Sisällön alkuun
Menu

 

Erin Kelly

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Keväällä 2021 ilmestyi brittidekkaristi Erin Kellyn esikoisdekkari Myrkkypuu. Hienoa, että saadaan myös esikoisdekkari suomeksi!!
bbbb

Keväällä 2020 Ilmestyi upean Erin Kellyn toinen dekkarisuomennos Kiviäidit. Hieno juttu!!
bbbb

Erin Kellyn ensimmäinen suomennettu psykologinen trilleri Älä jää pimeään ilmestyi keväällä 2019.
Erittäin jännittävä kirja!!
bbbb
bbbb
Kuva John Godwin

- Gummerus - Erin Kelly

- erinkelly.co.uk.

- Twitter - Erin Kelly.DekkariNetti (tuusimaa)
Twitterissä

Tornion kaupunginkirjasto


 


 


 

Elämä

Erin Kelly (s. 1976) on Lontoossa syntynyt kirjailija ja toimittaja, joka tunnetaan ennen muuta taitavista psykologisista trillereistään. Jo hänen esikoisromaaninsa The Poison Tree oli menestys, mutta yksin Britanniassa jo miltei puoli miljoonaa kappaletta myynyt Älä jää pimeään nosti Kellyn psykologisen trillerin kärkikaartiin. Entiseen viktoriaaniseen mielisairaalaan sijoittuva Kiviäidit on hänen tuorein jännitysromaaninsa.
Erin Kelly oli yksi Dekkariviikon 2019 tähtivieraista Helsingissä.   
 


Teokset

Rikosromaanit

The Poison Tree, 2010. (suom. Myrkkypuu, 2021).
The Sick Rose,  2011.
The Burning Air, 2013.
The Ties that Bind, 2014.
Broadchurch, 2014) inspired by the first season of 2013's mega-hit ITV series Broadchurch.
He said/She said, 2017. (suom. Älä jää pimeään,  2019).
Stone Mothers, 2019. (suom. Kiviäidit), 2020). (Republished as We Know You Know 2020).
Watch Her Fall (April 2021Suomennokset

Myrkkypuu.
Alkuteos: The Poison Tree, 2010.  Suom. Päivi Pouttu-Deliere.
Gummerus 2021.
ISBN 9789512421671 (sid.)  Ilm. 3/2021.
bbbb
Esikoisdekkari!!
Vangitseva trilleri nuoruuden kiihkosta, intohimosta ja parhaista ystävistä.
Lontoon kesä on kuumimmillaan vuonna 1997, kun Karen tutustuu Bibaan, boheemiin ja hohdokkaaseen näyttelijättäreen, joka aloittelee uraansa. Biban vetovoima saa Karenin pauloihinsa, ja hetken koko elämä on loppumatonta rakkautta, juhlaa ja huumaavaa rappiota. Jokainen kesä kuitenkin päättyy vääjäämättä. Heidän kesänsä loppuu kahden ihmisen
kuolemaan. Kymmenen vuotta myöhemmin menneisyys kolkuttaa ovella - ja Karenin on
viimein kohdattava se silmästä silmään.
Erin Kelly (s. 1976) on Lontoossa syntynyt kirjailija ja toimittaja, joka tunnetaan ennen muuta taitavista psykologisista trillereistään. Jo hänen esikoisromaaninsa The Poison Tree (2010) oli menestys, mutta yksin Britanniassa jo miltei puoli miljoonaa kappaletta myynyt Älä jää pimeään nosti Kellyn psykologisen trillerin kärkikaartiin. Entiseen viktoriaaniseen mielisairaalaan sijoittuva Kiviäidit on hänen tuorein jännitysromaaninsa. Kelly oli yksi Dekkariviikon 2019 tähtivieraista Helsingissä.
Erin Kelly nousi bestseller-listoille ja suuren yleisön tietoisuuteen jo esikoisellaan Myrkkypuu. Ilmestymisvuonnaan Britanniassa vuoden parhaiden kirjojen joukkoon valikoitu trilleri sai ylistävät arviot, ja sen pohjalta on tehty tv-sarja.
Erin Kellyltä on ilmestynyt aiemmin Älä jää pimeään (2019) ja Kiviäidit (2020).
Huom! Kirja ilmestyy myös äänikirjana ja sähkökirjana.


 

Älä jää pimeään.
Alkuteos: He said/She said, 2017. Suom. Päivi Pouttu-Deliere.
Gummerus 2019.
ISBN 978-951-24-1315-7 (sid.) Ilm. 3/2019.
bbbb
Ensimmäinen suomennos.
Kit ja Laura matkustavat Cornwalliin nähdäkseen täydellisen auringonpimennyksen. He ovat nuoria ja rakastuneita ja varmoja, että tästä on tulossa yksi monista heidän yhdessä kokemistaan auringonpimennyksistä.Varjon väistymistä seuraavassa hiljaisuudessa Laura joutuu väkivaltaisen kohtauksen silminnäkijäksi. Hänen keskeyttämänsä mies kieltää kaiken, nainen näyttää kiitolliselta. On vain Lauran sana miehen sanaa vastaan. Kuukausien päästä nainen ilmestyy Lauran ja Kitin ovelle kuin kulkukissa. Kun tämän kiitollisuus muuttuu kuukausien päästä joksikin häiriintyneemmäksi, Laura alkaa pohtia, luottiko hän väärään ihmiseen.Viidentoista vuoden päästä Laura ja Kit elävät pelon vallassa. Vaikka Laura tietää, että teki oikein puhuessaan poliisille, hän tietää myös, ettei kuva ole koskaan täydellinen vaan jotain jää aina pimentoon…
Erin Kelly (s. 1976) on Lontoossa syntynyt kirjailija ja toimittaja,joka tunnetaan ennen muuta taitavista psykologisista trillereistään.  Jo hänen esikoisromaannsa The Poison Tree oli menestys, mutta yksin Britanniassa jo miltei puoli miljoonaa kappaletta myynyt Älä jää pimeään nosti Kellyn psykologisen trillerin jäkikaartiin.  Erittäin kiinnostava tulokas!!
Huom! Erin Kellyn v. 2014 ilmestynyt dekkari Broadchurch on ollut samannimisen huippusuositun tv-sarjan pohjanna!!
Huom! Erin Kelly vierailee Suomessa Dekkariviikolla 13.-15.6.19.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.


 

Kiviäidit.
Alkuteos: Stone Mothers, 2019.  Suom. Päivi Pouttu-Deliere.
Gummerus 2020.
ISBN 9789512417193 (sid.) Ilm. 3/2020.
bbbb
Marianne kasvoi vanhan mielisairaalan varjossa, joka vainoaa häntä yhä öisissä painajaisissa. Hän oli 17-vuotias lähtiessään pakoon kaupunkia, perhettään, poikaystäväänsä Jesseä - ja ruumista, jonka he hautasivat. 30 vuotta myöhemmin Mariannen on pakko palata, ja hän tuntee heti menneisyyden kuristavan otteen. Yhä katkera Jesse uhkaa viimein paljastaa totuuden.
Marianne tekisi mitä vain vaaliakseen rakentamaansa elämää ja tytärtään, jonka ei halua koskaan kuulevan menneisyydestään. Mutta Marianne ei tiedä koko tarinaa - eikä hän ole ainoa, joka olisi valmis vaikka tappamaan varjellakseen salaisuuksiaan.
Erin Kelly (s. 1976) on Lontoossa syntynyt kirjailija ja toimittaja, joka tunnetaan ennen muuta taitavista psykologisista trillereistään. Jo hänen esikoisromaaninsa The Poison Tree oli menestys, mutta yksin Britanniassa jo miltei puoli miljoonaa kappaletta myynyt Älä jää pimeään (kevät 2019) nosti Kellyn psykologisen trillerin kärkikaartiin.
Huom! Älä jää pimeään on mielestäni yksi vuoden 2019 parhaista dekkareista!!!
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana ja äänikirjana.


.


Artikkeleita ja kirjallisuutta


.

Arvosteluja


.


.


Internet
 
- Gummerus - Erin Kelly

- erinkelly.co.uk.
- Twitter - Erin Kelly.
- Wikipedia: Erin Kelly.
- You Tube: Broadchurch -sarjan luoja Chris Chibnall ja Erin Kelly.

- Broadchurch -tv-sarja.