Sisällön alkuun
Menu

Dekkarivuodet - Kevät 2019       Kevään 2019 dekkariuutuuksia. Päivityksiä tulee lisää lähiaikoina!!!

Jo valmiina:

- Gummerus - 19.11.18
- CrimeTime - 15.11.18
- Karisto - 15.11.18
- Minerva - 14.11.18.
- Aviador - 12.11.18.
- Otava - 8.11.18
- Like - 7.11.18
- Johnny Kniga - 7.11.18
- Tammi - 6.11.18
- WSOY - 5.11.18
- Bazar - 1.11.2018.


Jo ilmestyneet:
Kommentteja


 bbbb


Kotimaisia
esikoisdekkareita:

Gads, Tomas: Pirulainen. Bazar.

Mero, Niina: Englantilainen romanssi.
Gummerus

Paloahde, Sonia: Aavistus.
Minerva.


Käännöstulokkaita:
esikoinen ja/tai ensimmäinen suomennos:

Adolfsson, Maria:
Harha-askel. Tammi.

Engman, Pascal: Patriootit. WSOY.

Harper, Jane: Kuiva kausi.
Tammi.

Jackson, Stina: Hopeatie. Otava

Jewell, Lisa: Sitten hän oli poissa. WSOY. 

John, D. B.: Pohjoisen tähti.  Bazar.

Kelly, Erin: Älä jää pimeään. Gummerus.

Ng, Celeste: Tulenarkoja asioita. Gummerus. 

Rous, Emma: Au pair.
Minerva.

Sarenbrant, Sofie: Avoimet ovet. WSOY.

Sehlstedt, Kicki:
Älä silmä pieni. Like.

Sveitsrup, Søren: Kastanjamies. Otava.

Weaver, Tim: Uhri.
Minerva.

Yokoyama, Hideo: 64. Bazar.

Jeong, You-Jeong: Piruparka. Like.


Muita kiinnostavia tietokirjoja/romaaneja:
 Arktisen Banaanin kesän ja syksyn 2018 uutuuskirjat 

Arktinen Banaani


ArtHousen uutuuskirjat syksy 2018.

Art House

Ei dekkareita syksyllä 2018.Atenan kesän ja kesän ja syksyn 2018 uutuuskirjat.

AtenaTietokirjat

Uusia painoksiaAula&Co - syksyn  2018 uutuuskirjat 

Aula&Co

 

 
Uusia pokkaripainoksiaAviadorin kevään 2019 kirjauutuudet.

Aviador

Bagge, Tapani: Kasvot hautakivessä.
Aviadort 2019.
ISBN 978-952-706390-3 (sid.)  Ilm. 2/2019.
 Kovan onnen lakimiehellä Onni Syrjäsellä on puolen elämän mittainen kokemus ihmisten auttamisesta ja kahvinjuonnista toimeksiantojen lomassa. Hän ei hätkähdä mistään ja tekee aina kaikkensa päämiestensä puolesta. Päämiehet ovat silti harvoin kiitollisia tälle keravalaiselle antisankarille, joka enemmän kuin mitään varoo kasvojensa menettämistä...
Tapani Baggen (s. 1962) laajan tuotannon lukuisista henkilöhahmoista Onni Syrjänen on yksi herkullisimmista. Kasvot hautakivessä -romaanissa Bagge kuvaa päähenkilönsä vaiheita tyylilleen ominaisella mustanlämpimällä huumorilla. Ja kuten aina Baggen tuotannossa, taustalla sykkii iso hitunen ihmiselämän traagisuutta, joka kulkee verenpunaisena lankana läpi päähenkilön elämän episodeista kutoutuvan tarinan.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana.
Tapani Bagge DekkariNetissä.

Vichi, Marco: Komisario Bordelli ja kuolema Firenzessä.
Alkuteos: 2009   Suom. ??
ISBN 978-952-706388-0 (nid.) Ilm. 4/2019.
Komisario Bordelli -sarja 3.
Kolmetoistavuotias poika katoaa, vanhemmat ilmoittavat poliisille. Tapaus näyttää tavanomaiselta, kunnes löytyy raiskattu ruumis. Komisario Bordelli alkaa tutkia tapausta, jonka langat vievät keskelle Firenzen mahtavimpia.
Marco Vichin kolmas suomennettu dekkari Komisario Bordelli ja kuolema Firenzessä ravistelee italialaisen yhteiskunnan valtarakenteita. Samalla se on aito klassinen murhamysteeri: kuka on syyllinen? Arno-joki tulvii, ja mahtavimmat viettävät kosteita huvilajuhliaan. Odotettu kolmas Bordelli-suomennos pitää lukijaa pihdeissään hellittämättä otetta edes viimeisessä pisteessään: miten ihmeessä tässä näin kävi?
Marco Vichiltä on ilmestynyt aiemmin kaksi Komisario Bordelli dekkaria: Komisaro Bordelli (kesä 2016) ja Komisario Bordellin likaisin tapaus (kevät 2017). Hieno sarja!!
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana. 
Lisätietoa:
- Aviador - Marco Vichi.
- Wikipedia - Marco Vichi (engl.).
- www.marcovichi.it.
Bazarin kevään 2019 uutuuskirjat.

Bazar


Kotimaiset

Gads, Tomas: Pirulainen.
Bazar 2019.
ISBN 978-952-279-615-8 (Ilm. 3/2019).
Esikoisdekkari!
Kotimaisen dekkarisarjan häijy avaus.

Polttariporukka löytää Turun saaristosta Nötön edustalta miehen ruumiin. Epäillään, että vainaja saattaisi olla kadonneeksi ilmoitettu Alvar Wilenius, bioteknologian alalla toimivan Finsta-konsernin omistaja ja toimitusjohtaja.Rikoskomisario Halmeen johtama erikoistiimi ottaa tapauksen tutkittavakseen.
Lounais-Suomen poliisiin juuri perustetun, kirjavataustaisen viiden hengen ryhmän jokaisella jäsenellä on omat vahvuutensa, mutta myös heikkoutensa. Tutkiessaan Finsta-konsernia sekä Wileniuksen lähipiiriä Halmeen tiimi joutuu keskelle pirullisen juonikkaita ihmissuhteita.
Tomas Gadsin psykologinen rikosromaani Pirulainen katsoo pahuutta silmästä silmään. Kun taustat ja motiivit paljastuvat, mikään ei ole sitä miltä näyttää.
Satu Roos (s. 1958, kuvassa vasemmalla) ja Kaisa Nummela (s. 1979) ovat yhdessä Tomas Gads. Turussa syntynyt Nummela ja Mikkelissä syntynyt Roos asuvat nykyään molemmat Iisalmessa. He ovat taustaltaan sosiaalipsykologeja ja työskennelleet aiemmin teollisuudessa. Kaisa Nummela toimii nykyisin psykologina. Satu Roos on alunperin biokemisti ja työskentelee tällä hetkellä työyhteisöasiantuntijana. Hän on ollut mukana kirjoittamassa työelämää käsitteleviä tietokirjoja.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja äänikirjana.
Lisätietoa:

- Bazar - Tomas Gads.

- tomasgads.com
- facebook.com/tomasgads
- @tomasgads


Ulkomaiset

 
Barton, Fiona: Lapsi.
Alkuteos: The Child, 2017.  Suom. Pirkko Biström.
Bazar 2019.
ISBN 978-952-279-500-7 (Ilm. 1/2019).

Voit haudata todisteet, mutta et totuutta. Pieni uutinen sanomalehdessä kertoo rakennustyömaalta yllättäen löytyneestä, vuosia sitten haudatusta vastasyntyneen lapsen ruumiista. Suurin osa lehden lukijoista tuskin edes vilkaisee uutista, mutta kolmen naisen elämän se mullistaa täysin. Yksi naisista, lapsensa kauan sitten menettänyt Angela, saa jälleen muistutuksen elämänsä kauheimmasta tapahtumasta.Toiselle naisista uutinen merkitsee vaaraa, sillä hänen synkin salaisuutensa saattaa olla paljastumassa. Kolmas nainen, toimittaja Kate Waters, näkee uutisessa ensimmäisen vihjeen, jota seuraamalla hän voi olla suuren jutun jäljillä.
Lapsen tarinan on aika nousta esiin.
Fiona Barton kouluttaa toimittajia ja on itsekin työskennellyt pitkään toimittajana ja uutispäällikkönä Ison-Britannian suurimmissa sanomalehdissä. Cambridgessa syntynyt Barton asuu nykyään miehensä kanssa vuoroin Ranskassa ja vuoroin Englannissa.
Bartonin esikoisteoksesta Leski tuli huikea menestys, ja kirja on julkaistu jo 37 maassa.
Bazar julkaisi sen suomeksi tammikuussa 2018.
Lapsi on Bartonin toinen psykologinen trilleri, ja tässäkin kirjassa on mukana edellisestä teoksesta tuttu toimittaja Kate Waters.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja äänikirjana.
Lisätietoa:
- fionabartonauthor.com.
- Bazar - Fiona Barton.

Bradley, Alan: Kuolon kultaiset kiehkurat.
Alkuteos: The Golden Tresses of theDead.  Suom. Maija Heikinheimo.
Bazar 2019.
ISBN 978-952-279-688-2 (Ilm. 5/2019).
Flavia de Luce 10.
Häähumua, kermakakkua ja irtileikattu sormi.

Syksy on saapunut Bishop’s Laceyn kylään Englannin maaseudulla. Muutoksen tuulet puhaltavat Buckshawin kartanossa, jossa päämajaansa de Lucen perheen ohessa pitää Arthur Dogger & Associates -etsivätoimisto. Kesän väistymisestä huolimatta kylän tunnelma on aurinkoinen, sillä kaksitoistavuotiaan mestarikemisti Flavia de Lucen sisar Opheliaon viimein valmis astumaan avioliiton satamaan. Hääseremonia ei kuitenkaan suju aivan perinteisen kaavan mukaan, sillä bestman katoaa kuin tuhka tuuleen ja häävieraiden huomion varastaa
vihkimisen sijaan spontaani vatsastapuhujan esitys. Outojen sattumien ketju huipentuu, kun Ophelia iskee kakkulapionsa valtavaan hääkakkuun ja huomaa kermaherkun sisältä pilkottavan irtileikatun sormen. Arvoituksellisia murhia rakastavalle Flavialle sormi on paljon kakkua herkullisempi tapaus, ja vasta perustettu etsivätoimisto ottaa kernaasti tapauksen ratkottavakseen. Ketä syyttävä sormi lopulta osoittaakaan?
Kanadalainen Alan Bradley syntyi Torontossa ja varttui Ontariossa. Hän johti televisiotekniikan laitosta Saskatchewanin yliopistossa 25 vuotta, kunnes jäi varhaiseläkkeelle vuonna 1994 voidakseen keskittyä kirjoittamiseen. Kirjailija asuu Mansaarella vaimonsa Shirleyn ja kahden laskelmoivan kissansa kanssa. Kuolon kultaiset kiehkurat on Flavia de Luce -sarjan kymmenes suomennettu osa.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana.
Alan Bradely DekkariNetissä.


John, D. B.: Pohjoisen tähti.
Alkuteos: Star of the North.  Suom. Tiina Ohinmaa.
Bazar 2019.
ISBN 978-952-279-693-6 (Ilm. 2/2019).
Ankara trilleri Pohjois-Koreasta. Georgetown, Yhdysvallat. Jenna Williams ei ole päässyt vieläkään yli kaksoissisarensa 12 vuoden takaisesta katoamisesta Etelä-Koreassa. Opettajana toimivan Jennan oppitunti keskeytyy, kun hän saa salaperäisen vieraan, joka haluaa värvätä Jennan CIA:han. Saako Jenna vihdoin mahdollisuuden selvittää, mitä hänen siskolleen tapahtui?
Baekam County, Pohjois-Korea. Rangaistusleirillä työskentelevä rouva Moon löytää pellolta avustuspaketin. Hän tietää ottavansa hengenvaarallisen riskin päättäessään käyttää paketin sisällön omiin tarkoituksiinsa. Kiinnijäämisestä seuraisi kuolemantuomio.
Pjongjang, Pohjois-Korea. Cho Sang-ho, korkea-arvoinen Pohjois-Korean armeijan upseeri, osallistuu Kim Il-sungin aukiolla Työväenpuolueen paraatiin. Hänen veljensä kertoo tulleensa valituksi maan johtovirkaan. Se tarkoittaa, että heidän taustansa tullaan tutkimaan tarkasti. Kuinka näiden kolmen, toisilleen tuntemattoman ihmisen tarinat liittyvät toisiinsa? D. B. Johnin intensiivinen jännäri saa lukijansa kiittämään onneaan siitä, ettei ole syntynyt Pohjois-Koreassa.
Walesissa syntynyt D. B. John aloitti lakimiesopinnot, mutta siirtyi sitten kustannusmaailmaan lastenkirjojen toimittajaksi. Hän muutti Berliiniin 2009 ja julkaisi ensimmäisen romaaninsa Flight from Berlin. Nykyisin hän asuu Lontoossa. D. B. John on niitä harvoja länsimaalaisia, jotka ovat saaneet matkustaa Pohjois-Koreaan. Hän sai inspiraation Pohjoisen tähteen vuonna 2012 tekemänsä matkan jälkeen.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana.
Lisätietoa:
- Bazar - D. B. John.


Kutscher, Volker: Mykkä kuolema.
Alkuteos: Der stumme Tod, 2009.  Suom. Veera Kaski.
Bazar 2019.
ISBN 978-952-279-646-2 (Ilm. 3/2019).
Gereon Rath 2.
Kuolema kameran edessä. Maaliskuu 1930. Kuuluisa elokuvanäyttelijä Betty Winter saa surmansa valonheittimen pudottua hänen päällensä kesken kohtauksen. Nuori komisario Gereon Rath löytää kuvauspaikalta todisteita, jotka viittaavat murhaan. Pian toinen nuori naisnäyttelijä löydetään surmattuna. Erikoista tapauksessa on, että tekijä on ennen surmatyötä poistanut naisen äänihuulet kirurgisesti.Rathin kollegat alkavat jahdata kuvauspaikalta kadonnutta valomiestä, mutta Gereonin omat tutkimukset vievät häntä aivan toiseen suuntaan: hän alkaa epäillä, että kyseessä on sarjamurhaaja, joka on vasta pääsemässä vauhtiin. Rathin tutkimuksia eivät helpota myllerrykset hänen yksityiselämässään. Gereonin suhde murharyhmän pikakirjoittajaan Charlyyn on myrskyisä, eikä helppoa ole isänkään kanssa, joka saapuu yllättäen Berliiniin.
Mykkä kuolema jatkaa saumattomasti syyskuussa 2018 suomeksi ilmestyneestä Babylon Berlin -kirjassa alkanutta tarinaa nuoresta ja rajuotteisesta komisariosta 1930-luvun alun Berliinissä.
Volker Kutscher (s. 1962) on opiskellut germanistiikkaa, filosofiaa ja historiaa sekä työskennellyt lehtitoimittajana. Nykyisin Kutscher toimii vapaana kirjailijana Kölnissä.
Mykkä kuolema on yhdessä kirjasarjan ensimmäisen osan kanssa toiminut pohjana Babylon Berlin
-tv-sarjalle, joka on Saksan tv-historian kallein produktio. Suomessa sarjaa esittää Yle 10.11. alkaen
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana.
Lisätietoa:
- Bazar - Volker Kutscher.
- www.gereonrath.de/.
- Wikipedia - Volker Kutscher.
- KrimiCoach - Volker Kutscherin haastattelu


Yokoyama, Hideo: 64.
Alkuteos: Rokuyon. Suom. Markus Mäkinen.
Bazar 2019.
ISBN 978-952-279-690-5 (Ilm. 4/2019).
Ensimmäinen suomennos!!

Rikos, jota kukaan ei pystynyt ratkaisemaan. Viisi piinallisen pitkää päivää tammikuussa 1989. Seitsemänvuotiaan tokiolaistytön vanhemmat istuvat aloillaan ja kuuntelevat heidän tyttärensä kidnappaajan vaatimuksia. Vanhemmat eivät koskaan saa tietää kaappaajan henkilöllisyyttä. He eivät enää näe tytärtään. Kidnappausta seuranneiden neljäntoista vuoden ajan saadaan jatkuvasti kuulla poliisin anteeksipyyntöjä. Mutta ihmiset eivät koskaan unohda kaappauksen tutkintaa ja poliisin täydellistä epäonnistumista tapauksessa, joka tulee tunnetuksi nimellä 64.
64-tapauksen arpia kantavan poliisin Yoshinobu Mikamin oma tytär katoaa jälkiä jättämättä. Epätoivoinen Mikami ryhtyy käymään läpi neljäntoista vuoden takaisia muistiinpanoja kidnappauksesta
ja törmää hälyttävään yksityiskohtaan, jota kukaan ei kaappauksen tapahtuessa huomannut. Tutkiessaan yksityiskohtaa tarkemmin Mikami löytää jotain, minkä varjelemiseksi hänen kollegansa ovat valmiita uhraamaan uransa ja jopa henkensä. Jotain, minkä ei koskaan olisi pitänyt tapahtua.
Hideo Yokoyama (s. 1957) on japanilainen rikoskirjailija, joka työskenteli kahdentoista vuoden ajan rikostoimittajana ennen siirtymistään fiktion pariin. Hänen teoksensa ovat toistuvasti olleet Japanin bestsellerlistojen kärjessä ja niistä on tehty useita suuren budjetin filmatisointeja. 64 on Yokoyaman ensimmäinen suomennettu teos. Markus Mäkinen on suomentanut teoksen japaninkielisestä alkutekstistä.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana.
Lisätietoa:
- Bazar - Hideo Yokoyama.Muut kirjat


Uusia pokkaripainoksiaBlue Moon
Uusia painoksia
 


Aarnipuro, Marja: Syöpälääkärin kuolema.
CrimeTime 2019.
ISBN 978-952-289-524-0 (sid.)  Ilm. 5/2019.
Kaarina Riikonen ratkaisee -sarja 3.
Kaarina Riikonen on kaiken nähnyt ja urallaan menestyvä Viikko-lehden reportteri, jonka uutisnenä on johdattanut jo kahden henkirikoksen jäljille. Ura- ja perhepaineiden keskellä sinnittelevästä keski-ikäisestä Kaarinasta on hyvää vauhtia kehittymässä rikostoimittaja, kun hänelle läheinen syöpälääkäri katoaa ja löytyy kuolleena. Kaarina huomaa olevansa taas murhamysteerin keskellä, mutta samalla hänen oma terveytensä horjuu. Kuollut lääkäri kun ehtii jättää Kaarinalle tappavan testamentin.
Syöpälääkärin kuolema on Avun päätoimittajan Marja Aarnipuron kolmas dekkari. Se jatkaa suosittua Kaarina Riikonen ratkaisee -sarjaa. Sarjan ensimmäinen dekkari Maakellarin salaisuus ilmestyi keväällä 2017 ja toinen Ikäneidon testamentti keväällä 2018.
- Lisätietoa:
- CrimeTime - Marja Aarnipuro.
- Marja Aarnipuro Facebookissa.
- Marja Aarnipuro Twitterissä.

Jokinen, Seppo: Rottasankari.
CrimeTime 2019.
ISBN 978-952-289-520-2 (sid.) Ilm. 4/2019.
Komisario Koskinen -sarja.
Helmikuinen perjantai puree tamperelaisia pakkastakin kireämmin. Poliisia kohti on ammuttu. Vaikka
siitä selvitään ilman hengenmenetyksiä, syyttävä sormi osoittaa komisario Koskiseen. Hänen katsotaan saattaneen alaisensa vaaraan epäammattimaisilla ja ohjeiden vastaisilla toimillaan. Vain joitakin tunteja myöhemmin tullut pommiuhkaus ei helpota rikoskomisarion päivää. Siitä huolimatta Koskista kiinnostaa enemmän se, kuka elvytti keskellä yötä yksityisasunnossaan murhayrityksen kohteeksi joutuneen naisen. Kuka on se vaatimaton sankari, joka pelasti ihmishengen mutta katosi heti sen jälkeen teille tietymättömille?
Rottasankari jatkaa Seppo Jokisen huippusuosittua Komisario Koskinen -sarjaa.
Seppo Jokinen DekkariNetissä.


Kilpi, Marko: Undertaker - Kuolemanlaakso.
CrimeTime 2019.
ISBN 978-952-289-522-6 (sid.) Ilm. 4/2019.
Undertaker-sarja 3.
Nuhteeton perheenisä, moitteeton yrittäjä, hautausurakoitsija Jarmo Kivi on kivikova ammattirikollinen, joka peiteroolinsa takaa johtaa kansainvälistä huumeverkostoa. Kivi joutuu ottamaan paljastumisen riskin ryhtymällä pakotettuna operatiiviseen toimintaan. Kiven apuri on yrittänyt paljastaa isäntänsä, mutta sen Kivi on onnistunut estämään. Hän kuitenkin joutuu palkkaamaan uuden viattoman apurin, jolle pikkuhiljaa alkaa valjeta synkkä totuus työnantajastaan. Kivi joutuu myös silmätysten pettämänsä Rundin kanssa, joka hakee kostoa kokemiinsa vääryyksiin.
Kuolemanlaakso on Marko Kilven kiitetyn, kansainvälistäkin mainetta saaneen
Undertaker-sarjan kolmas osa.
Marko Kilpi DekkariNetissä.

Koskinen, JP: Toukokuun tuonen kukat.
CrimeTime 2019.
ISBN 978-952-289-523-3 (sid.) Ilm. 5/2019.
Murhan vuosi -sarja 5.
Elena ja Lauri Hukkasen ainoa lapsi on kuollut rattijuopon yliajamana vuosia sitten. Tapaus on
tutkittu, ja syyllinenkin on tuomionsa jo kärsinyt, kun Elena alkaa epäillä, ettei pojan kohtaloksi
koitunut onnettomuus ollutkaan ikävä sattumus. Yksityisetsivät Arosuo ja Tulikoski saavat tutkittavakseen vanhan tapauksen, jossa menneisyyden haamut nousevat haudoistaan eivätkä jätä rauhaan edes tukjoiden omia demoneita.
Toukokuun tuonen kukat on JP Koskisen Murhan vuosi -sarjan viides osa. Murhan vuosi seuraa kuukausi kuukaudelta vuoden kiertoa kohti Tulikosken suvun mystistä salaisuutta.
JP Koskinen DekkariNetissä.

Sipilä, Jarkko: Uhripeli.
CrimeTime 2019.
ISBN 978-952-289-521-9 (sid.) Ilm. 5/2019.
Takamäki -sarja 19.
Mielenterveysongelmista kärsivä mies on vainonnut exvaimoaan ja heidän yhteistä lastaan pitkään. Kun mies pakenee vankilasta, hän alkaa jälleen jäljittää ex-vaimoaan, jolla on omat syynsä olla ottamatta yhteyttä poliisiin. Ataripoliisi Suhonen saa kuitenkin vihiä tilanteesta. Ehtiikö komisario Takamäen väkivaltaryhmä estämään miehen sairaat suunnitelmat? Ja mitä peliä puoliso oikein pelaa?
Uhripeli on Jarkko Sipilän Takamäki-sarjan 19. dekkari.
Jarkko Sipilä DekkariNetissä.


Tietokirjat


 Gummeruksen kevään 2019 uutuuskirjat.   

Gummerus


Kotimaiset

Mero, Niina: Englantilainen romanssi.
Gummerus 2019.
ISBN 978-951-24-1332-4 (sid.)  Ilm. 2/2019.
Esikoisdekkari??!!!
Englantilaisia romantikkoja rakastava Nora saa siskoltaan kutsun häihin Oxfordiin. Höttöisiä häähaaveita karsastava Nora suostuu vastahakoisesti kutsuun, mutta perillä sulhasperheen kartanon goottilainen viehätys ja vehreät puutarhat sekä yliopistokaupungin vanhoilta kirjoilta tuoksuva tunnelma pyyhkäisevät hänet jaloiltaan.Idylli kuitenkin rakoilee, kun uteliaalle Noralle selviää, että aatelissuvun vanhempi poika on kadonnut jäljettömiin vuosia sitten. Kaiken lisäksi Noran viisasteleva sydän muljahtelee vastusteluista huolimatta englantilaisille herrasmiehille ja verhotuille salaisuuksille. Brittiläinen kohteliaisuus kätkeekin taakseen totuuksia, joiden seuraukset voivat olla kohtalokkaat.
Niina Meron ahmittavassa esikoisromaanissa Bridget Jonesin mustiin pukeutuva ystävätär kohtaa Kotiopettajattaren romaanin goottilaisuuden, Downton Abbeyn kartanotunnelman ja brittidekkarien juonittelut.
Huom!  En ole varma onko tämä dekkari, mutta aika näyttää!!
Hämeenlinnassa asuva tutkija Niina Mero (s. 1982) aloitti kirjoittamisen romanttisilla novelleilla. Hän rakastaa Stephen Fryn huumoria, osuvia tatuointeja ja Menedict Cumberbatchia lukemassa ääneen John Keatsin Oodia satakielelle. Meron väitöskirjan aiheena on nykypäivän romanttinen viihdekirjallisuus.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.


Ulkomaiset

 
Kelly, Erin: Älä jää pimeään.
Alkuteos: He said/She said, 2017. Suom. Päivi Pouttu-Deliere.
Gummerus 2019.
ISBN 978-951-24-1315-7 (sid.) Ilm. 3/2019.
Ensimmäinen suomennos!!??
Kit ja Laura matkustavat Cornwalliin nähdäkseen täydellisen auringonpimennyksen. He ovat nuoria ja rakastuneita ja varmoja, että tästä on tulossa yksi monista heidän yhdessä kokemistaan auringonpimennyksistä.Varjon väistymistä seuraavassa hiljaisuudessa Laura joutuu väkivaltaisen kohtauksen silminnäkijäksi. Hänen keskeyttämänsä mies kieltää kaiken, nainen näyttää kiitolliselta. On vain Lauran sana miehen sanaa vastaan. Kuukausien päästä nainen ilmestyy Lauran ja Kitin ovelle kuin kulkukissa. Kun tämän kiitollisuus muuttuu kuukausien päästä joksikin häiriintyneemmäksi, Laura alkaa pohtia, luottiko hän väärään ihmiseen.Viidentoista vuoden päästä Laura ja Kit elävät pelon vallassa. Vaikka Laura tietää, että teki oikein puhuessaan poliisille, hän tietää myös, ettei kuva ole koskaan täydellinen vaan jotain jää aina pimentoon…
Erin Kelly (s. 1976) on Lontoossa syntynyt kirjailija ja toimittaja,joka tunnetaan ennen muuta taitavista psykologisista trillereistään.  Jo hänen esikoisromaannsa The Poison Tree oli menestys, mutta yksin Britanniassa jo miltei puoli miljoonaa kappaletta myynyt Älä jää pimeään nosti Kellyn psykologisen trillerin jäkikaartiin. 
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- erinkelly.co.uk.
- Twitter - Erin Kelly.
- Wikipedia: Erin Kelly.

Massey, Sujata: Murha Bombayssa.
Alkuteos: The Widows of Malabar Hill.  Suom. Maija Heikinheimo.
Gummerus 2019.
ISBN 978-951-24-1312-6 (sid.) Ilm. 3/2019.
Perveen Mistry 1.
Kiehtova mysteeri, joka herättää 1920-luvun monikulttuurisen Bombayn eloon.Perveen Mistry, arvostetun zarathustralaisperheen tytär, on juuri aloittanut työt isänsä lakitoimistossa Bombayssa. On vuosi 1921. Oxfordissa opiskellut Perveen on erityisen kiinnostunut naisten oikeuksista, eikä se ole sattumaa.Mistryt ovat saaneet hoidettavakseen varakkaan myllynomistajan Omar Faridin testamentin. Tutkiessaan asiapapereita Perveen huomaa jotain merkillistä: Faridin kolmesta leskestä jokainen on luovuttanut perintönsä hyväntekeväisyyteen. Yksi vaimoista on allekirjoittanut lomakkeen pelkällä ruksilla - eli tuskin osaa edes lukea. Yrittääkö joku käyttää leskien tilannetta hyväksi?Kun tapahtuu murha, varmistuu, että Perveen on osunut ounasteluissaan oikeaan. On hänen vastuullaan selvittää, mitä todella tapahtui, ja taata, ettei yksikään viaton lapsi ja nainen ole enää vaarassa.
Murha Bombayssa avaa Sujata Masseylta uuden rikossarjan, joka on inspiroitunut ”tosielämän Perveenistä”, Intian ensimmäisestä naisasianajajasta Cornelia Sorabjista
Palkittu Sujata Massey tunnetaan Japaniin sijoittuvasta Rei Shimura -etsiväsarjastaan. Murha Bombayssa herättää 1920-luvun intialaiskaupungin eloon ja avaa uuden rikosroaanisarjan, joka on inspiroitunut "tosielämän Perveenistä", Intian ensimmäisestä naisasianajajasta Cornelia Sorabjista. Massey asuu Yhdysvalloissa, ja hänellä on sukujuuret Intiassa.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana ja äänikirjana.
Gummerus - Sujata Massey.
Sujata Massey DekkariNetissä.

Ng, Celeste: Tulenarkoja asioita.
Alkuteos: Little Fires Everywhere, 2017. Suom. Sari Karhulahti.
Gummerus 2019.
ISBN 978-951-24-1382-2 (sid.) Ilm. 3/2019.
Ensimmäinen suomennos!!
Yli miljoona myytyä kappaletta Yhdysvalloissa - yli vuosi myyntilistoilla. Shaker Heights on menestyvien ihmisten lähiö, jossa jopa talojen väritys on soinnutettu kauniisti yhteen. Parhaiten täydellisyyden tavoittelu kilpistyy Elena Richardsonissa. Sitten idylliseen lähiöön saapuu kiehtovan salamyhkäinen Mia Warren - taiteilija ja yksinhuoltajaäiti - teinityttärensä Pearlin kanssa ja vuokraa talonpuolikkaan Richardsoneilta. Richardsonin perheen lapset tuntevat heti vetoa säännöistä piittaamatonta kaksikkoa kohtaan.Mia ja Elena huomaavat joutuneensa vastakkain, kun koko kaupunkia jakaa huoltajuuskiista. Elena päättää selvittää, mitä Mia menneisyydessään salaa. Hänen pakkomielteestään eivät kuitenkaan maksa vain Mia ja Pearl - vaan myös hänen oma perheensä.Tulenarkoja asioita tarkastelee eri tapoja olla äiti ja osoittaa, mikä vaara piilee uskomuksessa, että sääntöjä noudattamalla voi hallita elämää.
Kirjailija Celeste Ng kasvoi Shaker Heightsissä, Ohiossa, ja asuu nykyään Cambridgessa, Massachusettsissa. Tulenarkoja asioita on myyty Yhdysvalloissa yli miljoona kappaletta.  Kirjan tv-oikeudet on myyty ja tulevaa minisarjaa tuottaa ja tähdittää Reese Witherspoon. Myös Ngn esikoisteos Everything I Never Told You julkaistaan myöhemmin suomeksi.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:

- www.celesteng.com.
- Wikipedia - Celeste Ng.


Preston, Douglas & Child, Lincoln: Kaksi hautaa.
Alkuteos: Two Graves. Suom. Pekka Marjamäki.
Gummerus 2019.
ISBN 978-951-24-1314-0 (sid.) Ilm. 4/2019.
Pendergast 10.
”Kun lähdet koston tielle, kaiva ensin kaksi hautaa.” KonfutseHelenin sieppausta seuranneiden 91 tunnin aikana FBI-agentti Pendergast tekee kaikkensa löytääkseen hänet ja päätyy Meksikoon. Asiat menevät kuitenkin traagisella tavalla pieleen, musertunut Pendergast palaa kotiin New Yorkiin ja vetäytyy piiloon ulkomaailmalta.Kun manhattanilaishotelleissa tapahtuu sarja erikoisia murhia, Pendergastia anellaan apuun. Pian hän oivaltaa, että murhat ovat viesti Helenin kidnappaajilta. Sieppaajia jäljittäessään kostonhimoisen raivon sokaisema Pendergast joutuu lopulta katsomaan pahan voimia silmästä silmään.Kaksi hautaa on koukuttavan jännittävä seikkailu ja viimeinen osa Pendergast-sarjan sisäisessä Helen-trilogiassa.
Douglas Preston (s. 1956) ja Lincoln Child (s. 1957) ovat yhdysvaltalainen kirjailijakaksikko Pendergast-jännärien takana. He ovat niittäneet mainetta myös omilla trillereillään ja tietokirjoillaan, mutta heidät tunnetaan ennen muuta Pendergast-sarjastaan. Prestonin ja Childin kahdeksas Pendergast -dekkari Houreuni ilmestyi suomeksi syksyllä 2017.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Douglas Preston and LincolnChild.
- Gummerus - Douglas Preston ja LIncoln Child.
- Wikipedia - Douglas Preston.


  
Davidkin, Samuel: Rautakupoli.
Johnny Kniga 2018.
ISBN 978-951-0-43122-1 (sid.) Ilm. 3/2018.
Leo Asko -sarja 3
Trilleri asekaupasta, politiikasta ja polttavasta intohimosta.
Hengästyttävän kunnianhimoinen toimintatrilleri, jossa yksi rakkaus on musta ja toinen valkoinen, mutta hengenvaarallista intohimo on aina. Israelilla on ohjuspuolustusjärjestelmä, Rautakupoli. Venäjä on kehittänyt aseen, joka lamauttaa kupolin. Nyt ase on varastettu, eikä kukaan tiedä sen olinpaikkaa. Ihmisiä on kuollut ja tulee kuolemaan lisää, jos asetta ei löydy. Tai jos se päätyy vääriin käsiin, esimerkiksi Pohjois-Koreaan. Intuitioon luottava rikospoliisi Leo Asko saa tehtävän, joka saattaa olla pelkkää sumutusta. Tai joka voi johtaa kuolemaan. Askon se vie maan alle, pakoon niin ystäviä kuin vihollisia. Paluuta entiseen ei kenties enää ole.
Samuel Davidkin (s. 1983) on paljasjalkainen helsinkiläinen, jolta on julkaistu aiemmin kaksi romaania, Esikoisten lunastus (2016) ja Sodomasta pohjoiseen (2017). Esikoisten lunastusta ollaan parhaillaan kääntämässä venäjäksi.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänikirjana. 
Lisätietoa:
- Johnny Kniga - Samuel Davidkin.
- Twitter - Samuel Davidkin.
- Kirjasampo - Samuel Davidkin.

Ulkomaiset


Carlsson, Christoffer: Voimat.
Alkuteos: Den tunna blå linjen.  Suom.
Johnny Kniga 2018.
ISBN 978-951-0-43633-2 (sid.) Ilm. 5/2018. 
Leo Junker -sarja 4.
Tiivistahtinen rikosromaani rajoista, joita ei saa koskaan ylittää.
Marraskuun 13. päivänä 2015, perjantaina, Pariisissa räjähtää ja samaan aikaan valtavat pakolaisvirrat kulkevat halki Euroopan, kohti pohjoista.
Liikkeellä on huhu, että Ruotsiin on rantautunut terroristeja attentaatti mielessään.
Tarua vai totta - kukaan ei tiedä. Samaan aikaan Leo Junker saa viestin, joka koskee viisi vuotta vanhaa, selvittämätöntä murhaa. Kaikki sujuukin hyvin, kunnes johtolangat alkavat viitata Tukholman poliisiin. Viestin lähettäjä on Leon entinen paras ystävä ja nykyinen pahin vihamies. Pitkään piileskellyt taparikollinen astuu esiin eikä siitä seuraa mitään hyvää. Edes hänelle itselleen. Ajat ovat levottomat.
Christoffer Carlsson (s. 1985) on koulutukseltaan kriminologian tohtori. Rikoskirjailijana hän debytoi 24-vuotiaana romaanilla Tapaus Vincent Franke (suom. Johnny Kniga, 2011).
Voimat on Leo Junker -sarjan päättävä rikosromaani, sen neljäs kritiikin ja lukijoiden ylistämä osa, joista ensimmäinen, Varjot, palkittiin Ruotisissa Vuoden parhaana rikosromaanina.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänikirjana.
- Christoffer Carlsson Facebookissa
-
Christoffer Carlsson Twitterissä.
Christoffer Carlsson DekkariNetissä.


Uusia Bon-pokkaripainoksia.

 
Kotimaiset
 
Autere, Terttu: Kuokkavieraana kuolema.
Karisto 2018.
ISBN 978-951-23-6581-4 (sid.)  Ilm. 2/2018.
Juhani Kuikka -sarja 4.
Lääninetsivä Juhani Kuikka ja hänen valittunsa Onerva Ojala ovat hetki sitten sanoneet
toisilleen ”tahdon”, ja hääjuhlaa vietetään Onervan kotikaupungin Seurahuoneella.
Vastavihittyjen poistuttua yksi häävieraista, rouva Enni Lunden, lyyhistyy kuolleena pöydän ääreen. Nuorenparin kuherruskuukausi loppuu heti alkuunsa, sillä tuoreen aviomiehen
pitää alkaa selvitellä tapausta.
Enni Lunden on ollut hankala ihminen, ollut huonoissa väleissä etenkin sisarensa kanssa,
mutta onnistunut silti pyydystämään kaksikin aviomiestä. Nykyistä, huomattavan nuorta siippaa epäillään tietenkin rouvan omaisuutta kärkkyväksi onnenonkijaksi, mutta hämäriä salaisuuksia tuntuu olevan monella muullakin.
Terttu Autere jatkaa lääninetsivä Juhani Kuikasta kertovaa rikosromaanisarjaansa tutussa nostalgisessa ja tunnelmallisessa hengessä. Pikkukaupungin Seurahuone sliipattuine hovimestareineen ja kevytmielisine tarjoilijattarineen, sukulaiset ja tuttavat juhlatällingissään, uteliaat ja kerkeäkieliset naapurit ikkunaverhojensa takana - tässä miljöössä murhassakin on eleganssia!
Terttu Autere on hämeenlinnalainen kirjailija, joka on julkaissut seitsemän pääosin viime vuosisadan alkuun sijoittunutta romaania, joista kolme viimeisintä on lääninetsivä Juhani Kuikan tutkimuksia käsitteleviä salapoliisiromaaneja. Kuokkavieraana kuolema on sarjan neljäs teos.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Karisto - Terttu Autere.

Sandberg, Timo: Kullanhuuhtoja.
Karisto 2018.
ISBN 978-951-23-6615-6 (sid.)  Ilm. 5/2018.
Komisario Heittola -sarja 11.
Komisario Heittola kohtaa tuttavansa hautajaisissa puolitutun mieskolmikon, ja joukkio päätyy pohdiskelemaan vainajan, entisen kansanedustajan Pertti Jalovuoren kohtaloa. Jalovuori on kuollut väkivaltaisesti Lapin erämaakämpällään ollessaan selvittämässä sukunsa vaiheita.
Miehet päättävät lähteä Lappiin Jalovuoren jalanjäljille. Heittolaa kiinnostavat myös Jalovuoren kuolemaan liittyvät yksityiskohdat, ja niitä hänelle valaisee entinen naisystävä, Rovaniemen poliisissa työskentelevä Nora Siren. Uteliaisuus johdattaa miehet humoristisiakin käänteitä saavalle reissulle, joka vie heidät paikkakunnan persoonallisimpien tyyppien pakeille.
Epäluulojen, uhkailujen ja mystisten tapahtumien värittämä matka päättyy dramaattisesti. Komisario Heittola tekee kesäisen irtioton Lahdesta, jossa kova työpaine ja ristiriidat avopuoliso Tarun kanssa ovat kiristäneet tunnelmaa. Sandbergille ominaiseen tapaan rikostarinan keskiöön nousevat pienten ihmisten kohtalot ja elämän sattumanvaraisuus. Kullanhuuhtoja on Heittola-sarjan 11. osa.
Timo Sandberg on Nastolassa asuva toimittaja ja kirjailija. Heittola-sarjan lisäksi hän kirjoittaa historialliseen Lahteen sijoittuvaa dekkarisarjaa, jonka ensimmäinen osa Mustamäki voitti
Vuoden johtolanka -palkinnon vuonna 2014
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana ja mp3-äänikirjana.
- Karisto - Timo Sandberg.
Timo Sandberg DekkariNetissä.

Ulkomaiset

Bauer, Belinda: Kauniit kuollessa.
Alkuteos: The Beautiful Dead, 2016. Suom. Annukka Kolehmainen.
Karisto 2018.
ISBN 978-951-23-6530-2 (sid.)  Ilm. 4/2018.
Rikostoimittaja Eve Singer on riippuvainen kuolemasta. Hänen on löydettävä tv-katsojille verisimmät ja groteskeimmat tapaukset, tai muuten hänet sysätään syrjään raa'assa kilpailussa media-alan työpaikoista. Kun julkisuutta janoava sarjamurhaaja tarjoaa Evelle mahdollisuutta päästä aina ensimmäisenä rikospaikalle, Eve suostuu oitis. Mutta ”kauniiseen kuolemaan” koukuttunut murhaaja on varannut Evelle hyytävässä mediaspektaakkelissa selostajan ohella toisenkin roolin...
Mestarillinen ihmismielen kuvaaja Belinda Bauer uppoutuu Kauniit kuollessaan -romaanissa pelottavan taitavasti niin stressaantuneen rikostoimittajan, Eve Singerin muistisairaan isän
kuin sarjamurhaajankin ajatuksiin.
Belinda Bauerin esikoinen Hautanummi teki palkintohistoriaa voittamalla arvostetun, vuoden parhaalle englanninkieliselle rikosromaanille myönnettävän CWA Gold Daggerin ensimmäisenä esikoisteoksena koskaan. Neljäs romaani Ruumis nro 19 sai Theakston Old Peculier Crime
Novel of the Year -palkinnon, ja Bauerin toistaiseksi suomentamaton kahdeksas romaani
Snap oli pitkälistaehdokkaana Man Booker -palkinnolle. Bauerin kirjoja on käännetty 21 kielelle.
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Belinda Bauer on loistava kirjailija ja yksi suurista suosikeistani. Hienoa, että saadaan edelleen upeita dekkareita!!
- Karisto - Belinda Bauer.
Belinda Bauer DekkariNetissä.Uusia pokkaripainoksia


 

KosmosEi dekkareita syksyllä 2018!!!


Kustantamo S&S kevät 2019 uutuuskirjat.

Kustantamo S&S 

Ei dekkareita!!

Uusia pokkaripainoksia
Liken kevään 2019 uutuuskirjat.

LIKE


Kotimaiset
 

Ulkomaiset


Johnsrud, Ingar: Risti.
Alkuteos: Korset. Suom. Jonna Joskitt-Pöyry.
Like 2019.
ISBN 978-952-01-1363-6 (sid.)  Ilm. 2/2019.
Norjan jännärikuningas vie synkän salaliiton ytimeen. Murhatun poliitikon taustoja penkonut toimittaja katoaa. Komisario Fredrik Beierille selviää, että sama toimittaja on tutkinut myös hänen isänsä menneisyyttä. Beier ei voi luottaa edes lähimpiinsä, kun syvälle upotetut salaisuudet nousevat pintaan.
Kolmas komisario Fredrik Beieristä ja tutkija Kafa Iqbalista kertova jännäri on taattua, hiukset nostattavaa Johnsrudia!
Ingar Johnsrud (s. 1974) on norjalainen toimittaja. Like on julkaissut häneltä menestystrillerit Wieniläisveljeskunta (2016) ja Metsästäjä (2017). Hieman epävakaan poliisikomisarion Fredrik Beierin
ja lahjakkaan turvallisuuspalvelun tutkijan Kafa Iqbalin tähdittämän sarjan käännösoikeudet on myyty
yli 20 maahan.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana.
Lisätietoa:
- ingarjohnsrud.com.
- Like - Ingar Johnsrud

Sehlstedt, Kicki: Älä silmä pieni.
Alkuteos: Sweet Lolita, 2018. Suom. Petri Stenman.
Like 2019.
ISBN 978-952-01-1858-7 (sid.)  Ilm. 2/2019. 
Esikoisdekkari!!?
Monivivahteinen rikosromaani verkon vaaroista. Tukholmalaiset koulutytöt Matilda ja Amanda etsivät netin seksisivuilla hyväksyntää, rakkautta, rahaa. Aikuiset miehet tarjoavat heille jotain aivan muuta.
Pian vaaralliset leikit muuttuvat hengenvaarallisiksi. Nuorin tyttöihin kohdistuviin rikoksiin perehtynyt tutkija murhataan, ja tutkiva journalisti Aida Svantesson ja kriminologi Kajan Berglund alkavat selvittää tapausta. Tukholman yöstä ja pimeästä verkosta paljastuu maailma, jossa hallitsee vahvimman laki.
Kicki Sehlstedt on toimittaja ja kriminologi. Hän oli vuosia uutispäällikkö Aftonbladetissa ja toimii nykyään Ruotsin poliisi-tv:n tuottajana.
Huom!  Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja äänikirjana.
Lisätietoa:

- lIKE - Kicki Sehlstedt.
- Johannas Deckarhörna 6.6.18 Sweer Lolita av Kicki Sehlstedt och Författarintervju.

Jeong, You-Jeong: Piruparka.
Alkuteos: The Good Son. Suom. Kirsi Luoma.
Like 2019.
ISBN 978-952-01-1709-2 (sid.) Ilm. 3/2019.
Ensimmäinen suomennos!!
Korealainen psykotrilleri pitää otteessaa. 25-vuotias Yu-Jin herää yltä päältä veressä ja muistinsa menettäneenä. Hän löytää äitinsä ruumiin ja alkaa selvittää edellisen yön tapahtumia.
Samaan aikaan öisillä kaduilla kulkee naisten vaanija pahat mielessään. Yu-Jinille paljastuu kaamea totuus valheista ja petoksista, joiden palkka on kuolema.
Kuumeinen totuuden etsintä johtaa Yu-Jinin pimeyden ytimeen.
You-jeong Jeong on palkittu eteläkorealainen rikoskirjailija. Hänen teoksiaan on käännetty 7 kielelle. You-jeong Jeong työskenteli sairaanhoitajana ennen kirjailijaksi ryhtymistään. Häntä kiehtoo ihmisissä piileksivä pimeys
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja äänikirjana. 
Lisätietoa:
- Like - You-Jeong Jeong.
- Wikipedia - You-Jeong Jeong.
- Crime by the Book 29.4.2018 - Book Reviw : The Good Son by You-Jeong Jeong.


Uusia pokkaripainoksia
Minervan kevään 2019 kirjauutuudet.  

Minerva

Kotimaiset

Paloahde, Sonia: Aavistus.
Minerva 2019.
ISBN 978-952-312782-1 (sid.)  Ilm. 1/2019.
Esikoisdekkari!!
Sonia Paloahteen esikoisromaani on vaikuttava kuvaus yksipuolisen rakkauden tyranniasta ja oman minuuden hukkaamisesta. Paula on älykäs introvertti, joka on muuttanut Helsinkiin opiskelemaan.
Ainoa ihminen, jonka kanssa Paula viihtyy, on hänen paras ystävänsä Samuel. Itsekeskeinen näyttelijänalku ei huomaa, että Paula haluaa heidän suhteeltaan paljon enemmän kuin ystävyyttä.
Paulan haaveet romahtavat, kun Samuel eräänä päivänä esittelee hänelle tuoreen vaimonsa Lisan.
Tämä on rikas perijätär ja julkisuudessa viihtyvä seurapiiripalstojen kuningatar. Paula ei voi kuvitella elävänsä erossa Samuelista, joten kun Lisa tarjoaa hänelle paikkaa perheen taloudenhoitajana, Paula hylkää lupaavan akateemisen uran ja muuttaa tuoreen avioparin luokse. Nuoren, lahjakkaan naisen elämänpiiri supistuu Lisan, Samuelin ja heille syntyvän lapsen ympärille. Lisan palkattua lisää henkilökuntaa muuttuu ulospäin idylliseltä näyttävän edustuskodin tunnelma aina vain oudommaksi. Paula huomaa ympärillään tapahtuvan asioita, joihin hän ei löydä selitystä. Kuka lopulta ohjailee murhaan johtavaa myrkyllistä näytelmää?
Espoolainen, nykyään Jyväskylässä asuva Sonia Paloahde (s. 1992) on kirjoitustyönsä ohella tehnyt mallin töitä ja toiminut asiakaspalvelu- ja myyntialalla kymmenen vuotta, joista kolme viimeistä esimiehenä. Hän on matkustanut 20 eri valtiossa ja rakastaa kieliä ja muita kulttuureja sekä psykologian opiskelua. Muihin harrastuksiini kuuluvat lukeminen, maalaaminen, piirtäminen, kuntoilu, elokuvat ja taide.
Tällä hetkellä hän on erityisen kiinnostunut näyttelemisestä ja kirjoittaa toista romaaniaan.
Aavistus on hänen esikoisromaaninsa.
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Minerva - Sonia Paloahde.

Ulkomaiset

Ekberg, Anna: Uskottu nainen.
Alkuteos: Kærlighed for voksne, 2017. Suom. Katarina Luoma.
Minerva 2019.  (Minerva Crime).
ISBN 978-952-312783-8 (sid.)  Ilm. 1/2019.
Rakkaudessa on voittajia ja häviäjiä. Mitä olet valmis tekemään voittaaksesi?
Uusi huikea trilleri menestysromaanin Salattu nainen tekijältä. Christian ja Leonora näyttävät parilta, jolla on kaikkea: hyvä avioliitto, suuri kaunis koti ja aikuistuva poika, joka on juuri parantunut vaikeasta sairaudesta. Kiiltokuva repeää, kun Leonoralle selviää, että Christianilla on suhde nuoren kollegansa Zenian kanssa. Voisiko mies todella hylätä vaimon, joka on uhrannut uransa ja elämänsä hoitaakseen sairasta poikaansa ja huolehtiakseen perheestään? Leonora päättää estää Christiania lähtemästä. Ja hänellä on siihen keinot. Christian saa huomata, ettei hänellä ole ulospääsyä avioliitostaan - ainakaan niin kauan kuin Leonora on elossa. Christian ryhtyy toteuttamaan epätoivoista suunnitelmaa, jonka seurauksia hän ei pahimmissa painajaisissaankaan olisi osannut kuvitella. Onko hän koskaan todella tuntenut vaimoaan?
Anna Ekberg on pseudonyymi, jonka takana on kaksi tanskalaista bestseller-dekkaristia,
Anders Rønnow Klarlund ja Jacob Weinreich. Kirja oli erittäin hyvä ja kiinnostava tulokas. 
Anna Ekbergiltä aiemmin julkaistu esikoisdekkari Salattu nainen (Minerva, kevät 2018). 
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Minerva - Anna Ekberg.
- Politikens Förlag - Anna Ekberg.
- Litteratursiden - Anna Ekberg (Anders Rønnow Klarlund ja Jacob Weinreich).

Erikson, Thomas: Mielivalta.
Alkuteos:  Vanmakt, 2013.  Suom. Timo Korppi.
Minerva 2019. (Minerva Crime).
ISBN 978-952-312784-5 (sid.) Ilm. 4/2019.
Alex King -sarja.
Uusi huima Alex King -trilleri huippusuositun Idiootit ympärilläni -kirjan tekijältä.
Tukholmassa asuvan englantilaisen diplomaattiperheen poikavauva katoaa. Muutamaa tuntia myöhemmin lapsi ilmestyy Ison-Britannian suurlähetystöön. Pari päivää myöhemmin vauva katoaa uudelleen, samoin lapsen hoitaja. Ja vähän sen jälkeen myös perheen teini-ikäinen tytär.
Joku sieppaa järjestelmällisesti perheen jäseniä vain palauttaakseen heidät vähän ajan päästä takaisin kotiin. Joku, joka haluaa osoittaa valtansa. Joku, joka ei kaihda mitään keinoja.
Perheen isä, diplomaatti William Smythe, on tavallisesti viileä ja tilanteet hallitseva henkilö, mutta
nyt joku muu vetelee ohjaksista ja uhkaa hajottaa hänen elämänsä palasiksi. Kun käyttäytymistieteilijä Alex King tulee vedetyksi mukaan dramaattisiin tapahtumiin, on hänellä edessään vaikeita kysymyksiä. Kuka on tämän pirullisen suunnitelman takana ja miksi? Ja mitä tapahtuu, jos hän ei kykene auttamaan perhettä? 
Thomas Erikson tunnetuksi tekemä persoonallisuusprofilointi, jako punaisiin, sinisiin, vihreisiin ja keltaisiin ihmistyyppeihin, on keskeisessä roolissa myös hänen Alex King -trillereissään. Se antaa niille ainutlaatuisen psykologisen näkökulman ja saa lukijan västämättä pohtimaan myös omaa asemaansa persoonallisuustyyppien kartalla.  Idiootit ympärilläni -kirjasta on tullut kansainvälinen myyntimenestys. Se on tehnyt Eriksonista menestyskirjailijan, ja myös Alex King -trillerisarja on lähtenyt uudelleen lentoon. Kiinnostava sarja ja myös muut kirjat!!!!
Thomas Erikson on ruotsalainen kirjailija ja käyttäytymistieteisiin erikoistunut johtamisvalmentaja ja yrityskonsultti. Päivätyönään hän valmentaa ruotsalaisten ja kansainvälisten yritysten johtoryhmiä ja kirjoittaa öisin rikosromaaneja. Suuren yleisön tietoisuuteen hän on noussut persoonallisuusprofilointia käsittelevillä kirjoillaan Idiootit ympärilläni (Atena 2017) ja Psykopaatit ympärilläni (Atena 2018)
ä käyttäytymistieteilijä Alex Kingistä kertovilla trillereillään. Huippumenestykseksi nousseesta Alex King -sarjasta on aiemmin suomennettu esikoisdekkari  Pelonkylväjät (Minerva kevät 2014), joka oli ilmestymisvuonnaan 2011 myyntimenestys. Uusi suomeksi nyt ilmestyvä Alex King -dekkari  Mielivalta on sarjan kolmas kirja ja toinen Illdå (2012) jää näköjään suomentamatta. Pelonkylväjät oli erittäin vetävä ja koukuttava kirja, hienoa että saadaan jatkoa....
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Minerva - Thomas Erikson.
- thomaserikson.com.
- Wikipedia - Thomas Eriksson.
- Twitter - Thomas Erikson.
- Atena - Thomas Erikson.

James, Peter: Kiistaton todiste.
Alkuteos:   ???  Suom. Sirpa Saari.
Minerva 2019. (Minerva Crime).
ISBN 978-952-312785-2 (sid.) Ilm. 3/2019.
Mitä tapahtuisi, jos joku voisi esittää maailmalle kiistattoman todisteen Jumalan olemassaolosta?
Tutkiva journalisti Ross Hunter saa puhelun, joka muuttaa hänen koko elämänsä - ja mahdollisesti koko maailman. Soittaja on tohtori Harry F. Cook, joka väittää saaneensa haltuunsa jotain, joka todistaa lopullisesti ja vastaansanomattomasti Jumalan olemassaolon.
Nyt hän tarvitsee arvostetun journalistin apua tullakseen otetuksi vakavasti. Ross epäilee miehen olevan järjiltään, mutta uteliaisuus voittaa, ja hän suostuu tapaamiseen.Mitä tarvittaisiin Jumalan olemassaolon todistamiseksi? Ja mitkä olisivat seuraukset? Todisteet uhkaavat romuttaa niin miljardöörievankelistan bisnekset, kuuluisan ateistin elämäntyön kuin uskontojen valtarakenteetkin. Paljon on vaakalaudalla, eikä mikään pian enää ole entisellään. Jos vain Ross Hunter säilyy hengissä riittävän pitkään löytääkseen todisteet ja esittääkseen ne.
Huom!  Kirja ilmestyy myös sähkökirjana. 
Peter James DekkariNetissä.

Lemaitre, Pierre: Petoksen hinta.
Alkuteos:   ???  Suom. Kaila Holma.
Minerva 2019. (Minerva Crime).
ISBN 978-952-312786-9 (sid.) Ilm. 2/2019.
Vuoden omaperäisin rikosromaani. Tällaisiin juonenkäänteisiin kykenee vain Lemaitre.
57-vuotias Alain Delambre on ollut työttömänä jo neljä masentavaa vuotta. Entiselle henkilöstöpäällikölle on tarjottu vain satunnaisia mitättömiä pikkuhommia. Tulevaisuus näyttää toivottomalta. Kun Alain lopulta saa kutsun suuryrityksen työhaastatteluun, hän on valmis tekemään
mitä tahansa saadakseen paikan. Yllättäen hakijoiden kesken järjestetään kelpoisuustesti, johon kuuluu lavastettu panttivankitilanne. Selvitäkseen voittajana testistä Alain laittaa kaiken likoon. Hän velkaantuu, rikkoo suhteet lapsiinsa, ajaa vaimonsa ahtaalle ja ajautuu psyykkiselle raja-alueelle.
Kun Alainille sitten selviää, että testin tulos oli ennalta sovittu, ei hänen raivollaan ole rajoja.
Se mikä alkoi roolipelinä, muuttuu totiseksi todeksi.
Petoksen hinta on taiturimainen rikosromaani useaan kertaan palkitulta jännityksen mestarilta.
Pierre Lemaitren kaikki romaanit ovat olleet arvostelu- ja myyntimenestyksiä kautta maailman - myös Suomessa.  Crime Writer' Associaton  on palkinnut Pierre Lemaitren jo kolmesti International Dagger -palkinnolla vuoden parhaasta rikosromaanista. Lemaitre sai Suomen Dekkariseuran ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjan 2017. Lemaitre on yksi parhaista dekkaristeista.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana. 
Pierre Lemaitre DekkariNetissä.

Rous, Emma: Au pair.
Alkuteos: Au Pair, 2018.  Suom. Sisko Ylimartimo.
Minerva 2019. (Minerva Crime).
ISBN 978-952-31278678-3 (sid.) Ilm. 2/2019.
Esikoisdekkari!!
Emma Rousin esikoisteos on täydellinen läpimurto, joka on saanut kansainväliset kustantamot kilpailemaan suurilla summilla julkaisuoikeuksista.
Au pair on tiheäjuoninen mysteeri synkistä perhesalaisuuksista. Arvoitus, joka pitää hellittämättä otteessaan yllättävään loppuratkaisuun saakka. Samana päivänä, kun kaksoset Seraphine ja Danny Mayes syntyvät, heidän äitinsä heittäytyy kuolemaansa talon takaiselta kalliojyrkänteeltä ja kaksosten isoveljeä hoitanut au pair, Laura, katoaa.
Kyläläisten keskuuteen jäävät elämään huhut mustakaapuisista hahmoista, vaihdokkaista ja varastetusta lapsesta.25 vuotta myöhemmin Seraphine käy veljineen läpi tapaturmaisesti kuolleen isänsä jäämistöä, kun heidän käsiinsä osuu kaksosten syntymän päivänä otettu valokuva. Kuvassa poseeraavat onnellisen näköiset vanhemmat, isoveli Edwin - ja vain yksi vauva.
Seraphine ei pääse irti epäilyksestä, etteivät hän ja Danny todellisuudessa olekaan kaksosia, ettei hän itse olekaan se, joka on luullut olevansa, ja että heidän äitinsä kuolemaan liittyy enemmän, kuin mitä hänelle on kerrottu.Kuka on kuvassa oleva lapsi, ja mitä talossa tuona yönä tapahtui? Vain yksi henkilö tietää vastaukset, ja Seraphine on päättänyt löytää hänet.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Emma Rous vietti lapsuutensa Englannissa, Indonesiassa, Kuwaitissa, Portugalissa ja Fidzillä. HÄn opiskeli eläinlääketiedettä Cambridgen yliopistossa ja työskenteli pieneläinlääkärinä 18 vuotta ennen ryhtymistään täysipäiväiseksi kirjailijaksi vuonna 2016. Emma Rous asuu miehensä ja kolmen poikansa kanssa Cambridgeshiuressä Englannissa.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Minerva - Emma Rous.
- Emma Rous Facebookissa.
- Emma Rous Twitterissä.

Weaver, Tim: Uhri.
Alkuteos: Chasing the Dead, 2010.  Suom. Maikki Soro.
Minerva 2019. (Minerva Crime).
ISBN 978-952-3127867-6 (sid.) Ilm. 1/2019.
David Raker -sarja 1.
Esikoisdekkari!!
Vuosi sitten Alex Towne löydettiin kuolleena. Kuukausi sitten hänen äitinsä näki hänet kadulla.
Mary Towne on varma asiastaan. Hän on nähnyt kuolleeksi julistetun poikansa Alexin ilmielävänä. Kadonneita henkilöitä jäljittävä yksityisetsivä David Raker on epäileväinen, mutta ottaa jutun tutkittavakseen. Tutkinnan edetessä Alexin elämästä alkaa paljastua asioita, joista hänen äidillään ei ole aavistustakaan. Pojan menneisyydessä on synkkiä salaisuuksia, joiden paljastumisen ryhmä kylmäverisiä tappajia aikoo estää hinnalla millä hyvänsä.
Tim Weaverin kadonneita henkilöitä etsivästä David Rakerista kertova trillerisarja on noussut Britanniassa todelliseksi bestselleriksi. Sarjassa on tähän mennessä ilmestynyt yhdeksän romaania.
Uhri on sarjan aloitusosa.
Tim Weaverin David Raker -sarjan avausosa Uhri on myyty noin 100.000 kappaletta ja sen on käännetty 12 kielelle. David Raker -sarjaa on myyty noin 800.000 kappaletta, ja sen osia on käännetty 13 kielelle. Sarjan eri osa ovat saaneet useita palkintoja palkintoehdokkuuksia ja kirjailija itse on ollut ehdlla mm. arvostetun kansainvälisen Crime Writers' Association Dagger -palkinnon saajaksi.
Tim Weaver on englantilainen kirjailija. Hän työskenteli aiemmin toimittajana. Kirjoitustyönsä ohella Wever tuottaa ja juontaa suosittua Missing-podcastia, jossa asiantuntijat keskustelevat katoamistapauksista ja niinden tutkinnasta. Weaver asuu Bathin kylpyläkaupungissa Englannin somersetissa vaimonsa tyttärensä kanssa.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Minerva - Tim Weaver.
- Twitter - Tim Weaver.
- www.timweaverbooks.com.
- Wikipedia - Tim Weaver...

 
Uusia pokkaripainoksia

 

 Myllylahden syksyn 2018 uutuuskirjat..


Myllylahti
    

Otavan kevät 2019  uutuuskirjat

 

Otava


Kotimaiset


Falk, Markus: Aleppon kirjuri.
Otava 2018.
ISBN 978-951-133249-7 (sid.) Ilm. 2/2018.
Markus Falk 2.
Aleppon kirjuri kylvää kuolemaa. Vauhdikkaan trillerisarjan toinen osa imaisee lukijansa kansainvälisen antiikkikaupan pimeälle puolelle.Suomalaistutkija Tuomas Pyy on matkustanut Istanbuliin yhdessä kollegansa Carla Contin ja tämän poikaystävän kanssa. Tuomas pelkää joutuvansa kolmanneksi pyöräksi, mutta huolet vaihtuvat astetta vakavammiksi, kun poikaystävä katoaa hämärissä olosuhteissa. Katoamista selvittäessään Tuomas ja Carla ajautuvat rikollisen antiikkikaupan maailmaan, jossa pelataan kovilla panoksilla. Päätähuimaava seikkailu vie Istanbulista Ateenan kautta Venetsiaan ja askel askelelta lähemmäs syvälle haudattuja salaisuuksia. Kuka kulkee varjoissa ja pitelee lankoja käsissään?
Markus Falk -nimimerkin takana on aviopari Virpi ja Jaakko Hämeen-Anttila. Virpi on rakastettu tarinankertoja, jonka Björk-dekkarit ovat saaneet innostuneen vastaanoton. Jaakko on arabian kielen ja islamin tutkimuksen professori Edinburgin yliopistossa, ja hän on kirjoittanut laajalti islamista ja arabialaisesta kulttuurista.
Markus Falk -sarjan ensimmäinen dekkari Profeetan soturit ilmestyi kevällä 2018.
Huom! Kirja ilmestyy myös äänikirjana ja sähkökirjana.
Lisätietoa:
- Otava - Virpi Hämeen-Anttila.
- Kirjailijan blogi: Kadonnutta 20-lukua etsimässä.
- Kirjasampo - Virpi Hämeen-Anttila.  
- Wikipedia - Jaakko Hämeen-Anttila

Nuotio, Eppu: Elämänlanka.
Otava 2018.
ISBN 978-951-13251-0 (sid.)  Ilm. 4/2018.
Ellen Lähteen tutkimuksia 3.
Ellen Lähteen Berliinin-matka saa odottamattoman käänteen, kun hän huomaa sotkeutuneensa kohuelokuvan kulisseihin. Lukijat hurmannut hyvänmielen dekkarisarja jatkuu!
Ellen Lähde nauttii berliiniläisistä puutarhoista poikansa perheen talonvahtina. Berliiniin saapuu myös suomalainen ohjaaja Johannes Svärd, joka pian poseeraa kahden elokuvassa näyttelevän ex-vaimonsa kanssa punaisella matolla elokuvajuhlilla. Ellen on kaikkien kanssa samaa mieltä: Elämänlanka on kaunein hänen näkemänsä rakkaustarina. Kunnes tapahtuu jotain hirveää, joka paljastaa rakkauden mustan puolen. Elämänlanka jatkaa koukuttavaa sarjaa, jossa Ellen Lähde, intohimoinen puutarhaharrastaja ja marttaihminen, ratkoo rikosmysteerejä neitimarplemaiseen tyyliin.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana ja äänikirjana.
Eppu Nuotio (s. 1962) on kulttuurin moniosaaja, joka on kirjoittanut mm. romaaneja,
näytelmiä ja lastenkirjoja. Nuotion Pii Marin -dekkarisarja saavutti lukijoiden suursuosion. Nuotio on vapaa kirjailija ja asuu Berliinissä. Ensimmäinen Eppu Nuotiolta ilmestynyt Ellen Lähde -dekkari Myrkkykeiso ilmestyi kesällä 2017 ja toinen Anopinhammas keväällä 2018. Ensimmäinen Pirko Soinisen kanssa kirjoitettu dekkari Nainen parvekkeella ilmestyi keväällä 2016 Bazarilta ja toinen Pirkko Soinisen kanssa kirjoitettu Salome Virta -dekkari ilmestyy Bazarilta keväällä 2018. .
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana ja äänikirjana.
Lisätietoa:
- Otava - Eppu Nuotio.
- Wikipedia - Eppu Nuotio.
- Kirjasampo - Eppu Nuotio.

Salonen, Jari: Ontuva mies.
Otava 2018.
ISBN 978-951-33286-2 (sid.) Ilm. 2/2018.
Zetterman ratkaisee 4.
Kun kolme nuorisorikollista surmataan, läpitunkematon rikosvyyhti pakottaa sympaattisen komisario Zettermanin eläkkeeltä sorvin ääreen. Nuorisorikollisten joukko kylvää kauhua pääkaupunkiseudun öisillä teillä. He seuraavat yksinäisiä autoilijoita, pysäyttävät nämä syrjäisessä paikassa ja pahoinpitelevät. Sitten kolmikko löydetään helsinkiläisestä asunnosta ammuttuna.Työkyvyttömyyseläkkeelle passitettu komisario Zetterman heittää aikansa kuluksi keikkaa kukkakaupan lähettinä. Tapettujen nuorukaisten ympärillä vellova mysteeri kuitenkin pakottaa hänet takaisin murhaajajahtiin. Etenkin kun uhka näyttää kohdistuvan suoraan Zettermanin lähipiiriin.
Jari Salonen (s. 1954) on tehnyt uran mainostoimittajana ja kirjoittanut päivätyönsä ohessa
novelleja, pari musikaalia ja kymmeniä sanoituksia Suomen eturivin iskelmätähdille.
Kiitetyssä Zetterman ratkaisee -sarjassa on ilmestynyt aiemmin kirjat Kuokkavieraat (2016),  Jahti (2017) ja Kätkö (2018).
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana ja ladattavana äänikirjana.
Lisätietoa:

- Otava - Jari Salonen.
- Kirjasampo - Jari Salonen.

Ulkomaiset

Bengtsdotter, Lina: Francesca.
Alkuteos: Francesca.  Suom. Sirkka-Liisa Sjöblom.
Otava 2018.
ISBN 978-951-1-31881-1 (sid.) Ilm. 1/2018.
Charlie Lager 2.
Rikkaan perheen tyttären katoaminen ei jätä rikostutkija Charlie Lageria rauhaan tiheätunnelmaisessa dekkarissa. Francescan paras ystävä kuolee, eikä kukaan usko hänen väitteitään, ettei kuolinsyy olisikaan itsemurha. Sitten Francesca katoaa. 20 vuotta myöhemmin rikostutkija Charlie Lager päätyy selvittämättä jääneen tapauksen perässä takaisin lapsuutensa Gullspångiin. Painajaisten riivaama Charlie saa huomata, etteivät kaikki kotiseudulla suhtaudu vanhan jutun avaamiseen suopeasti. Kovia kokenut naisetsivä Charlie Lager tähdittää kirjasarjaa, jossa psykologinen jännitys kohtaa perinteisen skandidekkarin.
Huom! Kirja ilmestyy sähkökirjana ja äänikirjana.
Ruotsalainen Lina Bengtsdotter kasvoi itse Gullspångin pikkukaupungissa, jonne hänen esikoisdekkarinsa Annebelle (kevät 2018) sijoittuu. Hän on koulutukseltaan ruotsin ja psykologian opettaja.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana ja äänikirjana.
Lisätietoa:
- Otava - Lina Bengtsdotter.
- Leena Lumi -blogi: Lina Bengtsdotter: Annabelle.

Jackson, Stina: Hopeatie.
Alkuteos: Silvervägen.  Suom. Jaana Nikula.
Otava 2018.
ISBN 978-951-1-33271-8 (sid.) Ilm. 1/2018.
Esikoisdekkari!!
Loistava dekkariesikoinen Pohjolan pimeydestä, menetyksen ja surun ytimestä.
Isä oli viimeinen, joka näki Linan elossa. Siitä on nyt kolme vuotta, ja surun murtama isä etsii yhä. Hän ajaa Pohjois-Ruotsia halkovaa Hopeatietä ja koluaa joka ikisen mökki- ja metsäautotien, tutkii hylättyjä maatiloja, umpeenkasvaneita pusikoita. Hän ei anna periksi vaikka muut tuntuvat luovuttaneen. Linan ääni vaatii häntä jatkamaan. Tukholmalainen Meja joutuu muuttamaan Glimmersträskin tuppukylään sekavan äitinsä kanssa ja vihaa kohtaloaan. Hän on yhtä vanha kuin Lina oli kadotessaan. Kun syksy pimenee, Mejan ja Linan isän välille syntyy yhteys. Tilanteet kiristyvät seudulla, kun jälleen yksi tyttö katoaa.
Stina Jackson (s. 1983) on kotoisin Ruotsin Skellefteåsta ja asuu nykyisin Denverissä, USA:ssa. Kiitetty ja maailmalle myyty Hopeatie on esikoisdekkarinsa.
Huom! Kirja ilmestyy sähkökirjana ja äänikirjana.

Leon, Donna: Maalliset jäänteet.
Alkuteos: Earthly remains.  Suom. Kaijamari Sivill.
Otava 2018.
ISBN 978-951-1-32523-9 (sid.) Ilm. 2/2018.
Guido Brunetti -sarja. Komisario Brunettin ansaittu loma katkeaa syyllisyyden ja surun täyttämään tragediaan. Sietokykynsä rajoille joutunut Brunetti on loman tarpeessa, ja puolison rikas sukulainen tarjoaa Sant’Erasmon saaren huvilaansa komisarion käyttöön kahdeksi viikoksi. Brunetti aikooo viettää aikaansa soudellen ja klassikkoja lukien, kaukana Questuran uuvuttavasta arjesta. Mutta leppoisa oleskelu veden äärellä keskeytyy, kun paikan huolenpitäjä Davide Casati katoaa kesäisessä ukkosmyrskyssä. Mitä miehelle on tapahtunut? Voiko kysymyksessä olla onnettomuus?
Brunetti alkaa selvittää Casatin kohtaloa. He ehtivät soudella yhdessä parisen viikkoa, ja Brunetti tajuaa ettei silti tiedä miehestä mitään.
Huom! Kirja ilmestyy sähkökirjana ja äänikirjana.
Donna Leon DekkariNetissä.

Läckberg, Camilla: Kultahäkki.
Alkuteos:  ?? Suom. Aleksi Milonoff.
Otava 2018.
ISBN 978-951-1-32256-6 (sid.)  Ilm. 4/2018. 
Dekkarikuningatar räjäyttää pankin uudella psykologisella trillerillään naisesta, joka saa tarpeekseen
ja päättää ottaa oikeuden omiin käsiinsä. Ulkopuolisten silmissä Faye on saanut ”koko paketin”: ihanan aviomiehen, suloisen tyttären ja tyylikkään kodin Tukholmassa. Todellisuudessa hän tasapainoilee pitääkseen äksyn miehensä tyytyväisenä ja kärsii jatkuvasta itseinhosta. Kun Faye eräänä päivänä yllättää Jackin sängystä kollegan kanssa, hänen silmänsä aukeavat.
Kultahäkki on jännitysromaani, joka luotaa ihmismielen varjopuolta ja kurkistaa syvimpään pohjaan. Se ottaa kantaa ajankohtaiseen me too -keskusteluun ja kysyy, mitä tapahtuu siinä pisteessä, jossa ei enää voi antaa anteeksi.

Huom! Kirja ilmestyy sähkökirjana ja äänikirjana.
Camilla Läckberg DekkariNetissä.

Morton, Kate: Kellontekijän tytär.
Alkuteos: The clockmaker's daughter.  Suom. Hilkks Pekkanen ja Tuukka Pekkanen.
Otava 2018.
ISBN 978-951-1-33547-4 (sid.) Ilm. 3/2018.
Rakastetun tarinankertojan ahmittava romaani varkaista ja taiteilijoista yhdistää lumoavasti historiaa, salaisuuksia ja mysteeriä.
"Kukaan ei muista oikeaa nimeäni. Kukaan ei tiedä mitä sinä kesänä todella tapahtui." 1862 joukko nuoria taiteilijoita kokoontuu Thamesin varrelle Birchwoodin kartanoon viettämään raukeaa, inspiroivaa kesää. Kesän lopussa yksi naisista on ammuttu ja toinen kadonnut. 2017 nuori arkistonhoitaja Elodie löytää Lontoosta nahkalaukun, jossa on valokuva huomiota herättävän näköisestä naisesta viktoriaanisissa vaatteissa sekä luonnoslehtiö, johon on hahmoteltu suuri talo joenpenkereellä. Kuka kuvan nainen on? Ja miksi kuvan kartano tuntuu Elodiesta oudon tutulta?
Australialainen Kate Morton (s. 1976) opiskeli draamaa ja puheviestintää, kunnes kirjallisuuden
opinnot veivät voiton. Esikoisteoksen (Paluu Rivertoniin, suomeksi ilmestynyt 2011) saama huikea menestys muutti opintosuunnitelmat, ja Morton päätti keskittyä kirjoittamiseen. Nykyään hän asuu Lontoossa perheensä kanssa. Vuonna 2017 ilmestynyt Talo järven rannalla (Bazar) on Kate Mortonin viides suomennettu romaani. Paikan suomalaisten lukijoiden sydämissä Morton vakiinnutti viimeistään syksyllä 2016 julkaistun romaanin Salaisuuden kantaja myötä.
Huom! Kirja ilmestyy sähkökirjana ja äänikirjana.
 Lisätietoa:
- katemorton.com.
- Otava - Kate Morton.
- Bazar - Kate Morton.
- Wikipedia - Kate Morton.

Sansom, C. J.: Kapinalliset.
Alkuteos: Tombland.  Suom. Ilkka Rekiaro.
Otava 2018.
ISBN 978-951-1-33589-4 (sid.) Ilm. 3/2018.
Shardlake-sarja 7.
Loistelias historiallinen trilleri vie lukijan keskelle Tudorien ajan Englannin kuohuntaa. Huippusuositun Shardlake-sarjan seitsemäs osa. On kevät vuonna 1549. Englanti on luisumassa kaaokseen Henrik VIII:n kuoleman jälkeen. Uskonnolliset erimielisyydet repivät kansaa, sota Skotlannin kanssa jatkuu jatkumistaan ja koko maan talous uhkaa romahtaa.
Kuninkaan kuoltua veitsenterävä Matthew Shardlake on työskennellyt tämän tyttären, Lady Elizabethin palveluksessa. Kun Elizabethin sukulainen murhataan, Shardlaken on matkustettava selvittämään rikosta. Kun tapaukseen liittyvät mysteerit alkavat valjeta, talonpoikien kapina puhkeaa. Murhalla näyttää olevan kytköksiä niin kapinallisleiriin kuin Norfolkin säätyläisiin. Kun kansannousu jakaa Shardlaken lähipiirin kahtia, hän on kohtalokkaiden valintojen edessä.
Huom! Kirja ilmestyy sähkökirjana.
C. J. Sansom DekkariNetissä.

Sveitsrup,  Søren: Kastanjamies.
Alkuteos:  Kastanjemande.  Suom. Antti Saarilahti.
Otava 2018.
ISBN 978-951-1-33255-8 (sid.) Ilm. 3/2018.
Esikoisdekkari!!??
Hiuksianostattavan hyytävä trilleri Jälkiä jättämättä -menestyssarjan käsikirjoittajalta on valloittanut koko maailman.  Ministeri Rosa Hartungin 12-vuotias tytär katosi selittämättömästi vuosi sitten. Samana päivänä kun hän palaa töihin sairauslomalta, löytyy Kööpenhaminan lähiöstä nuori äiti julmasti murhattuna, ilman toista kättä. Läheisestä leikkimökistä löytyy kahdesta kastanjasta tikuilla koottu ukko. Kun pian löytyy toinen nuori nainen, jonka molemmat kädet on irrotettu, jälleen kastanjaukko vierellään, alkaa poliisin kilpajuoksu aikaa vastaan. Murhaajan karmea suunnitelma on vasta käynnistynyt
Tanskalainen Søren Sveistrup on maailmankuulu käsikirjoittaja ja Jälkiä jättämättä (The Killing) -menestyssarjan luoja. Hän on voittanut lukemattomia palkintoja, mm. sekä Emmy- että BAFTA-palkinnot käsikirjoituksistaan.
Huom! Kirja ilmestyy sähkökirjana ja äänikirjana.
Lisätietoa:
- Otava - Sören Sveitsrup.

Ware, Ruth: Rouva Westaway on kuollut.
Alkuteos: The death of Mrs Westaway.  Suom. Antti Saarilahti.
Otava 2018.
ISBN 978-951-1-33167-4 (sid.) Ilm. 1/2018.
Huippusuositun Ruth Waren uusin tummasävyinen psykologinen trilleri tihkuu jännitystä.
Harriet Westaway saa kirjeen, jossa kerrotaan hänen perineen valtavan omaisuuden isoäidiltään. Perintö ei voisi tulla paremmalla hetkellä, sillä kovaotteinen velkoja vainoaa Harrietia. On vain yksi ongelma: kirje on lähetetty väärälle ihmiselle.
Harriet tekee valinnan, joka muuttaa hänen koko elämänsä. Hän aikoo huijata rahat itselleen esiintymällä todellisena perillisenä. Kun hän saapuu hautajaisiin, jokin vaikuttaa olevan pahasti pielessä, mutta on liian myöhäistä perääntyä. Hänen on jatkettava juontaan loppuun asti tai menetettävä kaikki – ehkä jopa henkensä.
Ruth Ware (s. 1977) on lontoolainen kirjailija, jonka esikoisteos Synkän metsän siimeksessä loikkasi Briteissä Sunday Timesin ja Yhdysvalloissa New York Timesin top 10 -listalle, ja se on käännetty yli 40 kielelle. Ennen kirjailijanuraansa Ware työskenteli tarjoilijana, opettajana ja tiedottajana
Ruth Warelta on ilmestynyt suomeksi esikoisdekkari Synkän metsän siimeksessä (2015), Nainen hytissä 10 (2017) ja Valhepeli (2018). Loistavia kirjoja....
Huom! Kirja ilmestyy sähkökirjana ja äänikirjana.
Ruth Ware DekkariNetissä.

Wennstam, Katarina: Jengi.
Alkuteos: Gänget. Suom. Anja Meripirtti.
Otava 2018.
ISBN 978-951-1-332039 (sid.) Ilm. 2/2018.
Charlotta Lugn ja Shirin Sundin 5.
Kaveriporukan törkeä teko paljastuu vuosikymmenten kuluttua, eikä yksikään osallisista voi enää väistää vastuuta. Miehet ovat nyt aikuisia, nousseet asemiin, heillä on urat, vaimot ja lapset. Mutta he tapaavat toisiaan yhä, saman lähiön kaverit, jotka aikoinaan muodostivat Jengin. Sitten yksi heistä katoaa. Mitä tapahtui ravintola Fåfängassa kauniina kesäiltana, melkein kaksikymmentä vuotta sitten?
Asianajaja Shirin Nouri joutuu silmittömän someraivon kohteeksi tutkiessaan miehisen ryhmäpaineen ja häpeän sävyttämää tapausta rikoskomisario Charlotta Lugnin kanssa, joka on palannut töihin sairauslomansa jälkeen. Wennstam iskee jälleen suoraan miehisen vallankäytön ytimeen.
Huom! Kirja ilmestyy sähkökirjana.
Katarina Wennstam DekkariNetissä.

Yrsa Sigurdardottir: Synninpäästö.
Alkuteos: Aflausn.  Suom. Tuula Tuuva.
Otava 2018.
ISBN 978-951-1-30055-7 (sid.) Ilm. 3/2018.
Freya & Huldar -sarja 3.
Hyytävien teinisurmien sarja järkyttää Reykjavikissa – kuka on tekojen takana?
Teinityttö surmataan julmasti työpaikallaan elokuvateatterissa. Tytön ystävät saavat karmaisevia Snapchat-viestejä, joissa hän anoo armoa. Kun ruumis lopulta löytyy, se on merkitty numerolla 2. Teinipoika joutuu samankaltaisen kohtalon uhriksi pari päivää myöhemmin, myös hänen ystävänsä saavat armonanomusviestejä. Ruumis on merkitty numerolla 3.
Rikostutkija Huldar tutkii numeromurhia, joissa tarvitaan myös lastenvalvoja Freyjan näkemystä. Kaksikon välejä hiertää eikä Freyja haluaisi olla missään tekemisissä Huldarin kanssa. Yhtä mieltä he ovat vain siitä, että totuus on kaikkea muuta kuin yksinkertainen.
Huom! Kirja ilmestyy sähkökirjana ja äänikirjana.
Yrsa Sigurðardóttir DekkariNetissä.Muita kiinnostavia kirjoja


Uusia pokkaripainoksia Seven -sarjassa. 
Reuna Kustantamon 2018 uutuuskirjat

Reuna 

 


Ei dekkareita!!!

Muut romaanitUusia pokkaripainoksia

Tammen kevään 2019 uutuuskirjat

Tammi


Kotimaiset

Karra, Petri: Musta valo.
Tammi 2018.
ISBN 978-952-0-40115-3 (sid.)  Ilm. 5/2018.
Poika soittaa. Isä vastaa. Seuraavana yönä alkaa tuho. Mihin kaikkeen olet valmis suojellaksesi lastasi? Psykologinen trilleri perheen synkimmistä salaisuuksista. Kirjallisuuden professori Henrik halveksii narkkaripoikaansa. He ovat olleet onneton perhe niin kauan kuin muistavat.  Henrik on tehnyt parhaansa siivotakseen Nikon perheen elämästä. Mutta eräänä yönä puhelin soi: poika on sotkenut asiansa pahemmin kuin pelättiin. Isänrakkaus voittaa, ja Nikoa on pakko auttaa. Se vaatii rikoksen. Vaimoa ei saa herättää, sillä hän on poliisi. Vähä vähältä koko perhe on keskellä painajaista.
Elokuvakäsikirjoittajanakin tunnettu Petri Karra (s. 1969) tietää, miten perhedraama ja jännitysjuoni sulautetaan hengästyttäväksi trilleriksi. Musta valo, josta jo TV-sarjaakin kehitellään, on hänen viides romaaninsa. Hänen esikoisromaaninsa Haarautuvan rakkauden talo tehtiin myös elokuvaksi
Petri Karran esikoisdekkari Kohtalonohjaaja ilmestyi syksyllä 2011 Gummeruksen kustantamana.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänikirjan.
Lisätietoa:
- Tammi - Petri Karra.
- Gummerus - Petri Karra.
- Kirjasampo - Petri Karra.

Räty, Ari: Tulikone.
Tammi 2018.
ISBN 978-952-0-40415-4 (sid.) Ilm. 4/2018.
On tekoja jotka eivät jää rankaisematta. Kostoja jotka ulottuvat viattomiin. Karhea kuvaus rikollismaailmasta, sen väkivaltaisuudesta ja lohduttomuudesta, mutta myös ihmisistä, jotka ovat valmiita tekemään mitä tahansa suojellakseen rakkaitaan. Kukaan ei halua olla velkaa armenialaisille. Hagman on. Ja hänen lisäkseen - tai oikeammin takiaan - joukko ihmisiä, jotka mieluiten unohtaisivat koskaan kohdanneensakaan Hagmanin.
Hagman on maalannut itsensä nurkkaan. Entinen komisario on epäonnisten asekauppojensa seurauksena ajautunut tilanteeseen, jota hän ei olisi voinut pahimmassakaan painajaisessaan kuvitella: hän on velkaa pahamaineisille armenialaisille summan, jota ei riitä kattamaan edes useampi lottovoitto. Pakeneminen on mahdotonta, sillä armenialaisten lonkerot ylettyvät kaikkialle. Hagman ei aio kuitenkaan antaa periksi - eikä upota yksin.
Rikoskomisario Eskelinen toipuu syövästä. Hän on päättänyt jättää työnsä poliisina, unohtaa kaikki uran varrella kohtaamansa ruumiit, etenkin se yhden jonka rinnassa ammottavia luodinreikiä hän on katsellut ase kädessään. Mutta on ihmisiä, jotka eivät anna unohtaa.
Ari Räty (s. 1968) asuu Lappeenrannassa ja on työskennellyt muun muassa veneenrakentajana, laituriyrittäjänä skä työtoiminnan ohjaajana vankilassa. Hänen esikoisromaaninsa Syyskuun viimeinen (2017) oli ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi ja toinen dekkari Varjomies ilmestyi keväällä 2018.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänikirjana.
Lisätietoa:
- Tammi - Ari Raty.

Ulkomaiset


Adolfsson, Maria: Harha-askel.
Alkuteos: Felsteg. Suom. Sirkka-Liisa Sjöblom.
Tammi 2018.
ISBN 978-952-0-40340-9  (sid.) Ilm. 2/2018.
Esikoisdekkari!
Doggerland -sarja 1.

Uusi murhasaari on noussut merestä! Tervetuloa Doggerlandiin! Se sijaitsee siellä missä brittidekkari ja skandikrimi kohtaavat. Siellä tapahtuu murhia, ja niitä ratkoo elämänsä solmuun saanut komisario Karen Eiken Hornby. Tervetuloa Doggerlandin saarivaltioon! Omaleimainen kulttuuri, kalastuselinkeinoon liittyvät perinteet, kuten osterijuhla oistra, sekä rikkumaton luonnonrauha ovat tämän saariryhmän matkailuvaltteja. Sijainti Iso-Britannian ja Pohjoismaiden välissä tekee Doggerlandista houkuttelevan kohteen luonto- ja kulttuurimatkailijalle.
Komisario Karen Eiken Hornbylla on kamala krapula. Ja morkkis. Juuri tämän miehen vierestä hän ei olisi koskaan halunnut herätä. Ja pahempaa on edessä: hänet kiskotaan suoraan sängystä tutkimaan murhaa, jonka uhri ei voisi olla hänen kannaltaan kiusallisempi. Pitkään Britanniassa asunut Karen on palannut kotiin Doggerlandiin nuolemaan haavojaan, ja nyt hän joutuu peittelemään omia harha-askeleitaan voidakseen tutkia murhaa. Paluumuuttajaan ei suhtauduta ystävällisesti töissä eikä kylillä, ja Karenin oma objektiivisuus alkaa horjua, kun hän kiintyy uhrin tyttäreen. Onko murha hetken kiivastuksissa tehty, vai vievätkö jäljet vuosikymmenten taa kummalliseen jaksoon saarivaltion historiassa? Ja haluaako Karen edes tietää vastausta?
Harha-askel on ensimmäinen osa kuvitteelliseen Doggerlandin saarivaltioon sijoittuvaa rikossarjaa, jossa tuulisen saariryhmän suolantuoksuinen elämä avautuu lukijalle hämmästyttävän todellisena.
Maria Adolfsson on tukholmalainen kirjailija ja viestinnän ammattilainen. Harha-askel on hänen ensimmäinen rikosromaaninsa, ja Doggerland-sarja on herättänyt suurta kiinnostusta kansainvälisestikin.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänikirjana.Brown, Sandra: Kuoleman kaiku.
Alkuteos: Deadline, 2013. Suom. Oona Juutinen.
Tammi 2018.
ISBN 978-952-0-40342-3 (sid.) Ilm. 5/2018.
Menestyskirjailija Sandra Brown tarjoilee lukijoilleen häikäilemättömiä rikoksia, hengästyttäviä juonenkäänteitä ja tulisia tunteita odotetussa trillerissään Kuoleman kaiku.
Kovia kokenut toimittaja Dawson Scott yrittää saada elämän syrjästä kiinni vietettyään yhdeksän pitkää kuukautta Afganistanin ääriolosuhteissa. Sodan kauhut piinaavat häntä päivin öin, eikä vastaanotto työpaikallakaan ole kovin suopea.
Soitto läheiseltä perheystävältä ja entiseltä FBI:n agentilta muuttaa kaiken. Yli neljänkymmenen vuoden takaiset tapahtumat pulpahtavat pintaan Dawsonin lähtiessä seuraamaan Savannahiin erikoista oikeudenkäyntiä, joka käsittelee sodassa traumatisoituneen Jeremy Wessonin murhaa. Koska kyse on FBI:n jahtaamien terroristien pojasta, juttu voi hyvinkin olla Dawsonin uran jättipotti. Pakkaa kuitenkin sekoittaa Wessonin viehättävä ex-vaimo ja järkyttävä kuolemantapaus. Ennen pitkää myös menneisyydestä kantautuu kipeitä kaikuja.
Sandra Brown on Texasissa asuva menestyskirjailija, joka on tunnettu myös näyttelijänä ja valokuvamallina. Hän on kirjoittanut yli 70 romaania, jotka ovat lähes poikkeuksetta singahtaneet bestsellerlistoille. Kuoleman kaiku on 22. Brownilta suomennettu teos
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänikirjana.
Lisätietoa:
- Tammi #Kirja - Sandra Brown.
- Wikipedia - Sandra Brown.
- www.sandrabrown.net.


Clark, Mary Higgins: En sua silmistäni saa.
Alkuteos: I've Gor my Eyes on You. Suom. Hilkka Pekkanen.
Tammi 2018.
ISBN 978-952-0-40428-4 (sid.) Ilm. 1/2018.
Higgins Clarkin uusin jännitysromaani pureutuu perheen pirstovaan murhaan herkästi ja
piinaavan vangitsevasti.
Lukiolaistyttö löytyy kuolleena pihansa uima-altaasta, ja epäiltyjen listaa täyttävät niin tytön poikaystävä kuin naapurin omalaatuinen poika, jonka muistiin tai ymmärrykseen ei voi täysin luottaa. Murhaa ryhtyy tutkimaan isosisko Aline, joka ennen pitkää kuitenkin löytää itsensä murhavyyhden sydämestä uhkaavasti salaisuuksien verkkoon kietoutuneena. Kuolleen tytön perhe koettaa jatkaa elämäänsä, mutta miten arjessa voi enää tarpoa eteenpäin, kun tytär ja sisko on murhattu?
Yhdysvaltojen kuuluisimpiin jännityskirjailijoihin lukeutuva Mary Higgins Clark pitää kunnia-asianaan tarjoilla mysteerinsä hyvin annosteltuina ja kauniisti katettuina. Kunnioitettavan pitkän kirjailijanuransa aikana hän on julkaissut kymmeniä suurmenestyksiä
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänikirjana.
Lisätietoa:
- Mary Higgins Cark -kotisivu.
- Wikipedia - Mary Higgins Clark.
- Tammi #Kirja - Mary Higgins Clark.

Griffiths, Elly: Korppikuningas.
Alkuteos: Dying Fall, 2012.  Suom. Anna Lönnroth.
Tammi 2018.
ISBN 978-952-0-40378-2 (sid.) Ilm. 3/2018.
Ruth Galloway -sarja 5.

Ruth Galloway tutkii murhaa noitien ja tarukuninkaiden mailla. Lukijoiden rakastama arkeologi Ruth Galloway on täällä taas! Elly Griffithsin dekkarisarjan viides osa vie lukijan sekä muinaistarujen jäljille että Blackpoolin huvipuistokaupunkiin. Suru-uutinen opiskelukaverin kuolemasta tulipalossa järkyttää Ruth Gallowayta: eikö Dan Golding ollutkin lahjakkain heidän piiristään?
Miten Dan oli päätynyt pieneen yliopistoon Pohjois-Englantiin, ja miten kauhea tapa kuolla! Asiat näyttäytyvät toisessa valossa, kun posti tuo kirjeen Danilta, juuri ennen tulipaloa lähetetyn. Hän kertoo tehneensä valtavan arkeologisen löydön ja pyytää Ruthilta apua. Oliko kuolema sittenkään onnettomuus? Ruth päättää tutkia Danin kuolemaa tarkemmin ja matkustaa vieraalle maaperälle, Blackpoolin huvipuistokaupunkiin. Perillä Ruthille selviää. että Danin löytö on saattanut kiinnostaa yllättävän vaarallisia piirejä. Oma vaaransa on siinäkin, että huvipuistohumun lisäksi Blackpool on myös komisario Harry Nelsonin kotikaupunki.
Elly Griffiths on aikamme rakastetuimpia dekkaristeja, jonka tunnelmallisissa romaaneissa seikkailee terävä arkeologi Ruth Galloway. Griffithsin dekkareissa ei mässäillä väkivallalla, vaan ne ovat täydellisen viihdyttävä sekoitus nokkelaa sanailua, jännitystä ja ihmissuhdesolmuja. Sarjan päähenkilö Ruth on fiksu, itsenäinen ja huumorintajuinen nainen, jota hänen vastaparinsa poliisissa, Nelson, oivasti täydentää jäyhällä ja suoraviivaisella tyylillään. Sarjan viehätys perustuu rikosten ja menneisyyden taidokkaaseen yhdistelmään, Norfolkin luontoon ja tunnelmaan, värikkäisiin sivuhenkilöihin sekä päähenkilöiden väliseen kimuranttiin kemiaan.  Upea sarja!!

Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana.
Elly Griffiths DekkariNetissä.

Harper, Jane: Kuiva kausi.
Alkuteos: The Dry.  Suom. Mari Hallivuori.
Tammi 2018.
ISBN 978-952-0-40375-1 (sid.) Ilm. 3/2018.
Esikoisdekkari!!
Aaron Falk -sarja 1.

Kylmäävää jännitystä polttavassa kuumuudessa. Kuka tappoi Hadlerin perheen? Kuiva kausi on koukuttava australialainen menestysdekkari pikkukaupungin kaunoista ja polttavasta kuivuudesta, joka saa ihmiset epätoivoisiin tekoihin.
Pieni Kiewarran kaupunki eteläisessä Australiassa kärsii vuosisadan pahimmasta kuivuudesta. Joet kuivuvat, eläimet kituvat, ihmisten elinehdot kapenevat. Kahteen vuoteen ei ole satanut. Kun tapahtuu raaka perhesurma, kaupunkilaiset ovat järkyttyneitä mutta tragedian kulku vaikuttaa selvältä: Luke Hadler ei kestänyt enää ja surmasi vaimonsa ja lapsensa. Luken lapsuudenystävä, liittovaltion agentti Aaron Falk saapuu hautajaisiin vastahakoisesti ja aikoo viipyä vain päivän. Hän ei ole käynyt kotikaupungissaan sitten teini-iän, mutta Luken isän lähettämä viesti on kylvänyt epäilyksen siemenen. Aaron päättää jäädä tutkimaan tapausta, vaikka kaksikymmentä vuotta sitten Kiewarrassa tapahtui jotakin, joka heittää varjon myös Aaronin päälle.
Katastrofaalinen kuivuus on todellisuutta sekä Australiassa että muualla, ja se muodostaa kouraisevan taustan menneisyyden tapahtumiin kurottavalle esikoisdekkarille, joka aloittaa Aaron Falkista kertovan sarjan. Kuiva kausi on voittanut suuren määrän palkintoja, ja näyttelijä Reese Witherspoonin tuotantoyhtiö on ostanut sen elokuvaoikeudet.
Kuiva kausi on Jane Harperin ensimmäinen rikosromaani, ja se sinkosi hänet heti maailmanmaineeseen. Harper on syntyjään britti, mutta hän on asunut osan lapsuudestaan Australiassa ja palannut sinne aikuisena. Hän on ammatiltaan toimittaja ja asuu perheensä kanssa Melbournessa.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänikirjana.


Hilton, Lisa: Ultima.
Alkueos: Ultima. Suom. Kristiina Vaara.
Tammi 2018.
ISBN 978-952-0-40280-8 (nid.) Ilm. 5/2018.

Maestra trilleritrilogia - 3.
Lisa Hiltonin trilleri Maestra kohautti koko maailmaa ilmestyessään vuonna 2016, ja nyt tarinalle saadaan vihdoin huima huipennus. Rakasta sitä. Vihaa sitä. Lue se.
Ultima jatkaa siitä, mihin tulinen sankaritar Judith Rashleigh Dominassa jäi. Judithia vainoavat menneisyyden virheet, ja nyt korruptoitunut Italian poliisi onnistuu sieppaamaan tämän taide-elämän terrorisoijan. Siitä alkaa taisto elämästä ja kuolemasta: Judithin, tai nykyään Elizabethin, on uskottavasti väärennettävä jopa satojen miljoonien dollarien arvoinen taidemaalaus - tai kohdattava karmivat seuraukset. Tyssääkö trillerin tähden tie, vai onnistuuko Judith jälleen siinä, mikä on mahdotonta? Kohukirjailija Lisa Hilton kasvoi Englannissa. Hän on opiskellut sekä asunut ympäri maailmaa ja työskennellyt toimittajana, taidekriitikkona sekä tv-juontajana. Hiltonin esikoistrilleri Maestra (suom. kevät 2016) herätti maailmanlaajuista huomiota, ja sen elokuvaoikeudet myytiin välittömästi. Hiltonin toinen Maestra-dekkari Domina ilmestyi suomeksi toukokuussa 2017.

Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänikirjana.
Lisätietoa:
- #Kirja - Tammi - L.S. Hilton.
- Facebook - Lisa Hilton

King, Stephen: Ulkopuolinen.
Alkuteos: Outsider, 2018. Suom. Ilkka Rekiaro.
Tammi 2018.
ISBN 978-952-0-40341-6 (sid.) Ilm. 1/2018.

Pahuudella on monet kasvot. Ovatko yhdet niistä sinun? Kauhun kuningas huikeassa vedossa! Pikkukaupunki kokoaa rivinsä pahuutta vastaan - vaan tuleeko pahuus sittenkin sisältä päin? Ulkopuolinen on parasta Kingiä sitten Se-romaanin. Sopuisan pikkukaupungin puistosta löydetään murhattuna 11-vuotias poika. Kaikki todisteet osoittavat samaan suuntaan: syyllinen on Terry Maitland, lempeä perheenisä sekä pidetty opettaja ja urheiluvalmentaja, jonka huomaan kaupunkilaiset ovat vuosien ajan uskoneet lapsensa. Tapaus on käsittämätön, syyllisestä sen sijaan ei ole epäilystäkään. Tutkinnan edetessä etsivä Ralph Anderson alkaa aavistaa, että jokin on pahasti pielessä. Rikoksen selvittelyyn osallistuu myös Holly Gibney. Totuus saattaa olla pelottavampi kuin kukaan olisi uskaltanut uneksiakaan. Peloissaan Flint Cityn asukkaat tiivistävät rivejään murhaajaa vastaan, mutta voiko tältä pahalta suojautua kukaan? Ulkopuolinen kaihertaa salakavalasti turvallisuudentunnettamme sukeltaessaan ihmisen hirviömäisiin puoliin.
Yhdysvaltalainen Stephen King (s. 1947), kauhun kuningas, on yksi maailman suosituimmista kirjailijoista ja armoitettu tarinankertoja. Luomisvoimainen King on viimeksi julkaissut palkitun Mersumies-trilogian sekä trillerin Ruususen uni poikansa Owen Kingin kanssa. Loistava Mersumies-sarjassa ilmestyneet Mersumies (kesäkuu 2016), Etsivä löytää (tammikuu 2017) ja Viimeinen vartio (tammiokuu 2018) King sai vuoden 2018 Pen America -järjestön palkinnon palavasta halustaan puolustaa sananvapautta ja ihmisyyttä.
Huom! Mersumies-trilogiasta on tehty upea tv-sarja, sarja 1-2 kausi esitetään CMore:lla.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänikirjana.
Lisätietoa:
- stephenking.com.
- Twitter @StephenKing.
- Stephen King Facebookissa.
- Tammi #Kirja - Stephen King.
- Wikipedia - Stephen King.
- IMDb - Stephen King - filmografia.

Nesser, Håkan: Cafe Intrigo.
Alkuteos: Intrigo, 2017. Suom. Aleksi Milonoff.
Tammi 2018.
ISBN 978-952-0-40343-0 (sid.) Ilm. 1/2018.

Rikoskirjallisuuden mestarin kansainvälinen menestysteos.
Café Intrigo on kokoelma Håkan Nesserin parhaita rikostarinoita, joista peräti kolmesta on tuotannossa suuren kansainvälisen tuotannon elokuvat. Kuvitteelliseen Maardamin kaupunkiin sijoittuvissa tarinoissa salaisuudet tulevat pintaan, valheet paljastuvat ja menneisyys palaa piinaamaan ihmisiä, jotka ovat luulleet päässeensä sitä pakoon. Kirjailijalle ominainen tummanpuhuva, iskevä tyyli luo piinaavaa jännitettä, mutta pääosassa on, kuten Nesserillä aina, hieno ihmisluonnon kuvaus.
Tähän kokoelmaan perustuen on tehty kolme elokuvaa: Dear Agnes, Death of an Author ja Samaria, jotka liittää yhteen Café Intrigo, pikkukaupungin kahvila jossa surraan, juonitellaan ja rakastutaan. Pääosissa nähdään Ben Kingsley ja Gemma Chan. Elokuvat tulevat kansainväliseen levitykseen vuosina 2018-2020. Ruotsalainen Håkan Nesser (s. 1950) on yksi pohjoismaisen rikoskirjallisuuden merkittävimpiä nimiä. Suomessa hänet tunnetaan parhaiten Barbarotti- ja Van Veeteren -sarjoistaan. Café Intrigon myötä Nesser on valloittanut taas uusia, kansainvälisiä yleisöjä. Nesser on yksi Ruotsin parhaista dekkareista kaukka aikojen.

Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana, mp3-äänikirjana ja mp3-CD-äänikirjana.
Håkan Nesser DekkariNetissä.

Schulman, Ninni: Vastaa jos kuulet.
Alkuteos: Svara om du hör mig, 2013. Suom. Maija Kauhanen.
Tammi 2018.
ISBN 978-952-0-40126-9 (sid.) Ilm. 4/2018.
Värmlanti -sarja 3.

Visusti vaietut perhesalaisuudet putkahtavat pintaan Ninni Schulmanin kolmannessa ihmisläheisessä dekkarissa. Koskaan ei voi olla varma, koputtaako ovelle ystävä vai vihollinen. Kirpeänä syysaamuna hagforsilainen hirviporukka kokoontuu lahtivajalla. Yksi metsästäjistä ei kuitenkaan palaa passipaikaltaan, ja hyvin alkanut jahti saa karmean käänteen. Pär Sanner löytyy ammuttuna metsän keskeltä, eikä hänen mukanaan olleesta Alva-tyttärestä näy jälkeäkään. Onko kyse vahingonlaukauksesta vai murhasta?
Tutkinta edistyy hitaasti, varsinkin kun Hagfrosin tuore poliisipäällikkö Petra Wilander on epäiltyjen joukossa. Toimittaja Magdalena Hansson sen sijaan ei malta pysytellä erossa Hagforsia kohauttaneesta kuolemantapauksesta edes äitiysvapaalla. Hän tekee mitä vain pitääkseen työpaikkansa paikallislehden toimittajana, mutta kuinka kovan hinnan hän joutuu siitä maksamaan.
Vastaa jos kuulet on kolmas dekkari Ninni Schulmanilta, aiemmin ilmestynyt suomeksi dekkarit
Tyttö lumisateessa (syksy 2017) ja Poika joka ei itke (kevät 2018).
Toimittaja Ninni Schulman (s. 1972) on yksi Ruotsin kärkidekkaristeista. Suosittua Magdalena Hanssonista kertovaa sarjaa on myyty kotimaassaan jo puoli miljoonaa kappaletta. Schulman asuu Tukhomassa ja nauttii kesistä lapsuutensa maisemissa Värmlannissa.
Lisätietoa:
- Tammi - Ninni Schulman.
- Wikipedia - Ninni Schulman.
- Goodreads - Hagfors -series.


Zander, Joakim: Ystävä.
Alkuteos: Vännen, 2017.  Suom. Maija Kauhanen.
Tammi 2018.
ISBN 978-952-0-40339-3 (sid.) Ilm. 4/2018.
Hämmästyttävän ajankohtainen trilleri nykypolitiikasta, terrorismin uhasta, pakolaiskriisistä ja meistä ihmisistä kaiken tämän keskellä. Diplomaatin urasta haaveileva Jacob Seder matkustaa täynnä intoa ensimmäiseen harjoittelupaikkaansa, Ruotsin konsulaattiin Beirutissa. On aika jättää taakse epämiellyttävä menneisyys ja päästä maailmanpolitiikan kuumaan ytimeen. Kattopuutarhassa pidetyissä juhlissa Jacob tutustuu salaperäiseen Yassimiin, jota työ valokuvaajana vie Syyrian sota-alueille. Nuorista miehistä tulee pian enemmän kuin ystäviä, vaikka epäilykset Yassimin rehellisyydestä kalvavat Jacobia. Ruotsissa Klara Walldéen on juuri haudannut rakkaan isoisänsä, kun hänen juristiystävänsä Gabriella yllättäen pidätetään terrorismista epäiltynä. Klaran on pelastettava ystävänsä valheiden verkosta, joka tuntuu
johtavan ensin Brysselin saleihin ja sieltä Lähi-idän kriisipesäkkeisiin.
Ystävä on Joakim Zanderin trillerisarjan kolmas osa, joka toimii myös itsenäisesti.
Joakim Zander (s. 1975) työskenteli kymmenen vuoden ajan erilaisissa EU-tehtävissä Brysselissä sekä Helsingissä EU:n kemikaalivirastossa. Hän on valmistunut oikeustieteen tohtoriksi Maastrichtin yliopistosta. Lapsuus- ja nuoruusvuotensa hän asui Lähi-idässä ja USA:ssa. Sarjan aiemmat teokset Uimari (kevät 2015) ja Lähiö (kevät 2016) ovat ilmestyneet yli 30 maassa
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänikirjana.
Lisätietoa:
- Wikipedia - Joakim Zander.
- #Kirja - Joakim Zander.

Uusia painoksia


Uusia painoksia Tammen Bon-pokkarit -sarjassa
Teoksen kesän ja syksyn 2018 kirjauutuudet.

TeosUusia pokkaripainoksia


 

WSOY

WSOY kevään 2019 kirjauutuudet  

Kotimaiset


Ahonen, Markus: Sieluttomat.
WSOY 2019.
ISBN 978-951-0-43651-6 (sid.) Ilm. 3/2019.

Linnanmäki, Flow-festivaali, Vermo... mihin Munkki iskee seuraavaksi? Nopeakäänteinen jännitysromaani säälimättömästä rikossarjasta Helsingin keskustassa. Helteen kurittamassa Helsingissä tekee tuhojaan röyhkeä ryöstökopla, joka ei säästä sivullisia. Uskalias joukko iskee yhä uudelleen pääkaupungin ytimeen, rikosylikonstaapeli Markku Isakssonin tutkimusryhmän ponnisteluista huolimatta.
Tiivistä ryöstäjäjoukkoa johtaa salaperäinen Munkki, mies joka pakeni lapsuudentragediaa palkkasoturiksi Srebrenican joukkomurhaan vuonna 1995. Ryöstöreissuilla kopla kuuntelee Maurice Ravelin Boleroa rytmittääkseen operaation oikein, mutta toisenlainen bolero kiihtyy heidän ympärillään. Yksi ryöstokoplan jäsenistä haluaa leikistä ulos, mutta Munkin porukasta on vaikea hengissä erota. Kumpi ehtii pysäyttämään Munkin: Isaksson vai menneistä teoista kostoa hautovat ihmiset?
Sieluttomat on Markus Ahosen viides Isaksson-dekkari, nopeakäänteinen jännitysromaani, joka kaikuluotaa ihmismielen ja -sielun kykyä sekä hyvään että pahaan. Isaksson-sarjan edellinen kirja Sydämenmurskajaiset ilmestyi 2016.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänkirjana.
Markus Ahonen DekkariNetissä.

Ruusuvuori, Juha&Ylisirniö-Ruusuvuosi, Ulla: Aavikkosutten veli.
WSOY 2019.
ISBN 978-951-0-43651-6 (sid.) Ilm. 1/2019.

Lapponia-sarjan toinen osa vie raa'an murhan jäljille Pohjois-Suomessa. Ruusuvuori kirjoittaa terävästi aikamme ääriliikkeistä. Raaka kaksoismurha järkyttää koko Kemiä - mutta erityisesti pastori Janne Dunderia, jonka vanhaa koulukaveria Matti Santa-ahoa epäillään verityön tekijäksi. Kun kadonnutta Mattia jäljittää koko kaupunki, Dunder palaa mielessään omiin kouluvuosiinsa. Löytyisikö niistä syy ystävän suistumiselle pahuuteen? Samaan aikaan kaupunkia ravistelee myös uusnatsijärjestö Thorin Vasara, jonka taustalla häärii yllättävän vaikutusvaltaisia tahoja. On syytä myös epäillä järjestön ottaneen tähtäimeensä valtakunnan tason poliitikon. Kun Dunder kietoutuu myös Thorin Vasaran verkkoon, apuun tarvitaan hänen ystäväänsä, lastenpsykiatri Saara Julinia. Pystyvätkö he edes yhdessä estämään horisontissa häämöttävät tragediat?
Aavikkosutten veli on kirjailija Juha Ruusuvuoren ja lastenpsykiatrian erikoislääkäri Ulla Ylisirniö-Ruusuvuoren Lapponia-sarjan toinen teos, joka kiitetyn edeltäjänsä Yksi näistä pienimmistä (2017) tavoin painelee pohjoisen Suomen kipupisteitä jännitysromaanin keinoin.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänkirjana.
Lisätietoa:
- Wikipedia - Juha Ruusuvuori.
- Kirjasampo - JUha Ruusuvuori.
- WSOY #kirja - Juha Ruusuvuori - Ylisirniö-Ruusuvuori Ulla

Tuominen, Arttu: Verivelka.
WSOY 2019.
ISBN 978-951-0-43645-5 (sid.)  Ilm. 5/2019.

Koskettava ja vetävä rikosromaani salaisuudesta ja syyllisyydestä. Kuinka pitkälle olet valmis ystävyyden nimissä menemään? Myöhäinen syksy. Porin Ahlaisissa tapahtuu raaka, mutta poliisin näkökulmasta tavanomainen surmatyö. Mökillä, jossa on koolla iso ryyppyporukka, puukotetaan mies. Tapauksella on useita silminnäkijöitä mutta vähän surijoita: uhrilla on poikkeuksellisen väkivaltainen rikostausta. Komisario Jari Paloviita, ylennyksen saanut perheenisä, hätkähtää kuullessaan Ahlaisten surmasta epäillyn miehen nimen: poikavuosina samainen puukottaja oli hänen paras ystävänsä, rikkonaisesta kodista tullut tinkimätön ja auttavainen toveri, joka puolusti häntä julmissa kiusaamistilanteissa. Paloviita on aina tuntenut olevansa elämänsä velkaa nykyisin syrjäytyneenä kulkevalle ystävälleen.
Mitä tarkoittaa ikuisen lojaalisuuden lupaus? Voiko verivalan purkaa?

Verivelka aloittaa uuden DELTA-sarjan, joka kuvaa suomalaista poliisiyksikköä tuoreella tavalla. Yksikön tehtävänä on ratkaista monimutkaisia rikoksia, jotka laittavat heidät punnitsemaan omia valintojaan ja arvojaan. Raja oikean ja väärän välillä on häilyvämpi kuin kukaan heistä oletti.
Porissa asuva Arttu Tuominen (s. 1981) työskentelee ympäristötarkastajana ja kirjoittaa iltaisin tummia, realistisen piinaavia rikosromaaneja. Erityisen vaikuttavasti Tuominen kuvaa moraalin järkkymistä ja ihmisiä vaikeiden valintojen äärellä. Arttu Tuomiselta on aiemmin ilmestynyt Labyrintti -dekkarisarja, jossa on ilmestynyt dekkarit:  Muistilabyrintti (2015), Murtumispiste (2016), Silmitön (2017) ja Leipuri (2018).
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänkirjana.
- Myllylahti - Arttu Tuominen
- Wikipedia - Arttu Tuominen.
- Kirjasampo - Arttu Tuominen.

 

Ulkomaiset


Ahnhem, Stefan: Motiivi X.
Alkuteos: Motiv X. Suom. Outi Menna.
WSOY 2019.
ISBN 978-951-0-43116-0 (sid.) Ilm. 5/2019.
Fabian Risk -sarja 4!

Motiivi X on Stefan Ahnhemin neljäs kirja Fabian Risk -sarjassa. Sarjan aiempia osia on myyty miljoona kappaletta ja oikeudet myyty yli 30 maahan. 
Fabian Riskin tytärtä on ammuttu ja hän makaa koomassa Helsingborgin sairaalassa. Herkeämättä Risk valvoo tyttärensä vierellä. Samaan aikaan toisaalla brutaalisti murhattu pakolaispoika Syyriasta sysää liikkeelle mutkikkaan rikostutkinnan johon liittyy rasistisia motiiveja. Mutta mikään ei ole niin yksinkertaista kuin miltä ensin vaikuttaa. Kun useita uusia murhia tapahtuu, löytävät Lilja, Klippan ja muut Helsingborgin poliisit pian itsensä kiivaasta rikollisjahdista. Ennen pitkää Riskin on palattava palvelukseen, vaikka hän mieluiten omistautuisi vain perheelleen. Rikospoliisin päällikkö Astrid Tuvesson joutuu katkaisemaan juuri aloittamansa alkoholistien 12 askeleen toipumisohjelman johtaakseen työtä rinnakkaisilla eri tutkimuslinjoilla. Samalla Fabian kamppailee myös kuolleen kollegansa Hugo Elvianin jälkeenjättämän tiedon ratkaisemiseksi ja käynnistää oman yksityisen tutkimuksensa, joka saattaa mullistaa yhteenhitsautuneen tutkimusryhmän tulevan dynamiikan.
Stefan Ahnhemin kansainvälisesti menestynyt Fabian Risk -sarja on edennyt neljänteen osaansa. Avausosalle Pimeään jäänyt on myönnetty Ruotsin parhaan esikoisdekkarin palkinto ja saksalaisten dekkarinlukijoiden MIMI-palkinto, ja sarja on saanut myös Suomessa suuren suosion.
Pimeään jäänyt ilmestyi suomeksi tammikuussa 2015. Fabian Risk -sarjan toinen suomennettu dekkari Yhdeksäs hauta ilmestyi keväällä 2016 ja kolmas Miinus kahdeksantoista astetta keväällä 2017.
Stefan Ahnhem tuli tunnetuksi Wallander- ja Irene Huss -televisiosarjojen käsikirjoittajana, ja Fabian Risk -sarja on tehnyt hänestä myös erittäin suositun dekkarikirjailijan.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänikirjana. 

Lisätietoa:
- WSOY - Stefan Ahnhem.
- Wikipedia - Stefan Ahnhem.
- Stefan Ahnhem Facebookissa

Cussler, Clive: Merenpinta nousee.
Alkuteos: The Rising Sea. Suom. Jorma-Veikko Sappinen.
WSOY 2019.
ISBN 978-951-0-43738-4 (sid.) Ilm. 3/2019.
NUMA -sarja
Maailman meret tarvitsevat apua, NUMA pelastaa jälleen-
Kun merenpinta nousee vielä nopeammin kuin jäätiköt sulavat, koko maailma on vaarassa.
NUMA:n tutkijoita ja Kurt Austenia tarvitaan, kun maailman meriä uhkaa outo ilmiö. Itä-Kiinan mereltä tutkijat tekevät kauhistuttavan löydön: joku on valmis käyttämään uskomattoman edistynyttä teknologiaa ja uhraamaan satojen miljoonien ihmisten hengen pirullisten maailmanvalloitussuunnitelmiensa vuoksi. Kaksi viisisataa vuotta vanhaa japanilaista talimania vievät NUMA:n tutkijat katalan juonen syntysijoille. Kurt Austenin johdolla tutkijat liikkuvat Tokion kaduilta vaarallisille haivesille ja pienelle salaiselle saarelle Tyynessä valtameressä ennen kuin arvoitus ratkeaa.

Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänikirjana. 
Lisätietoa:
- WSOY #kirja - Clive Cussler.
- www.cusslerbooks.com.
- WSOY - Clive Cussler.
- www.numa.net.
- Wikipedia - Clive Cussler.Engman, Pascal: Patriootit.
Alkuteos: Patrioterna. Suom. Pekka Marjamäki.
WSOY 2019.
ISBN 978-951-0-43116-0 (sid.) Ilm. 1/2019.
Ensimmäinen suomennos!!

Ajankohtainen action-trilleri Ruotsista. Iltapäivälehden toimitukseen sijoittuva, hengästyttävää tahtia etenevä jännäri tästä hetkestä: maahanmuutosta, viharikoksista ja sananvapaudesta. Tukholmalaislehden toimittajat ovat tottuneet vihapostiin, mutta kun yksi heistä murhataan, uhkauksiinkin on suhtauduttava uudella tavalla. Patriooteissa risteää neljä eri maailmaa, neljä näkökulmaa. Iltapäivälehden kunnianhimoinen toimittaja Madeleine Winther on valmis ottamaan suuriakin riskejä menestyäkseen. Chilessä asuvan venäläisen huumepomon henkivartijana toimii kotimaahan kaipaava ruotsalaismies. Maahanmuuttaja, tukholmalainen taksinkuljettaja Ibrahim Chamsai pakotetaan vaikeisiin valintoihin. Yläluokkainen Carl Cederhielm sen sijaan uskoo vakaasti asiaansa: Ruotsi kuuluu vain ruotsalaisille. Tarinat törmäävät, mutta kenen maailmassa elämme?
Trilleri on saanut Engmanista taitajan, joka tuo lajin nykypäivään vahvasti kunnioittaen ruotsalaisen dekkarin parhaita perinteitä: realismia, ajankohtaisuutta ja taitavaa vauhdikasta kerrontaa. Patriooteista nauttivat varmasti kaikki piinallisiin kohtiin jätettyjen cliffhangereiden, Ilkka Remeksen tai Stieg Larssonin ystävät. Kirjaa on verrattu myös klassisen rikoskirjallisuuden parhaisiin teoksiin. Esikoiskirjailijan journalistitausta näkyy romaanin huolellisesti tutkituissa taustoissa. Patriooteista on tulossa myös TV-sarja.
Chileläis-ruotsalainen Pascal Engman (s. 1986) räjäytti pankin toiminnantäyteisellä esikoisromaanillaan Patriootit. Hän on entinen Expressen-lehden toimittaja, ja Patriootteja on kehuttu huolellisesta taustatyöstä ja realismista. Engmanin kerronta liikkuu vaivattomasti ja juonivetoisesti eri maissa ja maanosissa. Hänen toinen trillerinsä Eldslandet (julkaistu Ruotsissa syyskuussa 2018) on niin ikään saanut loistavan vastaanoton.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänikirjana. Jensen, Jens Henrik: Pimeän miehet.
Alkuteos: De morke maend. Suom. Sanna Manninen.
WSOY 2019.
ISBN 978-951-0-42722-4 (sid.) Ilm. 1/2019.
Oxen -sarja 2.

Ajojahti on alkanut - kuka on ystävä ja kuka vihollinen? Parasta jännitystä Tanskasta! Oxen-sarjan toinen, itsenäinen osa, jossa painajaisten piinaamaa Oxenia jahtaavat niin ystävät kuin viholliset.
Niels Oxen, Tanskan palkituin sotaveteraani, työskentelee tekaistun identiteetin turvin kalatehtaalla Jyllannissa. Hän on vainoharhainen ja näkee karmeita painajaisia. Oxenilla on salaisuus, joka pitää hänet tolpillaan mutta saattaa vielä maksaa hänen henkensä.
Museonhoitajan murha käynnistää väkivaltaisten tapahtumien vyöryn, ja äkkiä Oxen huomaa olevansa ihmismetsästyksen kohde. Hän liittoutuu entisen työparinsa, tiedusteluagentti Margrethe Franckin, kanssa vastustaakseen vaikutusvaltaisia pimeän miehiä. Takaa-ajetulla Oxenilla on vain kaksi vaihtoehtoa: painua maan alle - tai hyökätä. Suuren suosion vuoksi trilogia on laajentunut sarjaksi, jonka neljäs osa Lupus on jo ilmestynyt Tanskassa.
Tanskalaisen trillerin kärkinimi Jens Henrik Jensen tuli kansainvälisesti tunnetuksi Oxen-sarjallaan, jonka tv- ja elokuvaoikeudet on jo myyty SF Studios -tuotantoyhtiölle. Oxen-sarjan ensimmäinen osa
Hirtetyt koirat ilmestyi suomeksi keväällä 2018.
Jensen työskenteli pitkään toimittajana ennen kirjailijaksi ryhtymistään, ja hän peri sieltä intohimon pimeiden valtarakenteiden tutkimiseen. Kuten sankarinsakin, Jensen nauttii metsän rauhasta ja vaeltamisesta. Erityisesti hänen sydämensä sykkii perhokalastamiselle.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänikirjana. 
Lisätietoa:
- WSOY - Jens Henrik Jensen.
 

Jewell, Lisa: Sitten hän oli poissa.
Alkuteos: Then She was Gone. Suom. Karoliina Timonen.
WSOY 2019.
ISBN 978-951-0-43659-2 (sid.) Ilm. 3/2019.
Ensimmäinen suomennos!!
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänikirjana.
Kadonnut tyttö. Haudattu salaisuus.
Mitä Ellielle tapahtui? Koskettava, uhan tunnulla pelaava psykologinen jännitysromaani äidistä, jota tyttären katoaminen ei jätä rauhaan.
15-vuotias Ellie Mack oli kolmesta lapsesta nuorin, äitinsä lemmikki. Hän odotti kesälomaa, suunnitteli tulevaa. Ja sitten yhtäkkiä, hän oli poissa. Hänen äitinsä Laurel jää elämään menneisyydessä. Kun hän yllättäen tapaa hurmaavan miehen ja alkaa seurustella, kukaan ei ole hämmästyneempi kuin hän itse. Pian Laurel tutustuu myös Floydin lapsiin. Yksi heistä on Poppy, joka näyttää aivan Ellieltä. Poppyn näkeminen repii auki kaikki vanhat haavat. Mitä Ellielle oikein tapahtui?
Brittikirjailija Lisa Jewell (s. 1968) on samastuttavien henkilöiden ja uhan tunteen luomisessa aivan omaa luokkaansa. Sitten hän oli poissa on hänen ensimmäinen jännitysromaaninsa, ja se meni suoraan Englannin listaykköseksi. Viihdekirjoistaan tunnetun Jewellin taitavasti kirjoitetut, koskettavat ja koukuttavat romaanit ovat saaneet faneja ympäri maailmaa. Hän asuu Lontoossa miehensä ja kahden tyttärensä kanssa.

Sarenbrant, Sofie: Avoimet ovet.
Alkuteos: Visning pågår. Suom. Veijo Kiuru.
WSOY 2019.
ISBN 978-951-0-43656-1 (sid.) Ilm. 3/2019.
Emma Sköld -sarja 1.
Ensimmäinen suomennos!!

Viihdyttävä jännityssarja esittelee uuden, raikkaan dekkarisankarin, rikospoliisi Emma Sköldin. Loistavista ihmissuhdekuvauksista tunnettu Sarenbrant rakentaa arjen elementeistä kutkuttavaa jännitystä. Täydellistä luettavaa ja kuunneltavaa Viveca Stenin ja Camilla Läckbergin faneille! 
Asuntonäytön jälkeisenä aamuna kuusivuotias Astrid löytää isänsä kuolleena vierashuoneesta. Merkkejä murtautumisesta ei ole, ja surma-aseena on käytetty perheen omaa keittiöveistä. Kaikki ovat shokissa: Tukholman lähellä oleva idyllinen omakotialue ei ole murhatilastojen kärjessä. Onko mahdollista, että joku jäi taloon piiloon asuntonäytön jälkeen? Astrid väittää kivenkovaan nähneensä jonkun yöllä huoneessaan, jonkun, joka silitti hänen poskeaan.
Rikospoliisi Emma Sköld ryhtyy tutkimaan juttua ja ensimmäinen epäilty on tietenkin uhrin vaimo. Mutta kun kuolema vierailee taas toisen asuntonäytön yhteydessä, juttu saa yllättävän käänteen. Mitä rauhallisella asuinalueella oikein tapahtuu?
Avoimet ovet on ensimmäinen suomennettu romaani sarjassa, jossa seurataan kunnianhimoisen nuoren poliisin, rikostarkastaja Emma Sköldin, elämää. Sarjan kirjoja on myyty yli puolitoista miljoonaa kappaletta ja oikeudet kirjoihin on myyty 14 maahan. Sarjan romaanit ovat itsenäisiä teoksia.

Sofie Sarenbrant (s. 1978) halusi tehdä selvän eron sankarittarensa ja muiden ruotsalaisista jännäreistä tuttujen keski-ikäisten, alkoholisoituneiden ja masentuneiden poliisien välille. Sarjasta tulikin heti valtava hitti Ruotsissa. Avoimet ovet on Sarenbrantin viides kirja. Sarenbrant asuu romaanista tutussa Brommassa Tukholman lähellä miehensä ja kahden lapsensa kanssa

Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänikirjana.

Sarenbrant, Sofie: Osasto 73.
Alkuteos: Avdelning 73. Suom. Annamari Typpö.
WSOY 2019.
ISBN 978-951-0-43656-1 (sid.) Ilm. 5/2019.
Emma Sköld -sarja 2.
Täydellistä luettavaa ja kuunneltavaa Viveca Stenin ja Camilla Läckbergin faneille.
Osasto 73 on toinen, itsenäinen romaani suositussa Emma Sköld -sarjassa.
Rikostarkastaja Emma Sköld on viettänyt viisi viimeistä kuukautta koomassa sairaalassa. Kun hän vihdoin herää, hänen viimeisin muistikuvansa on se, kuinka hän jätti neliviikkoisen tyttärensä hoitoon ja lähti tallille ratsastamaan.
Emman sairaalassaolon aikana hänen kumppaninsa entinen tyttöystävä on pitänyt vauvasta huolta ja näyttää viihtyvän vähän liiankin hyvin roolissaan. Emma yrittää kuumeisesti muistaa yksityiskohtia ratsastusonnettomuudesta ja vakuuttuu siitä, että tapaukseen liittyy jotain hämärää.
Niin kauan kuin Emma makaa teho-osastolla, hän on turvassa, mutta kun hänet sijoitetaan osastolle numero 73, kuka tahansa pääsee hänen lähelleen. Mutta miksi kukaan haluaisi hänelle mitään pahaa?
Sofie Sarenbrant (s. 1978) halusi tehdä selvän eron sankarittarensa ja muiden ruotsalaisista jännäreistä tuttujen keski-ikäisten, alkoholisoituneiden ja masentuneiden poliisien välille.
Sarjasta tulikin heti valtava hitti Ruotsissa. Sarenbrant asuu romaanista tutussa Brommassa Tukholman lähellä miehensä ja kahden lapsensa kanssa.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänikirjana.

Sten, Viveca: Huonossa seurassa.
Alkuteos: I fel sällskap. Suom. Sirkka-Liisa Sjöblom.
WSOY 2019.
ISBN 978-951-0-43084-2 (sid.) Ilm. 5/2019.
Sandhamin murhat - sarja.

Sandhamnin syyttäjän vaikein tapaus! Huumekaupan lonkerot Tukholmasta ulottuvat Sandhamnin idylliselle saarelle asti. Huonossa seurassa on suositun ruotsalaiskirjailijan Viveca Stenin yhdeksäs romaani Sandhamnin murhista. Syyttäjä Nora Linden eteen tulee hänen uransa monimutkaisin tapaus. Tukholman seudun huumekaupan johtaja saadaan kiinni, mutta rikoksen todistaminen oikeudessa osoittautuu hankalaksi. Jotta rikollinen saataisiin vankilaan, huumekuningasta joudutaan syyttämään ympäristörikoksesta. Tilanne käy uhkaavaksi kaikille asianosaisille, ei vähiten nuorelle Minalle joka olisi jutun avaintodistaja, mutta joka pelkää poikansa puolesta. Nora ottaa suuria riskejä saadakseen Minan todistamaan. Samaan aikaan poliisi Thomas Andreasson joutuu mukaan jutun tutkintaan murhan vuoksi.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja mp3-äänikirjana.
Viveca Sten DkkariNetissä.

 
Muita kiinnostavia kirjoja


Uusia painoksia WSOY:n Bon-pokkari -sarjassa
 

Uusi suomennos.

Christie, Agatha: Eikä yksikään pelastunut.
Alkuteos: And Then There Were None. Suom. Jaakko Kankaanpää.
WSOY 2019.
ISBN 978-951-0-43065-1 (sid.) Ilm. 4/2019.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana, mp3-äänikirjana ja mp3-CD.
Nerokkaan kekseliäs suljetun tilan arvoitus!
Eikä yksikään pelastunut -dekkari julkaistiin ensi kertaa jo 80 vuotta sitten. Dekkaria on ylistetty
Christien parhaaksi
Agatha Christie DekkariNetissä.


Muut Bon-pokkarit


Muut
Tietokirjoja

Avain

Avain Facebookissa - kirjaesittelyjä ym.

Tietokirjoja kirjasto- ja kirja-alalta