Sisällön alkuun
Menu

Simon Beckett

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet


Tammikuussa 2013 ilmestyi uutena pokkaripainoksena Beckettin neljäs David Hunter -dekkari Multiin kätketyt.

Helmikuussa 2012 ilmestyi uutena pokkaripainoksena Beckettin v. 2010 ilmestynyt  dekkari Kuolleiden kuiske.

Simon Beckettin neljäs David Hunter -sarjan suomennos  Multiin kätketyt ilmestyi syyksuussa 2011.
Hieno sarja....

Kesäkuussa 2011 ilmestyi David Hunterin vuonna 2009
suomeksi ilmestynyt dekkari Luihin kirjoitettu
uutena pokkaripainoksena.

Simon Beckettin kolmas David Hunter -dekkari
Kuolleiden kuiske ilmestyi suomeksi elokuussa 2010.

Simon Beckettin toinen suomennettu dekkari
Luihin kirjoitettu ilmestyi syksyllä 2009.
Beckett kirjoittaa vetävää tekstiä, jossa jännite säilyy loppuun saakka.  Erittäin koukuttava.
Luihin kirjoitettu -kirjan tapahtumat sijoittuvat Runa-nimiselle Hebridien saarelle.
Hebridit on saariryhmä Skotlannista länteen.
Kirjaa lukiessa oli pakko käydä välillä katsomassa kuvia ja muutakin  tietoa Hebrideistä.
Suosittelen!  Erinomaisia dekkareita.

Esikoisteos ja ensimmäinen suomennos
Kuoleman anatomia ilmestyi syksyllä 2008.


Simon Beckettin suomalainen kustantaja on
Karisto.www.simonbeckett.comTornion kaupunginkirjasto

Aineistohaku ja varaukset


Elämä

BrittiläinenSimon Beckett (s. 1968) on freelance-toimittaja ja rikoskirjailija, joka kirjoittaa mm. Timesiin, Observeriin, Independentiin ja muihin englantilaisiin sanomalehtiin. Ennen kirjailijanuraansa hän on työskennellyt myös opettajana ja remonttimiehenä. Esikoisromaaniinsa Kuoleman anatomia hän sai innoituksen kirjoittaessaan lehtiartikkelia oikeuslääketieteestä. Simon Beckett asuu Sheffieldissä, Englannissa.
Beckettin esikoisteos ja ensimmäinen suomennos Kuoleman anatomia on brittiläiseksi Patricia Cornwelliksi nimetty Simon Beckettin ensimmäinen psykologinen trilleri. Kirja on maailmanlaajuinen myyntimenestys, ja sen käännösoikeudet on myyty 18:aan maahan.
Beckettin toinen suomennettu dekkari Luihin kirjoitettu ilmestyi syksyllä 2009.
Kirjojen päähenkilö on kuolinsyyntutkimuksen erikioislääkäri David Hunter.Teokset


Rikosromaanit

The chemistry of death. 2006.  (suom. Kuoleman anatomia, 2008).
Written in bone. 2007. (suom. Luihin kirjoitettu, 2009).
Whispers of the Dead. 2009.  (suom. Kuoleman kuiske, 2010).


Muut romaanit

Fine Lines. 1994.
Animals. 1995.
Where There's Smoke. 1997.
Owning Jacob. 1998.


Suomennokset


Kuoleman anatomia.
Alkuteos: The chemistry of death, 2006. Suom. Kimmo Lilja.
Karisto 2008.
ISBN 978-951-23-5008-7 (sid.) 35,00 e. Ilm. 8/2008. 

Kolme vuotta sitten oikeuslääketieteen huippuasiantuntija David Hunter hylkäsi entisen elämänsä kohdattuaan suuren tragedian. Nyt hän elelee maalaislääkärinä pienessä Manhamin kylässä valmiina jättämään menneisyytensä lopullisesti taakseen…
Kunnes Sally Palmerin pahoin runneltu ruumis löytyy.
Paikallispoliisi tarvitsee Hunterin erikoisosaamista, mutta tämä tekee parhaansa ettei joutuisi vedetyksi tutkimuksiin. Kun toinen nainen katoaa, pieni yhteisö joutuu pelon ja epäluulon valtaan ja syyttävä sormi osoittaa myös Hunteria. Enää ei voi piiloutua…
Kuoleman anatomia on brittiläiseksi Patricia Cornwelliksi nimetty Simon Beckettin ensimmäinen psykologinen trilleri. Kirja on maailmanlaajuinen myyntimenestys, ja sen käännösoikeudet on myyty 18:aan maahan.

Luihin kirjoitetttu.
Alkuteos: Written in bone, 2007.  Suom.  Kimmo Lilja.
Karisto 2009.
ISBN 978-951-23-5128-2 (sid.)      Ilm. 7/2009.
Uusi pokkaripainos ilm. 6/2011.

Kuolinsyytutkimuksen erikoislääkäri David Hunter saa kutsun Runa-nimiselle Hebridien saarelle. Vuorilla sijaitsevasta mökistä on löytynyt pahoin palanut ruumis, josta ovat palamattomina vain jalkaterät ja toinen käsi. Hunter oivaltaa melko pian, että kyseessä ei olekaan onnettomuus, mutta mantereelta ei saada paikalle tutkijaryhmää, koska sää muuttuu myrskyiseksi ja Runaan pääsee vain lautalla tai helikopterilla. Jäätyään loukkuun saarelle Hunter tutustuu paikalliseen väestöön ja runalaiseen virkavaltaan: nuoreen konstaapeli Duncaniin, viinaan menevään komisario Fraseriin ja eläkkeellä olevaan ylikomisario Brodyyn. Kun rajuilma Atlantilla vain pahenee niin että radioyhteydetkin lopulta katkeavat, myös saarella pääsee varsinainen helvetti valloilleen. Ruumiita tulee yhä lisää, ja jokainen niistä on sytytetty palamaan…
Simon Beckettin toinen David Hunter -romaani puristaa kylmänhien lukijan niskaan useampaan otteeseen ennen kuin eristetyn saaren salaisuus ratkeaa.

Kuolleiden kuiske.
Alkuteos:   Whispers of the dead, 2009.   Suom. Kimmo Lilja.
Karisto 2010.
ISBN 978-951-23-5193-0 (sid.)       Ilm. 8/2010.
3. p. ilmestyi pokkaripainoksena 2/2012.

Oikeuslääketieteen huippuasiantuntija David Hunter saa vierailukutsun vanhaan opinahjoonsa Yhdysvaltoihin. Kun eräästä vapaa-ajan mökistä löytyy pöydän päälle sidottu, puistattavassa kunnossa oleva ruumis, Hunter suostuu auttamaan kuolinsyytutkinnassa. Mutta tämä on vasta alkua, kun henkisesti häiriintyneen sarjamurhaajan uhreja alkaa löytyä yhä lisää. Vaarassa tuntuvat olevan myös laitoksen työntekijät ja heidän perheenjäsenensä.
Kilpajuoksu murhaajan kanssa johtaa tutkijat lopulta uskomattomaan kauhujen pesään, joka paljastaa vastentahtoisesti kammottavan salaisuutensa. Eikä murhien selvittelyä ainakaan helpota se, että etevän brittitutkijan osallistuminen tutkimuksiin aiheuttaa närää joidenkin amerikkalaiskollegojen keskuudessa.
Kuolleiden kuiske on kolmas David Hunter -trilleri, ja se jatkaa väkevästi Kuoleman anatomian ja Luihin kirjoitetun aloittamaa kansainvälistä menestystä: kolmea David Hunter -romaania on myyty yhteensä 3 miljoonaa kappaletta ja kirjoja on käännetty 27 kielelle. Myös Suomessa romaanit ovat saaneet innokkaan vastaanoton.
Hienoja kirjoja.

Multiin kätketyt.
Alkuteos: The Calling of the Grave, 2011.  Suom. Kimmo Lilja.
Karisto 2011.
ISBN 978-952-23-5385-9 (sid.)  9/2011.   Ilm. 9/2011.
Uusi pokkaripainos ilm. tammikuussa 2013.  


"Ensi silmäyksellä sen olisi voinut luulla olevan mikä tahansa - kivi tai juuren-muhkura - kunnes lähempi tarkastelu paljasti sen olevan märästä maasta esiin pistävä käsi , josta lihanriekaleiden keskeltä erottuivat luut..."
Psykopaattinen raiskaaja ja sarja-murhaaja Jerome Monk tuomittiin aikoinaan lukuisien teinityttöjen murhasta, mutta kaksi nummille audattua ruumista jäi tuolloin löytymättä. Kun onk kahdeksan vuotta myöhemmin karkaa vankilasta, hänen kaunansa kohteena näyttävät levan kaikki taannoin tutkimuksiin sekaantuneet enkilöt. Epätoivoinen avunpyyntö houkuttelee kuolinsyytutkija David Hunterin takaisin nummille. Maanisen ja väkivaltaisen murhamiehen liikuskellessa yhä lähempänä Hunter tajuaa, että mennyt ei suinkaan ole kuollutta ja haudattua.
Simon Beckettillä oli takanaan monenkirjava työura, kunnes hän vuonna 1992 jäi freelance-toimittajaksi ja alkoi tehdä juttuja brittiläisiin sanoma- ja aikakauslehtiin. Käynti amerikkalaisella Body Farmilla antoi kimmokkeen jättimenestyksiksi nousseille David Hunter -trillereille, joita on julkaistu 27 eri kielellä ja myyty yhteensä yli 4 miljoonaa kappaletta. Ne kaikki — Kuoleman anatomia, Luihin kirjoitettu ja Kuolleiden kuiske – on julkaistu myös suomeksi. Simon Beckett on loistava kirjoittaja ja upeita kirjoja.
Artikkeleita ja kirjallisuutta


Arvosteluja

Kuoleman anatomia. Karisto.
Ruumiin kulttuuri 4/2008.  Antti Turunen.


Luihin kirjoitettu. Karisto..
Ruumiin kulttuuri 3/2009. Jari Hanska.
Savon Sanomat 24.1.10 Helena Miettinen.Internet

- Karisto: Simon Beckett
- www.simonbeckett.com
- Wikipedia - Simon Beckett .


Tornion kaupunginkirjasto - Aineistohaku ja varaukset

©2010 Terttu Uusimaa