Sisällön alkuun
Menu

 

Camilla Läckberg

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Camilla Läckbergin ensimmäinen psykologinen trilleri Kultahäkki ilmestyi 11.4.2019 maailmanlaajuisesti  ja ensimmäistä kertaa samalla alkuperäiskannella kaikille Camilla Läckbergin lukijoille ympäri maailmaa. Mielenkiintoista, kiinnostavaa!!
 bbbb


Syyskuussa 2017 ilmestyi suomeksi Camilla Läckbergin kymmenes Fjällbacka -dekkari Noita.
Komea sarja!!
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
bbbb

Maaliskuussa 2016 ilmestynyt:
Läckberg, Camilla&Hellberg, Christian: 
Camilla Läckbergin suosikkireseptit.
Merellisiä makuja Fjällbackasta.


Toukokuussa 2015 ilmestyi suomeksi Camilla Läckbergin yhdeksäs Fjällbacka -dekkari Leijonankesyttäjä.Maaliskuussa 2014 ilmestyi uutena pokkaripainoksena Camilla Läckbergin kahdeksas Fjällbacka -sarjan dekkari Enkelintekijä.Kesäkuussa 2013 ilmestyi suomeksi Camilla Läckbergin kahdeksas Fjällbacka -sarjan dekkari Enkelintekijä.
Hienoja kirjoja....


Camilla Läckbergin Majakanvartija ilmestyi
huhtikuussa 2013 uutena pokkaripainoksena.

Heinäkuussa 2012 ilmestyi Camilla Läckbergiltä seitsemäs suomennettu dekkari Majakanvartija.

Camilla Läckbergin v. 2011 ilmestynyt Merenneito ilmestyi uutena pokkaripainoksena kesäkuussa 2012.

Keväällä 2012 ilmestyi uutena pokkaripainoksena Läckbergin kolmas Erica Falck -dekkari Kivenhakkaaja.

Lokakuussa 2011 ilmestyi uutena pokkaripainoksena Camilla Läckbergin 2004 suomeksi ilmestynyt Erica Falk -dekkari Saarnaaja.

Kesäkuussa 2011 ilmestyi Camilla Läckbergin kuudes suomennettu dekkari Merenneito.  Fjällbackan kylän tarina jatkuu.  Läckbergin kirjat ovat pakollista luettavaa.

Merenneito on ensimmäinen Läckbergin dekkari, joka  ilmestyy Gummeruksen kustantamana.
Aikaisemmat dekkarit ovat ilmestyneet Schildtsin kustantamana.
Huom! Camilla Läckberg vieraili Suomessa 27.-28.9.2011.

Lokakuussa 2010 ilmestyi viides suomennos Camilla Läckbergin erinomaisesta Erica Falk -sarjasta nimellä Perillinen.

Camilla Läckbergiltä ilmestyi lokakuussa 2009 neljäs suomennettu Erica Falk -dekkari Pahanilmanlintu.

Lokakuussa 2008 on ilmestynyt Camilla Läckbergin kolmas suomennettu Erica Falck -dekkari
Kivenhakkaaja
.

Aikaisemmin suomennetut ovat Jääprinsessa (2006) ja Saarnaaja (2007).


www.camillalackberg.com

Camilla Läckbergin blogi:
My Life as a Crime Writer

Camilla Läckberg TwitterissäDekkariNetti (tuusimaa) TwitterissäTornion kaupunginkirjasto
Lapin uusi verkkokirjasto


 

Elämä

Camilla Läckberg (s. 1974) vietti lapsuutensa Fjällbackan kylässä Ruotsin länsirannikolla, jonne myös hänen rikosromaaninsa sijoittuvat. Tällä hetkellä supermenestynyt kirjailija asuu Tukholman lähellä Enskedessä miehensä ja kahden pienen lapsensa kanssa.
Läckberg on koulutukseltaan ekonomi, mutta pari vuotta koulutustaan vastaavaa työtä tehtyään hän vaihtoi alaa käytyään rikoskirjoittamisen kurssin. Camilla Läckberg on synnynnäinen rikoskirjailija: hän ”julkaisi” ensimmäisen, muutamasta paperista nidotun kirjansa 4-vuotiaana, vaikkei osannut vielä kirjoittaa. Piirroksista oli syntynyt tarina joulupukin ja joulupukin muorin riidasta, joka päättyi muorin veriseen kuolemaan. Veriset tarinat jatkuivat kouluaineissa, ja pikku Camilla joutui opettajan erityistarkkailun alaiseksi. Vaikka Läckberg on kirjoittanut koko ikänsä raakoja tarinoita, hän ei pidä kirjoissaan tärkeimpänä verisiä yksityiskohtia, vaan rikoksen psykologiaa: motiivia, sitä, mikä saa jonkun tekemään pahimman mahdollisen teon, ottamaan toiselta hengen.
Läckberg on tehnyt sensaatiomaisen nousun suoraan maansa rikoskirjallisuuden eturiviin.  Hän oli vuoden 2006 myydyin kirjailija Ruotsissa.
Läckbergin kirjojen oikeuksia on toistaiseksi myyty Suomen lisäksi Norjaan, Tanskaan, Islantiin, Färsaarille, Isoon-Britanniaan, Saksaan, Ranskaan, Hollantiin, Puolaan, Slovakiaan, Espanjaan, Kreikkaan, Venäjälle, Japaniin ja Brasiliaan. Neljästä ensimmäisestä romaanista on tekeillä tai jo tehty tv-sarja. Läckbergin kuudes dekkari on ilmestynyt Ruotsissa, jossa yksinomaan hänen kirjojensa pokkariversioita on myyty yli miljoonaa.
Camilla Läckberg on erinomainen ruotsalainen dekkaristi.
Kymmenes Fjällbacka -dekkari Noita ilmestyi syksyllä 2017. Hieno sarja....


Teokset

Rikosromaanit

Fjällbacka -sarja

Isprinsessan. 2003.   (suom. Jääprinsessa, 2006).
Predikanten. 2004.   (suom. Saarnaaja, 2007).
Stenhuggaren.  2005.   (suom. Kivenhakkaaja, 2008).
Olycksfågeln. 2006.  (suom. Pahanilmanlintu, 2009).
Tyskungen.  2007.  (suom. Perillinen, 2010).
Sjöjungfrun.  2008. (suom. Merenneito, 2011).
Fyrvaktaren. 2009.  (suom. Majakanvartija, 2012).
Änglamakerskan. 2011.  (suom. Enkelintekijä, 2013).
Lejontämjaren. 2014. (suom. Leijonankesyttäjä, 2015).
Häxan, 2017. (suom. Noita, 2017).

Muut rikosromaanit

En bur av guld, 2019.  (suom. Kultahäkki, 2019).

Muut kirjat

Smaker från Fjällbacka,2008. (suom. Camilla Läckbergin suosikkireseptit, 2016).


Suomennokset


Jääprinsessa.
Alkuteos: Isprinsessan, 2003. Suom. Outi Menna.
Schildts 2006.
ISBN 951-50-1615-0 (sid.) 30 e. Ilm. 10/2006.

Camilla Läckberg sijoittaa Jääprinsessa-esikoisromaaninsa tapahtumat Ruotsin länsirannikolle talvenhyiseen pikkukaupunkiin, jossa jokainen tuntuu tietävän toisistaan kaiken. Murhenäytelmä syntyy idyllin hämärältä puolelta, suljetun yhteisön kaatuvien kulissien takaa. Vanhan kotikaupunkiinsa palaava ERica joutuu kohtaamaan lapsuutensa uudestaan, kun ystävä kahdenkymmenen vuoden takaa, säkenöivä Alexandra, löytyy kuolleena tyhjillään olevan talon kylpyammeesta. Vuodet ovat vieneet Ericaa ja Alexia eri suuntiin; toisesta on tullut tukholmalainen kirjallisuudentutkija ja toisesta tuli menestyksekäs göteborgilainen taidegalleristi. Kuinka kaikkia ihmisiä puoleensa vetänyt, valovoimainen kaunotar olisi voinut tehdä näin rivon itsemurhan? Kenties hänen elämässään oli sittenkin ollut jotakin pahasti pielessä. Erican vaistot vievät hänet keskelle salaisuuksien vyyhtiä. Tutussa ympäristössä kaikki onkin pian aivan vierasta ja outoa.


Saarnaaja.

Alkuteos: Predikanten, 2004. Suom. Outi Menna.
Schildts 2007.
ISBN 978-951-50-1705-5 (sid.) 30 e. Ilm. 9/2007.
2. p. ilm. Loisto-pokkarina 2/2009.
Uusi pokkaripainos ilm. 10/2011.

Varhaisena kesäaamuna pikkupoika livahtaa ulos leikkimään ritaria. Leikki saa äkillisen lopun, kun poika näkee edessään maassa makaavan alastoman naisen, joka tuijottaa suoraan häneen...Poliisi kutsutaan paikalle, ja käy ilmi että nuori nainen on murhattu. Rikos käy entistäkin merkillisemmäksi, kun ruumiin alta pian löydetään kahden 1970-luvun lopussa jäljettömiin kadonneen naisen luurangot. Johannes Hultin, kuuluisan Saarnaajana tunnetun vapaakirkon pastorin pojan, epäiltiin tuolloin sekaantuneen katoamisiin, mutta hän teki itsemurhan pian tapahtumien jälkeen. Hultia ei siis voida kuulustella. Tanumsheden poliisiasemalla ollaan ratkaisemattoman mysteerin edessä. Ehkä Hult oli syyllinen, tai ehkä he etsivät nyt murhaajaa joka on odottanut kaksikymmentä vuotta murhatakseen uudelleen. Tai ehkä he ovat tekemisissä aiemmista murhista inspiroituneen hullun kanssa.
Camilla Läckberg vie toisessa dekkarissaan lukijat jälleen Fjällbackan idylliseen pikkukaupunkiin. Tapaamme taas Erica Falckin, viimesyksyisen Jääprinsessa-kirjan keskushenkilön. Nyt pääroolin ottaa Erican avopuoliso, konstaapeli Patrik Hedström, joka saa mutkikkaan tutkinnan johdettavakseen, ja pian tapaus vaivaa häntä päivin öin. Erica tuntee omasta puolestaan murhia kohtaan varsin vähän mielenkiintoa, sillä hän on jo kahdeksannella kuulla raskaana. Saarnaajassa liikutaan taitavasti kahden eri aikatason välillä, mikä tuo kerrontaan aivan uudenlaista jännitettä, arvoituksellisuutta ja syvyyttä.
Saarnaaja on myynyt Ruotsissa yli 80 000 yksin pokkarina. Läckbergin kirjoja on myyty Ruotsissa yhteensä lähes miljoona kappaletta. Kirjojen käännösoikeuksia on myyty moneen maahan - viimeksi myös Isoon-Britanniaan ja Yhdysvaltoihin. Ruotsin televisio SVT alkaa tehdä tv-sarjaa kahdesta ensimmäisestä kirjasta talvella 2006/2007.
Hienoa, että saadaan uusi suomennos Läckbergilta. Ruotsalaisdekkarit ovat taattua tavaraa..

Kivenhakkaaja.
Alkuteos: Stenhuggaren, 2005. Suom. Outi Menna.
Schildts 2008.
ISBN 978-951-50-1779-6 (sid.) 30 e. Ilm. 10/2008.
2. p. ilm. pokkaripainoksena keväällä 2012.

Fjällbackalainen hummerinkalastaja löytää merrastaan hukkuneen pikkutytön ruumiin, ja tapausta pidetään ensin onnettomuutena. Ruumiinavauksessa käy kuitenkin ilmi, että tytön suussa on jälkiä makeasta vedestä ja saippuasta. Joku on hukuttanut tytön sisä-tiloissa, riisunut ruumiin ja heittänyt sen lopuksi mereen. Kuka on tappanut 7-vuotiaan Saran näin julmasti? Miksi?  Patrik Hedström ja hänen kollegansa Tanumsheden poliisilaitoksella joutuvat jälleen keskelle monimutkaista murhatutkimusta. Patrikin tyttöystävä Erica on juuri saanut heidän ensimmäisen lapsensa, ja suurena apuna raskaiden ensimmäisten viikkojen aikana on ollut juuri pienen Saran äiti. Fjällbackan idyllisen ulkokuoren alla piilee toinen todellisuus – naapurivihaa, sukujen välisiä konflikteja ja jotakin vielä synkempää. Tarinan varhaisimmat jäljet vievät 90-luvulle: joskus menneisyys ei vain päästä otteestaan.

Pahanilmanlintu.
Alkuteos: Olycksfågeln, 2006.  Suom. Outi Menna.
Schildts 2009.
ISBN 978-951-50-1855-7 (sid.)  30 e.   Ilm. 10/2009.  

Rauhallisen talven jälkeen Tanumsheden poliisiasemalla alkaa jälleen tapahtua. Samana päivänä kuin Patrik Hedströmin uusi kollega Hanna Kruse aloittaa työt asemalla, tuntematon nainen kuolee auto-onnettomuudessa. Hän lemuaa voimakkaasti alkoholilta, ja tapaus aiotaan ohittaa rutiininomaisesti. Mutta Patrikin vaistot viestittävät muuta. Jokin ei täsmää. Omituisten tapahtumien vyyhdin kiertyessä auki naisen kuolema osoittautuukin murhaksi.
Pian murha yhdistyy kuolemantapauksiin muualla maassa. Patrik ja hänen kollegansa ovat pahan paikan edessä. Liikkuuko seudulla sarjamurhaaja? Mikä yhdistää uhreja? Miten murhaaja on heidät valinnut? Miten estää seuraava murha?
Pahanilmanlintu on Camilla Läckbergin neljäs rikosromaani, joka jatkaa sarjaa Erican ja hänen puolisonsa Patrikin elämästä pienessä Fjällbackan kylässä. Hienoja kirjoja.

Perillinen.
Alkuteos: Tyskungen, 2007.  Suom. Outi Menna.
Schildts 2010.
ISBN 978-951-50-1990-5 (sid.) 31 e.   Ilm. 9/2010.  

Erica käy läpi edesmenneen äitinsä jäämistöä ja löytää vanhan
natsien kunniamerkin. Miksi äidillä oli sellainen? Mitalin alkuperän selvittämiseksi hän vierailee seudun sotatuntijan, eläkkeellä olevan historianopettajan luona. Kahden päivän päästä mies on kuollut. Tapettu. Uutinen kylmää Ericaa. Onko hänen käynnillään jotain tekemistä murhan kanssa? Kun Erica vielä saa selville, että äiti tunsi murhatun miehen toisen maailmansodan aikana, hän ei voi olla sekaantumatta rikostutkintaan. Myös isyyslomansa aloittanut Patrik vedetään mukaan tutkimuksiin. Kuka on valmis tappamaan pitääkseen menneet salassa?
Camilla Läckberg vie jälleen lukijansa idylliseen mutta synkkien rikosten Fjällbackaan Ruotsin länsirannikolle. Tällä kertaa pintaan nuosevat Erica Falckin oman lapsuudenperheen kipeät ja tarkoin varjellut salaisuudet. Läckberg kutoo taiturimaisesti nykytarinan riipaisevaan kertomukseen nuorten elämästä 1940-luvun Ruotsissa.
Viides kirja Erica Falk -sarjassa.  Hienoja kirjoja.

Merenneito.
Alkuteos: Sjöjungfrun, 2008.  Suom. Outi Menna.
Gummerus 2011.
ISBN 978-951-20-8353-4 (sid.)   34 e.   Ilm. 8/2011.
Uusi pokkaripainos ilm. 6/2012.  

Mies on kadonnut jäljettömiin pienessä Fjällbackan kylässä. Patrik Hedström poliisikollegoineen on tehnyt kaikkensa löytääkseen hänet, mutta ei tiedä edes onko hän elossa vai kuollut. Kolme kuukautta myöhemmin mies löydetäänmeren jään alta, pistohaavoja rinnassaan. Pian paljastuu, että kadonneen ystävä, esikoiskirjailijaChristian Thydell on jo yli vuoden ajan saanut nimettömiä, uhkaavia kirjeitä. Christian yrittää vähätelläniiden merkitystä, mutta hänen ystävänsä Erica Falck aavistaa pahaa. Ericalla on aikaa: hän odottaa kaksosia, eikä kirjaakaan ole työn alla. Uteliaisuus saa hänet tutkimaan tapausta itsekseen, rinnan miehensä Patrikin johtaman poliisitutkinnan kanssa. Joku vihaa Christiania syvästi eikä lainkaan epäröi toteuttaa uhkauksiaan. Poliisi oivaltaa pian, että kirjeet ja murha liittyvät toisiinsa. Ja jäljet johtavat kauas menneisyyteen...
Kuudes suomennos Läckbergiltä.  Taattua ruotsalaista tuotantoa.

Majakanvartija.
Alkuteos: Fyrvaktaren, 2012.  Suom. Outi Menna.
Gummerus 2012.
ISBN 978-951-20-8808-9 (sid.)   Ilm. 8/2012.
Uusi pokkaripainos ilm. 4/2013.

On valoisa alkukesän ilta. Nainen hyppää autoonsa ja puristaa rattia verisin käsin. Pikkuinen poika takapenkillä hän pakenee ainoaan turvalliseen paikkaan jonka tietää: Gråskärin saarelle Fjällbackan liepeillä. Patrik Hedström on juuri palannut pitkältä sairauslomalta poliisin työhönsä. Hän on yrittänyt levätä ja pitää huolta vaimostaan Erica Falckista ja heidän keskosina syntyneistä kaksosistaan. Patrik ehtii hädin tuskin astua toimiston ovesta, kun hänet heitetään uuden tutkinnan kimppuun. Mats Sverin, lapsuutensa Fjällbackaan vuosien jälkeen palannut Tanumin kunnan talousjohtaja, on löydetty murhattuna asunnostaan. Kenelläkään ei ole ystävällisestä ja pidetystä miehestä pahaa sanaa sanottavana, mutta kun poliisi alkaa kartoittaa hänen elämäänsä, pintaan nousee enemmän salai suuksia kuin kukaan olisi voinut arvata. Vaikuttaa siltä, että Sverin vieraili Gråskärissä ennen kuin kuoli. Kansan suussa saarta kutsutaan Gastholmeniksi, aavesaareksi, ja sitä ovat aina ympäröineet pahaenteiset huhut. Sanotaan, etteivät kuolleet koskaan jätä saarta ja että heillä on eläville jotain kerrottavaa...
Seitsemäs suomennettu dekkari Camilla Läckbergiltä.  Hienoja kirjoja.
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Enkelintekijä.
Alkuteos: Änglamakerskan, 2011.  Suom. Outi Menna.
Gummerus 2013.
ISBN 978-951-20-9030-3 (sid.)   Ilm. 6/2013.  
Uusi pokkaripainos ilm. 3/2014.

Pääsiäinen vuonna 1974 Valön saaressa Fjällbackan liepeillä. Ruokasaliin on katettu hieno pääsiäisateria, mutta kaikki paitsi perheen yksivuotias tytär Ebba ovat poissa. Oliko kyseessä rikos vai katosiko perhe omasta halustaan? Arvoitus ei koskaan ratkea. Vuosikymmenien päästä Ebba palaa Valön saareen. Hän ja hänen aviomiehensä Mårten ovat hiljattain menettäneet kolmevuotiaan poikansa, ja yrittäessään selvitä surustaan he ovat päättäneet avata majatalon vanhaan sisäoppilaitokseen, jota Ebban isä aikanaan johti ankaralla kädellä. Ebba ja Mårten ovat hädin tuskin ehtineet asettua aloilleen, kun he joutuvat tuhopolttoyrityksen kohteeksi. Ja kun he taloa remontoidessaan ryhtyvät poistamaan ruokasalin lattialautoja, löytyy niiden alta kuivunutta verta… Mitä Ebban perheessä oikein tapahtui – ja tapahtuu?
Kirjailija Erica Falck tuntee tapauksen taustat ja suvun naisten traagisen historian. Hän päättää hakeutua Ebban puheille ja selvittää viimein mysteerin.
Kahdeksas Fjällbacka-sarjan dekkari Camilla Läckbergiltä.  Hieno sarja..
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Leijonankesyttäjä
Alkuteos: Lejontämjaren. 2014.  Suom. Outi Menna.
Gummerus 2015.
ISBN 978-952-20-9564-3 (sid.)   Ilm. 5/2015. 

Fjällbacka -sarja 9.
Hyinen talvi pitää Fjällbackaa otteessaan. Puolipukeinen teinityttö hoipertelee lumisesta metsästä tielle. Auto ilmestyy kuin tyhjästä eikä ehdi väistää. Kun Patrik Hedström ja hänen poliisikollegansa kuulevat onnettomuudesta, on uhri jo tunnistettu. Tyttö katosi neljä kuukautta sitten kotimatkalla ratsastuskoulusta, eikä kukaan ollut nähnyt häntä sen koommin. Tytön ruumiissa on jälkiä käsittämättömistä julmuuksista, ja poliisi pelkää pahoin, että uhreja on muitakin. Samaan aikaan Erica Falck työstää kirjaansa häntä askarruttavasta vanhasta perhetragediasta, joka johti sirkustaiteilijan surmaan. Erica käy toistuvasti vankilassa tapaamassa miehensä murhasta tuomittua leskeä selvittääkseen, mitä kauhujen talossa todella tapahtui. Mitä nainen oikein salaa? Erica aavistaa, että jotain on pahasti pielessä ja menneisyys heittää varjoaan nykyisyyden ylle.

Noita
.
Alkuteos: Häxan, 2017. Suom. Outi Menna.
Gummerus 2017.
ISBN 978-951-20-9565-0  (sid.) Ilm. 9/2017.
bbbb
Fjällbacka -sarja 10.
Tyttö katoaa jäljettömiin maatilalta Fjällbackan liepeiltä, mikä herättää hätää ja nostaa pintaan kipeitä muistoja. Kolmekymmentä vuotta aiemmin täsmälleen samasta paikasta katosi nelivuotias tyttö, joka myöhemmin löytyi paikalta kuolleena.Tuolloin sieppaamisesta ja taposta syytettiin kahta teinityttöä. Heistä toinen jäi elämään hiljaiseloa Fjällbackaan. Toinen heistä ei ole astunut jalallaan paikkakunnalle oikeudenkäynnin jälkeen - paitsi nyt, kun hän palaa Fjällbackaan ihailtuna näyttelijänä kuvaamaan tähdittämäänsä elokuvaa Ingrid Bergmanista.Patrik Hedström Tanumin poliisilaitoksen kollegoineen alkaa tutkia, mikä kahta rikosta yhdistää. Apua he saavat Erica Falckilta, joka on aikeissa kirjoittaa vanhasta tapauksesta kirjan. Tutkimuksen edetessä alkaa paljastua, että salaisuuksien juuret kiemurtelevat kauas 1600-luvulle ja noitaroviolla poltetun naisen langettamaan kiroukseen
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.


Muut rikosromaanit

 

Kultahakki.
Alkuteos: En bur av guld, 2019.  Suom. Aleksi Milonoff.
Otava 2019.
ISBN 978-951-1-32256-6 (sid.)  Ilm. 11.4.2019
bbbb
Dekkarikuningatar räjäyttää pankin uudella psykologisella trillerillään naisesta, joka saa tarpeekseen ja päättää ottaa oikeuden omiin käsiinsä. Ulkopuolisten silmissä Faye on saanut ”koko paketin”: ihanan aviomiehen, suloisen tyttären ja tyylikkään kodin Tukholmassa. Todellisuudessa hän tasapainoilee pitääkseen äksyn miehensä tyytyväisenä ja kärsii jatkuvasta itseinhosta. Kun Faye eräänä päivänä yllättää Jackin sängystä kollegan kanssa, hänen silmänsä aukeavat.
Kultahäkki on jännitysromaani, joka luotaa ihmismielen varjopuolta ja kurkistaa syvimpään pohjaan. Se ottaa kantaa ajankohtaiseen me too -keskusteluun ja kysyy, mitä tapahtuu siinä pisteessä, jossa ei enää voi antaa anteeksi.
Huom! Camilla Läckbergin Kultahäkki julkaistaan maailmanlaajuisesti 11.4.2019 ja ensimmäistä kertaa samalla alkuperäiskannella kaikille Camilla Läckbergin lukijoille ympäri maailmaa.

Huom! Kirja ilmestyy sähkökirjana ja äänikirjana.Muut kirjat

Läckberg, Camilla&Hellberg, Christian:  Camilla Läckbergin suosikkireseptit.
Merellisiä makuja Fjällbackasta.
Alkuteos: Smaker från Fjällbacka,2008. Suom. Rita Oksanen.
Gummerus 2016.
ISBN 978-951-24-0215-1 (sid.)  Ilm. 2/2016.
Merellinen keittokirja on syötävän hyvä aluevaltaus Camilla Läckbergiltä ja huippukokki Christian Hellbergiltä. Herkullisten ruokien ohella keittokirja tutustuttaa lähemmin Läckbergin dekkareista tutun Fjällbackan maisemiin Länsi-Götanmaan rannikolla.
Kirjassa on noin 60 reseptiä, laaja kattaus meren antimia, pientä piknik- ja lounasruokaa, grilliherkkuja ja juhlapyhien parhaita, talviajan päivällisiä ja marjaisia jälkiruokia – selkeitä makuja ja helposti toteutettavia ohjeita.
Rakkaus ruokaan ja Fjällbackaan maustaa jokaista kirjan reseptiä. Koko sivun kuulaat ruokakuvat herättävät nälän, ja lämminhenkiset miljöökuvat vievät viehättävään ruotsalaiseen kalastajakylään ja vesille Läckbergin kanssa.
Ruotsalainen Camilla Läckberg (s. 1974) on ekonomi, joka vaihtoi alaa ja nousi Euroopan dekkarikuningattareksi. Hänen romaanejaan on myyty yli 12 miljoonaa kappaletta, yli 50 maassa, ja niistä on tehty myös elokuva- ja tv-sovituksia. Camilla on kotoisin Fjällbackan kylästä, jonne myös hänen rikosromaaninsa sijoittuvat. Nykyään hän asuu Tukholman lähistöllä.
Christian Hellberg on Camilla Läckbergin lapsuudenystävä ja kotoisin Fjällbackan kylästä Ruotsista. Hellberg valittiin vuoden kokiksi 2001 ja on sen jälkeen työskennellyt TV4:n ruokaohjelmissa ja keittiömestarina Tukholmassa.
Lisätietoa:
- Gummerus - Camilla Läckbergin suosikkireseptit.

Artikkeleita ja kirjallisuutta


Arvosteluja

Jääprinsessa. Schildts 2006.
Pohjolan Sanomat (STT) 31.10.2006 Reetta Ravi.
Helsingin Sanomat 2.11.2006 Suvi Ahola.
Luukkanen, Kirsi: Naapurintyttö ei halua dekkarikuningattareksi. Ruumiin kulttuuri 4/2006, ss. 20-23.


Saarnaaja. Schildts 2007.
Savon Sanomat 6.2.2008 .
Keskipohjanmaa.net  22.10.2007.  Jyrki Aro .

Internet

- www.camillalackberg.com.

- Aftonbladet 27.6.2005. Kerpner, Joachim: Läppar lika blå som ögonen.

- Blogi: Deckarmamma: Camilla Läckberg .

- Schildts - Camilla Läckberg.