Sisällön alkuun
Menu

Michael Hjort & Hans Rosenfeldt

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet


Syyskuussa 2020 ilmestyi Hans Rosenfeldtin ensimmäinen oma rikosromaani Surman susi, kirja on myös uuden sarjan avaus. Kirjan tapahtumat sijoittuvat Suomen ja Ruotsin rajalle Tornioon ja Haaparantaan. Erittäin mielenkiintoinen avaus!!!
bbbb
 
Lokakuussa 2018 ilmestyi Hjortin ja Rosenfeldtin kuudes Sebastian Bergman -dekkari Korkeampi oikeuss. Hieno sarja!!
bbbb

Toukokuussa 2016 ilmestyi upean
Sebastian Bergman -sarjan viides dekkari Hylätyt.

Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.
Huom! Tämä viides Sebastian Bergman -kirja ilmestyy
Otavan kustantamana. Aiemmat kirjat on kustantajut Bazar..

Kesäkuussa 2015 ilmestyi Hjortin ja Rosenfeldtin neljäs Sebastian Bergman -dekkari Mykkä tyttö.


Huom!
Yle TV1 Silta - toinen kausi alkoi 22.9. klo 20.00


Syyskuussa 2013 lmestyi suomeksi Hjorthin ja Rosenfeldtin kolmas Sebastian Bergman -dekkari Tunturihauta.
Erinomaisen vetäviä ja jännittäviä kirjoja.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Huom! Hans Rosenfeldt on maailmanlaajuisesti
suositun Silta -tv-sarjan pääkäsikirjoittaja.

Silta – ensimmäinen tuotantokausi

Silta (Bron, sarjan verkkosivut)


Yle tv1 Silta - toinen tuotantokausi alkaa 22.9.2013.
Harva tv-sarja herättää niin voimakkaita tunteita
kuin Silta. Ensimmäinen tuotantokausi oli loistava.
Nyt odotellaan uusia jaksoja.
Samanlainen vaikutus on Hjorthin ja Rosenfeldtin Sebastian Bergman dekkareilla. Vaikuttavia kirjoja.

Huom. artikkeli!!
Tirronen, Lumi: Hjorth ja Rosenfeldt kirjoittavat paremmin yhdessä. Ruumiin kulttuuri 4/2011.

Hjorthin ja Rosenfeldtin toinen Sebastian
Bergman -dekkari Oppipoika ilmestyi suomeksi syyskuussa 2012.
Erittäin odotettu kakkonen Hjorthilta ja Rosenfeldtiltä.

Keväällä 2012 ilmestyi pokkaripainoksena Hjorthin ja Rosenfeldtin dekkari Mies joka ei ollut murhaaja.

Syksyllä 2011 ilmestyi suomeksi Michael Hjorthin ja Hans Rosenfeldtin esikoisdekkari Mies joka ei ollut murhaaja .

Kirja aloitti uuden ruotsalaisen dekkarisarjan, jonka päähenkilö on psykologi Sebastian Bergman.
Erinomaisen koukuttaja kirja.  Jälleen ruotsalaista laatudekkaria.- Otava - Hans Rosenfeldt

- Otava - Michael Hjorth ja Hans Rosenfeldt

- Wikipedia - Hans Rosenfeldt

- Wikipedia - Michael HjorthDekkariNetti (tuusimaa) TwitterissäHjortin ja Rosenfeldtin neljä ensimmäistä dekkaria on kustantanut Bazar.

Viidennen ja kuudennen kirjan Hylätyt ja Korkeampi oikeus on kustantanut Otava


 
Tornion kaupunginkirjasto 


Elämä

Michael Hjorth on käsikirjoittaja ja yksi tuotantoyhtö Tre Vännerin perustajista. Hän on käsikirjoittanut televisiolle useita sarjoja, mm. Suomessakin nähtyä Wallanderia.
Hans Rosenfeldt on työskennellyt monipuolisesti tv:ssä ja radiossa. Hän on toiminut käsikirjoittajana ja ohjelmapäällikkönä, ja vuosina 2003–2005 hän oli SVT:n viihdepäällikkönä.
Hans Rosenfeldt on työskennellyt tv:ssä ja radiossa. Hän on toiminut käsikirjoittajana ja ohjelmapäällikkönä, ja vuosina 2003-2005 hän oli SVT:n viihdepäällikkö.
Hän on ollut käsikirjoittamassa mm. Varustamo-televisiosarjaa ja Wallanderia sekä huippusuosittua Silta-jännityssarjaa. Hän on Silta-sarjan pääkäsikirjoittaja.
Hjortin ja Rosenfeltin esikoisdekkari De fördolda (suom. Mies joka ei ollut murhaaja, 2011) ilmestyi 2010.  Mies joka ei ollut murhaaja aloittaa uuden ruotsalaisen rikosromaanisarjan. Sarjan pääosassa on psykologi Sebastian Bergman, joka on erikoistunut rikollisten profilointiin. Bergman on hankalan tyypin maineessa, sillä hän on älykäs ihminen, joka ei välitä sovinnaisuussäännöistä. Hän kantaa raskasta murhetta siitä, että on menettänyt perheensä Aasian tsunamissa, mutta hän ei osaa etsiä apua vaan yrittää selviytyä yksin. Bergman on moniulotteinen hahmo, joka käyttäytyy huonosti mutta osaa myös hurmata.
Upea Sebastian Bergman -sarja. Sarjassa ovat ilmestyneet kirjat Mies joka ei ollut murhaaja (syksyllä 2011), Oppipoika (syksyllä 2012), Tunturihauta (2013), Mykkä tyttö (syksy 2015) 
Hylätyt (kevät 2016).
Loistavia dekkareita koko Sebastian Bergman -sarja. Ruotsalaista parasta A-ryhmää.


Teokset

Rikosromaanit

Hans Rosenfeldtin Hannah Wester -sarja


Vargasommar, 2020. (suom. Surman susi, 2020).

Sebastian Bergman -sarja

Det fördolda, 2010. (suom. Mies joka ei ollut murhaaja, 2011).
Lårjungen, 2011.  (suom. Oppipoika, ilm. syksyllä 2012).
Fjällgraven, 2012. (suom. Tunturihauta, 2013).
Den stumma flickan, 2014. (suom. Mykkä tyttö, 2015).
De underkända, 2015. (suom. Hylätyt, 2016).
En högre rättvisa, 2018. (suom. Korkeampi oikeus, 2018).

Suomennokset


Mies joka ei ollut murhaaja.
Alkuteos: Det fördolda, 2010. Suom. Jaana Nikula.
Bazar 2011.
ISBN 978-952-5637-37-3 (sid.)   34 e.   Ilm. 8/2011.  
Ensimmäinen suomennos!
Uusi pokkaripainos ilm. kevällä 2012.

Mies joka ei ollut murhaaja aloittaa uuden ruotsalaisen rikosromaanisarjan. Sarjan pääosassa on psykologi Sebastian Bergman, joka on erikoistunut rikollisten profilointiin. Bergman on hankalan tyypin maineessa, sillä hän on älykäs ihminen, joka ei välitä sovinnaisuussäännöistä. Hän kantaa raskasta murhetta siitä, että on menettänyt perheensä Aasian tsunamissa, mutta hän ei osaa etsiä apua vaan yrittää selviytyä yksin. Bergman on moniulotteinen hahmo, joka käyttäytyy huonosti mutta osaa myös hurmata. Kirjan tapahtumat käynnistyvät, kun 16-vuotiaan Roger Erikssonin äiti ilmoittaa Västeråsin poliisille poikansa kadonneen. Etsinnät aloitetaan, ja parin päivän kuluttua pojan ruumis löytyy läheisestä metsästä sydän irti revittynä. Roger oli outo lintu, yksinäinen poika jolla ei ollut juurikaan kavereita. Kukaan ei tiedä tarkkaan, missä ja kenen kanssa hän vietti aikansa. Huhumylly käynnistyy, ja pian aletaan epäillä yhteyksiä saatananpalvontaan. Kaikki poliisin tutkintalinjat osoittavat Palmlövin yksityiskouluun. Se on rankattu maan parhaiden koulujen joukkoon. Sitä käyvät lahjakkaat ja motivoituneet opiskelijat, jotka tulevat rikkaista perheistä. Koululla on moitteeton maine, joka alkaa nyt rakoilla pahemman kerran.


Oppipoika.
Alkuteos: Lårjungen, 2011.  Suom. Jaana Nikula.
Bazar 2012.
ISBN 978-952-5637-38-0 (sid.)   34 e.  Ilm. 9/2012.

Sebastianin vanha ryhmä keskusrikospoliisissa tutkii brutaaleja naisten murhia. Tutkimuksia johtava poliisipäällikkö Torkel Höglund ei pääse puusta pitkälle. Murhat muistuttavat pienintä yksityiskohtaa myöten sarjamurhaaja Edward Hinden aikoinaan tekemiä murhia – miehen, jonka Sebastian Bergman pisti telkien taakse 15 vuotta sitten ja joka edelleen istuu tuomiotaan. Alan parhaana rikollisten profiloijana tunnettu Sebastian joutuu jälleen mukaan tutkimuksiin. Pian Sebastian huomaa että murhilla on enemmän yhteyksiä häneen itseensä kuin hän koskaan olisi voinut kuvitellakaan.  Sebastian Bergmanista tuli heti lukijoiden suosikki. Nyt julkaistava Oppipoika on vähintäänkin yhtä tyylikäs, jännittävä ja älykäs kuin sarjan aloitusosa Mies joka ei ollut murhaaja (Bazar 2011).
Sebastian Bergman -sarja on myyty 19 maahan. Maailmanlaajuisesti näitä kahta kirjaa on myyty 400 000 kappaletta.

Tunturihauta.
Alkuteos: Fjällgraven, 2012.  Suom. Veijo Kiuru.
Bazar 2013.
ISBN 978-952-279-070-5 (sid.)   Ilm. 9/2013.
  
Kaksi keski-ikäistä naista on ruskaretkellä Pohjois-Ruotsissa Jämtlandissa. On syksy, sataa rankasti. Toinen naisista liukastuu vuolaasti virtaavan joen törmällä ja tarttuu lähimpään juureen tukea saadakseen. Mutta sepä ei olekaan juuri, vaan kuolleen ihmisen käsivarsi… Paikalle kutsutaan poliisi, ja ruumiita löytyy enemmänkin: niitä on yhteensä kuusi, neljä aikuista ja kaksi lasta. Keskusrikospoliisi kutsutaan paikalle, ja niin rikospsykologi Sebastian Bergman matkustaa muun tutkintaryhmän kanssa Jämtlandiin. Kuolleiden joukossa on vuonna 2003 kadonnut hollantilainen pariskunta. Mutta loput neljä ruumista jäävät mysteeriksi: DNA-kokeet osoittavat heidän olevan perhe, mutta heitä ei ole julistettu kadonneeksi. Kukaan ei kaipaa heitä. On useita muitakin seikkoja, joihin ei löydy vastauksia. Sebastian on lähentynyt Vanjan kanssa pelastettuaan tämän hengen aiemman tapauksen tutkinnan aikana. Kun Sebastian kuulee, että Vanja suunnittelee muuttoa ulkomaille, hän päättää tehdä kaiken voitavansa estääkseen Vanjaa lähtemästä. Vanja ei vieläkään tiedä, että Sebastian on hänen oikea isänsä, mutta onko tutkintaryhmässä joku muu joka tietää.
Ruotsalaisen huippudekkaristiparin Hjortin ja Rosenfeldtin Tunturihauta vie taas epäkohteliaan mutta niin hurmaavan Sebastian Bergmanin seuraan. Lukija pääsee seuraamaan jännittävää työskentelyä totuuden paljastamiseksi. Vastassa on kuitenkin väkeviä voimia, jotka ovat valmiita menemään vaikka maailman ääriin, jotta salaiset pyrkimykset ja virheet pysyvät pimennossa.
Tunturihauta ilmestyi Ruotsissa lokakuussa 2012, ja sitä osattiin jo odottaa.  Kirjaa on myyty muutamassa kuukaudessa lähes 80 000 kappaletta. Saksassa kirjasarja on saanut vielä Ruotsiakin innostuneemman vastaanoton. 
Huom!  Hans Rosenfeldt on työskennellyt tv:ssä ja radiossa, käsikirjoittajana ja ohjelmistopäällikkönä.  Vuosina 2003-2005 hän toimi SVT:n viihdepäällikkönä. Hän on käsikirjoittanut mm. Wallanderia sekä Varustamoa  ja älyttömän suosittua
Silta-televisiosarjaa.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Mykkä tyttö.
Alkuteos: Den stumma flickan, 2014. Suom. Veijo Kiuru.
Bazar 2013.
ISBN 978-952-279-236-5 (sid.) Ilm. 6/2015.

Sebastian Bergman 4.
Carlstenin perhe löytyy julmasti murhattuna kodistaan Torsbyssä. Äiti, isä ja kaksi pikkupoikaa on ammuttu lähietäisyydeltä haulikolla. Kriminaalipsykologi Sebastian Bergman ja henkirikosyksikkö kutsutaan tutkimaan tapausta. Pian pääepäilty löytyy samalla murha-aseella ammuttuna. Tutkinta mutkistuu lisää, kun käy ilmi, että perheen murhalla on silminnäkijä. Kymmenvuotias Nicole-serkku on ollut vierailulla ja lähtenyt pakoon läheiseen metsään. Poliisin on löydettävä tyttö ennen murhaajaa.Vakavasti traumatisoitunut Nicole on kriminaalipsykologi Sebastian Bergmanin uran haastavimpia tapauksia, eikä vähiten sen vuoksi, että lapsi herättää Bergmanissa muistot perheestä, jonka hän on menettänyt kauan sitten. Henkirikosyksikön on pantava kaikki taitonsa peliin tapauksen selvittämiseksi.
Upea Sebastian Bergman -sarja. Aiemmin ovat ilmestyneet kirjat Mies joka ei ollut murhaaja (syksyllä 2011),  Oppipoika (syksyllä 2012) ja Tunturihauta (2013).
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Hylätyt.
Alkuteos: De underkända, 2015. Suom. Jaana Nikula.
Otava 2016.
ISBN 978-951-1-29889-2 (sid.) Ilm. 5/2016.
bbbb
Sebastian Bergman 5.
Kriminaalipsykologi Sebastian Bergmanista ja Tukholman poliisin henkirikosyksiköstä kertova dekkarisarja on kansainvälinen megamenestys.Sarjan viidennessä osassa Bergman saa vastaansa sarjamurhaajan, joka valitsee uhrikseen julkisuuden henkilöitä.Tunnettu tosi-tv-tähti löytyy murhattuna hylätystä koulusta. Hän istuu sidottuna luokkahuoneen nurkassa narrinhattu päässään. Hänen selkäänsä on niitattu monisivuinen koepaperi, joka mittaa yleissivistystä. Uhri ei selkeästi ole läpäissyt koetta.Pian tulee lisää uhreja, kaikki samantyyppisiä julkkiksia. Poliisi on ymmällään, kunnes Sebastian Bergman pääsee lehtien ja keskustelupalstojen nimettömien kirjoitusten kautta murhaajan jäljille.
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Korkeampi oikeus.
Alkuteos: En högre rättvisa, 2018. Suom. Taina Rönkkö.
Otava 2018.
ISBN 978-951-1-33092-929890-8 (sid.) Ilm. 10/2018.
bbbb
Sebastian Bergman 6.
Hyytävää jännitystä tv-sarjojen Silta ja Wallander-käsikirjoittajilta.
Kriminaalipsykologi Sebastian Bergmanista ja Tukholman poliisin henkirikosyksiköstä kertova dekkarisarja on kansainvälinen megamenestys. Edellinen osa Hylätyt päättyi tilanteeseen, joss Bergman on erotettu henkirikosyksiköstä ja nuoren tutkijan Billyn pimeä puoli on ottanut peruuttamattomalla tavalla vallan. Kuinka Billyn käy? Enta antaako Vanja isälleen anteeksi?
Loistava sarja kaiken kaikkiaan.....
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana ja ladattavana äänikirjana.
Huom! Lisätietoa kirjasta myöhemmin.

Hans Rosenfeldtin yksin kirjoittamat kirjat

Surman susi.
Alkuteos: Vargasommar, 2020. Suom. Jaana Nikula.
Otava 2020.
ISBN 978-951-1-34076-8 (sid.) Ilm. 9/2020.
bbbb
Kansainvälinen rikollisuus ulottaa lonkeronsa pohjoiselle rajapaikkakunnalle.
Haaparantalaisesta metsästä löytyy suden raato vatsassaan ihmisen jäännöksiä. Suden suuhun päättyneellä näyttää olleen yhteyksiä huumekauppaan, ja hän vaikuttaa joutuneen henkirikoksen uhriksi. Kuka hän on ja mitä hän teki keskellä erämaata?
Tapausta selvittämään ryhtyy paikallinen poliisi Hannah, jota yksityiselämän ongelmat painavat.
Pian käy ilmi, ettei poliisi ola ainoa, joka on tappajan jäljillä, eikä vastapuoli kaihda keinoja saavuttaakseeen tavoitteensa.
Hyytävän jännittävä sarja haaparantalaisesta poliisista Hannah Westeristä alkaa. 
Sillan käsikirjoittajan uutuus on maailmanlaajuinen trilleritapaus!
Mielenkiintoista!!!!
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana ja äänikirjana.Artikkeleita ja kirjallisuutta

Tirronen, Lumi: Hjorth ja Rosenfeldt kirjoittavat paremmin yhdessä.
Ruumiin kulttuuri 4/2011.

Arvosteluja

Mies joka ei ollut murhaaja. Bazar 2012.
- Hs.fi 8.9.11 - Rikospsykologi pakenee itseään. Jukka Petäjä.
- Leena Lumi -blogi 5.9.11 - Mies joka ei ollut murhaaja.
- Dekkarimania -blogi 4.12.2011.
- Kolmas linja -blogi 26.7.2011.
- Annelin lukuvinkit -blogi 14.11.12.
- Ilta-Sanomat 6.9.2011 Antti Eerola.


Internet

- Bazar - Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt.
- SvD Kultur 4.9.2010 - Konservativt snarare än elegant.
- Krimi-Couch - Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt .
- Wikipedia - Hans Rosenfeldt.
- Wikipedia - Michael Hjorth.