus näyttää toivottomalta. Kun Alain lopulta saa kutsun suuryrityksen työhaastatteluun, hän on valmis tekemään
mitä tahansa saadakseen paikan. Yllättäen hakijoiden kesken järjestetään kelpoisuustesti, johon kuuluu lavastettu panttivankitilanne. Selvitäkseen voittajana testistä Alain laittaa kaiken likoon. Hän velkaantuu, rikkoo suhteet lapsiinsa, ajaa vaimonsa ahtaalle ja ajautuu psyykkiselle raja-alueelle.
Kun Alainille sitten selviää, että testin tulos oli ennalta sovittu, ei hänen raivollaan ole rajoja. Se mikä alkoi roolipelinä, muuttuu totiseksi todeksi.
Petoksen hinta on taiturimainen rikosromaani useaan kertaan palkitulta jännityksen mestarilta.
Tämä Petoksen hinta (Cadres Noirs, 2010) on odottanutkin suomentamista ja nyt se saadaan, hienoa!!
Pierre Lemaitren kaikki romaanit ovat olleet arvostelu- ja myyntimenestyksiä kautta maailman - myös Suomessa.  Crime Writer' Associaton  on palkinnut Pierre Lemaitren jo kolmesti International Dagger -palkinnolla vuoden parhaasta rikosromaanista. Lemaitre sai Suomen Dekkariseuran ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjan 2017. Lemaitre on yksi parhaista dekkaristeista.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Tuhon lapset.
Alkuteos: Miroir de nos peines, 2020. Suom. Susanna Hirvikorpi.
Minerva 2020.
ISBN 9789523750593 (sid.) Ilm. 10/2020.
bbbb
Pierre Lemaitren historiallisen maailmanmenestystrilogian itsenäinen päätösosa. Aiemmat osat Näkemiin taivaassa (suom. 2014) ja Tulen varjot (suom. 2018).
Tarinan keskushenkilö on trilogian aloitusosasta Näkemiin taivaassa tuttu Louise Belmont.
Päätösosan alkaessa eletään huhtikuuta 1940. Kolmekymmentävuotias Louise pakenee alastomana Montparnassella sijaitsevasta hotellihuoneesta, jossa muuan mies on juuri
ampunut itsensä. Ymmärtääkseen juuri kokemansa tragedian syyn, Louisen on selvitettävä kuolleen äitinsä salaisuudet.
Toisaalla kaksi Maginot-linjalle komennettua sotilasta, Raoul ja Gabriel ryhtyvät rintamakarkureiksi ja päätyvät vankileirille. Louise saa toimitettua sinne kirjeen, jossa hän kertoo totuuden Raoulin varhaislapsuudesta ja perhesuhteista.
Länsirintamalla käyty ”valesota” päättyy äkisti 10. toukokuuta 1940 Saksan hyökkäykseen, ja Ranska vajoaa paniikkiin ja kaaokseen. Ranskan armeija on lyöty ja saksalaiset etenevät kohti Pariisia. Sadat tuhannet pakolaiset täyttävät Ranskan tiet etsiessään turvaa.
Louise saa huomata, että sota tuo kaikissa ihmisissä esiin niin hyvän kuin pahankin.
Katastrofin ja kaaoksen keskellä romaanin henkilöhahmojen kohtalot kietoutuvat toisiinsa tavalla, jonka Lemaitre niin mestarillisesti hallitsee.
Historiallisen ajankuvan värikkyys, elävät henkilöhahmot ja näkökulmien monitahoisuus tekevät Tuhon lapset -romaanista jännittävän ja nautinnollisen elämyksen.
Lemaitre päättää historiallisen trilogiansa kahden maailmansodan välisestä Ranskasta henkeäsalpaavalla ja loistavalla romaanilla. - Le Figaro
Perhesalaisuus, hienot henkilöhahmot, vahva tarina, ilkikuriset ja traagiset käänteet. - - Goncourt-palkitun Pierre Lemaitren kertojanlahjat ovat tässä romaanissa huipussaan. - France Culture.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
- Minerva -  Pierre Lemaitre

Artikkeleita ja kirjallisuutta


- CrimeFictionLover - Interview with Pierre Lemaitre.25.2.2014.
- Hs.fi 2.1.2019 Jukka Petäjä: Nykyajan Balzac ei hylkää historiaa - Palkittu ranskalaiskirjailija Pierre Lemaitre kertoo nykyajasta silloinkin, kun tapahtumat sijoittuvat menneisyyteen.  

Arvosteluja

Näkemiin taivaassa. Minerva 2014.
- Hs.fi 2.12.2014 Mervi Kantokorpi: Lemaitren kirja on viihdyttävää retroa.
- Leena Lumi -blogi 23.11.2014

Irene ja Camille.Minerva 2016.
- Rakkaudesta kirjoihin -blogi. 2.8.2016.

Camille. Minerva. 2016.
- Kulttuuri kukoistaa -blogi 22.4.2016.
- Tuijata -blogi 7.6.2016.

Irene. Minerva 2016.
- Kirja vieköön -blogi 12.11.2016.

Alex. Minerva 2015.
- Hs.fi 10.1.2016 Petri Immonen.
- Hemulin kirjahylly -blogi 23.8.2015.
- Oksan hyllyltä -blogi 1.9.2015.


Internet

- Pierre Lemaitre Facebookissa
- Minerva - Pierre Lemaître.
- Goodreads - Pierre Lemaitre.
- Wikipedia - Pierre Lemaître.
- Wikipedia - Pierre Lemaître (ransk.)
- CrimeFictionLovers - Pierre Lemaitren haastattelu 25.2.2014.