Sisällön alkuun
Menu

David Hewson

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

David Hewsonin Nick Costa -sarjan kolmas suomennettu dekkari Kultainen leikkaus ilmestyi lokakuussa 2011.
Kirjojen päähenkilö Nick Costa on nuori roomalaispoliisi.
Erinomainen sarja.

David Hewsonin ensimmäinen suomennettu Nick Costa -dekkari Kuoleman vuodenaika ilmestyi uutena Moreeni pokkaripainoksena elokuussa 2011.

Maaliskuussa 2011 David Hewsonilta ilmestyi suomeksi toinen dekkari Mysteerien huvila.
Kirja on toinen osa Hewsonin Nick Costa -sarjassa.
Hienoa, että sarja suomennetaan järjestyksessä.

David Hewsonin Nick Costa -sarjan ensimmäinen dekkari Kuoleman vuodenaika ilmestyi syksyllä 2010.
Kirja on erittäin mielenkiintoinen

David Hewson vieraili Helsingin kirjamessuilla
30.- 31.10.2010.

Hewsonin dekkarien kustantaja on Moreeni.www.davidhewson.com
Tornion kaupunginkirjasto
Aineistohaku ja varaukset


Elämä

David Hewson (s. 1953 Yorkshiressa) on englantilainen rikoskirjailija, jonka luomista hahmoista tunnetuin on nuori roomalaispoliisi Nick Costa. Hewsonin jo kahdeksan bestseller-listalle kivunnutta dekkaria tuottanut Nick Costa -sarja sijoittuu ikuisesti kiehtovaan Roomaan.  Sarjan päähenkilö on Caravaggion taidetta harrastava kommunisti-isän älykköpoika, 27-vuotias roomalaispoliisi Nick Costa.
David Hewsonilta on ilmestynyt kaikkiaan yhdeksän Nic Costa -kirjaa. 
Sarjan ensimmäinen osa Kuoleman vuodenaika ilmestyi suomeksi syksyllä 2010 ja toinen osa Mysteerien huvila ilmestyi maaliskuussa 2011.  Sarjan kolmas osa Kultainen leikkaus ilmestyi suomeksi lokakuussa 2011.
Mielenkiintoinen kirjailija ja sarja. Toivotaan, että sarjan suomentaminen jatkuu.

Huom!  David Hewsonilta on ilmestynyt 1998 Otavan kustantamana ja Markku  Päkkilän suomentamana trilleri  Pahan ruusun puutarha (Epiphany, 1997).

Teokset

Rikosromaanit

Shanghai Thunder.  1986.
Semana Santa. 1995.
Epiphany. 1997.  (suom. Pahan ruusun puutarha, 1998).
Solstice. 1998.
Native Rites. 1999.
Lucifer’s Shadow.  2001.
The Promised Land. 2007.

Nick Costa -sarja

A Season for the Dead. 2003.  (suom. Kuoleman vuodenaika, 2010).
The Villa of Mysteries. 2004.  (suom. Mysteerien huvila, 3/2011).
The Sacred Cut. 2005. (suom. Kultainen leikkaus, 10/2011).
The Lizard’s Bite. 2006.
The Seventh Sacrament. 2007.
The Garden of Evil. 2008.
Dante's Numbers. 2008.
he Blue Demon .  2009.
The Fallen Angel. 2011.


Suomennokset


Pahan ruusun puutarha.
Alkuteos: Epiphany, 1997.  Suom. Markku Päkkilä.
Otava 1998.
ISBN 951-1-14359-X (sid.)
Kylmäävää jännitystä – kiihkeä psykologinen trilleri huumeiden, rockin ja rikosten maailmasta. Enkelinpuvun olisi pitänyt näkyä kilometrien päähän. Mutta mitään ei löytynyt, ei jälkeäkään pojasta. Kahdeksan aikoihin jouluaattoiltana vuonna 1975 Palo Altoon alkoi virrata televisiotoimittajia, ja poliisien joululomat peruutettiin. Viisivuotiaan Miles Seymourin etsintä oli alkanut. Vain joitakin tunteja aikaisemmin joukko kalifornialaisopiskelijoita on seurannut terävä-älyistä, mutta pohjattoman pahaa johtajaansa tripille, jonka seurauksia he maksavat lopun ikäänsä.
Muutamaa tuntia ennen poliisioperaation käynnistymistä joukko opiskelijoita istuu huumekokeilujensa tyyssijassa, tuntee veren kohinan korvissaan ja antaa hapon viedä. Piinkovasta älystään tunnettu Michael Quinn, joukon sielu, aloittaa elämänsä ensimmäisen ja viimeisen luennon: hän kertoo tiedemies Erwin Schrödingerin kissakokeista. Pian he kaikki ovat kävelleet sisään yhden sekopään avaamasta ovesta, seuranneet häntä suorinta tietä Aavikon ruusun pimeimmälle puolelle. Yhdellä oven avauksella heistä on tullut elinikäiset rikostoverit; Quinn on Schrödingerin mielettömän teorian testatakseen valjastanut kokeeseen pienen enkelinsiipisen pojan.
Kaksikymmentä vuotta myöhemmin uutinen elinkautista kärsivän Quinnin yllättävästä vapauttamisesta tavoittaa levytysstudiota pyörittävän Paul Dunsanyn ja menestyvän tietokonemogulin Hal Jamiesonin. Vanha rikostoveruus yhdistää joukon vielä kerran – liittää heidät yhteen pimeällä juonella toisensa perään, aina musertavaan loppuun saakka.

Kuoleman vuodenaika.
Alkuteos: A Season for the Dead, 2004.  Suom.  Anna Jalonen.
Moreeni 2010.
ISBN  978-952-254-030-0 (sid.)    31,70 e.   Ilm. 9/2010.    Kansikuva.
Uusi pokkaripainos ilm. 8/2011.

David Hewsonin jo kymmenen bestseller-listalle kivunnutta dekkaria tuottanut Nic Costa -sarja sijoittuu ikuisesti kiehtovaan Roomaan. Sarjan päähenkilö on Caravaggion taidetta harrastava kommunisti-isän älykköpoika, 27-vuotias poliisi Nic Costa. Sarjan avausosassa Costa ratkoo arvoituksellista murhamysteeriä, joka alkaa Vatikaanin muurien sisällä ja johtaa juurensa yhä syvemmälle varhaiskristilliseen marttyyrikulttiin sekä kirkkovaltion tarkoin varjelemiin salaisuuksiin. Tapaus saattaa hänet yhteen myös viehättävän mutta salaperäisen tutkijan Sara Farnesen kanssa. Keskellä Rooman paahteisen kesän armottominta helleaaltoa Sara Farnese on tahtomattaan joutunut todistajaksi kahden ihmisen päältäpäin katsoen suunnitellulle mutta mielettömällä tavalla toteutetulle murhalle. Murhaaja on Saran tuttava ja kollega, jonka elämästä alkaa tutkimusten myötä paljastua yllättäviä piirteitä. Puolivahingossa tapausta selvittämään joutuva Nic Costa huomaa ratkovansa samanaikaisesti kahta mysteeriä, joista toisen ytimessä on hämäräperäinen uskonnollisten motiivien sävyttämä mutta pian talousrikosten jäljille johtava murhien sarja ja toisessa arvoituksellinen Sara Farnese. Teos aloittaa suomennetun Nic Costa -sarjan ja avaa samalla Moreenin kaunokirjallisen tuotannon. 
Upea juttu, että julkaistaan uusia hienoja kirjoittajia.  David Hewsonilta on ilmestynyt kaikkiaan kahdeksan Nic Costa -kirjaa.  Sarjan toinen osa The Villa of Mysteries (2004) ilmestyy suomeksi keväällä 2011.
Toinen suomennos ja ensimmäinen Nic Costa -sarjan dekkari.


Mysteerien huvila.
Alkuteos:  The Villa of Mysteries, 2004. Suomennos Tuija Tuomaala
Moreeni 2011.
ISBN 978-952-254-051-5 (sid.)  32 e.   Ilm. 3/2011.  

Brittikirjailija David Hewsonin Roomaan sijoittuvan Nic Costa -sarjan toisessa osassa liikutaan hämäräperäisen kultin jäljillä. Harhalaukauksesta haavoittunut Nic Costa on palannut puolen vuoden toipumislomalta ja koettaa päästä kuiville isänsä kuoleman jälkeen alkaneesta ryyppykierteestään. Hänen uutena työparinaan on nyt Gianni Peroni, joka on poliisijohdon epäsuosiossa lahjusrikkomuksen takia.
Miehet joutuvat ensi töikseen tutkimaan erikoista arkeologista löydöstä. Amerikkalainen harrastelija-arkeologipariskunta on kaivanut Tiberin rantasavikosta esiin nuoren naisen ruumiin, ja oikeuspatologi Teresa Lupo arvelee naisen saaneen surmansa jonkin muinaisen kultin uhrimenoissa. Ruumiin suusta löytyvä kolikko osoittaa kuitenkin kuoleman ja hautauksen tapahtuneen hiljattain.
Tarina saa pian uuden käänteen, kun brittiläinen naisturisti ilmoittaa 16-vuotiaan tyttärensä joutuneen moottoripyörällä liikkuneen miehen kaappaamaksi. Tyttären ja rannalta löydetyn ruumiin ulkonäössä on yllättäviä yhtäläisyyksiä. Kun paikallisella mafiapomolla näyttää olevan sormensa pelissä, Costa ja Peroni saavat avukseen antimafiaryhmän agentin Rachele D'Amaton. Samaan aikaan patologi Lupo huomaa päätyneensä jonkun tappolistalle…
David Hewson on jälleen rakentanut monitahoisen ja viime hetkiin asti jännityksensä säilyttävän tarinan, joka yllättää kerran toisensa jälkeen. David Hewsonin ensimmäinen Nick Costa -dekkari Kuoleman vuodenaika ilmestyi suomeksi syksyllä 2010. 
Kirja oli erittäin mielenkiintoinen. 

Kultainen leikkaus.
Alkuteos: The sacred cut, 2005.  Suom. Tuija Tuomaala.
Moreeni 2011.
ISBN 978-952-254-068-3 (sid.)   32 e.   Ilm. 10/2011.  

Viisi päivää ennen joulua Rooma peittyy puhtaaseen lumeen. Poliisikaksikko Nic Costa ja Gianni Peroni ovat liikkeellä poliisin työtä dokumentoivan valokuvaajan Mauro Sandrin kanssa. He saavat hälytyksen Pantheoniin, jonka vartija ilmoittaa luvattomasta tunkeilijasta. Miesten astuessa sisään rakennukseen tuntematon henkilö ampuu heitä osuen kuolettavasti valokuvaajaan ennen kuin pakenee paikalta. Rakennuksesta löytyy naisen ruumis, jonka ihoon on viilletty matemaattisella tarkkuudella geometrinen kuvio.
Costa ja Peroni alkavat jahdata Sandrin ampujaa ja huomaavat joutuneensa kenties oudoimman koskaan kohtaamansa murhaajan jäljille. Myös FBI on kiinnostunut tapauksesta, jonka taustalla kummittelevat Persianlahden sodan tapahtumat. David Hewsonin Nic Costa -sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet Kuoleman vuodenaika ja Mysteerien huvila. Kultainen leikkaus on sarjan kolmas osa.


Artikkeleita ja kirjallisuuttaArvosteluja

Pahan ruusun puutarha. Otava 1998.
Lukupaikka -blogi. 19.9.2008.
Hs.fi 27.4.1998 - Keijo Kettunen.

Kuoleman vuodenaika. Moreeni 2010.
Pohjalainen 11.11.2010 - Anne Laurila.
Nenä kirjassa -blogi 27.3.2011.

Internet

- Moreeni - David Hewson
- davidhewson.com.
- Wikipedia - David Hewson.
- David Hewsonin haastattelu 17.10.2003.

Tornion kaupunginkirjasto - Aineistohaku ja varaukset

©2011 Terttu Uusimaa