Sisällön alkuun
Menu

 

Kari Häkämies

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Heinäkuussa 2018 ilmestyi Kari Häkämiehen seitsemäs dekkari Vallanjano.
Jälleen erittäin kiinnostava kirja... ehdottomasti luettava.
 bbbb
 Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.

Heinäkuussa 2017 ilmestyi Kari Häkämiehen kuudes
dekkari Kaksoiselämää. Kiinnostava kirja jälleen!!
bbbb

Lokakuussa 2015 ilmestyi Kari Häkämiehen odotettu uusi ja viides dekkari Anteeksi ei voi antaa.
Erinomaisia kirjoja kaikki tähän mennessä ilmestyneet..


Kari Häkämiehen neljäs dekkari
Erään yhtiön murha on ilmestynyt 10.4.14.
Kirja ilmestyi Teoksen kustantamana.
Huom! Kirja luettu.  Erittäin ajankohtainen ja vetävä dekkari jälleen Häkämieheltä. Suosittelen!!


Kari Häkämies Ylen Aamun kirjassa 10.4.14.
Katso video..

Yle Uutiset 11.4.2014 - Kari Häkmies kirjoittaa murhista eikä haikaile politiikkaan.

Turun Sanomat 8.4.2014 -Kimmo Rantanen: Murhia ja politiikkaa

Huom!
  Kari Häkämiehen kesädekkari Kuntamurha alkoi 1.7.13 Alma Median lehdissä.
- Kaleva.fi/kesädekkari Kuntamurha
- Kari Häkämiehen esittely

Mesta.net 19.9.12: Kari Häkämiehen dekkarit syntyvät aamuvarhaisella

Kari Häkämiehen kolmas dekkari Poliittinen ruumis ilmestyi huhtikuun lopulla 2012.
Erittäin kiinnostava kirja.....
Kirja ilmestyi CrimeTimen kustantamana.

Kari Häkämies vieraana Jussi Lähteen isännöimässä "Kirjailijat Kämpissä" -haastattelusarjassa:
Keskiviikkona 4. toukokuuta klo 17.00
Hotelli Kämp (Pohjoisesplanadi 29, Helsinki)
Teos 26.4.11.

Kari Häkämiehen toinen rikosromaani
Presidentin murhe on ilmestynyt huhtikuussa 2011.


Kari Häkämiehen erittäin kiinnostava esikoisdekkari
Rehelliseksi tunnettu ilmestyi keväällä 2010.
Erittäin mielenkiintoinen ja onnistunut esikoinen.
Kirja piti lukea yhdellä istumalla. 
Poliittiset kuviot kiinnostivat ja koukuttivat.

 

Kari Häkämiehen kustataja on Teos.

 Tornion kaupunginkirjasto


 

Elämä

Kari Häkämies (s. 1956 Karhulassa) toimii juristina omassa lakiasiaintoimistossaan Kotkassa. Koulutukseltaan Häkämies on oikeustieteen kandidaatti ja arvoltaan varatuomari. Aiemmin hän on toiminut muun muassa oikeusministerinä,  sisäasiainministerinä, kansanedustajana sekä sisäministeriön kansliapäällikkönä ja kunnanjohtajana. Presidentin murhe (2011) on Häkämiehen toinen rikosromaani. Esikoinen Rehelliseksi tunnettu ilmestyi keväällä 2010.

Kari Häkämiehen neljäs dekkari Erään yhtiön murha ilmestyi huhtikuussa 201.
Teoksen kustantaman ilmestyi kaksi ensimmäistä Rehelliseksi tunnettu ja Presidentin murhe ja CrimeTimen kustantamana kolmas Poliittinen ruumis. Neljännen dekkarin myötä  Häkämies on palannut Teoksen talliin.  Erinomaisia dekkareita kaikki kolme edellistä dekkaria, niin varmaan myös tämä neljäs.  Odotan mielenkiinnolla.

Teokset

Rikosromaanit

Rehelliseksi tunnettu.
Teos 2010.
ISBN 978-951-851-281-6 (sid.)     Ilm. 2/2010

Koruttomasta helsinkiläisestä yksiöstä löytyy mie­hen ruumis. Mies näyttää juoneen itsensä ensin pe­rusteelliseen humalaan, minkä jälkeen hän on otta­nut jonkin tappavan pistoksen. On epäselvää, on­ko kyseessä onnettomuus, itsemurha vai murha. Keskusrikospoliisin Heikki Söder ja Matti Joronen ovat kokeneita poliisimiehiä, jotka ovat uransa aika­na nähneet raakoja väkivallantekoja. Mutta tällä ker­taa tapaus järkyttää sekä poliisien että koko maan järjestystä. Asunnosta kuolleena löytynyt mies kuu­luu Suomen poliittiseen eliittiin. Poliittinen kohu ja paine mahdollisen syyllisen selvittämiseksi kasvavat hetki hetkeltä, kun tutki­muksia johtava Söder tunkeutuu keskelle Suomen eduskunnan ja hallituksen käytäviä. Oman näkökul­mansa tarinaan tuo oikeusministerin avustaja Juhani Airaksinen, joka sotkeentuu myös itse epäilyjen ja tutkimusten vyyhteen.
Vaalirahakohu, vainajan naissuhteet, erään tie­teellisen lopputyön plagiaattisyytteet, hämärät yri­tyskaupat ja poliittisten suhteiden verkosto sekoitta­vat entisestään parivaljakko Söderin ja Jorosen tutki­muksia.
Kari Häkämiehen esikoisromaani Rehelliseksi tun­nettu on hyytävä dekkari, joka vie syvälle politiikan, menneisyyden sekä ihmissuhteiden keskelle. Se on ensimmäinen Suomessa kirjoitettu jännitysromaani, joka kuvaa aidosti ja asiantuntevasti maamme poliit­tista toimintaa ja poliitikkojen toimintatapoja, arjen yksityiskohdista suuriin päätöksiin asti.
Rehelliseksi tunnettu on Kari Häkämiehen esikoiskirja.
Erittäin mielenkiintoinen ja onnistunut esikoinen. Kirja piti lukea yhdellä istumalla.  Poliittiset kuviot kiinnostivat ja koukuttivat.
Jäädään odottamaan mielenkiinnolla, onko saatu kotimainen laatudekkaristi.

Presidentin murhe.
Teos 2011.
ISBN 978-951-851-367-4 (sid.)   Ilm. 4/2011.  

Suomen tasavallan presidentti Kaarina Saarto on taustaltaan tiedenainen. Vallankäyttäjänä hän on arvostettu, pelätty ja pedantti. Mutta hänellä on ongelma. Hän on lyhyen avioliittonsa aikana ehtinyt tottua miehensä Sakarin katoamistemppuihin, mutta tällä kertaa presidentti aistii jotakin uhkaavaa. Presidentin tuskaillessa miehensä katoamista poliisikaksikko Söder ja Joronen ovat kalastusreissulla Kotkassa. Reissu loppuu lyhyeen, sillä heidät hälytetään töihin Hovinsaarelta löytyneen ruumiin takia. Kuollut mies on islantilaisen ex-ministerin poika, eikä järkyttävät löydöt jää siihen. Tutkimukset johtavat niin Kuopioon kuin Pietariinkin, ja jollakin tavalla myös tasavallan presidentin puolison katoaminen liittyy tapahtumiin. Jo Häkämiehen kiitetystä esikoisromaanista tutuiksi tulleet poliisit Söder ja Joronen huomaavat jälleen olevansa keskellä rikosten ja politiikan pimeitä näyttämöitä. Virallisten tahojen lisäksi myös eräs taitava nuori toimittaja tekee tahollaan omia tutkimuksiaan ja pääsee vaarallisen lähelle totuutta.
Presidentin murhe asettaa jokaisen pitävän tarkkailun alaiseksi.
Kari Häkämies on kirjoittanut jälleen kiehtovan ja kulissien taakse kurkottavan dekkarin vallan ja rikosten liittymäkohdasta - ihmisten julmuudesta.
Toinen rikosromaani Kari Häkämieheltä.  Esikoisdekkari Rehelliseksi tunnettu ilmestyi keväällä 2010 myös Teoksen kustantamana. 

Poliittinen ruumis.
CrimeTime 2012.
ISBN 978-952-5918-74-8 (sid.)   28,80 e.   Ilm. 4/2012. 

Jaakko Raski on mediakohun myötä kansanedustajapaikkansa menettänyt tamperelainen lääkäri. Hän antaa katkeruudelleen periksi ja ryhtyy toteuttamaan kauan hautomaansa suunnitelmaa. Syntyy vyyhti, jossa poliittiset ääri-ilmiöt, merkilliset ihmissuhteet ja halu saavuttaa jotakin suurta ottavat mittaa toisistaan.
Kari Häkämiehen kolmannessa dekkarissa Poliittinen ruumis komisario Heikki Söder ja ylikonstaapeli Matti Joronen joutuvat perehtymään niin helsinkiläisten syrjäytyneiden nuorten traagisiin kohtaloihin kuin tapahtuneen henkirikoksen kytkökseen yhteen Suomen lähihistorian mielenkiintoisimmista vakoiluskandaaleista. Politiikan, bisneksen ja median maailmassa yhä useampi haluaa olla suuri sankari ja on valmis sen saavuttaakseen tekemään melkein mitä vain, jopa henkirikoksen. Samanlainen sairas pyrkyryys on tarttunut myös moniin niihin ihmisiin, joiden kyvyt eivät riitä menestymiseen perinteisin tavoin. Tosi-tv, hömppäjournalismi ja poliittiset ääriliikkeet ovat näiden ihmisten näyttämö.
Poliitikan ja talouden vallakäytön tuntevan Kari Häkämiehen kirja kysyy, mihin oikein olemmekaan matkalla. Häkämiehen dekkarit paranevat kirja kirjalta.  Erittäin mielenkiintoisia kurkistuksia kotimaamme poliittiseen elämään.

Erään yhtiön murha.
Teos 2014.
ISBN 978-951-851-585-5 (sid.)  Ilm. 10.4.2014.

Suomalaisen puhelinjätin Roccumin amerikkalainen toimitusjohtaja Ben Mandel kuolee salamurhaajan luoteihin aamulenkillään Hietaniemen hautausmaan kupeessa. Käynnistyy tutkimus, jota johtaa keskusrikospoliisin murharyhmän päällikkö Heikki Söder yhdessä ylikonstaapeli Matti Jorosen ja suojelupoliisin ylitarkastaja Sixten Rydmanin kanssa. Poliisikolmikko joutuu miettimään murhan motiivia ääripäästä toiseen: onko liikkeellä ollut satunnaisesti toimiva hullu vai onko kyseessä salaliitto, jossa amerikkalainen Softcold Ltd aikoo kaapata Roccumin.
Tutkimus pakottaa Söderin ryhmän tutustumaan puhelinjätin omituiseen sisäiseen kulttuuriin, Suomen hallituksen omistusohjauspolitiikkaan ja tavallisen vaikeuksiin joutuneen tuotekehitysinsinöörin arkeen. Taustalla väijyy koko ajan kauhukuva siitä, että Mandelin kuolema ja Roccumista käytävä valtataistelu liittyvät suurvaltaintresseihin. Halusiko Mandel aidosti suomalaisyhtiön parasta vai oliko hänellä Suomessa tehtävä, jonka luonne ei kestä julkisuutta? Tutkimus vaikeutuu kun Suomen sisäpolitiikasta alkaa paljastua kummallisia asioita, eikä Mandelin kuolema jää ainoaksi.
Kari Häkämiehen neljäs dekkari.Teoksen kustantaman ilmestyi kaksi ensimmäistä Rehelliseksi tunnettu ja Presidentin murhe ja CrimeTimen kustantamana kolmas Poliittinen ruumis. Nyt Häkämies on palannut Teokselle.  Erinomaisia dekkareita kaikki kolme edellistä dekkaria, niin varmaan myös tämä neljäs.  Odotan mielenkiinnolla.

Anteeksi ei voi antaa.
Teos 2015.
ISBN 978-951-851-678-4 (sid.)   Ilm. 10/2015,  

Turun filharmonisen orkesterin venäläissyntyinen huippuviulisti katoaa. Kauniin Ivanan mysteeri ei kuitenkaan jää ainoaksi. Pelottavat tapahtumat alkavat vääntyä tiukasti Ivanan puolison, asianajaja Rafik Metson toimiston ja lähipiirin ympärille.Tapahtumiin joutuvat sekaantumaan myös Turun kaupunginjohtaja ja Naantalissa kesäasunnollaan aikaa viettävä Suomen presidentti. Uhkakuvia liittyy niin ikään Venäjän presidentti Vladimir Zuminin tulevaan Turun-vierailuun.Kiristyneen Venäjän-tilanteen ja maailmalta kantautuvien terroritekojen keskellä tasaista tutkimustyötään Turussa puurtavat Häkämiehen aiemmista kirjoista tutut keskusrikospoliisin Söderja Joronen. Juttuun sotkeutuu myös Rafikinystävä, Vihreiden europarlamentaarikko Pinja Meriluoto.Tutkimukset vaikeutuvat hetki hetkeltä, eikä tiedetä, onko tekojen taustalla mustasukkainen psykopaatti, Turun kunnallishallintoon liittyvä synkkä salaisuus tai jopa maailmanlaajuinen terroristiryhmä. Varmaa on vain, ettei kukaan ole lopulta turvassa.
Kari Häkäkämiehen viiedes dekkari. Erinomaisia kaikki...

Kaksoiselämää.
Teos 2017.
ISBN 978-951-851-806-1 (sid.)  Ilm. 7/2017.
bbbb
Perussuomalaisen poliitikon Kari Pajarin mieli on maassa. Surkean vaalituloksen vuoksi hän
joutuu jättämään tehtävänsä sisäministerinä. Hänellä on onnekseen takataskussa eräänlainen valttikortti. Aloittaakseen paluun yhteiskunnallisiin tehtäviin Pajari sopii tapaamisen asianajaja Camilla Koronowin kanssa Helsingin Tähtitorninmäelle. Rumankolean illan tapahtumat kuitenkin riistäytyvät käsistä. Paikalle hälytetään oluella istuvat keskusrikospoliisin tutkijat Heikki Söder
ja Matti Joronen.Suomen tunnetuimmat murhatutkijat eivät osaa aavistaa, kuinka monimutkainen tapaus heillä on käsissään. Se johdattaa Söderin ja Jorosen Turkuun, josta 1990-luvun pankkikriisin myötä alkaa selvitä merkillisiä asioita. Onko kyse terrorismista, rakkaudesta, juridiikasta vai politiikan ja bisneksen valtapelistä?Jollakin tapaa murhiin liittyy myös Kakolassa 1990-luvun lopulla istuva vanki, joka jaksaa päivästä toiseen sen voimalla, että uskoo saavansa vielä oikeutta, muodossa tai toisessa. Ja joka laulaa päiviä kuluttaakseen mielessään Juice Leskistä: ”Kadehdi en niitä jotka luotuja on kaksoiselämään. Joskus tuntuu etten kunnolla saa eletyksi tätä yhtäkään…”
Kari Häkämies (s. 1956 Karhulassa) toimii Varsinais-Suomen maakuntajohtajana. Koulutukseltaan Häkämies on varatuomari. Aiemmin hän on toiminut muun muassa oikeusministerinä, sisäasiainministerinä, kansanedustajana sekä sisäministeriön kansliapäällikkönä ja kunnanjohtajana
Kari Häkämiehen kuudes dekkari. Erittäin kiinnostavia ja pakollista luettavaa kaikki..

Vallanjano.
Teos 2018.
ISBN 978-951-851-899-3 (sid.) Ilm. 8/2018.
bbbb
Kuusi juristia tulee valituksi samoissa vaaleissa eduskuntan. Kokoomuksen Tom Rukola ja Jouni Pakaslahti, demareiden Jari Sutila, keskustan Helena Maaranen, vihreiden Sanna Hollo ja perussuomalaisten Kustaa Palo pääsevät aloittamaan työnsä hyvistä asemista. He ovat eri vaalipiireistä, eivät juuri tunne toisiaan, mutta heitä yhdistää halu päästä pitkälle. Nopeasti
jokainen oppii, että politiikka ei ole kilttejä ihmisiä varten. Menneisyyden tarinat ja salaisuudet, nykyisyyden valtapeli ja yhä rankemmaksi käyvä oman nahan pelastaminen alkavat kaivertaa ihmisten ja päivänpolitiikan tapahtumia. Inhimilliset heikkoudet, himo, pelko ja epäonnistumiset, niin ikään rakastumiset ja jopa rikokset eivät ole politiikassa vieraita. Konkariedustajien ja uusien tulokkaiden välillä on suuri ero, ja suhteet mediaan, yritysmaailmaan ja oikeusoppineisiin ovat  myös oma lukunsa.
Vallanjano on poliittinen jännitysromaani, hurja kirja vallan juovuttamista ihmisistä ja eduskuntamme pylväiden taakse verhoutuista salaisuuksista. Kirjailijan tarkasti tuntemat faktat ja käytännöt sekoittuvat fiktion juonikierteisiin. Kukaan ei ole koskaan kuvannut suomalaista politiikkaa näin, eikä kukaan tunne sen kaikkia puolia kuten Häkämies.
Kari Häkämies (s. 1956 Karhulassa) toimii Varsinais-Suomen maakuntajohtajana. Koulutukseltaan Häkämies on varatuomari. Aiemmin hän on toiminut muun muassa oikeusministerinä, sisäministerinä, kansanedustajana sekä  sisäasiainministeriön kansliapäällikkönä ja kunnanjohtajana. Vuonna 2017 ilmestyi Häkämiehen viides dekkari Kaksoiselämää. Kiitetyt edelliset kirjat nekin kommentoivat terävästi valtaapitävien ja poliitikkojen elämää, mutta Vallanjako aloittaa kokonaan oman lukunsa Häkämiehen tuotannossa. Nyt hän kohdistaa etsimensä suoraan tuntemaansa maailmaan. Kirja aloittaa suomalaista poliittista valtapeliä tutkivien romaanien sarjan.
Mielenkiintoista....Ehdottomasti luettavia kaikki edellisetkin...
Huom! Kirja ilmestyy myös sähkökirjana.Artikkeleita ja kirjallisuutta


Arvosteluja

Presidentin murhe. Teos 2011.
- Keskisuomalainen 27.4.2011 Mikko Varis.


Rehelliseksi tunnettu. Teos 2010.
- Aamulehti 8.2.10 Jussi Lähde.
- Helsingin Sanomat 8.2.10 Antti Majander.
- Helsingin Sanomat 31.1.2010 Jaakko Lyytinen.
- Savon Sanomat 8.2.10 Helena Miettinen.

Erään yhtiön murha. Teos 2014.
- Yle Aamun kirja 10.4.2014 .
-
Turun Sanomat 8.4.2014 -Kimmo Rantanen: Murhia ja politiikkaa.
- Savon Sanomat 10.4.2014 Helena Miettinen .
 

Internet

- Teos - Kari Häkämies.
- CrimeTime - Kari Häkämies .
- Wikipedia - Kari Häkämies.