Sisällön alkuun
Menu

Nicci French

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Maaliskuussa 2021 ilmestyi upean Frieda Klein -sarjan kolmas dekkari Keskiviikkoa odottaessa.
Hieno sarja ja lisää on tulossa!!!
bbbb

Lokakuussa 2020 ilmestyi Nicci Frenchin Frieda Klein -sarjan toinen dekkari Tiistai taakse jäänyt.
Hienoa, että Nicci Frenchiä taas suomennetaan. Kirja on myös toinen Nicci Frenchin viikonpäiväsarjassa.  
 
Keväällä 2020 ilmestyi kirjailijapari Nicci Frenchiltä 14 vuoden tauon jälkeen uusi dekkarisuomennos ja ensimmäinen Frieda Klein -dekkari Murheellinen maanantai.
Kirja ilmestyy Blue Moonin kustantamana.
bbbb

Uusin ja viides Nicci French -dekkari Syöksykierre
ilmestyi keväällä 2006.

Nicci French -dekkarit kustantaa Otava.
Kirjojen uusia pokkaripainoksia on ilmestynyt
Loisto -pokkarisarjassa ja Seven -sarjassa.Nicci French sivusto

Blue Moon - Nicci French


DekkariNetti (tuusimaa) Twitterissä
 


 

 


 

Elämä

Pseudonyymin Nicci French taakse kätkeytyvät kirjoittajat Nicci Gerrard (s. 1958) ja Sean French (s. 1959). Nicci Gerrard on suorittanut kirjallisuuden loppututkinnon Oxfordin yliopistossa, minkä jälkeen hän on muun muassa opettanut häiriintyneitä lapsia ja perustanut naistenlehden. Nykyään hän toimii Observer-lehden erikoistoimittajana ja kirjoittaa myös muihin jukaisuihin. Sean French on myös valmistunut Oxfordin yliopistosta ja toiminut journalistina useissa arvostetuissa lehdissä. Ennen Nicci French -jännitysromaaneita hän on julkaissut muun muassa elokuvavisailukirjan, esseekokoelman isyydestä, kaksi romaania sekä Brigitte Bardotin ja Jane Fondan elämäkerrat. Kirjailijaaviopari asuu Suffolkissa Englannissa. Heidän perheeseen kuuluu neljä lasta.
Gerrard ja French ovat kirjoittaneet seitsemän Nicci French -jännäriä, joista neljä on suomennettu: Pimeyden syli (2001) , Ihon alla (2002), Kylmän kosketus (2003) ja Pedon hymy (2004).
Otava lopetti Nicci Frenchin kirjojen suomentamisen vuonna 2006.
Ja onneksi Blue Moon otti Nicci Frenchin hienot dekkarit julkaisuohjelmaansa.
Blue Moon aloitti Nicci Frenchin kirjojen suomentamisen Frieda Klein -sarjasta.
Sarjan ensimmäinen osa Murheellinen maanantai ilmestyi suomeksi keväällä
2020, toinen kirja Tiistai taakse jäänyt ilmestyi syksyllä 2020 ja kolmas
Keskiviikkoa odottaessa ilmestyi keväällä 2021.
Hieno juttu. Erinomaisia kirjoja!!!

Teokset


The Memory Game. 1997.
The Safe House. 1998.
Killing Me Softly. 1999. (suom. Pimeyden syli, 2001).
Beneath the Skin. 2000. (suom. Ihon alla, 2002).
The Red Room. 2001.
Land of the Living. 2003. (suom. Kylmän kosketus, 2003).
Secret Smile. 2004. (suom. Pedon hymy, 2004).
Catch Me When I Fall.  2005.
Losing You. 2006.
Until It's Over.  2007.

Frieda Klein -sarja

Blue Monday, 2011. (suom. Murheellinen maanantai, 2020).
Tuesday's Gone, 2013. (suom. Tiistai taakse jäänyt, 2020.)
Waiting for Wednesday, 2013. (suom. Keskiviikkoa odottaessa, 2021).
Thursday's Child, 2014.
Friday on My Mind, 2015.
Saturday Requiem, 2016.
Sunday Morning Coming Down, 2017.
The Day of the Dead, 2018.

Wikipedia Nicci French + teosluettelo!!


Suomennokset


Pimeyden syli.
Alkuteos: Killing Me Softly, 1999. Suom. Sari Karhulahti.
Otava 2001.
ISBN 951-1-17425-8 (sid.)
Uusi pokkaripainos Seven -sarjassa 2002.

Alice Loudonilla on kaikki mitä onneen tarvitaan: mukavasti etenevä ura, hauska, kunnollinen ja sitoutunut aviomies, hyviä ystäviä. Eräänä päivänä Alice katsoo kadulla tuntemattoman miehen silmiin. Samana iltana mies odottaa Alicea työpaikan ulkopuolella. Mitään kysymättä, edes miehen nimeä tietämättä, Alice lähtee hänen mukaansa. "Seksi ei ollut ikinä tuntunut siltä kuin hänen kanssaan. Minulla oli kokemusta yhdentekevästä, nolostuttavasta, epämiellyttävästä, hyvästä ja hienosta seksistä. Hänen kanssaan se oli lähinnä kaikkinielevää".
VAsta myöhemmin Alice saa tietää, että mies on sankarivuosikiipeilijä Adam Tallis, joka on pelastanut useiden ihmisten hengen Chungawatin kiipeilyonnettomuudessa. Rakkautensa ja mustasukkaisuutensa ajamana Alice alkaa tutkia Adamin menneisyyttä. Pian hän joutuu myöntämään elävänsä muukalaisen kanssa.
Nicci French nimi kätkee taakseen brittiläiset toimittajat Nicci Gerrardin ja Sean Frenchin. Kymmenen vuotta yhdessä elänyt nelikymppinen kirjailijapariskunta ei paljasta keskinäistä työnjakoaan: "Me vajoamme tai uimme yhdessä."
Pimeyden syli on kaksikon kolmas romaani ja todellinen läpimurto: kirjan julkaisuoikeudet on myyty useisiin maihin ja siitä on tekeillä myös elokuva.

Ihon alla.
Alkuteos: Beneath the Skin, 2000. Suom. Kristiina Savikurki.
Otava 2002.
ISBN 951-1-17765-6 (sid.) Ilm. 10/2002.
Uusi p. Loisto -pokkarina 2003.
Kuva v. 2003 Loisto -pokkaripainoksesta.

Lähemmäksi murhaa et edes halua päästä! Kolmella naisella ei ole muuta yhteistä kuin helteinen Lontoo ja mies, joka rakastaa heitä. Kuolettavasti.
Perheetön opettaja Zoë, varakas perheenäiti Jenny ja klovnina työskentelevä Nadia alkavat saada outo- ja kirjeitä tuntemattomalta mieheltä. Tämä tuntee heidät kuin rakastaja, tunkeutuu heidän maailmaansa ja ihonsa alle - ja uhkaa heidän henkeään.
Poliisi on neuvoton. Ainoa keino selvitä hengissä on oppia tuntemaan uhkaaja yhtä hyvin kuin hän tuntee uhrinsa. Pystyykö kukaan naisista ymmärtämään miehen ajatuksia ja astumaan askelen edelle?
Kirjailijapariskunta Nicci Gerrard ja Sean French on julkaissut nimellä Nicci French viisi romaania. Viime vuonna suomennettu Pimeyden syli oli kaksikon läpimurto: se myytiin yhteentoista maahan, ja sen pohjalta on Yhdysvalloissa tehty myös elokuva.

Kylmän kosketus.
Alkuteos: The Land of the Living, 2002. Suom. Helen Bützow.
Otava 2003.
ISBN 951-1-18733-3 (sid.) Ilm. 9/2003.
Uusi pokkaripainos Seven -sarjassa 2004.

Hiuksianostattava tarina murhaajan ja uhrin välisestä valtapelistä, joka vääristää kaiken tutun niin ettei mikään ole enää varmaa. Nainen herää tuntemattoman miehen vankina, huppu päänsä ympärillä, kädet ja jalat sidottuina. Piinaaja lupaa pitää hänet hengissä toistaiseksi. Vähitellen naisen muisti palailee. Ensin hän muistaa nimensä, sitten pieniä arkisia asioita jokapäiväisestä elämästään. Sen elämän hän päättää saada vielä takaisin.
Mutta voiko äärimmäisestä painajaisesta selvitä? Onko elämän mahdollista palata entiselleen? Voiko pelko koskaan väistyä?
Toimittaja-kirjailijapari Nicci Gerrardin ja Sean Frenchin nimellä Nicci French julkaisemista jännityskirjoista on aiemmin suomennettu Pimeyden syli ja Ihon alla.


Pedon hymy.
Alkuteos: Secret smile, 2003. Suom. Helene Bützow.
Otava 2004.
ISBN 951-1.19304-X (sid.) Ilm. 9/2004.

Kun itsellinen ja omillaan toimeen tuleva Miranda tapaa Brendanin, kaikki tuntuu olevan kohdallaan. Suhde loppuu kuitenkin lyhyeen. Brendan loukkaa Mirandan yksityisyyttä tunkeutumalla hänen kotiinsa ja penkomalla hänen tavaroitaan, ja Miranda heittää hänet ulos elämästään. Miehestä ei kuitenkaan niin vain pääsekään eroon. Brendan luikertelee takaisin perheeseen ja kääntää läheisimmätkin ihmiset Mirandaa vastaan.
Onko Mirandan katsottava sivusta, kun hänen entinen miesystävänsä tuhoaa hänen elämänsä pala palalta? Eikö tätä karismaattista psykopaattia pysäytä mikään?

Syöksykierre.
Alkuteos: Catch me when I fall, 2005. Suom. Karariina Kaila.
Otava 2006.
ISBN 951-1-20280-4 (sid.) 30,10 e. Ilm. 4/2006.

Holly Krauss herää eräänä lauantaiaamuna villin juhlinnan jälkeen vieraan miehen vierestä muistamatta mitään.
Holly on menestyvä nuori bisnesnainen onnellisine avioliittoineen ja laajoine ystäväpiireineen. Mutta hänellä on pimeä puolensa: kun vieras voima ottaa vallan, hän muuttuu arvaamattomaksi ja ottaa uskomattomia riskejä.
Viimeisin harharetki sysää Hollyn kaksi persoonaa törmäyskurssille ja saa hänen elämänsä raiteiltaan. Holly joutuu uhkailun ja kiristyksen kohteeksi ja käyttäytyy päivä päivältä omituisemmin. Aviomiehen ja ystävien kärsivällisyys alkaa loppua.
Holly ajautuu kohti kuilun reunaa ja tuntee olonsa yhä vainoharhaisemmaksi. Ovatko kaikki kauheudet hänen omaa syytään vai haluaako joku tosiaan tuhota hänet?
Syöksykierre on psykologisen trillerin mestarien viides suomennettu Nicci French -jännäri.

Frieda Klein -sarja


Murheellinen maanantai.
Alkuteos: Blue Monday, 2011. Suom. Raimo Salokangas.
Blue Moon 2020.
ISBN 9789527252123 (sid.)  Ilm. kevät 2020.
bbbb
Frieda Klein -sarja 1.
Murheellinen maanantai on ensimmäinen kirja kiehtovassa viikonpäivä-sarjassa,
jonka päähenkilö on psykoterapeutti Frieda Klein. Sarjan toinen, Tiistai taakse jäänyt, ilmestyy syksyllä 2020. Kahdeksanosaisen sarjan päättää teos, jossa viimein kohdataan Tuomion päivä.
Viisivuotias tyttö siepataan Lontoossa koulumatkalla, ja hän katoaa jäljettömiin. Kaksi vuosikymmentä myöhemmin siepataan viisivuotias poika.
Frieda Klein on arvostettu psykoterapeutti, joka pitää tiukasti kiinni yksityisyydestään, vaeltelee öisen Lontoon kaduilla. Yksinäinen hän ei silti ole. Hiljattain kadonneen pojan tapaus tuo hänen elämäänsä lisäksi rikosylikomisario Malcolm Karlssonin. Yllättäen siihen tupsahtaa myös ukrainalainen rakennusmies Josef. Vastaanotolla ongelmiaan purkaa ahdistunut Adam Dekker, omaa poikaa kiihkeästi haluava keski-ikäinen mies. Keskustelut Adamin kanssa herättävät Friedassa ajatuksia, jotka saavat hänet ottamaan yhteyttä poliisiin, ja hän kietoutuu tapahtumaketjuun, jossa normaali poliisipäättely ei riitä, vaan tarvitaan Friedan luovaa ajattelua, ammattitaitoa ja peräänantamattomuutta ennen kuin yllätyksellinen kuvio aukenee.
Pseudonyymin Nicci French taakse kätkeytyvät kirjoittajat Nicci Gerrard ja Sean French.
Hienoa, että kirjailijakaksikko Nicci Frenchiltä julkaistaan 14 vuoden jälkeen
jälleen suomennoksia. Aiemmat suomennetut kirjat ovat: Pimeyden syli (2001),
Ihon alla (2002), Kylmän kosketus (2003), Pedon hymy (2004) ja Syöksykierre (2006). Kirjojen kustantaja oli Otava. Hienoa, että Blue Moon ottaa julkaistavakseen Nicci Frenchiä pitkästä aikaa. Kiitos Blue Moon!!

Tiistai taakse jäänyt.
Alkuteos: Tuesday's Gone, 2013.  Suom. Raimo Salokangas.
Blue Moon 2020.
ISBN 978-952-7252-59-8 (sid.) Ilm. 10/2020.
bbbb
Frieda Klein -sarja 2.
Sosiaalityöntekijä törmää pitkälle hajonneeseen ruumiiseen vakavasti häiriintyneen naisen asunnossa. Poliisi kutsuu apuun psykoterapeutti Frieda Kleinin, jotta naisen puheita voitaisiin tulkita. Selville saadaan nimi ja päästään mutkikkaan huijausketjun jäljille. Uhreja murhamottiveja on useita, ja poliisi tarvitsee Friedan arvioimaan kuka puhuu totta ja kuka valehtelee ja kuka jättää mitäkin kertomatta. Kuka murhasi huijarin ja kuka huijari oikein oli? Sen selvittämiseen tarvitaan sekä poliisityötä että Frieda Kleinin osaamista. Ja vastustajat ovat vaarallisempia kuin kukaan arvaa. -
Kirja on toinen osa Nicci Frenchin viikonpäiväsarjaa, jonka ensimmäinen osa, Murheellinen maanantai, ilmestyi keväällä 2020. Hienoa, että Nicci Frenchin kirjoja saadaan taas suomeksi!!


Keskiviikkoa odottaessa.
Alkuteos:  Waiting for Wednesday, 2013. Suom. Raimo Salokangas.
Blue Moon 2021.
ISBN 978-952-7252-69-7 (sid.) Ilm. 3/2021.
bbbb
Frieda Klein -sarja 3.
Psykoterapeutti Frieda Kleinia alkaa vaivata muuan seikka mahdollisen potilaan puheissa. Se
johtaa hänet kadonneiden nuorten naisten jäljille, etsimään vaarallista ja varovaista saalistajaa, jonka olemassaolosta poliisikaan ei tiedä. Samaan aikaan poliisi tutkii mukavan perheenäidin murhaa. Friedan veljentytär tuntee perheen pojan, ja tahtomattaan Frieda kietoutuu tähänkin tutkintaan. Taustalla vaanii vanha haamu, joka pitää huolen että Frieda ei pääse unohtamaan häntä. Keskiviikkoa odottaessa on Nicci Frenchin viikonpäiväsarjan kolmas kirja. Kuva Frieda Kleinista, hänen ystävistään ja vihollisistaan syvenee kirja kirjalta.
Loistava saarja!!!
- Blue Moon - Nicci French.

Artikkeleita ja kirjallisuutta


Arvosteluja

Pimeyden syli. 2001.
Ruumiin kulttuuri 1/2002. Risto Hannula.

Ihon alla. Otava 2002.
Ruumiin kulttuuri 4/2002. Kati Särkelä.

Kylmän kosketus. Otava 2003.
Ruumiin kulttuuri 4/2003. Elisa Paavola.


Internet

Hollantilainen Nicci French -sivusto.

Wikipedia - Nicci French .