Sisällön alkuun
Menu

 

Fiona Barton

Dekkarikirjailijoita - Kotimaisia - Ulkomaisia

 

Elämä
Teokset
Suomennokset
Arvosteluja
Artikkeleita ja kirjallisuutta
Internet

Upean Fiona Bartonin kolmas psykologinen trilleri Epäilty ilmestyi suomeksi tammikuussa 2020. Hienoja kirjoja!!
bbbb

Fiona Bartonin toinen psykologinen trilleri Lapsi ilmestyi suomeksi tammikuussa 2019.
Loistavaa, jälleen erinomainen dekkari.
 bbbb

Brittidekkaristi Fiona Bartonin esikoisdekkari Leski ilmestyi suomeksi tammikuussa 2018. Hieno juttu ja loistava psykologinen trilleri.
 bbbb


Fiona Bartonin dekkarien suomalainen
kustantaja ja on Bazar.

bbbb

fionabartonauthor.com

Twitter - Fiona Barton.

Facebook - Fiona Barton.

Bazar - Fiona Barton
DekkariNetti (tuusimaa)
Twitterissä

Tornion kaupunginkirjasto


 


 


 

Elämä

Fiona Barton (s. 1957, Cambridge)  kouluttaa toimittajia ja on itsekin työskennellyt pitkään toimittajana ja uutispäällikkönä Ison-Britannian suurimmissa sanomalehdissä. Juttuja tehdessään hän huomasi usein miettivänsä, kuinka paljon rikoksista syytettyjen miesten vaimot tiesivät heidän puuhistaan – tai edes halusivat tietää. Tästä ajatuksesta syntyi Bartonin esikoisromaani Leski.
Cambridgessa syntynyt Barton asuu nykyään miehensä kanssa vuoroin Ranskassa ja vuoroin Englannissa. Bartonin esikoisteoksesta Leski tuli huikea menestys, ja kirja on julkaistu jo 37 maassa. Bazar julkaisi sen suomeksi tammikuussa 2018.
Fiona Bartonin toinen psykologinen trilleri The Child ilmestyi vuonna 2017 ja kirja ilmestyi suomeksi nimellä Lapsi tammikuussa 2019. Tässäkinvkirjassa on mukana edellisestä teoksesta tuttu toimittaja Kate Waters. 
 


Teokset

Rikosromaanit

The Widow, 2016.  (suom. Leski, 2018).
The Child, 2017. (suom. Lapsi, 2019).
The Suspect, 2019, (suom. Epäilty, 2020).


Suomennokset

Leski.
Alkuteos: The Widow, 2016. Suom. Pirkko Biström.
Bazar 2018.
ISBN 978-952-279-507-6 (sid.) Ilm. 1/2018.
bbbb
Esikoisdekkari!!
Me kaikki olemme nähneet hänet. Hirviön, josta lööpit kirkuvat. Miehen, jota syytetään kammottavasta rikoksesta. Mutta olemmeko koskaan kiinnittäneet huomiota naiseen hänen vierellään? Jean on jättänyt paljon kertomatta rikoksesta, josta hänen miestään epäiltiin. Hänellä oli liian kiire olla täydellinen vaimo. Sellainen, joka seisoo aina miehensä rinnalla. Mutta nyt mies on kuollut ja Jean on ensimmäistä kertaa yksin, vapaa kertomaan tarinansa niin kuin itse haluaa. Se on tarina, josta kaikki toimittajat kilpailevat. Mutta millaisia salaisuuksia leski on valmis paljastamaan? Entä mihin totuuteen hän itse uskoo?
Fiona Bartonin psykologinen trilleri Leski porautuu syvälle poliisin, median, syytettyjen ja uhrien välisiin mutkikkaisiin suhteisiin. Jokaisella on omat motiivinsa, ja totuus muuttuu yllättävän nopeasti valheeksi.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja äänikirjana.


Lapsi.
Alkuteos: The Child, 2017.  Suom. Pirkko Biström.
Bazar 2019.
ISBN 978-952-279-500-7 Ilm. 1/2019.
bbbb

Voit haudata todisteet, mutta et totuutta. Pieni uutinen sanomalehdessä kertoo rakennustyömaalta yllättäen löytyneestä, vuosia sitten haudatusta vastasyntyneen lapsen ruumiista. Suurin osa lehden lukijoista tuskin edes vilkaisee uutista, mutta kolmen naisen elämän se mullistaa täysin. Yksi naisista, lapsensa kauan sitten menettänyt Angela, saa jälleen muistutuksen elämänsä kauheimmasta tapahtumasta.Toiselle naisista uutinen merkitsee vaaraa, sillä hänen synkin salaisuutensa saattaa olla paljastumassa. Kolmas nainen, toimittaja Kate Waters, näkee uutisessa ensimmäisen vihjeen, jota seuraamalla hän voi olla suuren jutun jäljillä.
Lapsen tarinan on aika nousta esiin.
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja äänikirjana.

Epailty.
Alkuteos: The Suspect, 2019.  Suom. Pirkko Biström.
Bazar 2020.
ISBN 978-952-279-750-6 (sid.) Ilm. 1/2020.
bbbb
Kun kaksi 18-vuotiasta englantilaistyttöä katoaa Thaimaassa, heidän perheensä työnnetään yhtäkkiä kansainväliseen valokeilaan epätoivoisina, surevina ja huolesta sekaisina. Sotkeutuivatko tytöt johonkin hämäräperäiseen ennen katoamistaan?
Toimittaja Kate Waters haluaa aina olla ensimmäinen. Ensimmäinen tapahtumapaikalla, ensimmäisen jutun kirjoittaja, ensimmäinen, joka paljastaa totuuden. Siksi hän tarttuu epäröimättä tarjoukseen juttukeikasta Bangkokissa. Mutta tällä kertaa hän ei voi olla ajattelematta poikaansa Jakea, jota hän ei ole nähnyt kertaakaan tämän lähdettyä ulkomaille kaksi vuotta aiemmin. Kun kadonneiden tyttöjen tarina alkaa selvitä, herää epäily siitä, että syyllinen voi olla pelottavan lähellä.
Fiona Barton kouluttaa toimittajia ja on itsekin työskennellyt pitkään toimittajana ja uutispäällikkönä Ison-Britannian suurimmissa sanomalehdissä. Cambridgessa syntynyt Barton asuu nykyään miehensä kanssa vuoroin Ranskassa ja vuoroin Englannissa.
Bartonin kaksi ensimmäistä teosta, Leski ja Lapsi ovat olleet huikeita menestyksiä, ja kirjoja on julkaistu jo 37 maassa. Epäilty on Bartonin psykologianen trilleri ja tässäkin kirjassa on mukana edellisistä teoksista tuttu toimittaja Kate Waters.  
Huom! Kirja ilmestyy myös e-kirjana ja äänikirjana.
- fionabartonauthor.com.
- Bazar - Fiona Barton.


Artikkeleita ja kirjallisuutta


Milla Ollikainen: Millaista on elämä rikollisen puolisona?
Kirjailija Fiona Bartonin Leski-dekkari tarkastelee julmasta
teosta syytetyn puolisoa. Seura 8.7.2018.


Arvosteluja


Leski. Suom. Pirkko Biström. Bazar. 2018.
- KIrsin kirjanurkka -blogi 2.1.2018.
- Rakkaudesta kirjoihin -blogi 14.12.2017.
- Leena Lumi -blogi 1.1.2018.


Lapsi. Suom. Pirkko Biström. Bazar. 2019.
- Lily -blogi 8.1.2019. Fiona Barton: Lapsi.


Internet
 
- fionabartonauthor.com.
- Twitter - Fiona Barton.
- Facebook - Fiona Barton.
- Bazar - Fiona Barton