Sisällön alkuun
Menu

Åsa Lantz

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Tammikuussa 2013 ilmestyi Åsa Lantzilta toinen suomennos Miehemme Shangaissa.
Kirja on ensimmäisen suomeksi syksyllä 2011
ilmestyneen Kiinalaisen tytön itsenäinen jatko-osa. Kiinalainen tyttö oli erittäin mielenkiintoinen ja vetävä trilleri. Ruotsalaista laatudekkaria.

Ruotsalaisen Åsa Lantzin erittäin kiinnostava ja ensimmäinen suomennos Kiinalainen tyttö ilmestyi suomeksi syksyllä 2011. 

www.asalantz.se
Tornion kaupunginkirjasto
Aineistohaku ja varaukset


Elämä

Åsa Lantz (s. 1966)  on ruotsalainen kirjailija, toimittaja ja dramaatikko. Hän asuu Göteborgissa.  Lantz  on tehnyt myös tv-sarjojen käsikirjoituksia. 
Kiinalainen tyttö on Åsa Lantzin kolmas romaani, joka ilmestyi samaan aikaan ainakin seitsemässä eri maassa.  Kiinalainen tyttö ilmestyi suomeksi syksyllä 2011. Åsa Lantzin neljäs romaani Miehemme Shanghaissa ilmestyi suomeksi tammikuussa 2013.
Lantz on ahkera yhteiskunnallinen keskustelija joka sanoo, että kaikki hänen kertomansa on totta - jossakin päin maailmaa.Teokset

Rikosromaanit

Skrud, 1966. (ei ilmeisesti ole rikosromaani).
Splitta nota, 2000.
Vart tog den söta lilla flickan vägen, 2010. (suom. Kiinalainen tyttö, 2011).
Vår man i Shanghai, 2011.   (suom. Miehemme Shanghaissa, 2013).

Suomennokset

Kiinalainen tyttö.
Alkuteos: Vart tog den söta lilla flickan vägen, 2010.  Suom. Marja Kyrö.
Tammi 2011.
ISBN 978-951-31-5141-6 (sid.)  35,40 e.   Ilm.  10/2011.
 
Ensimmäinen suomennos!!
Ihmiskaupan ja hyväksikäytön uhri kostaa alistajilleen uuden ruotsalaisen dekkarisarjan avausosassa, jossa liikutaan Göteborgin kulttuuripiireissä mutta myös siinä toisenlaisessa, katseilta piiloon jäävässä Ruotsissa. Yi Young tuli Ruotsiin teini-ikäisenä Kiinasta. Hänelle lupailtiin koulutusta ja hyvää tulevaisuutta, mutta hän joutuikin hyväksikäytetyksi uudelleen ja uudelleen. Nyt hän kostaa: SVT aikoo esittää parhaaseen katseluaikaan hänen ohjaamansa rohkean ja raskauttavan kolmiosaisen dokumenttisarjan. Ensimmäinen osa päättyy shokeeraavaan kuvaan Yin silvotusta alapäästä. Ohjelman esittäminen saa ihmissalakuljettajat, viranomaiset ja jopa suuryritykset varpailleen. Ja kun Yin tuottaja Ingemar kuolee epäselvissä olosuhteissa ensi-illan jälkeisissä juhlissa, on Yin pakko kadota maan alle. Yin ystävän, näytelmäkirjailija Viggo Sjöströmin uusin näytelmä on juuri saanut murska-arviot, ja hän on epätoivoinen. Kun Yi pyytää lähettämässään viestissä häntä pitämään huolta Ingemarin teini-ikäisestä pojasta, Viggo paneutuu täysin Yin löytämiseen ja auttamiseen. Apuna hänellä on elämänkumppaninsa Mario Tumm, joka on poliisi. Teatterimaailman suljetuista piireistä esiin kaivautuva Viggo näkee ruotsalaisen yhteiskunnan tuorein silmin - ja järkyttyy näkemästään. Romaanin kolmas keskeinen henkilö on Carin Brask. Samaan aikaan kun Carin nimitetään maahanmuuttoministeriksi, hänen miehensä Anders ilmoittaa haluavansa erota. Eron syynä on miehen uusi rakas, dokumentaristi Yi Young.


Miehemme Shanghaissa.
Alkuteos: Vår man i Shanghai, 2011.  Suom. Marja Kyrö.
Tammi 2013.
ISBN 978-951-31-6679-3 (sid.)   Ilm. 1/2013.  

Miksi kodittomat miehet matkustavat Göteborgin ja Shanghain väliä? Sattuman kautta rikoskonstaapeli Mario Tumm, teatteriohjaaja Viggo Sjöströmin kumppani, saa tietää näistä matkoista. Kuka niitä organisoi ja miksi? Teatteriseurueen kanssa Shanghaihin matkustava Viggo alkaa penkoa tapausta, jonka juuret vievät kauas menneisyyteen. Kotona Ruotsissa pariskunta joutuu kasvotusten nuorten itsemurhien ja niihin kannustavien nettisivustojen kanssa.Erityisesti asunnottomien naisten karun todellisuuden kautta Lantz kuvaa maailmaa, jossa ihmiselämällä ei ole arvoa. Hyvinvointia voi kyllä ostaa, mutta joku joutuu aina maksumieheksi.
Ärhäkän yhteiskunnallisen keskustelijan vetävä trilleri länsimaiden asunnottomista, nyky-Kiinasta ja menneiden päivien loistosta Shanghaissa.
Toinen suomennos ruotsalaislta Åsa Lantzilta ja ensimmäisen suomeksi syksyllä 2011 ilmestyneen Kiinalaisen tytön itsenäinen jatko-osa. Kiinalainen tyttö oli erittäin mielenkiintoinen ja vetävä trilleri.
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.


Artikkeleita ja kirjallisuutta
Arvosteluja

Kiinalainen tyttö. Tammi 2013.
Nenä kirjassa -blogi 19.12.2011.
Aamulehti 14.1.2012 Anu Ala-Korpela.
MTV3/Ava Lukupiiri 5.9.2012 Heli Kuitunen.


Internet

- Tammi - Åsa Lantz.
- www.asalantz.se.
- Wikipedia - Åsa Lantz.
Tornion kaupunginkirjasto - Aineistohaku ja varaukset

©2013 Terttu Uusimaa